Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ei mtään tehtävissä?

Torstai 15.10.2009 klo 8:24


Ei muuta tehtävää kuin

Antaa itsestään aina parhaansa, odottaen toistenkin tekevän samoin.

Joskus tuon opin antaminen kestää.

Jokaiselle on tarkasti osoitettava mihin itse kukin pystyy.

Tosiasia on, että ihmiset ovat hyvin kiittämättömiä.

Siitä ei pidä lannistua. On kannustettava muita ja elämäkin opettaa.

Sillä tavalla auttaa myös itseään.

 

Muutakin tehtävää on

Kunnissa ei, Kurikassakaan, talousarvion raamia aiota millään saada pidettyä kurissa.

Todennäköistä on, että alijäämäinen budjetti syntyy.

Edes teknisen toimen budjettiin ei löydy vaadittavia säästöjä. Näin otsikoi Kurikka-lehtikin.

Kuinka kykenisikään tietoisten virkalisäysten jälkeen.

Talouslaman ollessa tulossa ja jo tiedossa, tehtiin käyttötalouteen liittyviä menolisäyksiä? Investoinnit ja toiminnat vähenevät, käyttötalous paisuu. Se on erikoinen yhtälö.

Joskus tuntuu siltä, että kunnissa eletään ihan omaa elämäänsä.

Yksityisellä puolella myynnin vähennys on 20-80 %:n luokassa. Siitä seuraa vastaavat verotulojen vähennykset kuntataloudessa.

Kunnissa kuvitellaan lainanotolla ja vippaskonsteilla pärjättävän pari vuotta ja sen jälkeen odotetaan ja toivotaan talouden palaavan entiselle uralle.

Näin ei valitettavasti tule käymään.

Ainoa tehtävä on nyt valmistautua todella rajuihin muutoksiin koko kuntakentässä.

Aikaisessa vaiheessa tehdyt kuntaliitokset tullaan toteamaan siunaukseksi. 123.jpg

 Nyt pitää elvyttää niiden, joilla on rahaa säästössä. Rakentaminen on halventunut. Teiden rakentaminen on 20-30 % halvempaa kuin vuosi sitten.  Valtio jakaa elvytysrahaa, kunnat pankoon likoon omat osuutensa. Töitä tekeville on saatava. Kaikki likoon jottei ainakaan nuoriso syrjäydy työnteosta.


Kommentit

15.10.2009 8:46  Tekninenkö simppailee esimerkillisesti

Kurikka-lehden mukaan tekninen toimi näyttää esimerkkiä menojen karsimisessa. Muualta ei löydy kuin lasten ruuasta ja lumen aurauksesta, vai onko se uhkailua, ainakin "simppailua". Esimerkin vuoksi ei tietenkään muutkaan sopeuta talouttaan, antaa mennä vaan. Ainakin tietämystä tekniikasta luulisi löytyvän kun katsoo luottamushenkilöiden miehitystä siellä. Kerskakulutus ja kerskarakentaminen jatkuu ja sillä siisti, mikään ei muuttua saa.

15.10.2009 9:59  Kauno Kyvykäs

Todellakaan ei kuntatalous palaa ennalleen kahden vuoden kuluttua. Suurimpia tekijöitä on ilmasto politiikka, mikä on yksi pirullisimpia juonia köyhdyttää ihmisiä, jonkin nimikkeen alla. Euroopan maista Suomi kärkipäässä on tekemässä hiljaista itsemurhaa, näiden liiaksikoulutettujen perustyhmien johdolla. Nämä lkpt:t kuvittelevat, jotta jollain pohtimisella ja lakeja säätelemällä saadaan tuottoja sen tilalle mitä menee metsä ja muun raskaan teollisuuden mukana. Näiden yhteiskunnan nerojen elättämiseksi tehdään suunnaton määrä velkaa sellaisten maksettavaksi, joilta on tyhmillä sopimuksilla ja lainsäädännön mahdottomuuksilla viety työpaikat. Suomalaiset lkpt:t ovat lakien voimalla slummiuttamassa Suomalaisten elämänmuotoa kiihtyvällä vauhdilla.
TE-keskusten tuella kuntiin tuputetaan "asiantuntijoita" tekemään myyräntyötä maaseudun tyhjentämiseksi. Asiantuntijoiden ennusteiden mukaan kaupungistuminen jatkuu tietyn asteisesti, joka vuosi ja yleisellä politiikalla varmistetaan, että niin todella tapahtuu. Ilmastopolitiikka on yksi parhaita työkaluja ihmisten elämisen säätelemisessä. Ainahan valtaapitävät ovat pitäneet hyvänä asiana, kun on käteviä työkaluja vallan pönkittämiseksi. Ympäristöpolitiikka on uudenajan uskonto, jolla, jollei muuten, niin pakolla ohjataan ihmisten elämää päättäjien haluamaan suuntaan. Puolueesta riippumatta vannotaan Isä Hiilidioksiidin nimeen, ei uskalleta muuta, ei vaikka koko Suomen kansan tulevaisuus on vaakalaudalla. Suomen päättäjien eliitille riittää, kun itselle syttyy valot, kun katkaisijalle sormet ylettää. Puhutaan kestävästä kehityksestä, eliitin näkökulmasta se tarkoittaa tilannetta, jossa itselle pitää saada hiukan lisää siitä osuudesta, jonka maksajat häviävät.

15.10.2009 11:18  Juhani

8:46 Aurattavat alueet lisääntyvät kun valtiolta siirtyy esim. nyt Meijerinlahdentien alue kaupungin hoidettavaksi.

Mistä nimimerkki itse säästäisi? Onko hyviä ehdotuksia?

15.10.2009 13:17  Kauno Kyvykäs

Koittakaas arvata millä tavalla Kauno alkaisi säästämisen Kurikan talouden pidossa.
Toiminnoissa mihin Kauno on pystynyt viime aikoin vaikuttamaan on toimittu kyseisen kaavan mukaan, ei paha.

15.10.2009 15:25  Asenne kohdalleen

Kommentti 11:18: Asennetta peräänkuulutan enkä muuta, mutta Kurikka-lehden jutusta en löydä oikeaa asennetta koko asiaan.

15.10.2009 16:33  Juhani

Luin nyt tuon Kurikka-lehden jutun eikä se mielestäni kerro asennevammasta.

Säästöjä siis etsittiin ja löydettiin 160.000 euroa muualta kuin juuri noista mainitsemistasi asioista. Suurempi säästö olisi jouduttu jo kohdistamaan johonkin todella oleelliseen käyttömenoissa kuten esim. noihin mainitsemiisi asioihin.

Tämän lisäksi pelastuslaitoksen ja yksityisteiden osuuteen tuli 100.000 euron menojen lisäys joka ei kaiketi ollut vältettävissä.

Minä luin tekstin tuolla tavalla eikä se mielestäni kerro asenteen puutteesta vaan ongelmasta löytää enempää järkeviä säästöjä.

Itse työpaikalla osastopäällikkö Keijo Kentalan puheet eivät ole henkineet välinpitämättömyyttä eivätkä yrityksen puutetta, vaan säästötarpeista on puhuttu vakavalla mielellä ilman minkäänlaisia viitteitä puuttuvasta asenteesta.

Vuosien saatossa tekninen henkilöstö on kuitenkin vähentynyt ja niin on tapahtunut tänäkin vuonna. Se on kuitenkin ajan kanssa säästöä sekin.

15.10.2009 19:13  jj

Kommenteista päätellen olisi parasta alkaa harrastamaan pitsin nypläystä, silloin vasta rahaa säästyykin.

15.10.2009 19:53  Kantapäänkö kautta opitaan jos opitaan

Hyvä, että on asennetta, sillä ja vain sillä menestytään. Pelkät puheet eivät vain tahdo riittää, pitää olla myös tekoja. Taitaa vain olla niin, että juuri tekninen toimi on ollut suurin määrärahojen ylittäjä, toivottavasti muistan väärin ja jos niin oikaiskoon joka tietää. Hyvä jos nyt on asennetta.

15.10.2009 23:47  persu

Pistetään pöydälle vaan kaikki asiat, niin ei käy kylmät.

16.10.2009 2:41  Juhani

19:13 Niin säästyisi kun kaikki vielä tekisivät sen omalla ajallaan ;-)

Mutta kukin näkee asioita eri tavalla. Minä olen kaatunut keskustassa liukkauteen ja murtanut jalkani useisiin erimittaisiin pätkiin. Olihan se terveydenhuolto silloin tärkeä asia, mutta toisaalta hiekkakin olisi auttanut ja ollut vaihtoehdoista se edullisempi. Onneksi oli kunnon vakuutukset...

Vähän siis joka suunnassa työ pakkaa olla aika tarpeellista.

16.10.2009 3:55  Kaveri

Komia on Matti sun uusi hirsihuvilasi. Säästäväinen henkilö pystyy kokoamaan tälläisenkin pytingin.

16.10.2009 7:08  kotihipsu

Juhani ymmärtää nyt tahallaan väärin. kyllä on pallo pahoin hukassa, kun hoetaan yksitysikohtia. Katsokaa hyvät ihmiset kokonaisuuksia, missä mennään?
Kunta elää omaa maailmaansa. Elämä elää.

16.10.2009 11:41  Juhani

Vastine kotihipsulle 7:08.

Pitkien kommenttien vihaajat - hypätkää yli. Olen kirjoittanut oheisen tekstin valmiiksi ja nyt kun katson sitä ja kotihipsun tekstiä rinnakkain jälkikäteen, niin ehkä sittenkin olemme vähän samoilla linjoilla. Ehkä tarkoitat samaa mutta toisin sanoin.

En haasta ketään keskusteluun, tuon vain ajatukseni esiin ja se on siinä. Joku muu voi olla samaa tai eri mieltä aivan vapaasti.

------------------------------------------------

Edustan kotihipsu periaatteessa kanssasi tyystin erilaista näkemystä. Sinun mielestäsi minä olen hukassa ja minun mielestäni ehkä sinä. Se on näkemysero joka ei oikein helposti minun puoleltani taivu mihinkään, mutta ei myöskään aiheuta minkäänlaista kiihkoa. Minä vain näen asioita toisin ja annan muiden nähdä toisin. Minä olen vain kuntalainen joka ottaa kantaa mutta ei vaikuta mihinkään.

Minun mielestäni juuri siinä on kaiken pahan alku ja juuri ettei kukaan välitä yksityiskohdista kuin vasta sitten jumalattoman älämölön kera kun se yksityiskohta on vauvaraha, vanhuksen vaippa, opiskelijaraha, pieni investointikohteen kustannusten ylitys tai joku muu populismia ruokkiva yksityiskohta.

Puhutaan suurista linjoista ja kokonaisuuksista. Tässä jopa Kauno Kyvykäs on samoilla linjoilla kanssani. Ne suuret linjat ruokkivat koko ajan muuta kuin kaupungin toimenkuvaan kuuluvia maanläheisiä palvelutuotantoja ja oikeaa kuntalaisten tarpeista huolehtimista. Itse asiassa ne ruokkivat lähes aina sen päällä lepäävää hallintokoneistoa.

Tulee mieleen se vitsi jossa nainen tekee illalla kaikki "pikkutyöt". Ruokkii perheen, tekee lasten kanssa läksyt, vie lasta harrastuksiin, pesee pyykit ja hoitaa parhaassa tapauksessa kodin paperityöt. Mies makoilee sohvalla, lukee lehteä ja keskittyy suuriin maailmanpoliittisiin linjoihin ja vaatii lisäksi itseänsä palveltavan. Hukkaanheitetty resurssi on se työstä irrallaan oleva maailmanpolitiikan kehittäjä eikä kodin palvelutuotantoa ylläpitävä vaimo.

Tällä tavalla kaikki "mitättömät yksityiskohdat" jäävät naiselle. Samalla tavalla konsultteja, luottamusmiehiä ja henkilökuntaa valjastetaan suurien linjojen kehittämiseen. Välttämättömät yksityiskohdat suorittaa vaimon nöyryydellä aliarvostettu perhepäivähoitajien, lähihoitajien, putkenlaskijoiden, opettajien, sosiaalivirkailijoiden, insinöörien, palkanlaskijoiden ja muiden asiaspalvelijoiden joukko.

Suurissa linjoissa näiden joukkojen johto-organisaatioita vaihdellaan, palkataan lisää, eriytetään ja nostetaan sillä kustannuksia, laman tullen yritetään keksiä miten päästäisiin takaisinpäin - eli karsimaan sitä mitä suurten linjojen rakentajat ovat rakentaneet jne.

Lopulta isot organisaatiot, kuten nyt Kurikan kaupungin täysin ylimitoitettu luottamusmiesarmeija keksii mistä leikataan. Pannaan pois tai ainakin pakkolomalle vanhusten vaipanvaihtaja, mutta ei palata Kurikan kaupungin normaaliin luottamusmiesorganisaation kokoon.

Jatkuva edestakaisin soutaminen ja organisaatioiden huopaaminen pitäisi viedä jonkinlaiseen päätepisteeseen edes 8 tai 12 vuoden välein ja luoda vuosikausia kunnolla ja edullisesti toimivat rutiinit.

Jo pelkästään tietojärjestelmien edestakaisin muuttamiseen menee omaisuuksia. Mutta sehän on vain yksityiskohta joka ylittää mielenkiinnon rajat vasta kun jonkun ihmisen yksityiskohtaisen elämän tiedot löytyvät netistä tai roskiksesta.

-------

En hyökkää tällä kommentilla ketään vastaan enkä haasta riitaa. Kaikki saavat minun puolestani kehittää isoja kokonaisuuksia ja voin osallistua siihen, mutta onko se kaiken perusta? Ei minusta. Kaiken perusta on kaupungin kuntalaisia kohtaavan palvelutuotannon ylläpito.

16.10.2009 12:03  vanha kettu

Kerralla tuli asiaa monien, monien blogien verran. Juhanin teksti täydellisyydessään hakee paikkaa parhaiden ja tyhjentävien tekstien joukossa. Tuo teksti pitäisi laittaa isoilla kirjaimilla Kurikan kaupungintalon ulko oveen Teesi jossa on asiaa. Tuota, jos joku lähtee vääntelemään niin on totisesti väärässä.

16.10.2009 12:10  Onko jääviyttä tosiasiallisesti vai ei ?

Kunnallishallinto on ihmeellinen organisaatio. Yksi esimerkki. Vain pieni osa johtavista työntekijöistä on rajattu pois päättäjien - luottamuhenkilöiden - roolista ja kokoonpanosta. Valtava määrä kaupungin palkkalistoilla olevista osallistuu päätöksentekoon ja hyvin usein oman alueensa asioissa. Vaatii melkoista laajakatseisuutta muuttaa omien asioiden kulkua tai karsia jotakin pois, ihminenhän on "tunne-eläin" ja kun vielä pitää varmistaa seuraavakin valtuustokausi. Tee siinä sitten päätöksiä ja karsi omilta kannattajilta jotakin, mieluimmin "omille" lisää kuin pois. Nyt en tällä kohdista arvostelua kehenkään yksittäiseen henkilöön, mietiskelen koko järjestelmää. Olisiko sittenkin parempi jäävätä kaupungin palkolliset pois päätöksenteosta, mutta sehän on lainsäätäjän asia. Kannattasi kuitenkin miettiä. Päätöksenteon pitäisi olla kaikista rasittesta vapaata harkintaa.

16.10.2009 12:23  Kauno Kyvykäs

Luottamustoimiin tulisi valita kuntalaisten kannatuksen saneet ehdokkaat, kansan tahdon mukainen tulisi olla hallituksen ja lautakuntien kokoonpano. Ehdottomasti luottamustoimista pois sellaiset paskahousut, jotka ovat, niin raukkoja, etteivät uskalla kannatustaan vaaleissa mittauttaa.

16.10.2009 13:19  kotihipsu

Juhani on kyllä oivallinen oppi-isä, "kaikkien poliitikkojen isä." Poliitikko. joka joko johtaa tahallaan harhaan tai valehtelee. Populismia on puhua vaipoista ja muista yksityiskohdista. Jokainen tajuaa, tai ainakin pitäisi tajuta, että säännöllisillä tuloilla pitää kyetä kattamaan menot. Kurikassa tuo kynnys on aikoja sitten runsaasti ylitetty. Mistä säästetään, siitä pitää äänestellä. Keskustelun ohjaaminen luottamusmiesten suureen määrään on poplulismia myös ala-arvoista sellaista. Menes nyt Juhani peilin ääreen. Tätä toivoo

16.10.2009 15:14  Juhani

Sanoinko jossain ettei säännöllisillä tuloilla pitäisi pystyä kattamaan menoja? En kyllä mielestäni missään.

En myöskään sanonut ettei säästökohteita pitäisi etsiä. Olen ehdottanut niitä täällä varmasti kaikkein eniten.

Oletko henkilö jolla on minua kohtaan joku henkilökohtainen antipatia? Tuo kuulosti jo melkein vihamieliseltä. Syytökset valehtelusta ja tahallisesta harhaanjohtamisesta ovat mielestäni jo aika kovan tuntuisia silloin kun kerroin vain mielipiteeni.

16.10.2009 15:44  Juhani

On perjantai ja olisi kiva rauhoittua viikonlopun viettoon.

Kuinka monelta kaupungin virkamieheltä olen kuullutkaan sen lauseen: "Kun pysyn pois Matin blogista, niin pysyy parempi mieli!" tai "Katsoin Matin blogiin ja päivä meni pilalle!"

Se ei johdu Matista. Blogistilla ei ole siihen välttämättä osaa eikä arpaa. Hän ymmärtää keskimääräistä paljon paremmin olevansa tekemässä ja kehittämässä Kurikasta parempaa paikkaa asua ja yrittää. KAIKILLE!

Kurikkalaiset näyttävät kuitenkin aika usein olevan kyvyttömiä kiihkottomaan keskusteluun. Ihmiset jotka on valittu hoitamaan toisten asioita, mutta jotka kiihkoilevat niille toisille joiden asioita ovat tulleet hoitamaan, ovat pakostakin aika lailla kyvyttömiä tehtäväänsä.

Ensin on kyllä ymmärrettävä että valtuustoon on tultu tekemään hyviä asioita ja minimoimaan kuntalaisten tuskaa ja vaikeuksia. Kenelläkään ei pitäisi olla mitään syytä johtaa toisia valtuutettuja tai ihmisiä harhaan tai valehdella mistään päätettävästä asiasta kenellekään. Rehellisyys on tärkeä osa kykyä hoitaa kaikkien ihmisten asioita.

16.10.2009 15:54  Laskuri

Juhani 6 yhdeksästätoista!
Kaupungin taloudesta ilmeisesti puhutaan?

16.10.2009 16:07  parempi

Minulla nimimerkit yhditettynä on enemmän

16.10.2009 18:03  Juhani

Laskuri: 6/68
Ainakin Kauno ja jj ovat edellä ;-)

16.10.2009 18:39  ??

Täällähän on täysi kähinä päällä.
Pojat..pojat.. huurretta pipoon.
Ylisuuri esim. nykyinen valtuusto 43 valt. on toiveissa toteutua tulevaisuudessakin, jos kaup. väkiluku ylittää 15000 henkilöä .
Liitossopimuksessa tällä nyky vahvuudella mennään tämä ja seuraava kausi.
Miksi siis toivotaan väkiluvun kaupungissa kasvavan.
Onko päättäjiä liikaa, jos Kurikan väkimäärä ylittää 15000.
Vain muutama sata puuttuu.. mitä tehdään Juhani? Yritetäänkö vai annetaanko mennä vain?

16.10.2009 19:05  Nimimerkki

Vastaan nimimerkillä niin jään seuraavassa laskurissa ulos ;-)

Voitaisiinko tehdä niin kuin normaalisti että käytettäisiin aina vaaliajankohdan tilannetta?

Minä en usko mihinkään tilastoihin rajusta pudotuksesta vaan luulen että jossain vaiheessa se 15.000 ylittyy. Silloin maksajiakin on enemmän. Eli tottakai jokainen yrittää toimia Kurikan parhaaksi. Mutta jos nyt 100 opiskelijaa on jo lähtenyt pois niin raja isompaan valtuustoon ensin hiukan kasvaa.

16.10.2009 19:21  Historia on lahjomaton

Yksikin hyvä päättäjä riittää ja toisaalta 43 huonoa on liikaa, en tietenkään väitä nykyisiä päättäjiä huonoiksi vaan haluan uskoa, että kaikki 43 ovat hyviä päättäjiä, aika sen näyttää, historia sitten kun tämä aika historiaksi muuttuu, on lahjomaton ja kertoo nykypäättäjien tason. Onnea matkaan päättäjät.

16.10.2009 19:58  Potkut? Ko?

Nyt kiireen vilkkaa kioskille!Siellä on öuulemma lokakuun EEVA-lehdessä jotain tosi nastaa kurikkalaisesta toimittajasta.
Olenkin aina ollut Lenita-fani.

16.10.2009 20:42  Kaupunki palkkaa konsultin suunnittelemaan keskustan kehittämistä

Lehtitietojen mukaan Kurikan keskustaa aiotaan kehittää siten, että on valittu ulkopuolinen konsultti tekemään siitä suunnitelman. Voi kysyä, eikö Kurikan kaupungilla ole tällaisena aikana tärkeämpääkin tekemistä siinä, mihin verovaroja laitetaan. Tulee tunne, ettei kaupungin hallinnossa tiedosteta lamaa ja kaupungin taloudellista tilannetta mitenkään.

16.10.2009 21:51  kommentti

Kurikassa on liikaa parkkipaikkoja. :)

16.10.2009 22:41  Kauno Kyvykäs

Sitä ei pieni ihminen ymmärrä miksi palkataan kallis konsultti pilaamaan Kurikan keskusta. Pistetään ihmiset maksamaan siitä, että parkkipaikat hävitetään ja kulkeminen muuttuu vaikeaksi ja vaaralliseksi. Näitä mestarisuunnittelijoiden tekeleitä tulee vastaan mailmalla ja vähän lähempänäkin liiankin kanssa. Kaupunkisuunnittelun päämääränä on tehdä liikkumisesta tuskaa, mikään järki ei selitä puskikoiden ja teelmöksien sijoittelua. Vaatii päättäjiltä todella vittumaista mieltä tehdä, näin kallista kiusaa veronmaksajille.

16.10.2009 22:50  Konsultille hommia

Palkatkaa nyt se konsultti Kurnun pihatöitä arvioimaan. Näyttää siltä, että tämä vuosi ei riitä pienen pihan tekemiseen. Kustannukset ovat suunnattomat!!!

16.10.2009 22:57  unta näen

Piittaamatonta on kaupungin touhu, usein ja valitettavasti. Ikävää se on mutta totta.

16.10.2009 23:09  Juhani

Saanko ottaa kantaa ilman että sanojani lasketaan?

16.10.2009 23:20  Kauno Kyvykäs

Konsultti ne Kurnun pihatyötkin on kumminkin suunnitelut. Näihin turhiin suunnitelmiin nykyään rahat menevät. Konsulttien projektit ja sunnittelut suunnittelun riemusta on aivan eri asia, kuin järkevä, tuottavuuteen ja työn valmiiksi saattamiseen tapahtuva suunnittelu.
Mielellään näkisi Kurikan niiden erittäin harvojen kaupunkien joukossa, jossa ei kaupungin johto ole ulkopuolisten ammattikusettajien talutusnuorassa. Tulee vielä, niin tuhottoman kalliiksikin nämä päättäjien taluttelut. Mielellään näkisi päättäjien omaavan sen verran omanarvontuntoa ja oikeaa ylpeyttä asemastaan, jotteivat sorru joka satusedän tarinoihin.

17.10.2009 0:11  jj

Juhani, saat kerätä niitä sieniäkin, kun itse haluat.

17.10.2009 8:53  Kuukaudesta toiseen

Tekniikka säästää parhaillaan Kurnun pihassa.

17.10.2009 11:05  Notta...

Ensin puhutaan säästämisen pakosta ja sitten mummujen juustoviipaleista. Välillä ollaan nyreissään turha isosta valtuustosta ja murehditaan, kun siistimistöitä kasaantuu valtiolta kaupungille.
Autoa ei voi ajaa kaasu ja jarru yhtä aikaa pohjassa. Talous on taloutta oltiin sitten yrityksessä, yksityisessä tai kolhoosissa, niin kuin kunta. Pienistä puroista syntyy se iso säästö. Isäntä ei pysty ikinä tienaamaan tarpeeksi, jos rahaa ripajaa koko ajan hellan taakse ja toisinpäin.
Jos valtuusto kokoontuu 7-10 kertaa vuodessa, ei sen kuluista voi Kurikka mennä konkurssiin, vaikka valtuutettuja olisi 50. Jos jonkun viranhaltijan mielestä valtuustossa on vääriä päättäjiä, hänen pitää varmaan vaihtaa veronmaksajat eli omat esimiehensä?
Kun viranhaltijoiden määrä on liitoskunnassa valtion säätämänä vakio ja veronmaksajien määrä vähenee väen ikääntyessä ja nyt myös joutuessa työttömiksi ainoa säästämiskohde tulee kunnan sisäisistä toiminnoista. Siis niistä pienistä puroista. Pitää elää kuin omaansa ja olla taloohin päin. Siis enää ei voi kanta-Kurikassakaan tehdä vain kuin on aina ennen tehty että ensi touhataan ja sitte kattotaan, jotta kukahan tämän maksaas.

17.10.2009 11:22  jj

Onhan rikoslaissakin lievä raiskaus, tarkoittaa varmaan, jottei paineta ihan pohjaan asti.

17.10.2009 11:55  jupi

Merkillistä, että virkamieskunnasta kumpuaa huoli vääristä päättäjistä. ollaan tietävinään säästökohteita, mutta Oi sanota, mitä ne konkreettisesti ovat? Minusta on vastuutonta antaa ymmärtää, että paljon olisi tehtävissä, mutta ei sanota ääneen asioita. Juhanikin voisi sanoa ääneen mitä ajattelee, Ei täällä kukaan laske määriä vaan laatua.

17.10.2009 12:36  Juhani

Älkääpä nyt liioitelko. Olen ihan yksin enkä ole edes virkamies vaan toimenhaltija. Aika naurettava ja lapsellinen episodi yhden ihmisen henkilökohtaisista mielipiteistä. Virkamieskunnasta tässä blogissa ei kumpua yhtään mitään. Ja minustakin kumpuaa vain kuntalaisena.

Minua syytetään valehtelusta ja väärän tiedon antamisesta jota tässä blogissa koko ajan antavat muut. Viittaan nyt esim. Kurnun pihaan ja siihen että virkamieskunta muka pitää valtuustoa liian isona. Valhetta molemmat.

Ja kun edes tuohon pitkään kommenttiini ei voida antaa asiallisia vastauksia ...

Jos ja kun joku on eri mieltä, niin senkin voi yksilöidä asiallisesti ja voimme jatkaa keskustelua. Mutta kun viestien sisältö ylittää heti alussa mauttomuuden rajat, niin keskustelu ei voi millään keinoin jatkua kuin nokitteluna.

Mitä hyötyä noikittelusta on Kurikan tulevaisuudelle. On siis ihan turha on peräänkuuluttaa minkäänlaista asiallista keskustelukulttuuria tai pitää tällaista keskustelua millään lailla arvossa jos siihen ei ole minkäänlaista asiallista yritystä.

Juhani on myös kertonut ääneensä täällä varmaan kymmeniä säästökohteita joita ei oikein muilta ole kuulunut ja se että valtuutettujen määrä oli noin vaikea asia, se oli yllätys itselleni. Olen itsekin ollut sinne ehdolla eikä valtuutettujen määrä minussa tuollaisia tunteita herättäisi.

Tässä yhteenverto siitä mitä olen yrittänyt sanoa:

1. Säästöjä pitää saada aikaan
2. Heti kaikki leikkaukset käyttöön jotka eivät haittaa ketään kuntalaista (muiden joukossa luottamuselimet ja Microsoftin toimistotuotteista luopuminen ovat sellaisia)
3. Uusien hankkeiden hidastaminen taloutta vastaavalle tasolle elleivät ne itsessään heti ole tuottavia

17.10.2009 13:18  Kevennykseksi tunnustusta

Rehellinen tunnustus Hannun blogissa Kaharilta, että hän on kirjoittanut kuulopuheita.

Silminnäkijäkään ei ole oikeasti enää Silminnäkijä.

17.10.2009 15:01  koko teksti

Luetko 13:18 Kaharin tekstiä noukkimalla osia tekstistä. Sanontahan kuuluu; lukee kuin piru raamattua.

17.10.2009 17:02  Lenitafani

Osmo Kahari tunnustaa kirjoittaneensa totuutena asiaa, jota oli muualta kuullut.
Niinpä. Näinhän se toimii. Syötetään toimittajalle pajunköyttä ja luetaan asiaa sitten seuraavan päivän lehdestä totena! Siinä sitten seisoo uhri tuulessa huuli pyöreänä. Onneksi on tällaisia Lenitoja, jotka tarttuvat toimeen.

17.10.2009 17:42  jive

Millaisia huhuja se Kahari taas on pannut liikkeelle? O Kaharilla on varsin usein näkökulmia, jotka perustuvat hänen omiin satumaailmoihinsa. Ei niitä voi ottaa vakavasti. Hän elää omassa kapitalistisessa, mustassa maailmassaan.

17.10.2009 18:54  Homma on näin

No ei täällä esiintyvä porukka ole hävinnyt yhtään Kaharille

17.10.2009 19:40  koko teksti

Kahari totisesti jää kauaksi taakse tämän sivun tyypeistä. Kahari uskoi arvostetun tiedotusopin professorin puhuvan totta, siinä hänen virheensä. Täälä tehdään juttuja ihan omasta päästä, säästettäisiin se pää edes linnunpöntöksi, olis edes jotain hyötyä.

17.10.2009 19:54  julkku

Onko tämä Hemanus joitain kaharin kavereita vai kuka tai mikä tää on?

17.10.2009 20:00  koko teksti

Haeppa vaikkapa Wikipediasta nimellä Pertti Hemanus tiedotusopin professori.

17.10.2009 20:19  Tarvittaisiinko jo Sinkkosen apua?

Pitäisköhän pyytää Sinkkonen apuun, kun asiat tuntuvat menevän aina vain vaikeammiksi.

17.10.2009 22:50  tämä päivä

Eikös Manusta oo jo aika jättänyt ajat sitten, tuoreemmasta Sinkkosesta ei mihinkään ole.

17.10.2009 22:59  Kauno Kyvykäs

Haetaan vain Sinkkonen apuun, mikään asia ei voi olla niin huonosti, jottei Sinkkonen saa sitä vielä huonommaksi.
Kunnissa aika hoitaa ensi vuosikymmenellä teknisen porukan eläkkeelle, vanhin sakki kuntasektorilla. Nuoremmat ikäpolvet eivät ole kiinnostuneita teknillisen osaston vaivalloisista ja monesti rasittavista hommista, jää kaffuutteluun liian vähän aikaa.
Monella konsultillakin on sellainen käsitys, jotta homma on tehty, kun asian päälle on tehty paljon paperia ja pidetty palaveria toisensa perään. Käytännössähän rahat on tässä vaiheessa jo melkein syöty ja kaikki konkreettinen on tekemättä.

17.10.2009 22:59  Kauno Kyvykäs

Haetaan vain Sinkkonen apuun, mikään asia ei voi olla niin huonosti, jottei Sinkkonen saa sitä vielä huonommaksi.
Kunnissa aika hoitaa ensi vuosikymmenellä teknisen porukan eläkkeelle, vanhin sakki kuntasektorilla. Nuoremmat ikäpolvet eivät ole kiinnostuneita teknillisen osaston vaivalloisista ja monesti rasittavista hommista, jää kaffuutteluun liian vähän aikaa.
Monella konsultillakin on sellainen käsitys, jotta homma on tehty, kun asian päälle on tehty paljon paperia ja pidetty palaveria toisensa perään. Käytännössähän rahat on tässä vaiheessa jo melkein syöty ja kaikki konkreettinen on tekemättä.

17.10.2009 23:07  tt

Sinkkonen ainakin on rehellinen ja vaatimaton mies toisin kuin moni muu täällä kirjoitteleva? Ai kun oli muuten kiva halata Margittia! Niin pehmoonen ja lutuunen. Kumma juttu muuten, että valtuuston pj. ei ole vielä kieltänyt Kaharia kirjoittamasta vaan koittaapi sekin aika vielä!

17.10.2009 23:21  tt

Kahari ei uskalla täällä enää kirjoittaa. Miksikähän ei? Taitaapi olla herkkkähipiäänen.

17.10.2009 23:34  esko r

Kyllähän Kahari kirjoittaa vieläkin ja hyviä juttuja.Ei yksi moka yli kymmenen vuotta sitten tee turhaksi hänen taitojaan.Kuten Hannu Koiviston blogissa voimme lukea,Kahari on ottanut asiasta opikseen ja myöntänyt silloisen virheensä.Virheitä ei sittemmin ole tullut,tämähän vain todistaa ammattitatoa jos mikä.Kurikan valtuustossakin istuu ihmisiä,joiden kannattaisi ottaa tästä oppia ja niin Kurikka pelastuisi

17.10.2009 23:39  kommentti

Kauno on mielestäni jonkunverran oikeassa, tämä suunnittelu tuntuu olevan jokseenkin arvokasta hommaa.
Joku pienen kopin rakentaminen on valtavan kallista puuhaa, vaikka se olis rakennettu jossain muualla sata kertaa se täytyy aina suunnitella uudestaan ?

17.10.2009 23:55  tt

Kahari kirjoittaa yleensä laatufoorumeihin. Tämä ei ole sitä. Monilla muilla tulee ensin löröt pöksyihin kuin sillä. Ainoa, joka voi sen voittaa fyysisessä kisassa, on Matti. Sekin vain leuanvedossa. Henkisesti sille ei pärjää kukaan tällä palstalla. No, ehkä Juhani on lähellä ja Kauno.

18.10.2009 0:15  Shitin "puhumisessa"

Oskanderille foorumeilla ei pärjää kukaan , tuskin edes "vanha liehuhäntäkään"...ko. tyypiltä pitääkin kysyä seur. Miksi Kauhavalla on härmä jos Kurikassa ei ole jurva vaan siellä on Jurva.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini