Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Pieniä ja suuria asioita

Torstai 3.9.2009 klo 21:47


Pieniä ryhmänjohtajia

 

Elämässä on runsaasti paradokseja.

Usein saa mitä ei tavoita ja päinvastoin.

Tyytyväisyys saavutettuihin tuloksiin on omasta asenteesta kiinni. Tyydyttääkö sellainen saavutettu tavoite johon ei ole edes pyrkinyt?

Vähemmän tekemällä saitkin enemmän aikaan.

On syytä alkaa herätä unesta. Ei millään osaa suhtautua elämään ja valoon, joka auttaa kasvamaan. Ei totu ihmeeseen, joka auttaa tekemään pienestä ihmisestä hiukan isomman.

Sellainen herääminen vie luonnollisesti aikaa.

Pieniltä ryhmänjohtajilta se ei onnistu ehkä koskaan.

 

Piiri pieni pyörii

 

Kurikassa tapahtuu runsaasti asioita hyvin pienissä piireissä.

Miten etenee ja mitä on tapahtumassa koulujen rakentamisen kanssa. Joku joukkue on kuulemma käynyt pukkaamassa yläasteen remonttia eteenpäin.

Mitähän sillekin hankkeelle kuuluu? Kuka kertoisi koska ja  kuinka lukiota laajennetaan?

Tieto tästä ei lisäisi tuskaa nyt.

Kurikan Kehitys elää omaa salaperäistä elämäänsä. Koska tulee esitys muun muassa johtosäännön muuttamisesta lainmukaiseksi, onko strategiaa tehty?

Koska Kurikan Kaukolämpö Oy kertoo strategiansa ja millaisena osinkoautomaattina kaupungille se aikoo toimia kiristyvän talouden odotuksessa?

Nämä kysymykseni ovat enemmän retorisia ja avausodotuksia sisältäviä.

Valtuutetut elävät varsin niukan tiedottamisen varassa tällä hetkellä.

Talousarviota rakennellaan hallinnon toimesta. 

Tapaamme kaiketi valtuustoseminaarissa ison päättäjäjoukon voimin.

Kaiken kaikkiaan elämä on isojen tapahtumien odotusta.yxx_030.jpg

Mäntypuu voi joskus olla aika vänkyrä. Toivottavasti Kurikan Kehitys tai Kaukolämpö eivät ole liian vänkyröitä miettiessään strategioissaan, kuinka paljon ne voisivat tuotoillaan tukea kaupungin hiipuvaa taloutta?


Kommentit

3.9.2009 22:49  Kauno Kyvykäs

Mitä enemmän kehitys ja lämpölaitos tuottaa voittoa, sitä enemmän kurikkalaisten rahaa siirretää arvonlisäverona valtiolle. Tälläisinä aikoina, kun raha mailmalta on lujassa, kannattako kunnan sisäisten siirtojen näennäisvoittojen seurauksena kenkätä kurikkalaista rahaa valtiolle.

4.9.2009 6:53  Salomon

Kyllä kai kunnankin pitää saada pääomalleen tuotto?
K K ei ole oikein kauan ole ollut näköjään busineksesse mukana, kun tuota alv-asiaansa hokee. Kyllä valtionkin pitää jostain tulonsa saada, jotta kykenee isot valtionosuutensa kunnille maksamaan. Puolet köyhien kuntien tuloista muodostuu valtionosuuksista.
Alkaa Kaunon älyttömässä umpiossa elämistyyli jo tympiä. Niinkuin entinen koira luun päällä....
Lopetaan vain kaikki kulutus ja ostot. Katsotaan kuinka kauan kunkin peppu kestää ja mistä tuutista elantonsa kukin saa. Sun raha.. mun raha... Eihän tämä yhteiskunta niin pelaa, että kaikki kokoavat rahaa sukanvarteen ja harrastavatvaihdantataloutta oravannahoilla ja jyvillä.
Korkotutotot rahoista ja pääomasta ovat arvonlisäverovapaata tuottoa. Lisäksi kunta saa palautusken kaikesta ostojen alvista ja maksatus valtiolle on laskennallinen.

4.9.2009 9:04  Silmäripsiliike, vai onko

Nyt on sitten isketty kultasuoneen. Ensiksi olisi hyvä tutkia paljonko kaupunki on sijoittanut Kaukolämpöön ja sitten miettiä mikä on kohtuullinenh tuotto tuolle sijoitetulle pääomalle. Kavahtaa pitää sitä ejatusta, että Kaukolämpö tukisi kaupungin hiipuvaa taloutta. On hyvä huomata, että kaupunki taitaa olla suurin ostaja lämmön suhteen ja siten myös suurin maksaja, eli kaupunki voi ottaa vasemmalla kädellä ja maksaa sitten takaisin oikealla kädellä. Lopputulos voi olla aika vähäinen. Osingon maksamisella nostetaan sitten sivutuotteena asumiskustannuksia, jotka maksavat myös vuokrataloissa asuvat asukkaat ja loput (vähäinen määrä) kertyy sitten omistusasunnoissa asuvilta. Kannattaa miettiä pitääkö Kaukolämmön maksaa kaupungin päättäjien yltiöpäisestä rakentamisesta ja tuhlailevasta menotaloudesta. Samalla on hyvä miettiä koko kaupungin omistajapolitiikkaa ja sinne sjoitettujen pääomien tuottoa; vesihuoltolaitos, Kurikan Kehitys, Jikki,Koskenkorvan Pato Oy, eli koko konserni. Pääomalle tuottoa niistäkin.

4.9.2009 9:45  Kauno Kyvykäs

Salomoni taitaa sitten olla näitä rahakuplamiehiä, joiden mielestä raha lisäänty siirtelemällä sitä taskusta toiseen.
Raha ei lisäänny muutoin, kuin tuottavaa työtä tekemällä, Salomoni on ilmeisesti kasvanut hyvinvointivaltion virkamiestyhjiössä, jossa yhteiskunta pitää omistaan huolen.
Ilmeisesti on parempi ajaa yrittäjät pois Kurikasta, kuin ajaa kestävää politiikkaa kaupungin omistuksien kautta. Pikavoittoja yhteiskunnan omistuksien kautta on Suomessa haettu ja saatu, rahat vain ovat menneet parempiin suihin. Ilmesesti Salomoni haluaa pikkuiseksi liliukseksi johonkin monopolifirmaan. Parempi Salomonin mielestä rahat antaa valtiolle ilman työllistävää vaikutusta. Työllistävää vaikutusta syntyy, kun kaupungin tiloissa olevat yritykset pystyvä työllistämään ihmisiä, vai onko se parempi pitää vuokrat korkeina ja maksaa alv:a valtiolle ilman sitä porrasta, joka on työntekijä. Poukkoileva vuokrauskäytäntö on aiheuttanut Kehitykselle miinusta, pelko suurista vuokrankorotuksista riittää ajamaan vuokralaisia pois. Kannattaako yrittää Kurikassa, kun kohtelu on näin kylmäkiskoista. Salomoni haluaa pitää valtion puolta, hyvä kaikkien tietää, kunnissa ja kaupungeissa kaikki ihmiset kuitenkin asuvat ja saavat peruspalvelut.
Lämpölaitokset varmasti saavat hyvin asiakkaita, kun tiedossa on perusteettomia hinnankorotuksia, niin pitää saada tuottoa.
Tuottoa ei ilmeisesti ole, jos kurikkaan saadaan asukkaita hyvän ja turvallisen asumismahdollisuuden kautta.
Eli ei liliuksia Kurikkaan, liliuksille pitää näyttää uksea ja suunta ulospäin.
Todella hälyttävää, jos Salomoni on saanut kaupallisen koulutuksen ja pystyy vaikuttamaan yhteiskunnan asioihin, ei ole ihme, jos suomessa on 700 000 köhyysrajan alapuolella elävää ihmistä.
Nämä tälläiset Salomonit hääräävät konsulttina ja hävittävät kuntien toimintamahdollisuudet.

4.9.2009 10:25  Koko konserni tarkasteluun

Niin ja sitten Kurikan Kärrykartano Oy, kuinka paljon sinne on sijoitettu kaupungin pääomia ja mikä onkaan tuotto ?

4.9.2009 10:38  Salomon

Jikki kuulemma maksaa sijoitetulle pääomalle tuottoa vaikka on julkinen terveyttä ylläpitävä laitos.Kärrykartano taas esimerkiksi ei ,maksa edes kaupungin takaaman lainan provisiota. Järki käteen ja markkinatalouden ehdot mukaan. Kohtuullinen tuotto kaikelle, se selvä, elämme markkinataloudessa. Porsaanreikiä tuntuu oelvan.

4.9.2009 10:41  Salomon

Todella hälyttävää, jos K K ei pysty pysymään asiassa vaan toistaa salomonin nimen kuusi kertaa lyhyessä jutussa. Asia ei siis liene tärkeä vaan oma ego.

4.9.2009 10:44  veronmaksaja

Kyllä kaikki nuo menetetyt tulonlähteet pitäisi ottaa tarkasteluun. Eikö tarkoitus pitäisi olla se, että kaikella toiminnoilla olisi hintalappu?
Kerran vuodessa vaan valtuuston päätettäväksi kaikki taksat ja tuotot veroprosentin määrittelyn yhteydessä. Saadaan yhteismitallisuutta.

4.9.2009 10:57  Kauno Kyvykäs

Kaunolla ei ole egoa ollenkaan, kuunnellut tarpeeksi Salomonin tapaisia pullistelijoita ja päättänyt luopua koko egosta. Tässä mailmassa tarvitaan tekoja ei egoja.
Egomiesten takia yhteiskunnan laiva ui syvällä. Julkisen terveydenhuollon ei tarvitse tuottaa voittoa. Tietenkin, egoekonomimiesten mielessä on saadaa, jikki tuottamaan voittoa ja Pekka Vennamoida, koko roska. Taitaa Salomoni haaveilla apajille. Miksei nämä valmiiden rakenteiden sählärit ala oikeiksi yksityisyrittäjiksi, näyttäisivät kykynsä, helppoa se on naaluta valmiita rakenteita ja valmiita rahavirtoja.

4.9.2009 11:17  Kauno Kyvykäs

Veronmaksaja on täysin oikeassa, kertoessaan demokraattisen yhteiskunnan toimintaperiaatteista, näinhän sen kuuluisi toimia, eikä nurkan takana.
Liian suuret tuotot kunnan omistamissa yhtiöissä on vastikkeetoonta kunnan köyhdyttämistä.

4.9.2009 13:18  Tosi miehet!

Pekka Vennamo oli mies paikallaan joka uskoi omiin tekemisiinsä ja johtamaansa yritykseen. Aivan samoin kuin tuo Audi-Kiesi joka tuli ja sanoi kuinka asiat ovat. Molemmat saivat lähteä!
Olisipa joku nainen sanonut samalla tavalla. Sanomiset olisi pantu naisellisuuden piikkiin, eli siihen samaan, mistä Kiesi uskalsi sanoa!
Samaa rohkeutta päätöksentekoonkin!

4.9.2009 14:08  Kauno Kyvykäs

Tosi miehet kenties kerjää kommenttia kyseisistä herroista, noh.
Vennamo on pudonnut asteikolta ajat sitten, Kiesi ei varmaan tajunnut pääsevänsä paskahousuasteikon kärkeen kertaheitolla. Kunnon mies ei pese persettänsä eikä pyytele totuuksia anteeksi.

4.9.2009 15:12  Notta...

Jos Kauno on yrittäjä, epäilempä, että tuollainen vuodatus ja angsti tarkoittaa vain konkurssin marinoimaa lähtemätöntä kitkerää jälkimakua ja kirjoituksista päätellen ei ole edes jäänyt yhteen.

4.9.2009 15:19  antisovinisti

Kukaan itsetuntoinen nainen ei perusta Kiesin lausumuista, korkeintaan niille tuhahtaa halveksivasti. Niin pitääkin. Normaali mies ei pahastu siitä, vaikka kaikki miehet nyt haukutaan Kiesin takia. Sitä sanotaan suvaitsevaisuudeksi. Mitä ovat ne naiset, jotka ylireagoivat, syventävät sukupuolien välistä kuilua, tuohtuvat turhasta ja ovat täysin anteeksiantamattomia. nuo naiset äänestävät "periaatteesta" naista, aina. Heidän kompetenssinsa on sisällöltään feminiini. He usein kärsivät alenmuudesta. Ovatko he suvaitsevaisia ja hyviä ihmisiä. Jokainen vastatkoon puolestaan.

4.9.2009 17:41  Olipas, olipas...

Tarkoittiko tuo Kaunon lausuma, jotta "Kunnon mieheksi" pääsee vasta kun lihoo niin, jottei ultu persettänsä pyyhkimään saatikka pesemään ja kun kerran puhuu aina ja vain totta (omasta mielestänsä) niin ei myöskään koskaan pyydä anteeksi niitä (omasta mielestänsä) totuuksia. Olipa "miehen" puhetta. Pitää oikein kirjoottaa ruutupaperille ja laittaa Raamatun välihin.

4.9.2009 19:14  Vieras

Mitä ,mitä,mitä? Tiellähän on ilimi tappelu käänissä. Aenakiin kunnon sanasota. Nielkee jo rumat sannana , pankee pankolle torrakot. Jottain raejoo sentää! Raahuttukee kaekki vähän. Lööppiin piesöö vähemälläkii hullutuksilla. Kaekki oekeet asiat unohtu mielestä nuita poekiin juttuja ihmetellessä.

4.9.2009 20:58  Iha väärää ropakantaa

Eekä ku, sehän oli varmahan vaan tälle alffaurohollen myönnytyslauseke, jotta jatkiepi samaa linjaa. Son miehelle vaan kunniaksi, kun kaikki ihimishajuusekkin kommenttinsa uskaltaa leväyttää koko mualiman nähäre ja lujettavaksi. Hih. Siinä o varmahan kiinalaasilla ihmimettelemistä, jotta mitähän tuaki tuoalla meinoopi.
Raamattu on se Pyhä kirija, sen välihin julukee mitä tahansa pyyhkäästyjä paperloita änkeä.
Ja jos rikkoo on riskillä ruma, niin ei se herneskeppikää sen kummempi taia olla. Putuaa rikoot, ku ei mihinköä tartu. Hmm.
Eikä kaiketikaa kannata vakustella, jos on joskus kuperkeikanki teheny. Niistähä tulloopi hyviä konsulenttia, ku leikatuusta kollikissoosta. Kaikki konstit tietää, vaan ei näyttää kykene.

4.9.2009 22:06  Kiroileva siili

Moon meiltä ja muut on meirän krannista, tyylillä olipasnottasalomonvierasveronmaksaja koheltaa. Kauno kirjotaa asia ja vain asiaa, ei nämä blogit niin totta totisia tarvii olla ja tarvii ymmärtää heittojakin vai onko vaimot ilmottannu ettei näillä lakeuksilla sallita huumoria. "Kirjootan mitä haluan, saatana".

5.9.2009 10:37  Audimies

Kiesin kommentit ei eroa poikakerhon joka-aamuisista millään tavalla. Pelkästään tyhmää on lausua noita latteuksia lehteen.

Paitsi se, ettei naisesta ole johtajaksi oli myös rasistista, kuten jos Kiesi olisi sanonut ettei Audi sovi maahanmuuttajalle tai ettei neekeristä ole presidentiksi.

Hyviä eläkepäiviä Kiesille ja yhä kasvavia myyntilukuja Audille toivotellen

5.9.2009 14:37  Uno

Koska se Lukion rakentaminen nyt alkaa?

5.9.2009 19:50  Yksi lukio, yksi yläaste-yhteiskoulu riittää Kurikkaan

Mikä olikaan yläkoulun oppilasennuste ? Tuskin yläkouluun tarvitaan lisätilaa, voi olla liikaa jo nykyisissäkin. Olisiko kuitenkin niin Kurikan kannattais pitää vain yhtä yläkoulua, -astetta ja samoin yksi lukio Kurikkaan olisi täysin riittävä. Kestääkö päätöksentekijöiden kantti. Missä nuo kolem koulua sitten olisivat sen pitäisi päättäjien päättää.

5.9.2009 21:58  Tätäkö Uno tarkoitti 14:37 ????

Paljonko yhdessä lukiossa olisi oppilaita ? Samoin paljonko yhdessä yläasteessa ? Nyt toimitaan neljässä paikassa, riittäisi varmaan kaksi paikkaa ja kaikille oppilaille olisi tilaa ?

5.9.2009 22:51  Kauno Kyvykäs

Tervehdys teille kaikille rakkaille ja korvaamattomille ystäville. On todella ilo omistaa näin suuri joukko tuttuja joiden lämminhekiset kommentit valaisevat tietä, kohti uusia, ratkaisemattomia ongelmia. Hätäkös tässä on elää onnen ja autuuden täyttämässä mailmassa rakkaiden kanssaeläjien antaessa neuvoja ja ohjeita vaikeidenkin ongelmien ratkaisussa. Tämä pyyteetön ja vilpitön kanssaeläminen antaa uskoa elämän jatkumiseen turvallisessa ja luotettavassa hengessä, kaikkien ystävien vilpittömässä suojeluksessa. Tätä rakkauden ilmapiirin autuasta hehkua ei pienet vastoinkäymiset sammuta.
Kaikkea parasta teille korvaamattomille pikku sydänkäpysille toivoo Kauno, uskollinen ja kiitollinen ystävänne.

5.9.2009 23:10  Kyllästynyt

Ei nuota Kaunonkaa juttuja jaksa enää lukia.Ei oo taistelun makua blogissa .Missä on Kahari,magi, roti,vote ja muut.Se oli hienoa aikaa!

5.9.2009 23:34  Kauno Kyvykäs

On tämä kamalaa, jos on positiivinen ei ole hyvä. Negatiivisuus tuomitaan, koita nyt sitten tässä jotain. Auttaisiko se jotain jos sanoisi, jotta tämä notta on syvältä.

6.9.2009 16:42  Notta...

Kiitos kaikille teille korvattaville ystävälleni, joka on tosi ilo vaihtaa ja kaikille teille kaukana asuville ystäville ja sukulaisille jotka vierailette harvoin ettekä silloonkaa malta orottaa sitä puolipohojattua kahvipullaa - iliman sitä pullaa - .
KK kertoi, miten hän leijuu onnen ja autuuden täyttämässä maailmassa rakkaiden kanssaeläjien kanssa heidän neuvojensa ja ohjeittensa siivittämänä läpi vaikeiden aikojen turvallisessa ja luotettavassa hengessä pyyteettömyyden ja rakkauden ilmapiirissä ja suojeluksessa. Kiitoksestaan kun ottaa v....lun poies, ei jää ku suu auki ja käet taskuu.
Voi Kauno voi Kauno!

Hanki peili ja lopeta tuo ripustautuminen jonkun toisen, sinua hyväksikäyttävän hylkiön näennäiseen egoon ja osviittaan. Käsitätkö, että olet tämän tyypin vanki ja horatsu. Hanki peili ja hanki ihan oma elämä. Lakkaa jo elämästä muiden kautta. Hei! Jookosta?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini