Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mikseivät asiat etene?

Torstai 27.8.2009 klo 15:24


Päätöksiä ei pidä lykätä

 

Kukaan vastuullinen päättäjä ei lykkää päätöksiään loputtomiin.

On syytä pohtia asioita pitkään ennen kuin toimii. Pitää miettiä vastuutaan ja velvollisuuttaan. On tutkittava tarkkaan ja tyynesti jokainen yksityiskohta aivan kuin se ratkaisisi oman elämän.

Mutta kun päätös on tehty, ei ole syytä epäröidä enää.

Asia on katsottava loppuun saakka, vaikka olosuhteet olisivatkin erilaiset kuin etukäteen on arvioitu.

Jos päätös sitten on ollut oikea, on voitto kotona.

Jos päätös on ollut väärä, on kärsitty tappio. Silloin pitää kaikki aloittaa alusta, mutta kokeneempana ja entistä viisaampana.

 

Kunnassakin tosiasiat on otettava totena

Tuleva talousarvio on Kurikalle erityinen haaste.

Työttömyyden viimeisin lukema oli 13,3 %. Isojen tuotantolaitosten tilauslukemat ovat 25 prosenttia edellisvuodesta. Eli siis 75 % vähemmän kuin viime vuonna 2008.

Kyllä on enemmän kuin korkea aika saada aikaan suunnitelmia ja toteutusaikatauluja jo budjetissa ja hankesuunnitelmissa päätetyille kohteille.

Saaren risteys, yläaste, viemäröinti ja kadut sekä monet tiehankkeet odottavat aloituspäätöksiä, jotta voidaan päästä valtion rahoitusmahdollisuuksiinkin kiinni.

Ne päätökset ovat suunnitelmien puutteen ja pienen aktiivisuuden takana.021.jpg

Usein on päätösten tekemättömyyden sekä  tietämättö- myyden taustalla tympeä ja homeinen haju. Niinkuin on tässä kolme metriä leveässä kaistassakin Pitkämön rannassa varttitunti sitten. Sinihome valtaa puhtaitakin vesiä. Joskus tuntuu siltä, että samainen hometartunta on saavuttanut jotkut poliittset päättäjätkin.  Käsittämätöntä ja henkilöönkin menevää pulinaa vain jatketaan taustalla. Olen saanut siitä osani minäkin,  vaikka kolmosketjussa vain hääräilen. Eikö pojat jo lyötäisi yhteisten tavoitteiden kättä?


Kommentit

27.8.2009 23:42  Kauno Kyvykäs

Jotain todellakin pitäisi tehdä, jottei valtion tarvitsisi velalla ja verojen korotuksilla elättää tuottamatonta virkamieskuntaa. On todellinen häpeä tehdä velkaa terveiden ihmisten elättämiseen, tulevien sukupolvien maksettavaksi. Virkoja lopetettava, jollei kerran yhteiskunnan tuotto riitä niiden rahoittamiseen.

28.8.2009 12:14  Vanhaa kiinteistömassako kaupungille ?

Kaupunkiko ostamassa huvilaa joen rannalta ja omakotitaloa(ISOA) meijerinahteesta. Onnea prosessiin ja tulevaan kiinteistöjen käyttöön.

28.8.2009 13:35  Hallitus ostaa itselleen huvilan

Haluaako hallitus ostaa itselleen huvilan virkistymispaikakseen? Varsin arveluttavaa näin taantuman aikana. Eikö nyt kiireellisempiä ja tärkeämpiä asioita olisi blogistin esittämien suunnitelmien vauhdittaminen.

28.8.2009 15:24  moku

Hallitus lähtee matkalle, ei se tarvitse huvilaa. Hyvä jotta kansainvälistytään ja opitaan kieliä ja hyviä tapoja.

28.8.2009 15:27  eikö?

Kuinka paljon yrityksille työnnetään jatkossa rahaa, jää nähtäväksi. Vanhat yrittäjät jäävät heitteille.

28.8.2009 16:39  Kaikki kehiin

Olisko "vanhassa Jurvassa" vanhoja kiinteistöjä, nyt olisi myyjien markkinat.

28.8.2009 17:46  Kurikka maailman älykkäin kansa

Nyt rupiaa asiat etenemään.Kaupunkinhallitus ja kehitys porukka on lähdössä venäjlle oppiin.
Taitaa jäärä reissu tekemättä.Rupiaa meinaan veronmaksajan pinna olemaan täysi!

28.8.2009 18:21  Jurvan Kymppi

Ostetaan ainoastaan menolippu.

28.8.2009 18:59  Aiheeseen

Saarenristeys kiinnostaa erityisesti, olisiko kenelläkään "päivitystä"asiasta, taikka muutenvain - tietoa, mitenkä ko. asia mahtaa edetä.

28.8.2009 19:43  Kauno Kyvykäs

Tukitaan vanha risteys ja tehdään uusi kolmesataa metriä etelään päin, paljon parempi ja omialtaisempi paikka.

28.8.2009 19:48  Kyl määkin ulkomaillen...

Vai, jotta ulkomaan reissuulle. Kantsii vissihin pyrkiä seuraavalla kertaa valtuustohon, jos omat rahat vähä retajaa, jotta saa hyvällä lykyllä eres ilimaasia ulukomaanmatkoja. Hitto, kun täs on ollukki tyhymä. Kaikki lomautetut ja irtisanotut varmahan taputtaa ja samppakaljapullot poksahtelee, kun maailmanmatkaajat lähtöövät vaikiallen ja vaaralliselle reissullensa.

28.8.2009 20:50  ...

no, kiitos Kaunolle ko. "päivityksestä", oliko jollain jotain muuta..., vai naatiskeleeko porukka koko viikon-lopun venäjänReisulla huoh..

28.8.2009 22:36  Matka on tosi raskas, koittakaa kestää

Hyvää ja tuloksellista matka kaupunginhallitus ja virkamiehet. Toivomme hyvää strategiaa kaupungille tuliaisina. Matka on varmasti hintansa väärti jos ja kun teette tosissanne strategiaa ja sitten myöhemmin sitä noudatatte, se onkin ollut aika vaikiaa kun lautakunnat ja tekniikka pääsöö tekemähän.

28.8.2009 23:13  Palkintomatkako?

No olis sen voinut tehdä vähän halvemmallakin lähempänä ja koko valtuuston vaikutuksella.

28.8.2009 23:31  ...

Jutellaan Saarenristeyksestä siten vaikka...joskus, jos jotakuta kiinostaa, KurikanTärkeinTieAsia.

29.8.2009 1:07  Kauno Kyvykäs

Onko hallituksella vielä jotakin epäselvää ja opittavaa kommonistijohtoisesta rosvokapitalismista, hyvinhän se tähänkin asti on mennyt, onhan meillä jikki ja kurikan kehitys. Äkkiäkös nämä muuttaa osakeyhtiöiksi, osakkeet jakoon oikeille tahoille, ei ole rahoitusongelmia ja tuotto taattu. Ottakaa Pekka Vennamo konsultiksi, hän pystyy pitkälle selittämään, kuinka yhteistä omaisuutta rosvoamalla pystyy tekemään pikavoittoja.
Suomessa näiden pikavoittojen tekijöiden ansiosta lähdetään jälleen kerran mailmalle kerjuulle.
Vennamon ja seivässosialisti kalliomäen viitoittamalla tiellä on syöty Enso ja siemenperunatkin.
Kuka se juuri hiljan kenkkäsikään kemiran lannoitetuotannon, kuka se mahtoi olla, joka tuplasi lannoitteen hinnan, tuliko tehtyä pikavoittoja. Pitkällä aikavälillä tämänkin munauksen maksaa suomen kansa ja kalliisti.
Hallitus voisi samantien käydä pohjoiskoreassa, perussuomalaisten ihannevaltiossa, sieltä vasta saisikin oppia ja ilmaisia neuvoja, kuinka kansa pärjää ilman ruokaa. Mustalaisen hevonenkin otti ja kuoli juuri, kun oppi olemaan syömättä, ehkä suomalaiset ja etenkin kurikkalaiset ovat fiksumpia, kuin hevonen.

29.8.2009 7:30  Rahhaa on vaikka lampahat söis

Kurikka-lehden mukaan johtavat poliitikot ja johtava kaavoittaja ovat ostamassa vanhoja kiintgeistöjä, omakotitaloa ja huvilaa kaupungille. Olisiko mitään mahdollisuutta rakentaa joskus jotakin uutta vai pitääkö aina olla ystävällinen vanhojen kiinteistöjen omistajille. Siitä vain vanhat kiinteistöt kaupungille ja gtekniikka töihin ja katsotaan sitten joskus mitä tuli maksamaan, se ei ole vähän ennnemminkin paljon, katsokaa vaikkapa paloaseman kustannuksia ja urheilukenttää jne,. jne. Tingitään peruspalveluista ja vaipoista ja juustosta ja ostetaan vanhat kiinteistöt onhan se komiaa. Onnea matkaan ja kiinteistökauppoihin.

29.8.2009 11:04  Entinen perussuomalainen

Koskeeko Kurikassa normaalit vaalilait myös perussuomalaisia, jos koskee, niin miksei eletä näiden mukaan?
Pitääkö kerätä kuinka pitkä lista venkoilusta ja ottaa kaikki kerralla esille. Ei taida olla Kurikalle kovin hyvää mainosta, aika koittaa joka asialle kuitenkin aikanaan.

29.8.2009 11:09  Jurvan Kymppi

Tämä suoraselkäisyyspuolueko?

29.8.2009 14:24  Kauno Kyvykäs

Blokisti peräänkuuluttaa yhteistyötä, sitähän tarvitaan. Yrityspuolella yhteistyö toimii, mitä nyt TE-keskus konsultteineen ja verkottumiseneen saa aitoa yhteistyötä häirittyä. Kunta tasolla yhteistyö alkaa toimia vasta, kun päättäjät käsittävät, missä todellisuudessa mennään. Luottamustoimissa olevien syytä tunnustaa tosiasiat, kukin kykyjensä mukaan. Helppoheikkien vaikeampi ajaa omia etujaan avoimessa ja selkeässä hallinnossa. Tällä hetkellä kurikkalaisessa päätöksenteossa avoimmuus kaukana. Jostain urheilukentän mökistä jaksetaan pitää jonkinsortin mölyä, mutta kuntalaisia todella koskettavat päätökset ilmestyvät, kuin usvasta.

30.8.2009 12:46  JE

Tasa-arvolaki vaatii kampaamoja ja partureita korjaamaan lain vastaisia hinnastoja, joka alalla tasa-arvo laki pätee myös blogikirjoituksissa, kuten " Eikö pojat jo lyötäisi yhteisten tavoitteiden kättä?".

Kurikan kaupungin uudet tuulet alkavat pian puhaltaa, sillä Tyrväistä ei enää estä toimimasta koeaika ja jotkut Kurikan kieroksi kasvaneet poliitikot, suora selkäinen Kaupunginjohtaja toimii.
Joudun pyytämään anteeksi ja pyydänkin Tyrväiseltä anteeksi, epäilyksiäni Hänen suoraselkäisyydestään.

30.8.2009 21:15  Kauno Kyvykäs

Juhani on ollut kiltisti, on saanut siitä hyvästä äitiltä iltalomaa.

30.8.2009 21:42  Juhani (Aamuvirkku pajusirkku)

Yllyttäjä!

Tiedäthän sinä äitini! En minä iltalomaa enää häneltä ano. Olen jo iso poika.

Tuli tuosta mieleen kun joku kommentoi ajatuksiani ja esityksiäni hiukan epärealistisiksi. Ylenmääräinen ideointi ja jatkuva raksutus päässä on geneettinen vika.

Minä uskon että suurin osa ideoista toimisi jos joku niitä uskaltaisi kokeilla.
Nimittäin suvussa on ainakin yksi joka uskaltaa kokeilla kaikkea mikä mieleen juolahtaa ja lähes joka asia toimii. Kauno varmaan voi todistaa tämän?

Eli sitä vain luullaan etteivät ne toimisi ;-)

30.8.2009 22:29  Juhani (Poliittinen lista)

Katsokaapas tätä listaa nimilinkistä. Kuka on sijalla 80?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini