Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Elämme vaikeita aikoja

Sunnuntai 6.9.2009 klo 9:15


Harhauttaminen on helppoa

 

Moni kiinnittää huomiota pikkuseikkoihin, koska niistä ei varsinaisesti ole kenellekään mitään haittaa.

Se on helppoa, koska pienikin piikki havahduttaa tavallisen matkaajan. Muisto menneestä pelonsekaisesta tunteesta palauttaa arkuuden joka hetkeen.

Tällä tavalla elävät ihmiset eivät oivalla suurista teoista juurikaan.

Pitäisi kiinnittää huomio isoihin asioihin, eikä harhauttaa muita kohdistamalla puheet epäolennaisuuksiin.

 

Olemmeko kriisin partaalla?

 

Kuntatalouden perusteita kootaan. Strategioita rakennellaan.

Ennen muuta talousarvion balanssia ollaan etsimässä. Asetelma ei ole millään muotoa helppo.

Tulotalous on ongelma. Kun jo viime vuonna osingot ja porkkanarahat pantiin käyttötalouden menojen katteeksi, on nyt edessä niin isot vaikeudet, että veikkaan veroprosentin korotusesitykseen turvauduttavan.

Kahta prosenttiyksikköä tultaneen esittämään korotukseksi.

Toinen vaihtoehto on lainannostoesitys syömisen katteeksi.

Konsulttirahoja toisensa perään kylvetään milloin keskustan ”tuunaamiseen”, milloin ylimääräisten konsulttien palkkaamiseen Saaren risteyksen suunnitteluun ynnä muihin.

Konsultteja on kerskahankkeissa niin paljon, että tönivät jo toisiaan, kun samanaikaisesti henkilöstön työnkuvien järjestelyt hoidetaan ”omin voimin”.yxx_050.jpg

En tarkoita sitä, etteikö saisi kuntaa kehittää ja kaikeea kokeilla. Pitää kuitenkin osata laittaa asiat tärkeys- järjestykseen. Tuntuu kummalta, kun taloudessa painitaan äärirajoilla, Kurikan Kehityksellä ja muilla on mahdollista, aikaa ja rahaa  puuhastella tähtitieteellisillä hankkeilla.   Kuvan sienistä kantarelli on suosituin, haaparousku käytetyin ja keltahelttavahakas herkullisin sieni. Niistä voi sitten itse kukin priorisoida. Niin on elämässäkin. Elämmekö nyt haaparouskun vuotta?


Kommentit

6.9.2009 9:43  hämmentynyt

Ihmeellistä on se. etteivät johtavat virkamiehet ja luottamusmiehet tunnu tiedostavan Kurikan kaupungin ongelmia, vaikka ne heille tarjottimella tarjoillaan?

6.9.2009 10:11  Näin olen ymmärtänyt

Kyllä ne ongelmat tiedossa ovat. Kupletin juoni vain on sellainen, ettei töihin tartu kukaan. Ja auta armias, jos ehdotus/tarjoilu tulee väärältä taholta! Silloin ei ainakaan asialle tehdä mitään. Yhtä pieniä ovat palkolliset ja luottamusmiehet näissä asioissa.

6.9.2009 11:31  jorma

Kyllä Ollila pitääs saada takaasi töihin.

6.9.2009 12:03  JE

Niinpä tottakai ja miksi?

6.9.2009 14:08  Juhani

Mielestäni nämä keskustelut ovat jo jonkin aikaa jumiutuneet tiettyyn kielteiseen tyyliin ja oletukseen siitä ettei kukaan tee millekään asialle yhtään mitään.

Ensinnäkin tällainen keskustelu on tylsää. Ketään ei voi puolustaa eikä mikään vakuuta ketään.

Toisekseen, tekemisen suhteen asia on päinvastoin: Vastuussa olevat henkilöt tekevät kaikkensa, mutta kommenteissa ei tapahdu mitään kehitystä. Vihamieliset asenteet vain ruokkivat epäsopua ja väärät käsitykset yleistyvät vaikka itse blogistin alustus ei anna siihen mitään pohjaa.

Kokeilkaapa tehdä vaikka viisi riviä (joku strteginen aihepiiri) uuteen strategiaan ja laittakaa niitä tänne. Jos ette saa mitään aikaan, niin olisiko syytä antaa rauhaa nille jotka saavat vaikka se vaatiikin aikansa.

6.9.2009 14:22  Kauno Kyvykäs

Kyllä Juhani oli raskahasti kiukus.
Aiva hirvitti.

6.9.2009 16:49  Veroprosentin nostolle EI ja EI

Yrittääkö blogisti provosoida verprosentin nostolla. Jos sitä mietitään niin se on sinänsä päättäjien kyvyttömyyden konkurssi. Silloin olisi syytä vaihtaa koko popula ja pitää uudet vaalit. En kyllä mitenkään jaksa uskoa, että nykyinen päättäjäporukka tekisi veroprosentin nostoesityksen, kyllä sille nauraisivat jo aidanseipäätkin ja taustakuorona naapurikunnat ja kurikkalaiset veronmaksajat itkisivät krokotiilin kyyneleitä. Jos silloinkaan ei tekniikan puolta vedettäisi vastuuseen kerskarakentamisesta, niin hallelujaa koko hallinnolle ja vastuuttomuudelle. Nyt on sitten kadut liian leveitä, kun ihmisiä ei ole pasteeraamassa keskustassa. Konsultit hyppyyttävät hallintoa niin kauan kuin siihen annetaan tilaisuus ja maksetaan konsulttipalkkioita. Onhan melkoista menoa niin, että voiko sitä enää kukaan puolustaakaan.

6.9.2009 16:51  Kyselevä homespää

Joko sieltä Venäjältä on tultu?

6.9.2009 16:59  Juhani

En minä kiukus ole, vaan väsyksis kun juoksin eilen maratonin.

6.9.2009 16:59  Niin syvältä, Notta...

Kauno kertoi erellisblogissa, miten hän leijuu onnen ja autuuden täyttämässä maailmassa rakkaiden kanssaeläjien kanssa heidän neuvojensa ja ohjeittensa siivittämänä läpi vaikeiden aikojen turvallisessa ja luotettavassa hengessä pyyteettömyyden ja rakkauden ilmapiirissä ja suojeluksessa.

Jos seuraisin kauniita ja rohkeita tai jotakin "salaisia elimiä", kauniita ja rohkeita, Dallastia tms. voisin jopa ehkä samaistua tuohon ajatusmaailmaan. Onneksi en. Ainakaan vielä tässä dementian asteessani.

Edellisblogin kiitoksestaan ku ottaa v....lun poies, ei jiä ku suu aaki ja käet taskuu.

Voi Kauno, Kaano!

Hanki peili ja lopeta tuo ripustautuminen jonkun toisen, sinua hyväksikäyttävän hylkiön näennäiseen egoon ja osviittaan. Käsitätkö, että olet tämän tyypin vanki ja horatsu. Hanki peili ja hanki ihan oma elämä. Lakkaa jo elämästä muiden kautta. Jos oli vaikea lapsuus, onko mahdotonta hankkia loistelias, kunnioitettu ja kaikkien positiivisesti huomioima vanhuus, vai onko kivireen pysäyttäminen vinohon keskelle kirkonmäkiä Kaunoista kaunoin.

Onko näiden joka suuntaan ampuvien pessimismikommenttiesi tarkoitus olla yhtä aikaa sodanjulistus ja testamenttisi jälkipolville?

Eli: Nuhjasin ikäni ja vittuilin hautaan asti?

VOI, VOI!

6.9.2009 18:07  Kauno Kyvykäs

Kyllä Kauno on sitten kauhea kanssaeläjä, ehkä tässä on päästy tavoitteeseen puolin ja toisin.
Notta on saatu näyttämään tyhmyytensä kaikki puolet ja Kaunon on hyvä olla, kun hän onnistuu narraamaan itseään nerona pitämän surkimuksen esiin.

6.9.2009 18:09  Kauno Kyvykäs

Juhani, mistä löit vetoa, kun maratonin jouduit juoksemaan? Onneksi Kauno on aina voittanut vedonlyönnin.

6.9.2009 18:22  Juhani (Kertomus ekasta maratonista)

En lyönyt vetoa... sen läpi juokseminen kuului tämän vuoden ohjelmaan koska Juha Kotirantakin on sen juossut ;-)

Ja mukavaa se oli... mutta en ihan huomenna mene uudelleen vaikka olenkin juuri lähdössä iltalenkille palauttelemaan kipeytyneitä lihaksia.

Se vertauskuvallisuus maratonista tuli mieleen ettei sitä kukaan konsultti tee puolestani vaan se on ihan itse juostava.

On juostava alusta saakka harkitusti ja lähdettävä rauhallisesti matkaan. Kaikenlainen harkitsemattomuus alussa kostautuu lopussa. Tästä olisi olemassa myös Kurikassa poliittisia esimerkkejä. Tavoite voidaan kyllä saavuttaa, mutta millään äkkipäätöksillä vaan harkitusti.

6.9.2009 18:24  Jurvan Kymppi

Ruikoot on ruikkoja, jos nimi on notta silloin se ainakin on totta.

6.9.2009 19:59  JE

Mikä kisa oli viikolla Kurikan urheilukentällä? Kurikkalaisia osallistujia oli vähemmän.

6.9.2009 20:17  kommentti

Tältä kurikan kehitykseltä ei näytä ainakaan ideat loppuvan.

6.9.2009 20:50  Mitä välii Juhani..

Kurikan kunnan katastrofaalisen talouskehityksen kanalta, juoksetko vai oletko juoksematta. ajatko Wartburgilla vai Audilla?
Miksi käännät keskustelu aina jonnin joutaviin, kun blogisti nostaa esille kaikkia kurikkalaisa koskettavia asioita.
Asioita joista kukaan vastuullinen ei tunnu välittävän tuon taivaallista.
Oletteko kaikki koko joukko pelkkiä narsisteja siellä virastotalossa?

Eikö olisi kuntalaisia koskettavampaa keskustella siitä, että kunta ja kunnan päättäjät ollaan ajamassa pakkotilanteeseen, jossa ainoana vaihtoehtona on se. että valtuuston on päätettävä marraskuun loppuun menessä kurikkalaisten ostovoiman leikkauksesta 500-1000 eurolla vuodessa. Jopa sata euroa kuukaudessa.

Teknologiateollisuus on juuri hyväksynyt työehtosopimuksen. Kurikkalaistenkin palkkoja korotetaan 10-20 eurolla kuukaudessa, ellei työnantaja evää sitäkin vaikean taloustilanteen vuoksi.

Onko kohtuullista tai oikeudenmukaista, hyväksyttävää tai mahdollista, että kunta nostaa tässä tilamteessa verojan moninkertaisesti?

Purnaat Juhani., että virastossa kaikki uurastavat niska limassa ja kiitokseksi tarjotaan vain moitteita. Missä ovat uurastuksen tuotokset. Tässäkin blogissa on perätty kohta vuosi kunnalta tasapainottavaa talousohjelmaa toimenpiteineen. Mitä on tähän mennessä esitelty. Ei yhtään mitään!
Nykyisen porukan onkin syytä mennä pitämään seminaariaan mahdollisimman kauas, etteivät lehdistö ja muut ulkopuoliset pääse esittämään ilkeitä kysymyksiä kesken veronkorotusprosessia.

6.9.2009 21:09  JE

Eikö olisi oikeus ja kohtuus, koska kohta jo vuoden blogissa perätty tasapainottavaa talousohjelmaa toimenpiteineen,että blogisti jo yli kymmenvuoden päättävissä luottamustehtävissä toimiessaan olisi tehnyt jo silloin toimia jotka eivät olisi johtaneet älyttömään rahankäyttöön.

6.9.2009 21:52  Kauno Kyvykäs

Tämä blokisti on kepulaiseksi parempi, kuin hyvä, ei ole ollut poliittisia vetoja blokissa koskaan. Kyllä Matti asioiden hoitajaksi kelpaa, miltei paremmin, kuin joku muu.

6.9.2009 22:06  Äimän käki takametsistä pienillä aivoilla

Täällä blogissa kovasti synkistellään, samoin Kuntaliitto synkistelee yleensä kuntataloudesta, S.Niinistö povaa julkisen talouden lamaa vasta tulevaksi,I Viinanen kauhistelee nopeaa velkaantumista, monien kuntien johtavat virkamiehet ovat ennustaneet tiukkoja aikoja, monissa kunnissa on jo aikoja sitten aloitettu sopeuttamistoimenpiteet. Kuka on Kurikasta kuullut ajatuksia tai tekoja tilanteen suhteen. Voiko tästä vetää sellaisen johtopäätöksen, että Kurikassa ei ole aihetta huoleen ? Päinvastaisia signaaleja saadaan lukea lehdistä, konsultti suunnittelee koko keskustaajaman uudelleenrakentamista, konsultti suunnittelee valtiolle kolmostietä, urheilukenttään mätkitään vanhoja miljoonia, rakennukset ylimitoitetaan, rakennetaan uusi kaupungintalo jne.jne. Väkisin tulee ajatus, että huolta ai ole, mutta kun lukee ja on lukenut blogia niin huoli onkin erittäin suuri. Ainakin ulostuloa kaupungilta odottaisi joko hyvien uutisten suhteen tai negatiivisten asiuoiden osalta. Olemme "äimän käkenä".

6.9.2009 22:22  Kurikan isäntä

Kurikan kadut liian leveitä!!! Ei perkele! Ne saa ollakki leveitä kun pohjanmaalla ja Kurikas ollahan!
Liikerakentamista tosin tulisi järkevöittää eikä sallia ABC:n kylmäasemaa keskelle keskustaa. Vie bensatulot Kurikkalaisilta eikä työllistä paikkakuntalaisia toisin kuin jos ABC olisi rakentanut oikein liikenneaseman niin kuin pienemmissäkin kylissä on tehty, joka taas olisi työllistänyt kaupunkilaisia ja vieläpä todennäköisesti niitä naisia joilta Kurikas töitä puuttuu.

6.9.2009 22:41  21.09/JE

Niin tai näin. Aivan sama. Nyt tarvittaisiin virkamiehiltä (Paavo Tyrväiseltä) esityksiä ja nykyvaltuustolta päätöksiä Kurikan ja kurikkalaisten pelastamiseksi katastrofilta. Vanhoista on turha rutista.

Lopettakaa pelleily keskustan duunailuksi ja uudenlaisten johtamiskäytäntöjen pyörittelystä.

Nyt on aika keskittyä kuntatalouden kannalta olennaiseen. Vai poottuuko pomolta näkemystä erottaa jyvät akanoista?

6.9.2009 22:41  Kauno Kyvykäs

Kyllä kunnissa raha riittäisi, jollei valtio ja vakuutusyhtiöt kuppaisi kaikkea pois. Valtio tekee velkaa, ei normaalien työssä käyvien takia, vaan tämän kummallisen ylikoulutetun syöppölauman takia, jota kukaan ei mihinkään tarvitse ja jota ei kukaan pysty tulevaisuudessa elättämään.

6.9.2009 22:42  Juhani

20.50 Pyydän nöyrästi anteeksi.

Kuten jo aikaisemmin totesin on melkein mahdotonta puolustaa ketään tai puhua kenenkään/minkään asian puolesta. Kiihkeä vastineesi on hyvä osoitus siitä.

Puolustuksen tekeminen mahdottomaksi estää lopullisesti vastuullisten esiintymisen tällaisella foorumilla. Aito vuorovaikutus tärkeissä asioissa on asiallista paneutumista erilaisiin vaihtoehtoihin. Sinä ja minä olemme valinneet oman valtuutettumme tekemään sitä, joten meillä molemmilla on edustajamme kaiken tarvittavan tiedon lähteillä.

Koska en halua tulla vanhaksi katkeraksi mieheksi poistun _taas_kerran_ tämän pienen välikohtauksen jälkeen johonkin suuntaan. Pidän taas kerran pienen tauon niin säilytän hyvän mielen ja sielunrauhan. Sitähän jokainen päättäjä haluaa kaikille kuntalaisille tarjota?

Seuraan mielenkiinnolla keskustelun avauksiasi. Mutta totuudessa kannattaa pysyä sillä laitoit suuhuni asioita joita en ole sanonut.

Olen samalla tavalla kuntalainen ja oikeutettu poliittisiin mielipiteisiin kuin kuka tahansa muukin. Siksi yritän laatia omaan blogiini ajatuksiani aiheesta aina muiden "turhien" aiheiden väliin.

6.9.2009 22:46  22.41/Kauno Kyvykäs

Riittäisi jos,....

Mutta, kun ei ole rahaa, on elettävä sen mukaan. Aivan siitä riippumatta aiheutuuko rahapula omasta tuhlailusta, työpaikkojen (verotulojen) menetyksestä tai valtiovallan toimista. Se ja sama. On tultava toimeen vähemmällä.

6.9.2009 22:57  JE

Siinäpä se on, miksi ei ole rahaa, vaikka sitä on aivan täysiin turhiin asioihin. Sehän ei ole "se ja sama. On tultava toimeen vähemmällä". Pakkohan nyt on tulla toimeen, mutta jos oikein toimittaisiin joka taholla niin haettaisiin pois ne turhat kustannukset ja rahan reiät. Siinäpä se.

6.9.2009 23:41  Kauno Kyvykäs

Kuka kehtaa pilata Kaunon imagon ja laittaa Kauno Kyvykäs nimimerkiksi, häpee.

7.9.2009  Kauno Kyvykäs

Suomen talous tulee kuntoon, kun heitetään ministeriöiden, eduskunnan, läänien ja maakuntahallinnon turhanpäiväiset kaffuuttelijat oikeisiin töihin.
Ei käy vai, kertokaa kunnollinen syy miksi muiden pitää tehdä kannattavuuden rajoilla pitkää työpäivää, jotta saadaan elämään kannattamaton syöpäläislauma, joka yleisemmin tekee kiusaa tavalliselle työtätekevälle ihmiselle.
Työtä tekevät ihmiset mahdollistavat yhteiskunnan toimivuuden, ei nämä, jotka yhteiskunnan kustantaman koulutuksen jälkeen ovat elätteinä tuottamattomissa viroissa.

7.9.2009 8:01  Raha kyllä riittää

Tämän päivän lehdessä kaupungille tarjotaan vanhaa kiinteistöä muutamalla vanhalla miljoonalla. Sitten kaupungin organisaatio peruskorjauksen kimppuun muutamalla vanhalla miljoonalla lopputuloksena kymmenen vanhaa miljoonaa arkkitehdin kunnioittamiseen sitten toimikunta miettimään käyttöä lopputuloksena harrastelijataiteilijoiden (hyviä kaikki) työt seinille muutamaksi kuukaudeksi ja sitten ovet kiinni. Onnea matkaan.

7.9.2009 9:47  jämä

Raha riittää puhuu asioita. Älyttömin hankinta oskaan, jos toteutuu

7.9.2009 10:36  Blogisti ei enää kannata konsulttien palkkaamista

Blogisti nyt moittii, että kaupunki käyttää konsultteja. Ei ole montaa blogia, kun hän oli niitä esittämästä. Lieneekö hän oivaltanut olleensa väärässä, kun sai mm. minulta siitä silloin kritiikkiä. Tosin silloin moni myötäjuoksija oli konstulttien palkkaamisen kannalla.

7.9.2009 10:48  aiva äimä

Ei kai blogisti konsultteja arvostellut vaan sitä,mihin niitä konsultteja ja rahoja käytetään.
Olenko väärässä? Eikö hän sanonut vielä jopa, että henkilöstön ohjaamisessa niitä tarvitaan työnkuvien hahmottamiseksi.

7.9.2009 11:17  Kauno Kyvykäs

Onko Kurikassa kaupungilla vieläkin töissä sellaisia, joille työnkuva ei ole hahmottunut.
Olisikohan se yksinkertaisinta, kun tälläiset yksilöt vetäisivät oikeat johtopäätökset ja ottaisi lopputilin. Itse otettu lopputili osoittaisi jonkinlaista järkikultaa vielä olevan tallella.

7.9.2009 11:32  JE

Kyllä tuntuu ylemmällä osalla olevan työnkuva ja paljon muutakin hukassa. Turhaan Kurikan keskustaa yritetään muuttaa, muuttakaa pois Kurikasta jos paikka ei miellytä, vaikkapa aakkosjärjestykses Alasesta alkaen vaikkapa. Keskustan muuntaminen "viihtyisäksi ihmisille" on järjettömyyksistä suurin ja tarpeellisuuus listalla viimeinen teko, järki käteen.

7.9.2009 19:11  Järjen käyttö sallittua Kurikan kunnallishallinnossa

Onko Kurikka todella ostamassa vanhaa kiinteistöä omistukseensa. Järjen köyhyyttä koko touhu, nyt hanke alas ja nopeasti.

8.9.2009 11:10  Kauno Kyvykäs

Televisiossa parast´aikaa höpötetään, kuinka vanhuksia sidotaan toimintojen ajaksi, kuulemma loukkaa ihmisoikeuksia. Loukkaako se vähemmän ihmisoikeuksia, jos vanhusten annetaan tippua pitkin vessanlattioita. Kaiteetkin vain pois kuulemma, kuluuhan se yökin lattialla maaten.
Kaikki ihmiset pitäisi laittaa pakkotöihin vanhuksia hoitamaan kahdeksi viikoksi, aukeaisi silmät ja todellisuuden taju kehittyisi huomattavasti.

8.9.2009 15:38  Juhani

6.9.2009 20:50 Mitä välii Juhani..

Miksei se keskustelu nyt oikein suju niistä tärkeistä asioista ? ;-)

8.9.2009 15:54  JE

Juhani; kaikki asiat jotka jollain tavalla askarruttavat ovat tärkeitä asioita, ei ehkä sinulle. Mattikin on tehnyt foorumin missä puhutaan alustuksen mukaisia asioita kuinmyös paljon muuta vähemmän tärkeää asiaa ja myös täyttä hömppää. Antaa kaikkien kukkien kukkia, jopa Laurintien istutuksien, puretaan paineita muuten.

8.9.2009 19:12  Pettuleipäkö terveellistä pakkosyötettynä

Blogisti ennustaa haaparouskun aikoja Kurikkaan? Voipi tulla ohraleivän ja jopa pettuleivän päivät ilman korjaavia liikkeitä !!!!

8.9.2009 21:45  Kauno Kyvykäs

Hyvästi perustuslaki, hyvästi tasa-arvo, hyvästi rikosoikeus, tervetuloa sharia-laki.

9.9.2009 0:05  Juhani (Vihreää strategiaa)

15:54 En minä pitänyt mitään asioita pieninä vaan hän jolle vastasin.

9.9.2009 19:24  Kulttuuria vai ei?

Monissa medioissa ja yhteyksissä on puhuttu Kurikan kulttuuritalosta. Niitähän on jo urheilukulttuuritalot mukaanlukien aika hyvin sekä kaupungin itä- että länsipääryssä, mutta tälläänen ajatus on virinnyt. Jurvan päässä Nikkarikeskus on todettu puurunkoisena akustiikaltansa hyväksi monessa yhtyedessä. Vanha Jurvan kunnantupa, joka on tosi hyvässä kunnossa, olisi varmaan vaihtoehto. Siellä on myös auditorio, mutta muutoin isoa vapaata tilaa ei ole. Sitten Jurvan päässä on ainakin vielä oma teatteritalo, jossa on myös auditorio ja laitteet.
Kurikan päässä ei ole teatteritaloa, mutta muuta vastaavaavaa infraa kyllä - tosinkaan ei niin tyhjillään, kun Jurvan kunnantalo.
Mitä mieltä ovat blogin lukijat, tarvitaanko kulttuuritaloa esimerkiksi nuorten kulttuuri-ihmisten (Kurikan kemu, musiikkiopisto, teatteri-ilmaisu tms, tiloiksi) ja jos, niin rakentaa uusi vai repata vanha ja minne tai sitten ei ollenkaan. Mitä mieltä ollaan? Mun mielestä nuorissa on tulevaisuus ja jos heille on kehittäviä paikkoja, palaavat tänne ehkä kehittämään itsekin synnyinpaikkaansa.

9.9.2009 19:35  Jurvan tiloja hyötykäyttöön

Mielestäni Jurvassa on hyviä vähäkäyttöisiä tiloja kuten kunnantalo ja Nikkarkeskus. Niitä voisi visioida tehokkaaseen käyttöön esim. kulttuuritarkoituksiin. Nythän päättäjät voisivat tehdä palveluksen hyväksymällä Jurvan kunnantalon kulttuuritilaksi varsinkin kun kaupunginhallituksen jäsenet saivat takapuolensa alle kunnantalon jurvalaiset tyylihuonekalut. Sitäpaitsi Jurvassa on kulttuuria mm. aktiivinen harrastusteatteritoiminta. Vanhassa Kurikassa päällimmäisenä kultturista tulee mieleen vain Haku- päällä tapahtuma.

9.9.2009 21:06  JE

Kulttuuri on totisesti moninaista on ruumiin kulttuuria, laulua, soittoa, maalausta, runua, Rajalan Matti työskentelee kulttuurin parissa samoin Eilolan Juhani, lähes kaikki voidaan sitoa kulttuuriin. Se mitä ajoin takaa on, Kurikassa on erittäin paljon korkeatasoista kulttuuria kysy vaikka Eiralta. Haku-Päällä kulttuuria, silloinhan Mietaalla talviaikana joka lauantai harrastetaan kulttuuria (sisällä ja nurkan takana)

9.9.2009 21:25  Noloo

Joko on hallitus lähteny Pietarihin?
Onko kehityspäällikkö varmasti mukana siä kehittämäs?
Ketä on kuntapäivillä?

9.9.2009 22:40  Lukija

Kattokaa Kurikka-Leherestä ketä lähtöö Pietarihin.

9.9.2009 22:44  Kauno Kyvykäs

Kulttuuria on kaikenmoiset taitelu, leikki ja laulu yritelmät, jotka eivät vahingossakaan tuota muuta, kuin rahanmenoa, niin ja tietenkin puuhakkaille häsläreille ajankulua.
Yleensä kaikki viisaat ovat kulttuurin perään, perustuuko tämä kaikkinainen viisaus siihen, jotta osataan olla ilmaisen rahan perään.
Piitääkö kulttuurin kanssakin paikkansa se, jottei pyytäjä ole tyhmä vaan maksaja.

9.9.2009 22:45  ensiaputaitoonen

Pietarihin lähtijät on selevitetty viimmeeses Kurikka-Leheres. Blgisti ei päåäsny joukkohon eikä Sika-Koivisto. Saa nähärä tulooko seuraavis blokikirioovuksis tämä näkymähän (kateuren nimis).

9.9.2009 23:05  JE

sitten on se korkea kyltyyri jonka nimen "hienot frouvat" sanoot pikku sormi nätisti kaarella. Ja paskan marjat

9.9.2009 23:06  Mitä kaunpunginhallitus hakee Pietarista?

Voisiko joku minua viisaampi blogistin lisäksi kommentoida minulle sitä, mitä kapungin päättäjät lähtevät Pietarista hakemaan. Kun päällä on selvä talouden romahdus ja Kurikassa on iso työttömyys sekä väkluku laskee, niin tulee tunne, että kaupugin päättäjät elävät jossain menneessä maailmassa. Onhan se näkynyt siinä, ettei ole näkynyt mitään merkittäviä ulostuloja tai kannanottoja, joilla voitaisiin vastata nykyisiin haasteisiin. Kun katsoo internetistä kaupunginhallituksen käsittelemiä asioita, niin ne ovat täysin rutiiniasioita, mitkä eivät ole vaatineet muuta kuin hyviä istumalihaksia.

9.9.2009 23:09  Kulttuuria vai ei?

Huomaan eksyneeni väärään paikkaan. Jos ja kun tämä Kauno Kyvykäs luulee tai on joku kaupungin suurin jehu, niin ei hyvältä näytä. Onneksi hän ei asunut samalla aikakaudella kun Kalevalaa tehtiin ja 1500 -luvulla, kun Agrikola eli. Epäilen, että eläisimme aika merkillisessä maailmassa.

Onnea vain KK:lle, mutta onkohan jäänyt väliin Kennedyn kuolema ja kuussa käynti, muutama nimekäs kansainvälinen musiikkitähti ja vähän jotakin muutakin...?

9.9.2009 23:11  Niin

No, tietäähän jokainen, mitä Bjotorista saa nyt edullisesti, kun tavarizia tulee Norjasta puolihinnalla jo yli rajan. Kaikki tavaraa saa. Se kun maksaa, se ostaa!

9.9.2009 23:13  Uuno 3

Ketä aidosti voi kiinnostaa jotkut pietariin lähtijät, se menee kuka menee , pitäsikö lähtijöiden kysellä lupaa täältä palstalta vai? kenties osuuskaupan ovelta?!

10.9.2009 2:03  jo matkoilla

Uuno, Uuno, Uuno sinä kovan onnen lapsi, menetkö ostamaan Pandan karkkia lähtiäislahjaksi, koska kuulemma olet jo sielä osuuskaupan ovella lähtölupia myöntämässä.

10.9.2009 7:43  Kaikki vanhat kiinteistöt kaupungille koko Kurikasta, niitähän riittää, tarjotkaa hyvät omistajat, ostohalukkuutta on

Yksi Pietarin matka ei kyllä kommentteja kaipaa, yksi hailee, mutta vanhan kiinteistön osto kyllä kaipaa selvitystä. Mitä ihmettä kunnallishallinto puuhailee vanhan kiinteistön ympärillä, kyllä pitäisi ideoida jotakin uutta ja keskittää voimavarat uuden suunnitteluun ja tuottamiseen. Vanhojen kiinteistöjen ostolla Kurikkaa ei kehitetä pätkääkään ja jos vastoin luuloani ostyetaan, niin äyrimonttu siitä syntyy kun tekniikkaa pääsee seillä huseeraamaan. Ostetaan vanhaa tekniikkaa, ostetaan vanhaa rakennustekniikkaa, mutta suurella rahalla siitä tietysti saa uuden, mutta vain suurella rahalla, eikä synny yhtään uutta neliötä kaupunkiin. Summan mutikassa ainakin yksi johtava politiikko on lehden mukaan ostamassa ko. kiinteistöä. Pankaa nyt ihmeessä jäitä hattuun.

10.9.2009 8:02  Ostetaan iso tyhjillään oleva talo ja mennään Pietariin

Maakuntalehdet kertovat, että johtavat luottamushenkilöt ovat innoissaan vanhan talon ostamisesta ja että Pietariin mennään vähin äänin isolla porukalla. Voisi sanoa, että nämä ovat ainoat asiat, missä kaupungin päättäjät ovat Kurikan kehittämisessä tulleet esille. Täten näyttää blogistilla jatkossakin riittävän kysymyksiä.

10.9.2009 8:43  Mikäjottei

Valtuuston puheenjohtaja on vähin äänin jäänyt Pietariin matkaajista pois, jotkut pois jääneet sen sijaan osaavat pitää pos jäännistään ääntä.

10.9.2009 9:54  Kauno Kyvykäs

Kulttuuria vai ei? , taitaa olla vieläkin sillä aikakaudella, kun kalevalaa koottiin.
Se on kummallista, kun uskontojen ja kulttuurin nimissä, sivistyneenä itseään pitävät ihmiset höpöttävät vanhoja, jopa keskiaikaisia höpinöitä.
Samat höpinät vuodesta toiseen.

10.9.2009 10:46  Pelastusrengas löydetty

Olemmeko kriisin partaalla - kyselee blogisti. Emme varmaan kun saamme pelastajaksi vanhan kiinteistön !

10.9.2009 10:47  blogisti

Jos yhteistyön sävel Pietarinmatkalla löytyy, niin matka on hintansa väärttii.

10.9.2009 11:59  Demokratia

Olisi outoa, jos jostain mahdollisesti käsittelyyn tulevasta asiasta on haastateltu vain puheenjohtajia ja he sanoisivat heti ehdottoman mielipiteensä ja seisoisivat sen takana loppuun saakka. Eikös sitä sanota nuijimiseksi?
Olisi ollut varma kritiikin paikka, mikäli pj:t olisivat todenneet yksimielisesti, että ei tule kuuloonkaan. Eiköhän tuo asia selviä, jos ko. tarjous talosta etenee virkamieskäsittelyyn ja sieltä hallituksen kautta valtuustoon. Sitä sanotaan demokraattiseksi päätöksenteoksi

10.9.2009 14:22  Kauno Kyvykäs

Joskus se toki menee näinkin, kutsutaanko sitä silloin osittaisdemokratiaksi?

10.9.2009 18:15  Kantsii funtsii!

Kurikalla on ainakin yksi ehdoton myyntivaltti: Kauno Kyvykäs! Kaikkien alojen erikoisasiantuntija. Hänen viisauksiaan kun kovakantiseksi kirjaksi voimakirijaamin näiltä blokisivuulta larotaan ja uusia viisauksia netin kautta kysytään, niin siinähän kaikki Delfoin oraakkelit jää toiseksi. Tai, siis ainaki Kaunon mielestä. Väliäkö sillä, jos kauppa käy. Saarahan Kaunon viisauksilla asiat maksuhun, uusi Sarasvuo ihan ilimetty.
Kaunon mielestä kaikki kulttuuri on hapatusta. Muotoilu on myös silloin hapatusta, koska muotoilu on kulttuuria. Kauno haluaa nukkua yönsä alasti puun alla, muutaman sienenliiskan päällä, kun ei ota päällensä muotooltua täkkiä, tyynyä päänsä alle eikä varsinkaa makuusänkyä, saati talua, kun ne on hapatusta, muotoolua eli kulttuuria.
Puun oksanhankahan Kauno käpertyy ja kulttuurille käkättäen irvistää, niin teki isänsäkkin ennen!

Kurikan hyvässä kunnossa olevan infran kanssa on nyt vain tehtävä varmaankin pian päätöksiä with or without Kauno. Jos kerran kaikille kuntalaisille tarkoitetuissa juhlapuheissa puhutaan koko Kurikan tasapuolisesta kehittämisestä, se on tehtävä sanoista lihoiksi. Kovin iso homma se ei ole, kun infraa on ja se onvieläpä valtaosin hyvässä kunnossakin. Järjetöntä on saman kaupungin sisällä alkaa rakentaa uudestaan jotakin, jonka voi helposti toiseen rakennukseen sijoittaa ja tuolloin samalla säästää kyseisen jo valmiin talon kohdalla esimerkiksi akustisiin ja muihin laitteisiin ihan sairaan isoja summia. Ainakin Kurikasta on valmiutta lähtiä Jurvaan tekemään juttuja. Ei tuo matka niin pitkä ole. Niin, ja sama matka se on Jurvan jannuilla tänne.

10.9.2009 23:05  Kauno Kyvykäs

Kauno on kaverimagneetti.

10.9.2009 23:34  Kauno Kyvykäs

Jurvan jannut, hihhihhiii.
Puun alla alla alasti, hehehhee, sienenliiskan päällä hahahhhhaaa.
Kulttuurille käkättäen, kjäk kjäk kjää, infraa eiii oiii hahhaahhha.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini