Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kummallisia lama-aikoja

Sunnuntai 12.7.2009 klo 14:53


Kummallisia, erilaisia päiviä

 Joka ainoalla aamulla on oma ihmeensä.

Vanhat päivät tuhoutuvat ja uusi syntyy.

Sitä vain tuntee itsensä haavoitetuksi, kun kokee menettävänsä jotain omaa.

Mutta kukaan ei menetä mitään, koska kukaan ei omista mitään eikä ketään.

Oikea vapaus on sitä, että saa itselleen maailman tärkeimmän asian, uuden aamun, uuden päivän, omistamatta sitä.  

Ihmeellisiäkin mielipiteitä
 

 

Kävin eilen Pitkää-Jussia , Hotelli-ravintolaa esittelemässä kokkolalaisille vieraille.

Kovasti ihastelivat, samoin kuin ihailivat rakenteilla olevaa jokimaisemaa ja Kurikan mahdollisuuksia ynnä hyvin hoidettua ympäristöä.

Joku kurikkalainen mieshenkilö kysyi minulta syytä, kun ei kaupunki ole tehnyt mitään hotelliin peruskorjauksia? 

Yritin selittää, että kun se on yksityisen vaasalaisen omistuksessa oleva kiinteistö.

Mutta miksi ei ole jo aikaisemmin peruskorjailtu?

Siihen taas yritin vastata, että kun on aikaisemmin on ollut veronmaksajien edun mukainen, vuokraajallekin edullinen vuokrasopimus, jossa ylläpito on kuulunut ravintolatoiminnan harjoittajalle.

Miksi aina kuulee ilkeänoloisia vaativia puheenvuoroja siitä, ettei kaupunki ole hoitanut sitä sun tätä?

Mikseivät luottamusmiehet ole panneet asioita kuntoon, se on ainoa kysymys?

Kas siinä vaativia ”haasteita” reippaille, operatiivisessa vastuussa oleville luottamusmiehille, erityisesti kaupunginhallitukselle.001.jpg

Kurikan kaupunki pitää ympäristön mielestäni hyvässä kunnossa. Kurikan seurakunta ehkä vieläkin paremmassa. Kaupunki on satsannut Pitkä-jussin ympäristöön mittavasti. Mikä on mielestäsi kaupungin osuus omistamiensa alueiden ja kiinteistöjen kunnossapidon lisäksi, huolehtia asutusta ympäristöstä? Mikä riittäisi, koska ollaan tyytyväisiä?


Kommentit

12.7.2009 21:14  Tosi on

Mattti kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi niin rupiaa tapahtumaan!

12.7.2009 22:27  Raja

Kyllä tämän blogin kommentoijien tulisi perehtyä kunnallislakiinkin.
Jäisi varmasti monta tyhmää kommenttia ehkä kirjoittamatta.
Täytyisi yrittää pitää mielessä koko ajan, että luottamusmies päättää virkamiehen esityksistä. Virkamies on esityksistään lakia vasten, ei siis valtuutettu!
Älkäät siis ylikorottako valtuutetun asemaa, vaan keskittykää virkamiehiin ja heudän viisauteensa.

13.7.2009 1:17  Tätä mieltä

Vikaa on sysissä ja sepissä, mutta luottamusmies bongaa luottamuksensa joka neljäs vuosi. Virkamies, ellei tee mitään, ei oikein virkavirhettäkään bongaa kultakellon ja kukkakimpun 63-vuotislahjaksi. Siinä se pieni ero.
Kyllä luottamusmiehen, jolle kansa on antanut nelivuotiskaudeksi LUOTTAMUKSEN pitää pitää silmällä kunnallista toimintaa ja toimittava kuin MIES (siis järkähtämättömästi, tässä kohdin sanottuna). Eli Luottamus+mies.
Virkamiehillä on päivät pitkät aikaa tutkia porsaanreikiä tehdäkseen hallaa tavalliselle ihmiselle, jos hänellä sattuu olemaan väärän väriset sukat ja veronmaksaja, siis se sama sonnanheiton kohde, maksaa lystin. Näistä on yllin kyllin esimerkkejä. Jos ne kaikki toisi julki, ihmisten kuva näistä kansankynttilöistä saattaisi olla vallan toinen kuin nyt on.
Jossakin kohtaa tämäkin tapahtuu, ihan varmasti. Mutta kyllähän kansalaisten on kyettävä kontrolloimaan, miten rahaansa käytetään ja se tapahtuu valtuutettujen kautta. Mitä enemmän he ovat hereillä, sen parempi.

13.7.2009 8:04  Katseet Kurikkaan

Kurikassa työttömyysluvut maakunnan korkeinta tasoa. Muutos on ollut äkillinen ja nyt tarvittaisiin kaikkia tekoja työttömyyden lieventämiseksi. Työttömyydellä on suora vaikutus negatiiviseen muuttoliikkeeseen. Nyt on liian helppoa todeta, että kaikki johtuu yleismaailmallisesta lamasta vaikka niin pääosiltaan onkin. Toisaalta Kurikassa on vielä kaikki valmiina uuteen nousuun, teollisuushallit, työvoima, osaaminen, taito, yritteliäisyys jne. Ehdotus: Kurikka yhdessä Jalasjärven kanssa hakeutuu nopealla aikataululla äkillisen vaikean rakennemuutoksen alueeksi, hakee sitä kautta lisäpanostuksia alueelliseen kehittämiseen, mm. koulutus, valtatien peruskorjaus, kaavoitus, yritysten toimintaedellytysten parantaminen, teollisuustilat, viihtyvyys, jne. jne. Voihan tuo hakemus olla jo vireillä, ja jos on niin kaikki peliin päätöksen saamiseksi ja jos ei ole niin nopeasti hallinto asiaa työstämään ja hanke vireille.

13.7.2009 8:19  Tekoja tarvitaan

Katseet Kurikkaan 8:04, nyt blogistin johdolla töihin.

13.7.2009 8:42  Pepe

Samaa mieltä edellisen kanssa.Blogisti tyyräämään Kurikka nousuun

13.7.2009 9:28  VANHA KETTU

Ajelin eilen Kurikassa ja totesin jokirannan ympäristöstä seurakunnan puistot hoidetun hienosti. Sellaisia maisemia pitkin rantoja niin johan kelpais nautiskellen kulkea jokea pitkin tai rannoilla.

13.7.2009 22:19  kommentti

Näiden kiinteistöjen käyttäjien ja haltijoiden ei tarvitse itse tehdä mitään, kaupunki hoitaa vähän liikaakin.

Puntuusen lahti/poukama on karseen näkönen, pieni kömmähdys.

14.7.2009 5:20  Puntuunen

Jos Puntuusen lahti on se kummallinen, lähinnä ylipaisunta-allasta tai jäteveden lietesuodinallasta muistuttava, jonkun neuvostoaikana oppinsa saaneen insinöörin taidonnäyte kirkkorantaa vastapäätä, niin ei tule muuta mieleen kuin että VOI, VOI!!

14.7.2009 6:49  Ylös ja ulos

Ei liene Kurikassakaan liikaa (valtuuteituissakaan) olla itsensä likoon laittajia. Näiden sivujen omistaja olisi ollut sellainen, muttei monelle passannut.

Taitaa ne poukamat ja lahdet olla vielä kesken. Ei hätäännytä täs vaihees.

14.7.2009 7:44  Puolivalmiit jokityöt

Puolivalmista työtä ei saisi näyttää hulluille eikä herroille.

14.7.2009 9:56  Puntusen uimari

6:49;Puntusenlahti ja Meijerinlahti ovat eri asia.

14.7.2009 11:03  Jurvan Kymppi

Pitääkö ymmärtää, jotta luottamusmiesten, laittomat tulkinnat on virkamiesten vika.

14.7.2009 11:54  Vihjekö

Mitähän luottamusmiesten laittomia tulkintoja Jirvan Kymppi tarkoitta?

14.7.2009 16:14  Ei huolta.

Hallinto-oikeus on sitä varten, missä laittomat päätökset puretaan.

14.7.2009 20:45  rikkaruho

Kaupungin osuutta ympäristön huoltoon ei voi moittia kukaan, moittia voi kesätyöntekijöiden motiivia tehdä työtä, jotkut voivat kykkiä ja vähän nyppiä jotain kuluttaen jopa päivän yhdessä liikenteenjakajassa, allakasta tietenkin saadaan lisää päiviä, mutta kesä loppuu kesken ja kasvu on kitkemistä nopeampaa.

14.7.2009 21:39  Notta

Kurikan, paremmin kuin sen läntisen kaupunginosan eli Jurvankaan ympäristöongelma ei pääsääntöisesti ole risukot, villiheinät tai edes rikkaruohot. Kaupunkisuunnittelu on molemmissa lähtenyt hevosvetoisesta yhteiskunnasta ja jatkunut samaa neuvostomallin rataa näihin päiviin. Toki ahtaampiakin taajamia on ja Kurikassa on jo viherkaistaleita tehty piristämään yleisilmettä. Jurvassa vastaava offensiivi on tulollaan ja Tielaitos siinä vahvasti mukana. Molemmat kaupunkikeskukset kaipaavat tuunausta. Mitään rötiskö- tai hökkelikyliä eikä edes Raision sortin neuvostoparakkibunkkerikeskustaa ei kummastakaan saa edes moittimalla, mutta tuunaamista kaipaa.
Se, että jo nyt näkee viheralueisiin käytetyn aikaa, on hyvä juttu. Ajoin justiin Ilmajoen Ilkan koulun ohi. Muutoin ankeaan pihaan oli tehty nätit viherkaistaleet, jotka retkottivat ruskeana ja palaneina hoidon puutteessa. Olisi kannattanut käyttää vaikka mukulakiviä, ellei ole rahaa pitää yllä. Sama juttu Kurikan kohdassa. Suunta on kuitenkin nähdäkseni parempaan.

14.7.2009 22:05  Lisäpanostuksia laajalla rintamalla

Joku tuolla aikaisemmin ehdotti hakemusta nopean työttömyyden perusteella rakennemuutosalueeksi, eli lisää valtionkin panostuksia Kurikka-jalasjärvi alueelle. Siinähän olisi itua ja kannattaisi kovasti harkita, kannattais toimia eikä odotella. Onkohanh anomus jo vireillä ?

14.7.2009 22:31  Jurvan Kynttyrä

Mikseivät luottamusmiehet ole laittaneet asioita kuntoon?
Ovathan he!
Viimeksi toimitilan vuokrausasiassa Jurvan kylällä , kun kokoomuksen valtuutetulle annettiin 500 ? alennus edelliseen vuokraajan hintaan nähden:Ylinen, Mäki ja Hyden kuittasivat virkamiehen esityksen ilman nokan koputtamista.
Kuntalaki tietääkseni edellyttää kuntalaisten tasapuolista kohtelua vai kuinka?
Ei ole tyhmä joka pyytää vaan...

14.7.2009 22:57  Notta

Jos tästä vuokra-asiasta valittaa, saattaapi mennä nurin kyseinen pykälä tasapuolisuuslain nojalla. En kylläkään usko, että entinen huollon pitäjä lähtee pitkäaikaista kaveriaan nokittamaan, mutta hyvin oli neuvoteltu hinta!

14.7.2009 22:59  JE

Jos on tapahtunut selvä väärinkäytös siitä täytyy viedä asia virallisiin instansseihin, luottamus aseman väärinkäytös. Jos näin on tapahtunut niin siitä on olemassa selvät luvut papereissa, ei muutakuin tutkinta pyyntö, kansalaisella on oikeus ja velvollisuus vaatia vääryyden oikaisua.

14.7.2009 23:13  Laskuri

22.31 Jurvan Kynttyrä (1)

14.7.2009 23:30  Veroa maksava

Muutoinkin olen sitä mieltä, että harmonisoitiin sitten miten tahansa, niin jo torimyyjä tietää, että nurkkapaikka maksaa enemmän vaikka samankokoisia paikkoja on rivikaupalla samalla torilla, samassa ihmisvilinässä.
Järjetöntä, että harmonisoidaan jossakin mettän keskellä olevan Jurvan ja rauta-, kanta- ja valtatien varressa olevan jo valmiiksi kaupunki-statusta kantavan Kurikan vuokrat. Voi närhen tervatut munat! Eihän kauppa- ja bisnespaikkana näistä voi puhua alkuunkaan samanarvoisina. Ainoa, mitä tällä saavutetaan, on se, että jurvalaiset yrittäjät siirtyy yksityisten halleihin ja uusi kaupunki eli siis veronmaksajat joutuu maksamaan käyttämättömien neliöiden lämmityskulut, uusinvestoinnit ja kuoletukset. Vuokrissa on laitettava vaakapunnukset kuntoon. Ei kivipellolla ja lietteestä hyötyneellä jokirantapellollakaan ole sama hehtaarivuokra, hyvänen aika.

15.7.2009 1:24  Kauno Kyvykäs

Tarvitaan oikeat kaverit, niin kyllä se siitä.
Ei saa valittaa, jos kerran pitää itseään, niin hyvänä, jottei alennu nuoleskelemaan kenenkään tuhkaluukkua. Kunnalliselämän tärkeimpiä asioita oppia on, rakkikoirien seremoniaan kuuluva rituaali, nuole ja tule nuolluksi. Vanhemman ja johtavan kunnallispoliitikon väittämä on, koskaan en ole nuoleskellut, enkä ikinä enään nuoleskele, ainakaan sunnuntaisin, tuskin aamupäivisin, toivottavasti.

15.7.2009 9:24  Hatun nosto kaikille osapuolille!

Jurvan ampujilla oli väärät kaverit, kun vuokra sisäampumaradan tiloista viisinkertaistui. Tuossa tapauksessa ei vuokraajaa kai ole kuultu. Toisin on MH:n tapauksessa, kun kaupunki on saanut ympäri puhuttua yrittäjän ja saa sen siirtymään vilkkaalta liikepaikaltaan tiloihin, jotka ovat matkahuollolle suunniteltu linja-auto parkkeineen.
Nykypaikalla linja-autojen ja postin kuormureitten ralli on ahdasta ja hengenvaarallista menoa.
Tällä siirtymispäätöksellään rohkea yrittäjä edesauttaa yhteisön liikenneturvallisuutta ja pitää
monta jurvalle tärkeää palvelua yllä.

15.7.2009 10:14  JE

Älkää kysykö mitä länsikurikkalainen voi tehdä koko Kurikan hyväksi, sillä te jo tiedätte ettei Kurikka tee mitään teidän hyväksi! Vai onko asia näin?

15.7.2009 10:36  SA

Ja taas tulee vapaaksi yksi liiketila Jurvan keskustasta ja vieläpä vuokraltaan edullisempi, mihin mh/posti yrittäjä siirtyy. Toivottavasti yrittäjä löytyy vapaaksi jääviin tiloihin Jurvan parhaalle paikalle.

15.7.2009 10:51  joojoo

nomutta eikö SA voi ne vuokrata

15.7.2009 10:55  Jurvan Kymppi

Eli, kaikilta ei rohkeilta, osaansa tyytyviltä, yhteiskunnalle merkityksettömiltä ja oman tilansa kunnalliseen päätöksentekoon vaikuttamattomilta yrittäjiltä rahat pois.

15.7.2009 11:01  Fundeeraaja

On järjen köyhyyttä tyhjätä tiloja ylikovilla vuokrilla, kun tilat täytyy kuitenkin lämmittää ja ylläpitää. Paljon parempi, että niissä on edes jotakin toimintaa. On vähän kuin mustalaisen rättikauppaa torilla:
- Hai sain hameista tänään kovan katteen, viiskyt prossaa!
- Montako möit?
- Yhen.

Niinpä, kannattaisiko tyytyä vähempään ja tienata enemmän?

Nyt, kun on näitä tyhjiä tiloja ja työttömiä, olisiko kellään ideoita, miten työtätekevät työttömät saataisiin pysymään paikkakunnalla; poltto- ja/tai karikehaketehdas, paperipaalaamo ekovillan tekemiseen, ylijäämäelektroniikan purku/kierrätyspiste, vaatelumpun uusiokäyttöasema, tuulivoimalakomponenttien kasausverstas, maataloustuotteiden lähijalostuslaitos... tms.

15.7.2009 12:05  Kauno Kyvykäs

Tekemätöntä työtä suomessa on yllin kyllin. Työnteon kustannusrakenne estää sen tekemisen.

15.7.2009 12:13  !!!!!!!!!???????????

Onhan merkillistä vuokrakeskustelua, mun mielestä jo toistaa kovasti itseään, tuokaa jotakin uutta kehikin, tuo jo tympäisee!!!!!!!!!!!

15.7.2009 12:26  JE

!!!jne???jne; Jos tympäisee, niin laita uutta kehiin.

15.7.2009 13:26  Parempi sulkea kone

Turha vaiva tälle porukalle.

15.7.2009 19:41  Help!

Niin ja kannattaa siirtyä naapuriblogiin.Siellä on krooninen älyllisten kommenttien puutostila.

16.7.2009 16:11  Burp!

Täällähän se äly tuntuu pesivän. Ei sitä voi kaikille blogeille riittää!

16.7.2009 16:32  Asiaan

Harva ihminen tunnustaa oman vajavaisuutensa ja tietämättömyytensä. Viisas ihminen tunnustaa puutteensa ja ottaa asioista selvää eikä ruikuta turhasta.Perustyhmä esittää asioita luulojen ja perus-tyytymättömyytensä voimalla tyrmäämällä kaikki muiden sanoniset ja tekemiset, eikä kuitenkaan pysty esittämään mitään todellisia ratkaisuja asiantilan korjaamiseksi.Näitä näyttää tällä plokilla riittävän.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini