Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Hulluus ei kannata

Torstai 8.10.2009 klo 11:02


Täyttä hulluutta

 

Elämää kannattaa katsoa lempeästi, mutta määrätietoisesti.

Joka päivä näet edessäsi mysteerin, joukon kysymyksiä joihin et osaa vastata.

Kun uppoudut arkipäivän yksittäisiin kysymyksiin, et kykene hahmottamaan kokonaisuuksia. Et aina kykene ymmärtämään tekojesi täysiä seuraamuksia.

Välistä toimit vaikka ei tajua edes toimivasi.

Kärsit tietämättä miksi olet niin murheellinen. Tämähän on täyttä hulluutta.

Hyvä puoli on siinä, että jokainen valitsee itse oman hulluutensa. 

Arkipäivän hulluutta

 

Julkisia palveluita kilpailutetaan enenevästi.

Kuntalaisille on kutakuinkin yhdentekevää, mikä on tuottajataho.

Palvelujen laatu ja nykyistä laajemmat valinnaisvaihtoehdot ovat tehtyjen tutkimusten mukaan kansalaisille ykkösasioita palvelujen tarjonnassa.

Yli kahdeksankymmentä prosenttia kokoomuksen, keskustan vihreiden ja KD:n kannattajista kannattaa ja kannustaa yksityisten palvelutuottajien osallistumista kuntapalvelujen tuottamiseen. Vasemmiston kohdalla kannatusprosentit ovat samaa 80%:n luokkaa äänestäjien osalta.

Sen sijaan vasemmistoliiton päättäjillä, luottamusmiehillä tuo luku on vain 28 %! Demarien päättäjistä 57 % kannattaa kilpailuttamista.

Aika hullua touhua.

Miksi markkinataloudessa kenenkään pitäisi periaatteessa vastustaa avointa kilpailua.

Tuntuu siltä, että päättäjien vallankaipuu on niin suurta, että vanhat rakenteet pitää säilyttää, maksoi mitä maksoi. Hulluutta on maksattaa kuntalaisilla ja veronmaksajilla palveluita ylihintaan periaatesyistä.

Tutkimuksenkin mukaan vastustuksen syynä onkin ollut pelko kuntapäättäjien vallan vähenemisestä.arkisto_1_2009.jpg

Miedon koulu ja monet kohteet on kilpailutettu onnistuneesti. Periaatteena on ollut avoin ja tehokas kilpailuttaminen sekä tarjoajien tasapuolinen kohtelu. Hankinnoista pitää ilmoittaa riittävän laajasti ja julkisia hankintoja koskevien lakien mukaan. Minkäänläinen vilunki ei voi tulla kysymykseen. Toivotaan, että asioissa onnistutaan toimimaan kuntalaisten edun mukaisesti jatkossakin. Erityistä huolta pitää kantaa tällä alueella uusista toimijoista, kuten Kurikan kehityksestä.


Kommentit

8.10.2009 11:52  Entinen perussuomalainen

Saarakkala haluaa jatkaa nuorten puheenjohtajana, hyvin odotettavaa, vaikka ikää on karttunut, jos olisi ilkeämielinen ajattelisi, halu johtuu innosta aivopestä nuoria. Tuskin mies tälläiseen sortuu, mies, joka blokissaan, sanojensa mukaan, ymmärtää ainoastaan polittisia pyrkyreitä.

8.10.2009 13:24  vanha kettu

Hiukan toisenlaista asiaa; Toivottavasti Museon ympäristön miljöötä ei pilata asfaltilla, tehkööt Valkamasta eteenpäin vaikka mitä samoin toisella puolella kunhan museonmäen kohta jätetään ilman asfalttia. Ei vain sovi ympäristöön muukuin hiekkatie.

8.10.2009 14:49  Varatuomari

Mitä kehityksessä on tehty tai jäätetty tekemättä, sehän toimii hallituksen ja kaupunginjohtajan valvovan silmän alaisuudessa. Voitko Matti kertoa lisää.

8.10.2009 14:50  Varatuomari

Mitä kehityksessä on tehty tai jäätetty tekemättä, sehän toimii hallituksen ja kaupunginjohtajan valvovan silmän alaisuudessa. Voitko Matti kertoa lisää.

8.10.2009 15:11  Kauno Kyvykäs

Markkinatalous, kansan demokraattisesti valitsemien luottamusmiesten säätämien lakien ja lakien noudattamisen valvonnan alaisuudessa on palvelujen monipuolistamisen kannalta erinomainen asia.
Se ei ollenkaan tarkoita samaa Suomessa harjoitettava kuntien ja valtion omaisuuden vastikkeeton rosvoaminen, itänaapurin malliin.

8.10.2009 19:34  Vanha Kettu oikealla asialla

Nyt kyllä Vanha Kettu osui asian ytimeen, missään tapauksessa museotielle ei sovi asvaltti tai öljysora, ainoastaan luonnon hiekka. Kauhistuttaa kestopäällyste, jos sellaista yleensäkään ajatellaan, ei mulla ainakaan ole tietoa. Mutta Vanha Kettu on todella oikealla asialla, tietääkö noista katusuunnitelmista kukaan mitään ?????

8.10.2009 20:51  Kotikunnaan koko kuva?

Kun Jurva yhtyi esteettisesti ja ehkäisyttä Kurikan hirveen, myötäjäisinä kurikka sai koko vanhan kunnan ja niin tyhjättiin kunnantalo viskaaleista Kurikkaan, tyylimööbelit mukanaan. Se oli ihan normaalia ja ovelaa. Pitihän jurvalaisten nyt tajuta olevansa kurikkalaisia.
Kurikka-lehden pääkirjoituksessa murehdittiin, että jos nyt "Jurva hyötyy Kurikan kustannuksella" ja ettei työntekijöille ole puhuttu vielä mitään, siis, jos joutuvat ihan Jurvassa töissä käymään.

Kyse oli Seamk:n puusepänalan toimien sijoittamisesta Jurvaan, jo valmiiksi toimivaan toisen asteen ja AMK-yksikköön, josta nuorilla on vara varttua vaikka alan maistereiksi halutessaan - jos värkkejä ja intoa on.
Kiintoisaa tämä, että jurvalaisten on toistuvasti ymmärrettävä olevansa kurikkalaisia, mutta kurikkalaisten ei tarvitse ymmärtää jurvalaisia oikein miksikään paitsi silloin, jos jotakin ollaan siirtämässä ns. emä-kurikasta sen saman kunnan länsipuolelle. Silloin syntyy riivitön älämölö.
Näin ulkopuolisena seuraajana tämä dilemma tuntuu käsittämättömältä ja ääliömäisyydessään nurkkakuntaiselta.
Mainitsemani esimerkki kertoo vain mainion yksityiskohdan kurikkalaisesta ajattelusta.
Jos se on tämänkaltaista paalutusta, niin nurkkahikiänä hienon Jurvan näköjään otitte ja asenteellanne ja autoritäärisyydellänne, nurkkahikiän sitten myöhemmin tulette rasitteeksenne saamaan ja silloin joku varmaan voi vaikka nousta pöydälle ja sanoa ne kuuluisat sanat. "Mitäs mä alunperin sanoon?"

8.10.2009 21:31  niinpä

Spedellä oli aikanaan hyvä sketsi Suomi-NL, 20:51 tekstiin vois sanoa Speden sketsin sanoin. ENTÄS SITTEN.

8.10.2009 22:17  Juhani

Tässä se runo jonka kirjoitin Kurikka-lehteen ennen liitosta ;-) Ei kyllä vielä ole ihan kulunut tuota kymmentä vuotta...

---------------------------------------

NYT PUHUU MORSIAN

Rakkaani, siitä on kymmenen vuotta,
otit minut omaksesi, annoit minulle nimesi
ja lupasit rakastaa minua äärettömyyksiin saakka.
Sinä lupasit minulle kaiken, lupasit aarteesi, rikkautesi.

Rikkautesi sinä olet käyttänyt itseesi,
olet piilottanut minulta aarteesi.
Setrini, veroni, lapseni sinä olet vienyt Kurikkaan.
Suu sinun kasvoissasi on vaihtunut
etkä enää puhu minulle ihanasti niinkuin rakkaalle,
vaan niinkuin sille jonka on palveltava sinua.

Minä luulin että kunnioitat minua, pidät vertaisenasi,
koska sinä vakuutit että rakastat minua kuin itseäsi.
Sanoit että osaat asettua minun asemaani.
Mutta kaikki lupauksesi ovat unohtuneet.
Ja nyt sinulla on toinen nainen, rakastajatar,
jolle sinä puhut samalla tavalla kuin puhuit minulle
rakkautemme päivinä, annat samoja lupauksia,
luet samoja runoja:

?Jalasjärvi, rakkaani, sinusta minä olen juopunut...?

Juhani Eilola

8.10.2009 23:00  Jurvan Kymppi

Tämä oli samaan aikaan kuin Juhan alkoi harrastaa sieniä.

8.10.2009 23:02  Juhani

Sillä pääsi hyvin transsiin ja näki tulevia.

8.10.2009 23:41  Su Siunaa

Vapaa kilpailuttamine? Terveyden ja erityisesti vanhustenhuollosta on tullut markkinamiesten varsinainen Pietarin Kalansaalis. Toimitaan muka yksityisesti. Ko ns Firmat vaan lypsävät kuntien rahat ja hoitavat ne jotka parhaiten sopivat sisustukseen. Vaikeimmat ja työläimmät asiakkaat hoidatetaan kunnallisissa yksiköissä edelleen. Nämä vapaan markkinatalouden ihmemiehet elävät kun herrat ja nauravat partoihinsa. Jotta se siitä vapaasta kilpailuttamisesta Hra Ollila

8.10.2009 23:53  Perussuomalainen

Entinen perussuomalainen omalla tavallaan ihmetteli, kuinka näinkin vanha mies, kuin Saarakkala haluaa Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajaksi. Onhan se hyvä, jotta nuorisollamme on esikuva, joka osaa nuorisolle, etenkin uusille politiikanaluille, opettaa kätevät pikku vilpit ja vielä kannattavammat pikku rötöstelyt. Perussuomalaisen puolueen jäsenenä en voi hyväksyä Saarakkalan touhuilua, katson puolueen rehellisyyteen pohjautuvan maineen kärsivän. Kurikka on ainoa paikka, jossa Perussuomalaisista Saarakkalan kannatus on ollut merkittävä, ollaanko muualla fiksumpia, vai johtuuko kannatus Kurikassa kotiinpäin vedosta.
Kaikkihan voivat toistaiseksi, onneksi, äänestää muitakin, kuin puolueen asettamia puheenjohtaja ja "muita ansioituneita" ehdokkaita vaaleissa. Vaalijärjestelmässä, joka Suomessa on länsimaiden demokraattisin, äänestäjän kannalta.
Perussuomalaisista kaikki eivät halua puolue, eikä etenkään puoluejohtajien diktatuuria. Saarakkala antaa blokeissaan selvästi ymmärtää, julkut ja tavikset ovat tervetulleita keräämään vaaleissa ääniä, mutta puolueen pakkovallan pitää saada määrätä kuka pääsee nauttimaan "herkuista".

9.10.2009 4:37  Aamunvirkku

Niinhän se on , että herkästi alkaa kuvittelemaan että on se ainoa fiksu. Itse olen tavannut muutamia tosi hienoja PeSun tyyppejä. Kaikista ei paista läpi oma erinomaisuus ja viisaus. Kurikassa on tosiaankin kolmella valtuutetulla yksi PÄÄ. Tuskin nämä pikkuaivot saavat mielipiteitään ilmaista muuten kuin V-M esityksiä kannattaessaan. Ainakaan en ole kommentteja tai puheenvuoroja lehdessä nähnyt. Sääli juttu

9.10.2009 4:43  Ei Raamatullinen

Morjens aamuiset! Kyl on Juhani Korkea Veisuuta lukenut jopa lainaa. Ei pidä sekoittaa rakkaudensanoja kuntaliitoksiin. Rakkaus on vapaa , se voi vaihtaa myös asuinsijaansa. Rakastajat ja rakastajattaret , heille on oma paikkansa, jäävät edes muistoihin.

9.10.2009 5:24  Onko näin?

Voisko joku ottaa kantaa siihen blogin viestiiin, mitä tehdyt tutkimukset kertovat. Demariäänestäjistäkin vain 20 % on periaatteessa yksityistä palvelutuotantoa vastaan. Mutta demaripäättäjät ovat eri linjoilla suojellen valtaansa?

9.10.2009 5:46  tosi on

Kohu on valtava. Vihriäläkö syyllistynyt virkamiehenä asemansa väärinkäyttöön ja lahjonnan vastaanottooon. Tätä epäilee RAY ja poliisi. Onko Kurikassa kaikki hyvin? Nyt ei mitään ainakaan saisi salata, sen on viime ajat opettanut.

9.10.2009 10:10  työ

Omanedun tavoittelu ns. paremmissa
piireissä on tosiasia ollut jo kauan ja toisiaan ovat suojelleet. Nyt yrittävät moittia mediaa nämä herraskaiset, ei saisi kukaan moittia ahneita ketaleita.

9.10.2009 21:00  Talvikelit edessä

Nyt olisi aika vaihtaa autoihin talvirenkaat. Lunta on tulossa ja siellähän sitten jonotatte rengasliikeitten edustoilla, mikäli viivyttelette. Tänäänkin oli aamulla pakkasta yli viisi astetta ja lätäköt jäätyneinä. Siinä sitten ihmetellään, että kylläpä talvi pääsi yllättämään ja samoin huonot kelit. Yllätys, yllätys, talvi tuloo mattimyöhäiset.

10.10.2009 0:20  Kauno Kyvykäs

Tosi on, ihmettelee onko Kurikassa kaikki hyvin. Tottakai, kaikki on erinomaisesti ei huolen häivää. Kannattaa lukea luottamustoimen pöytäkirjat, niin huomaa, kuinka auvoisaa on esimerkiksi kelpaavan kunnan elo ja elämisen onni. Erimielisyyksiä, jos on uhkana, pannaan pöydälle, ei tule kylmät, näin hoidetaan uhkat pois, asioiden hoidon ei niin väliä, mitä niiden on väliä, kun ei vain tule kylmät.
Ennenvanhaan tuli radiosta: "Näin naapurissa". Todella hyvä ja opettavainen ohjelma, sai kuulijat kysellä Neuvostoliiton hyvistä oloista. Liian vaatimatonta, sai kysellä Neuvostoliiton erinomaisista, suorastaan paratiisimaisista oloista.
Kysymykset olivat yleensä tyyliä:"Onko totta, että Neuvostoliitossa, tässä meidän rakkaassa ja esimerkillisessä naapurissamme Neuvostoliitossa, jossa kaikilla on sitä ja tätä, kaikki saavat turvallisesti olla ja elää, ilman huolen häivää, haluamassaan siellä ja täällä".
Perustetaan Paitapiiskaan ohjelma, Näin Kurikassa. Palkataan verbaali toimittaja antamaan vastauksia kuuntelijoiden kysymyksiin, niin ja palkataan entisajan tyyliin myöskin kyselijä, jonka toinen homma on heittää kuuntelijakysymykset roskiin.

10.10.2009 0:45  ylityö

Kauno on vähän ottanut...ei puuta ei häntää.Joutilaitten hommaa tälläinen blogittelu

10.10.2009 1:41  Ei enää

Jos ylitöis tulee nuon.....,tiedättehän, niin täytyy aika käyttää muuhunkuin työhön.

10.10.2009 2:01  Kauno Kyvykäs

Turhaahan tässä mailmassa on kaikki ja kaikin ollaan niin mitättömiä, jottei meitä sadan vuoden kuluttua muista kukaan. Seurakunnatkin harrastavat laillista haudanhäpäisyä, jottei jää edes muistokiveä.
Saatananpalvojat potkivat kivet kumoon päivää ennen kuin seurakunnan edustaja on tilannut kaivinkoneen siivoamaan hautapaikat sileäksi, niin mikä meteli ja käräjöinti. Seurakuntien kannattaisi ruveta yhteistyöhön saatananpalvojien kassa, tulisi hupi ja hyöty samalla kertaa.

10.10.2009 6:28  takapiru

Ei Jukka ole roisto. Jukka vain miettii eroaisiko rahakkaista tehtävistään. Vastikkeellista kaikki.

10.10.2009 6:33  Jupi

Kurikka-Lehti latasi annoksen positiivista mielialaa päivän lehdessään.
No, kyllä tästä selvitään, kunhan saadaan tuntikehykset pidettyä. Oli huvittavaa havaita,että vaikka oppilaat ja ikäluokat vähenevät, ei tuntikehyksestä luovuta piiruakaan. Ainoa josta voi luopua,on opsikelijaraha. Se tämän tilanteen sitten korjaakin.

10.10.2009 11:00  jj

Se on varsin kehittävää, kun opetetaan köyhyyttä pienestä pitäen.

10.10.2009 15:59  Ei voi mitään, mutta oudolta tuntuu

Koulujen johtajilta sitten kysyttiin säästökohteista ja lopputuloshan oli selvä; opiskelijaraha pois, ei koske opettajakuntaa. Pyrhoksen voitto. Oppilasmäärä alenee, mutta tuntikehys pysyy, kysytään koulunjohtajilta varmuuden vuoksi. Voi ihme sentään meidän kouluhallintoa, kuka johtaa, kuka on realisti, kuka tai ketkä saalistavat; vastatkaa itse. Kouluhallinto on ajopuu, joka seilaa vailla päämäärää ja jota pökkii eri suuntiin täysin jäävilliset, lopputuloksen voi hyvin arvata.
Tonttipolitiikkaa pitäisi terävöittää, mitä tehdään, poistetaan nyt ensiksi rakentajapalkkio , hyväksi koettu systeemi, säästyy virkamiehiltä ainakin työtä, katsellaan tonttikarttoja toimistossa omassa pienessä piirissä, konsulttien tekemiä värikarttoja, kyllä se siitä kunhan ei vain kukaan soittaisi ovikelloa, jotta ehditään kahvitunnin kautta kotimatkalle.
Ihan ilman sarvia ja hampaita: Säästetään helpoimmista päistä ja näytetään kuntalaisille miten kipeältä tuntuu. Siitä yli mistä aita matalin, kas kun ei leikattu oppilaiden kynistä tai kumeista taikka vaikkapa ruoan määrästä.

10.10.2009 17:00  jj

Jaksa hetki odottaa, niin kyllä näinkin tulee käymään. Ammattiyhdistys politiikka takaa opettajille keisarillisen aseman. Tämä höystetään kuntaliitoksen tuomalla rauhoitusajalla, ei tarvitse ihmetellä tuntikehyksiä. Kaikki opettajathan tykkäävät lomista, näitähän tarjoillaan monissa kunnissa. Lomautuksethan eivät onnistu kesällä, kuka sitä lomien kanssa alkaa urakoimaan, yhdessäkin kerrallaan tarpeeksi tekemistä.

10.10.2009 18:35  Juhani

15.59 Värilliset tonttikartat tehdään kaupungilla itse julkiseen käyttöön eikä niiden piirtäjä käy iltapäivisin kahvilla.

Mielestäni kaupungilla olisi sellaisiakin säästökohteita joissa kenenkään ei tarvitse saada kipeää. Mutta niitähän ei voi julkisesti esittää kun heti joko työntekijä tai joku muu kohde josta säästöä löytyisi olisi kokonaan turha. Voi kun näistä voitaisiinkin puhua järkevästi eikä kärkevästi.

10.10.2009 20:52  Koko Tämä...

Lähtökohtaisesti: Kurikan kunnan pitää elää tulojensa mukaan niin, ettei menotaso ole yli keskimääräisen. Kunta ei ole tuloa tuottava yksikkö, kuten ei palveluyksikkö voikaan olla.

Kurikan kunnan pitää olla tasapuolinen kaikille kuntalaisilleen. Sekä veronmaksajilleen että ns. ei maksaville. Ei vauva maksa veroa.

Kurikan kunnan pitää olla edelläkävijä siinä, että luodaan mahdollisuuksia luoda uusia työpaikkoja. Siinä Kurikan kunnalla on mahdollisuuksia, koska Kurikan kunnan alueella asuu erityisosaajia metalliin ja puuhun. ja On asuntoja sijoittua. Pitää antaa hullujenkin kukkien kukkia ja pienillekin firmolle elintilaa. Myös valtaväestön ulkopuolella olevat.

Moni haluaa paikan, jossa olla, viihtyä, kalastaa - raskaan typäivän päätteeksi, vaikka siinä lähellä. Kurikka voi antaa sen mahdollisuuden.

Värkit on...

10.10.2009 23:04  Onko halua

Onko Kurikalla ja varsinkin sen valituilla edustajilla kykyä ja halua käydä asiallista keskustelua kuntataloudesta, mahdollisista leikkauksista, uusista satsauksista, ilmapiiristä, päätöksentekokyvystä, tulevaisuudesta, haasteista, reagoinnista tilanteeseen ja monista muista asioista. Onko valmiutta; se on tuhannen taalan kysymys ja toisaalta jos ei ole niin mitä siitä seuraa; syvä notkahdus, toistensa syyttely, jälkiviisaus ja oman pesän puhdistus.

10.10.2009 23:48  Kauno Kyvykäs

Tullaan erääseen asiaan, pyrkyripoliitikot eivät voi hoitaa asioita, imago kärsii, ei tule vaaleissa ääniä, pitää luvata kaikkea vaikka tietää mahdottomaksi.
Pöydälle panot ja kylmien pelkäämiset eivät edistä asioiden hoitoa. On holtitonta olla päättävässä asemassa ja ajatella ainostaan omaa itseään, tälläisiä sankareita tuskin kannattaa äänestää eduskuntaan ajamaan omaa etuaan.
Kunnassa voidaan sopivia virtaviivaistuksia käyttäen tehdä asukkaiden elämä elämisen arvoiseksi, vaikka kaikenaikaa ei ollakkaan "jakamassa hyvää".

11.10.2009 1:45  Juhani

Kolme viimeistä kommenttia - tosi hyviä!

11.10.2009 8:43  Ilmapiirikartoitus päättäjille, mitä mieltä

Kurikkalainen päätöksentekokulttuuri. Nyt viljellään ajatusta, että se olisi riitaisaa ja kaikella tapaa epäkelpoa. Onko se totta ollenkaan, vai ruokkiiko nykyinen lama pessimistisiä ajatuksia ylenmäärin. Nyt kun olen huomannut, että henkilöstölle tehdään (vai onko se niin) ilmapiirikartoitus, niin eikö voitaisi ajatella, että myös ja ainakin päättäjille, eli valtuustolle, kh:lle, s-jaostolle, lautakunnille tehdään myös ilmapiirikartoitus jotta tiedetään lähtötilanne. Jos se osoittaa kyvyttömyyttä tai jonkinasteista riitaisuutta niin siihen olisi hyvä puuttua, koska nyt jos koskaan tarvitaan kunnossa olevaa päätösorganisaatiota. Haasteet ovat kovat ja yhä kovenevat kun lukee ennusteita Kurikan tulevaisuudesta. Pikkuhiljaa olen kallistumassa valtuuston kokouksien videoinnille, koska silloin ainakin me kiinnostuneet saisimme kuvan korkeimman päättäjän, eli valtuuston työilmapiiristä.

11.10.2009 9:39  Kauno Kyvykäs

Ilmapiirikartoitus, voiko pimeämpää touhua olla. Kaikenlaisia höpönassu touhuja veronmaksajien rahoilla. Ilmapiirikartoitus, konsulttien keksimä uusi kirosana. Parempaakin tekemistä on rahoilla, jotka uppoavat konsulttien ja psykologien joopasteluun. Olisihan se kummallista asioidenhoitoa, jollei koskaan kukaan olisi asioista eri mieltä.
Tälläisiä yhteiskuntia toki on ollut läpi historian, jotta kaikki ovat "aina olleet yhtä mieltä". Aina on "todelliset konsultit löytyneet" saattamaan yksimielisyyden. Kaikkia, kun ei ole voinut saattaa syvän hiljaisuuden valtaan, ovat psykologit ja muut aivonikkarit edesauttaneet yhteisymmärrystä.
Onko elämä elämisen arvoista, jos on pakko sanoa:"Olemme suuri onnellinen kansa, meillä on loistava yhteinen aate, meidän Mahtavan ja Kunnioitettavan, Ainutkertaisen ja Ikuisen, Korvaamattoman Johtajamme johdettavana".

11.10.2009 9:42  Kurikka on kova!

Ollilan aikana eli komennossa, oli varmaan ihan hyvä käyttää nuijaa kuin diskosymbaalia: päätettänee, päätetty. Ei tullut sitä Myllykylän puroseuraa, joka oli vaarana tukkeuttaa esimerkiksi muutaman kymmenen miljoonan euron budjettipykälän. Tämä oli vain heitto.
Nyt Kurikan hartijat on läänillisesti melkein tasan tuplasti leviemmät ja väestöllisesti kasvaneet kolmanneksella. Nurkasta nurkkaan Kurikka taitaa olla jotensakin 90 kilometriä. Vaasan seutu, Seinäjoen seutu ja Suupohja ovat rajoina. Tilanne on muuttunut monella tavalla, mutta Kurikka on vahva toimija tässä koalitiossa sekä rahallisesti, että väestöllisesti, että teollisesti.
Kyllä näin isossa porukassa pitääkin antaa ihmisten sanoa asiansa, vaikka lopputulos olisi sitten yksimielinen. Se ei ole huonoutta valtuustolta, että kansalaiset näkevät, yleensä tiivistettynä lehden palstoilta, mitä meidän puolesta päätetään. Meillä on kaksi hyvää maakuntalehteä ja Kurikassa on se toinenkin paikallislehti, jota myös luen aika valppaasti. Ja Kurikassa kyllä toteutuu sananvapaus ja on hyvä, että valtuustossa keskustellaan. Hyvä Pekka!

11.10.2009 9:47  Kaunokin asiaan, esitän kainosti Kaunolle jota Kyvykkääksikin kutsutaan

Kauno Kyvykäs rypee omissa maailmoissaan ja tuntuu, että hän jotenkin nauttii eripurasta ja kaunaisuudesta ?!!!! Olla eri mieltä asioista on aivan eri asia kuin tehdä päätöksiä huonossa ilm apiirissä. Erilaiset näkemykset ovat rikkautta, mutta huono ilmapiiri tukahduttaa keskustelun ja pohdinnan. Eikä ilmapiirikartoituksessa mitään konsultteja tarvita. Jotenkin tuntuu, että K K pelkää ja kavahtaa koko kartoitusta.

11.10.2009 10:28  Kauno Kyvykäs

Kauno ei pelkää koskaan yhtään mitään, siksi on helppo käsittää, turhanpäiväiset soopailut turhiksi.
Kaikilla meillä oma mailmamme, onneksi on, yhdessä kuitenkin me elämäämme elämme. Onneksi meillä on kaikilla oma mailmamme, historiallisesti on ollut aina katkeraa, kun toiset ovat täyttäneet muiden mailman. Siinä sitä sitten katkeruutta ja eripuraa onkin riittänyt. Melko kuvottavaa ajatella, jotta jokin konsulttilauma tulee arvioimaan Kurikkalaiset tavalliset ihmiset, jotka toimivat ja tekevät päätöksiä omaksi parhaakseen. Ihmeellinen aivojen Jumalairue tulee tutkimaan onko Kurikkalaisista elämään omaa elämäänsä ja päättämään tulevaisuudestaan. Ei täällä elä mitään kiltasakkia, joka voimansa tunnossa hetken nahistelee, ennen suvunjatkamista. Tietoa ja taitoa tekemiseen, kun tarvitaan, palkataan vastuuliset ihmiset hoitamaan työt.

11.10.2009 12:19  Perussuomalainen

Luin Pohjalaisen, kuinka ollakkaan eräs puolueemme ikäpresidenteistä oli juuri valittu nuorien puheenjohtajaksi. Kirjoituksesta ei selvinnyt oliko vastaehdokasta vai ei, no meidän puolueemme nokkamiesten yksinvaltiuspyrkimyksiin kuuluukin se, ettei vastaehdokkaita olekkaan, muuta kuin näytösluonteisilla kierroksilla.
Vieläkään perussuomalaisen puolueen jäsenenä ja Suomalaisuuden kannattajana en voi hyväksyä Saarakkalan pyrkimyksiä saada Suomeen Ruåtsalaistyylistä vaalitapaa, joka suorastaan tekee pilkkaa äänestäjistä. Tosi Isänmaallisuus ja Suomalaisuus on kaukana Saarakkalan demokratian kaventamis pyrkimyksistä.

11.10.2009 12:29  Entinen perussuomalainen

Olen toivotettu "terve menneeksi", ensimmäinen aidosti ystävällinen sana Saarakkalan allekirjoittamana.
Kova puute naisista, naiset ovat fiksumpia, kuin miehet, olen kuullut näin sanottavan.
Naiset perussuomalaisissa ovat todella tasa-arvoisia, kunhan vain eivät sekaannu todellisten napamiesten tekemisiin ja tekevät kuten sanotaan.

11.10.2009 14:03  kommentti

Kyllä on kovaa olla perus-suomalainen.
Tai entinen.
Itketään kaikki yhdessä.

11.10.2009 14:10  lipilaari

Nimenomaan on kovaa, vaatii jatkuvaa vakuuttelua itselle ja muille, olevansa ENTINEN tai NYKYINEN. Liittykää Vasemmistoliittoon niin ette kehtaa sanoa olevanne nykyisiä tai entisiä.

11.10.2009 18:41  Entinen perussuomalainen

Kiitos, kiitos ymmärtämyksestä, onneksi perussuomalaiset ei ole veljiä, vaan ystäviä. Ystävistä pääsee eroon, eikä itketä yhtään.
Itkeköön petetyt entiset sinisilmäiset ja kyyniset ystäväni. Vapaus on parasta, mitä ihmiselle voidaan tarjota.

11.10.2009 18:54  Höökäsen pölähtänyt

Onko tämä blogi jonkinlainen perussuomalaisten purkautumispaikka, en kyllä ymmärrä tuosta sanailusta höökäsen pölähtävää. !!!!!

11.10.2009 19:23  lipilaari

"Höökäsen....", kukaan ei voi auttaa sinua ymmärtämyksesi parantamiseksi, ehkä on parempi jatkaa Pupu Tupuna kirjojen tavaamista, jos kommentit menevät yli.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini