Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Osaamista tarvitaan

Tiistai 11.8.2009 klo 8:16


Miten tunnistaa tehtävä

 

Mikä on sinun tehtäväsi tässä maailmassa. Miten tunnistat tiesi?

Sitä aina odottaa, että joku kertoisi sen salaisuuden.

Ajanpuute tai tunne siitä ja varman päälle pelaaminen ovat selvät merkit siitä, ettemme hallitse itseämme. Kaikkein varmin merkki hallinnan menetyksestä on sisäisen rauhan tunne.

Parasta on siis vain seurata omaa intuitiota loppuun saakka.

 

Blogistin vaalityö

 

Blogisti ei todellakaan tee vaalityötä tässä vaalien välillä. Ainoa tarkoitus on nostaa esiin näkökulmia asioista.

Minusta se on mukavampaa ja ryhdikkäämpää kuin nimettömien haukkuviestien lähettely lehtien palstoille.

Mielestäni keskustelu Kurikassa ei ole vain vähäistä, vaan se on aivan minimaalista.

Mitä tapahtuu kuntavaaleissa 2012 kaikille meille, se on vain hämärän peitossa.

Sen voin varmuudella sanoa, ettei kokoomuksen hyvä menestys jatku, elleivät pelkät sättimiset pian ala muuttua teoiksi tai edes ehdotuksiksi niistä. Kaikenlaiset kiroilut kokouksissa eivät edistä lautakuntien arvovaltaa eivätkä mitään muitakaan asioita.

Terävin kritiikki kannattasi kohdistaa asioihin ja niiden analyyseihin. Ainakin kun minä sanon jotain, toivon, että joskus henkilöön menevän arvostelun sijasta keskityttäisiin pohtimaan sitä varsinaista asiaa. Tämän sanon kaikella ystävyydellä.

Ei aio alistua jatkossakaan minkään valtavirran, yleisen mielipiteen tai persoonan uhriksi.

Minusta on hyvä, että kaikilla on oma mielipiteensä. Osaaminen ja ammattitaito ratkaisevat kuitenkin lopulta kaiken.023.jpg

 Ihmisen on hyvä olla niinkuin tämä kiviaita. Pienet roiskeet eivät sitä  horjuta. Toisaalta voi luottaa, ettei se ihan vähästä itsekään horju. Isommat särmät hioutuvat vuosien mittaan.

 


Kommentit

11.8.2009 20:22  hyvä tie

Ennustaja eukon työ on totisesti vaikeaa, blogistinkin ennustus kokoomuksen menestyksestä on mitä on, ei kannata lähteä ennustelemaan. Jos haluaa kirjoittaa jostain muusta kuin blogistin johdattelusta, pitäisi senkin olla sallittua, ainakin joitain aikoja sitten oli.

11.8.2009 20:38  Kaukaa

Yritin lukea ajatuksella blogistin kirjoitusta, mutta en kyllä löytänyt mitään sellaista vaatimusta, että pitäisi kirjoittaa vain blogiaiheesta.
Sen sijaan toivottiin analyyttisiä kannanottoja asioihin ihmisten sättimisten sijasta.

11.8.2009 20:41  Jurvan Kymppi

Kokoomuksella on kurikassa loistava tulevaisuus perussuomalaisten apupuolueena. Todella uhrautuvaa yhteistyötä, sopii esimerkiksi kaikille itsetuhoa harkitseville.

11.8.2009 21:23  sivullinen

Kokoomuksen toiminta on tähän saakka ollut kolmen Koon ja yhden J:n öykkäröintiä. Tämä on minun sivullisen mielipiteeni kun olen lukenut muita blogeja ja Kurikka-lehteä. Sen tien päässä on tuho.

11.8.2009 21:58  sivullinen

Mitä mieltä olette yhteistyön tasosta poliittisten ryhmien kesken. Onko aitoa yritystä toimia Kurikan parhaaksi? Jos on, niin kertokaa mitä?

11.8.2009 23:00  Herra B

Tietääkseni blogisti ei istu missään lautakunnassa, joten tieto sättimisistä perustuu toisen käden tietoihin. Vai kuinka?
Joka tapauksessa hän syyllistyy pahaan yleistämiseen, mikä ei liene kunniaksi kokeneelle poliitikolle. Sättimistä voi tehdä vaikka blogin kautta, vai mitä blogisti!? Peiliin katsominen auttaisi aina välillä.

11.8.2009 23:11  Jurvan Kymppi

Nythän nerot on irti.

11.8.2009 23:35  irti on

Opetuslapset juoksevat sokeina ja kuuroina puolustamaan omaa sorrettua idoliaan joka kyllä osa sättiä muita, mutta kuvittelee olevansa kaikkiamuita parempi, huomioon ottamatta omaa akilleen kantapäätään.

12.8.2009 0:40  esko r

Juhani meni kirjakauppaan ja kysyi viehättävältä myyjältä:"Mistä löytyy kirja Mies,herra talossani?".Myyjä vastasi:"Valitettavasti meillä ei nyt ole satukirjoja".

12.8.2009 6:43  Juhani (Aiheesta lisää - Juliet ja Joonatan)

Olipa hauska vaikka en ymmärtänytkään. Muistan nähneenni joskus sketsin jossa kirjan nimi oli "Mies, suuri rakastaja".

12.8.2009 7:02  uskomatonta

Juuri tuollaisia loukkauksia on turha tehdä kuinj esko r Juhanin suuntaan. Yksikään, ei yksikään tunne sympatiaa esko r:ä kohtaan vaan Juhani kerää kaiken myötätunnon. Mitä voitit esko riepu? Mikä on esko r Sinun kompetenssisi tässä maailmassa, jos solvaukset otetaan pois?

12.8.2009 7:19  arvot kullakin

Kaikilla yhteisiä asioita hoitavilla henkilöillä, olivatpa poliitikkoja tai virkamiehiä, on kannattajansa ja vastustajansa ja näin pitää ollakin.

Meilä on erilaisia arvomaailmoja ja mielipiteitä siitä, miten ja mitä asioita tulisi kehittää. Siksi asioihin keskittyminen on ainoa tapa, jolla voidaan kehitystä viedä eteenpäin. Keskitytään asioiden haukkumiseen tai kehumiseen ja jätetään ihmiset rauhaan.

12.8.2009 7:48  kolmatta linjaa

Kannattaja-vastustajalinjan ymmärrän sekä arvomaailmat erilaisine mielipiteineen, mutta jatkuva kiusanteko ja häiriköinti eivät saa sympatiapisteitä.

12.8.2009 8:05  toista linjaa

Juuri noin kuin kolmatta linjaa sanoi. Vahingossa varmaan tulee loukattuamhenkilöäkin. Jatkuva kiusanteko ja ilveily ja häiriköinti eivät saa ymmättystä eikä sympaitiaa. juuri tähän valitettavasti ovat kokoomuspuolueen muutamat edustajat syyllistyneet toistuvasti Kurikassa. Vaikea on uskoa, että tämä voisi koskea kokoomuspuoluetta valtakunnallisesti. Myös Perussuomalisilla on tilaisuutensa nyt osoittaa asialähtöisyys toiminnassaan. Kaikki merkit eivät ennusta hyvää. Saarakkalan rahastusyritykset matkakorvauksilla veivät uskottavuuden.

12.8.2009 9:22  irti on

Kaikilla jotain asiaa ajavilla on idolinsa ja opetuslapsensa, pitää avata silmät ja korvat huomaamaan muidenkin hyvät puolet ja kehittää yhteistä hyvää. Mistään ei tule mitään jos kommenteissa ja blogeissa pistellään toisia ja nyt on turha lähteä syyttelemään Kokoomusta tai Perussuomalaisia, sitä on tehty joka puolueessa.

12.8.2009 10:24  Notta...

Mitähän kurikkalainen pitkäaikaistyötön tai lomautettu pohtii lukiessaan tätä blogia. Häneltä on jo menneet sosiaalinen status ja sosiaaliset suhteet, uhkaa mennä talo alta ja aviopuolisonkin kanssa ovat talouden romahtamisen takia välit kireät, joka heijastuu koko perheeseen. Täällä blogissa sitten piikitellään ja irvaillaan. Kehittäviä ajatuksia, joilla nostettaisiin Kurikkaa suosta ja pelastettaisiin tämä loukkuun jäänyt kuntalainen ja lukija, ei yritetäkään etsiä. Hän ei varmaan saa kaksista kuvaa vastuullisista päättäjistä. Ei ole kumma, että äänestysinto laskee samaan aikaan, kun kantakapakan pulinurkassa viisaus - lue katkeruus - lisääntyy.

12.8.2009 16:46  Yhdessä vai erillään, mollaten vai ymmärtäen

Ihmisen mieli on aivan erikoinen. Toiset saavat mielihyvää päästessään sanomaan ja laukomaan jopa ilkeyksiä kanssaihmisistään. Jotkut laumautuvat omaan laumaansa niin voimakkaasti, että näkevät moittimista kaikissa muissa laumoissa. Monet pyrkivät keinolla millä hyvänsä laumansa johtajaksi, siinä työssä ei sarvia säästellä. Eripuraisuudet lauman sisällä kukoistavat, mutta kun havaitaan yhteinen vihollislauma, niin rivit oikenevat. Taisteluissa unohtuu yhteinen hyvä, kaunausuus ja kateus ruokkivat ihmismielen energialähteenä.
Osa ihmisistä uskoo hyvän voittamiseen, pyrkivät rakentamaan parempaa huomista, luottavat kanssaihmiksiinsä hakevat yhteisöllisyyttä, saavat energiansa onnistumisistaan. Pettyvät, mutta jatkavat yhteisöllisyyden nimissä ja takia.
Kumpaanko ryhmään kuulut, mitä kirjoitit kommentteihisi, mnkälaista kieltä käytit, olitko nokkela, et kai vain mollannut muita ihmiksiä. Voit itse tykönäsi laikkiä ajatusleikkiä ja tutkailla tekemisiäsi ja töitäsi, oletko tyytyväinen, miltä peili näyttää ????

12.8.2009 19:45  Notta...

Lähtökohtaisesti; ihminen on eläin, ja vielä laumaeläin. Tällä faktalla pystytään perustelemaan lukematon määrä ihmisen käyttäytymisrefleksejä, joita selitellään sitten miten mitäkin. Miksi nainen jättää työttömäksi jääneen miehensä? Ei siksi, että avioliitto olisi kuralla tai siksi, että talous olisi kuralla, ei edes siksi, että muutama ilta viikosta venähtää viihteelle, kun ei töitä löydy. Vaan siksi, että hän haluaa pesueensa turvaksi vahvimman alfauroksen, eikä heikointa: Suoraan eläinkunnasta.
Miksi ihminen siirtyy vahvemman selän taakse? Itsesuojeluvaisto ja hyväksytyksi tulemisen tarve: Suoraan eläinkunnasta.
Miksi nurkkaan ajettu sättii, sylkee ja uhkailee kuin paviaani tai hyökkää päälle kuin rotta? Pelastautumisrefleksi: Suoraan eläinkunnasta. Pienimmillä koirilla ääni on suhteessa suurin ja reviiri pienin, purevat silittäjää heti armotta.
Siinä esim. koira eroaa ihmisestä, että pahaa tehtyään siitä huomaa, "punastumisen". "Ihminen" porskuttaa uuteen pahantekoon kuin ei olisi mitään tehnytkään.
Meidät erottaa eläinkunnasta - ainakin nykytietämyksellä - järjen käyttö ja historian jatkumon oivallus. Vastaavaa ajantajua ei muilla eläimillä ole. Ihmettelen sitä, miten inhimilliseltä kannalta epärationaalisesti eli siis eläimellisesti merkkipaikkoihin istutetut päättäjät toimivat. Aivan kuin huomista ei olisikaan. Tämänpäivän sillanrakentamisenaloitus voi olla huomisen kirkkainta viisautta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini