Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Katuminen ei kannata

Sunnuntai 18.10.2009 klo 7:54


Ei kannata katua

 

Maailma on vaarallinen, pelottava ja uhkaava.

Erityisesti se on sitä pelkureille ja pakoilijoille.

Pelkurit etsivät näennäistä turvaa. Päätöksissään he tukeutuvat näennäisiin ja epäolennaisiin kysymyksiin.

He etsivät turvaa virikkeettömistä, muodollisista ja tavanomaisista perusteista. He puolustavat kynsin hampain jotain, jota kuvittelevat omistavansa.

Pelkurit pystyttävät hyvää vauhtia oman vankilansa kaltereita, oman ahdistuksensa kahleita.

Peloton suuntaa katseensa kaukaiseen horisonttiin.

Hän tietää, että ellei tee jotain yhteisönsä hyväksi, ei sitä tee kukaan muukaan.

Niinpä hänen on syytä mennä mukaan tuohon loistavaan kamppailuun katumatta, tietämättä aina itsekään tekoihinsa täyttä syytä. 

Yhteistyötä kuntien kesken

 

On todellakin harjoitettava ja vieläpä lisättävä.

Vaikeuksia sillä tiellä kuitenkin tuntuu riittävän.

Vaikka on selvää, että esimerkiksi keskittämällä kuntien it- sekä henkilöstö- ja taloushallintopalveluja, voitaisiin saada huomattavia säästöjä, ei näihin toimiin puheista pitkään ole päästy.

Henkilöstöä ei edes tarvitse missään vaiheessa vähentää sillä eläköitymistahti hoitaa asian.

Yhdistämisillä sen sijaan saadaan aikaan laatua ja joustavuutta.

Lujilla ollut pienen kunnan palkanlaskijakin pääsee joskus lomille. It-osaaminen jäntevöityy tiimien muodostumisen myötä.

Mikä siis hidastaa kehitystä?

Onko kyseessä poliittinen rämettyminen pienipiirteisen ja näennäisen edunvalvonnan nimissä?

Tähän näyttäisi syyllistyvän enemmän kuntien virkamiesjohto kuin johtavat luottamusmiehet.kuva_2014.jpg

Tämä sinivalkoinen kynttilä kuvaa suomalaista itsenäisyyttä ja peilaa omaa päätäntävaltaa. Jos ei kunnissa kyetä taloutta ja tehokkuutta ylläpitäviin ratkaisuihin, palaa tämä kynttilä nopeasti loppuun. Uutta ei ole helppo saada tilalle eikä kohta ole mitään mistä päättää.


Kommentit

18.10.2009 11:54  Kauno Kyvykäs

Suomi, ensi vuosikymmenellä, ensimmäisenä länsimaana tekee kyseenalaisen ennätyksen, jossa työllisten määrä tulee olemaan pienempi, kuin eläkeläisten, lasten ja ei työssäkäyvien nuorten.
Viime vuosituhannella Suomesta hävitettiin kulutustavara ja etenkin vaate tuotanto. Tällä vuosikymmenellä hävitetään kiihtyvällä vauhdilla metsäteollisuus ja elektroniikkateollisuus.
Metalliteollisuuden alasajo on parhaillaan alkamassa ja perustellusti voi väittää, jotta ollaan vasta kiihdytyskaistalla. Wärtsilääkin ollaan ajamassa pois maasta, eipä silti eihän Wärtsilä Suomalaisten ollut aikoihin, niin kun Wärtsilä ei ole hoksannut ajoissa häipyä, pitää lähtöä hiukan tehostaa koluamalla ikiaikaisia luurankoja kaapista. Tälläiset touhut luovat sellaisen epävarmuuden ilmapiirin, jotta tyhmempikin osaa tehdä johtopäätöksiä sijaintipaikasta. Onko tälläinen sellaista suoraselkäisyyttä, joka vaatii jälleen kerran miljoonien oikeudenkäynnin, jossa ei ole mitään muuta hopeaa jaossa, vai onko tälläinen touhu silkkaa tyhmyyttä.
Mistään ei saa lukea korkeasti oppineiden ja kalliisti elätettävien ekonomistien keinoista, jotta Suomessa saadaan raha riittämään. Hallitus kiihtyvällä vauhdilla keksii lisää kunnille rahanmenoja, tämä heijastuu kotitalouksiin, sieltähän Suomessa verotulot saadaan. Kukaan ei kuitenkaan kerro millä kotitalouksissa riittää raha veronmaksuun sekä kaikkiin rosvomaksuihin, jotka ovat olemassa ja joita on tulossa lisää.
Äkkinäinen kuvittelee, jotta ekonomisteja koulutetaan ja elätetään sen vuoksi, jottei tälläisiä romahduksia taloudessa pääsisi sattumaan Näin tyhmä tilanne, mitä Suomessa tällä hetkellä on, ei kuulemma oikeuta millään tavalla epäilemään ekonomistien järjenjuoksua.
Miljardikaupalla tehdään velkaa nopeasti pienenevän maksajajoukon ristiksi. Vaarana ja todennäköistä on, jotta ne jotka näitä supervelkoja pystyisivät maksamaan häipyvät maasta.

18.10.2009 13:16  jj

Eihän tässä hätää ole, kun Saarakkalakin on huomannut kuntaliitosten tarpeellisuuden. Pitkän horinan ainoa viesti oli kuntaliitos J-I-K.

18.10.2009 16:27  A.Palo

Keskustelisin mielelläni itse asiasta, mutta ehkä seuraavastakin on tiettyä apua.
Kauno Kyvykäs: Taivaastako tippuvat tuotantojen alasajot? Ukko Ylijumalako siirtelee pois maastamme teollisuusyrityksiä? Vai pitäisikö miettiä syitä ja perusteluja omille kynäilyille tarkemmin? Lakkaa ampumasta hehtaaripyssyllä kaikkia koulutettuja; kouluttamatonkin tajuaa, kuinka heikkoa ajattelua sellainen on. Sitä paitsi itsekin lienet koulutettu (ja sitä miettiessä voisit myös muistella äidinkielen kursseja, jotta juttujesi ajoittainen fiksuus ei kokonaan hautautuisi heikon kielenkäytön alle).
jj: Etkö mitenkään voisi yrittää hoitaa pois vakavaa Saarakkala-ongelmaasi jossakin muualla kuin tällä palstalla, jolla väki yrittää keskustella?

18.10.2009 20:14  Kauno Kyvykäs

A. Palo Taitaakin olla näitä tälläisiä pilvissä eläjiä, tai pilvissä elätettäviä. Tuotantojen alasajot todellakaan eivät tipu taivaasta paremmin, kuin rahakaan. Tätä ylhäisönä itseään pitävien toilailuja ei Suomessa todellakaan saisi arvostella. A. Palo voi tarvittaessa varmistaa Kaunon kirjoitusten paikkansa pitävyyden, aivan yleistä tietoa tarjolla.

18.10.2009 20:58  jj

Meitähän tuntuu riittävän.

18.10.2009 21:33  Juna kulkee jo.........!

Ehkäpä kunnilla menee vielä liian hyvin, lama iskee aina viiveellä kuntiin. Helppo on tuudittautua hyvänolontunteeseen, siirtää ratkaisuja myöhemmäksi, uskoa jatkuvuuteen. Nyt vain lama tuntuu pitkittyvän turhankin pitkäksi ja siitä taas seuraa, että kuntien alullaan oleva taantuma on pitkä ja raskas. Kuntiin on samalla ladattu paljon pidäkkeitä, on irtisanomissuojaa henkilöstölle, moniportainen raskas hallinto, tulosvastuun puuttuminen, näennäiset yhtiöittämiset jne. Reviiriajattelu suojaa tehokkaasti muutosten toteuttamisen. Tee siinä sitten päätöksiä, ei käy kateeksi päättäjiä. Kuntien pudotuspeli on käynnissä, juna kulkee jo ja seuraavalla asemalla tarkastellaan vauhdista pudonneet vaunut, jotka sitten kytketään seuraavaan junaan muitten kuntien vedettäviksi. Rohkeimmat uudistajat pelastuvat, hitaat syödään pois. Uudistusmieltä Kurikan päättäjille, tahtoa ja halua muutoksiin.

19.10.2009 10:50  Bogistin esitys tekee kunnista sekasikiöitä

Blogisti esittää kuntien eri toimintojen yhdistämistä. Esimerkkinä hän ottaa sen, että kuntien palkanlaskenta yhdistettäisiin. Tässä on se ongelma, että tällä tavoin toimiessa kunnista tulisi jonkinlainen sekasikiö, kun joitain toimia hoidettaisiin jonkun kunnan toimesta ja joitain toimia erikseen. Ongelmaa tuo vielä se, että JYKKY, jonka johtokunan puheenjohtajana blgisti toimii, hoitaa jo terveystoimen ja osaa sosiaalitoimesta. Voikin kysyä, onko tällaisessa järjestelmässä kokonaisuus enää kenenkään käsissä. Virkamiehiä on turha syyttää, kuten blogisti tekee. Sitähän hän ei tee ensimmäistä kertaa.
Selväpiirteisin asia olisi kuntaliitos, jolloin tällaisiltä blogistin kaavailemilta sekasikiöiltä vältyttäisiin. Kurikka ei kuitenkaan näytä olevan se, johon Jalasjärvi ja ilmajoki haluaisivat liittyä. Tällöin pitäisi mietti, mihin Kurikka liittyisi. Vaihtoehtoina ovat Kauhajoki tai Seinäjoki. Kurikalla on enemmän yhteistyötä Seinäjoen kanssa kuuluessaan seutukunnallisesti eteläisiin seinänaapureihin.

19.10.2009 12:16  Kauno Kyvykäs

Seinäjoen ja Kurikan kohdalla on turha puhua yhteistyöstä. Yhteistyö ei ole sitä, jotta toinen tuottaa palveluja ja toinen niitä ostaa. Kunnallisessa yhteistyössä käytetään yleensä toistensa palveluja.
Paremminkin voi sanoa Seinäjoen monopolisoivan palvelujaan, toki maakuntakeskuksella on parhaimmat eväät.

19.10.2009 12:20  Ilmaisia neuvoja Kurikan keskustan kehittämisessä

Uutisten mukaan on palkattu konsultit tekemään suunnitelman Kurikan keskustan kehittämisestä. Paljonkohan se maksaa? Ilman konsultteja voisi Keskustan ilmettä kehittää. Kun tulee Kurikkaan, niin ensin mainostetaan isolla mainostaululla Haku päällä tapahtumaa kesäkuussa 2009. Sitten sojottaa kaksi tykkiä piiput kohti vastaantulijaa. Mielestäni ko. yksityiskohdat antavat varsin kummallisen kuvan Kurikasta.
Menneen tapahtuman mainonta kertoo tietynlaisesta leväperäisyydestä. En ymmärrä, miten tykit liittyvät Kurikkaan, kun tiettävästi kurikkalaisia ei liiemmälti ollut vime sodissa tykistössä. Sensijaan ilmajokelaisita ja kauhajokelaisista muodostettu Aallon patteristo toimi talvisodan alusta jatkosodan loppuun.
Kun blogisiti on toimen mies, antaisin hänelle tässä ilmaiseksi neuvoja, joilla nämä kaksi häiritsevää piirrettä Kurikan keskustan ilmeessä saataisiin poistettua.

19.10.2009 14:12  jj

Voisiko joku ystävällisesti kertoa mitä Kurikan keskustan pilaamisesta on hyötyä?
Mukavaa olisi kuulla myös, mitä tämä pilaamisen suunnittelu maksaa?

19.10.2009 19:22  Notta...

Olis kyllä mielenkiintoista tietää, miten Kurikan keskustan saa enää pilattua?
Suomesta löytyy kait kolme paikkakuntaa, jossa on jo hävitetty kaikki vanha ja rakennettu tilalle materiaa, johon on asetettu henkinen tavoite: "Jospa tämä ruma, olisikin joskus ihmisten mielestä kaunista...". Näin ei taida tapahtua. Ainakaan tässä elämässä.

- Ja nämä nominumit eli valitut ovat.....:

(rumpujen päristystä)....


Raisio, Seinäjoki ja KURIKKA!!! Kongratuleissons leiriin and getsemaanees!

19.10.2009 19:25  Matti Ollila

Juhanin toivomuksesta poistin hänen häiriötä aiheuttavan kommenttinsa. Häiriö oli siis teknistä laatua. Hän lupasi laatia uuden.
10.50 kirjoittaneelle toivoisin hänen keskittyvän asiasisältöön syyttelyn sijasta. Jos haluat todisteita lausumastani, ota yhteyttä henkilökohtaisesti.

19.10.2009 19:27  Kauno Kyvykäs

Aistittavissa on erinomaisen hulvatonta suuruudenhulluutta, ihan sitten autot maan alle. Tulossa on ilmeisesti romunkaatopaikka, esteeksi kulkemiselle yhdessä kukka ja puskikkoviljelmien kanssa. Autot parkkeerataan, suuren mailman tyyliin maan alle, kelpaa siinä kauppakasseja kanniskella, ei siinä matka haittaa, kun saa nauttia erinomaisesta järjenjuoksusta. Tarkoitus ilmeisesti ajaa asiakkaat pois Kurikasta, maan alle parkkeeraamisessa haisee aina rahastus.
Tästä suuruudenhulluudesta ei pelasta mikään muu, kuin rankka laman syveneminen. Järkeä asian oikealle tolalle saattamiseen tuskin löytyy.
Luottamusmies puolella ei ainakaan maanrakentamisesta, eikä mistään muustakaan rakentamisesta mitään näyttöjä.

19.10.2009 21:17  Juhani

Niin, viestissäni oli suorat linkit kaupungin pöytäkirjoihin, mutta pitkä linkki sekoitti blogin palstoituksen, joten viittaan keskustan kehittämisessä vain seuraaviin pöytäkirjoihin:

Kaupunginhallitus 2009 §227
Tekninen lautakunta 2009 §70

19.10.2009 21:47  Kauno Kyvykäs

Linkki kaikesta huolimatta toimi erinomaisesti.

20.10.2009 5:06  Esko ärrälle

Viime lauantai-illan huumassa sain lukea tältä blogilta seuraavaa:

"17.10.2009 23:34 esko r
Kyllähän Kahari kirjoittaa vieläkin ja hyviä juttuja.Ei yksi moka yli kymmenen vuotta sitten tee turhaksi hänen taitojaan.Kuten Hannu Koiviston blogissa voimme lukea,Kahari on ottanut asiasta opikseen ja myöntänyt silloisen virheensä."

Esko r jätti kiinnostuksen oven raolleen, kun ei kertonut, mikä se moka oli, jonka Kaharin piti myöntää. Älä nyt hyvä Esko-veli jätä hyvää juttua näin "huulille"! Kerro meille totuus!

20.10.2009 5:13  10:50 vastaa blogistille

En ymmärrä, mikä blogistia kirpaisee.Kun blogisti toteaa, että "poliittisen rämettymisen pienipiirteisen ja näennäisen edunvalvonnan nimissä näytetään syyllistyvän enemmän kuntien virkamiesjohto kuin johtavat luottamusmiehet", niin totean, että turha syyllistää kuntien virkamiehiä. Eikö tämä ole kannanotto blogistin mielipidettä vastaan? Jos totean, ettei blogisti tee tätä ensimmäistä kertaa, niin siihen väittämään löytyy kyllä perusteita blogistin aikaisemmista blogeista.
Jos blogistia kirpaisee se, että katson blogistin esittämät ajatukset usemman kunnan yksittäisten toimintojen hoitamisen yksin jonkun kunnan toimesta tekevän kunnista sekasikiöitä ja tuon vaihtoehdoksi kuntaliitoksen, niin sehän kertoo, ettei blogisti salli tällaisia mielipiteitä.
Oletan, että blogisti on noussut väärältä kyljeltä.

20.10.2009 9:02  Kauno Kyvykäs

Suomesta on tullut ihmeellinen maa, kaivellaan kaikkia mahdollisia menneitä asioita, tulevat eivät kiinnosta ketään. Kaharikin on kuulemma korkean persoonansa kanssa muninut joskus oikein kunnolla. Kuinka hyvä mailma olisikaan, jollei Kahari olisi mennyt töpeksimään.

Olisi ihmeellistä, jos virkaansa tai tointansa hoitava ihminen ei koskaan tekisi virhearviota. Virheet kertovat sen, jotta jotakin on yritetty, demokraattisessa yhteisössä pystytään pahimma munaukset välttämään, mikäli johto pidetään omissa käsissä.
Suomessa ei ole koskaan ollut korkeasti koulutettujen määrä yhtä suuri, kuin nykyään, luulisi koulutuksen lisäävän kykyä ottaa vastuuta. Suomalaisen koulutuksen suurin anti on opettaa kollektiivistä vastuunpakoilua. Tuottavaa yritystoimintaa harjoittaa erittäin pieni joukko korkeasti koulutettua väkeä, näiden nerojen kiinnostus herää vasta siinä vaiheessa, kun joku tyhmempi on saanut yrityksensä toimimaan ja tuottamaan. Ei ole viisastelijoista ja vittuilijoista pulaa.

Yleensä sen piikkiin kirjataan eniten erheitä, joka uskaltaa painaa nappia.
Persekärpäsiä surraa ympärillä, jottei me ainakaan koskaan ja sitä rataa.

20.10.2009 9:06  Kauno Kyvykäs

Korjaus.
Tuottavaa yritystoimintaa harjoittaa erittäin pieni joukko korkeasti koulutettua väkeä. Muiden nerojen kiinnostus herää vasta siinä vaiheessa, kun joku tyhmempi on saanut yrityksensä toimimaan ja tuottamaan.

20.10.2009 9:20  Selvästi on toivoa

Olipa kaksi toiveita herättävää uutista tämän aamun päivälehdessä; Suuphjan radan peruskunnostus ja toinen; aluekehitysrahaa Kurikan uuteen nousuun. Viimeksimainittu toimii välittömästi ja antaa uskoa Kurikan nousuun, nyt tarvitaan panostuksia tuon päämäärän saavuttamiseksi ja myös Kurikkaa leveämpiä hartioita, eli valtion mukaantuloa ja yllättävän mukavalta tuntuu, että maakunnan liitto on huomannut jopa Kurikan olemassaolon. Nyt parhaat voimat (eivät välttämättä kunnallispoliiktikoita tässä asiassa) mukaan työhön ja ennekaikkea yrittäjät projektiin mukaan. Lähteehän se siitä; nimttäin Kurikka nousuun. Onnittelut kunnallishallinnolle asian hoitamisesta, tämä(kin) on oikeaa Kurikan kehittämistä.

20.10.2009 10:39  Kauno Kyvykäs

Yleensä näillä aluekehitysrahoilla saa konsultit maksuun, kun pistää puolet omia. Jos saa enemmän todella loistavaa, mahdollisesti myöhemmin johonkin konkreettiseen.

20.10.2009 12:00  jj

Hyvä, kun Kurikka saa rahaa pystytään olemaan konsulttien sosiaalitoimistona.

20.10.2009 13:06  Positiivista asennetta pyydän kaikella ystävyydellä

Kyvykäs ja jj olette todella ikävällä tavalla pessimistejä. Jos tämänkin asian tyrmäätte konsulttivastaisuudella, niin esittäkää ihmeessä omat teesinne Kurikan kehittämiseen. Positiivista asennetta nyt kehiin, mielestäni kunnallishallinto on tässä asiassa toiminut todella aktiivisesti ja tuloksekkaasti. Nyt vain parhaat voimat liikkeelle,mutta eri asenteella kuin Kyvykäs ja jj. Odotan mielenkiinnolla teidän teesejänne mollaamisen sijaan. Mielenkiintoista....!!!!!

20.10.2009 16:26  Kauno Kyvykäs

Realismia Kaunon kirjoitukset ovat, tilanteessa, jossa pitää katsoa tulevaisuuteen, eikä kuvitella uutta "Ameriikkaa" syntyväksi satusetien höpinöiden perusteella. Kuntatalouden normaalissa hoitamisessa tulee olemaan haastetta aivan tarpeeksi, ei tarvita turhaa velantekoa veronmaksajien taakaksi. Kurikan päättäjät on lumottu luulemaan kuntatalouden hoituvan itsestään, kun vain konsulttien kanssa haaveillaan satulinnoista. Todellisuudessa normaalien toimintojen kunnollisessa hoitamisessa tulee olemaan haastetta tarpeeksi.
Mikäli halutaan Kurikan väkiluvun pysyvän ennallaan on tavallisten asioiden hyvä hoitaminen parasta perusturvaa, jota kuntalaisille voidaan tarjota. Nikkarikeskuksen kuvittelisi riittävän satulinnaksi sellaisia haluaville, rakennetaan uusia satulinnoja vasta, kun yleinen ja Kurikan taloustilanne korjaantuu.

20.10.2009 16:34  jj

Katsotaan ensiksi Jikit, kehitykset ja kuntaliitoksen jälkimainingit. Kestää pari vuotta, niin moni on entistä pahempi pessimisti. Ei sada manna, kuin raamatun kertomuksissa, nyt eletään yritystoiminnan laskun aikaa ja on toimittava realiteettien mukaan.

20.10.2009 19:49  Notta...

Jos lama olisi tullut pari vuotta aikaisemmin, Kurikka ei olisi yhtynyt Jurvaan, vaan Seinäjoki olisi sen jollakin loivalla niskaotteella nielaissut velkojensa takuumieheksi. Nyt osinkoja on syöty, mutta kun mitään ei ole myyty, ei ole mitään menetettykään. Tilanne on vähän sama kuin Ilmajoen maanjussin 1990-luvun alussa, kun peltomaan hinta laski ja isäntä laittoi maansa kesannolle. Naapuri vitsaili, että kas kun et myynyt oikeaan aikaan? Isäntä: Kas, kun se aika ei ole vielä tullut! No, nyt tietävät kumpikin, kumpi vitsaili paremmin.
Jos yrittäjä tarvitsee talouslaskentaa, hän palkkaa tilitoimiston ja ostaa siltä työn. Kun yrittäjä tekee laajennuksen, hän teettää työn rakennusliikkeellä urakalla. Kun yrittäjä tykkää, että pihassa on liikaa lunta, hän ei osta edes lumilinkoa, vaan tilaa lumiauratraktorin hoitaman homman, jos työväki alkaa näyttää näkkileivältä, yrittäjä hommaa heille salikortin ja/tai lounasedun paikalliseen ruokalaan.
Miksi kunnissa pitäisi olla rakennusmieskorttiporukka, vaikkei mitään rakenneta, tilinpitäjät fiilaamassa kynsiään kaikki eräpäätöspäivien välitkin, omat lumikuskit ja omat naulapussikuskit rakennustyömaalta toiselleajelemassa, omat sopankeittäjät, mummunkääntelijät ja loppujen lopuksi; edes kaikilta osin oma koululaitos?
Tämä neuvostoaikainen bunkkerijärjestelmä on tullut tiensä päähän ja kuntien yhdistäminen ilman mitään rationaalisia rakennemuutoksia vain vääristää tilannetta. Jos joku naulapussimies tai soppatykki nousee tästä barrikadeille, se tarkoittaa vain sitä, ettei toimintaa yhtiöittämällä ja ulkoistamalla kykene kilpailukykyiseen toimintaan. Kaikkien veronmaksajien on selkä vereslihalla kyettävä. Ne samat veronmaksajat ovat - ainakin osittain - kunnan työntekijöiden palkan maksajia.
En väitä, ettei kunnista löydy vapaalle sektorille kelpaavaa väkeä. Tiedän että löytyy. Nyt pitää vain katsoa totuutta silmiin. Jos on huippu alallaan, on huippu sitä sekä kaupungintalon käytävillä, että niiden ulkopuolella. Palkka voi olla vain siellä "ulkopuolella" parempi ja kuka väittää, ettei hyvin fiilattu ja koulutettu kaupuntin "ynnäpennayksikkö" saisi tilaajia vapaalta sektorilta. Sehän se säästöä olisi - ja veisi puheet tiskillä istujista.

20.10.2009 19:55  VOIKO OLLA TOTTAKAAN?

Blogistin aiheeseen:(Katuminen ei kannata) liittyen on mielenkiintoinen episodi kaupunginhallituksen työskentelystä viimeisen viikon aikana(12.10 ja 19.10) olleiden kokousten pöytäkirjan selailu.Tapaus koskee 19.10 olleen kokouksen § 293 käsittelyä.
Toivottavasti nettiversiossa on painovirhe.Muutenhan tämä kertoo asian valmistelun todella heikosta tilasta koska kokousten kulku näyttää toistavan itseään.
Esittelijänä täytyisi kuntalain mukaan olla kaupunginjohtaja mutta se ei käy ilmi päytäkirjasta.Esittelijä on siis viikon aikana kahdesti esittänyt samaa mutta kokouksen kuluessa (kait) on kettu syönyt pahemman kerran eväät.
Onkohan käynyt niin että reissu itärajan taa on vienyt viimeisetkin siemenperunat Kurikan kaupungin strategiselta valmistelulta?
Ei voi odottaa kovin suurta kokonaisvaltaista suunnannäyttöä kun ei aivan alkeellisetkaan asiat ota sujuakseen.
Turhaa on kai asiaa edes laittaa listalle jos ei kykene asiaa valmistelemaan!

20.10.2009 20:28  Yksi uuno

Siis mistä on kyse. Kertokaapa, jotta tavallinen tallukkakin osaa ymmärtää?

20.10.2009 20:43  Uunolle!

Jos osaat lukea niin lue Kurikan kaupungin sivuilta kaupunginhallituksen pöytäkirja 19.10.2009 § 293.
Kyllä se lukutaitoiselle valkenee.

20.10.2009 21:39  Vika ei ole esittelijässä vaan luottamushenkilöiden päätöksentekokyvyssä

Edellä mainitun 19.10.09 §293 kohdalla esittelijän ehdotukset ovat kaikki olemassa, joten kysymys on luetun ymmärtämisessä. Ehkä selvennyksen vuoksi olisi syytä ehdotuksen vieressä olevalle tyhjälle sarakkeelle kirjoittaa ehdotuksen päivämäärä (19.10), kun kyse on ns. juoksevasta pöytäkirjasta. Tämä luettavuuden helpottamiseksi.
Tässä asiassa ongelma on luottamushenkilöiden päätksentekokyvyssä, kun esittelijä näköjään joutuu toistamiseen etukäteen tekemäänsä selvää ehdotusta muuttamaan kokouksessa pöydälle panoksi, kun luottamushenkilöt eivät uskalla päättää.

20.10.2009 21:54  Kaks UUNOA

21.39 mukaan kh on ilmeisesti päätöksentekokyvytön!
Kaupunginhallitus vailla kykyä päättää tässä tilanteessa on aivan käsittämätön riski.

21.10.2009 0:14  Kauno Kyvykäs

Pannaan pöydälle, ettei käy kylmät.
Kävin juuri Jurvan terveysaseman sairaalassa siellä pannaan leivän päälle ylähuuli, lihaa tai muutakaan ei ollut tarjolla. Vellikupillisella ja pienellä leivänpalalla tulee kummasti toimeen, kun muuta ei ole. Kyllä kolme vaippaa riittää kummasti, kun ruokaa ja juomaa on riittävän vähän. Konstit on vaippojen säännöstelyssäkin monet, ei määrän väliä, kun mitään ei liru, saa säänöstelyn kohta tiputtaa kahteen.
Sanoi potilas ruokaa kuitenkin hyväksi, ruualla on taipumus muuttua sitä paremmaksi, mitä vähemmän sitä saa.
Tämä meidän rakas Jikkimme on organisaationa kustannuksiltaan ilmeisesti, niin kallis, jottei itse asiaan riitä millään ilveellä raha.
Käsitykseni mukaan Jikki on konsulttien mestarinäyte ja hallinto varmasti pelaa, mutta mikään ei varmastikkaan estä tekemästä itse toiminnasta järkevää ja tarkoitustaan palvelevaa.

21.10.2009 0:45  Hmmm...

Voi, voi!
Kauno Kyvykäs kävi seuraamassa lähimmäisen kuolinkouristuksia vellikupin ja pienen leivänpalan ääressä. Tippa tässä kirpoaisi, ellei tajuaisi, että Kauno The Kyvykäs on omin jaloin sinne mennyt moista kansanmurhaa seuraamaan. Miksi et ottanut edes digitaalikännykkää mukaan, jotta saisit moisen ihmistuhon Juutuuppiin.
Taidat puhua paskaa taas kerran Kauno Kyvykäs tai sitten olet alimman luokan luopio, kun et edes keksipakettia näille nälänhätäisille tuonut. Eikö kolkuta omatunto. Olitko inhimillisyyden perikuva?

21.10.2009 1:11  Kauno Kyvykäs

Kannattaa varmasti hymähtelijänkin mennä joskus katsomaan terveyskeskusten vuodeosastoille ja vastaaviin paikkoihin, lähtee rääppä hymähtelijänkin silmästä.
Suomessa hoito yleisesti on hyvää ja turhaa kitinää löytyy puolin ja toisin, mutta suuntaus huolestuttaa sellaisia, jotka työkseen ovat tekemisissä laitoshoitoa tarvitsevien kanssa.
Tälläiset hymähtelijän tyyppiset itseään liiaksi arvostavat pikkukikkareet yleensä pitävät kovimman porun, kun joutuvat kohtaamaan omalle kohdalle tulevan todellisuuden.

21.10.2009 9:15  jj

Vanhuudelta pelastaa parhaiten kylmät.

21.10.2009 11:30  Odottavalla mielellä

Onkohan Pietarin matkasta tehty jo raportti, ei tietenkään tänne blogiin, mutta esim. halloituksen listalle, onko kukaan huomannut. Paljon panen toivoa tuohon matkaan Kurikan parhaaksi, olihan siellä matkassa parhaat voimat.

21.10.2009 12:15  jus joo

Oli vai???????

21.10.2009 12:41  "parhaat"

11:30, johan kiskaisit tosi kovetun vitsin, kommenttis loppuun. Olisit laittanut hiukan heittomerkkejä tekstiin.

21.10.2009 13:26  Ollaan tarkkoja tosissaan

Kansa valitsee aina parhaat, eikä se ole vitsi (12:41).

21.10.2009 13:52  jj

Turhien spekulaatioiden välttämiseksi, olisi hyvä tietää Pietarin reissuun osallistujien nimet ja reissun maksaja.
Tänä avoimmuuden aikana kuntalaisilla oikeus tietää luottamusmiesten ja viranhaltijoiden toiminnan nimissä tehtyjen reissujen yleiset asiat.
Kujakollina, jos joku on touhunnut se on oma asia.

21.10.2009 13:58  JE

Mistä ihmeen kummasta nämä "parhaat" sitten muuttuvat, kykenemättömiksi hoitamaan yhteisiä asioita parhainpäin, ei osata tehdä päätöksiä vai eikö uskalleta vai onko kyse virkamiesten taidoista ja osaamisesta. Joku asia kuitenkin mätää Kurikassa tosi pahoin, osingot ovat tietysti tehneet hallaa todelliselle kurikkalaiselle hienolle yhteisölle, "on oltu kuin Ellun kanat, ei mikään eikä kukaan voi hetkautaa kurikkalaista lintukotia".

21.10.2009 15:34  Kuratien varrella asuva ja ihmettelevä

Osingot on mahdollisuus eikä taakka. Osa tuotosta on "juoksutettu" kuntalaisille alhaisen veroäyrin muodossa takaisin, hyvä niin. Mutta kerskailua ei kukaan voi hyväksyä ja sitähän on riittäny olan takaa, pahimpina kerskaileva rakentaminen, piittaamattomuus ja ylensyöminen, näitähän ei kukaan voi hyväksyä. Naureskeltu säästäväisyydelle ja valtion rahoille, nyt teherään eikä huomenna. Monumenttina urheilukenttä eikä se vieläkää oo loppunu seuratahan vain niin keväällä taas rahaa tarvitahan kun joku koppero vielä puuttuu ja ratojahan riittää vaikka naapurikunnille asti, komiasti vaan.

21.10.2009 17:59  Rutinat siksensä!

Jurvalaiset näytti taas, mistä ne on tehty. Pläjäyttivät oman tempauksen ja siihen hyvän palakinnon ja näyttää olevan koko Jurva täynnä hyviä alennuksia. Pitää ainakin lauantaina käydä tsiikaamas ja täyttämäs arvontalappuja. Näin sitä pitää! Lopetetahan rutinat ja laitetahan haisemahan ittekkin eikä aina oroteta valamista. Oli kiva lukia Kurikan pääskin hyvin tehtyä lehtä. Hyvä Jurva!

22.10.2009 10:21  Osmo Kahari ei ollut Lenita Airiston salarakas

Osmo Kahari kertoo tänään Pohjalaisessa viitaten Lenita Airistoon, että "Raavaat miehet Kurikasta ovat ostelleet erästä naistenlehteä innolla lehtipisteistä". Kahari kertoo samassa jutussa, että hänen nimensä esiintyy Lenitan äsken ilmestyneissä muistelmissa. Hän vihjailee siihen suuntaan, että hän olisi olut Lenitan salarakas.Hän höynäyttää lukijoita kuitenkin raskaasti. Lenitan kirjassa kerrotaan, että Kahari julkaisi Lenitasta jutun Kokkola lehdessä vuonna 1994. Lenita teki rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Kaharin pakina todetaan loukkaavaksi ja Kahari sekä lehden päätoimittaja saavat sakon herjauksesta.
Täten Kahari tuottaa pettymyksen. Olisin niin toivonut, että Kahari olisi Lenitan kirjassa paljastunut naistenmieheksi. Silloin olisivat Kurikan raavaat miehet saaneet kiristellä hampaitaan.

22.10.2009 10:32  femiini

Osmo Kahari tuskin on mikään erityinen naistenmies. Tämä ei ole tarkoitettu loukkaukseksi.
Habitus ei vain kaikilla ole kovin hyvin huolletttua.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini