Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Pieniä ja suuria

Tiistai 30.6.2009 klo 0:15


Isoja ja pieniä asioita  

Huipulta kaikki näyttää pieneltä.

Ilo menettää merkityksensä. Niin myös suru yhtä lailla kalpenee.

Niin voitot kuin tappiotkin jäävät sinne alhaalle.

Huipulta näkee myös sen, kuinka äärettömän suuri maailma on. Kuinka mahdottoman kaukana on taivaanranta.

Kärsimys ja elämän tyhjyys menettävät merkityksensä.

Isotkin asiat ovat epämääräisiä, eivätkä ulotu sinuun.  

Kesäisiä mielipiteitä, mikä merkitsee, mikä riittää?  

Rakennusliike S.Ollila Oy on toiminut vuodesta 1961 alkaen.

Ensimmäinen urakkakohde oli Laihian kunnantalo. Tiilet jäivät vahingossa laskematta. Sekin kestettiin, oman työpanoksen ansiosta.

Mietaan koulun urakkasumma oli siihen aikaan iso. Silti silloin neljäsosan seuraavaa kilpailijaa halvempi. Konkurssia ennusteltiin. Ei tullut silloin eikä myöhemminkään.

 Urakoita on saatu ja tehty, kiitos yhteistyökumppaneiden. Koskaan ei kuitenkaan ole saatu töitä muuta kuin kilpailun kautta. Halvimmalla hinnalla on hommat hoidettu.

Joissakin kunnissa ei sekään ole riittänyt, kun ovat suosineet omia. Kurikassa ei niin ole tehty koskaan, eikä toki olisi pitänytkään.

Tupia on rakennusliike viidessä vuosikymmenessä pykännyt satoja. Kurikan kaupunki on laskelmieni mukaan hyötynyt yrityksemme töistä ja edullisista urakoista noin neljän miljoonan euron edestä, nykyrahassa.

 Työllistetty on tuona aikana noin 2.100 miestyövuoden edestä välittömästi, välillisesti moninkertainen määrä. Enimmäkseen on työllistetty kurikkalaisia työmiehiä.

Ilmaiseksi ei ole koskaan saatu mitään. Eipä toki ole pyydettykään.

Viisi vuosikymmentä on pian täynnä. Riittääkö se?

Kaukaa kaikki näyttää niin pieneltä. Sitähän se kaikki onkin, pientä. arkisto_1_2009.jpg

Miedon koulu on loistokunnossa. Saneerattu on hiljakkoin. Alkuperäinen koulu rakennettiin 60-luvun puolivälissä, yli 40-vuotta sitten.  Oli muuten rakennusliikkeen ensimmäinen urakka silloisen Kurikan kunnan kanssa. Yhtä edullisia urakoita ovat kunnalle olleet Pitkä-Jussi ja Uimahalli.


Kommentit

30.6.2009 0:24  JE

Elvis elää, eläköön Elvis(tely).

30.6.2009 0:49  jj

Kurikan kaupunginhallitus pyysyy hengissä, jos näin mahdoton on mahdollista, täytyy Elviksenkin elää.

30.6.2009 0:50  Kateus hiiteen!

Edellä olevan kommentin kirjoittaja taitaa olla kares. Kaltaistensa avulla ei mikään kehity. Kun ei muuta osannut sanoa, piikitteli. Pitäähän se toisaalta ymmärtää - ollaan Suomen Kurikas.

Vain yrittäjä tajuaa, mitä tarkoittaa kun yritys on vuosikymmenten ikäinen. Kateuden tilalle siis kunnioitus, arvostus.

30.6.2009 1:12  Entinen perussuomalainen

Sarjassamme Kurikkalaisia kunnallispoliitikkoja Tuusulalaisessa kodissaan.

Teksti: Matti Rämö
Kuva: Vesa-Matti Väärä
Julkaistu Helsingin Sanomissa 3.8.2008
Sunnuntai-osio, sivu D 6.

Saarakkala sanoo pontevalla pohjalaismurteella Tuusulan kotinsa keittiössä, viikkoa ennen monikulttuurisuuspäivää. Punaisen puutalon dylli on vielä viimeistelyvaiheessa - Saarakkala ja opettajavaimo Teija muuttivat vaimon työsuhteasuntoon heinäkuussa. Maaseudun yhteisöllisyyttä vaaliva alkiolaisuus kelpaisi, mutta kepulaiset ovat pilanneet sen härskeillä toimintatavoillaan. "Kepu on maaseudun syöpä. Uudellamaalla päättäjiksi valikoituvat yleensä

30.6.2009 1:24  Entinen perussuomalainen

Edellisestä herää kysymys.
Kuinka Tuusulalainen voi olla Kurikassa kunnallisvaaliehdokkaana. Kaupunginhallituksen/valtuuston olisi luottamuksen säilyttääkseen korkea aika hoitaa asia järjestykseen. Vaalikelpoiseksi ihmistä ei tee se, jotta jättää kansalaisvelvollisuutensa suorittamatta.

30.6.2009 1:41  JE

0:50, Ajattele Ite. En missään nimessä ole kade, (sääliksi vain käy kurikkalaisia vuosikymmenten ajalta). Tottakai se on kunnioitettava asia jos yritys on vuosikymmenien ikäinen. Jos yritys tekee kustannus laskelmat varmalla tiedon pohjalla "mitä tarvii numeroiden näyttää, niin onnistuuhan se". KUKA tarkastaa papereista monta rakennusta on jouduttu korjaamaan ja miksi ?

30.6.2009 7:08  Juhani

On aika oleellinen asia että kurikkalaiset yritykset työllistävät ihmisiä. Minä olen työllistänyt muutamia miestyöpäiviä. 2100 miestyövuodella nollattaisiin nytkin puoleksitoista vuodeksi koko Kurikan työttömyysluvut.

Välillisesti toisten yrittämisestä hyötyvät monet muut yrittäjät. Jos nyt pääsemme eilisen hallituksen kokouksen jälkeen avamaan uusia kylähankkeita, niin se on ehkä seuraava aihe jota ei hyväksytä tai jota karehditaan. Silti sekin tuo Kurikkaan mies- tai naistyövuosia.

Jokaisella on oikeus olla ylpeitä omasta ja isiensä elämäntyöstä. Ja jos sitä ei saa tuoda esiin omassa blogissa, niin saako missään? Kuka edes yrittää rakentaa yrittäjälle jonkinlaista myönteistä imagoa? Ottavatko kommentoijat sen omaehtoiseksi tehtäväksi? Löytyykö kurikkalaisista työllistajistä mitään vapaaehtoista hyvää sanottavaa? Kuinka paljon itse ollaan välillisesti hyödytty siitä että joku josta emme persoonana ehkä pidä, on työllistänyt yritystä jossa olemme olleet itse töissä?

30.6.2009 7:20  Juhani

Muuten JE:

Katsotko että Kurikka-lehdessä mainostava yritys Elvistelee? Siellähän mainostetaan omaa työtä? Voidaan jopa sanoa: "Parasta kurikkalaista osaamista" tai "nopeasti, luotettavasti ja ammattitaidolla".

En nyt puolusta tätä rakennusliikettä tai ketään muutakaan, mutta eikö nyt voitaisi tuoda kaikki laillinen kurikkalainen yrittäminen molemmissa Kurikan osissa suurempaan arvoon?

30.6.2009 7:50  Yrittäjä on yksin vastuussa taloudestaan ja tuotteistaan

Yrittäjyys Kurikassakin rakennemuutoksessa. Yrittäjäpolvi vaihtuu, mistä uusia yrittäjiä. Yrittäjyys tuo aina lisäarvoa kansan (kunnan) talouteen. Yrittäjällä on aina talousvastuu tekemisistään, se puuttuu julkishallinnosta. Yrittäjä vastaa yksin teoistaan ja laskelmistaan, kunnallishallintoon kustannusarvioitten ylitykset tuodaan valtuustoon. Yksityisen yrittäjän tuotteiden ostamisesta päättää aina kuluttaja, julkishallinnon palvelujen tuottajilla harvoin on kilpailijaa. Yritys on suhdannevaihtelujen armoilla, julkinen hallinto voi paikata tulopohjan pettämisen veroja krottamalla. Näitä erojahan riittää, mietikkääpä vain ja antakaa arvostuksenne yrittäjille. Tämän päivän maatalousyrittäjä on todellinen yrittäjä, kamppailee tilakoonsa kanssa, suorittaa investointeja, kamppailee ulkomaista tuontia vastaan, ottaa vastaan EU-tukiasioita arvostelevien moitteet ja ilkeilyt. Yrittäjyys kunniaan sanon minä aamuauringossa.

30.6.2009 10:22  JE

Kannatan täysin sitä,että yritykset mainostavat itseään ja tekevät historiikin mainontaan tai muuhun yhteyteen. Sitä en hyväksy, että se historiikki tehdään foorumiin missä blogisti laittaa toisia henkilöitä ja puolueita kuvien kera alta lipan, sinne ei kuulu tuollainen historiikki kehu, vaikka onkin blogistin oma foorumi. Ei millään pahalla, mutta ei vain toimi minun vajavaisessa mielessäni. Yritystoiminta on kuulunut jo yli 100 vuotta sukuni historiaan, puolustan ja kannatan vapaata yrittämistä kaikessa toiminnassani, mutta väärässä paikassa kehuskelua en.

30.6.2009 11:00  !

JE. Mikä on väärä paikka. Yrittäjä saa olla pontevaa jumalauta missä vaan kehtaa. Olet, JE typerillä kannanotoillasi antanut itsesi ilmi.

30.6.2009 12:28  Asiaan kehoittaisin minäkin nimimerkin takaa

Näin nämä kommentit kulkevat, nimimerkin takaa ilkeilyä ja viisastelua. Voitaisiinko kerrankin puhua asiallisesti yrittäjyydestä, taitaa olla mahdotonta, heti asiat henkilöityy ja yhtiöityy. Yrittäjyys on kuitenkin tämän kansakunnan kivijalka, ilman yrittäjyyttä ei ole palveluja eikä hallintoa, jonkun pitää tehdä lisäarvoa, jonkun pitää tehdä vientikelpoisia tavaroita, olisiko yrittäjien huolena. Jos yritys siinä sivussa tekee tulosta itselleen se kernaasti suotakoon. Yrittäjien kuuleminen on viisautta, vaikka yrittäjät eivät apuja pyydäkään, herkällä korvalla kannattaa heitä kuunnella. Yritetään yhdessä yrittäjien ylösrakentamisessa ynnä ymppäämisessä yrittäjiksi yrittäville.

30.6.2009 14:31  Arvon mekin ansaitsemme

Asiaan ....12:28. Kyllä myös yrittäjien on hyvä tunnustaa julkisen hallinnon arvo työntekijöiden koulutuksessa, yritysympäristön rakentamisessa, peruspalveluissa ja samoin arvostaa pankkien rahoitushuoltoa jne.... eli kaikki tarvitsevat toinen toisiaan, eikä kukaan voi toimia erillisessä saarekkeessa. Yrittäjille heille kuuluva arvostus, mutta yrittäjiltä odotetaan myös muiden arvostusta, vastakkainasettelua ei pidä syntyä, eikä sitä pidä lietsoa.

30.6.2009 15:21  please

JE on JE . Oman itsensä surkea vanki. Ei osaa arvostaa muita kuin itseään. Löytää hyvän ja pahan oman mielensä mukaan. Narsisti vailla vertaa ja rääpyä. Hyi olkoon. Kertoisi omista ansioistaan omalla nimellä. Niitä ansioita tuskin on.

30.6.2009 15:23  Matti Ollila

Hei

Kyllä minä taidan kirjoittaa jatkossakin omassa blogisasni ihan mitä oikeaksi katson. Ja sallin muidenkin kirjoitella, vaikka en aina oikeaksi katsoisikaan.

30.6.2009 15:49  JE

OK.

30.6.2009 16:45  jj

Olin lukevinani edellä sellaisen huulen, jotta maatalousyrittäjä se vasta oikea yrittäjä onkin. Hävytöntä huudella tukirahakasan takaa tällaisia. Kansallista tukea suomalaiset maanviljelijät saavat enemmän, kuin EU-tukea ja silti maito- ja muita maataloustuotteita pystytään tuomaan suomeen muista EU-maista, sellaisistakin, joissa on olemattomat kansalliset tuet.
Maanviljely saattaisi tehostua ja tuotto parantua, kun kansalliset tuet lopetettaisiin.
Ilmainen raha ja automaattiset markkinat tekevät maanviljelijät saamattomiksi.
Onhan maanviljelijöitä oikeina yrittäjinäkin, mutta se vasta suurella kenkkirahoituksella on tapahtunutkin.

30.6.2009 17:13  Pieni

on mopoilijakin joka jaksaa haukkua räksyttää joka aviisis. Hurja syytös oli viimeksi, että urheilukentän budjetti ei pysy raamissaan urakoitsijan vuoksi.

Ei uskoisi valtuutetun kirjoittamaksi, nyt pitäis jo tietää paremmin... Mutta jos kaverit yllyttää ja hakkaa olalle niin onhan se pollevaa ?

Syytellä saa näköjään Kurikas, muttei kehua tai puolustaa.

Yrittäjille silti tsemppiä, kiitokset työstä ja työllistämisestä !

30.6.2009 18:04  Fundeeraaja

Ei taida olla suomalaisen jauhojulupin vika, jotta täällä on neljästä vuodenajasta se lumisin myös se pisin. Jos Suomesta tuet lopetetaan, luuleeko joku täyspäinen, että sen jälkeen kukaan vähäkään matikkapäinen grynderi enää tuo tänne edullisesti edes lumipalloja. Ehei! Hinnat nousee välittömästi. Oma maatalous on puskuri ylihinnoitellulle tuonnille. Sitä paitsi; tuet on tehty alentamaan kuluttajan maksamaa hintaa kaupassa, ei rikastuttamaan viljelijää. Jos ne sitten jää väliportaaseen eli jalostukseen (Atria, Valio ym.) se johtuu huonosta valvonnasta, josta taas tämä jyvänjemmaaja ei kyllä ole vastuussa.

Mutta muutoin olen sitä mieltä, että pk-yrityssektoria pitäisi tukea nyt ja raakasti. Sieltä löytyy ne uudet korvaavat työpaikat ihmisille, joita iso raha potkii raakasti ja katkeroituneina maantielle. Monet heistä vielä yli 50 -vuotiaita, joita ei tahdo enää palkata kuin pk-sektori. Siinä iässä harva enää itse yksityisyrittäjäksi rupeaa.

30.6.2009 18:05  Kaukaa

Alkaa tämä mopoilija ja myös lehti siinä mukana kulkea laillisuuden rajamailla. Jos kentän urakoitsijat alkaisivat käräjöidä, niin taitaisivat voittaa. Tahallista yritystoiminnan häirintää. Toivottavasti kokoomus irtautuu omalla kannanottollaan tästä yrittäjävastaisuudesta, muuten ei voi yrittäjäpuolueesta puhua.

30.6.2009 18:57  Kovaa on maataloudella

Kovaa yrittämistä! Viikko keväällä kylvetään, toinen viikko syksyllä puidaan ja kynnetään, loppuvuosi ruraatahan tekemättä mitää. Anteeksi! Kyllä niitä ylikovia koneita vähän siivotahan, ja mersua kiillotetahan, ettei sitä aivan laiskana olla. Huonosti pyyhkii!!!!

30.6.2009 20:24  Hmm...

Jos keväällä viikko kylvöaikaa piisaa öineen ja syksyllä saa sadon laariin viikossa kyntöineen ja vielä homma on kannattavaa nykylainsäädännöllä ja pykälillä, niin Guinnesin ennätysten kirja on auki!

30.6.2009 20:31  Juhani

Puimurit, lietekärryt ja kuivaajat... niitä varmaan 18.57 kaipaat pihaasi ihan huvikseen? Kuka ne on tuottanut, kuka hitsannut, kuka myynyt, kuka palvellut pankissa rahoitusta haettaessa, kuka saa elantonsa vakuutusalalla? Ja kuka käyttää niitä mihinkään muuhun kuin työn tekemiseen?

Taitaa olla todella vaikeaa hyväksyä sitä että me kaikki tarvitsemme toisiamme. Vaikea käsittää sitä että yhdelle annettu tuki on tuki lähes aina tuki monelle muullekin taholle. Joku saa tukea investointiin, josta lohkeaa leipää toisille.

Annettaisiin nyt jo kaikille muillekin kuin omalle ryhmälle kunnia. Ainakin täällä Kurikassa. Samoin niille jotka harrastavat jotakin. Sen sijaan väkivaltaa ei suvaita.

30.6.2009 20:54  Kauno Kyvykäs

Kaikki tarvitsee, kaikkia tarvitaan, mutta kaikki ei tarvitse kaikilta kaikkea.

Nämä, jotka ovat oppineet saamaan paljon ilman, eivät ole tyytyväisiä mihinkään.

30.6.2009 21:09  Entinen perussuomalainen

The requested document is not available.

Kokouksen SIV:10.6.2009 18:00:00 pöytäkirja:
§ Liitteet Otsikko
-1 - Läsnäolijat

Mahtaa olla tärkeät hommat menossa, kun läsnäolijatkin pitää salata.

30.6.2009 21:11  Warning

onpa negatiivinen ja riitaisa blogi

30.6.2009 21:54  Jurvan Kymppi

Kummallisia kannanottoja riitaisuudesta, tosiasioiden esiintuominenko ja niistä kirjoittaminen riitelyä? Asioista ja epäkohdista vaikeneminen positiivisuutta, eläköön DDR, vai pitäisikö sanoa FDR.

30.6.2009 22:25  please

Jos on negatiivista ja riitaa, on se näissä kommenteissa, ei blogissa. Eikö olla kerrankin rehellisiä?

30.6.2009 22:27  ???

Tuo Warning on ilman muuta joku kovista kokoomuksen koosta. Ko, Ka, Ki, ja sitte se Jii

30.6.2009 22:32  Hmm....

Joku viisas äiti sanoi pojilleen, joita oli neljä, jotta; "otan lelun pois, jos ette osaa sovussa leikkiä."

Näin voi käydä.

1.7.2009 0:34  JE

Kurikka tinkii puoli miljoonaa

Julkaistu: 30.06.2009 17:24
(Päivitetty: 30.06.2009 17:26)

Kurikassa tarkistetaan kuluvan vuoden talousarviota 591 279 euron säästöillä. Kaupunginhallitus esittää, että käyttömenoja pienennetään osastojen säästöesityksen mukaisesti.

Säästöillä reagoidaan Kuntaliiton ennakkolaskelmiin, joiden mukaan Kurikan verotulot vähenevät yli 1,8 miljoona euroa kuluvan vuoden talousarvioon nähden.

Lue lisää huomisen Ilkasta.

1.7.2009 0:41  JES

Kyllä ristus oli viisas äitee, täytyy olla Mettäkylästä.

1.7.2009 6:27  ???

Yksinkertaisen matematiikan mukaan verotulot vähenevät 1,8 miljoonaa ja säästöt ovat noin 0,6 miljoonaa.
Mistä löytyy erotus 1,2 miljoonaa? Otetaanko kassasta vai valtuutettu Koskisen virtuaalikassasta? Vai muutetaanko vain taseen toista puolta?

1.7.2009 9:00  Ei paljon hymyilytä, tekninen lautakunta

Urheilukenttään lisää rahaa, nyt jo yhteensä yli 2.000.000 euroa, matkaan lähdettiin muistaakseni 300.000 eurolla ja taas lisää. häämöttääköhän loppu. Hyvä esimerkki kustannusarvioitten pitävyydestä.

1.7.2009 11:03  :(

Totta kyllä tuo kustannusten älytön kasvu, mutta urakat lasketaan aina niin kuin on urakkapyynnössä määritelty. Kuka ne pyynnöt tekee ? Kuka hyväksyy puolivalmiit suunnitelmat? Kuka kuorrutukset kakkujen päälle? Kun aina pitää saada vaan lisää ja parempaa ja enemmän , eihän voi kesken jättää jne.. aina niitä kuntalaisten etuja on valmiit eräät 'puolustamaan'.. Ei vain nähdä sitä kokonaisetua ?

1.7.2009 11:07  Yksi kysymys ohjausryhmistä

Mikä on luottamusmiesten rooli näissä erilaisissa ohjausryhmissä? Risteysalueen suunnittelun ohjausryhmässä, pitkämön alueen suunnittelun ohjausryhmässä, kylähankkeiden ohjausryhmässä?

Onko rooli visioida vai toimia kirstunvartiana?

Onko tarkoitus että luottamushenkilöllä olisi jotain annettavaa kyseiseen hankkeeeen, vai ollanko siellä vaan läsnä, mahdollisina viestintuojina 'puolin ja toisin'

1.7.2009 12:20  JES

Kurikassa kannattaa olla luottamustoimissa, ainakin Jurvanpuolella vuokrat määräytyy kunnallisen aseman mukaan.

1.7.2009 12:24  jj

Herää kysymys, mitä luottamushenkilö tarkoittaa?
Tarkoittako se sitä, että voidaan luottaa ko. henkilöiden pelaavan omaan pussiin.

1.7.2009 12:38  Jäljet pelottavat, samat jatkavat päätöksenteossa

Nuo kustannusarviot kaupungilla !!! Mitä jos yksityinen yritys laskisi noin väärin, olisiko muuta kuin konkurssi vastassa. Kunnallishallinnossa valtuusto (veronmaksajat) pelastaa, jotenkin näin se taitaa mennä, kukaan ei vastaa mistään, ja esittäjiähän riittää.

1.7.2009 12:46  Kauno Kyvykäs

Heikko on päättäjillä kyky solmia pitäviä urakkasopimuksia, vai onko tällaiset tapaukset tapahtuneet konsulttien ohjauksessa.

1.7.2009 13:03  Kauno Kyvykäs

Mikään ei estä päättäjiä perehtymästä asioihin yleisesti ja tapauskohtaisesti, oikeastaan tämä olisi suositeltavaa.
Kuullut sanottavan, asioiden olevan liian vaikeita. Onkohan luottamustoimi väärillä ihmisillä, jos asiat ovat liian vaikeita. Äänestäjät eivät valitse hallitusta, eikä lautakuntia. Vastuu kuuluu puolueiden nokkamiehille. Vastaus möläyksiin seinän ollessa edessä on; kannamme poliittisen vastuun. Jollei seinä ole edessä selitellään ja taas selitellään, odotetaan, jotta äänestäjät unohtavat koko asian. Hulluinta asiassa on se, pelkkää valtiotiedettä opiskelleet, eivät käsitä arkipäivän asiainhoidosta yhtään mitään.

1.7.2009 13:21  jes

Lähes joka ainoassa toimikunnassa tai ohjausryhmässä näkyy olevan joko Maire Lammi tai Lasse Mukkala tai molemmat. Kyllä on kompetenssia noilla jäähdyttelijöillä. Vai ovatko he juuri noita joille asiat ovat liian vaikeita, niinkuin Kyvykäs sanoo? Hallitushan nuo porukat kokovat.

1.7.2009 14:01  Kiinnostus heräsi

Onkohan netissä luettelo luottamushenkilöistä ja -paikoista. Kiinnostaa katsoa.

1.7.2009 18:09  Juhani

Kaikki mitä nyt sanon, sanon omasta puolestani, en minkään ryhmän puolesta.

En ota kantaa mihinkään muuhun kuin tuohon kylähankkeiden ohjausryhmään. Varmaan aika moni lukija tajuaa että kyseinen ryhmä on perustettu epäpoliittisesti. Ja tässä ryhmässä Lasse Mukkala on ehdottomasti oikeassa paikassa. En tiedä hänen muita edustuksiaan mutta jos niitä on liikaa niin ainakaan tämä ei saa jäädä väliin.

Ryhmässä on kaksi Suupohjan Kehittämisyhdistyksen suosittelemaa jurvalaista naista, sekä Seinäjoen seudun kehittämisyhdistys Liiverin hallituksen jäsen (aiemmin Eteläpohjalaisten kylät Ry:n hallituksen jäsen), itse olen nyt Etelä-Pohjalaiset kylät ry:n hallituksen varajäsen. Olemme Lasse Mukkalan kanssa olleet myös Seinänaapurien kylähankkeiden ohjausryhmässä. Lisäksi kaksi edustajista ovat kylistä jotka ovat muutaman vuoden sisällä saaneet Vuoden Etelä-Pohjalainen kylä -tittelin.

Jukka Ala-Luovan nimeäminen ryhmään oli itselleni yllätys, koska ryhmässä on nyt suhteellisesti liikaa miehiä. Joko on nimettävä yksi nainen lisää tai pudotettava yksi mies pois. Tosin en ole ihan varma täytyykö tuossa edes noudattaa sukupuolijakaumaa. Ainakin se olisi fiksua.

Kauno Kyvykäs on sitä mieltä ettei kenellekään pitäisi antaa avustuksia. Monet meistä - myös EU kokonaisuudessaan on toista mieltä. Hanketoiminta on kuitenkin muuttunut sen verran paljon ettei hankehakemuksia oikein edes osata tehdä. Yksi lähiaikojen tehtävistä on järjestää edes infopäivä siitä mitä hankkeiden käynnistämiseen tarvitaan ja mitä hankehakemukseen tarvitaan. Muussa tapauksessa omaehtoisia hankkeita ei Kurikkaan oikein synny.

Edellinen ryhmä ei vain kokoustanut, vaan oli aktiivisesti mukana kyläsuunnitelmien ja hankehakemusten laatimisessa. Itseltäni ei ehkä löydy juuri nyt enää yhtä suuria voimavaroja kuin edellisellä kerralla, mutta katsotaan saammeko omaehtoisen kehittämisen käyntiin. Uskon että saamme vaikka kaikki hankkeet eivät olisikaan suorasti Kurikan kaupungille rahasampoja.

Ja mitä tältä osin tulee tiedottamiseen, niin jos minusta riippuu, niin tätä avoimempaa ohjausryhmää Kurikassa tuskin on jos tiedotus vain sallitaan.

1.7.2009 18:32  jes

Ihmettelyn aihe on, ettei maatalouden puolelta esimerkiksi lautakunnasta ole edustusta? Sukupuolijakauma on aina oltava kunnossa, se on täysin selvä asia. Ihmettelen edes sen kyseenalaistamista.

1.7.2009 18:32  Kauno Kyvykäs

Todellista kehitystä edustaa Suupohjan Kehittämisyhdistyksen hävittäminen.
Mikä velvollisuus veronmaksajilla on elättää tällaisia tuottamattomia kaffuutteluköörejä.

1.7.2009 18:45  Juhani

18:32 jes
Antti Valkama on toiminut sihteerinä aikaisemmin. Toistaiseksi sihteerinä toimii Martti Seppi, mutta ainakin hän toivoi että palataan aikaisempaan käytäntöön kun uusi Antti valitaan.

18:32 Kauno Kyvykäs
Vanha tuttu Kauno. Kahvitteluun ei saa hankerahaa eikä sitä ainakaan aiemmin voinut sisällyttää hankkeisiinkaan.

1.7.2009 18:49  Juhani

Selvennykseksi edelliseen jessille. Kylähankkeet eivät ole maataloussidonnaisia eikä muistaakseni maatalouteen liittyviä hankkeita ole ollut aiemminkaan. Lähimpänä lienee edistyksellinen "lahtiliiteri" Pitkämössä.

1.7.2009 18:49  Täh?

Mikähän tämä Lilja tiedotus kielto on.Naapuri blogissa kirjoittavat?

1.7.2009 19:46  jj

Lilja saa hautua liemessään

1.7.2009 19:52  Kauno Kyvykäs

Kaffuuteluköörejä nämä tällaiset turhanpäiväiset hankkeet ovat. Niillä rahoilla olisi parempaakin käyttöä, kuin pajupuskien sukiminen ja kaffuuttelu. Tällaista hankeväkeä pitää hävittää samaa tahtia, kuin tuottavat työpaikat häviävät. Kaffuutteluköörien takia yhteiskunta tekee velkaa toisten maksettavaksi. Näitä tällaisia köörejä kuulemma lisätään työllistämisen nimissä. Kauankohan moinen ajattelutapa kestää, ennenkuin huomataan rahojen totaalisesti loppuneen.

Huomattu on myöskin sukulaisuuden merkitys avustuksien jaossa. Avustusten jakaminen ei ole maataloussidonnaista tällä hetkellä, ei niin, mutta siitä saattaa olla apua, niin toinen saa ja toinen ei.

1.7.2009 22:24  Joskus taustalla mukana ollut

Kylähankkeille kaikki kunnia. Hankkeet ovat valtavasti aktivoineet kylien ihmisiä, on saavutettu yhteisöllisyys yhteisten hankkeiden toteuttamisessa. Hankkeet eivät ole näpertelyä, vaan todellisia kehittämishankkeita. On kylätalojen peruskorjauksia, uimapaikkoja, laavuja, reittejä, kokoontumistiloja, näkötorni, Paulapieksujen maja,hevosten uittopaikka jne.jne. , Jurvan kohteita en tunne, mutta varmasti siellä on ainakin Pässilän majaa kohennettu ja olisikohan näistä rahoista myös Kurjenpolun verkosto. Ihmettelen kun näitä hankkeita täällä blogin kommenteissa mollataan oikein olan takaa, menkää mukaan te arvostelijat niin näette ja koette. Toivotaan vain vetäjille ja ryhmille kestävyyttä ja mahdollisuutta uhrata aikaa näihin kohteisiin. Vetäjät - älkää vain piitatko arvostelijoista, heille ei kannata edes vastata, vasta sitten jos tulevat esiin nimimerkkiensä takaa.

1.7.2009 22:46  voi herrie

Kuinka kaupunginhallitus on voinut omista varoistaan antaa eliittikerholle eli Rytmiraiteelle avustusta 3000 ??
Eikö se olekaan samassa asemassa muiden yhdistysten kanssa, jotka ovat hakeneet ajoissa ja oikeaan aikaan avustusta? Köökin kautta pelaa paremmin.

"Poikkitaiteellinen festivaali", jossa ainoa tarkoitus on juoda viinaa eliittiporukalla.... Eikö muuta osoitetta kaupunginhallituksen käyttövaroille löydy?

1.7.2009 22:54  Kauno Kyvykäs

Kylähankkeille täysi kunnia, kun vain kaikki maksavat itse tekemisensä ja kaffuuttelijat kortistoon.

1.7.2009 22:56  Juhani

19:52 Yrität vain ärsyttää ;-)

1.7.2009 23:05  TähTäh!!

Ei ainakaan KHO:n palstoilla näytä olevan Liljasta mitään, eli mitähän kirjoittavat ja missä?

1.7.2009 23:12  Juhani

22:54 Kerro nyt tarkemmin mitä tarkoitat tuolla kahvuuttelulla? Ja miksi kortistosta ilman vastinetta saatu raha on paremmin ansaittua?

1.7.2009 23:26  JE

Nyt Kauno hakemalla hakee Juhanilta tekstiä! Kylien asukkaiden yhteis hankkeet ovat kylien voimavara.

2.7.2009 0:18  Kauno Kyvykäs

Hih, hih

2.7.2009 0:23  kommentti

voi herrie
"Poikkitaiteellinen festivaali", jossa ainoa tarkoitus on juoda viinaa eliittiporukalla..

Kun menet johonkin tapahtumaan , tarkoituksesi on vissiin juoda viinaa oikein porukalla.
Löytyisiköhän jokin tapahtuma jota ei tarvitsisi jostain syystä, tai toisesta kadehtia ja mollata eukäteen.
Tää rytmiraide- juttu vaikuttais olevan jotenkin musiikkin liittyvä, myös muita tarkoituksia olen lukenut.

Aivan mitätön summa , kaupungilta.

Leikataan perusturvaa , parisataatuhatta ja pannaan se urheilukentän huoltorakennukseen ja sillee...

Mikä ihmeen eliitti-kerho?

2.7.2009 4:39  voi herrie

Väistelyn ja vähättelyn sijasta olisi kiva kuulla montako eliittikerholaista saapuu kuluttamaan 20 tuhannen euron kustannusarviota? Onko sata vai jopa kaksisataa sisäpiiriläistä? Kuluuko 100 vai 200 euroa per lärvi viinaan ja jumputukseen? Mitä poikkitaiteellista on siinä, jos joku entinen kurikkalainen jumputtaa pari tuntia harvan väen edessä ja tuo vaatimaton kolme tonnia juodaan kurkusta alas? Juokoot kukin omillaan. Aivan ala-arvoinen huomautus verrata urheilualueen rakentamista ja ja perusturvaa. Olisko se vastaus tähän kysymykseen? Kovin on koivistolaista horinaa ja. Faktat pöytään rytmiraide, mihin kuluu rahat paitsi turhuuteen?

2.7.2009 13:06  VANHA KETTU

Koko Rytmiraide sai ensimmäisellä tapahtuma kerrallaan elitistisen leiman olemalla yhteiskoulun oppilaiden tapaamispaikka. Muuttakaa hienopieruista imagoa normaaliin ihmisläheiseen imagoon niin porukat voisivat jotenkin hyväksyä tapahtuman ja ottaa sen omakseen, tuollaiset ihmemies Helanderit souleineen vuosivuodelta eivät tuo kansaa tapahtumaan. Hakolan vuodatus Koiviston blogissa on turhaa, Herra Hakola tekee vain hommia perse verillä, mutta älä valita olethan vapaaehtoisesti vallinut osasi. Kurikassa ja muuallakin on paljon tapahtumia jotka eivät saa avustusta latin latia eivätkä valita. Joten Rytmiraiteilaiset laittakaa mietintä myssy päähän ja astukaa alas tavallisten ihmisten tasolle.

2.7.2009 13:13  Häjy

Vanha Kettu on kerrankin nappioikeassa. Elitistinen porukka riehuu yhteiskunnan kustannuksella. Se on se pointti. Kenen muun porukan viulut maksetaan kun se pitää kesäiset ryyppyjuhlansa? Juhlikoon kukin omiin lukuihinsa. Jos sitten tilaa orkesterin, senkin muiden kustannuksella, luo edellytyksiä yleishyödylliselle toiminnalle. Kuinka ilikeevätkin kupata kaupunkia?

2.7.2009 14:14  Jussi-Pekka Hakola

terve Vanha Kettu, vilkas sellainen
1) Mua ei tarvitte herroitella.
2) Parin lauseen kansanomaista kommenttiani tuskin voi katsoa vuodatukseksi tai valitukseksi vrt. näiden blogien kapulakielisisiin sepustuksiin.
3) Kun sinun liipasinsormesi on noin herkässä ja et uskalla julkisesti kirjoittaa omalla nimelläsi, voit lähestyä minua henk.koht., puh. ja s-postios. ovat julkisesti tiedossa.
4) Mielikuvat ovat useimmiten oman pään sisäisiä ja/tai perustuvat muilta kuultuihin juttuihin, joista puuttuu omakohtainen kokemus.
5) Tuo vapaaehtoisuus on todellista ja siitä mukavaa, että se on hauskaa. Minun ei muutenkaan tarvitse kysyä kenenkään lupaa tekemisiini tai tekemättä jättämisiini.
6) Tästä asiasta en tämän jälkeen julkisesti kommentoi. Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee.

2.7.2009 17:14  VANHA KETTU

Olen ilmoittanut kuka nimimerkin takana on ja voin laittaa tähänkin; Jumalan armosta, Aarni Jäske, Seinäjoki. Minkä kirjoitin Rytmiraide tapahtumasta perustuvat omakohtaisiin kokemuksiini kahdelta käynniltäni tapahtumassa. Oliko asiallinen loppukaneetti "koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee" toivottavasti karavaani kulkee.

2.7.2009 17:54  Jussi-Pekka Hakola

No terve Aarni, ainahan tässä on juttuun tultu vuosien saatossa. Lähetäppä minulle yhteystietosi niin turistaan enemmän, kun käyt Kurikassa päin. Tarjoan Torikahvilassa kahvit ja jätskit.

jussi-pekka.hakola@netikka.fi

terv. j-p

2.7.2009 18:06  häjy

Vanhan Ketun kanssa moni on aika samaa mieltä.

2.7.2009 18:19  Kauno Kyvykäs

Vanha sanontaon, jotta nälän kanssa syntyy paras taide. Jos halutaan hyvää taidetta apurahoja ei kannata maksaa. Hyvä taide elättää tekijänsä. Mihin tarvitaan huonoa taidetta, sitä mikä elätä tekijäänsä?
Tunkio on maaseutu kulttuuria, onko paska taide taidekulttuuria?

2.7.2009 20:34  VANHA KETTU

Oikeaan osuvaa pohdiskelua Kaunolta. Ei ole taiteilijan elämä helppoa, kaikki jotka ostavat taiteilijalta töitä, toivovat tämän kuolemaa ja mahdollista taiteen arvon nousua.

2.7.2009 21:32  kommentti

Olisko kuitenkin hyvä kun on jotain tarjontaa,
musiikistakin jotkut saavat elämyksiä .
En tiedä ?

2.7.2009 21:55  VANHA KETTU

Aina on hyvä ja hieno asia kun jotkut vaivautuvat järjestämään tapahtumia, kaikki ei tietenkään sovi kaikille. Kiinnostuksen kohteita on monia, ooppera, tango, iskelmä, rokki, hevi ...............................loput menee herättäjä juhlille, rannalle tai terassille. Sallikaamme kaikkien kukkien kukkia jopa lupiinin.

2.7.2009 22:06  Juhani

Mielenkiintoinen tilasto:

Suomen tuhannen köyhimmän paikan joukosta löytyivät muuten seuraavat Kurikan alueet. Köyhyys on laskettu tulotasojen mukaan:

153 Närvijoki
304 Tainus
541 Niemenkylä
729 Kesti
886 Lohiluoma
1024 Polvenkylä
1027 Jurva, keskusta

2.7.2009 23:31  Kauno Kyvykäs

Listasta näkee suoraan missä asuu minkäkinlaisia ihmisiä. Pitää muistaa, jotta heikoimmilta alueilta siirretään rahaa turhanpäiväisen hallintoportaan elättämiseen.
Lista ei kerro mitään alueiden todellisesta tuotosta, syömingit siitä toki paljastuu.

3.7.2009 0:29  Ei kaikki kultaa, mikä kiiltää

Blogisti kehuu Ollilan rakennusliikettä.Olen todennut jälkeenpäin erään kerrostalon, josta oli tullut täysi susi. Rakentajan blogisti tietää, mutta kun valvonta on ollut heikkoa, niin grynderi on silloin tehnyt parhaansa ja saneeraus oli kallista ja maksoi paljon eli että kyllä sitä matkan varrella on myös tullut sahattua silmään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini