Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kuka korjaa särkyneet

Torstai 1.10.2009 klo 22:23


Miten ihmeessä korjata kaikki?

Onni on meistä itsestä kiinni, sillä siihen kasvu tekee aina kipeää.

Hyvin voisi esittää itselleen kysymyksen: ”Mitä tekisin, jos joutuisin kamppailemaan itseäni vastaan?”

Jos pystyy vastaamaan tuohon kysymykseen, voi itse arvioida, mitkä ovat omat heikot kohdat. Mitkä ovat ne arvet, joita repimällä rikki sattuu kaikkein eniten?

Ihmismielen omaa demonista syvyyttä kaivaessa löytyy varmuudella aineksia niin hyvään kuin pahaan.

Jos ymmärtää hyvän, pitäisikö väistämättä tajuta pahakin? Voidaanko pahan vaikutukset torjua tekemällä hyvää?

Voiko sillä tavalla kuvata oikeaa tietä onneen?

Voisiko sillä tavalla korjata kaiken?

 

Onko Suomi ja sen kansa sininen, lumivalkea, synkkä, kylmä suohauta?

Tuohon voisi hyvin vastata myöntävästi, kun on viimeaikaisia politiikan keskusteluja seurannut.

Surkeaa sättimistä ja moitetta.

Urpilainenkin on oikea kauhistus vuoroin valkeissa, mustissa tai harmaissa kuoseissa. Erilaisissa koston enkelin väreissä tuomitsemassa muita. Siten hän tuo itseään tykö.

Ei siis ihme, että välillä on Heinäluomakin ottanut oman osansa lannan levittäjän roolin rankkaa vastuuta jakaen.

Eikä sekään ole ihme että tänä aamuna oli Heli Paasio aamuTV:ssä pehmentämässä synkkää demarikuvaa.

Ja kaikki tämä ikään kuin he itse olisivat lumivalkeita pulmusia.

Pohjanoteeraus kuitenkin on ikioma kaikkien meidän maksama Yle.

Junger todisti tänään, asiaan sen kummemmin itse tutustumatta, että hän luottaa tutkivaan, journalistiseen ketjuunsa, sen joka renkaaseen, poliisiksi ryhtyneisiin. Unohtaen kuitenkin, että jos yksikin rengas särkyy, on koko todistelun ketju mitätön.

Halonen olisi voinut puhaltaa koko pelin aikoja sitten poikki, mutta ei voinutkaan, kun itsellä on samanlaisia taulunmyyntejä taustallaaan -  niin kuin kaikilla muillakin taannoisilla presidentti-ehdokkailla.

Jos ei politiikan henki ja toimintatapa nyt muutu, on edessä henkinen, kylmä suohauta.

Eihän meillä ole muuta tehtävää kuin tämä elämä. Miksi siis tuhota ja pilata se ja kaikki.

Miten ihmeessä korjata kaikki?036.jpg

Tahto ratkaisee. Tahto korjata kaikki. Itsensä voittamisen kautta kaikki on mahdollista.


Kommentit

1.10.2009 22:25  Liikuttunut

Hyytävän hieno teksti. Ja niin totta, niin totta.

1.10.2009 22:48  JE

Olis todellakin mielenkiintoista nähdä edes muutaman taulun kuva joita on myyty, tuntuu olleen todella paljon tauluja liikkeellä.

1.10.2009 23:40  Kauno Kyvykäs

Pohjanoteeraus perustuslain vastaisessa toiminnassa on YLE-maksu. Ei ole ainoa kyseenalainen veroluonteinen maksu, mutta ehdottomasti yksilönvapauden kannalta törkein. Vapaassa yhteiskunnassa verotusoikeus tulisi olla ainoastaan yhteiskunnalla ei yrityksillä. Yhteiskunnan oikeus periä veroja perustuu sen tarpeeseen toimia yhteiskuntajärjestyksen hyväksi.
Yritykset toimii voittoa tuottavina yksikköinä. On ihmeellistä, kun tuottamattomille yrityksille annetaan veronkanto oikeus samaan aikaan, kun puuhaillaan näiden myyntiä.
Kaupataanko YLE:a sanomalla: "Ole oma veroministerisi, osta YLE:on osakkaita."

2.10.2009 6:26  Hyi

Niinkuin kirjoittaja viestittää, kyllä eduskunnan ja meidän kaikkien toimintatavoissa ja asenteissa on korjaamisen varaa. Yhteisistä toiminnoista karkaa väkeä ja innostusta jos ilmapiiri on tuollainen, miltä se eduskunnan istunnoista välittyy. Kristilliset siellä hekin lähes pääällpäsmärinä riehuvat. Miten yuollainen istuu kristityn kuvaan. Kalliskin tiedetysti on kaukana kristittyä näyttelevän arvomaailmasta.

2.10.2009 8:49  näitä on

Näin Vihrilä?

Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä on kaupannut Aamulehden mukaan tauluja useille RAY:n tukemille yhdistyksille.

Vihriälä joutui eroamaan viime viikolla, kun selvisi, että RAY:n tukema nuorisosäätiö oli ostanut vaaleissa keskustan listoilla ehdolla olleen Vihriälän tauluja noin 24 000 eurolla.

Aamulehden mukaan lisäksi ainakin Näkövammaisten keskusliitto, Vanhustyön keskusliitto, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Suomen meripelastusseura ja Nuorten ystävä ry ovat ostaneet kukin Vihriälältä 950 euron arvoisen taulun. Kaikki nämä yhdistykset ovat saaneet RAY:n tukea. Taulukauppoja tehtiin ainakin vuonna 2006.

- Hän oli RAY:n puheenjohtaja, siinä oli se ajatus, Suomen meripelastusseuran toimitusjohtaja Kyösti Vesterinen perusteli taulukauppaa Aamulehdelle

Että sellainen edustaja evp.

2.10.2009 9:26  Kauno Kyvykäs

Kristillisten epätoivoisen rimpuilun takana on epävarmuus tuonpuoleisesta, pahimmassa tapauksessa sen voi tulkita epäuskoon Jumalan olemassaolosta. Tämä heijastuu myös tähän maalliseen vaellukseen.
Paremmin on asiat meillä pakanoilla, suhteet Jumalan kanssa on kunnossa, joten turhat riitit eivät sotke maanpäällistä vaellusta.
Meillä on hyvin me elämme ja me kuolemme.

2.10.2009 10:12  JE

Suora yhteys ylös on paras ja toimivin, välikäsien kautta mukaan voi tulla huhuihin rinnastettavia epäselvyyksiä, vaikka taulukauppoihin ei ollakkaan sekaannuttu

2.10.2009 11:44  k

Muuten onko tämä kuva siitä kuuluisasta Jurvalaisesta rengistä, joka tuli Kurikkaan ja jota kaikki Kurikkalaiset piiat... ja puole emännist...

2.10.2009 19:10  Epätietoinen Evijärveltä kysyy

Mistä kummasta ne myytävät taulut ovat peräisin? Ovatko nämä taulut olleet heti alussa arvottomia ja niistä on maksettu ylihintaa, vai mistä tämä arvonnousu muodostuu. Yleensä taulukaupassa on ensin hankintahinta ja sitten myyntihinta ja erotus on voittoa. Nämä politiikan taulut näyttävät tuottaneen pelkästään voittoa?

2.10.2009 19:11  Jopi

Tauluja voi kysyä lisää Korhoselta. Jarmo Korhoselta.

2.10.2009 19:12  k:lle

Harjankylässä oli aikanaan piika, joka niitti myös mainetta. Piika oli kertonut, että xxx-isännällä on suurin yyy-isännällä on pienin zzz-isännällä on kätevimmässä perseessä.

2.10.2009 20:23  k

Olihan Niemenkylässäkin ennen ikinä ever green miehetön leski, joka lupasi kerralla ajeluuttaa kottiskärryyllä läpi Nielmenkylän miehet, jotka ei ole käynyt muutakin, kuin kaffuuttelemassa.

2.10.2009 20:27  Kauno Kyvykäs

Julkistus tapahtui ompeluseurassa.

2.10.2009 20:45  Kauno Kyvykäs

Tarttis olla jotakin älyä, kun uutisissa kehutaan "piensahojen rankkaa buumia".
Mahtaakohan tämä johtaa uuteen, nousuun, vai onko tämä lopullisen taantuman merkki.

3.10.2009 1:57  Kauno Kyvykäs

Lopullista taantumaa ei korjaa mikään muu, kuin kunnollinen ALV:n remontti.
Välittömästi, kun saadaan palkat ja "työnanataja maksut" ALV -verovähennyksien piiriin saadaan Suomeen taloudellinen nousu vailla vertaa.
Työnantajamaksut on siksi lainausmerkeissä, kun joku aivoton luulee, jotta sellaisia on vielä olemassa. Totuus on kuitenkin sellainen, jotta työntekijä maksaa ostaessaan jotakin, ei tupla, vaan tripla ALV:n, työpanokseen nähden.

3.10.2009 10:33  Juhani (Kankaanniemen blogi)

Kun olen ollut kristillisissä mukana useita vuosia, niin täytyy hiukan kommentoida noita kristillisiin liittyviä tekstejä.

Ennen nimen ja samalla politiikan suunnanmuutosta maailmoja syleileväksi kristillisillä oli vankka ja lähimmäisiä kohtaan lämminhenkinen arvopohja ja myös puheenjohtaja jota todella itse kunnioitin. Ja vieläkin Toimi Kankaanniemi tuntuu toimivan puolueessa parhaiten alkuperäisten arvojen mukaisesti. Luen mielelläni hänen blogiaan vaikka sieltäkin löytyy arvostelua. Nimilinkistä pääset hänen blogiinsa.

Mutta puolueen suunnanmuutosten jälkeen täytyy yhtyä noihin kommentteihin ainakin siinä että tuomion henki joillakin johtavilla poliitikoilla ylittää kaikki kristillisten arvojen rajat. Joidenkin blogeista ja puheenvuoroista ei paljon muuta löydykään kuin muiden arvostelua.

Päivi Räsästä olen pitänyt lähes samassa arvossa kuin Kankaanniemeä. Hän on loistavasti sisäistänyt sen arvomaailman joka kristillisillä kuuluisi olla. Viittaan nyt esim. hänen kirjaansa "Jumala loi naisen", joka pyrkii selittämään miehen ja naisen rauhanomaisen rinnakkaiselon ja huolenpidon salaisuutta mutta joka samalla tavalla liittyy myös laajemmin yhteiskunnan muihinkin ihmis- ja huoltosuhteisiin.

Nyt kuitenkin viimeisissä televisioesiintymisissä poliittinen peli näyttää tarttuneen myös häneen ihan ilmeitä myöten. On kyllä vaikeaa ymmärtää miksi politiikassa mukana oleminen pilaa lähes säännönmukaisesti myös parhaan ideologisen ajattelun ja muuttaa ihmiset lähes vihamielisiksi toisiaan kohtaan.

Kristillisessä politiikassa pitäisi keskittyä siihen että yhteiskunnassa huolehdittaisiin fyysisesti kaikkein huono-osaisimmista kunnolla ja luotaisiin kansalle turvallinen ja moraalinen mutta lämminhenkinen ja rakkaudellinen (huolta pitävä) selkäranka muita ihmisiä kohtaan.

Nyt kristilliset ovat pystyttämässä selkärankaa joka hylkii jopa heidän omaa henkeä ja lihaa. Siinä voi kyllä olla virtaa, mutta virtaa joka polttaa ympäriltä kaikki suhteet. Lisäksi puolueen sisällä on samalla tavalla itsekkyyden virtoja kuin muissakin puolueissa. Ajetaan vain oman ammatillisen tai yhteiskunnallisen ryhmän etuja ja laajakatseisuus puuttuu.

Tämä johtunee siitä että kristillisissä - toisin kuin esim. vasemmistoliitossa edustajien koulutustaso on aika korkea ja alas tai toiseen toimialaan on vaikea nähdä. Samalla se tietysti lisää myönteistä perehtyneisyyttä niihin aloihin joista edustajia on valittu. Päivi Räsänen itse on tästä hyvä esimerkki.

Politiikan ja nimen muutoksella pyrittiin aikoinaan suureen eurooppalaisten sisarpuolueiden mukaiseen poliittiseen kasvuun. Kasvu on kuitenkin pysähtynyt heti alkuunsa ja perinteinen kannattajakunta jättää äänestämättä vaikka muutoin puolue olisikin kasvanut.

Ottakaa käyttöön rohkeat kristilliset arvot ja puhukaa niistä ääneensä. Mitä hyötyä on viedä etteenpäin kristillistä lämminhenkistä arvomaailmaa sitä häveten ja piilotellen ettei se vain vaikuttaisi kannatukseen. Mieluummin pieni ja ideologinen kuin suuri ja yhtä korruptoitunut kuin muut puolueet. Siinä on ainoa todellinen idea kristillisen puolueen olemassaololle.

3.10.2009 13:47  Kauno Kyvykäs

Juhanin kirjoituksesta pakko vetää johtopäätös, on paljon helpompaa olla pakana ja elää rehellistä elämää. Älkää tehkö syntiä, ei tarvitse haaskata Jumalan aikaa turhan rukoilun kuuntelemiseen ja itsesäälissä rypeminen se vasta turhaa onkin.

3.10.2009 14:50  vanha kettu

Tämänpäivän maailma on raadollinen ja ilman samassa kunnianhimon kelkassa oloa ei ratsasteta vallan huipulla. Vaikka sanotaankin, että pieni on kaunista silti kaikki mikä on pienempää ja vähäpätöisempää poljetaan alas, siispä pienen puolueen täytyy toimia samalla tavalla jos haluaa saada itsensä kuuluville.

3.10.2009 15:20  jj

Vanha Kettu, tämä rakastettu ystävämme on palannut älykkäineen kommentteineen viihdyttämään meitä kirjallisesti raadollisia surkimuksia, joita ei itse Ukko Ylijumalakaan voi pelastaa.

3.10.2009 15:26  Kauno Kyvykäs

On käyty Kankaanniemen sivuilla.
On sinulla Juhani surkeat kaverit, olisi paljon helpompi ryhtyä pakanaksi, kuten Kauno.

3.10.2009 15:36  Kauno Kyvykäs

Muuten vaikka tämä Matti homokaulakoruineen näyttää pehmeältä pojalta, niin on hän saanut jotain aikaankin. Vielä koittaa aika, jolloin tarvitaan osaavia ihmisiä siivoamaan hentomieliset ja etenkin konsulttien tekeleet pois pöydältä. Uskon vahvasti, jotta Matti on siinä porukassa.

3.10.2009 15:57  Juhani

Tuo omani oli niin pitkä kirjoitus että annan nyt tilaa muille. Mutta Kankaanniemi ei ole mikään surkimus! ;-) Ja Vanha Kettu: Mitä hyötyä on suuresta joka ei tule kenenkään kanssa toimeen. Ei RKP:kaan mikään suuri ole ja kummalla on enemmän kavereita. Sillä jolla niitä luulisi olevan vai sillä jolla ei luulisi?

3.10.2009 16:36  vanha kettu

jj, saanhan kirjoittaa vielä muutaman sanan? Suuri kuvittelee olevansa niin suuri ettei tarvii kavereita ja toimeentulo toisten kanssa unohtuu. Suurella voi olla myötäeläjiä. Pieni on kaikkien kaveri kuten RKP joka tekee kaikkensa ollakseen vallankahvassa olevan kaveri, Kristilliset menettivät SDP:n kaveruutta, tuskin kristilliset katuvat menetystä, Perust.. haluaisivat olla kaikkien kaveri, kuten karavaanari mutta sanoin käy heillekin.

3.10.2009 17:12  jj

Toki, toki, kivaa, kun vanha kettu on leppynynyt. Kaikilla toimeentulo on muista kiinni. Tämä tarkoittaa yhteiskuntaa.

3.10.2009 19:57  Kauno Kyvykäs

Kauno symptiaseeraa ruotsinkielistä vähemmistöämme, sydämmellisimmät tutut olen löytänyt heistä, ei koskaan mitään ongelmia käytännön asioissa.
Sama pätee asiaan, kun Jurvaan ollaa sijoittamassa Kurikan romaaneja Terve Tuloa Jurvalaisia ei syntyperä haittaa aina on oikeiden miesten ja naisten kanssa pärjätty.
Romanit ovat erittäin fiksuja ihmisiä, meidän pitää vain antaa heille mahdollisuus näyttää se.
Jurvassa ei ole koskaan ollut "mustalais" ongelmaa, eikä tulekkaan, täällä on aina miestä arvostettu, paskahousut ovat paskahousuja oli syntyperä mitä tahansa.

3.10.2009 22:23  kommentti

Juhani 10.33
Hyvin pitkälle samaa mieltä.
Tämän Räsäsen tv- esiintymisessä , pisti silmään kun hän kertoi jonkun komitean päässeen täyteen yksimielisyyteen vaalirahoituksen katosta.
Mutta ei kuitenkaan muistanut oliko se , 50 vai 100-tuhatta.??

4.10.2009 10:14  Perussuomalainen

Olemmeko me kaikki Saarrakkalan demokratian kavennus pyrkimyksen takana,vai kunnioitammeko me hyvää Suomalaista vaalilakia, joka on tarjonnut meille mahdollissuuden päästä toteuttamaan parlamenttaarista päätöksentekoa.
Vistbackalta on jäämässä suuret saappaat, annammeko me ne sellaisella, joka on kaventamassa oikeuksia, joita me kunnioitamme ja on tarjonnut mahdollisuuden demokraattiseen päätöksen tekoon.

4.10.2009 12:41  KreivikuntaKurikka

Minua jäi ihmetyttämään Saarakkalan kohdalla se, että voiko hän erottaa jonkun ehdokkaan valtuustoryhmästä noin vain ja sillä perusteella hän ei voisi istua valtuustossa, jos varsinainen ei taaskaan pääse paikalle?
Onneksi on kunnallislaki, joka sanoo asiasta seuraavaa: "KuntaL 15§:n mukaan valtuuston työjärjestykseen on otettava määräykset
varavaltuutetun kutsumismenettelystä, kun varsinainen valtuutettu
on estynyt tai esteellinen. 1976 kunnallislain 46 §:ssä säädettiin
valtuuston varajäsenen kutsumisesta. Valtuustossa varajäsenet
eli varavaltuutetut eivät ole henkilökohtaisia kuten muissa toimielimissä, vaan varavaltuutettujen järjestys määräytyy jo kunnallisvaaleissa.
Varavaltuutettujen kutsumisen on oikeuskäytännön vakiintuneen kannan mukaan tapahduttava vaaleissa määräytyneessä järjestyksessä."
Onneksi meillä on kuitenkin kaikissa vesissä pesty parikymppinen Saarakkala, jolla on ihan oma raamattunsa ja lakikirjansa ja sitä noudattakaamme. Sortsy nyt veljet, mutta viimeisin kaupunginvaltuuston kokous oli laiton, jos siitä joku tekee valituksen. Ei varavaltuutettuja kutsuta päätöksiä tekemään sukulaisuuden tai muun syyn perusteella. Varavaltuutus määräytyy vaaleissa saaduilla, kansalaisten antamilla äänillä. Siis myös Perussuomalaisissa.
Jos tämä on joku Uuden-Kurikan tapa, niin sitten sen täytyy julistautua kreivikunnaksi ja laatia omat lait.

4.10.2009 12:49  12.41:lle

Kyllähän kepulaiset nyt kämmäävät pahan kerran, jos eivät maasuuta Viitalaa omahan porukkaansa!

4.10.2009 14:12  Jouko Viitala

Perussuomalaisten toiminta Kurikka tasolla on ollut alle arvosteluyksikköjen.
Tähän diktatuuriin en halua osallistua, mitä Saarakkala terjoilee.
Olen ollut Jurvalainen ehdokas kunnallisvaaleisa, mikäli olisin tietänyt Saarakkalan diktatuuripyrkimyksistä en olisi koskaan halunnut ehdokkaaksi perussuomalaiseen puolueeseen.
Kannatan yksilön vapautta, en pakkovaltaa.

4.10.2009 14:37  Kauno Kyvykäs

Saarakkala kuulemma tietää kaikki lait, älkää nyt herran tähden tapelko vasten parempaa tietoa. Saarakkala on sentään yhteiskuntatieteiden kandiraatti, kandiraatti, jos kuka tietää kuinka asiat ovat. Me muut ei olla päästy edes ehdolle käsittämään asioita, vaikka me elätetään näitä kandiraatteja.
On se kummallista, kun me kelvataan elättämään näitä kandireetteja, mutta se tieto ei kelpaa, millä kandiraatteja elätetään.

4.10.2009 15:46  Kyllä tekemistä voi mitata

Onko Kurikan kaupungilla toimintolaskentaohjelmaa? Sillä pystyy laskemaan, mitä mikin toiminto eli vaikkapa joku seinien sisällä oleva koti tai muu yksikkö tuottaa, mikä on haku sille ja mikä on vaste. Kun haetaan tuottavuutta osaketuottojen sijaan, pitää olla jokin mittaristo ja tekotapa, jolla asia voidaan hoitaa. En ole kuullut, että tällaista olisi, joten uskaltaudun sitä tarjoamaan. Siis toimintolaskentaohjelma ja siihen mittarit.
Tyrväisen tuloskortit on hyvä alku ja lähtökohta tähän suuntaan. Tässä Tyrväinen on juuri oikealla raiteella. Tuloskorttirakenne ei vältämättä saadun tiedon perusteella ole täydellinen, mutta se ei haittaa, koska isotkin firmat fiilaavat niitä koko ajan.

4.10.2009 16:18  Kauno Kyvykäs

Kyllähän tekemisen voi mitata, millä mittaa sen, kun ei tee mitään. Ai joo anteeksi onhan meillä TE-keskus, kaikkien laiskojen paratiisi.
Kuulemma vittuilen liikaa, otetaako sukulaisista selvää, tämä liideri vasta onkin sukulaissuhteiden paratiisi.

4.10.2009 16:58  jj

Mielenkiintoinen asetelma tämä liideri.
Onko liideri Mattilansuvun oma rahoituslaitos, Hei vaan sulle Paavo, hei hei., niin ja vävyt lisäksi.

4.10.2009 17:34  Mikä liiteri?

Liideri kuittaa meidän päivärahoista aika pienen osan ja TE-keskus on valtion laitos. Kunta eli kaupunki voi itsemääräämisoikeudellaan järjestää omaan toimintaansa mittariston ja laskennan, mitä kannattaa tuottaa ja millä volyymillä. Tuskin kukaan veronmaksaja sitä vastustaa?
Tähän laskentaan on olemassa ohjelmia, joita kehitetään koko ajan ja joita löytyy järkevällä hinnalla jo Kurikan kokoiseen kaupunkiinkin. Siinä Kurikka voisi olla ykköspaikalla halutessaan. Rahasta ei ole kiinni ja työntekijät tuskin vastustavat asiaa. Työhön hapinehia ovat. Kun ja jos tehokkuutta kaivataan myös kuntakentälle, olisi hyvä myös tehdä asian suhteen jotakin, eikä vain odottaa, että eläkeikä tulee yhdelle ja toiselle. Moni kuusikymppinen Kurikan kaupungin työntekijä on sitäpaitsi tällä hetkellä vielä tosi muutosvalmis ja rakentava yksilö.

4.10.2009 17:43  Kauno Kyvykäs

Ollaan kerran haettu liiderirahaa lopputyöhön, ei kuulutnut, aikaa kuluu ei kuulunut mitään. Vittumainen luonto kun on, otettiin selvää miksei mitään kuulu, lyötiin luuri korvaan, kun ensin sanottiin suomeksi ymmärrettynä, jotta haistakaa paska.
No, kirjanpitäjä sanoi, että tileihin ei käy epäselvä tilanne hakemuksen suhteen, eli ratkaisu on kaivettava esiin.
Monen viikon kaivelun jälkeen saatiin ratkaisu, ratkaisussa luki: Koska kyseinen yritys saattaa HYÖTYÄ avustuksesta, sitä ei myönnetä. Ilmeisesti on parempi jakaa rahat taivaan tuuliin.

4.10.2009 17:57  jj

Työhön hapinehia , etttä voi pitää rankasti paikkansa. Liiteris joo, joo. Kaikki tällaiset turhanpäiväiset elättiyhteisöt pitää hävittää ja laittaa porukka oikeisiin töihin.

4.10.2009 18:19  Filunki Kauno?

Miten Kauno voi olla kyvykäs, ellei sen vertaa osaa, että laatisi oikein apuplankettinsa? Olen toiminut sekä Leaderiin että TE-keskukseen päin ja aina on homma onnistunut, kun on vain esittänyt asiansa suoraan ja oikoisesti ja perustellut riittävän hyvin. Eihän Kauno nyt vain ole koettanut filunkipeliä?

4.10.2009 18:46  Kauno Kyvykäs

Kauno on mailman rehellisin ötökkä.

4.10.2009 18:57  Jurvan Kymppi

Niin, niin. Hullujen on helppo elää.

4.10.2009 19:23  Kauno Kyvykäs

Kyllä planketti oli oikein tätetty, mutta mutta, on tätä tulkinnan varaa. Suomalainen lainsäädäntö on yksi mailman parhaimpia, siltikin on olemassa tulkintamahdollisuuksia. Suomalaisen lainsäädännon pahin ongelma on punakapinan jälkeinen itsenäistyminen. Luopioille, jotka olivat vallassa itsenäitymisen jälkeen, piti saada laillinen asema. Tämä heijastuu tänäkin päivänä Suomalaiseen yhteiskuntaan.

4.10.2009 19:51  Juhani

Leader-hakemusta ei tietystikään hylätä hyödyn takia vaan jos siitä on suhteetonta kilpailuetua suhteessa muihin saman alan yrittäjiin. Leaderillä ei ole tarkoitus kaataa toisia vaan luoda uutta.

"Leader-yritysrahoitusta myönnetään yhteisöjä tukeviin tai uusia innovaatioita luoviin yritysten investointi-, kehittämis- ja käynnistystukiin."

4.10.2009 20:11  Kauno Kyvykäs

Juhanikin on herännyt, kerro kaikille, mistä löytyy näin raikashenkisiä sieniä, ei suinkaan pirunvuorelta.

4.10.2009 20:47  Kauno Kyvykäs

Leader hakemus oli oikein täytetty ja oli tarjottu valmistuvien taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Silti se käännettiin, jotta firma hyötyyy liikaa opiskelijan valmistumisesta. Täytyy yritysten olla melkoisia pahantekijöitä, mikäli uudessa Kurikassa meno jatkuu entisellään.
Toivon hartaasti, jotta tällaiset asiat kohentuvat uuden Kurikan myötä.

4.10.2009 21:33  Juhani

Toivotaan muutenkin että yritystoimintaa tuettaisiin tasapuolisesti. Yritystoiminnan tukeminen myös muutoin kuin rahallisesti, esim. huomaamalla että pienyrityksetkin pitää ottaa huomioon päätöksenteossa, olisi kaupungilta oikea kehityssuunta.

Yrityksiä ei pidä käydä vain moittimassa ja opettamassa heitä heidän omalla toimialallaan vaan antamalla myös tunnustusta. Ne kuitenkin ovat erittäin tärkeä osa Kurikan tulevaisuutta rakennettaessa. Kasvavan yrityksen ei tarvitse aina tulla muualta vaan se voi myös syntyä täällä.

Arvonantoa ja tunnustusta siis jokaiselle yrittäjälle kaupungin johdolta - ei vasta sitten kun huomataan että tästä tulikin jotakin suurempaa, vaan jo matkalla sitä kohti. Ei sekaantumista vaan kiinnostuksen osoittamista ja pohdintaa siitä millä tavalla yritykset saisivat tarvitsemansa tuen - se tuki voi olla mm. liikenneväylän kunto.

No joo... nytten taas menee liian pitkäksi. Pitäisiköhän sittenkin osallistua seuraaviin vaaleihin kun tuntuu ettei mikään edisty juuri niinkuin minä haluan ;-)

4.10.2009 21:37  Juhani

Jouko Viitalakin varmaan lähtisi perustamaan omaa listaa ;-) "Idän ja lännen puolesta -liike" ;-)

4.10.2009 22:25  Jämerä tilanne

Jouko Viitalalla on nyt Saarakkalan antamat vapaat kädet tehdä kuinka lystää. Saarakkala on kaikkien aikana ja jopa videokameran surratessa ilmoitanut ettei Viitala kuulu ryhmäänsä. Viitala on nyt Jurvan Perussuomalaisten ainoa jäsen, päällikkö ja ryhmänjohtaja ja päättää itse puolestaan, eikä hänen kutsumiselleen valtuustokokoukseen voi Saarakkala sanoa yhtä eikä kahta.

4.10.2009 22:37  Jouko Viitala

Jouko Viitala on aina valmis kaikkiin kunnollisiin hankkeisiin.
Sen verran löytyy hullunverta Kurikan ensimmäisestä valkoisesta mustalaisesta, ei muuta vikaa, mutta on rumempi, kuin muut mustalaiset.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini