Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Totuuden mukaisesti

Keskiviikko 5.8.2009 klo 12:12


Tie ja totuus

 

Vilpitön tie on elämään ja itseensä uskovan tie.

Kun pääsee tasapainoon oman itsensä kanssa, voi tehdä ihmeitä. Tulevaisuus on silloin omissa käsissä ja siten hyvässä järjestyksessä.

Silloin voi vain olla onnellinen.

Jos pystyy jakamaan onneaan, voi olla kaksinverroin onnellinen.

Se on paras tapa sulautua elämään.

 

Vielä parempi tie

 

Kurikan työttömyys on maakunnan huippua.

Viime vuoden vuosikatteella mitattuna Kurikka oli vasta puolivälissä maakunnallisessa vertailussa, vaikka osinkoja tuloutettiin mittavasti.

Huoleen olisi kaiketi aihetta .

Kaskinen oli ykkönen Metsäbotnioineen, mutta Jalasjärvi heti perässä. Jalasjärvi selvisi parhaiten ns. normaali tulorakenteen kunnista.

Kurikassa pitäisi nyt investoida rajusti, budjetissahan piisaa rahaa.

Kuuleman mukaan hankkeistuksilta puuttuu kuitenkin suunnitelmia.

Voiko olla totta? Ovatko suunnitteluresurssit riittämättömät?

Infran rakentaminen olisi nyt tärkeintä. Se on aina satsausta tulevaisuuteen.

Tiet, vesijohdot ja viemärit. Pannaanpa pyörät pyörimään.030.jpg

 Tiet ovat Kurikassakin  moninpaikoin huonossa kunnossa. Sama pätee niin vanhan  Kurikan kuin Jurvankin alueella. Tärkeitä ovat kaikki hankkeet. Pakko on kuitenkin tuoda esille, että yhteistä infraa ja julkista palvelua tarjoavat tiet ovat kaikille ykkössijalla. Kuvan Pitkämön hiekkamontuille menevä tie on pinnaltaan hajoamispisteessä. Kallis kuljetuskalusto kärrää tätäkin tietä päivittäin satoja tonneja hietaa kaikille kansalaisille. Nyt tieherrojen puheille ne,  joilla on asema ja valtuutus.

 

 

 


Kommentit

5.8.2009 14:12  Justus Von Klein

Totuutta sitä kaivataan Vesa-Matti Saarakkalan kotipaikastakin. Kovaa on keskustelu Suomi24:ssäkin

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8351997

5.8.2009 18:29  Miettikää

Kotipaikkalain mukaan yli vuoden kestävän opiskelun jälkeen, opiskelijan kotipaikka on opiskelupaikkakunta.

5.8.2009 19:23  Opiskelija

Kai siellä sentään pitää asuakin?

5.8.2009 20:00  Onko valehtelija

Kyllä sen Saarakkalan velvollisuus on itse kertoa ongelmansa syyt. Oikea perussuomalainen kertoo koko totuuden. Tämä perussuomalainen taitaakin kertoa vain ikäviä "totuuksia" muista.

5.8.2009 20:54  Työtön

Tämä asia on kyllä selvitettävä.Tosi tärkeää.Onko jopa Hallitus pantava asiaa miettimään?

5.8.2009 21:49  Miettikää

Yleensähän opiskelupaikkakunnalla asutaan, varsinkin, kun löytyy osoite ja kaikki.

5.8.2009 22:04  aivan muuta

Tyhjänpäiväistä huminaa koko keskustelu.

5.8.2009 22:17  Justus Von Klein

Onko se tyhjänpäiväistä keskustelua, kun ihmiset haluaa tietää, mikä on yhden valtuutetun todellinen kotipaikka? Jos vaimo on töissä ja asuu Tuusulassa ja "Tuusulan asunnoltaan" on myös poliitikko Saarakkala antanut lausuntoja valtakunnan lehtiin, mitähän seutua poliitikko edustaa? On aika kaukana Kurikasta ja Pohjanmaasta.

5.8.2009 22:46  aivan muuta

Jos ei merkkaa Tuusulaa vakinaiseksi asuinpaikaksi ja haluaa pitää Kurikan asuinpaikkanaan ja on asunto osoite Kurikassa niin entä sitten, so what.

5.8.2009 23:05  Otto Wille Susitaival

Ei ole so what. Jos kerran saarakkalan vaimo on tuusulassa opettajan töissä ja asuu siellä. Jos myös mies itse asuu siellä, kun on töissä helsingissä, ei se ole hälläväliä. Kotipaikkalakia silloin valtuutettu saarakkala silloin rikkoo.

5.8.2009 23:25  Blogisti ja kommentoijat puhuvat eri asioista

On varsin kummallista, että kun blogisti yrittää esittää, mitä Kurikan kaupungin pitäisi tehdä, niin ainoa ja tärkein asia tämän blogin kommentoijilla on Kurikassa se, onko Saarakkala nyt varmasti kurikkalainen. Ei ihme, että Kurikassa menee näin huonosti.
Blogisti aivan oikein toteaa, että mittavista osinkotuloista huolimatta Kurikka on vasta keskikastissa. Sensijaan esim. Jikky- kunta Jalasjärvi, jolla ei ole osinkotuloja, komeilee toisena.
Tähän liittyen kummastuttaa blogistin lääkkeet, kun hän patistaa kaupunkia investoimaan infraan. Eiköhän blogisti ole vähän myöhään liikkeellä. Investoida olisi pitänyt silloin, kun Kurikka komeili osinkotulojen johdosta maakunnan vuosikatteen ykkösenä. Nythän Kurikan pitää keskittyä siihen, miten yleensä pärjätään huomioiden Kurikan ison työttömyyden ja sen, että peruspalvelut tuleee kuitenkin hoitaa.

5.8.2009 23:58  aivan muuta

Onko oikein kun kommentoijat väenväkisin yrittävät vähentää Kurikan asukaslukua heti kättelyssä Saarakkalalla, kyllä asukasluku vähenee ilman nuon kovaa yritystäkin.

6.8.2009 0:03  Miettikää

Lyöppäröimälläkö asukaslukua, pidetään korkealla, hääpe.

6.8.2009 0:03  esko r

Pekkakin matkailee:
Pekka soitti matkatoimistoon:"Tiedustelen,paljonko maksaa viikon matka Hongkongissa?".Virkailija vastasi:"Se riippuu siitä,missä asuu"."Minä asun uudessa Kurikan kaupungissa,Jurvan kaupunginosassa",heläytti Pekka nöyristelemättä.

6.8.2009 0:44  Juhani

Jos minäkin sanoisin pari sanaa kun joka asiaan jotakin pitää sanoa. Voisiko kaikkein luonnollisimpana asiana pitää verotuskuntaa, koska onhan se kaikkein luonnollisinta että saa vaikuttaa sen kunnan asioihin jonka kunnan palveluja itse kustantaa. Saattaa kuitenkin olla että tässä ei kysytä oikeustajua vaan lakia.

Sitä en tiedä mikä on hänen verotuskuntansa. Mutta jos siellä on ollut tupaantuliaiset juuri, niin kuvittelisin että Kurikka. Menkää pelaamaan pesäpalloa Yläasteen kentälle niin voitte kysyä.

6.8.2009 1:06  aivan muuta

Kuka on Kurikan kaupungin työntekijöiden luottamusmies, on kuka on, siis koska luottamusmies lähtee firmastakin viimeisenä niin muista sammuttaa Kurikan valot kun lähdet, etteivät jää turhaa palamaan.

6.8.2009 1:47  Kauno Kyvykäs

Kolmekymmentäluvun mustapaidat pelasivat pesäpalloa laman aikana. Kovasti on vanha konsti hengen luomiseen. Saarakkalallakin ylimääräisiä räpylöitä, joita toveri uhrautuvasti jakaa kanssaveljilleen. Aivan tässä arjalainen sydän saa uutta sykettä, kun sielun silmin saa nähdä kurikkalaisen nuorison, tukka hulmuten räpylä kädessä, viilettävän pitkin tantereita. Jalo kansallispeli saa uutta ja ylimaallista nostetta, kun kurikan eilisen lupaus, johdattaa nuorison, pyyteettömästi, jaloimman urheilumuodon pariin.
Tasapuolisuuden nimissä, kulttuuria kohtaan, voitaisiin loppuillasta järjestää tanssikurssit. Twistillä olisi hyvä aloittaa, porukka itikoiden takia itseään kynsiessä liikehtii vallan luontevasti.
Seuraavana iltana voisi järjestää jälleen vaikka tupaantuliaiset ja ylihuomenna toiset, vai olisiko ne jo kolmannet, taikka neljännet.

6.8.2009 6:18  Selvittelyyn

Joo, selvitystilaan tämä Saarakkalan juttu kuten esko r:n jutskatkin!

6.8.2009 9:17  Kauno Kyvykäs

Vielä kehdataan sanoa, ettei kurikassa tapahdu mitään. On rakkaan kansallispelimme suurtapahtumia, poliittisia skandaaleita ja käräjäuhka leijuu, kaikkien yläpuolella, jotka uskaltavat suunsa aukaista. Tälläistä tämä on vapaassa yhteiskunnassa, vapaan sanan kanssa. Pikkusieluisuus on kunniassa, ei saa puhua kaupungin päättäjien tekemisistä ja olemisista.
Kurikan kannattaa ehdottomasti hommata ystävyyskaupunki pohjois-koreasta, kommunikointi varmasti hyvin rakentavaa ja henkevää. Suositeltavaa lähettää kyseiseen super demokratiaan oma lähettiläs, sopivia ehdokkaita tuntuu löytyvän.

6.8.2009 9:24  Jurvan Kymppi

Missä raja?
Saako kurikasta käydä vaikka varkaissa naapuripitäjissä, kun vain ei väki vähene.

6.8.2009 9:25  IKL

Onkohan Saarakkalan pelissä käsikranaatit palloina?????

6.8.2009 13:03  tarkkuutta

Minä olin lukevinani blogistin tekstiä niin, että investoinnit pitäisi panna toimeen, kun sitä rahaa nyt on budjetissa. Onko niin, että suunnitelmia puuttuu. Miksi puuttuu? miksei rakenneta?

6.8.2009 13:46  kurikan klimppi

Piiri pieni pyörii ja lapset siinä hyörii.

6.8.2009 16:19  varmio

Hyvä on keskustella päättäjien roolista ja kotipaikoistakin. Se on politiikan uskottavuuden kannalta tärkeää.

Saarakkalan vaimo on töissä tuolla http://www.peda.net/veraja/tuusula/nahkela

6.8.2009 17:48  Mun mielestä näin

Onhan tietysti politikolle uskottavuuden kannalta tärkeää, että hän on lähtökohtaisesti ollut liikkeellä puhtain paperein. Jos virheitä tekee, niin virheet pitää tunnustaa, mutta lainoppineelta edellyttää, että hän myös lain tuntee. Miten sitä uskottavuutta voi olla, jos alun perin on tietäen ollut liikkeellä filunkikortein? Nyt Saarakkala äkkiä pakka pöytään ja putsaa mainees!

6.8.2009 18:54  Jurvan Kymppi

Saarakkala pyytää kansalta suositusta työpaikkaa varten. Moniko valehtelee suosituksen antajalle normaalia työpaikkaa hakiessaan.

6.8.2009 19:37  On asunto Kurikassa

Saarakkala on vuokrannut kesäkuun alusta vuokra-asunnon Kurikasta.

6.8.2009 20:10  Jurvan Kymppi

Saako poliisilta ylinopeussakon anteeksi, jos huomisin ajaa nopeusrajoitusten mukaan?
Vaikka Saarakkala olisi kesäkuussa ostanut kartanon keskeltä kurikkaa se ei muuta vaalikelpoisuutta miksikään. Korkeintaan se se todistaa, jotta jälkipelillä koetetaan muuttaa musta valkoiseksi.

6.8.2009 20:35  ruudinkeksijä

Tämä on tosi täerkeä asia selvittää.Kepu ja sosialistit tämä on hätäkokouksen paikka.

6.8.2009 20:36  Justus Von Klein

Se on juuri noin. Ei asunnon vuokraus jälkikäteen mitään muuta. Olennaista kotipaikkakysymyksessä on Saarakkalan vaimon työpaikka ja miehen itsensä työpaikka. Aika ohueksi jää kurikkalaisuus, kun työssä ovat Helsingissä ja Tuusulassa vaikituiseen tai puolivakituiseen.

6.8.2009 21:24  Sese seko

Netissä juttu esillä useassakin paikassa. Suomi24:n perussuomalaiset -palstallakin.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8369094

6.8.2009 21:47  Entinen perussuomalainen

Kotipaikkalain vaalikelpoisuuden tarkoitus on taata paikkakunnalla asuvien oikeus päättää mahdollisimman pitkälle paikkakunnan asioista. Valtuustoa ei ole tarkoitettu hyppyriksi poliittiselle uralle haluaville. Liika pyrkyrimäisyys haittaa pahimmassa tapauksessa kunnalle tärkeiden asioiden hoitoa.

6.8.2009 22:43  Kauno Kyvykäs

Kummallisinta kotopaikkalain suhteen on perussuomalaisten, etenkin Vistbaskan, huoli kotipaikkalain rikkomisista.
Täytyy vain toivoa, jottei Vistbaska liikaa huolestu muista tärkeistä laeista.
Jos kerran perussuomalaisilla on eri lait, niin huolestuttaa, mitä kaikkea sitä voikaan tulevaisuudessa tapahtua.

6.8.2009 22:46  Helteessä hehkutettu

Liian paljon "palstatilaa" Saarakkala-asialle. Vaimon työpaikka Tuusulassa eikä Sarakkalan työpaikka Helsingissä ratkaise kotipaikkaa. Jos ja kun Saarakkala katsoo Kurikan kotipaikakseen, niin mitä se meille kuuluu, antaa Sarakkalan ja väestöviranomaisten ratkaista tuo asia, ei se täällä blogissa vatvomisella ratkea. Kurikassa on veroprosentti vertailuryhmässään maan halvimpia kiitoksia vain osinkotuloille. Näin osinkotuloja on osittain "juoksutettu" veronmaksajille. Mutta samalla käyttökustannusten on annettu holtittomasti nousta ja kun sen rinnalla on ollut vielä"kerskarakentamista" ja unohdettu hakea valtionosuudet, myönnetty ylitysoikeudet sumeilematta, niin ei ole ihme, että talous on ajautunut umpikujaan. Nyt pitää vain toivoa, että virkamiehet ja luottamushenkjilöt oikaisevat käyttömonet ja lopettavat yltiöpäisen halliontorakentamisen, keskittyvät olennaiseen eli peruspalvelujen tuottamiseen, eli ryhtyvät toimimaan huolellisen isännänm ottein niin hyvä tulee. Vikuroijat paitsioon ja talonpoikaisjärki kunniaan ja käyttöön. Menestystä vastuunkantajat, mutta kavahtakaa syksyllä veroprosenttien nostoaikeista.

6.8.2009 23:19  Jurvan Kymppi

Helteessä on näköjään hehkuttunut pääkin.

6.8.2009 23:43  aivan muuta

Kyllä helteessä on hehkutettu asiaa, "turhat höpötykset pois" Kurikka tarvii toimintaa, mutta kommentoijat eivät tee muutakuin sekoittavat oman päänsä, lippalakki päähän ettei "aivot" paistu.

7.8.2009 1:12  samaa mieltä "Helteessä hehkutetun" kanssa

"Helteessä hehkutettu" puhuu asiaa. Muut täällä höpöttää Saarakkalan asumisesta, niinkuin se olisi Kurikan ainoa ongelma.

7.8.2009 1:28  Kauno Kyvykäs

Korkein luottamusmies kunnassa on valtuuston puheenjohtaja. Valtuuston puheenjohtajan asia on valvoa luottamusmiesten vaalikelpoisuutta. Hallitus esitti opiskelevien luottamusmiesten opiskelupaikkakunnan ja kurikan välisten matkojen korvaamista. Kaunis ajatus ja toimii jos opiskelee vuoden, mutta syyllistyykö kaupunginhallitus rikokseen yllyttämiseen yli vuoden opiskelevien kohdalla?
Kaunis ajatus todellakin, jotta opiskeleva nuoriso palaisi kotipaikkakunnalleen, ei se vain tunnu toimivan. Paremman tulevaisuuden perään nuoriso lähtee, mikäli ei ole mitään kunnollista tarjolla.
Mikäli Kurikka yhteisönä haluaa pitää nuorista huolta, kannattaa sijoittaa niihin, jotka todella ovat kurikkalaisia ja toimivat niin, jotta kurikka saa oikeita verotuloja ja pysyy asuttuna.
Kurikassa on ammattikoulu, hyvä pohja kouluttaa nuoria oikeaan lähtöön elämää varten. En tiedä mikä on hallinnosta vastaavien koulutus ja kyky kehittää koulun toimintoja, mutta tunnen ainakin entisiä luottamusihmisiä ja ihmettelen mitä sellaisilla tehdään koulun hallinnossa, joilta kiertokoulukin on mennyt vastapäivään, tai ei tiedä koulun tarjoamista ammatin valinnoista yhtään mitään.
On tainnut vuosikymmenien panokset mennä savuttomuuskamppanjoihin, joita oppilaat ovat ivanneet ja ihmetelleet, jotta eikö muuta ole tarjolla.
Kurikan ammattikoulusta pitää tehdä esimerkkikoulu. Esimerkki siitä kuinkapaljon tehokkaampaa on opetus, kun opettajia kierrätetään teollisuudessa, vuosi kerrallaan, vähintään viiden vuoden välein. Opettajat tähän ei varmasti itkemättä suostu, mutta sellainen opettaja, joka ei käsitä, mikä hyöty tälläisestä on oppilaille, työnantajille ja opettajille itselleen, saa mennä tuhertamaan itkua vaikka kivennavalle.
Käytännön pakosta tulleessa poikkitieteellisessä vertailussa vaasan ammattikoulusta valmistuu tuottavempaa ainesta markkinoille, kuin kurikasta. Syynä erään jo eläkkeelle jääneen opettajan mukaan oli heikko oppilasaines, no eipä sen jälkeen ole asiasta keskusteltu, kun kysyin, että arvaappa mitä opiskelijat sanovat.

7.8.2009 1:39  Entinen perussuomalainen

Saarakkalan asumiset eivät tokikaan ole ainoa ongelma, eikä edes pahin.
Koko poliittisen luottamustoimen vetelyys kulminoituu tälläisten asioiden hoidon selkärangattomuuteen.

7.8.2009 7:39  totuutta hakeva

Kyllä asia vain on niin, että Saarakkalaa on turha syyttää rehellisyydestä. Selvä juonittelun meininki on. Onko totta. että yritti Tuusulassa asuessaaa vielä tänä keväänä hakea matkakorvausta Jyväskylästä ja takaisin, mutta hallintojohtaja ei olisi maksanut? Kuka tietää asian laidan? Eikös se ollut juuri Saarakkala, joka tuon aloitteen opiskelijoiden matkakorvauksista teki itseään varten? Oikaiskaa jos olen väärässä:

7.8.2009 8:42  Jurvan Kymppi

Toisten lyöppäreiden mielestä saarakkalamaisessa meiningissä ei varmaankaan ole mitään väärää.
Siinä vaiheessa, kun poliittinen liike muuttuu ismiksi, pomomiesten touhuissa ei ole mitään moitittavaa, ei voi moittia.
Hyviä kristalliöitä vain teille kaikille.

7.8.2009 9:16  olet oikeassa totuutta hakeva 7:39

Joka sana totta mitä kirjoitit, tiedän asian prikulleen.

7.8.2009 11:02  Nihilisti

Tähän asti ovat marjat Suomen metsissä jääneet karhujen ravinnoksi. Monellakaan ei ole ollut mitään kiinnostusta luonnon antimiin. Eläkeläiset ovat ainoa ryhmä, joka on ollut kiinnostunut niistä. Nyt kun Pirjon Pakari ja muut leipomot ja alan yritykset ovat joutuneet hakemaan työvoiman alipalkatuista aasialaisista, on perustettu jopa puhelinpalvelu heidän torjumisekseen. Kateus kukoistaa ja rasismi. Sillä lailla. Jätetään marjat metsään mätänemään.
Ollaan niinkuin koira luun päällä. Ei syö itse, muttei anna muillekaan.

7.8.2009 12:56  Jos on itse laiska, ei pidä kadehtia ahkeraa

Nihilisti puhuu asiaa. Itse marjastan ja sienestän oman perheen tarpeisiin, mutta kyllä yksin saa metsissä kulkea, ainharvoin näkee ketään muuta.

Sitä paitsi suuri osa ulkolaisten noukkimista marjoista päätyy suomalaisten ruokapöytään jugurteissa, kaupan hilloissa, mehuissa, valmiissa marjakeitoissa yms, joita suomalaiset ostavat mieluummin kaupoista kuin itse lähtisivät metsiin. Varmaan saamme halvemmella noitakin tuotteita, kun on ulkolaisia poimijoita, eli hyöty tulee meille itselle. Samoin hyödytetään suomalaista elintarviketeollisuutta edullisemman raaka-aineen muodossa.

Sitä paitsi, mikä on parempaa kehitysapua, kuin tarjota työtä. Jos joku aasiailainen saa 1500 ekua kotiinvietäväksi, niin sillä elättää koko perhettä vuoden ajan.

Luulisin, että suomalaisiakin poimijoita otettaisiin töihin, jos heitä vain saisi.

7.8.2009 16:05  Marjojen poimintaa kannattava ja siihen kannustava

Kävimme mustikassa ja saaliksi saimme kaksi marjasangollista, sitten perkaus ja pakastimeen. On se vain kova reissu olla mustikassa kun kärpäset pörräävät ympärillä ja hiki valuu pitkin selkääja otsasta silmiin. En kyllä pätkääkään ole kateellinen ulkomaalaisillekaan jos vain jaksavat päivät pitkät kulkea marjametsässä, ei siellä tungosta ole. Nyt on kyllä mustikoita aivan kohtuullisesti, eli jos ahkeria ovat ja viitseliäitä niin varmasti pääsevät palkoillekin, hyvä niin. Kun vuodesta toiseen poimit mustikat, käyt mansikkamaalla, poimit puutarhamarjat, käyt puolukassa ja viimeistään syksyllä karpalosuolla ja jotkut vielä hilla (tai valokki) suolla niin ahkerat olet ja nostan sinulle hattua. Hyviltä ne sitten maistuvat pakastimesta talvella. Niin ja unohdin aivan sienestämisen sekin on kokemisen arvoinen asia ja ainakin suppiloita voi turvallisesti poimia ja syödä, hyviä ovat. Nykyihm ihminen vain mieluimmin ostaa appelsiinit ja rypäleet sekä omenat kaupan hedelmätiskiltä ja samalla tulee varmistetuksi myös torjuntaaineiden saanti elimistöön, onhan se helppoam ja vaivatonta verrattuna itsepoimintaa. Tästä tuli varsinainen jorina, hypätkää yli mielenkiintoisempiin kommentteihin, mutta kokeilkaa joskus marjastamista.

7.8.2009 16:23  Mittari täysi

Siis onko Saarakkala tosiaan valtuutettuna yrittänyt saada matkakorvausta Jyväskylästä Kurikkaan ja takaisin, vaikka ei ole siellä asunut tai edes opiskellut. Voi hyvääpäivää! Nyt jätkä puntariin ja nurkkakomuuttiin!

7.8.2009 17:23  Veikko sanoi aikanaan

Rötösherra kuriin!

7.8.2009 18:44  aivan muuta

Jos syytätte Saarakkalaa väärinkäytöstä, kirjoittakaa omalla nimellänne jos on kanttia. On nimittäin saatavilla matkalippu oikeuteen, jokaisesta koneesta josta lähtee kommentti niin samalla koneen ID numero lähtee.

7.8.2009 19:19  Kantti kestää

Siitä sitten vain.

7.8.2009 19:24  aivan muuta

Ja nimi oli ar... ei vaan Kantti kestää.

7.8.2009 19:49  Jep

aivan muulla tekniikka hallussa, kerro minunkin nimikirjaimet ?

7.8.2009 20:06  aivan muuta

ja nimi oli arcancil

7.8.2009 20:34  Lehdistö hoi !!

Outoa ettei esim Kurikka-Lehti ole jututtanut Saarakkalaa asiasta. Onhan selvää, että ko. lehden toimittaja(t) ovat vakio kävijöitä tällä blokilla.
Saisi Vesa-Matti itse antaa lausuntonsa omasta asiastaan ja saisi sitten siltä pohjalta spekuloora.
Lain noudattamisesta on kai kysymys!

7.8.2009 20:39  Juhani

Aivan muuta on sen verran oikeassa että IP-osoite tulee kommentin mukana. Sen perusteella viranomaisten on kyllä mahdollisuus selvittää kone jolta kommentti on lähetetty. Mahdollisissa koneen kautta tehdyissä rikoksissa nimimerkki on siis ihan samassa asemassa kuin minä olisin.

Kaikessa muussa tietysti olen eri asemassa koska nimimerkki ei menetä mainetta ja minä olen jo menettänyt ;-)

7.8.2009 20:57  aivan muuta

aivan oikein, se on IP, ID on sitikan tyyppi.

7.8.2009 21:04  Jep

Eikös se ole jonkin tietojen mukaan, tarkoitus poistaa kaikilta matkakorvaukset, mainio juttu.

7.8.2009 21:29  Sanohan

Juhani, onko esin.Blokin pitäjällä madh. selvittää kuka hänen blokilleen kommentoi, noin niin kuin yleensa, ei tarkoita tämän blokistia tietenkään.

7.8.2009 22:45  Juhani

Jos blogin pitäjä saa jostain koneiden IP-osoitteet, mutta mahdollisuus siihen ilman viranomaisten apua on aika pieni. Jos IP-osoitteesi löytyy esim. googlella netistä, niin sitten se on tietysti helppoa.

7.8.2009 23:16  Kauno Kyvykäs

Ei pidä paikkaansa.
Höpinöitä, jos joku haluaa esittää asiansa anonyyminä se onnistuu kyllä.
Nimimerkki torjuu lähinnä paikallista vihaa.
Sitäkin esiintyy totuuksien yhteydessä.

8.8.2009 0:02  Juhani

Kokeile laittaa kommentti blogiini niin kerron täällä mikä on IP-osoitteesi ;-)

8.8.2009 0:12  höntti

Rikostutkinnassa ja taitavien "nörttien" käsittelyssä IP-osoite löytyy ja silloinkaan ei saada kaikkien osoitteita selville.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini