Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Uutta ilmettä

Lauantai 4.7.2009 klo 15:48


Selitykset eivät enää kestä

Kun sanoo, ettei ole onnellinen eikä onneton, eikä sen vuoksi enää kestänyt.

Kun haluaa muutosta, eikä kykene sitä tekemään, sillä ei jaksa eikä pysty.

Silloin haasteet koettelevat meitä enemmän kuin osaamme ja mihin voimamme riittävät.

Selityksiä ei silloin enää tarvita.

Kukin tuntee itse omien edellytystensä rajat, oman kärsimyksensä määrän ja elämänsä täydellisen tyhjyyden.

 

Kuntaliitos tarvitsee uutta asennetta

Monissa kunnissa kuntaliitokset ovat alkuvaiheessa lisänneet menoja.

Ei mikään ihme, Kurikassakin ensin harmonisoitiin palkat, sen jälkeen on ”omin voimin” yritetty kehitellä toimenkuvia.

Yhdistymistuki on budjetissa tosiasiallisesti pantu käyttötalouden katteeksi.

Nyt yritetään raivokkaasti keksiä, mitä ne jo budjettiin sisältyvät asiat olisivat, joita kehittämistavoitteiksi takakäteen voitaisiin kutsua. Turhaa touhua, kun löysät on jo housuissa.

Nyt pitäisi jo keskittyä ensi vuoden talousarvioon ja siihen sisältyviin ajatuksiin kehityssatsauksista.

Tälle vuodelle ei ole enää varaa keksiä uusia kohteita, jos ne eivät ole todella huippulaadukkaita.

Vanhan listan pöydällepano oli turha toimi kaupunginhallitukselta ja syö vain sen omaa toimintaenergiaa.

Nyt  siis katse on vain suunnattava jo tulevaisuuteen.

Kärsimyksen määrän soisi olevan rajallinen.

ajo_1_0072.jpg

Tätä kuvaa katsellessa rauhoittuu. Loukajanvuori siintää taustalla kesäaamuna kello viiden aikaan. Hieno näköalatorni ja uljas kota vaatisivat ehkä laskettelurinteen rakentamisen? Kauno saa ratkaista.


Kommentit

4.7.2009 16:44  Kauno Kyvykäs

Kurikkaa on ehdotettu homoystävälliseksi paikaksi, annetaan asialle uutta pontta.
Perustetaan homoille Loukajanvuorelle pulkkamäki. Järjstetään kilpailu, homoystävällisen pulkan kehittämiseksi. Kaikilla mielikuvituksen omaavilla kanssaveljillä ja sisarilla on näkemyksiä homoystävällisestä pulkasta.
Sisäänpääsymaksua pulkkamäkeen ei peritä, ainoastaan poispääsy maksaa.

4.7.2009 19:44  Juhani

Siis Loukajanmäellä on jo serpentiinipulkkamäki.

4.7.2009 20:16  Notta...

Tässä haetaan varmaan jotakin possujunan kaltaista, katkeamattoman ketjun -omaista, united-pulkkaketjukkoa, vai? Sveistsistä voisi saada valmiina vähän käytettyjä monen heebon sisäistäviä pulkkaliukuvoi...-mäki -pulkkia.

4.7.2009 20:59  Kurikan urheilukenttä

Kurikan urheilukenttä on vihdoin saatu valmiiksi (tieliittymää ja parkkipaikkaa lukuunottamatta) ja se on todella upea kenttä. Olen käynyt pyörälenkilläni siellä noin kymmenen kertaa katsomassa minkälainen melske on kaksi miljoonaa maksaneessa kohteessa. Täytyy sanua jotta (Juha Miedon aloitus) olen ERITTÄIN pettynyt näkemääni! Yhtään ainutta urheilijaa en ole vielä kentällä nähnyt. Itse olen eläkeläinen ja olin alusta saakka vastaan kentän remonttia. Sillä rahamäärällä olisi saatu vanhuksille paljon apua erilaisiin tarpeisiin. Haastankin nyt SEN TAHON, jonka vaatimuksesta kenttä remontoitiin, vastaamaan munulle, että mitä kentällä on jatkossa tarkoitus tehdä, koska sinne ei harrastajia näytä löytyvän. Kentän remontin sanotaan muuten olleen täysin turha, koska kaikki kentän ongelmat johtuivat sadevesiviemärien tukoksista? Tietääkö Juhani kertoa tästä tarkemmin?

4.7.2009 21:26  On se...

Näitä peräpeilistä tuijottamalla etsittyjä vanhoja keskuskenttiä remonteerataan edelleen kuin nuorisoseurantaloja, vaikka sana "nuoriso" on lähinnä vitsi ko. yhteydessä, kun puljua pyörittävät 7-kymppiset marttakerholaiset.
Milloin viimeksi on alueelta lähtenyt yleisurheilija edes kunnolla SM-tasolle saati EM tai MM -tasolle? Ei oo näkyny.
Ei kengitysasemaakaan remonteerata, jos ei kylässä ole yhtään hevosta. Näitä turhakkeita rakennetaan ylläpidettäväksi, vaikka ei ole yhtäkään yleisurheilijan ituakaan. Turha mollata Nikkarikeskusta, jossa on koko ajan toimintaa. Näihin sateen ja lumen kautta maahan painuviin podiumeihin uppoaa paljon enemmän, mutta onpa sopivasti syytä palkata yksi ulkotyöntekijä lisää, kun on tällainen turhake putsattavana ja puunattavana.
Herätkää kävyt! Ei nuoriso harrasta enää samoja lajeja kuin 50-luvulla. Parilla millillä olisi saanut sekä yhden dementiakodin että paljon muuta. Nyt meni kaikki vessanpöntöstä. Voi, voi....

4.7.2009 21:55  Tyhjä kenttä

Olihan siellä urheilukentällä joku kuntoiluklubi lähtöviivalla ja oikein kuvaaja paikalla, että käyttöä on ollut. Tosin osa kuntoklubilaisista ei ollut ehtinyt kuvaan, vahinko vain vai oliko matka liian pitkä. Onnea hankkeen vetäjille, mutta katettu katsomo vielä puuttuu ja ratojakin taitaa olla peräti kahdeksan vierekkäin vai onko ainakin pitäisi olla, onhan se niin komiaa.

4.7.2009 22:47  Kauno Kyvykäs

Tarvitaan urheilukenttiä, kunnollinen urhelukenttä paikkakunnalla on osoitus kuntalaisten halusta osoittaa nuorisolle paikka harjoittaa kunnollista urheilua. Urheileva nuoriso on aina ollut paikkakunnalle eduksi ja tuonut positiivista julkisuutta. Kauhistuttaa katsoa nuoria ihmisiä, joiden läski roikkuu famarihousujen vyötärön ylitse. Tämä tämänpäivän nuorison huippujoukko valuu sääret vinossa, kuka mitenkin ontuen grilliä kohti, mielessä yksi asia, jaksaisi vielä palan kävellä, sitten saisi istua ja syödä.
Paljon mukavampi olisi katsella urheilukentällä häärääviä nuoria.
Me vanhemmat ja koulut olemme syyllisiä nuorison tämänhetkiseen läskienkertymään. Armeijaiän koittaessa puolet nuorista ylipainon ja huonon kunnon takia, valmiita maitojunaan. Käykää iskät ja äiskät miettimään jälkeläistenne olotilaa ja miettikää onko jälkikasvulla enemmän asiaa urheilukentälle, kuin grillille.

4.7.2009 23:09  Kyselevä

Minkä lajin urheilija on Kauno Kyvykäs. Veikkaan huulenheittoa.

4.7.2009 23:12  JE

Tehkää niinkuin minä sanon, älkää niinkuin minä teen!

4.7.2009 23:26  Kauno Kyvykäs

Joku haluaa jälkikasvustaan heikkokuntoisia läskilähettiläitä, väärin lapsia kohtaan. Monet liikalihavien itkut on kuultu. Siinä vaiheessa, kun itku kuuluu, yleensä on myöhäistä miettiä kunnonkohottamista, elikkä se itku kestää ikävään ja sotkuiseen loppuun asti. Sanovat oma asia, niin siihen asti haistaan ja mädätään sängyssä, kypsytään omissa liemissä, joo oma asia. Yhteiskunta näille omanasian sankareille kustantaa hoidon.

5.7.2009 0:20  JES

Onko kukaan nähnyt oikein kunnon makuuhaava, sopivan lihava ihminen ja pakarassa oikein sellainen keltaista ja ruskeaa vuotava ontelo mahtava ja veret seisauttava näky ja haju mitä mahtavin.
Ei voi olla mahtavempaa päämäärää ihmisellä, kuin päästä ennen aikojaan sänkypotilaaksi odottamaan kunnon makuuhaavaa.

5.7.2009 2:46  Hmmmm...

Siis, tuli todistettua, että kaikki lähtöradat tarvitaan. Mistä löytyy valmentajat ja sitä ennen valmennettavat, niitä täyttämään. Plus muut suorituspaikat.

Kukaan ei ole väheksynyt ko. lajeja, mutta katso edellä mainittu. Ei ole, kuten sanottu.

5.7.2009 6:58  jes

Valitettavasti Kauno puhuu asiaa. Tilanne on kovin paljon vielä pahempi kuin Kauno tuossa irroittelee, Nytkin kaupunginhallitus antoi juopotteluun rytmiraiteelle kolme tonnia!!! Nuoren, satunnaisesti hyvin pärjänneen esimerkkiurheilijan kannustukseksi tuosta summasta olisi irronnut kuusi viissatasta. Mutta ei, vaan rahoja annettiinporukalle, joka oli "unohtanut" hakea normaalia järjestöavustusta.

5.7.2009 7:53  Notta...

Kaunokas sankarimme täällä kertoo: "Urheileva nuoriso on aina ollut paikkakunnalle eduksi ja tuonut positiivista julkisuutta. Kauhistuttaa katsoa nuoria ihmisiä, joiden läski roikkuu famarihousujen vyötärön ylitse. Tämä tämänpäivän nuorison huippujoukko valuu sääret vinossa, kuka mitenkin ontuen grilliä kohti, mielessä yksi asia, jaksaisi vielä palan kävellä, sitten saisi istua ja syödä."

Mikä olisi motivointitapa?

Ellei kuivaradanjuoksu kiinnosta, eikä moukari, saati metallikuulan työntäminen, niin olisiko syytä sepissä eikä sysissä?

Onko kukaan kysynyt nuorilta, millaisia suorituspaikkoja he haluavat ja toimineet sen mukaisesti? On aivan turha itsemääräämisoikeudelliselle fiksulle murkulle tyrkyttää vängällä tonnin juoksun suloisuutta, jos ei kiinnosta, mutta sähly kiinnostaa tms. tms.

Harrastuspaikat pitää rakentaa sen mukaan, mitä halutaan harrastaa eikä sen mukaan, mitä jossakin naapurikunnassa on, ja by the way. Jurvassa rempattiin justiinsa yleisurheilukenttä. Nyt niitä on rempattuna ja kaikilla mausteilla sitten samassa kaupungissa kaksi, mutta Kurikkahan ei kuulu Jurvaan, Jurva vain kuuluu Kurikkaan. Heh.

5.7.2009 10:05  Kauno Kyvykäs

Kilpailuvietti ihmisellä on synnynnänen lahja.
Lahja, jota lastentarhasta asti, läpi koko peruskoulun, yritetään kitkeä lapsista pois. Urheilu on terveellinen ja muutenkin hyvä tapa kehittää ihmistä henkisesti ja ruumiillisesti. Turha on kenenkään väittää, jotta läpi elämän selviäisi ilman kilpailutilanteita, urheilun kautta oppii terveellisesti, niin voittamaan, kuin häviämäänkin. Ihmisen kilpailuvietti purkautuu aina jollakin tavalla, yrittäköön peruskoulu tasapäistää kuinka paljon tahansa. Ilkivallanteoistakin suurin osa on kilpailua siitä, kuka uskaltaa tehdä suurimman vahingon. Kouluissa kisataan siitä, kuka osaa olla pirullisin opettajille, yleesä sama porukka voittaa kaljanjuontikisat. Lintsaaminen on oikein suosittu laji.
Sensijaan, jotta peruskoulu on keskittynyt kilpailun hävittämiseen olisi kannattanut keskittyä kannustamaan lapsia ja nuoria, siinä missä näkyy kehittymisen merkkejä, on se sitten urheilua, tai muita kykyjä. Liikuntahallit urheilukentät uimahallit ja muutkin harrastuspaikat, ovat merkki siitä, että yhteiskunta haluaa tarjota nuorille mahdollisuuksia, kasvattajien vastuulle jää seisooko kalliit systeemit tyhjän panttina. Valmentajia yleensä kaivataan välittömästi, alkeistoimintaan riittää motivoitunut vetäjä vallan hyvin ei tarvita huippu valmentajia välittömästi.

5.7.2009 10:43  Päivää!

Wau, mikä lohkaisu: "Liikuntahallit urheilukentät uimahallit ja muutkin harrastuspaikat, ovat merkki siitä, että yhteiskunta haluaa tarjota nuorille mahdollisuuksia, kasvattajien vastuulle jää seisooko kalliit systeemit tyhjän panttina.

Eli:

Rakennetaan Kurikkaan Wrestling-halli, polkupyörä-velodromi, sisähalli-kylmäuintirata jne. Ja: se on kasvattajien vastuulla, kun eivät moista halua! Voi PÄIVÄÄ!!!!!!

5.7.2009 10:55  Suunnistushalli

Joo, ja suunnistushalli jurvan mettille.

5.7.2009 11:04  Juhani

Tietääkö Juhani mitään:

Ihan yleisistä tiedotusvälineistä löytyvät ainakin seuraavat tapahtumat:

06.7. KuRy, viikkokisat 5-15v
13.7. KuRy, viikkokisat 5-15v
20.7. KuRy, viikkokisat 5-15v
27.7. KuRy, viikkokisat 5-15v
??.7. Jalkap.miehet KuRy - Korsholm/3
14.8. Jalkap.miehet Kury - Jurva-70
28.8. Jalkap.miehet KuRy - KoFF-PeIK/2
11.9. Jalkap.miehet KuRy - FC Jukola

Yleisurheilun varsinaiset ulkoratakilpailut Ryhti järjestää tämän kesän aikana Koskenkorvalla. Ajanottojärjestelmiähän Kurikassa ei ole eikä kentän oheisalueet muutenkaan valmiina vaan kyseessä on vielä työmaa-alue.

Jalkapallojoukkueita taitaa olla yhdeksän, joista sarjapeleistä osa pelataan Kankaan kentällä ja osa urheilukentällä riippuen aikataulujen yhteen sopimisesta.

Yritän ottaa selvää joko kenttää saa varata harjoituskäyttöön. Silloin kun omalla joukkueellamme yritimme saada kentältä harjoitusaikoja, niin viheriön saaminen teki joskus tiukkaa. Kankaan jalkapallokenttä on kyllä auttanut tilannetta.

Kurikassa on nyt kuitenkin urheilukenttä joka on syytä tehdä valmiiksi kun se kerran tehtiin. Puheet vääristä kustannusarvioista ovat mielestäni potaskaa. Alkuperäinen kustannusarvio taisi olla 2.6 miljoonaa, joka oli käytännössä aivan oikein laskettu.

Urheilijoiden ja kisojen järjestäjien moittimisessa ei ole mitään järkeä. Sillä kenttä todella saadaan tyhjäksi. Sen kesken jättämisessäkään ei ole mitään järkeä.

Tässä on sama asia kuin Jurva-liitoksessa. Minä vastustin Jurva-liitosta ja hävisin. Nyt mennään mahdollisimman tehokkaasti tehtyjen päätösten mukaan.

Kentän vastustajat hävisivät - en minäkään ollut sen puollustaja - mutta nyt sen käyttöä pitää tehostaa ja tukea urheilijoita. Jos joku urheilija on Kurikan mestari, niin hän on Kurikan paras. Ei kaikkien tarvitse olla kansainvälisellä tasolla että heille voisi antaa kunniaa. Ja on kansallisella tasolla kuitenkin mitalistejakin.

5.7.2009 11:12  Kauno Kyvykäs

Se juuri on, niin jotta yhteiskunta haluaa tarjota mahdollisuuksiensa rajoissa, nuorille ja miksei vanhemmillekin liikuntamahdollisuuksia. Yksityset toki voivat täydentää mahdollisuuksia omien kykyjensä mukaan.
Yhteiskunta tarjoaa myöskin lakien ja mahdollisuuksien puitteissa koulutusta, sairaaloita, vanhaikoteja, jne.
Kyllähän lohkaisuista pitävä voi itse rakentaa haluamansa laitokset, jos tuntuu siltä, jotta se kannattaa. Se on sitten omalla vastuulla tämä kannattaminen.
Nyt vain tarjotaan perusliikuntaa kohtuu hinnalla. Ehkäpä lohkaisuista pitävä, saa perusliikunnan kautta wrestlin' halliinsa porukkaa kannattavuuteen asti.
Kasvattajien vastuulla on nuorison henkinen ja ruumiillinen hyvinvointi. Tällaiset lohkaisijat ovat yleensä ensimmäisenä työntämässä omat ongelma lapsensa yhteiskunnan niskoille, eräs henkisen köyhyyden merkki. Mikään yhteiiskunnan tarjoama ei kelpaa, ollaan niin viisaita. Sitten, kun on hätä, monasti oman tyhmyyden takia, niin yhteiskunta on aivan pilallinen ja sortaa näitä hengen jättiläisiä.

5.7.2009 11:54  jj

Hyvä tuuletus, tätä lisää.

5.7.2009 15:26  Juhani

4.7.2009 21:26 On se...

Eilen Raahen SM-viesteissä Kurikan miesjoukkue sijoittui 4x800 metrillä kuudenneksi.

Eilen 3x800 metrin 19-vuotiaat tytöt sijoittuivat samoissa viestissä 8:ksi.
Viestit jatkuvat tänään.

Viime kesänä Tatu Markkila voitti SM-hopeaa 200 metrillä sarjassa M19 ja oli miesten Kalevan Kisoissa finaalissa seitsemäs.

Mikko Raittinen oli 9. miesten SM- 800 metrillä ajalla 1.56.52

Raimo Törmä juoksi veteraanien SM-kisoissa 10000 metrillä pronssia ja oli 5000 metrillä kuudes.

Samoin Aimo Lehtiniemi juoksi SM-halleissa hopeamitalille 3000 metrillä.

-----

Yleisurheilijat ovat pärjänneet myös maastojuoksuissa aina SM-kultaan saakka jo tänä vuonna.

Et siis voi sanoa ettei ketään ole näkynyt SM-tasolla.

5.7.2009 15:44  Jurvan Kymppi

Jurvaan saatiin aikoinaan Jukolan viesti.
Kurikkaan on varmasti mahdollista hommata kunnon yleisurheilu kisat.

5.7.2009 15:45  Jokin tolkku päätöksiinkin, vaikka verorahoilla rakennetaankin.

Juhanin pitää tietysti virkamiehenä puolustaa kentän rakentajia ja puhua potaskasta. Tituus on kuitenkin se, että hanke lähti käyntiin 300.000 eurolla ja siinähän koko jutun juuri onkin. Annetaan vähän ja lypsetään sitten kymmenkertainen määrä rahaa kohteeseen. Onko tuo nyt sitten hyvää hallintoa, sen saa jokainen päättää itse. Tolkku pitää olla päätöksien puolustamisesakin, ja mukava olisi tietää, missä vaiheessa päätettiinkin rakentaa kahdeksan rataa.

5.7.2009 15:55  Veroja maksava

Yksityispuolella, jota joku KK peräänkuulutti, moinen pilkkuvirhe olisi aiheuttanut välittömästi paksua kirjekuorta, kassan kautta ja kalossia. Kunnallisella puolella homma saa "hävitä rasasta" ja poliitikot painostuksen alla kuittaavat mokan "Kun, eihän sitä kenttää voi keskeneräiseksikään jättää". Samaa kulttuuria on nähty sekä itä että länsipuolella uutta Kurikkaa.
Virkavastuun pitäisi ulettua niin pitkälle, että jos itse tehdyt kustannusarviot eivät pidä, raha kattellaan vaikka kiven alta, mutta lisää ei heru kuin force majeure -tilanteessa.
Ja olen myös sitä mieltä, että suorituspaikkoja rakennettaessa pitää kartoittaa ensin käyttäjät, eikä hurskaasti uskoa, että kyllähän tänne saadaan sprinttereitä, kun rakennetaan ratoja. Samalla ideologialla voisi rakentaa Kurikan keskustaan banaaniviinintislaamon, että kyllä täällä pian banaanipuut kasvaa, kun ensin vain tislaamo rakennetaan. Merkillistä!

5.7.2009 16:26  Kontrollia hallintoon eikä hyssyttelyä

Olen minäkin ihmetellyt noita kustannusarvioita. Jos niitä joku kaupungin palkollinen puolustaa niin ihmetellä täytyy. Eihän niissä ole mitään tolkkua, eikä valtuusto "korviaan lopsauta" myöntäessään lähes jokaiseen kohteeseen huomattavia ylityksiä. Kuka niitä kohteita suunnittelee sanan varsinaisessa merkityksessä vai suunnitteleeko kukaan, kunhan tehdään ja komeasti tietysti. Katseet kääntyvät tekniseen lautakuntaan ja kovasti ja toisen kohteena tietysti suunnittelujaosto. Yksi esittää sama hyväksyy ja vielä sama myöntää ylitykset, onko siinä mitään tolkkua, näin ainakin viime vaalikaudella, nykyisestä en tiedä, mutta piiri pieni pyörii.

5.7.2009 16:40  Juhani

Ei Juhanin tarvitse puolustaa ketään. Luin vain kaupunginhallituksen uusinta listaa.

Enkä minä ole virkamies. Virat lopetettiin jo aikoja sitten niiltä joilla ei ole mitään päätösvaltaa mihinkään.

5.7.2009 18:06  Kauno Kyvykäs

Ostetaanko samalta konsulttitoimistolta edelleen "palveluja", joka on urheilukentän urakkasotkujen takana. Dementiakotia Kurikassa toki tarvitaan, siitä on näyttöä, mutta eiköhän se ole Jikin asia.

5.7.2009 18:55  Kommentti 16,40/Juhani

Kun päätösvalmistelun sisällöt ovat niukkoja (täyttyneekö kuntalain henkikään: kaiken olennaisen asiaan vaikuttavan tulisi ilmetä päätösesityksestä) voi kukin lukea listoja omien mieltymysten ja ennakkoasenteiden mukaan.
Minä luin samaa listaa siten, että valtuusto oli nipistänyt kenttämäärärahat talousarviossa 1.8 miljoonaan ja tekninen toimi on jatkanut hanketta valtuuston määrärahaleikkauksista välittämättä.
Edellee jää epäselväksi se, olisiko nyt toteuttamatta jäävät katsomorakenteetkin pitänyt sisällyttää hyväksyttyyn 1.8 miljoonaan?

5.7.2009 19:25  Kaunolle

Mitä urakkasotkuja urheilukentän tiimoilta läytyy? Voisitko tarkentaa?

5.7.2009 19:39  Kauno Kyvykäs

Täytyyhän siinä jotain olla, koska sanotaan, jottei kustannusarvio pidä. Ei kustannusarvio voi pettää, jos urakat pitävät kutinsa. Eriasia on, jos hommat on tehty tuntitöinä, niin sitten pitää mennä arvion tekijän puheille.

5.7.2009 19:45  Valtuustoko kumileimasin ja sätkynukke

Olisi varmaan ulkopuolisen asiantuntijan selvitettävä urheilukentän päätöksentekoprosessit, esim. ulkopuolisten tahojen taustavaikuttaminen, hallinnolliset päätökset kaupungin osalta, jääviydet, vastuukysymykset, suunnittelut, urakat jne. Nyt näyttää siltä, että melkoinen soppa koko urheilukentän rakentamisasia.

5.7.2009 20:12  Kauno Kyvykäs

Valtuusto on kumileimasin ja sätkynukke, aivan totta. Valtuusto siunaa hallituksen "huh,huh" päätelmät.

5.7.2009 20:27  JE

Tavallisen valtuutetunkaan on vaikea ottaa selvää mitä kaikkea on sählätty kenttä asiassa saatikka kansalaisten. Paperille saadaan todellisia näytöksiä ja näytelmiä, ei ota herrojen ja narrien metkuista selvää.

5.7.2009 20:34  Juhani

18.55 Sanottiinko siinä listassa tosiaan niin. Tuntuu kyllä oudolta tehdä jotakin jota ei ole päätetty tehdä. Sellainenhan tietenkään ei voi olla oikein.

5.7.2009 20:38  Juhani

Kurikan Ryhti oli muuten tänään viides miesten 4x400 SM-viestissä.

5.7.2009 21:15  jj

Niin, ja uheilukenttä kuulemma turha.

5.7.2009 21:20  Tarpeeseen on

Juostiinko ne viestit Kurikassa jos juostiin niin kyllä kenttä on todella tarpeen ja varmasti ainakin kahdeksan joukkuetta juoksemassa yhtäaikaa.

5.7.2009 21:25  Juhani

Ei niitä Kurikassa juostu vaan Raahessa. En minä kenttää puolusta jos sitä luulet. Puolustan vain kurikkalaisia yleisurheilijoita niitä vastaan jotka väittävät ettei heistä ole mihinkään.

M 4 x 400 m Loppukilpailu

1. Noormarkun Nopsa 3.14,83
2. Esbo If 3.20,16
3. If Kraft 3.20,64
4. Viipurin Urheilijat 3.21,71
5. Kurikan Ryhti 3.22,87
6. Turun Urheiluliitto 3.23,96
7. Lapin Lukko 3.24,06
8. Lahden Ahkera 3.25,57
9. Porin Yleisurheilu 3.25,83
10. Kuopion Sisu-Veikot 3.30,17
11. Kenttäurheilijat-58 3.34,59
12. Polvijärven Urheilijat 3.37,54

5.7.2009 21:35  JE

Sielä on juostu tosi kovas porukas!

5.7.2009 21:39  Juhani

Kenttäkeskustelu päättyy osaltani tähän. Päättäjänä en olisi tehnyt kentän osalta niitä päätöksiä jotka sen osalta on tehty. Olisin toiminut aivan toisin mutta minä ja kaikki ystäväni elävät sen mukaan mitä päättäviin asemiin valitut ihmiset päättävät. Minulla ei ole siihen sanottavaa. Toivon että demokraattisesti tehdyt päätökset hyväksytään ja kaikki toimivat sen mukaisesti. Tekniikka, kuntalaiset, kommentoijat, urheilijat ja seurat.

5.7.2009 22:04  Kaunolle taas

Nimiä esiin ja tekoja. Mitä on laiminlyöty tai tehty väärin urheilukentän urakoissa tai niiden valmistelussa. Ei riitä, että sanotaan, että jotain täytyy olla, kun kustannusarviot eivät pidä. Nyt on vain käynyt niin, että valtuusto on vähentänyt esitettyä määrärahaa. Sitten on kuitenkin tehty alkuperäisten suunnitelmien mukaan ja samalla alkuperäisten kustannusarvioiden mukaan. Mitetn päätösprosessi on näin päässyt etenemään? Kuka on tehnyt ja toteuttanut suunnitelmat vastoin valtuuston alennettua kustannusarviota?

5.7.2009 22:34  Kauno Kyvykäs

Tyhmäkin tajuaa, jos suunnitelmat ja kustannusarviot eivät pidä paikkaansa on joku jossain muninut. Minä en tiedä kuka, näillä sivuilla sitä on alunperin itkenyt. En ole ollut päättämässä yhtäkään urheilukenttää koskevaa asiaa.
Vaatii melkoista pokkaa väittää, jotta kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, jos kustannuslaskemat eivät pidä paikkaansa. Jos kustannuslaskelmat pitävät paikkansa, niin mistä johtuu näillä sivuilla oleva poru.
Kysy vaikka tältä veroja maksavalta.

6.7.2009 7:42  Utelias

Näyttää tuo Kauno olevan aika häsähousu. Ensin väittää jonkun konsulttitoimiston olevan sotkujen takana. Seuraavaksi puhuu yleisluontoisesti niitä näitä. Ei lopultakaan tiedä mistään mitään. Jos veroja maksava jotain tietäisi? Missä mättää?

6.7.2009 9:27  Kauno Kyvykäs

Uteliaalla taitaa sisälukutaito olla aika heikko, tai sitten hän ei ymmärrä lukemaansa. Yksi mahdollisuus, jottei muista lukemaansa, kuin rivi kerrallaan. Tuntematta yksilöä paremmin, saattaa dementiakodin tarve olla suurempi, kuin uskommekaan. Yleisluontoisena neuvona kerrottakoon, koskaan ei ole myöhäistä käydä testeissä, tuloksista riippuen asetettakoon lääkitykselle suuret toiveet.
Ymmärryksellä, Kauno.

6.7.2009 9:59  utelias

Eipä uskalla Kauno puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Liirunlaarumia vain sokeltaa. Sivistymätöntä herjaa heittää. Taitaa sillä koko suku kävellä komiaa.

Jospa tekninen virasto ja Irmeli Niemi avaisi vähän sitä, miksi tekninen hallinto ei ole noudattanut valtuuston määrärahaohjeistusta. Vai onko se maan tapa aloittaa pienellä rahalla ja lopulta toteuttaa hanke alkuperäisen suunnitelman mukaan? Kuka vyöryttää? Virkamiehet, tekninen osasto vai liikuntaväki- ja virasto?

6.7.2009 10:48  Kauno kantaa kaunaa....

Kaunolla on ilmeiseti halu vaan ruraata. Onko joku asia hyvin?

6.7.2009 10:51  Kauno valtuustoon ja eduskuntaan...

Sitte loppuu rutinat, kun nuon fiksu mies saadaan puikkoihin. On sitte tosi asiallisia kommentteja ja rakentavassa, mukavan positiivisessa fiilingissa Kauno keskustelemassa.

6.7.2009 10:55  Juhani taitaa

Juhanilla on sama vanha ja asiallinen tyyli kuin aikaisemminkin. Mukava mies. Jos Kurikassa olis 5000 tuollaasta oikeuden mukaasta ja fiksua ainesta, niin jo olis mukava paikka asua. Ei tarttisi itkutella eripuraisuuden valossa vaan olis sellaista kivaa me-henki ilmapiiri Kurikassakin.

6.7.2009 12:03  Ohjausryhmistä vielä..

Nyt ei varmaan ole enää pelkoa näiden hankkeiden kustannusarvioiden keikkumisista kun jokaiselle perustetaan oikein ohjausryhmät... ja vielä suunnittelullekkin ohjausryhmät..

Vai käykö päinvastoin?

6.7.2009 12:03  Totta mikä totta

Kyllä rakentamisessa katseet kääntyy teknisen lautakunnan puoleen ja sillä sipuli.

6.7.2009 12:19  Kauno Kyvykäs

Kauno kunnioittaa uteliaan halua todistaa oikeaksi vanhan epäkelvon sanonnan:
"Sitkeydellä pystyy korvaamaan heikon järjenjuoksun."

6.7.2009 12:47  Kummallista

Ohjausryhmistä sen verran, että ainakin tähän asti näyttää siltä, että mitä enemmän näitä sopankeittäjiä on, sitä sekavammaksi menee. Toinen orgaani ei tiedä toisen päätöksistä, vaikka ne vaikuttavat ristiin ja sitten ihmetellään että mitens tässä näin pääsi käymään, kun piti tulla lihasoppaa ja tulikin mannapuuroa.
Veronmaksajasta tuntuu aika oudolta, että porkkanarahoista on tiedetty jo ainakin kolme vuotta. Puolitoista vuotta on eletty liitosta eli 07/08 vuodenvaihteesta asti, eikä silti ole onnistuttu suunnittelemaan näille rahoille yksimielisiä kohteita, vaan niitä jätetään vieläkin pöydälle hallituksessa. Onneksi kunnan organisaatio ei ole kirurgian poliklinikka. Taitaisi potilas ehtiä mädäntyä avoimen leikkuuhaavansa kanssa kun kirurgit ensin jahkaisivat että mitä leikataan ja jättäisivät sitten tämän ongelmapotilaan pöydälle odottamaan komitean päätöstä.

6.7.2009 13:27  Ohjausryhmistä vielä..

Tietääkö joku että onko nämä ohjausryhmät (esim.saarenristeykesn SUUNNITTELUN ohjausryhmä) valmistelevia elimiä vai tekevätkö päätöksiä ? Jos ovat osa valmistelua, miksi luottamusmiesjoukko siellä, jos tekevät päätöksiä ajautuu päätöksenteko harhateille. Ellei niiden tarkoitus ole kumpikaan edellisistä niin ovat sitten pelkkää ajanhukkaa? Vai mikä ihmeen tarkoitus niillä on, jäseninä hallituksesta puolet, kehityksestä puolet ja samat virkamiehet?

6.7.2009 13:31  jepulis

Kaunohan on jo valtuustossa

6.7.2009 13:35  Jurvan Kymppi

Ohjausryhmä on konsultin talutusnuorassa oleva monipäinen ihmeellinen olio.

6.7.2009 13:57  Yksi esimerkki ORYn tehtävistä

Googlesta yritin löytää kunnallisten hankkeiden ohjausryhmiä. Ei löytyny. Kuntien välisien, maakunnallisten yms hankkeiden ORYjen tehtävät ja asema ovat yleensä alla olevan kaltaisia:

Ohjausryhmän asema
- ohjausryhmä asetetaan hankkeen ohjausta ja seurantaa varten
- liitto hyväksyy kokoonpanon
- juridinen vastuu hankkeista on avustuksen saajalla, ei ohjausryhmällä
Ohjausryhmän tehtävät
- valvoo ja ohjaa projektia asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi
- tarkistaa projektisuunnitelman (rahoituspäätöksen puitteissa)
- käsittelee projektityöntekijöiden valinnan, konsulttisopimukset ja hankinnat
- käsittelee maksatushakemukset, väli- ja loppuraportin sekä arvioi hankkeen onnistumisen
- vastaa tiedotuksesta
- puuttuu tarvittaessa toteutukseen (keskeyttämismahdollisuus)
Ohjausryhmän jäsenille ei pääsääntöisesti makseta kokouspalkkiota

6.7.2009 14:23  Tuota...

Elikkä, jos kerran nämä ohjausryhmän jäsenet ovat loppukädessä päättäjiä, niin sama ryhmä ohjaa ja valvoo, tiedottaa, käsittelee maksatushakemukset, myöntää rahat ja tekee loppuraportin.
Meneeköhän kuinka laillisen demokratian mukaan? Vängälläkin syntyy jääviystilanteita - tai sitten tämä ORY on kuin se Muppet-shown yläparvella oleva äijäpari.

6.7.2009 14:43  Yksi esimerkki...

Niinpä, tähän tulokseen sitä tulee kun yrittää noita tehtäviä soveltaa kunnallishallintoon.

Tulee mieleen myös se että onko hallituksen kokouksissa liikaa asiaa jos osa asioista pitää laittaa ohjausryhmille? Olisiko käynyt niin että osa hallituksen jäsenistä ei ehdi kokoustaa ja osa taas ehtii oikein hyvin.. Jos näin on että hallituksen tehtäviä ujutetaan ohjausryhmille niin se ei taida olla ihan nykyisen johtosäännön mukaista, kuntalaista en tiedä...

6.7.2009 15:34  Jurvan Kymppi

Kurikas kannattaa ehdottomasti kuulua valtuustoon, sanomalehdestäkin saa lukea, että kymmeniä prosentteja parempi ihminen.
Hallituksessa olemisesta hyötyy koko suku.

6.7.2009 16:18  Juhani

Pitkän kommentin vihaaja: HYPPY SEURAAVAAN KOMMENTTIIN!

No niin, työpäivä on päättynyt ja voidaan keskittyä jälleen Matin blogiin ;-)

En tiedä onko tuo ohjausryhmä aina paras mahdollinen nimitys jotakin toimintaa ohjaavalle ryhmälle.

Kylähankkeiden osalta olemme - ainakin minä vuosien saatossa olleet ihan omin varoin kaikenlaisissa koulutuksissa mukana. Kun hankkeet alkoivat niin ensin käytiin koko talvi Into-koulutusta joka keskittyi yleensäkin EU-hanketoiminataan Leader I -kaudella. Koulutuksia ja tutustumista kylätoimintaan on jatkettu toista vuosikymmentä ja opittu asioita joita ei välttämättä kaikki edes huomaisi.

Esimerkkinä voisi mainita vaikka eri kylillä olevat oikein vanhat talot, joiden pihamailta voi löytää vanhaa juurta olevia kasveja, ns. perinnekasveja joita ehkä sellaisina ei enää muualta edes tahdo löytyä. Olemme käyneet pieniä hyödynnettävissä olevia yksityiskohtia läpi pilvin pimein.

Näitä koulutuksia on siis käyty omin varoin, mahdollinen Kaunon mainitsema kahvuuttelu myös.

Viime kauden ryhmässä itse laadin kyläsuunnitelmat seuraaviin kyliin:

Juonenkylä, Korvenkylä, Polvenkylä, Pohjoiskylä, Mietaa, Lohiluoma, Lusankylä, Kankaankylä, Pitkämönkylä, Säntti, jne... - käytännössä koko eteläinen Kurikka. Toki monet muutkin keräsivät aineistoa kyläsuunnitelmiin, mutta ilman ryhmää kyläsuunnitelmaa olisi tuskin ollut mistään muusta kylästä kuin Tuiskulasta, joka on vanhan Kurikan aktiisisin kylä. Nyt kyläsuunnitelmia on myös Luovasta ja taitaa olla Viitalasta. Kun niitä päivitetään niin yritän saada niitä teidän luettavaksenne nettiin.

Olimme mukana myös lukuisissa kyläkokouksissa kuuntelemassa mitä ihmiset haluavat ja kokevat tärkeäksi. Teimme kyläkyselyjä ja laadimme useita hankehakemuksia jotka myös rahoitettiin.

Jos tuon homman hoitaisi vain hallitus, niin mitä muuta se ehtisi edes tehdä? Kyllä kaikki materiaali on tietysti hallituksen saatavissa ja menee tiedoksi hallitukselle. Lisäksi ryhmään tuli nyt mukaan myös hallituksen edustaja joka varmasti vie hallitukselle tietoa siitä mitä on tapahtumassa ja pitäisikö siihen puuttua tai jopa mahdollisesti kieltää joku hanke.

Saattaa olla että viime kaudella ryhmän kokouksista maksettiin kokouspalkkio. En muista, mutta mistään muusta ei varmasti maksettu mitään, ei edes osallistumisestani Seinänaapurien vastaavaan ohjausryhmään. Ei kilometrikorvauksia eikä kokouspalkkioita.

Enkä minä nytkään ole mukana minkään kokouspalkkioiden tai päätösvallan takia, joka loppuviimeksi on muilla. Toivon vain että voisimme pienin askelin kehittyä muutenkin, niin että alueiden asukkaat voivat olla mukana kehityksessä ja ainakin tietävät että hyvien ideoiden toteuttamiseen on aktiivisilla ihmisillä jonkinlaisia mahdollisuuksiakin.

Minähän olen aina valmis olemaan sivussa ja olemaan niin etten yritä tukkia käärmettä pyssynpiippuun jos se ei sinne halua mennä ;-)

Kurikassa on nyt kaksi EP:n vuoden kyläksi joskus valittua kylää. Voisi puolestani olla vaikka Suomen kyläksikin nimitetty kylä.

Myönnän etteivät kaikki hankkeet ole olleet hyviä eivätkä tule olemaankaan, mutta yritetään nyt joka tapauksessa parasta ja saada aikaan jotakin pitkäaikaisempaa kehitystä sivummallekin.

Jos lukijoista joku haluaa edistää omaa hankeideaansa, niin ottakaa yhteyttä vaikkapa puheenjohtajaan, varapuheenjohtajaan tai minuun... ja jurvalaisia naisia on myös mukana! Ja tietysti Liiverissä vaikkapa kyläasiamies Pirkko Annala ja Eteläpohjalaisissa kylissä kyläasiamies Juha Pohjonen.

Vai mitä mieltä keskustelijat ovat - keventääkö tämä hallituksen taakkaa - tai edistääkö yhtään mitään? Onko ryhmän olemassaololla näillä perusteilla mitään merkitystä? Voisiko se sitten vaikka edes vahingossa saada aikaan hyvää kehitystä? Tai edes varoja ja töitä Kurikkaan?

6.7.2009 17:49  Kaupunginhallituksessa vähäpätöisiä asioita

Kaupunginhallituksen käsittelemistä asioista katselin internetistä, mitä asioita Kurikan kaupunginhallitus on tänä vuonna käsitellyt. Täytyy sanoa, että ne asiat ovat olleet varsin mitäänsanomattomia eikä niistä löydy juurikaan Kurikan kehittämiseen liittyviä asioita puhumattakaan sitä, että kuntaliitos olisi tuonut jotain uutta virikettä hallintoon. Voikin sanoa, että hallitus toimii kuin toimitusministeriö

6.7.2009 18:30  Suurempi kuin luullaan

Selittäisitkö tarkemmin ? Miten niin pientä ja virikkeetöntä kuin toimitusministeriöllä ?

6.7.2009 18:35  Yksi esimerkki...

Juhanille, ymmärrät varmasti, ettei yllä oleva keskustelu ole niinkään koskenut kylähankkeiden ohjausryhmää joka puoltaa toki paikkansa erilaisten yleishyödyllisten hankkeiden kordinoijana tämän kaupungin sisällä.

Mutta jos on kysymyksessä koko kaupunkia koskeva yksittäinen hanke, tai sen suunnittelu, kuten esim. on saarenristeyksen suunnittelu niin mitä mielestäsi lisäarvoa ohjausryhmä tuo näissä tapauksissa?

6.7.2009 18:40  Juhani

Mielestäni millään elimellä joka istuu pelkästään takamuksillaan eikä joudu perehtymään mihinkään oman osallistumisensa takia, ei ole kovinkaan paljon muuta kuin demokratiaa turvaavaa arvoa.

Tosin onko sitäkään jos kyse on vain paikalle tulemisesta ja valmiin listan hyväksymisestä siihen perehtymättä? Useat aivot ja usean henkilön kokemus ovat kyllä hyödyksi silloin kun asiaa pohditaan.

6.7.2009 18:56  Juhani

Niin no toisaalta - voihan ammattilaisella olla perehtyneisyyttä perehtymättäkin kun vain tulee paikalle... hmm...

6.7.2009 19:38  Kurikan urheilukenttä

Kysyin neljännessä kommentissa Juhanilta, että mitä hän tietää urheilukentän sadevesiviemärien tukoksista, mutta en saanut vastausta, vaikka tiedän, että hän tietää aivan varmasti totuuden. "Korppi ei korpin silmää puhkaise".

6.7.2009 19:51  Tänään onneksi satelee

Useinkin toimikunnat ja ohjausryhmtä ja projektikomiteat ovat hankkeiden "hautausmaita", on helppo sanoa, että hanke on vireillä, ei tarvitse ottaa vastuuta. Samalla löytyy luottamushenkilöille mukavaa puuhastelua. Kuitenkin kaikitenkin erilaiset ohjausryhmät ja komiteat hämärtävät kokonaisvastuuta, jonkun pitäisi siitäkin huolehtia ja oikein lujasti.

6.7.2009 20:28  Juhani

Aijaa... en ole huomannut tuota sadevesilinjatukoskysymystä.

Olisiko vaikeaa uskoa jos sanoisin etten tiedä sellaisesta mitään? En tiedä ovatko ne koskaan oleet tukossa. Olemme tehneet joskus vuosia sitten kentällä korkeusmittaukset putkien kaadoista ja muistaakseni silloin todettiin kaatojen olleen aika pieniä - sitä en muista olisiko jossain ollut väärinkin päin. Tukoksia en kyllä muista.

Vai tarkoitatko että uudella kentällä olisi jo nyt ollut tukoksia? Tämä olisi minulle ensimmäinen kerta kun kuulisin sellaista. Mielestäni uuden kentän putkisto on rakennettu niin hyvin ettei se voi olla tukossa. Tosin kentän alueella on useampia putkistoja.

Saanko tarkempaa tietoa? Uusi vai vanha kenttä? Salaoja vai joku muu putki?

6.7.2009 20:54  Valmistelussa vaahtoaa

Niin nämäseurantaryhmät ja projektiryhmät.Onkohjan kukaan ajatellut, miten helposti näissä ryhmissä roolit menevät sekaisin. Tarkoitan sitä, ettäå perinteisesti virkamiehet valmistelevat ja luottamushenkilöt päättävät. Nyt nämä päättäjät ryhtyvät valmistelemaan asioita virkamiesten puolesta. Tottako vai tarua. Mun m,ielestä totta, roolit ovat ihanasti rempallaan, samalla luottamushenkilö jo valmistelussa sitoutuu asioihin, joita sitten väellä ja voimalla ajaa läpi ryhmissään. Miettikääpä asiaa tältäkin kannalta. Mielstäni vanhassa systeemissä vara parempi.

6.7.2009 20:57  Juhani

Kylätoiminnan osalta on tarkoitus että kylät valmistelevat, sitoutuvat ja toteuttavat.

6.7.2009 21:25  Valmistelussa vaahtoaa vieläkin

Valmistelussa vaahtoaa - tarkoittikin aivan muita seuranta- ja projektiryhmiä kuin kylähankkeita, niissähän voimavarat pitää olla kylissä. Nyt vain näyttää kaupungin hallinto innostuneen monista ohjaus- ym ryhmistä.

6.7.2009 22:06  Kauno Kyvykäs

Ohjausryhmissä kaffuuttelu on paljon hauskempaa, kuin työnteko, eikä vastuut paina.

6.7.2009 22:09  Ei kokkien määrä soppaa tee

Jos halutaan päätäntään yritysmäistä rivakkuutta ja oikeaaa vastuunottoa, tällainen moniportainen neuvostohierarkia tuskin toimii. Kun päättäjät joutuvat muutoinkin istumaan kammareissa viikottain, venyvät näiden ohjausryhmien kokousvälit järkyttäviksi. Sitten äkkiä kokoustetaan sillä porukalla ja tiedolla, mitä on. Ja todellakin tehdään sekä esityksiä että loppujohtopäätöksiä ja välissä käydään siunaamassa itse käytetty raha. Ei voi olla ajan käytön suhteen eikä demokraattisen verorahankäytön suhteen oikein.
Päätökset venyvät ja syntyy hosumalla tehtyä. Tiukka ammattilaisryhmä suunnittelemaan ja siellä enintään 2 kansan päättämää. Ehdotukset hallitukselle joka sanoo juu/ei ja siitä eteenpäin joko takaisin tai eteenpäin valtuustolle. Voi jopa syntyä jotakin valmista.

6.7.2009 22:11  Juhani

Koska blogoholismi tuntuu iskevän niin YRITÄN hillitä blogihimoani etten joudu katkaisuhoitoon. Jos jaksaisin edes huomiseen ennen seuraavaa...

Jatkakaa rauhallista ja rattoisaa keskustelua. Kun lomani alkaa niin yritän kirjoittaa joka päivä omaa blogiani. On helpompaa olla blogiholisti kun ei tarvii seuraavana päivänä töihin. Älkää enää houkutelko minua pahoille teille ;-)

6.7.2009 22:13  Vai oliko?

Ei tainnut olla vastaus edelliseen:)

6.7.2009 22:35  perinteinen demokraatti

Totta puhuen tuo ohjausryhmien, työryhmien ja erilaisten toimikuntien perustaminen ei mitenkään muistuta demokraattista järjestelmää. Jo se, että kaupunginhallituksessa on 11 jäsentä ja neljä puheenjohtajaa on aivan mieletöntä touhua. Sekään ei ole järjellistä, että lähes jokaisessa poppoossa on Maire Lammi tai joku muu usein esillä ollut nimi, ei ole kovin demokraattista. Ryhtykää nyt jo töihin perinteisin hallitus ja lautakuntatyöskentelyin ja niin, että virkamiehet valmistelevat. Luottamusmiehelle ei sovi puuttua operatiiviseen johtamiseen, se pitäisi jo tajuta. Tuloksia tässä odotellaan, eikä vain tuota edustuksellista demokratiaa.

6.7.2009 22:45  Jurvan Kynttyrä

Ainakin neljätoista(14) kertaa Juhani!Voi taivahan talikynttilät tätä omassa erinomaisuudessa kieriskelemistä!
Blogi on tarpeellinen terapiamuoto!

6.7.2009 22:53  poloki

Blogi on meille kaikille tarpeellinen. kommenttien kautta voimme purkautua. Se on sitä terapiaa

6.7.2009 22:59  Minä...

Epäilen ja uskonkin, että tätä Matin saittia lukee aika monet ja tätä kautta voi viedä ajatusta eteenpäin. Ei kuntalaiset aina ole väärässä, joskus voi olla jopa oikeassa - tai siltä väliltä.

6.7.2009 23:23  Niin 22.35

Kuinkahan rempallansa nua kaupungin asiat oikeen trenkääs olohonkaan, jonsei olis tuata meirän jokasortin leipuria, Mairea pistämäs nyrkkiänsä joka taikinahan?

7.7.2009 0:34  Jurvan Kymppi

Hieno homma leipuri pitää pystys koko kaupunkia, helppoahan kaupungin johtaminen täytyy olla. Saakahan Tyrväinen leivotuksi. Olisikohan se niin, jotta Juhaninkin kannattaa alkaa piirtää karttoja kusemalla.

7.7.2009 1:23  Puskalan tilalta

Harrastelijapsykologina tulee joskus mietittineeksi sitä mikä laittaa ihmisiä kirjoittamaan tänne ja mitä kirjoittaminen ihmisestä kuvastaa . Jotkut tuntuvat saavan tyydytystä itse kirjoittamisesta ja siitä että osaavat ilmaista itseään . Määrällisesti suurin osa näyttää nauttivan siitä että saa purkaa jonkinlaista turhautuneisuutta nimellä mainittuihin vallanpitäjiin ja niihin jotka tekevät jotakin joko väärin tai oikein ja joka sekin juuri siksi halutaan kääntää väärin tehdyksi . Joidenkin on vaikeaa niellä sitä että sivun ylläpitäjä tai muu kertoo omia tai yrityksen tekemisiä . Kateellisuudeksi luokiteltavaa pahansuopuutta löytyy myös jossain määrin . Miten muuten ovat selitettävissä vaikka 4.7. klo 21.26 ja 6.7. klo 22.45 kirjoitetut kommentit jotka ovat selvästi saman henkilön kirjoittamia tai ainakin saman aineen vaikutuksen alaisina. Se aine on adrenaliini.
Tällaisesta saisi hyvän paikallisen foorumin kun vihanpito, kateus ja turhautuminen omaan saamattomuuteen jätettäisiin pois.

7.7.2009 1:44  Jurvan Kymppi

Henkinen onania on siistiä ja roiskumatonta onaniaa.

7.7.2009 20:25  Musiikkia Ran...Puskalasta

"...nauttivan siitä että saa purkaa jonkinlaista turhautuneisuutta nimellä mainittuihin vallanpitäjiin ja niihin jotka tekevät jotakin joko väärin tai oikein ja joka sekin juuri siksi halutaan kääntää väärin tehdyksi ."

Neuvostoliitossa, Romaniassa ja Ukrainassa oikeus toteutui totalitaarisesti.
Vallanpitäjät ovat kansan valitsemia ja siis kansalleen velkaa ainakin selvityksen tekemisistään. Miksi annetun äänen ja kunnalliseuron perään ei saa kysyä. Vähemmästäkin kysellään kaupan tiskillä, olen kuullut. Näiden blogien tarkoitus onkin tuoda esiin erilaiset virtaukset ja niiden myötä mahdollisia ongelmia, jos niitä on ja missä niitä on. Tässä kohti Matti on onnistunut enemmän kuin hyvin. Siis kymmenen pistettä.

7.7.2009 21:57  Entinen perussuomalainen

Puskala on unohtanut täydellisesti, Pohjoiskorean tämän Soinin ja Saarakkalan himoitseman esimerkkivaltion, sen missä kaikki oikeus tapahtuu ja kaikki jaetaan tasapuolisesti.

7.7.2009 22:01  Kauno Kyvykäs

Onko Kauno oikeassa sanoessaan, ettei mielisaaraanhoito ole mahtavan JIKK kuntayhtymän piirissä.

7.7.2009 22:06  Dan... tala?

Pehmeämmin Dan ... Vallanpitäjien perään kyseleminen on demokratian vapautta . Mutta puolustuksen pitää saada esittää oma totuutensa halutessaan .

7.7.2009 23:16  hoh hoijaa

Sekaasin kuin "entinen perussuomalainen"

8.7.2009 12:30  Entinen perussuomalainen

Pojoiskorean tapaisen
yhteiskuntajärjestelmän ihannointi Kurikassa huolestuttavan yleistä. Toivottavasti ei tarvita samanlaista nälänhätää ja muuta kurjuutta ennenkuin silmät aukeavat. Vai havitteleeko hoh il hoijaa pomonpaikkaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini