Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kipua ja tuskaa

Tiistai 7.7.2009 klo 22:24


Vastakohtaisuuksia

Tuska ja kipu eivät tunnu miltään, jos elämällä on todellinen, olemassaolon tarkoitus.

Mitä lähemmäksi pääset tuollaista tunnetta ja oloa, sitä paremmin kestät arjen vaikeuksia.

Jos todella haluat saavuttaa tavoitteesi, koko kaikkeus on sinun puolellasi.

Olemassaolon tarkoituksen ja sen toteutumisen tekee mahdottomaksi vain epäonnistumisen pelko viime hetkellä. Älä siksi turhaan pelkää.


Vastakohtaista ajattelua

Seinäjoelle rakennettaneen ns. Y-talo.

Sen käyttötarkoituksia kerrotaan olevan monia.

Sairaalanmäelle tulee runsaasti parkkipaikkoja. 34 tuhannen neliön ja 60 miljoonan euron rakennus vaatii asiakkaiden autoille tilaa, mahtipontisesti parkkihallin muodossa.

Kiinteistöyhtiö, eli maakunta maksaa pelkkiä kiinteistöveroja Seinäjoen kaupungille puolisen  miljoonaa vuodessa. Sairaanhoitopiiri eli maakunta ja Seinäjoen kaupunki takaavat rakennuslainan.

Seinät vaativat käyttäjiä ja toimintaa. Sairaanhoitopiiri tarvinnee toiminnalleen lisää ylikapasiteettia. Käytöstähän suurimman osan maksaa totutusti maakunta sairaanhoitopiirin ja koulutuskuntayhtymän kautta.

Koulutusta pyritään samalla siirtämään hivuttamalla Seinäjoelle. Millä aikaviiveellä ja millaisten taistelujen jälkeen maakunnassa sijaitsevat koulutustoimitilat alkavat kumista tyhjyyttään?

Kylläpä on ”komiaa” toimintaa.

Y-talon rakentaminen ei saa valtion elvytysrahaa. Se tästä vielä puuttuisikin.

Seinäjoki sai television ruma Suomi-ohjelmassa kovan kohtelun. Kyllä on ruma, komia kaupunki.

Sellaista se on vastakohtainen ajatteluloki_02.07.09_080.jpg

Seinäjoki aikoo kuivattaa maakunnan. Ympäristökunnissa on kuitenkin vielä jäljellä tällaista vihreyttä ja elinvoimaa. Toivotaan, että sitä on tulevien vuosien taistelujen jälkeenkin.


Kommentit

8.7.2009 0:52  VANHA KETTU

Kaikki asiat voidaan kääntää niinkuin blogisti teki Ruma Suomi-ohjelman Seinäjoesta. Ei nämä Aallon monumentit niin kauniita ole ja rumahan tämä kaupunki olisi jos Aalto mallilla olis tehty enemmän taloja. Y-talo on paljon enemmän kuin ns. Y-Talo, talon suunnittelu on lähtenyt alkuun jo ajat sitten. Ei Seinäjoki mitään kuivata vaan päinvastoin.

Y-taloon sijoittuvia toimintoja


Erkoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteisiä toimintoja

* Päivystyskeskus
* Päivystysosasto


Seinäjoen terveyskeskuksen toimintoja

* Akuuttiosasto, Seinäjoen terveyskeskus
* Fysioterapia
* Apuvälinekeskus
* Kuntoutusosasto, Seinäjoen terveyskeskus
* Lääkäreiden vastaanotto, Seinäjoen terveyskeskus
* Hallinto, Seinäjoen terveyskeskus


Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toimintoja

* Dialyysiosasto
* Fysioterapia
* Toimintaterapia
* Geriatrian poliklinikka
* Kuntoutusosasto, Seinäjoen keskussairaala
* Geropsykiatrian poliklinikka ja osasto
* Fysiologian ja isotooppitutkimusten yksikkö
* Neurofysiologian tutkimusyksikkö
* Laboratorio, näytteenotto
* Y-röntgen
* Toimistotiloja


Muita tiloja

* SeAMK Hyvinvointipalvelut
* Vesiterapiatilat
* Helikopterin laskeutumistasanne
* Yhteiset kokoustilat
* Kahvila

8.7.2009 4:53  vk

Kaikki voidaan kääntää niinkun V K sanoo. Maksaja kuitenkin on aina maakunta.

8.7.2009 9:05  Fundeeraaja

Seinäjoella on jo vuosikymmenet ollut kasvuhakuisen pikkukaupungin ongelma. On haluttu näyttää Vaasalle, joka älvisteli vielä 60-luvulla kaupungin kuraisia "katuja" ja puisia taloröttelöitä. No nyt on piki joka paikassa ja lähes kaikki puinen kulttuujhistoria tuhottu, mm. aseman seudun komeat hirsirunkoiset rakennukset ja nuorisotalo. Tilalla on monenkirjavaa betonipunkkeria.
First we take Manhattan... lauloi Leonard Cohen. Ekana kuivatettiin Ilmajoki, joka ei ole osannut pitää puoliaan. Sitten liitettiin Peräseinäjoki ja käytiin kiinni Kauhavaan. Liittyneet naapurikunnat saavat tuta, mitä liitos tarkoitti. Ja liittymättömätkin. Aaretti kirjoitti jo 80-luvulla otsikolla: "Seinäjoki, maakunnan parasiitti". Luulin sitä kirjoitusvirheeksi. En luule enää. Kasvuhakuiset ja itserakkaat seinäjokiset kuvittelevat, että keskittämällä kaikki toiminnot "lakeuden pääkaupunkiin" se kasvaa pian Vaasan mittoihin, siis oikeaksi metropoliksi eikä tällaiseksi tippaleipäkaupungiksi. Ehei! Viemällä palvelut pois maakunnasta, joka Seinäjokea elättää, se tappaa itsensä. Seinäjoen aseman R-kioski on ainut hyötyjä, kun kyllääntynyt ja työttömäksi "kuivatatettu" mietaankyläläinen tai tainuskyläläinen ostaa iltapäivälehden aikansa ratoksi muuttaessaan työn perässä Etelä-Suomeen, eikä veroeuroineen enää takaisin tule.

8.7.2009 9:33  VANHA KETTU

Maksaja on maakunta ja Seinäjoki, käyttäjät ovat maakunta ja Seinäjoki. Kuntien yhdistäminen on Valtiovallan pitkän tähtäimen suunnitelma,(montako kuntaa sitä olikaan tavoitteena). Eikä se ole ainoastaan Seinäjoen ongelma hajottaa vanhaa ja arvokasta rakennuskantaa sitä on tapahtunut jopa Kurikassa ja ympäri maailmaa, ihminen on siitä tyhmä eläin ettei näe vanhaa kauniina.

8.7.2009 11:54  esko r

Vertaa Nikkarikeskus.Kauno Kyvykkäällä on tunnettu mielipide Nikkarikeskuksesta,tähän Kaunolla tietysti on oikeus.Ihmetyttää vain se,miksi hankkeen kummisedät,silloiset Jurvan isot pojat,Jussi ja Jarmo,eivät puolusta hankettaan ja varsinkin sen perusteluja.Pentti Ylinen mainitsi perusteluista sen verran,että puolet niistä oikein,ei tule Raha-Sampoa vaan Raha-Reikä,miten sitten kävikään?.Onko isot J:t kaivaneet reppunsa komerosta ja menneet eräretkelle?

8.7.2009 12:08  Blogistilla oma lehmä ojassa Y-talon suhteen

Blogistia näyttää JIKKY:n johtokunnan puheenjohtajana vaivaavan Y-talo. Se on maakunnallisin voimin päätetty yhteinen hanke varsin yksimielisesti. Tavoite on ollut se, että voimia keskittämällä omassa maakunnassa saataisiin erikoissairaanhoidon palvelut ja ennen muuta tuettaisiin terveyskeskusten toimintaa mm. lääkäripulan suhteen. Tuleekin mieleen, että blogisti katsonee, että se on ristiriidassa JIKKY:n kanssa. Jo saatujen kokemusten valossa ainakin lääkäripalvelujen saatavuus JYKKY:ssä on huonontunut, vaikka tarkoitus oli juuri päivnvastainen. Lisäksi JIKKYY:n on palkattu siinä määrin uutta väkeä, että jäsenkuntien menot tulevat kasvamaan, vaikka siinäkin oli tarkoitus päinvastainen.

8.7.2009 12:37  Täh?

outoa ajatella että jikky on blokistin lehmä? Eikös se ole meidän kaikkien, Kurikkalaisten, Ilmajokisten ja Jalasjärvisten?

8.7.2009 16:03  skeptinen

12:08 Täytyy olla joku ahdasmielinen blogistin kadehtija. Ainakin täysin asiantuntematon tyyppi. Mitä ihmettä omaa lehmää ojasa voi muutenkaan kellään luottamushenkilöllä yleensäkään olla? Estoton Ilmajokinen Seinäjokeen suuntautuva tulee lähinnä mieleen. Käsittämätöntä horinaa, Jos Ilmajoen etu, Jalasjärven eti ja Kurikan etu suhteessa Seinäjoen etuun on se motiivi, oma lehmä, niin hyvä sitten ja tuki blogistille.

8.7.2009 16:31  Atvailija

Y-talohanke, millä nimellä sairaanhoitopiirin hanketta on nimitetty ja markkinoitu päättäjille kuvaa hyvin hankkeen takaperoista kulkua. Sairaanhoitopiirissä ei ole missään vaiheessa pyritty kuntien (maksajien kanssa )kanssa yhdessä kehittämään ensin palveluprosesseja ja vasta sen jälkeen arvioitu tarvitaanko ja millaisia tiloja. Hyvin suoritettu prosessikuvaus olisi voinut antaa eväitä kustannustehokkaampaan tilaratkaisuun.

Tämä olisi ollut tietenkin puuhamiesten egolle vierasta ajattelua. Vuosisadan hanke olisi jäänyt nykymuodossaan ehkä toteutumatta.

Sairaanhoitopiirin palveluiden kehittämishankkeesta on jälleen kerran kehkeytynyt suppean piirin junailema rakennushanke, johon kuntien poliittisilla edusmiehillä ei ole ollut paljonkaan sanottavaa. Esitys on mennyt alusta lähtien päättäjien ymmärryskyvyn yli. Näin junailijat ovat saaneet minkä ovat halunneetkin.

8.7.2009 17:37  Nimimerkki Y:stä kiinnostunut

Antaisikohan Jurvan Kanttura minulle vielä oikeuden sanoa jotakin. Voin toki käyttää nimimerkkiäkin niin ei vaivaa niin kovasti.

On luonnollista että en osaa sanoa mitään Y-talon suhteen koska en ole tutustunut aiheeseen, mutta yleisesti minusta näyttää siltä että jatkuva osallistuminen yhteishankkeisiin ja pysyvät maksut tekevät ainakin paikallisen terveysvalistuksen hiukan turhaksi. Jos kaupungissa onnistutaankin jollain tavalla parantamaan elinolosuhteita ja vaalimaan terveyttä, niin vaikuttaako se kohta enää mihinkään kuluihin?

8.7.2009 17:47  kommenttisi esko.r 11.54

Näyttää, että toimit Ylisen avustajana ja tunnet hyvin Ylisen saavutukset. Luettelepa tämän kykypolitikkosi merkittävimmät toteutetut aloitteet ja aikaansaanokset kunnalispolitikkona. Nyt tarkoitan positiivisia aloitteita ja aikaansaanoksia, joita pidetään yksimielisesti Ylisen virikkeinä ja jotka olisivat jääneet ilman häntä toteutumatta.

8.7.2009 18:04  Atvailija

On sanomattakin selvää, että jokainen politikko, joka onnistuu junailemaan tässä suhdekorruptio luvatussa Suomessa 60 miljoonan euron rakennushankkeen on samalla turvannut loppuiäkseen oman taloudellisen tukiverkoston.
Näin ainakin ennen Rovaniemen moottorikelkkatehdashankkeen ( huom vain 20 milj. euron hanke) yhteydessä
avoimemmaksi käynyttä hyvävelikorruptioverkostokeskustelua.

Olisi ihan hyvä, jos joku valottaisi millainen päättäjä- ja sidosverkosto Y-talohankettakin on junaillut. Millä tavoin he pyrkivät vaikuttamaan terveydenhuollon palveluiden kehittämiseen? Onko heidän pyrkimyksenään esimerkiksi siirtää kuntien terveydenhuollon palvelut sairaanhoitopiireille. Kunnathan eivät voi paljon muuta kuin päättää ajopuuna, kun ovat esin rakentaneet monumentin.
Eihä sitä voi tyhjilleenkään jättää, kun joutuvat huolehtimaan kiinteistön kuoletuksista ja käyttömenoista.

8.7.2009 18:05  Entinen perussuomalainen

Auttoihan Ylinen Saarakkalaa vaalityössä, tämä se on oikeaa toverihenkeä ylirajojen. Onneksi Kurikkalaiset olivat ainuita lankaanlentäneitä. Tarkoittaako esko.r, että Ylisen saavutukset kunnalliselämässä ovat yhtä mahtavaa laatua, kuin Italialaisten uroteot toisessa mailmansodassa.

8.7.2009 18:26  JES

Kurikan kaupunki, vasemman katensä kehityksen kanssa, kohtelee vuokralaisiaan, todella asiallisesti ja tasapuolisesti.
(Julkaistaan seuraavana aprillinpäivänä.)

8.7.2009 19:09  Skeptinen on hyvä hännystelijä

Skeptisellä en huomannut mitään omaa ajatusta, kun hän mollasi 12.03 kirjoitusta. Yleensä hännystelijöiltä se näyttää puuttuvan.

8.7.2009 19:11  skeptikko

Terveydenhoidon trendi näyttää olevan, niinkuin Atvailija sanookin, rakentaa seiniä ja näyttää mahtipontiselta. Joskus miettii lääkärienkin etiikkaa. Miten pitkälle pitää narsismia ja lääkärien individualismia hyväksyä ja vielä pönkittääkin. Sairaanhoitopiirin johto on täysin lääkärikunnan marionetteja. Luottamushenkilöjohto, vaikka haluaisikin, on mahdottoman tehtävän edessä koettaessaan niinsanotusti pitää peruskuntien puolta. Vuodesta toiseen peruskunnille vain tulee lasku, mikä roimasti ylittää kaikki järjelliset ja mahdottomat kustannusten nousut.
Pää tulee vielä vetävän käteen, se on varma se. Uskoisi joskus järkenkin voittavan, mutta ei.
Vasta syvien kokemusten kautta tullaan aikanaan oikealle tielle. Miten se tapahtuu, aika näyttää. Sopii vain toivoa lamasta mahdollisimman syvää. Saataisiin joskus ne arvot kohdalleen.

8.7.2009 21:19  Hälytyskellot soivat

Voimavarat JIKKYYN, sehän on saletti asia.Mikä ihmeen Y-talo, vain Vanha Kettu näyttää tietävän ja puolustavan. JIKKY on kyllä ensimmäinen jota meidän täytyy puolustaa ja sinne voimavaroja ennen Y-taloja kohdistaa. Herätys maakunta.

8.7.2009 22:03  Asiat ovat keskustelussa sekaisin

Kun miettii, mitä JIKKYllä on tarkoitus saada aikaan, niin lähtökohta isompien terveyskeskuspiirien muodostumiselle on ollut lääkäripalvelujen saatavuuden parantaminen, kun pienissä terveyskeskuksissa on ollut pulaa lääkäreistä. Tässä mielessä JIKKY ei näytä onnistuneen, kun lääkääriin pääsy on JIKKY:n aloittamisen jälkeen vaikeutunut. Lisäksi hirvittää, miten JYkky kasvattaa kuntien menoja. Y-talosta mesoamainen on hiivan heittämistä uuniin jälkikäteen. Se on maakunnallinen hanke, jonka maakuntaa edustavat yhtymävaltuuteut (mm. Kurikasta) ovat yksmimielisesti päättäneet. Sitä kovalla vauhdilla rakennetaan. Pitäisikö siis rakentaminen keskeyttää?. Voikin kysyä kumpi on parempi; hyvin palveleva ja monipuolinen keskussairaala vai heikko laitos, jolloin ko. palveluja pitää hakea esim Tampereelta.

8.7.2009 22:28  Kommentoija 22.03

JIKKYN aikaansaannoksien arvioiminen on täysin ennenaikaista. Katsellaan edes parin kolmen vuoden päähän ja keskitytään palveluiden ylösajamiseen ja kehittämiseen.

Sekin on yleisesti kaikkien tiedossa, että hidastivathan sairaalapiiripuoluelaiset JIKKYNkin käynnistymistä.

9.7.2009 1:12  Veronmaksaja

Vaikka kaikkea muuta negatiivista on tietysti antiikin Kreikasta ja sotaisuudesta ja muusta, niin yksi järkevä; kuvernööriksi ei koskaan laskettu henkilöä, joka ei ollut jo valmiiksi varakas.

Ei siksi, että hän vohkisi lisää, vaan juuri siksi, ettei hän tarvinnut enää.

Miten mahtaa olla raha-asioiden laita, jos käy rekistereissä tsekkaamassa; Kauppalehti, Luottolehti, nykyisten mahtipäättäjien tila.

Eihän isot perinnät hallaa tee, jos on jotakin vastaan, mutta jos se toistuu toistumistaan... hmmm.

9.7.2009 1:22  Ikään kuin

Lukien tätä palstaa, tulee vain mielen se, etteivät lääkärit saa johtajuuskouluutusta ainakaan normaalin koulutuksen puitteissa. Hammaslääkäristä tulee hammaslääkäri ja yleislääkäristä yleislääkäri, muttei siinä kolmen vuoden koulutuksessa mitään johtajuuskoulutusta ole. Jos lääkärit pyörittävät kuin tahkoa tai vipukelkkaa omaa kunnan rahoin kustannettua "puljuaan", he tekevät sen kyllä ihan ilman johtajuuskoulutusta. Oman ammattinsa ykkösiä varmaan, mutta ei peruskoulutukseen mitään edes 10 opintoviikon johtajakoulutusta sisälly. Arvostan heitä ammattilaisina, mutta eivät he ole ammattijohtajia.

9.7.2009 6:36  Skeptikkojen äiti

22:03:lle.
Seinien rakentaminen ja mahtipontinen pullistelu eivät tuo mitään hoidollista lisäarvoa kenellekään eikä millekään. Sekä terveyskeskuksia, että sairaanhoitopiirejä tarvitaan, se on selvä. Mutta sairaanhoitopiirin toiminnan ja arvon kasvattamisen takana on nyt pelkkä Seinäjoen kasvu- ja mahtipolitiikka. Nykyistä ylikapasiteettia halutaan viekä kasvattaa sairaanhoitotopiirissä. Kuka sen lopulta maksaa?
Lääkärit piiloutuvat hoitoetiikan taakse eivätkä ole ymmärtävinään elämän menoa ympärillään. Pelkotilassa elävät potilaat puolustavat rämettyneitä rakenteita eivätkä uskallla toimia järkevästi pelossa, etteivät itse jää hoidotta. Parasta olisi keskeyttää koko järjetön Y-rakennushanke.
Maakunta kuivataan kaikilta osin ja toiminnat siirtyvät Seinäjoelle.
Jos tämä on maaseudun ihmisten tahtotila, niin siitä vaan. Unohdetaan sitten kaikki kauniit puheet koko Suomen asuttamisesta ja muista kauniista arvoista. Jos pohjalaiset ovat laajasti tätä mieltä, on turha odottaa muuta kuin vinoa sympatiaa etelän ihmisiltä. Tässä ei ole kyse maailmanlopun lietsonnasta vaan siitä realismin tunnistamisesta, mitkä oman asenteen ja tekojen vaikutukset saavat aikaan, ellemme jo ala herätä arkitodellisuuteen.
Valtio tai muukaan taho ei ole apuun tulossa, ellemme itse ymmärrä Kurikkana, Ilnajokena tai Jalasjärvenä omaa etuamme.
Meitä johtavat suhdekorruption armottomat voimat, Atvailijan sanoja siteeratakseni.

9.7.2009 11:02  Kauno Kyvykäs

Suomalaisen yhteiskunnan suurin puute on johtajien puuttuminen. Keskitason sähläreitä ja puuhapetejä kyllä riittää, mutta vastuunsa tuntevia todellisia johtajia puuttuu. Monesti tulee mieleen tarvitseeko yhteikunta todellakin tälläista tuottamatonta ja vastuuntunnotonta elättilaumaa.
Palveluja yksityistetään ja palvelut kallistuvat. Ensiksi nousee palvelun hinta, sitten yhteiskunnan hallintoa ja valvontaa palvelun ympärillä lisätään. Ei laske palvelujen hinnat tällä touhulla. Kokonaiskustannukset nousevat järjettömiksi.
Tienpitoonkin on saatu yksityinen hallintoporras lisää. Huomattavasti varmaan tienpito halpeni, kun virolaiset kävi kusettamassa rahat ja työn tekijät jäivät ilman. Työn tekijät jäivät heikoille, mutta rahat menivät. Sopivasti sopivan konsultin arvioimana, varmasti syntyi säästöjä.

9.7.2009 11:56  VATKAILIJA+

Maakunnan ihmiset ovat näin päättäneet, että Y-talo rakennetaan, Seinäjoki muiden mukana.En ole kuullut, että olisi jostain päin maakuntaa pantu asiaa kovinkaan voimallisesti hanttiin.
Vähääkään sairaalanmäellä potilaana tai vierailijana käyneenä oivaltaa parkkitalon tai -hallin tarpeellisuuden.Vai kuinka?
On kai kahdesta vaihtoehdosta perempi, että asianmukaiset terveyden kuntoonsaattamispalvelut saadaan Seinäjoelta kuin Tampereelta.
Enkä tosin ole kuullut ilmaisesta rakentamisestakaan.
Keiden vastuulla muuten Kurikassa ovat sairaanhoitopiirin asiat?

9.7.2009 13:40  Nova

Sairaanhoitopiirin asiat ovat asianomaisten vikamiesten virkavastuulla olevia asioita. Pihlajamäki. Puolijoki ynnä muut. Kurikasta ei liene hallituksesa jäseniä. Yhtymävaltuustossa on kai Pirjo Sariola, ketä muita? Y-talo on kokonaan Seinäjokisten keksintöä, heillä on masinointiorganisaatio siihen kai?

9.7.2009 13:44  VANHA KETTU

Silloin vasta ymmärtää ja tajuaa nopean, tehokkaa ja ammattitaitoisen hoidon tarpeen kun itse sairastaa. Eikö ole parempi saada tehokas hoito Seinäjoelta kuin joutua lähtemään joko Tampereelle, Ouluun tai Helsinkiin, mahdollisimman nopea tehohoito pelastaa ihmishenkiä ja sehän on tärkeämpi kuin raha. "Skeptikkojen äiti" miksi ei kehitettäisi maakunnan Keskussairaalaa vielä tehokkaammaksi yksiköksi? Onko Pentti Linkolan teesit ainoa ja oikea? Tekikö Arvo Ylppö pahan virheen siinä kun hoitokeinojen tehostamisella sai lapsikuolleisuuden putoamaan rajusti?

9.7.2009 14:20  Skeptikkojen äiti

Vanha Kettu puhuu kutakuinkin potaskaa ja täysin asian sivusta.
Mitä tekemistä Arvo Ylpöllä ja Keskussairaalan tehokkuudella on keskenään?
Tyypillistä luuserin ruskeakielisyyttä, jolla oma hoito taataan muiden kustannuksella. Ennakkoon kun olisi Vanha Kettukin asettaanut elämäntapansa sitä mukaa, ettei tarvitstisi muita syyttää omasta aiheutetusta sairaudestaan. Ennaltaehkäisyym kuuluu omien elintapojen arviointi.
Maakunnan keskussairaalan kehittäminen tehokkaaksi on täysin mahdoton tehtävä niinkauan kuin vastuuhenkilöt eivät tajua rahan merkitystä. Jos Vanha Kettukiin olisi tajunnut rahan merkityksmn , ei hän olisi vonkumassa kalliita, ilmaisia hoitoja.
Kivaahan se on kun joku muu maksaa.
Turha on lähteä itkemään ja vääntelemään tosiasioita kun ei mistään mitään tiedä. tehokasta ja asiantuntevaa hoitoa ei synny vain rahaa lisäämällä. Ambulanssissa on nopea tehohoito, joka pelastaa. Sen jälkeen ei ole minuutista kiinni.

9.7.2009 14:42  Kauno Kyvykäs

Tämmöiset Y-hankkeet ovat tuottamattomia välportaan syöminkejä, jotka eivät tee muuta, kuin lisäävät byrokratiaa ja maksavat järjettömästi. Annetaan Y-talokin virolaisille vuokrall ja ohjataan kaikki rahaliikenne sitä kautta.

9.7.2009 14:57  Ei ole helppoa nähdä Kurikan rajojen yli

Kun lukee näitä kommentteja, niin ymmärtää, miksi Kurikan hallinnossa on niin vaikeaa ja riitaista. Ollaan varsin nurkkauntaisia eikä nähdä metsää puilta. Kaikki mikä tapahtuu Kurikan ulkopuolella koko maakuntaa koskettavana, nähdään mörkönä ja huonona asiana. Asioita katsotaan ikäänkuin aidan raosta. Täällä joku aivan oikein toteaa, että mitä sitten jos itse sairastuu siten, ettei pelkkä JIKKYn apu riitä.

9.7.2009 15:42  Kauno Kyvykäs

Suomessa on suorittavaa porrasta, verrattuna älykkölaumoihin, liian vähän. Yliopistot ja ammattikorkeakoulut suoltavat uusia tuottamattomia hyväpalkkaisia joiden työllistämisessä alkaa rahat loppua. Tässä on käymässä, kuin jauholaarin rotille, niinkauan mukavaa, kun on jauhoja. Rotat edes hoksaavat vaihtaa jauholaaria jauhojen loppuessa, mutta yhteiskunnan jauholaariin pitää ostaa velaksi jauhoja. Mieleenkään ei juolahda siirtää porukkaa tuottavempiin hommiin, havitellaan pakolaisia ja siirtolaisia, täyttämään jauholaaria, siinäkin tahtoo käydä nurinperin.

9.7.2009 17:08  Kehittämisenergia toiminnan kehittämiseen

Tuskinpa Kurikassa on nurkkakuntaisuutta enempää kuin muissakaan kunnissa. Muualla vain tuntuu olevan jonkinlaista herrapelkoa seinäjokisia kohtaan, ei uskalleta kyseenalaistaa mitään, mitä siellä ehdotetaan.
Kyllä kurikkalaiset ovat kaiken kehittämisen kannalla sairaalatoiminnassa, mutta onko kerskarakentaminen kehittämistä. Ennemminkin rakennushanke vie vuosiksi energian muulta kehittämiseltä.

9.7.2009 17:27  Elämää pähkinänkuoressa

Sairaus, väkivalta ja köyhyys ovat kaikki vaikeita asioita. Sairauden yksi lähde ovat huonot elämäntavat, väkivallan lähteenä ovat mm. poliittiset ja henkilökohtaiset riidat ja köyhyyden lähteenä laiskuus, tyhmyys, muiden harrastama riisto ja oma holtiton elämäntyyli. Kaikkiin näihin voimme itse vaikuttaa.

Syodään terveellisemmin, liikutaan enemmän, kunnioitetaan toisiamme ja vaikka rukoillaan toisemme puolesta enemmän. Mietittään tarkemmin hyötyjen ja laskinten kajossa mihin kannattaa sijoittaa. Se että humalassa haukumme toisiamme ei paranna näistä mitään ulottuvuutta.

Mielestäni jo pelkästään vanhan ketun listaus taloon tulevista palveluista oli valaiseva. Kaikki muukin fakta auttaa ymmärtämään tilannetta. Seinäjoen terveyskeskuspalvelut tuskin kuuluvat maakunnan kustannettavaksi ja monia taloon tulevia palveluja voitaisiin ehkä järkevämmin järjestää sittenkin lähipalveluina - mm. noita erilaisia terapiamuotoja. Mutta sen niiden alojen alemmat viranhaltijat osaisivat varmasti kertoa parhaimmin. Ne joita tuskin on laatimassa suurimpia suunnitelmia.

Hätään täytyy kuitenkin löytyä apu, oli kyse sairaudesta, väkivallasta tai köyhyydestä. Suurin apu löytyy yleensä itsestä.

Jurvan Könsikkään takia nimimerkillä:
Elämää pähkinänkuoressa

9.7.2009 18:28  Kauno Kyvykäs

Laman sattuessa ainoat, jotka mielestään ansaitsevat puhtaat paperit ovat näitä kaikkitietäviä talousguruja. Näille viisaille ei koskaan juolahda mieleen, jotta omissa touhuissa olisi jotakin mennyt pieleen.
Syylliseksi leimataan aina yrittäjät ja tavalliset ihmiset, jotka myös kantavat seuraukset. Pahimmassa tapauksessa seuraukset seuraavat hautaan asti. Taloudelliseen ahdinkoon joutuneiden ihmisten parasiitiksi liimautuu verenimijät, jotka eivät hellitä missään vaiheessa. Yhteiskunta on laatinut lakeja näiden parasiittien, entistä parempien oikeuksien turvaamiseksi. Orjaksi joutuneella velallisella ei ole mitään lakiin perustuvia oikeuksia, joita parasiitit eivät tuomioistuimen kautta pysty kumoamaan.
Suomi on allekirjoittanut orjuuden kieltävän lain, miksei Suomen valtion kansalaisten tarvitse sitä noudattaa. Orjakauppa perintätoimistojen, välisissä suhteissa tekee velallisen tilanteen mahdottomaksi. Tehdyt sopimukset, orjakaupan yhteydessä raukeavat. Ulosottomiehistä on tullut näiden orjakauppiaiden näppäriä pikku apulaisia.
Pankkien kanssa asiat sujuvat, mutta vaara on orjakauppakierteeseen sitäkin kautta ja summat yleensä sitä luokkaa, jotta Pietari yksin armahtaa.

9.7.2009 18:31  helppoa

ketulla se loikkaus on helppoa, oli kyseessä puolue tai kotipaikka

9.7.2009 18:32  VANHA KETTU

"Skeptikon äiti", Jos ihminen sappileikkauksessa nukutettuna joutuu leikkausvirheen ja siitä seuranneiden komplikaatioiden takia jatkuvaan hoito kierteeseen ja jatkuva kipu tekee olon hel....si, niin onko se itse aiheutettua. Vaikka näin ei tietenkää saa toivoa, mutta toivottavasti edes hetken joudut kokemaan jatkuvan kivun helvetin. En ole vonkumassa mitään hoitoja, jos on pakko niin on pakko. Voi voi kun olet hyvä.

9.7.2009 18:56  Jurvan Kymppi

Olisikohan yleisradion ääliöt syytä viedä hoitoon, jossain Joroisisa palaa jotain ja ympäri Suomea hälytys päällä. Tälläisten elättämiseen suunnitellaan pakkoveroa.

9.7.2009 19:29  Toivottavsti Vanha kettu ei provosoidu, ei ole sen arvoista

Nyt kyllä mentiin kommentissa liian pitkälle kun sormella osoiteltiin Vanhaa Kettua Skeptikkojen äiti- nimimerkillä. Todella halpamaista ja vielä nimimerkin takaa. Tuo kommentti oli kyllä pohjanoteeraus ja oikeastaan blogistin pitäisi se nopeasti poistaa.Liikutaan vaaralllisella alueella, tätä pitäis kommenteissa kaikin keinoin välttää.

9.7.2009 19:57  jj

Voi, voi kettuko muka suuttuu ei,ei.

9.7.2009 20:44  ??

Toivottavasti Vanha Kettu provosoituu ja - paljastaa todellisen karvansa. Ei kai tässä kommenttiosassa juuri muulla tavalla ole toimittukaan kuin nimimerkkien kautta. Mielestäni vanha kettu on aivan riittävästi omalla tavallaan herjannut muita. Välillä puhunut asiaa, välillä lipsunut pahoin. Ei kai kenenkään kannata ottaa hernettä nenäänsä. Jotain kai pitää miehen kestääkin. Terveisiä vain kaikille nokkaantuville.

9.7.2009 21:49  VANHA KETTU

Ei lipsu, hyvä pito. Ketään ei herjata. Y-talo asia on asiaa mitä olen kirjoittanut, monet kerrat olen hakenut vain lisää tekstiä. Tänään on liian vakava paikka, eräs läheinen on teholla eikä tiedä missä palttoos tuodaan pois. Piste.

9.7.2009 23:31  kommentti

Toisten sairauksien kieltäminen ja vähättely on turhaa ja typerää.
Koskaan ei voi tietää mikä sairaus kullekkin tulee , vaikka olisi elänyt kuinka terveellisesti.
Menee muutenkin aiheesta ohi.
Tarpeen tullen oikea tehohoito voi olla pelastus.
En tiedä Y- enkä muista taloprojekteista mitään, mutta onko esitetty vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Nyky tiedon ja taidon aikana ei pitäisi olla ylivoimaista vertailla eri malleja.

10.7.2009 0:27  Kauno Kyvykäs

Y-talo on yksi esimerkki turhanpäiväisten ihmisten suuruudenhulluudesta. Aikana jona pitäisi kaikki voimavarat keskittää vientiteollisuuden hyväksi, aiotaan siemenperunoita myöden syödä kaikki mitä irti lähtee. Tälläinen on muka elvyttävää toimintaa, tälläisellä touhulla tuhotaan madollisuuksia sijoittaa rahat tuottavaan toimintaan. Voi verrata meininkiin, kun yrittäjä ostaa viimeisellä saatavissa olevalla vekselillä uuden mersun.

10.7.2009 0:44  kommentti

Eikös kauno tämän kilpailukyvyn eteen ole tehty kaikki mahdollinen viimeiset kakskyt vuotta.
Nytkö sitä pitäis taas ruveta pönkittämään , ei jaksa.

10.7.2009 1:01  nimimerkki Juhani

23:31 En minäkään tarkoittanut terveellä elämisellä sitä etteikö apua pidä hätään aina löytyä !

10.7.2009 1:23  kommentti

Juuri näin.

Seinäjoen terveyskeskuspalvelut tuskin kuuluvat maakunnan kustannettavaksi ja monia taloon tulevia palveluja voitaisiin ehkä järkevämmin järjestää sittenkin lähipalveluina - mm. noita erilaisia terapiamuotoja. Mutta sen niiden alojen alemmat viranhaltijat osaisivat varmasti kertoa parhaimmin. Ne joita tuskin on laatimassa suurimpia suunnitelmia."

10.7.2009 1:30  Kauno Kyvykäs

Jaksaako kommentti sitten paremmin, nämä tsauseskut rakentelee hallintorakennuksia ja syö rahat. Kilpailukyvyn eteen joudutaan aina tekemään töitä. Suomessa on niin hyvin syöpöttelevät kansalaiset, jotta jollei vienti vedä, niin tsauseskujen palatsit tehdään velaksi ruokitaan kansaa velaksi ja eletään kaikin velaksi. Kauanko tätä perse kestää, kun sellukattilat on kylmänä ja puu mätänee pinolla.

10.7.2009 1:39  kommentti

On vähän liian karikatyyrimäistä verrata johonkin tsau eskoihin, ei ne täällä nyt kuitenkaan aivan vain omiksi tarpeikseen rakentele sairaaloita.
Ketkä syöpöttelee ketkä ei, eikä se perse kestä mutta mitä niiden sellukattiloiden tilalle.

Niitä velan vaihtoehtoja ?

10.7.2009 7:38  skeptikko

Karikatyyri on paikallaan, jotta tulee riittävästi ymmärretyks, siitä kiitos Kaunolle.
Terveydenhoito on niin iso meno kansantaloudessa ja kaikkien kuntien kuntien taloudessa, ettei sitä voi koskaan liikaa noteerata ja kustannuksia moittia. Hoidon taso suhteessa tarpeeseen on syytä järjestää tehollisesti. Mitä järkeä on kasvattaa kalliita rakenteita. Mitä järkeä on lisätä sairaanhoitopiirin jo muutenkin suurta ylikapasiteettia. Keskussairaalan hoitopäivän hinta on luokkaa kolminkertainen terveyskeskushoitopäivän hintaan verrattuna. Tehokkuutta terveydenhoitoon on siis pakko alkaa jo vaatia. Harvan kansalaisrohkeus kuitenkaan riittää uskaltamaan kertoa, että leikkaus- ja muu toiminta keskussairaaloissa on usein varsin tehotonta. Ainakin se on kallista. Sairaanhoitopiirin johto sitä viimeisenä uskaltaa ääneen sanoa.
Terveyskeskukset pitää olla se perushoitopaikka. Keskussairaalasta aina kotiinpäin toipumaan. Se on ainoa tie. Kustannusten säästön tie.

10.7.2009 10:43  kommentti

Sieltä keskussairaalasta kotiutetaan jo nyt, monesti liiankin aikaisin.
Säästöjä varmasti syntyy.

10.7.2009 11:51  Kauno Kyvykäs

Kehtaavat nämä viisaat sanoa, että ennenkuin valtiolta löytyy rahaa PETE Tampereelle. Hävytöntä ja ihmisten käsityskykyä rienaavaa puhetta. Vaasan keskussairaala, suomen keskussairaaloista, kenties paras ja yhteistyö Tampereelle pelaa, kenen kananaivoilla tällainen siirtoajatus on loihdittu. Vaasanseutu on pitänyt PETEä kökkäporukalla lentokuntoisena ja nyt valtiovalta on sosialisoimassa toimintaa Tampereelle, ei PETEn sijoituspaikka ole sattumalta Vaasa, sijoituspaikka on syntynyt tarpeesta.

10.7.2009 12:00  esko r

Pentti Ylisen menestyksestä kunnallispolitiikassa vain se,että hän sai kaadettua Jurvan ja Ilmajoen liitosneuvottelut,tämähän ei kysyjälle ollut uutta tietoa,olithan paikalla itsekin.Kunnallispolitiikassa ei tietenkään kukaan saa yksin mitään aikaan,lukuunottamatta Pekka Heikkilää,jolla saavutuksia on,tosin suurin osa kutsuu näitä saavutuksia sekasotkuksi.

10.7.2009 12:32  ??

Esko r. Lopettaisit jo. Mikä trauma on sinulle syntynyt? Haluatko olla lopun elämääsi jonkinlainen luuseri?

10.7.2009 13:20  Kokemusta on

Keskussairaaloista vielä sen verran, että olen joutunut leikkaukseen sekä Vaasassa että Seinäjoella. Molemmissa eri syistä. Seinäjoelta kotiutetaan huomattavasti nopeammin, hoito on nopeaa ja tehokasta ja - sanoisin - laadukkaampaa kuin Vaasassa, jossa osastokäytännöt ovat kyllä viime vuosisadalta, kun taas Seinäjoella tältä vuosituhannelta. Olisi syytä tehdä hintavertailua vaikkapa Jurvan potilaiden samanlaisten vaivojen hoidosta Vaasa/Seinäjoki. Jurvastahan viedään potilaita molempiin.
Siitä huolimatta kerskarakentaminen, jonka Seinäjokiset kyllä osaavat, saisi jo loppua - ainakin maakunnan kustannuksella.

27.1.2010 14:00  APUWA

Täällä Blogissa on todella nyky- kurikka hyvin edustettuna. Kateellisia ja pahansuopia ihmisiä pullollaan.Pilkataan , sätitään huudellaan nimimerkkien takaa. Kuvitellaan tietävänä kaiken kaikesta , ihmisistä heidän sairauksistaan , terveydestään , taloudestaan , kaiken , kaiken.Ihme olisi jos des kerran löytäisi sanan kiitos tai kehun ja kannustuksen jollekkin. Voisi tietty löytää jos kaikki lukisi uudestaan. Surullista ja ahdistavaa luettavaa. Siirryn vnyt YLEN sivuille siellä edes jotain tavallista , tv lähetysten ajankohdat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini