Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kuka laulaa, kuka on kapellimestari

Torstai 22.10.2009 klo 11:22


Laulaisitko tämän elämän lauluja?

 

Jokainen siihen pystyy.

Jokainen pystyy ottamaan vastuun omasta elämästään yrittämättä silti mitenkään hallita toisen elämää.

Pitää itse osata asettaa aikomuksensa itseään varten ja omaa elämäänsä varten.

Turha siinä on muita syytellä omista tekemättömyyksistään ja vielä vähemmän omista virheistään. Pitää mieluummin itse olla tasapainossa ja tuoda harmoniaa ympärilleen.

Vaikka vaaditaan, että pitäisi olla ennustaja, tietäjä ja ennen muuta parantaja, tiedä että itseltään sitä voi vaatia, mutta ei muilta.

Siis ole tervetullut laulamaan tämän elämän lauluja.

Tuottavuutta tarvitaan

 

Entisillä tai vaihtoehtoisesti entistä pienemmillä voimavaroilla pitää kyetä kasvattamaan tuottavuutta.

Vähemmillä voimavaroilla entistä enemmän on nyt saatava aikaan.

 Se ei ole rehkimistä yli yksittäisen työntekijän voimavarojen.

Mitä nopeammin pääsemme tehokkuus- ja tuottavuusuralle, sitä pikemmin pääsemme tästä suosta.

Valtion tuottavuusohjelma vähentää 10-15 % työntekijöiden määrästä. Tuottavuuden parantamisohjelma koskee myös kuntia. Kunnissa se tarkoittaa tekemisen tapojen muutosta.

Paras-hanke etenee liian hitaasti.

Valitettavasti kysymystä ei vielä ole osattu pukea myönteiseksi tavoitteeksi.

Kurikassa se johtuu siitä, ettei kukaan ole ollut johtamassa liitoksen jälkeistä muutosta. Edellisen kaupunginjohtajan aikana vähäteltiin johtajuuden merkitystä tässäkin asiassa.

Toimintatavat muuttunevat pakon edesä.006.jpg

Tässäkin talossa on hyvä perustus, sokkeli on ehjä, kissanluukut hoitavat perustuksen tuuletuksen. Hirsirunko lienee hyvin säilynyt ja terve. Ulkoasu tarvitsee ehostusta. Asunnon sisäiset toiminnat vaativat uuden tekniikan ja nykyaikaisia välineitä. Näin on kunnassakin Kun muutokset tehdään, kelpaa sitä sitten esitellä. 

 


Kommentit

22.10.2009 13:24  Kauno Kyvykäs

"Eihän paha yhteiskunta saa ajaa yhteisten asioiden hoitamisen varjolla kollektiivisia arvoja ? siitä on kuulemma lyhyt tie kommunismiin ja Pohjois-Koreaan."
Yhteiskunta on paha, jollei Saarakkala saa toimia Pohjoiskorea tyylisen hallinnon aikaansaamiseksi Suomeen.
Lainaus Saarakkalan viimeisimmästä blokista.

22.10.2009 16:45  Jikkyn palvelut kuntoon on parasta Paras hankkeen etenemistä

Blogisti kertoo, että paras hanke etenee liian hitaasti.Hän katsoo, ettei Kurikassa ole ollut johtajuutta hoitaa kuntaliitoksen jälkeistä tilannetta.
Paras hankkeen johdosta muodostettiin liikelaitosyhtymä, jonka muodostivat uusi Kurikka, Jalasjärvi ja Ilmajoki. Sen tehtävänä on vastata koko alueen terveystoimesta.Kun blogisti kertoo, että Paras hanke etenee liian hitaasti, joutuu kysymään. mitä blogisti JIKKY:n johtokunnan puheenjohtajana tarkoittaa. Eikö Jikky:n puheenjohtajansa johdolla pitäisi hoitaa asioita niin, että alueen terveystointa hoidetaan kustannustehokkaasti ja niin että palvelujen saatavuus säilyy. Ihmiset ovat runsain määrin alkaneet valittaa sittä, että Jikky:n myötä on lääkärin vastaanotolle pääsy selvästi vaikeutunut. Olisikin hyvä, jos Paras hanke etenisi niin, että palvelut JIKKY:n alueella pelaisivat. Tämä olisi parasta Paras hankkeen etenemistä. Ilmesesti blogistilla on suurempia tavoitteita Paras hankkeen suhteen eli saada mahdollisimman paljon toimintoja JIKKY:n alle. Eiköhän olisi syytä hoitaa nykyinen tontti kuntoon.
Epäselväksi jää myös, mitä yhteyttä on Kurikan kaupungin johtajuudella ja sen blogistin väittämällä puutteella yhteyttä Paras hankkeen hitaaseen etenemiseen.

22.10.2009 18:22  Hajamietteitä vallan ulkokehältä

Kurikan kaupunki on konserni, hyvin moniulotteinen. On ydintoimintaa, peruspaveluja, yhtiöitä , liikelaitoksia ja kaikkia siltä väliltä. Hallinto on pirstaloitunut ja kokonaisuuksien hallinta on erittäin vaikeaa. Kokonaisuuden hahmottaminen, johtaminen ja valvonta, yhteisten pelisääntöjen luominen, konserniohjaus yhdellä sanalla sanottuna nousee arvoon arvaamattomaan. Valtuusto on tietoisesti luovuttanut päätösvaltaansa pois, mutta samalla sen olisi pitänyt luoda selkeät konserniohjeet. Siinä haastetta hallinnolle. Tuossa kentässä kun vielä lukemattomat konsultit ja ostopalvelijat toimivat niin johan on kenttä hallittavaksi. Kaiken yläpuolella poliittinen kenttä taistelee reviireistä, ammattiyhdistykset valvovat muutosvastarinnan säilymistä ja kyläpolitiikka siltarumpuineen sekoittaa pakkaa niin kehitä siinä sitten kaupunkia.

22.10.2009 19:00  jj

Ei valtuusto ole valtaa luovuttanut, sen kuntasektorille pesineet kälttärit rosvonneet sinisilmäisten kuntapäättäjien avustuksella.

22.10.2009 19:20  Juhani

18:22 kommentti oli loistava, mutta ammattiyhdistykset ja kyläpolitiikka ohitettiin hiukan liian yliolkaisesti.

Ammattiyhdistysten tarkoitus ei ole pitää yllä muutosvastarintaa. Itse asiassa esitämme vuosittain - joskus jopa puolivuosittain itsekin uusia muutoksia ;-) Tosin esitysten hallintaan kaupungilla on myös kehitetty hyvä hallintajärjestelmä.

Myöskään kylät eivät aiheuta hallinnollisia ongelmia koska niitä ei käytännössä hallita. Ei ole mitään järjestelmää joka esim. Varpahaiskylässä miettisi lasten leikkikenttäongelmia. Kaikki saavat olla ihan rauhassa siellä missä ovat kunhan vain eivät paskanna sinne ;-)

Uusi aikakausi ja muutosvastarinnan puuttuminen ovat luoneet ihan uusia vaatimuksia ja ammatteja. Ennen oli sairaanhoitajia, vanhustenhoitajia, lastenhoitajia, talonmiehiä, opettajia jne... Nyt pitää hoitaa ja hallita konserniohjauksen lisäksi useita muita kaupungin palvelutuotantoon kuulumattomia haasteita.

Sanon sen varmuuden vuoksi itse: Juhani, katso peiliin !!! ;-)

22.10.2009 19:36  Keskusjärjestöt myös vastuunkantajiksi

Pieni tarkennus: Ammattiyhdistysten keskusjärjestöt sanelevat paikallisille yhdistyksille menettelytavat ja ne ovat tosi jäykkiä. Näin todisti Raaseporin kaupunginjihtaja tänään valtakunnan verkossa ja paikalla oli myös Kietäväinen joka ei tuota Raaseporin kj:n väitettä kumonnut. Paikallisella tasolla voisi olla enemmän ymmärrystä, mutta keskusjärjestöillä ei julistettiin valtakunnan verkossa.

22.10.2009 20:10  Juhani

En minäkään kumoa tuota. Ihan samasta syystä tunnen itseni hiukan jakomielitautiseksi pääluottamusmiehen roolissa. Mutta ehkä näin on oltava jos jonkin asian taakse halutaan vähän enemmän voimaa.

23.10.2009 20:19  kommentti

Tehokkuus ja tuottavuus, onkohan sille mitään takarajaa ?

23.10.2009 20:27  ???

Miksi asioita jää pöydälle, miksi niistä niin useasti äänestetään? Eikö esittelijän esitykset kelpaa?
Olemme vaarallisella tiellä!
Hallitus ilman varmaa ohjastajaa (esittelijää) on kuin vikuri hevonen !!

23.10.2009 21:48  Pekkaa ja Anttia muistellen

Pian on reviiri ajattelulta ja multakin sivujuonteilta pohja pois. Ketään ei kohta kiinnosta kunnan asioiden hoito kun ainoa palkka on moite ja haukku. Kuka jaksaa päivästä toiseen olla ihmisten asialla ilmaiseksi. Nyt kun kaikki kyvyttömät on päässy vielä remmiin. Voi häviystä ja tapoja. Kyllä tulee ikävä vanhoja aikoja, aikoja ennen v. 2004

23.10.2009 23:29  Pekan ja Antin muistolle

Oikeassa olet Antin ja Pekan osuudesta kunnan nykytilan suhteen. Jos nämä miehet olisivat tyrineet Jyllinkosken Sähkön osakkeet vastaavalla tavalla mikä tapahtui Ilmajoella (pekan veli pääarkkitehtina), olisi Kurikan talous ollut jo kymmenen vuotta erittäin pahasti kuralla. Nyt kun näyttää siltä, että Fortumin ja Olin osingot hiukan putoavat, on varmaan syytä tarkistaa TEKNISEN TOIMEN TUHLAILU! Näitä teknisen puolen munauksia on saatu maksaa useana vuotena miljoonatolkulla! Toivottavasti urhelilukenttä alkaa tuottaa tulosta, toivottavasti Koskenkorvan Pato alkaa tuottaa tulosta, toivottavasti Meijerinlahden lammikko alkaa tuottaa tulosta jne. jne. jne. Kaikissa näissä hankkeissa on myös BLOGISTIN sormet olleet mukana!!
,

24.10.2009 0:47  hius

Mitä muuta tulosta nuo hankeet voivat tuotaa, kuin harmaita hiuksia.

24.10.2009 1:32  Juhani

En taida ehtiä pitkiin aikoihin kirjoitella, joten laitetaan heti enemmän ulos kerralla.

Kyllä minä jaksan ihmetellä näitä 23:29 kaltaisia kommentteja. Kun näitä jatkuvasti toistellaan niin niitä pian alkaa uskoakin joku.

Kun olin aikoinaan nuorisolautakunnassa, niin silloin suunniteltiin jonkinlaista nuorisotaloa Epontien tyhjälle tontille. Kun talosta tehtiin alustavia suunnitelmia, niin suunnittelua tehtiin yhteistyönä lautakunnan ja suunnittelijan kesken niin että talosta tulisi siihen tarkoitukseen sopiva johon sitä oli tarkoitus rakentaa. Lautakunnassa otettiin kantaa moniin aika erikoisiinkin ratkaisuihin eikä varmaan jälkikäteen kenellekään olisi tullut mieleen että niiden ratkaisujen toteuttaminen olisi ollut tekniikan munaus - vai mitä Raimo Mäkynen - silloinen puheenjohtaja? Ei tekniikka ilman muiden esittämää tarvetta nuorisotaloa olisi rakentanut. Eikä sitä myöhemmin rakennettukaan. Siitä luopuminen oli myös muiden kuin tekniikan päätös.

Sama koski uimahallia ja Nummenmäen koulua.... Kaupunginhallituksessa jopa äänestettiin uimahallin hyppytornista ja suunnittelijaa evästettiin kaikenlaisista muistakin ratkaisuista. Ellei valtuusto olisi päättänyt tehdä uimahallista sellaista joka siitä tehtiin, niin ei tekniikalla olisi ollut mitään syytä sitä rakentaa. Ei sinne huvikseen mennä tuhlailemaan.

Eivätkö nämä ole aika yksinkertaisia asioita? Urheilukenttä on päätetty rakentaa ihan muualla kuin teknisessä toimistossa ja ainakin minä olisin ollut sen rakentamisesta toista mieltä vaikka olenkin siellä töissä, mutta minä en ollut valtuustossa päättämässä asiasta. Olen mennyt tekemään sinne töitä koska joku muu on päättänyt kentän rakentaa - en mennyt sinne vain tuhlailemaan tekniikan rahoja.

Tekniikan munauksia olisivat rakentamisvirheet, suunnitelmien vastaiset ammattitaidottomat ratkaisut jne... sellaisia käsittääkseni on tullut tosi vähän.

Mutta ei tässä kaikki:

Erityisen tyhmää on asenne. Jos meillä on nyt loistavasti toimiva palvelu, niin eikö sitä pitäisi mieluummin markkinoida vaikka myönteisellä propagandalla kuin koko ajan toitottaa miten typerää on että meillä on kallis "se ja tämä". Tulee pakostakin mieleen että onko pakko saada todistetuksi jatkuvalla kielteisyydella ettei "se ja tämä" toimi! Jos joku yritys tekee huonon harkinnan tuloksena liian kalliin investoinnin, niin kyllä se silti pitää yrittää hyödyntää. Jos virhe onkin tehty, niin tehdään kaikkemme että virhe kääntyy kunnolla hyödynnettäväksi.

Uuden kaupunginjohtajan myötä on käyttöön otettu tuloskortit, niilläkin varmasti tarkistetaan väitetyn tuhlailun tasoa.

Mielestäni puolueet ja valtuustoryhmät voisivat ottaa omaehtoisesti käyttöön myös jonkinlaiset poliittiset yli toimialojen toimivat tuloskortit, joille voi merkitä mm. kansanterveyden ylläpidosta johtuneet investoinnit ja arvioidut hyödyt (pururadan rakentaminen, suoritusten määrä ja arvioitu tuotto ja haitta kansanterveydelle jne...).

24.10.2009 2:01  tuhlaaja?

Nyt on asia täysin selvä ja varmistettu Kurikassa EI OLE RAKENNETTU MITÄÄN TUHLAAMALLA ei ainakaan tekninenosasto.

24.10.2009 7:22  Hmmm...

Sellaanen pieni, että pitääs aina tietää, mistä mikin lainaus on otettu. Eräs kirjoitti ihan julkisesti rakkaudestaan ja miten "vanha viisaus sanoo" että "onni suosii rohkeaa". Hänen äitinsä oli parturikampaaja ja kerroin vain ettei kyse ole vanhasta viisaudesta, vaan "Kotkan ruusu" -biisin pätkästä, jossa nimenomaan kerrotaan äitinsä ammattia - ja muutakin - harjoittaneesta. Oli sekunnin tai kaksi eri värinen, mutta sano muuliaasille viistoista.

24.10.2009 8:59  Tekniikka mukaan realismiin

Kaikella ystävyydellä Juhani: Unohdit vain sen, että tekninen toimi on "aina" mukana alusta alkaen suunnittelemassa hallintokuntien kanssa rakennuskohteita. Jos silloin tekniikka olisi ollut asiallinen ja jalat maassa niin monilta yltiöpäisiltä kohteilta olisi säästytty. Tekniikka on ollut mukana paisuttamassa kohteita eikä suinkaan niinkuin Juhani toteaa, vain toteuttamassa muiden suunnittelemia kohteita. Tässä on villakoiran ydin, eli tekniikka olisi voinut olla realistinen kohteiden suunnittelussa.

24.10.2009 10:00  Juhani

2:01 Vedit aika kiihkeän johtopäätöksen. En minä tuota tarkoittanut.

8:59 En minä tuotakaan unohtanut, mutta tuo onkin jo ihan eri tavalla syytetty kuin alkuperäinen syyte: "Teknisen toimen tuhlailu!" Tuollaiset kommentit kuin tuo alkuperäinen laittavat kaikkien muidenkin tekemät esitykset ja päätökset tekniikan syyksi. Nyt ollaan tasapuolisemmalla linjalla.

Mitä nämä valmiiksi rakennetut yltiöpäiset kohteet muuten ovat joilta olisi säästytty? Niistäkin ollaan aina niin eri mieltä. Minä näen yltiöpäisenä ihan muita asioita kuin joku muu.

24.10.2009 10:21  Ei kannata upota suohon ja menneestä kannattaa ottaa opiksi eikä jankuttaen puolustella menneitä virheitä

Jos nyt luetellaan rakennuskohteet niin suossa ollaan. koska jokaisella kohteella on omat puolustajansa. Nyt olisi hyvä keskustella, onko hankkeiden mitoitus tarpeeseen nähden ollut oikea, onko haettu ja saatu ulkopuolista rahoitusta, onko ollut malttia suunnitella valmiiksi, onko rahoituspäätös ollut pitävä, onko kustannusarvioita ylitetty, onko hanke paisunut toteutuksen aikana, onko kokonaisuus tutkittu ennen aloittamista, onko ollut jämäkkä projektinhallinta ja johtaminen jne.jne. Eli yksityiskohdista kokonaisuuksien hallintaan ja vasta alusta alkaen kunnon ja realistisen suunnittelun jälkeen tekniikka töihin.

24.10.2009 10:53  Juhani

Otsikon piikittelyä lukuunottamatta kuulostaa jo paljon asiallisemmalta ja suunnitelmallisemmalta kuin 23:29.

Ollaan menossa vihamielisestä asenteesta hitaasti kohti asiakokonaisuuksia. Se on oikea ja paljon parempi suunta.

24.10.2009 10:56  Kauno Kyvykäs

Kannattaa myöskin miettiä rakennetaanko sellaista mitä tarvitaan, vai haaskataanko rahat konsulttien ja hörhöjen märkiin uniin.

24.10.2009 12:23  tosi esiin

Kun kierrätte vanhan Kurikan koulut, nämä uusitut, voi helposti havaita, että kerskarakentamista on harjoitettu. Puoleen hintaan olisi laadukas tulos saatu aikaan jos olisi lasiseinistä ja muista prameilusta luovuttu. Tottahan ne komeeta ja näyttäviä ovat, mutta jos puhutaan vaikka lukioon uhratuista suunnitelmista, sadoista tuhansista euroista, ei säästämisestä voida puhua. Nuo suunnitelmat tehtiin prameillen ja opetusministeriön kaikki ohjeet ja normit unohtaen. Käytävätilaa ja kerskailevaa rakentamista haluttiin.
No, rakennuslupaa ei tullut, näin käytiin. Olisiko syytä ottaa hiukan matalampi profiili käyttöön?
Toinen tapa aloittaa rakentaminen takavuosina "edullisesti" oli aloittaa kohde liian pieneksi arvioidulla kustannustasolla. Sitten toteutettiin tuplasti kallis hanke alkuperäisestä suunnitelmista ja kustannusarvioista piittaamatta ja poiketen. Tässä kohtaa ei tekniikan osaston merkitys varmaan ollut vähäinen, eikö vain Juhani ja muut?
Olisiko valtuuston ja teknisen lautakunnan syytä ryhdistäytyä?

24.10.2009 12:28  tuhlaaja?

Tämä Kurikan linja korjausrakentamisessa on ollut, kaikki uusiksi kalleimman kaupalla. Esim. TK:n työmaalla, täysin hyvät ja uuttavastaavat kalusteet mäkeen ja viimesenpäälle vehkeet sisään. Jos järki on ollut pois korjauksissa kovien osinkojen edessä niin toivottavasti on opittu. Piikittely ei tietenkään ole mistäänkotoisin, mutta irtoaa paremmin tekstiä puolesta ja vastaan. Juhani, ei millään pahalla, tiedäthän tyylini.

24.10.2009 12:31  Jokuvaan

Onkotuo 10.21 jankuttaen joku vitsi ? Joka toisessa kommentissa haukutaan ja sekö ei ole jankuttamista ?

24.10.2009 13:51  Rivit suoriksi ja jankutus hornan tuuttiin

On varmasti syynsä jankuttamiseen, koska mitään muutosta ei ole näköpiirissäkään, katsotaan vaikkapa Ikarin uutta teollisuushallin suunnittelua ja etenemistä urakkalaskentaan, roimaa arvion ylittämistä ja ketähän onkaan Kurikan Kehityksessä. Tämä oli vain viimeinen esimerkki asenteesta. Juhani vain on joutunut kohdetauluksi, koska muita ei ole ilmaantunut eikä varmaan tulekaan. Strategiapaperia on syytä odotella, siellä varmasti luodaan linjat tulevalle toiminnalle, mutta toisaalta ei ole tulevaisuuttakaan jos ei tunneta menneisyyttä, eikä sen esilletuojat suinkaan ole turhan jankuttajia. Mitäs he ovat jotka viimeiseen asti puolustavat menneitä ja varsinkin ne, jotka eivät tule edes keskusteluun mukaan.

24.10.2009 14:03  Kauno Kyvykäs

Ikarin uusi halli on märkä uni pahimmillaan.
Äkkiä jäihin koko hanke, vieressä on kohta tilaa liikaakin.

24.10.2009 16:03  Mitäh

Kyvykäs vihjailee ilmeisesti hallilla Suuren työllistäjään Kurikassa.Asia on niin, että turha niitä perättömiä /negattiivisia huhuja on levitellä.Huhut on lehdessä tyrmätty perättöminä.Eikö aikuisella immeisellä ole muuta tekemistä?

24.10.2009 17:24  tuhlaaja?

Ikaris on tyhjillään Vikin halli jonka Saaren nuorimmainen osti, siinä on vastaanottotiloja kylliksi. Toivottavasti onnistuu vuokraamaan tilat, sieltä löytyy varmasti monenkokoisia tiloja tarvitseville

24.10.2009 17:42  Rakennetaan uutta Kurikkaa

Kun rakennetaan, niin rakennetaan kunnolla ja hyvällä rakennustavalla. Se on edullisempaa julkistaloudessa veronmaksajille.
Tutustukaapa Jurvan kunnantaloon. Talo on vain muutama, viis-kuus vuotta nuorempi, kuin Kurikan kaupungintalo ja alkuperäisine kalusteineen, kaikkine päivineen se on vieläkin kuin uusi.
No sieltähän on osin siirretty kalusteita Kurikan kaupungintalolle - kas kun kelpasivat.
Jos urheilukenttä esim. olisi rakennettu nykypanostuksella vain kuusirataisena, niin nyt haukuttaisiin päättäjiä siitä tyhmyydestä. Eli olisi rakennettu pilallinen urheilukenttä. Se on hyvä, että joillain edes leikkaa. Voimme olla nyt toimivasta kenttästä tyytyväisiä.
Kyrönjokeen ja sen rantoihin on huudettu panostusta. Nyt sitä tulee!!
Urheilukenttään rajoittuva tontti jokirannasta on ostettu. Hyvä. Ja vielä, jos päättäjillä riittää kykyä ja näkemystä ostaa ostaa Aukian palsta, niin kirkkoa vastapäätä saadaan syntymään sellainen alue Kurikan keskustaan jokirantaan, että oksat pois!

24.10.2009 17:55  Eipä ärsyynnytä vaikka yritetään

Kommentti 17:42 kerskakulutuksen huippunoteeraus, uskon kuitenkin, että se on tehty ärsytysmielessä, olisi edes kahdelle radalle juoksijoita ja toinen olisi ilmeisesti siinäkin tapuksessa kommentoija 17:42 yhdessä tekniikan valitseman edustajan kanssa ja ajanottajana Kurikan Kehityksen valtuuttama kellokalle.

24.10.2009 18:02  Juha A Kranni

Tänään, YK:n päivänä voisimme kaikki osoittaa kunnioitustamme kurikkalaiselle Risto Latva-Hakunille ja laihialaiselle Risto Majasaarelle, jotka antoivat kalleimpansa 14.2. 1972 Suezilla. Unohdetaaan riitely ja haukkuminen hetkeksi.

24.10.2009 18:03  Juha A Kranni

Korjaan: 14.2. 1974

24.10.2009 21:04  Takaisin vuoden päästä!

Tulin puolen vuoden jälkeen lukemaan Matin blogin. Aika taisi olla liian lyhyt, koska teksti oli samansisältöinen kuin silloinkin. Ei voi kuin ihmetellä tätä synkän keskustelun tasoa.. tähän ei ole muuta sanottavaa kuin voi voi..

24.10.2009 21:52  jj

Kauheaa, kun noin pitkäjännitteinen ja viisas ihminen joutuu pettymään tavallisten tyhmien kanssaeläjien takia. Tule sadan vuoden kuluttua lukemaan lisää, varmasti yllätyt.

24.10.2009 21:53  Tämä ei hyvään pääty!

Niin suurin osa ketkä täällä keskustlevat on kuntapäättäjiä.Tämä on taso voi voi...

25.10.2009 0:41  tuhlaaja?

Tuskin on kuntapäättäjiä! Taso on luojankiitos hyvä, koska kuntapäättäjät puuttuvat näiltä sivuilta.

25.10.2009 1:36  Entinen perussuomalainen

Tutustukaa Pohjois-Koreaan ja miettikää, miltä tuntuu asua vapaassa maassa. Äänestämällä on vielä mahdollisuus vaikuttaa, kauanko äänestäjät haluavat tätä vaikutusmahdollisuutta käyttää, se riippuu meistä kaikista.

25.10.2009 7:37  Hmmm...

Tällä sivustolla keskustelevat niin sanotut PeruSKurikkalaiset. Omaan ryppyreikään tuijottaminen ja sen haistelu sekä maailmankatsomus, joka perustuu naapurin paskahuusin vahtaamiseen ja (taas) turhanpäiten postilaatikolla käyntiin lemahtaa kauas. Voi, voi! Mihinkähän sitä Jurvan vanha kulttuurikunta menikään liittymään. Olisi kannattanut liittyä vaikka Karijokeen. Ainakin väestökato ja työttömyysprosentti olisi pysynyt parempana.

25.10.2009 10:29  Kauno Kyvykäs

Vanha kunnon hymistelijä on jälleen luikerrellut kiven alta esiin kertomaan harrasteistaan ja toiveistaan. Tuskimpa mitään seuraa voi perustaa kyseisten harrasteiden varaan, mutta ehkä jostain löytyy kanssaeläjiä, joilla on sama ongelma, kuin hymähtelijällä. Varmaan kavereiden puute johtuu siitä, jottei hymähtelijän harrastuksia kehtaa julkisesti harrastaa.

25.10.2009 11:02  jj

Tämä hymähtelijähän voisi aloittaa uuden sarjan nimeltään: "Omat tavat ja uskomukset". Siihen voisi muut perverssit lisätä omia konstejaan itsensä tutkimiseksi.

25.10.2009 11:06  Saara

Kehitystä ei voi ajatellakaan syntyvän tälläisestä pahan suopuudesta.Kasvu ja kehitys on asioita joihin tarvitaan lujaa uskoa tuleviaisuuteen ja yhteisöön. Suunnitelmien on oltava kauaskatseisia.Oppikirjassa neuvotaan , sulje korvasi pahuudelta ja ilkeydeltä , sulje silmäsi herjalta ja pahansuopaisuudelta. Edistys ei tule vanhoja kaivelevilla . Voi sinua esim Kauno Kyvykäs , ohjaa ajatuksesi hyvää ja rakentavaa , anna katkeruuden ja kaunan mennä. Maailmassa ja yhteisössä on paljon kehitettävää , lataaa ajatuksesi siihen, ja lopeta rypeminen loassa ja kurjuudessa. Sinun viisautesi on vaan pieni hitunen koko suuressa kaikkeudessa.

25.10.2009 11:24  Kauno Kyvykäs

Aivan tuli raamatullinen olo, kun Saara valoi uskoa tuleviaisuuteen, mitä se sitten lieneekään. Täytyy se jotain hyvää olla, kun se on Saaralle sydämen asia.
Kauno elää tulevaisuutta varten, kehittämisissä moni jää toiseksi. Saatan uskoa raamatunlauseisiin perustuvan mailmankatsomuksen olevan huomattavan vanhanaikaista, mikäli haluaa moittia toisten edistyksellisyyttä.
Uskonsa kutakin auttakoon ja kaikkien oma asia. Uskonnot ja muut hapatukset muuttuvat vaaralliseksi vaiheessa, jossa näiden avulla hamutaan valtaa ja mammonaa.

25.10.2009 13:43  tuhlaaja?

Ensiksi; Miksi Saara nauroi? Seuraavaksi; Hymähtelijä vois notkeana ja tunnoille herkkänä osallistua Suomen Talent kisaan, voimistelu esitys jossa loppuhuipennuksena työntää päänsä perse......eseen, tietysti omaansa.

25.10.2009 16:52  Uusi blogi kehiin M.O.

Blogisti: Nyt nopeasti uusi blogi kehiin, kommentit ovat aivan kammottavia ettensanoisi sairaita.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini