Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Isoja asioita

Perjantai 7.8.2009 klo 20:00


Et elä ikuisesti

 

Ilman arvomaailman muutosta ei elämässäkään voi tapahtua muutosta.

Joudut kysymään, mitä oikein teet täällä?

 - Kysymys on hyvä, mutta jää helposti vaille vastausta.

Pakosta mietit, onko elämällä mitään merkitystä?

Salaisuus onkin nykyhetkessä. Tarkkailemalla tätä hetkeä, voit tehdä sen paremmaksi.

Sen jälkeen kaikki myöhempi on parempi.

Jokainen uusi päivä on jo itsessään tarkoitus.

 

Työstä selviää vain tekemällä

 

Verotuloja ei voi loputtomasti korottaa, vaikka veroprosentti olisikin alhainen.

Sen varaan ei voi turvautua, ei meillä eikä muualla. 

Kurikassakin on selvä tulevaisuuden visio, tahdoimme tai emme: Veroja pitää korottaa, palveluista pitää karsia ja velkaakin pitää ottaa.

Tämä kaikki vain siksi, että kurikkalaisetkin ikääntyvät.

Taantumasta voimme selvitä, mutta sen jälkeen tulevat isot ongelmat. Vuonna 2015 vanhuksia on tilastojen mukaan Kurikassa 20 % väestä.

Kun huoltosuhde on jo nyt yli 50, nousee se 2020 mennessä noin kahdeksaankymmeneen. Eli silloin sata työssä käyvää elättää 80 sellaista, joka ei vielä tai enää ole töissä.

Siksi muutokseen tähtäävään työhön on ryhdyttävä nyt.

Kuntasektorinkin toimintaa pitää silloin valitettavasti tehostaa.

Asiasta on varmaan vaikea puhua nyt, kun

työttömyyskortistot ovat pullollaan.

Kuitenkin, ymmärtämällä tämän tosiasian ja hetken, tulevaisuus on parempi. 002.jpg

Tässä maisemassa on meidän kaikkien yhteinen tulevaisuus. Ennen sitä, meillä on tilaisuus tehdä paljon hyvää yhteisömme hyväksi. Ei siihen tarvita muuta tietoa kuin se, että oma muutos tapahtuu vain arvomaailman muutoksen kautta.


Kommentit

7.8.2009 20:41  Toivotaan

Huoltosuhdeprosentti on arvio, joka toteutuu, mikäli Kurikkaan ei onnistuta luomaan työtä ja työpaikkoja nuorille perheille. Toivoa soppii, että yrittäjät jaksavat vaikean ajan yli ja jaksavat kehittää!

7.8.2009 23:05  Juhani

No joo... nyt ollaan reilusti eri mieltä "tuonpuoleisesta", mutta on se hienoa että meillä on uskonnonvapaus. Se antaa mahdollisuuden nykyään poiketa ainoasta oikeasta katolisen kirkon näkemyksestä ja uskoa ettei tuolla puolen ole mitään. Onhan sekin tietysti hyvä uskonto. Mutta takaisin politiikkaan ... jatkakaa huoltosuhteesta. Minä kirjoitan huomenna tuonpuoleisesta oman blogijuttuni...

Mutta jatketaan politiikasta.

7.8.2009 23:29  Kauno Kyvykäs

Ainoa todellinen voimavara uuden kurikan kehittämisessä on ammattikoulu. Paras tapa ammattikoulun kehittämisessä on on yhteistyö seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. Teknikot ovat eläköityvää luonnonvaraa, yksikään insinööri ei pysty korvaamaan vajetta jonka eläköityvät teknikot jättävät jälkeensä. Kurikan ammattikoululle oivallinen paikka ruveta kouluttamaan työnjohtajia, alansa ammattimiehistä. Tämä aukko syntyy teknikkojen eläköitymisen myötä.

7.8.2009 23:35  Jurvan Kymppi

Näinhän se periaatteessa on, paljon parmpi tulos saadaan ammattikoulun kehittämisellä, kuin vanhan kotiteollisuuskoulun käpyjenmaalauskurssilla.

8.8.2009 0:14  Kauno Kyvykäs

Huvittavinta päättäjien vanhusten hoidon leikkauksissa on se, tämänpäivän nuoret ovat huomispäivän vanhuksia.
Eräs hoitaja kertoi vanhasta ylihoitajasta, joka oli suorastaan ilkeä sellaisille, jotka eivät kyenneet pitämään huolta itsestään. Kuinka ollakkaan hän halvaantui ja joutui samaan paikkaan, puolenvuoden kuntoitusjakson jälkeen, jossa oli itse ollut töissä. Voiko moittia sellaista hoitajaa, joka ei suhtautunut täydellä ymmärtämyksellä vanhaan esimieheensä.
Kuinka me, joilla on omat vanhuksemme voimme vaatia parempaa kohtelua itsellemme, mitä me annamme omille vanhuksillemme.

8.8.2009 3:54  esko r

Juhanille:
Kannattaa kirjoittaakin tuonpuoleisista,kun ei tämänpuoleisista ole ideaa.Tuonpuoleisista ei tiedä kukaan,ei edes kaikkiataitava Juhani.Ps. Ota ip-esiin,jos siltä tuntuu ja arvaa kuka nimimerkin takana on..

8.8.2009 9:18  Juhani

Yritän vääntää esko rautalangasta:

Vääntö nro. 1
En ole Matti Ollilan blogin pitäjä eikä minulla ole mitään oikeuksia eikä kiinnostustakaan nähdä sinun IP-osoitettasi.

Vääntö nro. 2
Sattuipa hauskasti: Olen aikoinaan voittanut yhdessä Heikki Kilpiän kanssa kaupungin järjestämän ideakilpailun. Oletko sinä ideoinut joskus jotakin?

Vääntö nro. 3
Tuonpuoleisen suhteen tiukkapipoja on löytynyt kautta historian. Ei nykypäivä ole mikään poikkeus.

Vääntö nro. 4
En osaa rokottaa, en hitsata tig-hitsillä, en tehdä permanenttia, en koristeveistää ja toinen toisensa jälkeen löytyy yhä vaikeampia tehtäviä joihin en pysty. Tiedän kyllä mitä en osaa, mitä osaan ja minkä yritän tehdä arvaamalla.

Enkä usko rttä minun pilkkaamiseni on ainoa asia jonka sinä hallitset. Olet varmasti taitava ammatissasi.

8.8.2009 9:51  Puhuri

Onko esko r:llä ammatti?

8.8.2009 9:53  Kauno Kyvykäs

Hyvä jä tärkeä ihminen elää ikuisesti. Hän tarvitsee kaiken omaisuuden ja rahan, minkä saa toisilta rosvottua. Hän ei tee milloinkaan virheitä, kaikki vastoinkäymiset ovat aina toisten vika.
Kaiken kukkuraksi hän on harras uskovainen, uskoo tuonpuoleiseen ja että rukoilemalla saa kaiken tekemänsä vääryyden anteeksi anteeksi.

8.8.2009 10:56  Itsekin vaatimaton synkistelijä historiassa ja nyt

Komea rivi synkistelijöitä:Mauno Koivisto,Sauli Niinistö, Iiro Viinanen ja ????? arvatkaa kuka.? Yleensä synkistelijät pääsevät kuuluisuuteen niinkuin havaitaan.

8.8.2009 10:58  Juhani

En väitä Kauno sinulle vastaan. Tuollaisiakin ihmisiä on.

Mutta itse asiassa Esko, voitaisiinko lähteä tänään muutaman kilometrin kävelylenkille. Soita niin keskustellaan kasvokkain... tai siis kasvot menosuuntaan. Löydät kyllä numeroni tai jos et löydä niin lähetä sähköpostia. Tänään johonkin aikaan ?

8.8.2009 13:23  Kauno Kyvykäs

Ikuista elämää etsiessä pakostakin törmää ikuiseen nuoruuteen. Ikuiseen nuoruuteen vääjäämättömästi kuuluu syrjähypyt.
Eräs jurvalainen hyvä, ellei paras korpiajattelun ikoni sanoi syrjähypyistä.

Köyhä, kun käy vieraissa, se on huoraamista.
Rikas, kun käy vieraissa se on romanssi.

8.8.2009 13:53  Jurvan Kymppi

Seurasin IP-keskustelua ja keskustelun aiheita. Tulee mieleen, kuka syyttää ketä ja mistä. Kohteet, jos lähtee juttua nostamaan, käykö, niin, jotta syytteen nostajat ovat ensimmäisenä lirissä.
Syytteitä, kun jaetaan, tutkitaan kaikki asiat samamalla kertaa.
Jollei, mitään tutkita, kurikassa on villinlännen lait.
Kinkkinen juttu.
Onko tässä pelissä koko kurikan uskottavuus.

8.8.2009 14:57  Notta...

Faktaa on ainakin se, että Kurikka menetti kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 105 henkeä väestöstään, eikä likeskään kaikki löydy kirkkomaalta. Ellei nyt jotakin elvytystoimia tehdä, ensi vuonna käy sama puhuri. Kurikan väkiköyhtyminen oli Etelä-Pohjanmaan kovin. Suhteellisesti vain Karijoki kiilasi ohi 17 hengen menetyksellään, kun on kymmenesosa Kurikan väkiluvusta.
Ellei jonku mielestä mitään kannata tehdä, sopii kertoa, mikä on sen tarinan päätösepisodi. Nyt olisi hyvä ja edullinen aika satsata infraan, mutta ilman pysyviä työpaikkoja, sille infralle ei ole pian käyttäjiä ja silloin siitä tulee vain riippakivi, yksi huollettava lisää huoltosuhteen päälle.

8.8.2009 16:05  Että..

sdp ja
keskusta on sellaisessa asemassa ,että nyt pitää toimia!

8.8.2009 19:35  Kauno Kyvykäs

Huoltosuhteet olkoot mitä on, faktaa on se, jotta makunnista virtaa rahaa enemmän pääkaupunkiseudun naalujen elättämiseen, mitä saadaan takaisin. Lisäksi pitää elättää maakuntien naalut. Hyvällä tahdollakaan kunnissa ei riitä raha.

8.8.2009 19:35  Kauno Kyvykäs

Huoltosuhteet olkoot mitä on, faktaa on se, jotta makunnista virtaa rahaa enemmän pääkaupunkiseudun naalujen elättämiseen, mitä saadaan takaisin. Lisäksi pitää elättää maakuntien naalut. Hyvällä tahdollakaan kunnissa ei riitä raha.

8.8.2009 20:32  Kauno Kyvykäs

Justiin selkisi semmoinen asia, jottei jurvassa rahallakaan saa kyyditystä kouluun. Maksellaan kaikenvaltakunnan matkakorvauksia, väärin perustein, silti ei pystytä rahallakaan antamaan mahdollisuuta koulukyyditykseen. Hävettää, kaikkien jurvanpuolen lukiolaisten takia. Onko vanhan kurikan puolella asiat yhtä huonosti.
Näistä nuorista, jotka käyvät lukiota, meillä on mahdollisuus saada palautteena todellisia kurikkalaisia, kun he ovat koulunsa käyneet, mikäli ei kättelyssä pilata suhteita nuorison kanssa.

8.8.2009 20:38  MikäNaalu?

Onko naalu joku uusi nautaeläin? Sen ymmärrän, jos laukussa lukee että Genuine Leather, jotta se on aitua genuiinin nahkaa, mutta naalusta en ole kuullut mitään. Vai onko se näätäeläin?

8.8.2009 20:42  Kauno Kyvykäs

Vopisikohan ämä eläkkeelle jääneet nerot tukkia turpansa, kun ei kerran työtkään huvita. Miksi nämä eläkkeelle jääneet soittavat poskeaan joka asiasta, vaikkei työnteko huvita millään tavalla.
Työnteon tuloksia suomessa tarvitaan, eikä mitään eläkeläisten paskan puhumisia.

8.8.2009 20:52  Kauno Kyvykäs

Naalu on turhanpäiväinen otus, joka syö ihmisten työn tuloksia. Näitähän ei kukaan pakosta tarvitse, olisi suotavaa jottei tälläisia turhanpäiväisyyksiä olisi ollenkaan. Yliopistojen lajivalikoimaan kuuluu naalujen koulutus, miksi en tiedä.
Naalujen olemassaolo yleensä laman aikana kertoo laman syvyyden. Pahimmillaan naalujen takia joutuu valtio tekemään miljardi kaupalla velkaa, oikeiden ja tuottavien työtätekevien maksettaviksi.

8.8.2009 21:17  onko näin?

Nyt tais naalu pistää KK:ta takapäähän oikein kipeästi kun nuon kirpaisi.

8.8.2009 21:39  varmio

Edellisen blogikirjoituksen kommenteissa pohdittiin mielenkiintoista keskustelua politiikan uskottavuuteen liittyvästä asiasta - kuntapäätöksentekoon ja -vaaleihin.

Sitä keskustelua haluttiin ilmeisesti hiljentää IP- ja rikosilmoituskommenteilla. Tuttu taktiikkaa eräillä tahoilla koettaa saada toisinajattelijat kuriin ja hiljaiseksi,

8.8.2009 22:07  Tarvitaanko jo Sinkkosta?

Pitäisiköhän jo kutsua Sinkkonen apuun.

8.8.2009 22:19  Juhani

Varmio:
No minun kohdallani ainakaan ei ole kyse hiljentämisestä. Minulle on ihan sama kuinka paljon muita haukutaan. Mutta jos minua haukutaan niin alan itkeä, koska olen niin herkkä ;-)

8.8.2009 22:34  aivan muuta

Kaikki kukat saa kukkia, mutta syyttely ilman varmaa pohjaa on vaarallista.

8.8.2009 22:38  JE

Juhani itke rauhassa jos siltä tuntuu, meitä on paljon jotka olemme valmiit ojentamaan sinulle lohduttavan käden.

8.8.2009 23:03  Kauno Kyvykäs

Siis, pohjaahan on.
Jos joku haluaa nostella syytteitä, niin pitää olla varma asiastaan.
Yleensä poliiikkojen valittelut eivät johda mihinkään, koska, poliitikkoen omat asiat julkisuuden henkilöinä ovat mainosta, johon oikeuslatos ei ryhdy.
Ei Juhania kukaan todellisuudessa kukaan hauku, aivan kelvollinen otus.
Ääntä, kun pitää aina on kaiku.

8.8.2009 23:32  Kauno Kyvykäs

Naalut iskevät kaikkien takapäähän kipeästi, ei taritse olla edes homo.
Miettikää kaikki itse tykönänne kuinka paljon elämä olisi helpompaa ilman naaluja.
Saisi työtä tekevät ihmiset palkan ilman turhanpäiväiä kusetuksia.
Eniten käy sääliksi näitä, jotka ovat hoitoalalla ilman koulutusta, sekä koulutetut. Tämä järjetön ralli määräyskirjojen, määräyskirjojen sisällön ja yleisen sisäsiisteyden kanssa on täysin järjetön.
Onko yhteiskunnan tarkoitus tehdä kaikista toiminnoista rahastusautomaatteja, jonka nimissä kaikista työntekijöistä tehdään kusetettavia orjia, vai toteutetaanko sellaista politiikkaa, joka ottaa kaikki kuntalaiset huomioon.

8.8.2009 23:55  Kauno Kyvykäs

Kaikkei eniten ottaa aivoon ammattiyhdistysten rooli, nämä v****llee työtttömille kaikkein eniten.
Varmasti on korkotulojen kannalta viisaampaa pihdata valtion ja työnantajien rahoja, kuin maksaa niitä työttömille.

9.8.2009 0:17  jj

Joku puhui sinkkosesta, ei ei. Näin yötä vasten kuka korvaa menetetyt yöunet.

9.8.2009 0:21  Jurvan Kymppi

Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnkonnnnnnnnnnnnnnnnnnnneeen eeeeiiiiiiiiiiiiiiiiii,eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,pois tämä kirous.

9.8.2009 8:21  Kauno ja Sinkkonen

Sinkkonen ja Kauno Kyvykäs yhteistyöhön. Eikös kauno ole jo valtuustossa ?

9.8.2009 10:58  Missä todelliset hyödyt piileksivät

Mitä eroa on firmojen saneerauksilla, fuusioilla, yhdistymisillä verrattuna kuntaliitoksiin. Kuntaliitoksissa lain vojalla ja sopimuksilla taataan kaikille liitosjankohtana oleville irtisanomissuoja ja tästä seuraa se , että liitoskunnissa on "ylimääräisiä" johtajia ja päälliköitä, katsokaa vaikkapa Seinäjokea. Näitä taio heitä ei olisi ilman irtisanomisuojaa. Missä on hyöty, sanotaan, että eläköitymisen kautta paikkoja voidaan jättää täyttämättä, voidaanko sopii kysyä kun on totuttu. Onhan Kurikkaankin perustettu kokonaan uusia virkoja esim. kaavapuolelle jne. Liikelaitosyhtymät huseeraavat omalla tontillaan välittämättä kuntakonsernista. Mitä tekevät firmat, saneeraavat henkilöstöään, johtajiaan, päälliköitään, etsitään kustannussäästöjä ja saavutetaankin niitä. Kuntakenttä toimii aivan toisin, puhutaan toiminnan tehostamisesta, mutta todelliset säästötoimet ovat kaukaisia haaveita vaan. On vissi ero firmojen fuusioissa verrattuna kuntaliitoksiin, ja kunnat ovat tuossa pelissä häviäjiä.

9.8.2009 11:23  Kommentti 10.58

Olisikohan kuntakentällä aika katsoa peiliin?
Tähän asti vain harvoissa kunnissa on ymmärretty, että rahan jatkuva lypsäminen hallitsemattomiin kulujen lisäyksiin on vihdoin loppu.
Johtavat politikotkaan eivät näytä ymmärtävän, että valtion ja kuntien kukkaro on yhteinen. Sitä täyttävät samat veronmaksajat!
Tätä näyttää olevan vaikea Kurikassakaan virkamiesten ja poliittisten päättäjiennielaista. Ennemmin tai myöhemmin tosiasiat on kuitenkin pakko hyväksyä kuluvan valtuustokauden aikana. Parempi heti, kuin myöhemmin!

9.8.2009 14:49  Juhani

10.58 Jos todella oikeasti haluat vastauksia kysymyksiisi, niin haluaisin vastata henkilökohtaisesti. Onnistuuko sellainen?

9.8.2009 15:12  Kauno Kyvykäs

On kuntien ja valtion kukkarolla vissi ero.
Valtion kukkarolla häärää paljon enemmän naaluja, joista ei ole veronmaksajille mitään hyötyä.

9.8.2009 16:18  Kurikan hallinnossa on hiljaista

Miksiköhän Kurikan kaupungin hallinnossa on niin hiljaista kuin huopatossutehtaalla. En tarkoita nyt heinäkuutta vaan koko vuotta. Eikö Kurikan kaupungin hallinnon pitäisi näkyä ulospäin jotenkin, että koemme, jotta siellä tehdään jotain kehittävää.Jotenkin tulee tunne, että siellä ollaan tumput suorana ja käydään töissä kahdeksasta neljään ja nostetaan palkka. Samoin luottamushenkilöt kävvät kokouksisssa ja juoruilevat siellä juotuaan ensin kokouskahvit hyvien voileipien kera sekä availevat kokouksen aluksi esityslistansa ja lähtevät kokouksen jälkeen tehtyään rutiininomaisia päätöksiä kotiinsa.

9.8.2009 17:02  Kansalainen

Mitä kokoomus on edes esittänyt tehdä Kurikan hyväksi kuluvalla vaalikaudella. Kaikilla on nyt ollut tilaisuus, jotka ovat hallituksessa. Mitä kuuluu Lammi. Sariola ,Ylinen, Kankaanpää, ketä siellä nyt onkin? Mutä olette saaneet aikaan toistaiseksi. Hiljaa on oltu.

9.8.2009 17:17  ajatus

"Kansalainen" Ajattele, mitä muuta itse voit tehdä Kurikan hyväksi kuin haukkua muita saamattomuudesta!

9.8.2009 17:31  Notta...

Kyllähän tietysti tällaisten blogipalstojen tarkoitus on nimenomaan tuoda mielipiteitä esiin ja jos veroa maksavalla kuntalaisella on tunne, etteivät hänen veroeuronsa ole tuottavasti hyödynnetty, siitä on oikeus lausua mielipide. Tähän huoltosuhteeseen lasketaan käsittääkseni myös julkisen sektorin väki, joka ei tuota suoranaisesti "uutta rahaa". Kansankielellä puhuttaisiin selänpesiöistä, joskaan en halua käyttää kyseistä nimikettä pilkkamielessä. Julkinen palvelusektori on tarpeellinen, jopa välttämätön, mutta myös siltä voidaan edellyttää kustannustehokkuutta - sektorikohtaisesti tietysti aina tiettyyn rajaan saakka. Eri rajansa ovat esim. hoiva/terveyspuolella ja omat koulupuolella. Teollisen järjestelmän objektiksi meistä harva julkisen sektorin palveluissa haluaa, mutta veroeurot on käytettävä taiten, etenkin kun ajat ovat kovat ja muulloinkin.

9.8.2009 18:27  Johtuuko hiljaisuus koejasta?

Voisiko mitäänsaamaton hiljaisuus johtua ylimmäm viranhaltijan ja esittelyvastuullisen koeajasta? Tuntuu siltä, että kaupunginjohtaja ei halua liikauttaa huultansakaan ennenkuin viran kuuden kuukauden koeaika on mennyt umpeen. Kaupunginjohtaja on omaksunut hyssyttelytaktiikan, ettei vain ärsyttäisi ketään, ei edes Mäkijussia, jottei virka vaarantuisi.

Onkohan kaupunginjohtaja ymmärtänyt koeajan tarkoitusta ollenkaan?. Kuvittelisin, että pikeminkin tulisi olla vereksenä miehenä aktiivinen uusien aloitteiden käynnistämisessä ja osoittää jämäkkää hallintotaitoa. Nyt ei ole nähty kumpaakaan.

Todellisuutta voi paremminkin kuvata vanhalla vitsillä, jossa junansuorittajapoika kiirehti kärräämään kottikärryllä puolikuuroa ja liikuntarajoitteista isäänsä katsomaan kun junata olivat lähestymässä asemaa molemmista suunnista huutaen isänsä korvaan "Kato isä pian näet kunnon rysäyksen."

Kurikka etenee kuin kirkkovenesoutuporukka, jossa kaupungiinjohtajan hymy perässä vain leviää sitä mukaa kun politikot soutavat selkä edellä päin kivikkoa. Kohta rysähtää.

9.8.2009 18:29  Kauno Kyvykäs

Pahin este työväen palkkamiseen ovat työväen sivukulut. Ei trvita minkään sortin naaluja ihmettelemään, kun vain suhteutaan sivukulut firmojen päälukuun ja liikevaihtoon. Ei pitäisi olla monimutkaista. Lisäarvonvero piti olla työllisyyttä suosiva, toisin kävi nykyään pahin työllistämisen este on lisäarvonvero. Naaluja elätetään näillä rahoilla, jotka pitäisi käyttää yhteiskunnan kehittämiseen.

9.8.2009 18:45  Jurvan Kymppi

Teitä ja teidän kirjoituksia, kun lukee ja miettii ja tietää mistä todellisuudessa on kysymys. Siitähän miehen tuntee, jotta sillä on munat. Kätevä ämmä niitä hommaa parit, kolmet.

9.8.2009 20:14  Kauno Kyvykäs

Meitähän on, on mäkijussia on ollilan mattia on saarakkalan veli-mattia, on ylisen penttiä on margittia on melkein 150000 meitä kaikkia, ei elämä mene eteenpäin, jos me vihaamme toisiamme. Mennään kaikin huomenna töhin, jos ei ole töitä, etsitään.
Mikään ei ole rehelliselle ihmiselle helppoa, mutta rehelliset ihmiset pitävät kaikista huolta. Kaiken kukkuraksi rehelliset kurikkalaiset, nuoren sukupolven edustajat pitävät paikkakunnan asuttuna.
Mikään ei lämmitä mieltä paremmin, kuin lastenvaunuja työntävä äiti. Niin on vieläkin parempaa on tarjolla, perässä isä tulee vanhemman jälkikasvun kanssa.

9.8.2009 20:23  Tarttis tehä...

"Ei siihen tarvita muuta tietoa kuin se, että oma muutos tapahtuu vain arvomaailman muutoksen kautta."

Näin päättyi yllä oleva MO:n blogi. Minua on vaivannut todella pitkään kerskakulutuksen ja hälläväliä -tyylin aikaansaama turha tehdyn työn haaskaaminen. Se näyttäytyy niin, että ihan hyvä tietokoneruutu laitetaan "lavaan", kun halutaan litteä, joka vie 6 kertaa enemmän sähköä. Tämä hylätty ruutu menee murskaamolle, ei hyötykäyttöön. Samoin paiskataan surutta muuta atk-, digiboxi- yms. tekniikkaa suoraan roskiin, vaikka näitä virtapiirejä ja muuta tekniikkaa, runkoja yms. voitaisiin käyttää vuosia tästä eteenpäin. Ellei suoraan, niin materiaali hyväksikäyttäen.
Älyn ja tarkan tekemisen, kalliin infran hävittämistä, sanon minä!
Pelkästään tämän tyyppisen kierrätystavaran oikeaan hyötykäyttöön ja tehokkaaseen lajitteluun löytyisi varmasti näppäriä käsiä ja jos kaupunki olisi jelppaamassa, homma voisi toimia pian omillaan. Eikös sitä hallitilaa kuitenkin tämmöiselle ole ja ilmastonmuutoksesta puhutaan. Mitä vähemmän haaskaamista, sitä vähemmän päästöjä, ymmärrän.
Ei kaupungin tarvitse iankaiken ko. toimintaa kustantaa, mutta ajankohtainen idea olisi tällainen.

9.8.2009 20:39  Töitä

Olipa Kaunolta kaunis kommentti.
Niin, paljon on puhetta kaupungin henkilöstön harventamisesta. Se vain ei ole helppo juttu. Monet muistavat erään virkamiehen tehtäväkuvan tarkistuksen Jurvan puolella. Sota syttyi ja raatojen laskentaan asti ei olla vielä päästykään.
Toisaalta muistokirjoituksessa hän paljasti, että ystävänsä johtava lääkäri ei pykälistä pahemmin piitannut ja samoin opein kun toimi itsekin. Pitäisi kuitenkin yrittää muistaa, mistä palkka maksetaan.
Kurikassa on ollut kauan puhetta paljosta henkilöstöstä, jotta nyt, kun jurvalaisillakin on hallintoa vahvistettu, on aika kysyä: Onko kaikille työtä?

9.8.2009 22:01  Kaunon alvi

Olen yrittäjä. Kauno on väärässä ALV: kohdalla: Hinnoittelen tuotteeni ilman alv:tä, eli mitä minun tulee saada. Sitten lisään alv:n jonka asiakas maksaa. Tämän joudun tilittämään valtiolle, saan siinä korotonta lainaa runsaa kuukauden ajan, jota voin käyttää ennen tilitystä. Palkan sivukulut ovat kaikki samat yrittäjillä, se ei sisämarkkinoilla aiheuta vääristymiä, ulkomaan viennissä se vaikuttaa kilpailukykyyn, alv:a ei vientiteollisuuden tarvi maksaa, vaan saa viedystä tavarasta alvin takaisin.
Entinen mustalainenkin sanoi ravivalmentajalle: oii, älä anna palijo sitä alviii, ku se on niin kallista.

9.8.2009 22:02  Positiivisuus esiin, synkistely seis

Täällä kommenteissa paljon parannetaan maailmaa ja siinä sivussa hyvin paljon Kurikkaa. Opetetaan toisia ja opastetaan kuntalaisia, päättäjiä ja virkamiehiä, mollataan nimimerkin takaa ketä vain, ,pyydetään vastauksia eikä niitä koskaan saada, poiketaan aiheesta sumeilematta, keksitään hyviä ilmaisuja ja sanontoja, ihmetellään menneitä ja jo tehtyjä päätöksiä. Harvassa on kommentit jotka luotaavat tulevaisuuteen, harvassa on kannustavat kommentit, kiitoksista puhumattakaan. Mitä jos kilpailtaisiin hyvistä asioista, tuodaan niitä esille oikein urakalla, katsotaan valoisia asioita ja tuodaan niitä esille. Minä ainakin aloitan: Suomen kesä on parasta mitä tiedän ja vuodenajat ovat kokemisen arvoisia. Mikä sinun mielestäsi on positiivinen asia ?

9.8.2009 22:21  pepe

Kyllä se on ehdottomasti Kurikan Koomuksen terhakkuus.

9.8.2009 22:27  Aika äimänä!

20.39 Töitä

Niinpä.

Jos ei pykälistä pahemmin piittaa, aika ajopuina olemme me, näihin byrokraatteihin turvaavat veronmaksajat, joiden verta (lue veroeuroja) kuitenkin nämä samat juovat, eli meidän edusmiehinämme ovat meidän rahoillamme pröystäillen pahimpia pelkojamme. Näinkö olla pitää?

9.8.2009 22:29  Juhani

Tekisin aivan mielelläni jonkinlaista omaa selontekoa kuntaliitoksen johdosta vajavaisen älyni mukaan ja muutenkin syntyvistä säästöistä, mutta kyllä se käytännössä on mahdotonta tällaisella julkisella foorumilla minulle ja kaikille muillekin.

Nimittäin jos mainitsen yhdenkin nimen kaupungin työntekijöistä vaikka vain hyvälläkin niin en koskaan voi olla varma millaisen saastan tämä ihminen saa niskaansa vaikka vain sanoisin pelkän nimen.

Olen joka tapauksessa syntyvien säästöjen suhteen paljon toiveikkaampi kuin kukaan muu täällä. Se tiedettiin - ja sen muistaakseni blogistikin mainitsi, että säästöt eivät näy heti. Mutta kyllä ne tulevat näkymään. Täytyy muistaa että sekä porkkanarahat että työsuhdeturva ovat molemmat porkkanoita joilla kuntalaiset on ollut tarkoitus saada myötämielisiksi kuntaliitoksille.

Työllistämisen suhteen olen kyllä hiukan eri mieltä kuin monet muut, mutta minä olenkin minä. Ehkä blogisti on sittenkin oikeassa siinä että nyt pitäisi satsata infraan. Sellaisiin osiin sitä jotka työllistävät väliaikaisesti pitkäaikaistyöttömiä ja kurikkalaisia yleensäkin ja joissa tarvikkeiden osuus on suhteellisen pieni.

Kannattaisiko jopa perustaa työllistämisosuuskunta, joka voi tarjota lyhyempiä työsuhteita työttömille silloin kun työllistävää saneerausta ja ylläpitoa löytyy. Ehkä kaupungin ammattilaisia pitäisikin nyt poikkeuksellisesti siirtää työttömien ohjaustoimintaan ja tutkia löytyykö hankkeita jotka sekä työllistävät, ovat hyödyllisiä kaupungille ja ennenkaikkea välittävät viestiä eteenpäin siitä että kuntalaiset ovat niitä joiden puolesta hallinto - oli se liian suuri tai ei - toimii. Jos joltakin vielä puuttuu kiire, niin se saadaan varmaan aikaan.

Mutta älkää nyt hyökätkö minua pientä yksinäistä ajattelijaa vastaan. Tuskinpa kukaan muu koskaan ajatteleekaan samalla tavalla kuin minä.

10.8.2009 3:27  Kauno Kyvykäs

Kauno ei ole alvin kanssa millään lailla väärässä. Kun ja jos me tehdään toisillemme töitä me maksamme helsingin naaluille järjettömän summan rahaa alvin muodossa, pelkästä työnteon riemusta. Et ole yrittäjä jollet tätä käsitä. Alvi todellisuudessa ei ole nimensä mukainen, jollei työvoimakustannuksia saa alvvähennyksiin. Alvi nykymuodossaan ajaa työn halpatuontimaihin. Suomesta ja koko euroopastasta on kulutustavaratuotanto hävitetty ja suurimpana tekijänä on ollut lisäarvonvero, joka ei tue työllistämistä, vaan toimii työllistämistä vastaan. Hinnoittelu on hinnoittelua, mutta vero on yrittäjälle menetettyä tuloa.

10.8.2009 3:40  Kauno Kyvykäs

Sillä tulolla jonka yrittäjä saa, yrittäjä kykyjensä mukaan pystyy palkkaamaan työtekijöitä. Jos yrittäminen ei kannata on työttömyyttä, kuten nyt. Nopeasti alvi remonttiin ja Suomi nousuun. Mikään direktiivi ei estä lopettamasta työnteon rosvoveroa. Rosvovero koskee yhtälailla työnteon sivukuluja, älkää ihmetelkö työttömien määrää, ellette ymmärrä työnteon rosvoveroa. Ostot saa alvvännyksiin, tätä kautta tuetaan halpatuontimaiden teollisuutta.

10.8.2009 3:57  Kauno Kyvykäs

Porkkanarahat ovat yleensä tyhmiä varten. Tyhmiä saadaan aina kusetettua lupaamalla rahaa, niin ei tarvitse, kuin luvata. Tälläiset ns. porkkanarahat häipyvät, kuin kusi lumeen jälkiä jättämättä, kevät vie hajunkin.

10.8.2009 4:43  Kauno Kyvykäs

Valtion velka pystytään veroremonteilla pitämään kotikutoisena, haluttaessa. Niin, onhan se hienompaa lähteä ulkomaille tekemään velkaa, saa hyvän palvelun, kun käy kenkkäämässä suomalaista työtä ulkomaille. Työllä velka aina maksetaan.
Hävityllä sodalla on aina saatu teollisuus nousuun. Sotaa ei kukaan halua, mutta olisiko sodanjälkeisen rauhanajan myllerryksestä jotain opittavaa. Historian merkitys ihmisille on siinä, että historiasta pitää, ei pitäisi, ottaa opiksi.
Terveisiä Mikkilän Matille sinun kurjimmalta oppilaaltasi.

10.8.2009 7:04  Juhani

3.57 Saattavat porkkanarahat olla tyhmiä varten, mutta ajoivat silti asiansa niiden suunnittelijoiden mukaan, niin että kuntaliitoksia saatiin aikaan - ainakin osaksi niiden avulla.

Ja kaikessa pitäisi pyrkiä kuitenkin noudattamaan lakien laatijoiden tahtoa. ALV ja porkkanarahat ovat nyt kaikesta huolimatta olemassa.

10.8.2009 9:18  Tunsin oloni vaivautuneeksi ja surulliseksi

Kävin ja olinkin eilen urheilukeskuksessa. Kolmen tunnin aikana näin yhden (1) hissuttelemassa (kävelemässä) uudella urheilukentällä. Missä on päätetty rakentaa kahdeksan (8) rataa, siinä on dokumentti kerskarakentamisesta, ei ainakaan käyttäjiä ole eikä ollut. Voisiko joku vastata, missä ja koska on päätetty rakentaa kahdeksan !!!!!!! rataa. Kaunishan kenttä on, mutta elämmekö me pelkällä kauneudella. Muuten pesäpallokentällä huomasin ilokseni ainakin 100 (sata) ihmistä ja korjaamattomalla tenniskentälläkin kaksi(2) pelaajaa, mutta varsinaisella urheilukentällä vain yhden hissuttelijan kymmenen (10) minuutin ajan. Surulliseksi tulin kun ajattelin veromarkkojen viskelyä turhuuteen. Löytyyköhän vastuunkantajia tehdyistä päätöksistä, epäilen suuresti.

10.8.2009 9:34  Riippuu tarkoitusperistä

Kävin Monnarilla kahteen kertaan enkä nähnyt yhtä ainoaa ihmistä koko alueella. Uimahallikin oli suljettu. Kävin myös kirkon pihalla ja se sekä kirkko olivat ihan tyhjiä. Olin siellä täysin yksin. Myöskään Aseman kalliilla rakennetulla piha-alueella eikä torilla ollut ketään.

10.8.2009 9:41  Kauno Kyvykäs

Laihialaiset voivat tehdä urheilukentän, jossa on vähemmän ratoja, kuin kahdeksan. Jurvassa on ratakierroskin alle 400 metriä, vaivaista touhua. Ei ole mikään häpeä, jos perussuorituspaikat ovat kunnossa, häpeä on se jollei niitä käytetä.
Kaikki kakarat kentälle.

10.8.2009 10:00  Kerskaa mikä kerskaa, liikunta ja etenkin tekniikka

Pitäisköhän teherä kaksi rataa lisää jos se houkuttelis käyttäjiä, tulis eres päättäjät kenttäpaanalle

10.8.2009 10:03  Kauno Kyvykäs

Jos meillä on kunnollinen urheilukenttä, meidän pitää olla siitä ylpeitä. Saadaanko me sitäkautta uusia "Ruipelojusseja", sen näyttää aika, toivottavasti. Kaikkien kurikkalaisten pitää heti mennä kiertämään urheilukenttä. Virtaa piisaa, niin käykää katsomassa samalla komeita kirkkoja joita meillä on.
Kurikassa on paljon katsottavaa ja mahtavia paikkoja.

10.8.2009 10:10  Olitpa ahkera kulkija

9:34 riippuu tarkoitusperistä. Oliko teillä kotonakaan ketään kun noin aktiivisesti kuljeskelit ?

10.8.2009 10:21  Kauno Kyvykäs

Kissa.

10.8.2009 11:13  Merkillistä!

Maailma on muuttunut, mutta päättäjien korvienväli ei ole muuttunut siinä mukana. Yksilölajien harrastajia on enää niukalti. Lätsä-Pekan, Virenin sekä Maaningan ja Vainion aikoina näitä hikipuurtajia pidettiin lähes kuninkaina. Tänä päivänä seurataan formuloita ja Mika Kallion kallistelua radalla. Yleisöä keräävät joukkuelajit, kuten jääkiekko ja pesäpallo. Ampumahiihtäjä tai pitkän matkan juoksija saa puurtaa rauhassa vain huoltajan ja/tai valmentajan kannustamana.
Jurvaankin piti suuruudenhulluudessa joskus hankkia oikein moukarihäkki, vaikka ei ollut yhtäkään moukarinheittäjää. Kannattaisikohan Kurikkaan rakentaa seuraavaksi velodromi, jos sillä saataisiin Itä-Kurikkaan ratapyöräilijötä. Hanketta voisi perustella sillä, että se palvelee myös entisiä Jurvan pyöräilijöitä ja näin päästäisiin noista kiusallisista porkkanarahoista.
Yrittäjä hoksaa tarpeen ja täyttää sen omalla toiminnallaan. Vain hullunrohkea yrittäjä lähtee tyhjästä luomaan tarvetta, jota ei kenties koskaan synny. Kunnilla näyttää olevan varaa tällaisiin "investointeja taustapeiliin tuijotellen" -politiikkaan. Ja tietenkin, kun on kerran aloitettu, niin koko suunnitelmahan täytyy toteuttaa ja rahaa palaa!!!

10.8.2009 11:16  jotain hyvää

no nyt on ainaki rata missä ei oo klapuja ! niille mahtaville juoksioille. (kaks rataa kullekki)

10.8.2009 11:22  Talot turhia

10.10 Ihan turhaan rakennettu uusi ja kaunis talo kun siellä ei ollut kahdeksaan tuntiin ketään.

10.8.2009 12:09  Juhani

Tulin juuri pitkältä lenkiltä kun harrastan yksilölajia. Yleisurheilijat varmasti ovat tykänneet kun olen puollustanut kenttää ja sen valmiiksi saattamista.

Mutta on ihan eri asia olisinko saattanut remonttia tällaisenaan alkuun. Ainakin suunnitelma olisi ollut ihan erilainen. Katsomo olisi säilynyt koska pituushyppypaikat olisivat olleet siellä missä ennenkin. Teitä ei olisi siirrelty ainakaan niin kuin ne nyt on siirretty eikä huoltorakennustenkaan kanssa olisi toimittu niinkuin nyt toimittiin.

Pelkällä kentän saneerauksella oltaisiin päästy katsomaan kannattaako muuta tehdä ja silti paikalla olisi ollut kaikki tarpeellinen. Kenttä olisi valmis ja se olisi ollut koko kesän käytettävissä.

Ryhdin YU-jaoston kannattaisi kokeilla iltakisoja myös vanhemmille ihmisille. Luulenpa että H50-sarjassa olisi väkeä mistä tahansa maakunnasta kun saisi verestää lapsuutensa urheilumuistoja varsinkin juoksumatkoilla mutta myös pituudessa, korkeudessa ja heittolajeissa.

Järjestäkää edes kokeeksi veteraaneillekin viikkokisoja. Ei heistä enää edustajia Kurikalle tule - paitsi ehkä veteraanikisoissa - mutta tuota voisi tehdä koko Kurikan markkinoinnin osana.

Juoksukoulu on toinen joka Ryhdin kannattaisi ottaa ohjelmistoon. Teuvalla se on tainnut toimia vuosikymmeniä ja koko ajan huipulla on ollut juoksijoita.

Ja sitten erityinen vuoden ranking-syysjuhla kentällä... se pyöriii koko ajan mielessä ja olisi tosi mielenkiintoinen katsottava yleisölajina. Yleisurheilun ympärille voi rakentaa kansanjuhlankin. Voin selittää tarkemmin jos se kiinnostaisi.

Tässä muutamia ideoita koska kentän käyttäjiltä ja erityisesti Ryhdin YU-jaostolta varmaan odotetaan paljon.

Menestys ei voi olla ainoa tavoite, vaan myös massojen saaminen liikkeelle sekä liikunnan mukanaan tuoma terveys. Ottakaa Jikky mukaan ideointiin ja UKK-kävelytesti mukaan kansanjuhliin aina kun se on mahdollista.

10.8.2009 12:17  Juhani

Niin... ei sillä, en halua olla jälkiviisas... ollaan nyt tyytyväisiä tähän ja saatetaan se valmiiksi kun siihen kerran alunperin tuollaisia määriä on päätetty satsata.

10.8.2009 12:27  Kesä jatkuu

Mutta Meijerinlahden virkistysalueelle kaikki kunnia, siinä on jotakin ja nyt pumppu pyörimään ja vesi vaihtumaan niin kyllä kelpaa vaikka vain katsella, puhumattakaan uinnista. Hallinnolle kaikki kunnia ja kiitos hienosta toteutuksesta, mutta urheilukentästä pitkä miinus.

10.8.2009 13:10  Kauno Kyvykäs

Hieno juttu, otta meillä on kunnollinen urheilukenttä. Käyttäjät jos puuttuu, vika on korvien välissä.
On kaksi asiaa, jotka erottavat ihmiset moukista, kirkko ja urheilukenttä.

10.8.2009 13:25  Kauno Kyvykäs

Niin, onhan kolmaskin, kirjasto. Hetkinen mukaan mahtuu nuorisoseurat ja työväentalot. Onhan meillä kaikkea, jos vain osataan hyödyntää. Nykyään on kaikki liian helppoa. Helpompi katsella televisiosta potkunyrkkeilyä, kuin lähteä raitille järjestämään kunnon kapinaa. Illalla kaikki pihalle, menkää vaikka urheilukentälle.

10.8.2009 13:43  Kauno Kyvykäs

On tämä Juhanikin piristynyt, ruusupuska seikkailun jälkeen on tullut äiteeltä ylimääräistä kiitosta, hyvä näin.
Mukavaa, kun on olemassa näin aktiivisia ja positiivisia ihmisiä, kuten Juhani. Tällaisia ihmisiä kurikassa tarvitaan, harva pystyy tuottamaan yhtä positiivisista viestiä ympäristöön.

10.8.2009 14:28  Juhani

Muuten... syksyllä voitaisiin kentällä järjestää myös ennätystehtailut. Kurikkalaisia urheilijoita alkaa olla niin lähellä valtakunnan huippua, että he voisivat järjestää syksyllä oman jännitysnäytelmän kentälle pyrkimällä murskaamaan Kurikan ja omia ennätyksiään.

10.8.2009 16:11  Kauno Kyvykäs

Mitäs muuta, kuin menoksi.
Jos tervitset kökkäväkeä, niin kerro.

10.8.2009 17:16  Taas tuli irea, hehee...

Se jäteveden kokooma-allasko on jokin meijerinlahden puhdis... eikun virkistysalue? Voi kun jämerää. En olisi ikinä arvannu. Ei kyllä ole ollu ketään virkistäytymäskään. Samana päivänä eli viime torstakina oli Pitkämönranta täynnä ja kyseinen karsina tyhjä, vai puhutaanko nyt samasta asiasta? Siis siitä vanhan meijerin takana olevasta kokooma-altaasta?

Jos uudelle kentälle halutaan äksöniä, pitää keksiä joitaki ihan omia ja uusia lajeja, kuten vasemman käden kuulantyöntö, sadan metrin kuivahiihto pikamatkana (lämpötila väh. +12 c ja täydet tamineet), osinkoeurosäkin kanto (euron kolikkoina, paino 120 kiloa) matka 50 metriä, viiden hengen joukkuekisa, jurvalaasen takaasinheitto; 70 kiloonen jurvalaanen, niskas ja persees kahvat; pituustuloskisa, kurikan heittokisa; pronssiin valettu kurikka eli paitapiiska ja tarkkuuskisana; maalina joku jurvalaanen poliitikko tai uusi vaakuna fajanssiversiona, paras kräsährys palkitaan, matka 7 metriä.
Oheislajeina vaikkapa sonnanheitto, josta tietyt puolueet joudutaan douppingin ja ylikunon takia sulkemaan pois ja poliittinen välistävetokisa, josta joudutaan jälleen sulkemaan jo SM-tason poliitikkoja pois.
Näin omin rahkein saadaan jälleen kansa yltymään ja suurella syrämellä kasirataiselle, kun taustalla soi Tapio Rautavaaraa ja Eikka Valtasen "Elämän valttikortit". Varmasti kiinnostuu taas Helsingin Sanomatkin. Takuulla!

10.8.2009 18:42  hyvä tie

Ja lopuksi irean maahanpanijaaset.

10.8.2009 18:44  Jurvan Kymppi

Aina ei edes lääkkeet auta, pitäisiköhän reseptiä muuttaa.

10.8.2009 18:50  Juhani

Tulin taas pitkältä lenkiltä .. ;-)

Itse asiassa hauskoja ideoita, mutta nuo ehkä kuuluvat jo jollekin muulle kuin Ryhdin YU-jaostolle. Vaalitkin voitaisiin suorittaa kentällä. Ainakin Jikkyyn vain hyväkuntoisia.

10.8.2009 18:57  Ireat kuoppaan, hehee...?

Kaikille ei ironia sovi, parodia..., ei irtoa...

Vai tuliko liika liki?:)

10.8.2009 19:09  hyvä tie

Vai meinaa Juhani johtopaikoille, kuinkahan on Matin kunto.
Ainahan parodia sopii iroonisesti. Asiaa, kaikissa suurissa tapahtumissa on joku lopun kohokohta, laitettas me maahanpano kohta.

10.8.2009 19:20  Juhani

Matilla on hyvä kunto ja sata kertaa parempi lihaskunto kuin mulla. Siitähän on lehdissäkin kirjoitettu ;-) Kuvittelisin että voitan suunnistuksessa mutta häviän kaikissa ylävartalovetoisissa jutuissa lukuunottamatta aivoja ;-)

10.8.2009 19:34  Juhani

Korjataan nyt sen verran että Matilla on ehkä geneettiseti parempaa materiaalia pääkopan sisäällä, mutta yritän kyllä kovasta olla enemmän kuin vain kartoittaja ;-)

10.8.2009 19:42  Kauno Kyvykäs

╔═══════════════════════════════╗
║Juhani muuttui yht´äkkiä ║
║vaattimattomaksi. ║
╚═══════════════════════════════╝

10.8.2009 19:44  Kauno Kyvykäs

Piti koittaa onko olemassa vanha DOSsin kirous, on se.

10.8.2009 19:49  hyvä tie

Juhani, nyt vain säätämään lajit, mitkä ovat valinta kriteereissä; suunnistus, aivotoimintaa vaativat lajit, mitä muita...

10.8.2009 20:06  Juhani

No minä en taida kuitenkaan olla hakemassa kaupungin hallintoon. Olen ollut siellä kuitenkin toistakymmentä vuotta ja kun en saanut mitään aikaan niin ei kai minua sinne enää äänestettäisikään.

10.8.2009 20:18  Kauno Kyvykäs

Kauno on päätänyt sekaantua politiikkaan, puolue on liberaalit, jos tällaista puoluetta edes on. On hyvä alku poliitikon uralle, kun sekaantuu sellaiseen puolueeseen, jota ei edes ole.

10.8.2009 20:40  Kurikassa hyvää palvelua

Moottoripyörästä sanoi ittensä irti kytkinvaijeri. Jokainen pyörämies tietää, että kotio pääsee, mutta sitten onkin mettästäminen, jotta mistä löytää näin kesällä heti uuren vaijerin, jotta vois ajaa hyvin, oikein ja järkevästi. Yhyren 24 tunnin sisällä oli asia hoidettu ja 20 kilsan reissu tehty, kokeellaksensa. Oli tietysti vähän tuuria mukana, mutta päivän päästä olis löytynyt ihan vastaava. No, otin mikä oli tarjolla ja toimi. Hyvä palvelu, voi kiitoksen sanoa.
Elikkä, Tuiskulansuoralla on sellaanen paikka, josta jo kolome kertaa oon löytänyt, mitä oon hakenu. Ja miellyttävä palvelu, vaikka motomiehellä käret täynnä töitä koko ajan.

10.8.2009 21:28  Entinen perussuomalainen

On liberaalit olemassa, terve tuloa.
Ei yhteyksiä Pohjoiskoreaan, eikä Kim Il Soiniin.

10.8.2009 21:40  hyvä tie

Juhani, sinut laitetaan suunnistus tulosten perusteella JIK:n johtoon, osaat suunnistaa oikeaa reittiä.

10.8.2009 22:30  Kauno Kyvykäs

Verotili otetaan käyttöön 1.1.2010.
Uusin naalujen ruokkimismuoto.

11.8.2009 0:33  Naalut Yhtykäämme!!!

Nyt näyttää siltä, että kannattaa perustaa Naalujen puolue. Siis UusNaalut rp. Kauno Kyvykäs näyttää olevan markkinointivastaavan tehtäviin altis, ellei suorastaan hapines.
Elikkäs; kirjautuminen UusNaalut rp:n riveihin heti huomenna kaikkien makkarakauppojen ovien edessä, kuten ennenkin.

Kaikki UusNaalut yhtykää!!!

UusNaalut rp. Here We Come!!!!

Against All Ods, PhilNaalu:)

11.8.2009 1:00  Kauno Kyvykäs

Älkää vanhojenkin naalujen elättämisessä on kylliksi kestämistä. Tai yhtykää vain, jos olette homoja.

11.8.2009 1:09  Ajatuksia blogistin blogeista

Olisi kiva tietää, millä tavalla tämän blogin kommentoijat suhtatuvat itse blogistiin. Itse mietin, että hän tekee suuren palveluksen siinä mielessä, että on Kurikassa joku kanava, jossa on mahdollista purkaa kaikkea sitä, mikä kutakin mahdollisesti painaa. Millään tavoin Kurikan kehittämisen tämä blogi ei anna ainespuita. Lähinnä se palvelee siinä suhteessa, että aina löytyy jokin asia, mille voi oikein paasata sitä, miten pielessä asiat ovat.
Olenkin ajatellut, että mitähän blogisti, joka on entinen pitkäaikainen valtuuston puheenjohtaja ja nyt JIKKY:n johtokunnan puheenjohtaja, tällä blogilla hakee.
Minun käsitykseni on se, että tällä tavoin hän haluaa pysyä esillä ja ilmaista, että hän on olemassa, vaikka ei ole enää eturivissä.
Kun mietin hänen blogejaan,niin niissä on ensin jokin iso totuus filosofisessa mielessä. Kuten esim. se tärkeä havainto, että meidän elämämme ei ole ikuinen. Sitten blogisti ottaa esiin jonkun rempallaan olevan Kurikan kaupungin asian ja esittää, että sille pitäisi tehdä jotain.
Kun miettii tätä blogistin systeemiä, tulee tunne, että eiköhän blogisti tällä tavoin tee vaalityötä itselleen näin vaalien välillä.

11.8.2009 1:16  hyvä tie

Ei pahemmin auta vaalityöt laitetaan hiekkaa, kapuloja ja salaojaputkia rattaisiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini