Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Hyvää ja rumaa

Torstai 30.7.2009 klo 6:00


Paha ja hyvä

 

Paha taistelu käyttää vääriä todistuksia. Kysyy vaikkei osaa itse vastata. Vastaa vaikkei kysytä.

Se piiloutuu nimettömyyden taakse eikä uskalla astua reilusti esiin.

Sellainen taistelu ei toteuta kenenkään unelmia, vaan pitää vain vihaa yllä.

Hyvä taistelu käydään omassa sydämessä. Se kasvattaa rohkeuden ja ilon unelmia.

Se auttaa uskaltamaan elää oman unelmansa, kukin kykyjensä mukaisesti.

 

Onko pallo hukassa vai löytyykö se?

 

Kurikan talousarviota ollaan laatimassa hallintokuntien toimesta hyvää vauhtia. Hyvä olisi varmaan alkaa tietää keskeisiä strategisia tavoitteita jo nyt.

Monia vaikeita kysymyksiä on avoinna ja yleisen keskustelun merkeissä ne kannattaa tuoda esiin heti.

Porkkanarahojen käyttö ensi vuodelle on ajankohtaista, vaikka edellisen vuoden rahanjaon lopullinen päättäminen onkin vielä auki.

Kyetäänkö talousarviossa käyttötalouden menot kattamaan vakiotuloilla?

Yhtälö on vaikea, siksi tarvitaan oikea asennetta koko valtuustolta.

Kaupunki päättää myös JIK:n rahoituksen raamista, ei kukaan muu.

Odotan viisaita esityksiä ja ajatuksia tässä vaiheessa vuotta.loki_28.7_017.jpg

Kurikasta löytyy monenlaista pienyrittämistä. Porkkanarahat ja kehittäminen olisi helppo suunnata näiden lähes tuhannen yrityksen kehittämiseksi. Ne kykenevät työllistämään huonoinakin aikoina aina jotain. Kuvassa loistavan laatuista hirsikehikkoa rakenteilla.loki_28.7_009.jpg 

Minä ainakin olen yrittänyt tehdä töitä koko elämäni sekä Kurikan työllisyyden hyväksi, että yrityselämän kehittämiseksi, teknisesti ja taloudellisesti. En ansaitse siitä sen kummempaa kiitosta. En kuitenkaan mielestäni ansaitse paikallislehden jatkuvaa piikittelyä nimettömien kirjoitusten toimin, joiden alkuperäkin on aina sama ja tuskastuttavan epämääräinen vihjailu ja pelkkä ilkeily. Kuvassa kymmenien tuntien uurastusten tulos lähdössä VR:lle.


Kommentit

30.7.2009 7:54  Kaukaa

Älä blogisti lannistu. Aina vain jatkuva piikittely ja kauna osoittaa vain sitä, että sinut koetaan liian päteväksi ja sitä kautta uhkaksi joillekin tahoille. Ei maan hiljaisia kukaan koskaan lehdessä hauku.

30.7.2009 10:08  Kookoo

Onko ne nuo kokoomuksen kovat koot niitä, jotka eivät muuhun pysty kuin suunsoittoon?

30.7.2009 10:24  Sikainfluenssan hoito keskitetään jalasjärvelle.

Lehtitietojen mukaan sikainfluenssan hoito keskitetään Jalasjärvelle. Se hyvä puoli tässä JIKKY:ssä on, että voidaan tartuntavaaralliset taudit keskittää riittävän syrjäiseen paikkaa.

30.7.2009 10:29  Jyväjemmari

Sikaflunssa ei ole mikään erityisen vaarallinen tauti. Ketään ei tarvitse sen takia viedä syrjäisiin paikkoihin. Jalasjärvi on JIK-kunnista kaikkein keskeisin paikka, lähellä 3-tietä ja Helsinkiä.

30.7.2009 11:47  Juhani (Kinnula esimerkkinä)

Pitäisikö oikeasti käyttää osa porkkanarahoista työllistämiseen (tai Kurikan tapauksessa sen tehostamiseen) molemmissa taajamissa ja perustaa lisäksi koulutuksen yhteyteen Jurvan kunnantalolle väliaikainen yrityshautomo.

Viittaan nimestäni avautuvaan linkkiin.

30.7.2009 12:46  Jurvan Kymppi

Hienoa, saadaan jurvaan toinenkin yrityshautomo. Kilpailu auttaa kannattamiseen ja halventaa hintaa, kumpikahan yrityshautomo on parempi. Nyt joka jurvalainen perustamaan kahta yritystä, johan lähti koko Kurikka nousuun.

30.7.2009 13:13  Juhani (Loppuraportti, mukana Jurvan yrityshautomo)

En tiennyt siellä olevan sellaista ;-) Löysin netistä yhden hankkeen loppuraportin ja siinä Jurva oli menestynyt kuiteskin aika hyvin. Tietääköhän muutkaan kurikkalaiset hautomosta?

30.7.2009 13:21  Juhani (Faartti)

Faartti - nyt löytyi ! Vanhan Kurikan alueella asuvat eivät saa ilmeisesti edes käyttää sitä, koska ehtona oli asuminen Suupohjan alueella?

30.7.2009 13:33  e riepu

Tolkutonta viisastelua kommenteissa!
Pian heinäkuu lopussa, missä Porkkanarahojen käytöstä päätökset?
Blogistille jaksamista kaikesta nälvimisestä huolimatta.
Tekevä ihminen on aina huomion kohteena mutta jos ei tee mitään niin ei tee virheitäkään.Näin toimii alkeellinen logiikkaa.

30.7.2009 15:37  a pyyhe

Yhyryn edellisehen.
Jurvalaasten oma kiukku kaikkehen alakaa kyllä vähä ihimetyttää muuteski.

30.7.2009 17:28  siveyspoliisi

Jos yhtyä meinaatte niin kannattaa varmistus, että olette eri sukupuolta.

30.7.2009 17:40  Että, tuota...

Sekö sitten on uutta kurikkalaista yhteistyötä, että toinen käskee ja toinen nöyrtyy? Kummallista, ellei mielipiteenilmaisua sallita, vaikka demokratiaa haikaillaan!
Kun tässä blogissa joku, vaikka Juhani, erehtyy mainitsemaan sanan Jurva, muutamat napsauttavat heti varmistimen pois kivääristään. Eikö tuosta osaa tyhmempikin vetää johtopäätöksiä?

30.7.2009 21:24  Jurva on Kurikan alusmaa

Kun nyt olen seurannut tätä keskustelua nimenomaan siitä näkökulmasta, mitä muutosta Jurvan liittyminen Kurikkaan tämän vuoden alusta on aiheuttannut, niin olen tullut siihen tulokseen, että se on jättänyt jälkeensä syviä traumoja. Niihin eivät auta tämän Juhanin (kurikan virkamiehen) kaunosieluiset ajatukset. Epäilevä raadollisuus työntyy esiin joka nurkasta. Mielestäni on niin, etteivät kurikkalaiset koskaan ole oppineet jurvalaisia arvostamaan. Nyt kun on tapahtunut tämä kuntaliitos, niin kurikkalaiset kohtelevat jurvalaisia samalla tavoin kuin ennen Englanti ja Ranska siirtomaitaan.

30.7.2009 21:52  Pahoillaan ja hämmästynyt

Kommentoijat pilaavat kokonaan tämän hyvän blogin, voisitte hävetä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

30.7.2009 22:39  Jurvan Kymppi

Niimpä näkyy, ei sun tartte hävetä.
Vähämielisille annetaan paljon anteeksi.

30.7.2009 22:46  kurva tai jurikka, aivan sama

En usko , että tavallinen rivikansalainen suhtautuu muuta kuin myönteisesti toinen toisiinsa. Jurvalaiset ovat hyviä ihmisiä, niin ovat kurikkalaisetkin. kaikki nykyään kurikkalaisia ja samaa leipää syövät. Kun tapaa näitä ihmisiä toreilla ja turuilla, ovat kaikki kutakuinkin yhtä ylpeitä pohjalaisista juuristaan ja siitä, että kaveri hyväksytään sen oman persoonansa kautta, kurikkalaisiana nykyään kaikki. Olkaamme näistä juuristamme perustellusti ylpeitä.

30.7.2009 23:04  Anoppi

johonkin Jurvan oli liityttävä,onneksi saatiin rikas kurikka"on millä mällätä"

30.7.2009 23:36  Kauno Kyvykäs

Onko anoppi sitä mieltä, jotta tytär pitää saada naimisiin, vaikka huonompiinkin.

31.7.2009 1:21  Entinen perussuomalainen

Uskokaa tai älkää, mutta Timo Soini ei, kuulemani mukaan, kuitenkaan ole homo.

31.7.2009 6:24  hyi

Onko asiaa vai vain näitä homojuttuja, kaunokin, voi sinua. Hävettää jo

31.7.2009 9:54  Kauno Kyvykäs

Ennen homot oli kaapissa, nykyään niitä vain hävettää.

31.7.2009 10:14  Sitä on, miltä tuntuu

Tämä mentaliteetti, johon 21:24 viittasi ei katoa sukupolvessa mihinkään. Kurikassa on sanonta "son vähä jurvempaa". Tarkoittaa hieman yksinkertaista ihmistä. Jos Jurvasta sitten nousee joku ylitse muiden tai Jurvassa saadaan jotakin merkittävää aikaan, sitä pidetään luonnonoikkuna, jota joko ihmetellään tai/ja yritetään nollata olemattomiin. Ellei muuta niin yritetään saada ko. toiminta tai innovaatio pöllittyä itselle, kuten kunnantalo jo tyhjättiin ja Nikkarikeskus näyttää olevan seuraavana listalla. Moottorirata piti valloittaa, kun sitä ei voi siirtää.
Jos kurikkalaiset pitävät jurvalaisia niin tyhminä, etteivät tätä huomaisi, niin tyhmyys näkyy kyllä luulijan peilistä. Naapuruussopuakaan ei tällä tavoin rakenneta, joko nyt sitten yhteistyötä.

Kurikka-keskeinen suunnittelu ja satsaukset, vuokrien korotukset, palvelujen alasajo, kunnantalon järjetön pakkoevakko, ylimielinen suhtautuminen mm. yrittäjiä kohtaan ja virkamiesten nihkeys lähestyä kuntalaisia, "porkkanarahojen" loputon panttaaminen jne...

Niillä on seurauksensa.

Jurvalaisista tuntuu, että kurikkalaiset käyttävät jurvalaisia tosiaankin vain alustalaisinaan, hyväkseen.

- Ja sitä on, miltä tuntuu. Sori vaan, kurikkalaaset. Itäisessä kuntakeskuksessa on vielä paljon opittavaa yhteistyöstä ja oikeasta asenteesta. Jurvalaiset ovat joutuneet hakemaan leipänsä aina muualta ja oppineet yhteistyön. Kurikassa tätä kulttuuria ei valitettavasti jaettavaksi asti ole.

31.7.2009 11:04  Juhani

Jos asia on noin niin siihen on tultava välittömästi loppu.

Yhdyn kyllä osittain noihin huomioihin, mutta vuosikymmenten aikana tuontyyppinen suhtautuminen tai osa siitä on kohdistunut Kurikan omiin sivukyliin. Siksi itse kuvittelin että Kurikan ja Jurvan sivukylät voisivat lyöttäytyä yhteen ja voiman kasvaessa tehdä elämän uudessa Kurikassa tasapuolisemmaksi.

Voisimme ainakin nyt yrittää yhdessä vaikuttaa Kurikan uuteen strategiaan niin että se jollain lailla olisi lämpimämpi haja-asutusalueita kohtaan.

Mutta kaikkien pitää päästä ulos ylemmyydentunteestaan. Äsken oli kiva katsoa kun Matin näköinen lihaksikas mies televisiossa puhui perhosista. Lämmin suhtautuminen toisiimme ei ole lapsellista, se on järkevää että osaamme ottaa huomioon myös kaikkien muiden kuin omat tarpeemme.

31.7.2009 11:19  Notta...

Poimintoja tämän päivän lehdestä; Kunnille sälyttyy entistä enemmän koulutusvastuuta, mm. ammatillinen lisäkoulutus, laman takia. Samaan aikaan verotulot vähenee. Marja-Terttu Hautanen-Jokela; kyläkouluja on karsittava ja opetusryhmiä suurennettava. Tähän kuuriin on pakko lähteä Itä-Kurikassakin. Jurvassa se on jo tehty. Porua syntyy varmasti.
Kuntaministeri Mari Kiviniemi lupasi porkkanaksi 200 miljoonaa, jolla "hommat laitetaan kuntoon". Suomessa on 348 kuntaa eli rahaa tulisi kuntaa kohti 575.000 eli uudessa Kurikassa asukasta kohti 40 euroa vuodessa. Voi kiitti Mari! Kuka kerää karvalakkilähetystön viemään Marille kukkapuskan?
Vertailun vuoksi SDP saa ay-liikkeeltä saman verran tukirahaa vuodessa, vaikka on vasta kolmanneksi suurin puolue, ja kutistuu.

Tässä on tulossa ihan oikeita ongelmia työttömyyden ja kuntakentän kurjistumisen kautta. Aikaa todellisen kurikkalaisen yhteishengen luomiseen ei ole yhtään liikaa.

31.7.2009 13:04  Mäenpää

Pitkästä aikaa luin näitä juttuja, kun pohjalaisuus kuitenkin kiinnostaa. (Itsekin olen 100-prosenttinen, mutta elämäni kaikkialla muualla elänyt.) Tarkistakaa, hyvät ihmiset, asenteitanne, jotta pääsette ylös suosta. Eikö ns. reiluille pohjalaisille löydy muuta itsetunnon kohotusta kuin alkeellinen ylimielisyys ja nälviminen? Miettikää hetki esim. sitä, miten fantastinen, oleellinen ero on jurvalaisuuden, jalasjärvisyyden, kurikkalaisuuden välillä - vaikkapa vain pääkaupungin näkökulmasta, laajemmista kuvioista puhumattakaan. Esittäkää sitten suurta ja ylimielistä, jos vielä kehtaatte. Olen vain 3 kk:n ajan perehtynyt paikallislehteenne, mutta eikö noin yleisesti olisi lähinnä kaikki tavoittavan paikallismedian asia luoda porukkaan viisautta, älyä, laajempia näköaloja, sopua ja yhteistyötä? Lukekaa nyt ensin Airi Palon kirja Pitkää sukua (saa Kurikan kirjastosta): kertoo ilmajokis-kurikkalaisesta suvusta, mutta paljastaa ohessa hyvin pohjalaisuuden/kurikkalaisuuden ongelmakohtien juuria.

31.7.2009 14:17  sivistymätön tollo

Hyvä Mäenpää. Tarvitsemme tuollaista ruoskintaa. Totuushan on, ettei kukaan entinen tai nykyinen jurvalainen tai kurikkalainen ole paljoakaan toistaan parempi tuossa toisien kunnioittamisessa. Valitettavan paljon löytyy edelleen noita "jurvalaisia luottamuismiehiä ja toisaalta "kurikkalaisia" luottamusmiehiä ja -naisia. Jokaisen pitäisi lähteä sieltä peilin äärfestä kyselemään omien tekojemme tarkoitusta ja seuraamuksia. Muiden syyttelyllä ei päästä muuta kuin siilipuolustukseen ja loukkaannutaan kovasti. Me olemme niin mahdottoman herkkähipiäisiä. Se on totta, että paikallislehden seulomaton tyyli läpäisee kaikki typeryydet, eikä ole omiaan yhtään kasvatuksellista tukea., Päinvastoin, siellä päätoimittaja naureskelee jos jollakulla menee huonosti ja kun oikein hyvin saa toista häväisten sanotuksi asiansa. Käytöstapoja, etenkin paikallislehteen toivoisin.

31.7.2009 14:22  Vähä äimänä

Kummasta paikallislehdestä tässä nyt puhutaan. Jurvan Sanomista vai Kurikka-lehdestä?

31.7.2009 14:42  Mitä voit?

Kurikka-lehdestä on kysymys. Sinne menee lehdelle tekstareina kaikki paska, mitä kukakin kateellinen tai muuten vaan häiriintynyt laittaa. Nauravat sitten partoihinsa, kun saavat pahaa ilmaa aikaan. Tästä toiminnasta siis kiitos Kurikka-lehden päätoimittajalle!!
Ähtärikin on jo alkanut haista ainaisten Ostolantien kulkijoiden arvostelun vuoksi!

31.7.2009 15:26  Kauno Kyvykäs

Niin, Mäenpää, raukat vain menköhöt viisastelemaan, vaikkei kuitenkaan aivan mertentaa. Sataprosenttinen pohjalainen ei malta lähteä täältä mihinkään. Meidän on täällä, kuitenkin hyvä olla ja elää, ei olla tällä haavaa töidenkään kanssa liikaa kintuilla, laiskimmatkaan ei liikaa stressaannu. Aina on töitä keksitty, kun on tullut tarpeeksi nälkä.
Pohjalaisille ei sovi tälläinen humpuukiyhteiskunta, jossa kaikki tietää kaiken, käsi pitkällä odotetaan ilmaista rahaa ja kukaan ei kuitenkaan tekisi oikeita töitä rahan eteen. Velkarahalla elätetään yhteiskunnan elätiksi haalimia, tuottamattomien rakenteiden, virkamiehiä. Ihmekö se on, jottei ihmisten tarvisemiin toimintoihin ei riitä raha. Suljetaan jatkuvasti palvelupisteitä, hallinto senkun kerrostuu ja paisuu.

31.7.2009 18:43  Entinen perussuomalainen

On ajat kummasti muuttuneet, Perussuomalaiset, nämä perisuomalaiset kaiken hyvän ja oikean, mielestään, omaavat suomalaiset perusjärkäleet ovat omaksuneet kansainvälisyyttä.
Mitäs sanotte:"Persu 4ever".
Eikö olekkin hienoa ja ainutlaatuista.
Kyllä saa olla ylpeä.

31.7.2009 19:08  Entinen perussuomalainen

"Kunhan Kolpakko-Soini ja Työleiri-Oinonen pääsevät vauhtiin.
Enää ei työtön kerää marjoja verottomana omaan piikkiin, vaan järjestelmän hyväksi, muuten uuni odottaa!? Timppa ja Aatu nauraa hörhöttävät kilpaa!"
Pientä se on mitä täällä kirjoitellaan.
Huomataan perussuomalaisten linja muuallakin. Lainaus Suomi24.

31.7.2009 19:19  Ilo elää Karjalassa

"Kyllä Kurikaski elää, ku käy Jalasjärvellä syömäs."
"Soot varmahan Kurikas , ku ott niin olevinas."

Vanhat viisaudet pitävät paikkansa viellä tänään.he he.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini