Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Täysipäistä menoa

Torstai 16.7.2009 klo 20:12


Täyspainoista elämää
 

Jatkuvasti on oltava liikkeessä.

Jatkuvasti on vaihdettava majaa.

Vain siten jokainen päivä on erilainen, toisenlainen kuin eilinen. Mikään ei saa koskaan tulla valmiiksi, vaan kaiken pitää jatkua ikuisesti.

Vain sellainen elämä on elämisen arvoista, joka vaatii jatkuvaa huolenpitoa ja hoivaamista.

Sellaisessa elämässä ei maalia näy, eikä sitä kaivatakaan.  

Hyvään yhteistyöhön
 

 

On selvää, ettei kunnan johdossa hyvän yhteistyön arvoa koskaan voi kyllin korostaa.

Erityisesti se korostuu keskeisten viranhaltijoiden ja johtavien luottamushenkilöiden kesken. Aivan erityisesti nyt kun erilaisetuhkakuvat alkavat toteutua syksyn mittaan.

Tähän asti ovat verotulokertymät ja valtionosuudet olleet yleiseen taloudelliseen tilanteeseen suhteutettuna liiankin ”hyvän näköiset”.

Syksyn mittaan alkavat haavekuvat karista ja totuus alkaa paljastua.

Mutta ei riitä, että siihen suuntaan järkevästi toimivat vain kaupunginjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja ja muutama harva. Perehtymistä ja perehdyttämistä tarvitaan nyt ennen kuin on löysät housuissa.

Palvelujen uudistaminen on kunnan strategian ykkösasia.

Valtuutetun työtä ja päätöksentekoa auttaa vain se, että hän perehtyy kunnolla asioihin. Tyhmäksi tekeytyvän kyselijän kaapuun ei valtuutettuna voi enää ryhtyä.

Pitää olla jotain lisäarvon omaista tuomista yhteiseen kuvioon. Sivuraiteelle ei voi joutua, jos lähestyy avoimin mielin ja avonaisin käsin.

Valtuutettu on aina talouspoliittisen osaamisen keskiössä ja valitettavan usein omin eväin. 

Kokoomuspuolueella yhteiskoulu_118.jpg

on Kurikan johdossa keskeinen ja merkittävä asema. Puolueen johtavat henkilöt ovat avainasemassa. Uskon, että tie ei ole kovin kuoppainen jos aitoa halua riittää. Avainsana on tahtotila.

 


Kommentit

16.7.2009 20:41  No niin..

Tästä on taas hyvä jatkaa..haukkumista ja kehumista ja tyhjää viisastelua.

16.7.2009 21:24  Optimisti

Mitähän tästä nyt heti "No niin" nokkiin ottaa? Hyvä keskustelun avaus. Mutta kauneus tai kauheus onkin aina katsojan silmissä. Minä en kyllä keksi aihetta sen kummemmin kehumisen kuin haukkumiseenkaan. Vakava yritys, arka aihe näköjään?

16.7.2009 21:49  Fundeeraaja

Blogistilta lainattua:

"Mikään ei saa koskaan tulla valmiiksi, vaan kaiken pitää jatkua ikuisesti...

...Sellaisessa elämässä ei maalia näy, eikä sitä kaivatakaan."

Mulla oli joskus tommonen naapuri. Ei siellä näkynyt kyllä maalia, ei sutia - eikä mikää tullut koskaan valmiiksi, vaikka isäntä tuntui ajattelevan, jotta kaikki jatkuu just näin ikuisesti. No, ei jatkunut. Se siitä.


Vanha viisas toteamus on, että "Karavaani kulkee ja koirat haukkuu". Onko kykypuolue hirttäytynyt nyt liikaa protestipuolueen liekanaruun ja kristillinen puolue siinä pakkotahtoisesti mukana. Olisiko aika tehdä irtiotto, kun kunnallis- ja eurovaalit on takana ja tulokset selvillä. Ihan varmasti puoluepäätösten taustalla on myös individualistista ajattelua ja ideoita. Nyt on syytä haudata sotakirveet ja mullata juoksuhaudat ja ryhtyä rakentamaan jotakin yhteistä, uutta ja parempaa. Avoimin silmin sekä sydämin, niin idässä, kuin lännessä - siis uutta Kurikkaa. Ongelmat eivät ole nyt Kurikassa tai edes Etelä-Pohjanmaalla, edes Suomessa, ne ovat maailmanlaajuisia. Vienti on yksi tosi paha ohdake. Sen niittämiseksi tarvitaan kaikki energia, ei kyläkisailuun täällä pienessä läntisen Suomen kaupungissa.

16.7.2009 22:50  Kauno Kyvykäs

Ja joku väittää, jottei blokistilla ole huumorintajua.

17.7.2009 0:03  kommentti

Valottakaa viisaat vähän tätä , palvelujen uudistaminen on kunnan ykkös-asia.

17.7.2009 0:46  Jurvan Kymppi

Soita tälle, joka on kuvassa, niin saat takuulla selvän ja yksinkertaisen vastauksen.

17.7.2009 7:14  Kaksi linja-autolastillista jo meni, tuskin palaavat

Kurikassa väkiluku väheni tänä vuonna jo yli sadalla (100) ???????? Kuinka kauan riittää kommentoijia. Jos puolueet eivät herää yhteistyöhön, niin hiiteen saisivat mennä koko sakki. Virkamiehet yksikseen ovat voimattomia. Herätkää nyt jo vähitelleen Kurikan poliittiset päättäjät, teillä ei kohta ole enää äänestäjiä.

17.7.2009 7:57  Mr Bean

Paljon puhutusta väestötappiosta. Jos lukee maakuntalehtien syntyneet ja kuolleet palstoja saa hyvinkin pian -100 täyteen. Varmaankin myös suurella työttömyysprosentilla on osuutensa poismuuttoon. Ei taida auttaa vaikka kuntapäättäjät yhtenä menisivätkin Ruukille ja komentaisivat ottamaaan porukkaa takaisin töihin. Realiteetit on myönnettävä eikä johonkin hokkuspokkus temppuihin ole syytä luottaa.

17.7.2009 9:30  Jurvan Kynttyrä

Kuvassa oleva onkin kaikkien yhteistyöhankkeiden ruumiillistuma.
Tähän liitettynä muutama muu kovan luokan kyky, niin asiat ovat todellisessa umpisolmussa kuten ruotsalaisen painijan vehkeet.

17.7.2009 9:37  Entinen perussuomalainen

Muutetaan Tuusulaan.

17.7.2009 10:49  Menikö aika joilatkin ohi

Onko Mr Bean tosissaan sitä mieltä, ettei mitään kannata tehdä edes yrittää. Jos näin on niin olet luovuttajatyyppi.

17.7.2009 11:09  Mr Bean on oikeassa

"Realiteetit on myönnettävä, eikä johonkin hokkuspokkus temppuihin ole syytä luottaa"

Kurikassa on jo nykyisellään suurtyöttömyys. Työttömyyden kohoamiseen juuri nyt vaikuttaa varmasti myös maailmanlaajuinen taantuma. Korkean työttömyyden perussyyt ovat kuitenkin huomattavasti paikallisempia. Työpaikkojen menetykset johtuvat perusteollisuudenalojen huonosta tuottavuuskehityksestä. Toiminta ei ole riittävän kilpailukykyistä, jossain muualla harjoitettuun toimintaan nähden. Nyt en tarkoita pelkästään halvan työvoiman tarjoamaa hintakilpailukykyä. Suomesta on siirtynyt työpaikkoja myös muualle EU-alueelle. Työpaikat ovat hakeutumassa ympäristöihin, missä on tietoa ja osaamista.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustjaeukko, jos ennakoi kurikkalaisten työpaikkojen katoavan kiihtyvällä tahdilla muualle, ellei ole kykyä ja resursseja kehittää materiaali- ja valmistusteknologiaa ja toimintatapoja sekä toimintoja tukevia palveluita kilpailukyvyn ylläpitämiseksi.

Suomeksi tämä tarkoittaa, että nyt irtisanomisina ja lomautuksina menetetyt työpaikat eivät palaudu ilman kehittämistoimenpiteitä taantuman mentyäkään, tai niiden palautuminen jää hyvin lyhytaikaiseksi.

Kurikassa ei ole yhtään merkittävämpää toimijaa ( mukaanlukien Ruukki), joka kykenisi tai haluaisi yksin panostaa riittävästi työpaikkoja säilyttävään kehittämistoimiin, mikäli kunta ei osoita myös omilla toimillaan tulevaisuuden uskoa.

Alueiden (kuntien ja seutujen) välinen kilpailu on ankaraa.

Kunnanhallituksen ja valmistelijoiden kannattaa unohtaa pöydälle jätettyjen kosmeettisten kehittäminäpertelyjen veivaaminen ja ryhdistäytyä valmistelemaan todellisia, riittävän vaikuttavia pelastautumishankkeita, joiksi kehittishankkeita voidaan Kurikassa täydellä syyllä kutsua.

Kunnan omien toimintojen osalta tämä tarkoitta palveluiden ja palvelukäytäntöjen kehittämistä siten, että kunta selviää viiden vuoden kuluttua palvelutuotannosta kolmannesta vähäisemmällä väkimäärällä.

17.7.2009 15:24  Odotellaan

En ole pätkääkään kuullut hallinnon reogoineen väestökatoon. Olisiko syytä edes todeta. MKr.Beanin toimettomuus on saanut kannatusta täälläkin kommenteissa. Tarttis jotaki teherä !!!!!!

17.7.2009 20:37  Mietiskelijä

Yritysten, sen paremmin Ruukin, Pohjanmaan Kalusteen, McFInnin tai Hiipakan huoneentaulussa tuskin lukee; työllistämme sosiaalisesti vaikka tulos olisi mitä. Ei varmana lue. Yritykset toimivat markkinahintojen/työllistämiskustannusten/palkan sivukulujen/materiaali ja pääomakustannusten/osakkaiden ja osittain luomansa brändin ehdoilla + mahdolliset tilavuokrat. Näistä vain työllistämiskustannuksiin ja palkan sivukuluihin sekä tilavuokriin joissakin tapauksisa voidaan vaikuttaa hallinnollisesti. Kaikki muu on firma/markkinavetoista.
Totuus on, että uudessa Kurikassa on hurja määrä työttömiä ja/tai työttömyysuhan alla olevia. Kun he päättävät lähteä leveämmän leivän ääreen, laskee omistavan luokan kiinteistöjen arvo ja samalla liike-elämä kärsii suoraan ja teollisuus välillisesti, kun seuraavassa nousuaallossa ei olekaan enää pätevää tekijäporukkaa tarjolla tai edes ostettavissa.
Eli: nyt pitää löytää keinoja, joilla oikeasti autetaan, jotka pystyvät nopeasti työllistämään paljon eli kunnon PK-yrityksiä ja myös yrityksiä, joilla on kunnon bisnesidea ja menekkiä, mutta tällä hetkellä työllistäminen on vielä sen hiiren karvan päässä. Tiedän, näitäkin yrityksiä on käsityöpuolella ja huoltopuolella parhaillaankin. Kun porukalla muljautellaan tämän huonon ajan yli jokainen lähes lavalta pudonnut, meillä kaikilla on parempi huomen, koska lama taittuu joka tapauksessa alle kahden vuoden.
Kurikasta voisi tehdä asian suhteen mallikaupunki - ja hakea sitä rahaa, josta täällä on jo puhuttukin. Pekkarinen on ollut ainakin tähän sakka ihastunut pohjalaiseen yrittäjyyteen ja Vanhanen kehui pohjalaista yrittäjyyttä vihkiessään Kurikan Jurvan Nikkarikeskuksen 2004 ja mainosti sitä myös Joensuussa Kepun yleiskokouksessa todeten; menkää sinne katsomaan, mitä on yrittäjyys. Pidetään näistä asioita kiinni. Vähemmän kinaamista, enemmän tekoja, enemmän välittämistä, enemmän luopumisen kautta saamista.

17.7.2009 20:45  Mietiskelijä

Yritysten, sen paremmin Ruukin, Pohjanmaan Kalusteen, McFInnin tai Hiipakan huoneentaulussa tuskin lukee; työllistämme sosiaalisesti vaikka tulos olisi mitä. Ei varmana lue. Yritykset toimivat markkinahintojen/työllistämiskustannusten/palkan sivukulujen/materiaali ja pääomakustannusten/osakkaiden ja osittain luomansa brändin ehdoilla + mahdolliset tilavuokrat. Näistä vain työllistämiskustannuksiin ja palkan sivukuluihin sekä tilavuokriin joissakin tapauksisa voidaan vaikuttaa hallinnollisesti. Kaikki muu on firma/markkinavetoista.
Totuus on, että uudessa Kurikassa on hurja määrä työttömiä ja/tai työttömyysuhan alla olevia. Kun he päättävät lähteä leveämmän leivän ääreen, laskee omistavan luokan kiinteistöjen arvo ja samalla liike-elämä kärsii suoraan ja teollisuus välillisesti, kun seuraavassa nousuaallossa ei olekaan enää pätevää tekijäporukkaa tarjolla tai edes ostettavissa.
Eli: nyt pitää löytää keinoja, joilla oikeasti autetaan, jotka pystyvät nopeasti työllistämään paljon eli kunnon PK-yrityksiä ja myös yrityksiä, joilla on kunnon bisnesidea ja menekkiä, mutta tällä hetkellä työllistäminen on vielä sen hiiren karvan päässä. Tiedän, näitäkin yrityksiä on käsityöpuolella ja huoltopuolella parhaillaankin. Kun porukalla muljautellaan tämän huonon ajan yli jokainen lähes lavalta pudonnut, meillä kaikilla on parempi huomen, koska lama taittuu joka tapauksessa alle kahden vuoden.
Kurikasta voisi tehdä asian suhteen mallikaupunki - ja hakea sitä rahaa, josta täällä on jo puhuttukin. Pekkarinen on ollut ainakin tähän sakka ihastunut pohjalaiseen yrittäjyyteen ja Vanhanen kehui pohjalaista yrittäjyyttä vihkiessään Kurikan Jurvan Nikkarikeskuksen 2004 ja mainosti sitä myös Joensuussa Kepun yleiskokouksessa todeten; menkää sinne katsomaan, mitä on yrittäjyys. Pidetään näistä asioita kiinni. Vähemmän kinaamista, enemmän tekoja, enemmän välittämistä, enemmän luopumisen kautta saamista.

17.7.2009 22:36  Kauno Kyvykäs

Tuskin Vanhanen olisi Jurvassa haukkunut, pohjalaista yrittäjyyttä, vaikka hän olisi vihkinyt pytyn.

18.7.2009 0:06  Notta

Kauno Kyvykäs ei nyt varmaan tunne lähiympäristöään niin tarkasti ja se hänelle vajaatietoisena sallittakoon. Esimerkiksi tämä peffapuolen ruhtinaana tunnettu posliinituote Oras -tuotemerkki tehdään nykyään Puolassa, vaikka varmaan Kauno K. siihen istahtaa luullen olevansa niin kovin sinivalkoisen kloaakkien autonomisessa imussa, vaan ei.
Niinpä Matti V. vihki paikalle rakennetun pytingin, josta varmaan blogisti voi jonkin sanan loihtia. Ainakin on itse rakennusalan kovana tekijänä sanonut, että pytinki on hyvä ja hyvin tehty. Jos Kauno K. on eri mieltä, niin kaiketi hänen koulutuksensa riittää nitistämään ammattimiesten lausunnot.

18.7.2009 0:44  Kauno Kyvykäs

Vanhanen toki sopi hyvin vihkimään, turhanpäiväisen unelman, nikkarikeskuksen, eräänlaisen ruususen unen.

18.7.2009 0:46  JE

Notta tuumaileppas vähän:
17.7.2009 22:36 Kauno Kyvykäs

Tuskin Vanhanen olisi Jurvassa haukkunut, pohjalaista yrittäjyyttä, vaikka hän olisi vihkinyt pytyn.
Missä kohtaa Kauno K. Kyvykäs moittii rakennusta tässä kirjoituksessa? "Rakennusalan kova tekijä"?????

18.7.2009 14:11  Kauno Kyvykäs

Kuvassa varmasti eräs yhteiskunnan välttämättä tarvitsema, korvaamaton tukipylväs, puhumassa todella tärkeää asiaa, kakistelematta ja syvällä rintaäänellä, kaikkien ymmärtämällä selkeällä suomen kielellä. Kaikkien itseää kunnioittavien poliitikkojen olisi syytä omaksua yhtä selkeä linja asioiden hoidossa, toimia yhtä ripeästi ja ennakkoluulottomasti asioiden kuntoon saattamiseksi. Todellinen puolueensa huippu, yli puoluerajojen tunnustettu älykkö. Mihin Suomi joutuisikaan ilman näitä itsensä uhraavia työn sankareita, joiden panoksella Suomi, rakas ja kallis kotimaamme, säästy köhyydeltä ja kurjuudelta.

18.7.2009 15:14  e riepu

Kauno, ostaisitko tältä mieheltä käytetyn auton?
Vaikka Ladan?

18.7.2009 17:41  mikä?????

??????????auto????????? Lada??????????

18.7.2009 19:11  Kauno Kyvykäs

Tottakai, sehän olisi suuri kunnia ajella suurmiehen vanhalla Ladalla, aivan haltioissani olisin vanhasta Samarasta, unelmien täyttymys.

18.7.2009 20:53  Jurvan Kymppi

Ei ole tämäkään nero kertaakaan moittinut Jikkiä tai Kurikan kehitystä Jurvalaisten omaisuuden sosialisoinnista.

18.7.2009 21:50  Tsikuleeraaja

Kun tätä palstaa lukee, niin vängällä tulee mieleen, että kurikkalaiset eivät ensinnäkään edes tienneet, mihin liittyivät ja kun eivät tienneet, niin kuvittelivat, että Jurva nyt ihan oikeesti on sitten yksi Polvenkylä, jossa vain on päälle 4 tuhatta henkeä ja veronmaksajia kolmisen tuhatta lisää Kurikan kassaa paisuttamaan.
Siis poies Kurikkaa (kuntana) vanhempi historia ynnä kaikki muu. Siitä vain kokonainen spelaava kunta pikkukylän asemaan. No, ei se kuulkaa nyt ihan noin mene.
Toinen, että Jurvalaiset oli ihan liika sinisilimääsiä Kurikan auvoisuudesta. Kurikka on aina ollut ittehensä ymmyrkääsenä tyytyväänen ja yhteistyötä on tehty, jos on huvittanu, muutoon ei ollenkaa. Aja näiskin saattaa nyt muuttua.
Molemmis päis oli odotuksia, epärealistisia ja naivistisia. Totuus on karuudessaan nyt näyttänyt sen, että olemme epäkypsiä tässä liitoksessa. TÄmä saitti on suosittu ja antaa hyvän läpiviilloksen ja vaikka se ei ole dramatisoitu, ei myöskään kovin kodikas.
Odotimmeko liikoja tien molemmissa päissä. Kihlausta ei voi enää purkaa, kun avioliitto on jo solmittu. Syrjähyppyjä ei ole tehty, joten asiat voidaan ottaa kuten ne ovat. Aika monella rintamalla on kuitenkin yhteisen kunnioituksen ja yhteistyön sävelin edetty, eikä tosiaankaan kaikki, mitä kuntaliitokseen sisältyy, ole huonoa. Kuherruskuukausi on ohi ja arjen järjestely sujuvaksi on päätyö. Molemmissa liittyneissä on hyvää osaamista, hyvää infraa, ideoita, elinvoimaa, tunnetta ja tahtoa.
Niiden valjastaminen yhteiseen hyvään. Siinä työsarka. Uhat ovat uuden Kurikan ulkopuolella.

18.7.2009 21:57  pena

... siis edelleenkin : päätös on tehty, kääritään hihat ja tehdään töitä!!

18.7.2009 22:17  Kauno Kyvykäs

Jalasjärviset ovat kurikkalaisten mielestä parempia kavereita, kuin jurvalaiset, niin miksi jurvalaiset hölmöt päättäjät piti narrata pettämään jurvalaiset. Vai tapahtuiko tämä juuri siksi, kun jurvassa oli hölmöt päättäjät. Kaikki kurikkalaisten päättäjien toimet ovat olleet jurvalaisia vastaan. Sarvijoelle on pistetty piruilumielessä pahviukko osoittamaan sormella ihmisiä ja kurikka kuulemma tarvitsee sinua. Jurvalaisten omaisuuden ja rahat Kurikka tarvitsee, tähän mennessä tästä surullisesta avioliitosta ei ole koitunut, kuin menoja ja kaiken sen hankaloitumista, jonka takia kunta on ihmisiä varten olemassa. Valtuutetuille ja näiden sukulaisille on jaettu rusinoita, ilmeisesti palkkioksi myötämielisyydestä. Suureellisesti puhutaan joistain tiehankkeista, kunhan puhutaan, ainut tie on tekeillä kunnanhallituksen jäsenen jälkeläisten pellolle, tonttimaa on nimittäin arvokkaampaa, kuin vanha heinäpelto. Täytyy olla pahoin jälkijättöinen ja naivi, joka ihmettelee väen vähenemistä alueella. Ilmeisesti on tarkoituskin vähentää väkeä jurvan alueelta, ei tarvitse tehdä mitään porkkanaraha ym. höpinöiden eteen, tarvitsee vain todeta asukaskato.

18.7.2009 22:31  Jurvan Kymppi

Niin, kuinka se voisi ketään, joka asuu Lapionevan laidassa siellä, Muumilaakson porstuassa, kiinnostaa jonkin Jurvan asiat. Parempia kavereita Muumilaaksossa, kenkätään vaan kaikki Jurvalaisten vehkeet terveyskeskuksesta Jalasjärvelle.

18.7.2009 22:35  pena

"jurvalaiset"on ja ovat aina olleet medän kurikkalaisten mielesta maailman parhaita kavereita ja Kauno tämä on FAKTAA.

18.7.2009 22:48  JE

Onko edes puolet kurikkalaista tiennyt missä suunnassa Jurva on???

18.7.2009 22:48  JE

Onko edes puolet kurikkalaista tiennyt missä suunnassa Jurva on???

18.7.2009 22:50  Mietiskelijä

Kyllähän totuus on se, että kurikkalaiset ovat kattoneet nenänvarttansa myöten jurvalaisia jo iät ajat. "Son jurvempaa", on tyypittely "vähä turhan onnelliselle" ihmiselle.
Kunnon tietäkään ei Jurvaan ollut ja yhteistyö on ollut satunnaista tai olematonta. Mietaan nuorisoseuran takapihan senkkamittelöt ovat monelle ainoa kontakti itäiseen naapurikuntaan, joka ei sitten tietysti sen jälkeen niin kovin korkeaa ratinkia voi saada.
Jos nyt kumminkin nämä kaksi kilpaveikkoa voisi ymmärtää olevansa samassa paatissa yhtä vittumaisen työttömyyskäyrän ja tulevan sossuongelman puristuksessa. Sen jälkeen voisi miettiä, mitä tälle "kipiälle vasikalle" oikein tehrään. Ja myöskin oivaltaa se, että suuri osa vanhakurikan liikevaihdosta on jo tähänkin saakka ollut jurvalaista valuuttaa. Jos se unohtuu, taalat voivat liukua muualla. Se ei taas ole kokonaisuuden etu.
Tasapainottelua? Jees ja ei. Tasapuolisuutta ja järkeä tämä tilanne nyt vain vaatii. Kysymys kuuluu: Onko Kurikka uusine rajoineen ja erillisine keskuksineen uusi ja yhtenäinen vai ei? Haluaako se olla?

18.7.2009 23:03  Juhani

Taitaa olla taas aika ottaa kantaa. Etsimällä pitää etsiä jos löytää täältä kurikkalaisena esiintyvän kommentoijan jatkuvasti haukkumassa jurvalaisia. Jos heitä on, niin se on todella ikävä asia.

Ainakin minulle kuntaliitos on toteutunut fakta ja me olemme ihan samassa veneessä. Osa Jurvasta on myös täysin samassa asemassa kuin Polvenkylä. Asioita voidaan mitata erilaisilla yhteisillä mittareilla.

Palautan mieliin tässä jo aikaisemmin tänne laittamani tilaston Suomen köyhimmistä paikoista (tulotason ja veronmaksukyvyn mukaan). Jurvan keskusta ja Polvenkylä ovat asukaslukuun suhteutettuina juuri ja juuri 1000 köyhimmän paikan ulkopuolella.

153 Närvijoki
304 Tainus
541 Niemenkylä
729 Kesti
886 Lohiluoma
1024 Polvenkylä
1027 Jurva, keskusta

18.7.2009 23:14  Je 22:48

oliko tuo "provo" vai oletko oikeasti tosissasi, vai tyhmäkö?

18.7.2009 23:21  JE

Hetihän se puri!

18.7.2009 23:35  Kauno Kyvykäs

Sivukylillä asuu vähemmän korkeapalkkaisia elättejä. Ei nämä palkkakertymistä muodostuvat tilastot kerro paikkakunnan todellisesta tuotosta yhtään mitään. Siirretään Närvijoelle maatalousministeriö työntekijöineen, niin johan on kurikan keskusta paperia.

18.7.2009 23:39  Juhani

Kauno:

Kertoo se siitä että asukaslukuun suhteutettuna Polvenkylän ja Jurvan saamista palveluista maksaa enemmän se joka ei palveluja omalle kylälle saa.

Toisinsanoen maksajia on muuallakin sivulla kuin Jurvassa.

18.7.2009 23:57  Kauno Kyvykäs

Aikalailla ollut tiedossa jokaisella lapamatoa älykkäämmällä iät ja ajat. Tästähän se on kysymys Jurvan putsaamisessa. Kohta varmaan alkavat vammaisten ja muiden lakisääteistä palvelua saavien kyyditykset ja uudelleen sijoittelut. Henkisesti sairaat, tällä hetkelle yleiseen lääkintähuoltoon kelpaamattomat varmaan kyyditään vastakkaiseen suuntaan.

19.7.2009 0:06  Kauno

Harrastaa tänäiltana "Älykästä..hah Pottuilua"..onko moperi karannu!?

19.7.2009 0:42  JE

Mopo ei karkaa, on tallis ja neljän tuuman parru pinnojen välis.

19.7.2009 1:00  Kauno Kyvykäs

Kannattaa yhden, jos toisen miettiä mitä eroa on kunnan kannalta lakisääteisellä palvelulla ja sillä, että porukan saa jättää heitteille. Jikki ilmeisesti on valmistelua terveyskeskusten yksityistämiseen. Kuka tällaiset neuvostoliiton jäkitilayhtymät lopulta saa hallintaansa on vielä arvoitus.

19.7.2009 14:53  Kauno Kyvykäs

Katsastuskonttoreiden rinnalle perustettiin yksityisiä katsastusasemia, seuraus oli hintojen nousu. Lopulta entiset kkonttorit myytiin ulkomaisille sijoittajille, jälleen katsastusten hinnat nousivat. Viranomaismääräykset keppihevosena yksityiset, kiskontaan erikoistuneet laillistetut rosvot pystyvät rahastamaan puolustuskyvyttömiä kuluttajia mielensä mukaan. Tässä ei ole kysymys mistään, kilpailusta tai rehellisestä yrittämisestä, vaan pakkorahastamisesta.
Siitä vain sitten yksityistämään terveydenhuoltoa, saadaan terveyskeskusten omistajiksi ulkomaiset rahasta ymmärtävät tahot, johan muuttuu sairastaminen kalliiksi.

19.7.2009 15:38  Entinen perussuomalainen

Kurikalla ei ole mitään hätää, liitytään Tuusulaan, meillähän on jo Tuusulalainen kaupunginvaltuutettukin. Tämähän on helppoa, kuin heinänteko.

19.7.2009 19:23  piis lav ja andöständing

Niin anteeksi, ymmärsinkö nyt oikein että Jurva olisi yksin pystynyt järjestämmään palvelunsa ilman kuntaliitosta? lääkärit jäämässä eläkkeelle, hallinto sekooksis... Sarvijokiko oli huippudynaaminen paikka ennen liitosta ja nyt yhtäkkiä ei enää ole? Hakko, Tainuskylä, Vuoto, Kesti, Närvijoki.. Täynnä enrgiaa kunnes iso paha kuntaliitos tuli ja tuhosi?

Rauhoottukaa ystävät hyvät.... :) Kyllä tästä liitoksesta hyvä tuloo ja kaikki tykkää jurvalaasista ja jalasjärvisistä yhtä lailla ja Sarvijokiki on Kurikkaa. Siihen on oppiminen.

19.7.2009 19:39  Kauno Kyvykäs

Kyllä liitoksesta varmasti hyvä tulee, mutta kenen kannalta. Mitähän muuta voitaisiin Jalasjärvelle antaa, kuin jurvalaisten vehkeet terveyskeskuksesta. Voisiko Tankero tähdentää, mitä hyvää liitos on tuonut tullessaa. Voin vastavuoroisesti kertoa siitä mikä on mennyt perseelleen.

19.7.2009 20:55  Faari

Kauno lueppas Kurikka-Lehti,siellä on puolueeton tutkimus kuinka rahavirrat on tullut Kurikkaan päin.Elikkä kaikki on mennyt niinkuin keskustapuolue ennusti.

19.7.2009 21:13  Johan on markkinat

Voihan nenä, en oikein tiedä mitä ajattelen kun näitä kommentteja luen, iloiseksi en ainakaan tule, onneksi ja luultavasti vain muutama ihminen on näiden kommenttien takana, se luulo lohduttaa.

19.7.2009 21:58  Kauno Kyvykäs

Näiden kommenttien takana ei tokikaan ole moni, mutta ne asiat, joista kommentit johtuvat koskettaa erittäin suurta joukkoa ihmisiä ja se tieto ei lohduta yhtään.

20.7.2009 0:09  ...

Kaken "totuus" koskettaa eriddidäin suurta osuutta kaupunkimme väestörakenteesta, mikäs tuulahti, onko kakes oiken varmasti sitä mieltäkin, onkohan joku muukin , jopa...

20.7.2009 11:29  25 %

"järkevästi toimivat vain kaupunginjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja ja muutama harva"
Kysyisin kyseisiltä henkilöiltä,mitä ideoita teillä on työttömyyden kasvun hillitsemiseksi Kurikassa.Asialliset vastaukset tähän blogiin.
Kiitos

20.7.2009 11:35  Kilroy

Kurikka -Jurva liitos on onnistunut ratkaisu jos me niin itse haluamme. Kaikki on kiinni vaan tahtotilasta. Pois vanhoista poteroista ja yritetään nähdä tulevaisuus yhden kunnan kannalta. Negatiiviset muutokset joita on ollut Jurvan kannalta , esim lääkäripäivystys ja lab palvelut eivät johdu kuntaliitoksesta vaan koko Suomea vaivaavasta kunnallistenpalvelujen alasajosta jota nyky hallitus ohjaa. Herätkää näkemään oikea totuus.

20.7.2009 12:16  Kauno Kyvykäs

Negatiiviset vaikutukset, kun jäisivätkin lääkäripäivystykseen laboratoriopalveluihin, jotka tuskin ovat hallituksen vika. Hallitus ei estä kuntia hajauttamasta terveydenhuoltoa, hallintoa toki ollaan keskittämässä. Suomessa, kun hallintoa aletaan rukata, yleensä hallintokulut kasvavat, taitaa Jikissäkin olla tilanne vastaavanlainen.

20.7.2009 13:40  Hillitsijä

11:29

Työttömyyden kasvun hillitseminen ei itsessään ole pelkkä positiivinen asia. Sitä voidaan hillitä mm. työttömien poismuutolla ja muilla kielteisilläkin asioilla.

20.7.2009 15:49  Kuntalainen

11.29
Tässä kai saa omat tehdä johtopäätökset,kun vastauksia ei ala kuulua.Ei taida olla ideoita?

20.7.2009 18:17  JE

Eihän näille palstoille yleensäkkään saa vastauksia suoraan ja nimellä päättäjiltä ja vielä kun haasteen laittaa nimimerkillä. Ei mikään ihme jos ei vastauksia ole korkeallakaan tasolla, aika on tämä.

20.7.2009 18:43  Mietiskelijä

"Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit´ ei hanki. Ken vaivojansa valittaa, on vaivojensa vanki!" Näin Jaakko Ilkan marssissa. Jurvan pään valtuutettujen täytyy nousta seisomaan entisen kuntansa vahvalla mandaatilla sinne valittuina. Kurikan valtuuston Jurvassa asuva valtuutettujen määrä ei ole mikään pieni, vähäväkinen, eikä edes istu mitenkään huonoilla päätäntäpaikoilla. Siinä mielessä sopii odottaa ja voi vaatia.
Kilroy kirjoittaa oikein. "Hold the horses" molemmilla puolilla. Kaikkea ei kannata rakentaa Jurvaan, mutta ei kaikkea kannata rakentaa myöskään Kurikkaan. Kaupunginosat tasavahvoina investointipäätännässä nuppikohtaisuus ja tarveharkinta huomioiden, niin eiköhän päästä sopuun. Jos laskentakaava on tasapuolisuuden ja talousmatematiikan mukainen, siitä ei kannata kitistä. Sosiaali- ja koulutuspuolen jutut täytyy katsoa erikseen. Niissä voi ja pitääkin olla tarveharkintaa. Muuten olen sitä mieltä, että yhteistyötä Jurvan "Kotikoulun" ja Kurikan ammattikoulun välillä pitäisi lisätä. Molemmat hyötyisivät.

20.7.2009 19:08  Jurvan Kymppi

Jurvan valtuutetut tuntuvat pääasiassa ajavan omaa etuaan.

20.7.2009 21:05  Kuka-Mikä

Kilroylle; parempi pitää vähän pienemmällä suuta, olethan itse kaupungin virkamies. Muistatko 40-vuotis onnittelukortin.

20.7.2009 21:32  realista

Eri oppilaitosten Opettajat eivät tule keskenään toimeen eivätkä halua yhteistyötä.

20.7.2009 21:36  25 %:lle

Minusta kommentti oli " Mutta ei riitä, että siihen suuntaan järkevästi toimivat vain kaupunginjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja muutama harva" Asia saa täysin toisen sisällön. Näin niitä sanomisia muunnellaan, kuin lehdistö ikään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini