Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ei lähdetä vastuuta pakoon

Sunnuntai 11.10.2009 klo 21:35


Kannattaako raukkamaisuus?

 

Pakoon on helppo lähteä, kun vastuu painaa päälle.

Se voi olla loistava veto säilyttää nahkansa ehjänä. Siihen turvautuu helposti, kun pelko on suuri.

Parempi on kuitenkin mieluummin kärsiä tappio ja nuolla haavansa kuin paeta.

Pakoon lähtemällä tunnustaa vastustajansa vahvemmaksi kuin hän ehkä onkaan.

Joudumme joskus elämään vaikeita , tuskallisia hetkiä. Niihin tilanteisiin pitää suhtautua sankarillisesti ja rohkeasti.

Raukkamainen pako ei koskaan ole paras ratkaisu.

 

Kunnat ovat isojen remonttien edessä.

 

Myös Kurikan talousarvio on tuskan takana.

Kolme miljoonaa euroa huutaa tällä hetkellä, jotta saataisiin tulot ja menot tasapainoon. Verotuloja puuttuu lähemmäs tuo kolme miljoonaa.

Tuskan takana ovat nyt säästöt.

Syy on hyvin yksinkertainen. On totuttu vain panemaan menoksi.

Historia tulee aikanaan osoittamaan, että tämä niin kutsuttu lama tuli onneksi. Se pudottaa meidät maan pinnalle.

Tuska on tietysti suuri, kun mistään ei mukamas säästöjä löydy.

Teenkin yksinkertaisen kysymyksen: Kuinka Kurikka pärjäisi ilman osinkotulojaan ja satunnaisia porkkanarahojaan, joita on kertynyt jo monena vuonna?

Vastaus on yksinkertainen:  Pienemmällä menotaloudella. Vaan siihen me emme ole tottuneet.

Nyt olisi raukkamaista nostaa kädet pystyyn. Monet naapurikunnat ovat paljon, paljon tiukemmalla.

Ei pidä lähteä pakoon vaikka vastuu painaa.

Kääritään hihat yksissä tuumin.070.jpg

Hienosti pulppuaa vesi tästä "keinolähteestä" Meijerinlammen puistossa. Kyllä pulppuavat ajatuksetkin, luottamus- ja virkamiestenkin, jos vain halua ja yksimielisyyttä löytyy. Nyt on turha nostattaa vastakkain asetteluja alueiden, kylien tai hallintokuntien kesken. Varaa on säästää. Tahtoa vain pitää löytyä. 


Kommentit

11.10.2009 23:07  Minni & Mikki

Voidaanko ajatella että käyttömenoissa säästetään jos suunnitelmissa on siirtää kaupungille yhä enemmän ylläpidettäviä kohteita. Valtion teitä, uusia näkemäpuistoja, uusia kiinteistöjä. Ne jotka eniten vaativat menojen karsimista ovat luomassa koko ajan eniten myös uutta kustannettavaa.

12.10.2009 1:52  Kauno Kyvykäs

Yllä mainitut hapatukset vähenevät itsestään, kun pistetään konsultit maitojunalla kohti Seinäjokea, jos jollakulla matka kauemmas, heippa sillekin, Seinäjoelta hyvät jatkoyhteydet. Kurikass tällä hetkellä riittävästi yrityksille vastaanottotiloja ja lisää valitettavasti tulossa, ei tarvitse rakentaa konsulteille pyhättöä Ikariin.
Ostopalvelujen arvo on melkein kaksinkertainen verrattuna henkilöstökuluihin, varmasti löytyy jenkaamista puoleen ja toiseen, etenkin toiseen.
Miljoonat jäävät säästöön, mikäli tartutaan em. asioihin, niin eikä vain tartuta, vaan tehdään asioille jotakin.
Joku kaffuuttelija varmasti on melkein jo ääneen sanomassa, jotta ostopalveluja tulee pakosta, syynä kustannustekijät ja lakisääteisyys, tiedossa on.
Mikään kuitenkaan ei tuo nopeammin säästöjä, kuin yksinkertaisimpien ja turhimpien ostopalvelujen karsiminen ja mikäli mahdollista työpanosten siirto kaupungin työntekijöiden tehtäväksi, etenkin, kun Kurikassa on kaupungilla ylimiehitys.

12.10.2009 8:11  kyllä tuli Hiki

Ikarissa ei tule puuttumaan erikokoisia hallitiloja, yksi firma lopetti Kurikassa ja iso halli myyty, josta lohkotaan pienempiä yksiköitä vuokratiloksi. Siinä työtiloja, toivottavasti edes joskus olis täynnä työntouhua.

12.10.2009 8:33  Kaikki voimat, positiiviset, töihin

Kurikan Kehitys on arvaamaton kortti. Hyvin hoidettuna ja realismia mukana niin positiivinen kortti, melkein jokerikortti. Mutta haihattelijana ja yltiöpäisten visioiden suoltajana ja salamyhkäisenä touhuajana vaarallinen väline. Kuka valvoo sen touhuja. ???

12.10.2009 10:02  Tyriväenen

Nostakkee veroposettii. Niin muutkin tekköö.
Alottakee vaekka 19,75 %.

12.10.2009 19:41  Kauno Kyvykäs

Iloitkaa te oikeamieliset isänmaan ystävät, Saarakkala polvihousupoikineen päästää meidät ruåtsinkielen kurjuudesta.
Ei enää tarvitse habla svenska, riittää tämä rakas äidinkielemme poikkinainnin syntysijoilta Tverin Karjalaan asti. Saarakkala lukeneena miehenä tietää, että sana on miekkaa vahvempi, mihin kaikkeen pystyvä mies polvihousupoikineen pystyykään.

12.10.2009 20:38  hj

Polvihousupoika tais olla poikineen olla oikeassa,pakko se on itsekkin tunnustaa.

12.10.2009 21:00  Peräkylän periltä

Kuka tuo Saarakkala on, josta täällä niin paljon kirjoitetaan.

12.10.2009 23:11  eturintamassa

Nyt kysyjä tulee varmaan Nuorgamin takamailta!

12.10.2009 23:41  Kurikan tulisi pyrkiä kuntaliitokseen Seinäjoen kanssa

Minun käsitykseni on, ettei Kurikka maakunnan eniten väkeään menettävänä ja korkeimman työttömyyden omaavana kuntana kykene löytämään sellaisia säästöjä, joilla se asioista selviää. Edelleen on turha pyrkiä luomaan JIKKYstä Kurikka keskeistä kuntaa, koska ei ennen muuta Jalasjärvi eikä myöskään Seinäjokivastainen Ilmajoki suostu itsenäisyytensä menettämiseen Kurikan hyväksi. Olisi jo nyt aloitettava neuvottelut liittymisestä Seinäjokeen. Hyvän esimerkin tällaisesta ennakkoluulottomasta ajattelusta tarjoaa Vaasan seudulla kahden tohtorin tekemeä esitys kahdesta kunnasta, jossa Vaasa laajenisi huomattavasti.

12.10.2009 23:48  vanha kettu

23:41; asiaa koko teksti. Hyvä kannatetaan.

13.10.2009 2:10  jj

Ota vanha kettu taas vaihteeksi pellipönttö pois päästä, järki voi kulkea paremmin.

13.10.2009 8:12  vanha kettu

Ei auttanu, aina vain 23:41 teksti on asiaa.

13.10.2009 8:14  Tietoa on

On kuullemma jokin poliitikko jossakin valtuustossa.

13.10.2009 9:39  Kauno Kyvykäs

Seinäjoessa on se vika, jotta sinne menee raha, Vaasan suunnasta tulee rahaa. Ilman tätä typerää maakuntarajaa, joka eriyttää TE-keskusten toimet kahdeksi eri kartelliksi ja pienempien kartelleiden kätilöiksi, Vaasan suunta olisi huomattavasti hyödyllisempi, koko yrittävälle pohjalaisuudelle.
Mikäli pojanmaan toimeliaisuuteen halutaan tehoa, pitää muodostaa oikea pohjanmaa ja hävittää kolmen pohjanmaan rajat, saadaan aikaan todellisia säästöjä hallinnossa ja TE-keskusten touhuilussa. Kuntien yhdistelyt on näpertelyä verrattuna siihen mitä saadaan aikaan kunnollisella maakuntahallinnon remontilla.
Seinäjoella tahtoo olla tämä teollisuuspuoli pahemman kerran hakusissa väestömäärään suhteutettuna, turha kehittää sellaista keskusta, joka imee maakunnan rahat.
Helppoa on rakentaa iso tori ja laittaa keskelle iso ja kaikellalailla kallis paskahuussi toisten maksettavaksi. Maakunta maksaa, tämä sanonta on mitä ilmeisemmin Seinäjoelta peräisin. Seinäjoki on paremmin tai pahemmin, miten vain sanottuna elätti ja kallis sellainen. On kuulemma Atria ja Valio, niinpä, niin. Satu saattaa hyvinkin pian alkaa sanoilla; Olipa kerran, Atria ja Valio.

13.10.2009 13:40  kiva

Nyt on syytä aloittaa neuvottelut kuntaliitoksesta Kauhajoen kanssa. Siinä on jotain järkeä. Homma voisi onnistua tasa-arvon pohjalta. Meillä on nyt kylliksi tietoa ja taitoa kotta ei tarvitse kyykyttää ketään niinkuin aiemmassa kuntaliitoksessa jurvalaisia kyykytettiin.
Unohdetaan teuvat, isojoet, karijoet ynnä muut. Antaa heidän olla omassa loukussaan vapaaehtoisesti.

13.10.2009 16:56  Fundeeraaja

"Parempi on kuitenkin mieluummin kärsiä tappio ja nuolla haavansa kuin paeta.", todetaan blogissa. On aivan eri asia hävitä taistelu kuin hävitä sota. Viisast johtaja ja viisas valtionpäämies käsittää, että joskus on strategisesti järkevää hävitä yksi taistelu vaikka perääntymällä ja tällä tavoin säästää joukkoja voittaakseen sodan. Uusi Kurikka on haasteiden edessä, mutta ei heikoinpana. Kaupungissa on tällä hetkellä työväkeä liikaa, mutta ikärakenne on myös 50+ -voittoista, joten luontaisen eläköitymisen kautta tilanne tasapainottuu. Sitä ennen vaaditaan oivallisia päätöksiä ja kaukonäköisyyttä.
Vaikka tällä hetkellä rakentaminen olisi halpaa ja työvoimaa saatavissa, näyttää siltä, että tyhjiä seiniä on tarpeeksi niin Kurikassa kuin Jurvassakin. Panokset kantsiikin suunnata varmaan väestökadon hillitsemiseen, uusien yritysten luomiseen ja saamiseen alueelle ja ensin olemassa olevan väen työllisyyden tukemiseen ja toiseksi uusien lapsiperheiden saamiseen alueelle. Yhdistyneellä Kurikalla taisi olla peräti seitsemän yrityskummia, vai oliko enemmänkin. Tosi kovaa ja monipuolista sakkia. Ehkä nyt olisi syytä käyttää heidän asiantuntemustaan ja tietysti kaikkia muita kanavia, mitä vain käytössä on.

13.10.2009 17:41  (__)

Suupielet ylöspäin, mutrunaamat piiloon, muuten hukka perii koko kylän.

14.10.2009 8:47  Kysymys Vanhalle Ketulle, joka ihannoi S:jokea

Vanhalle Ketulle tiedoksi: Seinäjoki nostaa roimasti mm. yleistä kiinteistöveroprosenttia. Kun lähes kaikki maakunnalliset kiinteistöt sijaitsevat S:joella, mm. keskussairaala, ym.ym. niin näiden kiinteistövero nousee huomattavasti ja suuren osan niistä maksaa maakunta. Onko tämä oikeaa rahastamista Vanha Kettu, vai itsekästä maakunnan rahastamista laillisin keinoin ?

14.10.2009 11:49  nuori kettu

Se on ihan oikein

14.10.2009 11:58  vanha kettu

En ole ilmoittanut ihannoivani Seinäjokea, vaan tämä on hyvä paikka asua ja harrastaa. Yleistä kiinteistöveroprosenttia ESITETÄÄN Seinäjoella nostettavaksi 0,20%, kun taas Seinäjokisten vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentti nousisi 0,25%. Mikä tuleman pitää sen aika näyttää ja toiseksi ei kurikkalaiset ole ainoita jotka lamasta maksavat, mutta aika kovasti valittavia "jotkut".

14.10.2009 12:18  jj

Saattaa se olla eläkeläisillä yksinkertaisempaa, kuin niillä, jotka lystiä ovat maksamassa.

14.10.2009 16:11  yksinkertainen

Kaikki ovat lystin maksajia, ovat nykyisiä, entisiä tai tulevia, ei missään tapauksessa voi mennä sanomaan esim. eläkeläisistä että nämä elävät nykyisten työläisten livulla, turhaa puhetta. Muuten, eläkeläinen maksavat suurempaa tuloveroprosenttia kuin nämä lystin maksajat.

14.10.2009 16:25  jj

Asia on aivan varmasti niin, että tuottavilla toiminnoilla, tai velan otolla kaikki yhteiskunnan menot hoidetaan, myös eläkkeet. Eläkkeensaajien ja virkamiesten kohdalla verotus toimii tulontasaajana. Kaikki kunnia eläkeläisille, jotka ovat paivätyönsä tehneet ja eläkkensä ansainneet, mutta turha on väittää, jotta kotona istuminen toisi yhteiskunnan toimintoihin jotakin lisäarvoa.

14.10.2009 17:13  yksinkertainen

Ajatelkaas mikä vaikuttaja tulis jos eläkeläiset saataisiin yhteen puolueeseen ajamaan eläkeläisten etua. Yksi huonompi homma siinä on, se on JOS sana.

14.10.2009 18:23  jj

Tämähän se asiassa onkin ihmeellistä, kun eläkeläisistä löytyy tarmoa hoitamaan yhteisiä asioita, mutta työnteko ei suju.
Olisikohan syytä laittaa eläke poikki mikäli asettuu ehdokkaaksi kokopäiväisyyttä vaativaan luottamustoimeen. Mitä sellaisia eläkkeellä pidetään, jotka julkisesti tunnustavat pystyvänsä kokopäiväiseen toimeen.

14.10.2009 19:05  Notta...

Mihinkäs jj sitten pökkäisi nämä vuonna 1958 kauppaopistosta valmistuneet, jotka eivät ehtineet työurallaan painaa edes tietokoneen entteriä? Tänä päivänä on kortistossa jopa tohtoreita, maistereista ja ekonomeista puhumattakaan. Sorviosaston kinnasportaan työttömien leegiot ovat pian aivan oma lukunsa. Niin, että mihinkäs jj työntää nämä harmaat pantterit päivitysvanhoine työoppeineen, kun ei tuoreillekaan löydy tulospaikkaa?

14.10.2009 19:14  yksinkertainen

Onko jj:n mielestä työura siinä, että töistä suoraa hautaan, toivottavasti näin ole asia. jj voi tietysti omaltakohdaltaa toteuttaa kyseistä aatetta.

14.10.2009 19:34  jj

Yhteisiä asioitako nämä Nottan superyksilöt sitten kelpaavat hoitamaan? Tohtorin on syytä viedä hattunsa kaniin, mikäli aika kuluu työvöimatoimiston piikissä.
Yksinkertainen on saattanut tykästyä jouten oloon, laiskalle ihmiselle oikea ratkaisu, mutta jollei työnteko huvita, niin ihmetellä täytyy mistä löytyy intoa seata yhteisissä asioissa.

14.10.2009 21:23  yksinkertainen

jj:n kommenttien kirjoitus aikoja tarkastellessa voi vain todeta jj:n tekevän työtä vuorotta, joko työhullu tai vain pelästään . Minä sentään olen vain yksinkertainen.

14.10.2009 22:31  jj

Niinhän sinä tunnut olevan.

14.10.2009 23:19  yksinkertainen

jj jotain lennokasta vai palataanko asialliseen kommentointiin?

15.10.2009 0:08  Kauno Kyvykäs

Elämän tyhjyyden huomaa parhaiten, mikäli liian yksinkertaisen ihmisen kanssa sortuu väittelemään liian yksinkertaisista asioista, julkisesti tällaista ei saisi päästää tapahtumaan laisinkaan.
Kaikesta huolimatta yksinkertaisuus ei vieläkään ole mikään synti ja häpeänsä joutuvat he itse kärsimään, onnettomuudeksi koituu kuitenkin muille lankeava turha vaiva.
Koppavuudella tyhmyytensä peittävien ihmisolioiden alalaji on kaikistä yksinkertaisuudella siunatuista kanssaeläjistä kenties vastenmielisin, nämä kilvoittelevat rinta rinnan liian pitkälle koulutettujen perustyhmien kanssa superääliön tittelistä.

15.10.2009 8:24  Yksinkertainen

Kauno on itse vastenmielinen oman erinomaisuutensa kanssa.

15.10.2009 11:11  yksinkertainen

8:24, Yksinkertainen on tosi yksinkertainen kun ei keksi parempaa nimimerkkiä kuin laittaa nyt alkukirjain isolla. Kauno on hyvä tyyppi ja kirjoitaa asiaa yksinkertaisestakin asiasta lähes kaksinkerroin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini