Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Miten vaan

Sunnuntai 25.10.2009 klo 18:08


On on ja ei ei

Ei kaikkea voi antaa anteeksi.

Varsinkaan itselleen. 

Jos itselleen antaa aina anteeksi,  ei koskaan korjaa tapojaan.

On syytä ottaa vastuu omista tekemisistään. On syytä kaupata perinteisiä, terveitä toimintatapoja.

Totuudenkin voi sanoa niin monella tavalla.

Totuuden valo auttaa silti aina kasvamaan.

 

Y-talo on ja ei

 

Mielenkiintoinen on koko Y-talo tarina.

Seinäjoen sairaanhoitopiiri on tehnyt herrasmiessopimuksen edellisen hallituksen aikana Seinäjoen kaupungin kanssa, että terveyskeskuksen päivystys siirretään sairaanhoitopiirille.

Nyt Seinäjoen kaupunginhallitus on tullut toisiin ajatuksiin.

Y-talon tarve katoaa tuon epäämisen kautta.

Jos kaupunki voittaa tuon kinan, sairaanhoitopiiri, jossa Seinäjoki on osakkaana yhdessä maakunnan kuntien kanssa, maksaa viulut. Jos taas sairaanhoitopiiri voittaa kinan, Seinäjoen kaupunki maksaa viulut yksin.

Suunnittelu on keskeytetty ja kulut ovat 25 tuhatta euroa päivä. Melkoista on meno jos näin.

Kurikka on tietysti yksi maksaja sairaanhoitopiirin kautta vai?

Kuinka näin on voinut käydä? Ovatko ajat olleet liian hyviä? Jospa me kurikkalaiset edes ottaisimme jotain opiksi.

Mitähän tässä oikein toivoisi tapahtuvan?matti_152.jpg

Mitähän Seinäjoki seuraavaksi aikoo maakuntaa johtaessaan? Kukahan tätä touhua oikein oikeasti johtaa?

 

 


Kommentit

25.10.2009 19:41  Blogisti puhuu läpiä päähänsä Y-Taloasiassa

Blogisti väittää, että Y-Talon rakentaminen on peruuntumassa, kun Seinäjoki ei siirräkkään päivystystä ko. Y-Taloon. Blogisti kertoo, että kaupungin ja sairaanhoitopiirin kesken tehdystä herrasmiessopimuksesta on osapuoleten välillä syntynyt riita, jonka ratkeaminen puoleen tai toiseen vaikuttaa asiaan. Kertoopas blogisti meille kummallisia ja totuudenvastaisia asioita.
Lujatalo Oy on tehnyt Y-Talon maanrakennus ja perustamisurakkatyöt viime talvesta lähtien niin, että ne olivat valmiina syyskuun lopussa.Senhän me sairaalan mäellä käyneet olemme voineet todeta. Peab on valittu pääurakoitsijaksi ja yhtiö on jo aloittanyt työt. Talon tulee olla valmiina 2012. Y-taloa varten on perustettu yhtiö, josta sairaanhoitopiiri omistaa 51% ja Seinäjoen kaupunki 49%. Y-Taloon tulee runsaasti erilaisia toimintoja, joista maakunnan kannalta tärkeänä maakunnan terveyskeskusten yhteinen päivystyskeskus. Seinäjoen kaupungilta sinne tulee mm. terveyskeskuksen akuutut toiminnot.
Kun blogisti väittää, että Seinäjoen kaupunki ei halua päivystystä Y-Taloon, niin hän on erehtynyt. Kaupungin ja sairaanhoitopiirin erimielisyys koskee sitä, kumpi hallinnoi Y-taloon tulevia Seinäjoen terveyskeskuksen toimintoja.
Jos blogisti ei ole tätä asiaa tiennyt, niin voi kysyä, onko JYKKYn johtokunnan puheenjohtaja tehtäviensä tasalla. Jos blogisti taas on asian tiennyt, mutta tahallaan puhuu muunnettua totuutta, voi siinä tapauksessa ihmetellä moista menettelyä.

25.10.2009 20:14  Mitä pahaa blogisti on tehnyt?

Kun yrittänyt meitä onnettomia saada huomaamaan muutama olennainen seikka? Käsi sydämelle nyt heti, sinä, joka yrität briljeerata ja viisastella asioilla jotka me kaikki osaamme lukea lehdistä. Blogisti sen sijaan yritti kertoa mitä nykytilanteesta mahdollisesti seuraa.

Kirjoituksestasi näkee selvästi, ettet ymmärtänyt blogia ensinkään. Ammuit viestintuojan. JIKKYllä ei ole rakentamisen kanssa mitään tekemistä. Sääli kommenttiasi.

25.10.2009 20:28  tuhlaaja?

20:14, sinun kohdalle toivoisin parempaa luetun ymmärtämistä. Asia on tasan tarkaan niinkuinka 19:41 kirjoittaa.

25.10.2009 21:10  Isot organisaatiot neuvottelupöytään Törnävän kartanoon

Sairaanhoitopiirin Y-Talo-hanke on iso investointi. Ihmetystä herättää, että näin iso hanke on suunniteltu tosi heikosti ellei ennen toteuttamista tiedetä kuka tai mikä taho hallinnoi taloon tulevaa toimintaa. Nyt vedotaan "herrasmiessopimukseen", nyt eletään 2000 - lukua eikä enää voida sopia suullisesti noin isoja asioita. Jossakin on harkintakyky pettänyt pahemman kerran. En tietenkään osaa osoittaa syyttävää sormea minnekään, mutta toteuttajan, eli sairaanhoitopiirin olisi pitänyt ehdottomasti katsoa, että sopimukset ovat kunnossa ja allekirjoitukset papereissa. Uskon varaan ei voi sairaanhoitopiirikään hankkeitaan toteuttaa, vaikka koko maakunta onkin maksamassa. Onko kuitenkin vauhtisokeus yllättänyt, vai mistä oikein on kysymys. Nyt nopeasti S:joki ja sairaanhoitopiiri yhteiseen neuvonpitoon ja paperit kuntoon, se on vähintä, mitä maakunnalla on oikeus ja kohtuus odottaa. Matka ei ole pitkä Huhtalasta kaupungintalolle tai päinvastoin, ellei ole henkisiä esteitä neuvonpidolle. Lehdistössä näitä asioita ei hoideta.

25.10.2009 21:15  kuntalainen

Onko siis kaikki kunnossa Y-talon kohdalla? Mistä on sovittu ja mistä ei? Kurikan kaupunki on kai maksaja siinä kuin muutkin kunnat? Mitä siis on sovittu suullisesti ja näinmuodoin pätevästi?
Kuka viisas tietää, mutta ei kerro omalla nimellään?

25.10.2009 21:18  yksi luulotautinen

Missä sanotaan, että Y-talon rakentaminen on peruuntumassa. Se olisi suuri ilo?

25.10.2009 21:45  tuhlaaja?

Y-talon työt täydessä vauhdissa. Kun talo on valmis sielä tulee toimimaan monenlaiset yksiköt, yhtenä Seinäjoen terveyskeskus lääkäripäivystys, ja maakuntien yö päivystys. Blogistilla on kysymysmerkki nappula pian kulunut loppuun ja ehkä sitten asiaa.

25.10.2009 21:45  toinen luulotautinen

Ilkka lehti kirjoittaa lauantaina 17. lokakuuta, että (suora lainaus): "E-P:n sairaanhoitopiiri odottaa Seinäjoen kaupunginhallituksen päätyvän maanantaina sille kannalle, että terveyskeskuksen päivystys siiirtty sittenkin sairaanhoitopiirille"
" Sairaanhoitopiirin yhtymähallituksen entisen puheenjohtajan Jarmo Korhosen mukaan asiasta on sovittu kaupungin johdon ja sairaanhoitopiirin kesken suullisesti"
Puhuuko siis Ilkka-lehti läpiä päähänsä?

25.10.2009 22:03  Tunnistinpa

Y-S:lle terveisiä. Älä provosoi, ettet provosoituisi

25.10.2009 22:25  Lehdet eivät ole TIETOLÄHTEITÄ !

Koska lehdessä on TIETOA ollut, sensijaan usein toimittajien ajatuksia. (kommentti 21:45).

25.10.2009 22:35  kuntalainen

Kyllä Ilkka-lehti tietää. Ei kai lehdet perättömiä kirjoita.
Kumpaan luotamme, Ilkka-lehden toimittajaan vai öykkärimäiseen, nimettömään suunsoittajaan?

25.10.2009 23:11  Lehdellä on viihdearvo

Höpön löpö: lehdet on pullollaan virheitä.

25.10.2009 23:21  uuno

Lehdet puhuu totta.Kahari ainakin.Sattuhan se kun totuuksia kirjoitetaan.

26.10.2009 6:19  huomenta

Huomaan näiden kommettien perusteella, että Ilkka-lehti on pelkkä viihdelehti. Näinköhän on? Näiden juupastelujen alle se totuuden selvittäminen sitten jääkin. Kevyttä on keskustelu vielä länsimaisen demokratian näkökulmasta.
Kipeistä virheistä pitäisi vaieta.
Valtaapitäviä pitäisi mielistellä.
Parjaamisella yritetään väistellä ja suunnata keskustelu muuhun, kuin pääaiheeseen.
Voi tätä pohjalaisen osaamisen alennustilaa

26.10.2009 8:11  Kaivoin Ilkan

Ilkka-lehden jutussa kaupunginjohtaja Rasinmäki sanoo aivan selvästi, että kyse on siitä, kuka hallinnoi päivystystä, ei siitä, siirtyykö päivystys Y-taloon. Tämän ketjun ensimmäinen kommentti osuu siis oikeaan.
Meidän pitäisi ihmetellä sitä, onko JIKK:n johtokunnan puheenjohtaja lehtijuttujen varassa asioissa, jotka koskettavat myös Kurikkaa.

26.10.2009 9:40  Kaivoin Ilkan minäkin

Ilkassa lauantaina 17.11 on selvästi uutisoitu, että kyseessä on erimielisyys Seinäjoen kaupungin päivystyksen siirtämisestä sairaanhoitopiirille.
Meidän pitäisi keskustella tästä aiheesta ja tehdyistä suurista ratkaisusista, joissa Kurikka on maksajan roolissa.
Asiassa ei auta asiaton hyökkäily blogistia kohtaan.
Seinäjoen kaupunkia on luonnollisesti alkanut pelottaa, että he joutuvat tavanomaisesta päivystyksestä maksamaan sairaanhoitopiirin tasoisen hinnan. Kaikki toiminta, mikä tähtää palvelujen siirtämisen pois paikalliselta tasolta jmyös maksaa enemmän. Esimerkiksi päivystys on toimintaa, jonka perusterveydenhoito hoitaa edullisimmin ja tehokkaimmin.
Väärin sammutettu, kirjoittaa 8:11.
Onko siis tärkeintä se kuka sanoo, eikä mitä sanoo.
Koko Y-talo on ilmiselvästi iso moka eikä sitä hyväksi saa ainakaan blogistia haukkumalla.

26.10.2009 9:54  Kaivon Ilkan

Miksi oikeastaan pitäisi väitellä siitä, mitä lehdissä lukee? Eikö olennaista ole se, onko JIKK.n johtokunnan puheenjohtajalla oikea kuva tilanteesta. Sillä on paljon merkitystä, koska hän saattaa levittää vääräää tietoa koko seutukunnan päätösten pohjaksi. Jos niissä päätöksssä tapahtuu virhe, tuskin selitykseksi riittää, että kun Ilkassa luki niin ja niin. Luulisi, että puheenjohajalla on omatkin kanavat kaivaa tiedot esiin. Je eikös hän itse tapaa sanoa, että lehdet valehtelevat.

26.10.2009 11:49  sivullinen

Mikä on se oikea kuva tilanteesta?
Eikö kyse ole nimenomaan päivystyksestä ja sen siirtämisestä sairaanhoitopiirille..
Kuka oikeastaan edes tietää mikä on totuus?
Kuka on sisäpiiriläinen, Korhonen vai joku muu?
Luulenpa, että blogistilla on ollut aika hyvät kysymykset, kun noin pitää nipottaa. Mikähän tässä oikein kolahti?

26.10.2009 12:02  Kaivoin Ilkan

Se kolahti, että johtokunnan puheenjohtaja ei ilmeisesti tiedä, mitä pitäisi tietää. Tämä saattaa kiinnostaa myös Ilmajoella ja Jalasjärvellä.
Y-talon kohdalla vain se voi olla relevantti totuus, mistä on kiistatta sovittu, siis mitä on paperilla. Kai puheenjohta edes sen tietää, vai. Nyt ponnistellaan äärimmilleen, jotta puheenjohtajan ilmeinen tietovaje voitaisiin kätkeä. Ei ihme, jos Kurikka ei kehity, jos tietämättömyyden kätkeminen on tärkeintä.

26.10.2009 12:28  Avoimia kysymyksiä

Onko totuus tässä:
1. Seinäjoen perusterveydenhuollon päivystys siirtyy Y-taloon.
2. Selvittämättä on mikä hallinto hallinnoi eli johtaa Seinäjoen päivystystä.
3. Kohdassa 2 mainittu asia on sopimatta osallisten sh-piirin ja S:joen kaupungin välillä.
4.Päivystystä hallinnoiva organisaatio johtaa ko. toimintaa ja jos sen sh-piiri niin se myös laskuttaa S:jokea.
Sitten ajatuksia:
Onko S:joen edun mukaista luovuttaa päivystys sh-piirille, tuskin.
Jos sh-piiri hallinnoi ja hoitaa S:joen päivystyksen niin maakunnan pitää olla varpaillaan, että myös täysi maksu peritään S:joen kaupungilla eikä kuluja maksateta maakunnalla.
Edelleen voidaan ihmetellä jos näin olennainen asia on sopimatta ennen rakennustöihin ryhtymistä.
Mitään merkitystä ei ole päivälehden kirjoittelulla se on pakostakin yksipuolista.

26.10.2009 12:30  tuhlaaja?

Erikoissairaanhoidon ja
perusterveydenhuollon
yhteisiä toimintoja
- Päivystyskeskus
- Päivystysosasto
Etelä-Pohjanmaan
sairaanhoitopiirin toimintoja
- Dialyysi
- Fysio- ja toimintaterapia
- Geriatrian poliklinikka
- Geropsykiatrian poliklinikka ja
osasto
- Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede
- Kliininen neurofysiologia
- Laboratorion näytteenotto
- Radiologia (Y-talon toimintoja
palveleva)
- Vaativan kuntoutuksen osasto
- Toimistotiloja

Tässä vasta osa Y-talon tulevista toiminnoista, onhan sielä muutakin kuin Seinäjoen TK:n päivystys eli se siitä.

26.10.2009 12:37  tuhlaaja?

Seinäjoen
terveyskeskuksen
toimintoja
- Akuuttiosasto
- Fysioterapia ja apuvälinelainaus
- Kuntoutusosasto
- Lääkäreiden vastaanotot
- Hallintotiloja
Muita tiloja
- SeAmkin tilat
- Vesiterapiatilat
- Helikopterin laskeutumistasanne
- Yhteiset kokoustilat
- Kahvila

Siinä vähän lisää listaa. Katsokaa kokonaisuus ja laskekaa siitä ratkaiseeko joku osa kokonaisuutta. Uskokaa ketä uskotte, opetuslapset uskovat sitä sun tätä, muut totuutta.

26.10.2009 12:42  19:41 kommentit 12:28:lle

Kohdassa 12:14 avoimia kysymyksiä kysymät totuudet ovat aivan oikeita. Olen samaa mieltä, että on vähän erikoista, että kahden julkisen organisaation johtohenkilöt ovat suullisesti sopineet päivystyksen hallinnoinnista, kun ko. organisaatioiden päättävien elinten olisi ko. asia pitänyt se käsitellä, jotta se olisi osapuolia sitova. Kovin hyvää kuvaa ei anna myöskään se, että herrat muistavat asian eri lailla. Seinäjoen kaupunki haluaa, että päivystyksen hallinnointi on Seinäjoen kaupungilla ja sairaanhoitopiiri haluaisi sen itselleen. Asia on nyt neuvotteluvaiheessa.
Jos hallintointi tulee sairaanhoitopiirille, niin silloin Seinäjoen kaupungin täytyy maksaa siitä täysi hinta.

26.10.2009 12:46  Katsoin Ilkan

Aivan oikein, lehtijuttujen märehtiminen on aivan turhaa ja vie vain asiasta sivuun. Nyt tuossa tuli minullekin uutta tietoa.Kiitos!

26.10.2009 18:10  Kauno Kyvykäs

Ruanda -hölmöily jatkuu kiihtyvällä tahdilla, menossa on Suomalaisen tuomioistuimen historian pahin floppi.

26.10.2009 21:50  märehtijä

Ruandasta pois nopeasti. Meillä riittää omiakin konnia.

27.10.2009 0:06  persu

Kenestä Vistbackalle seuraaja?
Haluammeko luotettavan ja asioista perillä olevan henkilön täytämään suuret saappaat vai tyydymmekö omaa etuaan ajavaan junttapyrkyriin.

27.10.2009 9:16  Lehdissäkö aina oikeaa tietoa vai mielipiteitä ??vaiko molempia

Kannattaa lukea tänään Ilkka-lehden mielipidepalstan. Se antaa selvän kuvan lehdistön tietojen erilaisuudesta, eli lehdessä on paljon toimittajien ja kirjoittajien näkemyksiä asioista joilla ei aina ole paljonkaan perustaa tietojen oikeellisuudesta. Lehti kirjoittaa miltä asia näyttää ja tuntuu eikä tietolähteiden tutkimiseen ole aikaa eikä haluakaan. Yleensä tietojen oikaisu on aika vaatimattomasti yhdellä palstalla.

27.10.2009 9:27  Katsoin Ilkan

Aina vain luistellaan asiasta sivuun. Ovatko JIKKin johtokunnan puheenjohtajan tiedot Y-talosta vääriä tai oikeita, sitä on toivotonta ujuttaa Ilkan tai muiden lehtien syyksi. Lehdet eivät ole virallisia dokumentteja. KJos manittu Ilkan juttu korostaa, että Korhonen ja Rasinmäki ovat eri mieltä.

27.10.2009 10:36  Jurvan Kymppi

Parempi, kun liityttäisiin Pohjanmaahan ja Vaasan sairaanhoitopiiriin. Seinäjokisilla ei ole muuta tarjottavaa, kuin rahastus.

27.10.2009 11:29  Kriittisyyttä itsekullekin säädylle

Olen huomannut, että näissä kommenteissa keskustellaan yleensä kirjoitetun sanan oikeellisuudesta tai virheellisyydestä. Ei kukaan ole väittänytkään, että esim. lehdistö "valehtelee", ei tietenkään valehtele. Meidät vain on opetettu uskomaan kirjoitettuun sanaan ja auktoriteettien lausumaan tai mediassa esitettyyn muuhun informaatioon. On kuitenkin syytä huomata, että esim. lehti ilmestyy joka päivä, juttuja tehdään nopalla aikataululla, eikä tietolähteitä läheskään aina tarkasteta riittävällä tarkkuudella. Usein lehdistössä on vain yhden toimittajan mielipiteitä, jotka me sellaisenaan nielaisemme totena. On kuitenkin syytä aina miettiä itse asioita, ottaa selvää asioista, pyrkiä totuuteen omin avuin, on liian helppoa uskoa painettua sanaa, siihen on kuitenkin syytä suhtautua kriittisesti omia aivojaan käyttäen. Ei auktoriteetitkään aina ole oikeassa ja toimittajien on hyvä olla kriittisiä tietolähteisiinsä, usein nekin ajavat vain ja yksinomaan omaa asiaansa.

27.10.2009 11:31  totta ja vain totta

Ei Y-talon rakennustyöt mihinkään ole pysähtyneet, ainoa epäselvä asia koko hommassa on Seinäjoen terveyskeskuksen Y-taloon tulevien toimintojen hallinoinnista. Sopimusta ei ole tehty osapuolten kesken allekirjoitettuna, vain kuulemma kättäpäälle Korhosen tyyliin sovittu. Seinäjoen valtuusto haluaa pitää terveyskeskuksen ohjat omissa käsissään, asiasta tulee varmasti kompromissi ratkaisu joka tyydyttää osapuolia. Höpö puhetta blogistilta turhan paljon, pistää hiukan katselemaan edellisienkin blogien totuuksia.

27.10.2009 11:37  Höpöhöpö

Höpöhöpö

27.10.2009 11:39  Katsoin Ilkan

Varsinkin JIKKin alueella asuville on hyvin tärkeää, onko sen puulaakin johtokunnan puheenjohtajalla oikea käsitys asioista. Lehdistön laadun arviointi on kokonaan toinen asia. Ilkka ei ole kirjoittanut tämän blogin alustusta.

27.10.2009 11:54  totta ja vain totta

Totta ja vai totta.

27.10.2009 14:15  höpö

11:39 taitaa olla psykopaatti.

27.10.2009 14:57  11.39

Diagnoosi meni metsään.Olen parantumattoman tiedonjanoinen eli tietotautinen, en siis luulotautinen.

27.10.2009 15:04  Kommenttien taso on tällä kertaa ollut pääosin hyvä

Tämän blogin kommenttien taso on tällä kertaa ollut varsin hyvä. On paljastettu joko tietämättömyydestä tai tarkoitushakuisuudesta johtunut blogi, jolla on pyritty kylvämään epäsopua Seinäjoen kaupungin ja maakunnan välille virheellisillä väittämillä sairaanhoitopiirin Y-taloasiassa.

27.10.2009 19:00  Eikö Seinäjoki-yhteistyötä saa arvioida?

Mitä tämä hyökkäily blogia vastaan nyt on? Nämä kommentit taitavat ennemminkin olla tarkoitushakuisia. Seinäjoen suuntaan pitää tehdä yhteistyötä, mutta ei siinä pidä olla kritiikitön ja kaikessa vain taputtaa käsiään. Sellainen "suomettuminen" Seinäjoen suuntaan tietää vain lisääntyviä kustannuksia ympäristökunnille. Hyvä että asioita nostetaan esille keskusteltavaksi.

27.10.2009 19:20  tosiasiat tosiasioina

Olisikin nostettu asiaa esille, mutta kun nostetaan täyttä puppua esille ja jotkut uskoo. Kyllä siinä maksaa Seinäjoki yhtälailla, kun myös työtä tarjolla ympäristöön. Koitas katsoa kuinka suuri määrä porukkaa pendelöi esim. Kurikka-Seinäjoki.

27.10.2009 20:09  Malttia, malttia, odotetaan tekoja S:joelta(kin)

Kommentti 19:20 aivan lääpällään Seinäjokeen !!!

27.10.2009 20:16  Myös keskustelun kannattaja

Yhteistyö tarkoittaa tasavertaista kumppanuutta, ei ylivaltaa eikä myöskään nöyristelyä. Ympäristökuntien edustajien pitää muistaa myös se, että he puolustavat kurikkalaisten, ilmajokisten ym. veronmaksajien rahankäyttöä.

27.10.2009 20:23  sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan

Itte tulin tänään Seinäjoelta ja kovasti oli kaivinkoneita työn touhussa teollisuusalueella,asunto tonteilla sellaista tekemisen meininkiä.Kurikkalaisia tuli vastaan iltapäivällä Seinäjoelle päin, niin että käsi piti olla pystys koko ajan.

27.10.2009 20:45  kyllä käydä saa

Menee täälä melkein mihin tahansa kauppaan lähes aina kurikkalaisia ostoksilla. Lähtevät luultavasti ulkomaille, HongKongiin ja sun muihin edullisiin kauppoihin.

28.10.2009 8:03  Lehti tietolähteenä

Tänään maakunnan valtalehti pullollaan oikaisuja.

28.10.2009 8:06  Tekoja S:joelta (kin)

Katsokaa tarkasti tämän päivän lehdestä, mitä kuuluu S:Joen kiinteistöverojen nostolle, maksajiksi joutuvat tietysti yritykset ja varsinkin kuntayhtymät, esim. sairaanhoitopiiri erään kirjoituksen mukaan maksaa kiinteistöveroa n. 800.000 euroa, josta suurimman osan maakunta ja maakunnan asukkaat. Näin Seinäjoki rahastaa maakuntaa.

28.10.2009 8:14  Katsoin Ilkan

JIKKin johtokunnan puheenjohtaja ei ole oikaissut tai tarkentanut alustuksessaan esittämäänsä väitettä Y-talon tarpeellisuudesta. Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että hän edelleen uskoo koko hankkeen olevan vaarassa.

28.10.2009 12:20  Kauno Kyvykäs

Jurvan Sanomissa Saarakkala ottaa kantaa vallan häipymisestä vääriin käsiin ja demokratian kapenemisesta. Otetaan huomioon Saarakkalan omat pyrkimykset demokratian kaventamiseksi, niin kirjoituksesta voi vetää senkin johtopäätöksen, jotta Saarakkala on kehityksestä iloinen ja syyn voi voi vierittää toisten niskoille.

28.10.2009 12:54  lieto

8:03, tarkasti olet lehteä lukenut olet varmaan ottanut kirjaimen sieltä toisen tuolta ja hups siinä on oikaisu. 8:06, sielä missä kirjoitetaan asiaa on esitetty vaihtoehtoja ketkä joutuvat maksajiksi, erilaisilla veronkorotuksilla. Aina joku joutuu kärsimään säästöistä sehän on varma. Vielä; älä lähde, sana on vapaa palstan, kirjoituksia yhtenä ja ainoana totuutena pitämään, siinä erehtyy.

28.10.2009 13:02  Kalevalaan ihastunut

Siinä lieto (lemminkäinen) noin virkkoi ,saattoi sanelemahan, arkkunsa sanaisen avasi, totuuksia takoi äijä iänikuinen, muiden iloksi, toisten totuudeksi, itsensä kohottaen, pilviä tavoittaen, ylen tyynesti toteili.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini