Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Etiikkaa ja estetiikkaa

Torstai 25.6.2009 klo 18:40


 Sanomisen etiikasta

Elämä kiitää hurjaa vauhtia.

Suurin mysteeri on siinä, että syöksy taivaasta helvetiin on salamannopea. Ihmiset kuvittelevat hallitsevansa kohtaloaan.

Kuitenkin he toistavat samat virheet. Syytellään muita.

Yhtäaikaa oma, suureksikin kuviteltu substanssi on olematon.

Tuollaisen ihmisen tunnistaa parhaiten siitä, että hän mainitsee toiset nimeltä syytöstensä yhteydessä.

Arvot kaiken pohjana

 

 Mitä arvoja me tahdomme tässä ihmisten maailmassa ja omassa yhteisössämme edistää?

Puhutaan eettisistä arvoista ja esteettisistä arvoista.

Eettisillä arvoilla tarkoitetaan sitä, ettei puhuta toisesta perätöntä pahaa.

Esteettisillä arvoilla tarkoitetaan kauneutta.

Sellaisia henkisiä moraaliarvoja kuin hyvyys, oikeus, totuus ja rehellisyys. Niitä löytyy nykyisin turhan vähän, ainakaan poliittisesta retoriikasta.

Niinkauan kuin poliitikot haukkuvat ja suostuvat olemaan haukuttavina, ei paljon edistystä ole odotettavissa. Ei ainakaan ihmisten asioiden hoitamisessa tasapuolisesti.

Suomen kansantaloudessa on jyrkkä alamäki. Kuntatalouden kasvu kääntyy miinukselle 6 % tänä vuonna 2009. arkisto_1_2009_184.jpg

Myös työllisyys on kääntynyt selvästi huonompaan suuntaan. Tämän vuoden arvio on 9 %.  Kurikassa teollisuuden suhdannetilanteen takia
asetelma on vieläkin huonompi, koko maakunnan vakavin 12-13 %-osuudella, jo nyt. Nyt on siksi otettava nöyryys kauniisti käteen. Yhdessä toimien saatamme kyetä hoitamaan Kurikan palvelut vaikeassa tilanteessa, mutta vain yksimielisinä. Arvot on otettava esiin ja totinen työ. Kuvassa kurikkalaisia nuoria miehiä ja naisia Zetori-kisaa seuraamassa. He kaikki istuvat ja seisovat näiden ajatusten takana, uskoisin.


Kommentit

25.6.2009 20:54  Notta...

"Elämää ja erotiikkaa" lauloi biisimestari Junnu Vainio jo aikoinaan. Tarinan opetus oli se, että elämä olikin muualla kuin metsämaisteri kuvitteli. Ikiteekkari Oiva Piirakainen oli sen hokannut.
Jurva-Kurikassa on hemmetisti aivopääomaa ja historiallista yrittäjätaustaa. Jos luitte Jurvan Sanomat eilen, niin siinä esimerkiksi näitä asioita tuli julki. Kurikassa on vankka metalliseppäperinne ja Jurvassa puuseppäperinne. Molemmissa silti vähän sitä toistakin. Yhteistyötä on osattu tehdä yli kuntarajan jo vuosikymmenet jne.
Totuus onkin toisaalla, saattaa olla idean hiivajuuri. Molemmissa päissä Kurikkaa on innovatiivisia yrityksiä, jotka eivät hirveästi pidä mölyä itsestään. Tulevaisuus on varmasti jokapäiväisten käyttötarpeiden valmistuksessa, mutta se voi ja makkarasiivu rukiisen päälle saattaa tulla ihan toisaalta kuin on kuviteltu.
Lama voi olla tässä kohti mahdollisuus. Jos ja kun löydetään teollisuuden, teknologian ja elektroniikan - esimerkiksi - sarkoja, joita ei vielä ole hokattu, nyt on hyvää työvoimaa tarjolla, jotka voivat jopa sijoittaa euroja työpaikkaansa aikaisempien pestiensä tienisteistä ja viimeisistä kättenpuristuksista. Velsan hallit ovat olleet tasaisesti tyhjinä ja yhtä taisaisin välein siellä on ollut ääretöntä tungosta. Huonekaluala notkahti pahoin 80-luvun puolivälin jälkeen ja uudestaan 90-luvun ihan alussa. Vuosi sitten moni firma teki kolmea tuuria. Eipäs vaivuta synkkyyteen. Elettiin sitä ennenkin. Nyt fiksuus voi vain löytyä toisaalta.

25.6.2009 23:25  Kauno Kyvykäs

Kauno kirjoitta pitkän kirjoituksen, epäpätevän kaupunginhallituksen toimista, sekä turhanpäiväisen TE-keskuksen sosiaalitoimistona olemisesta. Opetus oli, älä koskaan kirjoita suoraan näille sivuille.

25.6.2009 23:43  Kauno Kyvykäs

On pakko kuunnella yrittäjiä, jos halutaan yritystoiminan jatkuvan kurikan alueella.
Kaupungilla on lakisääteiset menot, niistä on suoriuduttava ja ne ovat KASVAVIA.
Yrittäjät eivät pyydä suuria, riittää, kun kustannuksien kasvu ei ole liian suurta.
Valtettavasti Kurikan kaupunginhallitukslla ei ole mitään käsitystä, että missä mennään.
Kaupunginhallitus nopeasti uusiksi, nykyiset toimet luokkaa, sulle ja mulle.

25.6.2009 23:51  Jurvan Kymppi

Onko kurikan kaupunginhallituksessa suurin kriteeri se, jotta on kattellu taskulampunvalos, peitonalla omaa persettä.

25.6.2009 23:57  Huolestunut

Joo samaa mieltä,kuin muut täällä blokissa.Kaupungin hallituksen on erottava välittömästi.Piste!!

26.6.2009 0:18  jj

Hallituksessa toimii käsittämätön fossiilien ja muiden turhanpäiväisten eläkeläisten porukka. Ei kaikki tilastot ole turhanpäiväisiä.
Jos toimii yhteiskunnan maksamissa riennoissa, tahtoo olla fossiili, voihan sen vääräksikin todistaa. Hiukan pitäisi miettiä. jotta kuka sen maksaa ja millä.
Niin tokihan, minä sain edelliskerralla, sinä saat seuraavaksi, jaetahan niin kauan, kun rahaa riittää.

26.6.2009 0:41  jj

Oikeastaan, sitä voi kaikki tykönään miettiä, jotta mikä pistää koko kunnan kärsimään, näin epäkelvosta hallituksesta. Kunnallislaista tuskin löytyy apua, eihän sillä ole mitään merkitystä, riittää, kun joku sanoo mitä tehdään.
Meillä on kurikas aiva oma viisas.
Se valittaa hallnto-oikeuteen, jos muut ei tajua, missä mennään. Kuulis edes kerran järjellistä puhetta.

26.6.2009 0:44  jj

Oikeastaan, sitä voi kaikki tykönään miettiä, jotta mikä pistää koko kunnan kärsimään, näin epäkelvosta hallituksesta. Kunnallislaista tuskin löytyy apua, eihän sillä ole mitään merkitystä, riittää, kun joku sanoo mitä tehdään.
Meillä on kurikas aiva oma viisas.
Se valittaa hallnto-oikeuteen, jos muut ei tajua, missä mennään. Kuulis edes kerran järjellistä puhetta.

26.6.2009 0:51  Kauno Kyvykäs

Onkohan kurikan kehitys auttanut, vai pahentanut yrittäjien taivalta. Meillä se on heikentänyt. Kuinka muilla? Kertokaa!

26.6.2009 0:57  Kaikkien limbojen äiti

Onko mahdollista, että joku tietävä selostaisi mihin kaupunginjohtaja Paavo Tyrväisen kaupunginhallituksen ehdotuksen mukainen Nikkarikeskuksen MILJOONAN EURON PÄÄOMAKOROTUS on tarkoitus käyttää? Ei kai vain Nikkarikeskuksen vanhojen lainojen maksuunn? Sellainen raha ei edistä kehittämistä millään tavalla.
Muutoinkin kaupunginjohtajan esitys on suurimmalta osin liitossopimuksen vesitystä ja Jurva-aluelaisten kusetusta, lähes kaikkien limbojen äiti.

Näyttää siltä, että pääkallon paikalla pelätään jurvalaisten yllättäen eksyvän kotiseuduillaan, kun peruskatoituskin koetaan kehittämistoimeksi.

26.6.2009 1:08  Mielenkiitoista tietoa Koskenkorvan patoasiasta

Ilmajoki-lehdessä oli Koskenkorvan Pato Oy:n puheenjohtajan haastattelu siitä, kun ko.patoa nyt rakennetaan niin, että valtio osallistuu siihen 70%:lla. Mielestäni arvokasta oli se, että hän ko. patoasian historiaa kertoessaan mainitsi, että muuan kurikkalainen liikemies osti ko. padon perikunnalta, jolta julkiset yhteisöt, jotka perustivat yhtiön ostivat sen (Kurikan kaupunki, Ilmajoen kunta, Fortum ja Kurikan seurakunta). On tärkeää korostaa julkisten yhteisöjen ja niiden hyvän yhteistyön roolia, joiden kautta ko. 70%:n valtionosuus mahdollistui eli kunnia näille julkisille tahoille, joille se kuuluu.

26.6.2009 1:21  Kauno Kyvykäs

Kauno on puoli vuotta sanonut, jotta hävittäkää nikkarikeskus, puheet häipyy kuuroille korville. Tovottavasti silmät aukeavat.

26.6.2009 1:23  Hyvä ja ajankohtainen esimerkki

Patohanke on hyvä esimerkki senkaltaisesta hankkeesta, millä tavoin valtion yhdistymiavustukset suunniteltiin Kurikassakin alunperin käytettäväksi. Siemenrahana, jonka turvin kehittämishankkeiden kokonaisarvo saataisiin muun rahoituksen kanssa kohoamaan jopa useammankertaiseksi.
Patohankkeessakin yksityinen siemenraha on mahdollistanaut muun rahoituksen ja sen myötä mittavan hankkeen toteutumisen.
Kaupungijohtjan tekemän esityksen mukaan näyttäisivät yhdistymisavustukset menevän pikeminkin yksinkertaisina Kankkulan kaivoon. Näin kunnan kehittämisen näkökulmasta.

26.6.2009 1:27  jj

Pistäkööt nimensä paperiin, jotka haluavat rahoittaa nikkarikeskusta. Onko se oikein kiusata koko Kurikkaa, järjettömillä nikkarikeskus veroilla.

26.6.2009 1:36  Kauno Kyvykäs

Tulee nikkarikeskuksen kanssa halvemmaksi, kun pistetään minimilämmölle ja koetetaan myydä se pois. Sääli,jottei se ole irtainta omaisuutta, sen voisi paskantaa helvetin tuulin.

26.6.2009 1:57  jj

Niin , kertokaa nopeasti nikkarikeskuksen tuotoista ja munatkaa Kauno, tämä paskantärkeä nilviäinen. Tämä hävytön, kehtaa JE:an kanssa häärätä yhtä pataa, ketale. Tuntuu aivan, jj on paperia.
Hävytöntä, on sentään käyty rastaanpesällä.

26.6.2009 6:22  Näin on!

Jos Nikkarikeskus sijaitsisi Kurikassa, sopivassa mäentöyrässä (ei siis tulvanaroilla paikoilla kuin jotkut muut "turhemmat" rakennukset), sitä pidettäisiin Kurikan lippulaivana ja ylpeydenaiheena, johon satsattaisiin surutta rahaa ja konsulttityötä. Nyt, kun se sijaitsee "väärässä paikassa", se pitäisi polttaa, ainakin unohtaa ja jättää satsauksitta. Tämä on sitä uuden uljaan Kurikan sisäistä solidaarisuutta ja tasa-arvoa, josta on nyt muutama kuukausi vouhkattu ja jolla uutta kuntaa pitäisi luovia ylös ja eteenpäin. Eikö näin?

26.6.2009 8:16  Huolestuttavaa

Hallituksen talouspäätösesitykset ovat lähinnä näpräilyä ja kesäviihdykettä suhteutettuna Kurikan nykyiseen talouskehitykseen ja tulevaisuuden näkymiin nähden.

Ei ole näkyvissä oikaisua jo vuosia jatkuneeseen yhäti kiihtyvään luisuun.

Taitaa puuttua sekä näkijöitä että tekijöitä?

26.6.2009 9:02  Positiivinen mieli

Voi voi ku teillä on kaikki surkiaa. Täällä aurinko paistaa ja linnut laulaa. Ei yhtää vituta. Ottakaa olvia niin mieli muuttuu.

26.6.2009 9:05  Notta...

Mieluummin Karjalaa. Se ei tuu takaasin.

26.6.2009 10:03  Pessimistinen mieli

Samaa mieltä kuin "näin on!" eli Nikkarikeskus on väärässä paikassa, kun se ei ole keskustassa. Tämä Jurvan alas-ajo on vasta alkua.

26.6.2009 10:19  Juhani

Olen edelleenkin sitä mieltä vaikka olen kurikkalainen, että se on loistavassa paikassa. Uuden Kurikan kauneimmalla seudulla.

26.6.2009 11:21  JE

Kuka moittii Nikkarikeskuksen paikkaa, onko syytä, jos on niin täytyy olla iso peräkärry jolla siirtää sen mielestään oikeaan paikkaan.

26.6.2009 11:28  !

Älykääpiöt!!!!

26.6.2009 12:06  Nikkarikeskus on missä on

Nyt on mahdollisuus kuitenkin ottaa kantaa kaupunginjohtajan esityksiin ennen maanantain kokousta.
Näillä eväilläkö Kurikka ylös suosta?

26.6.2009 13:58  Kauno Kyvykäs

Nikkarikeskus maksaa tuottoihin nähden aivan, aivan liikaa. Miljoonakorotukset hukkaan heitettyä rahaa. Oli paikka ruma tai kaunis, Jurvan raha meni hukkaan, meni avustukset hukkaan, miksi haaskata rahaa näin tuottamattomaan toimintaan. Jurvan suurin ja kaunein, yritti yhteistoimintaa nikkarikeskuksen kanssa, näin ovat yrittäneet myöskin pinemmät yrittäjät.
Kaikki toiminnat ovat kaatuneet tuottamattomuuteen. Täysin järjetöntä touhua verovarolla pitää, näin tuo
tuottamatonta syöpäläistä hengissä.

26.6.2009 14:28  totuuksia

Tiedon mukaan Korvan Patoa ei olsi koskaan myyty esimerkiksi Ilmajoen kunnalle, jonka silloinen ympäristö- ja rakennuslautakunta kyykytti omistajia uhkasakoilla ynnä muilla asioilla. Ilman hyvää yhteistyötä yksityisten välillä ei hankketta olisi koskaan syntynyt. Patohankkeen valtionosuusprosentti on muuten 80 ja hanke on toteutettu kiireellisenä, kiitos erään kansanedustajan toimien.

26.6.2009 15:15  Juhani

Kauno:

Käsittääkseni Nikkarikeskuksen kohdalla ei liiketoiminnan osalta kuitenkaan ole kyse mistään vuosittaisista miljoonien tai satojenkaan tuhansien eurojen tappioista, mutta selvitetään tuotakin jossain välissä tarkemmin kun saadaan oikeaa faktatietoa.

Olisiko Kauko sinun mielestäsi Nikkarikeskuksella jonkinlaista tulevaisuutta jos sen ottaisi hoitaakseen joku muu taho ja luovuttaisiin mahdollisesti sen nykyisistä käyttötarkoituksista?

Kaikki puheet purkamisesta ja polttamisesta ovat kuitenkin epärealistisia. Myyminen on realistista, mutta näetkö itse muita kuin tähän saakka käytettyjä käyttötarkoituksia?

26.6.2009 16:13  Notta...

Jos Säläsjärveen uhrattaisiin hieman rahaa elikkä sen majoituskapasiteettia kasvatettaisiin ja samalla vastaanottoravintolasta tehtäisiin myös talvikäyttöinen tai ainakin syys- ja kevätkäyttöinen, syntyisi alue, jossa Nikkarikeskusta voisi käyttää kokous- ja konferenssipaikkana yritys- ja kunnalliselämä ym. tahot ja samalla koulu+alueen aktiviteetit Botniaringistä muihin tapahtumiin. Nythän esim. Mööpeliajojen aikaan tarvitaan vakituiseen yksityismajoitusta, kun kapasiteetti loppuu heti kättelyssä. Siinä saisi kaupunki rahaa, mainosta ja siinä siivellä omiin tapahtumiin/kokoontumisiin järkevät "korpipuitteet". Nikkarikeskuksen hyödyntäminen kalustemyyjien koulutuskeskuksena on vasta aluillaan ja viritteillä yhteistyöhön on tiedon mukaan monia muitakin tahoja, jotka eivät liity kalusteisiin ollenkaan.
Jospa "kurikan päässä" oltaisiin yhtä avarakatseisia kuin "jurvan päässä" ja ymmärrettäisiin, että voimavaroja hyödyntämällä - ei hävittämällä - voidaan saada aikaan synergiaa, joka on 1+1=3. Tuskin meni kaaliin, mutta yritin kuitenkin.

26.6.2009 16:22  Lusikkana sopassa

Justiin samaa pohtinut. Aivan turha lähteä esimerkiksi Tampereelta Rukalle asti moottorikelkkasafaria pitämään jolleki yritysporukalle, kun samat maastot ja paremmat, löytyy ihan likiltä. Ne on vielä merkattu ja kaikki. Jos pitää rallikrossata, niin se onnistuu vaikka Botniaringin alueella. Sielä on melulupa siihen ja tietysti alueen hiekkamonttoihin, tai minne voidaan rakentaa vaikka oikea rata?
Eikä kaikkien tartte osata tai viittiä pilkkiä. Sällin rannalle ja laavulle. Sielä tuoreesta hiillostetusta lohesta ateria ja nam! Sen jälkeen vielä palanpainikepito Sällin tuvalla ja vaikka pyörährykset Tarina-tanssipaikassa, niin sitte nukkumattia ja taas seuraavaan aamuhun.
Sielon potentiaalia tämän tyyppiseen. Monet ns. vanhan kurikan päättäjät on sen jo todennu. Emä-kurikas on taas potentiaalia toisenmoiseen.

26.6.2009 17:00  Juhani

Notta:

Tuolla tekstissäsi oli yksi lause mihin oikein mielelläni takerrun:

"...voimavaroja hyödyntämällä - ei hävittämällä - voidaan saada aikaan synergiaa..."

Oletetaan että Kurikka kehittyy ihan muilla avuilla. Sanotaan vaikka TopTen -listalla. Kehittyvälle Kurikkalle syntyy luonnostaan sekä tarpeita että asiakaspotentiaalia. Olisiko järkevää hävittää kaikki jota juuri nyt ei tarvita samalla potentiaalilla?

Onko tuolla Sällin alueella mitään kyläyhdistystä? Voisiko sen alueen ottaa mukaan kylien kehittämisohjelmaan jolloin voitaisiin ehkä lisätä vapaa-ajan aktiviteetteja ja saada kurikkalaiset muutenkin enemmän käymään siellä.

Voisimme esim. laatia kylien aktiviteeteista kunnollisen esitteen ja tuoda siinä kaikkien kylien - myös Sällin alueen voimavarat esille.

26.6.2009 17:04  Juhani

Nytkin Juhannuksena Sälli olisi hyvin voinut korvata osan sitä tarvetta (ja korvasikin) joka ihmisillä oli mennä Kalajärvelle. Parempi alueen tuntemus ja tietämys auttaisi kurikkalaisia käyttämään alueen uimarantaa, kalastusmahdollisuuksia, lenkkimaastoja jne. Ja jättämään varojaan Kurikkaan sen sijaan että vie niitä vastaavaan paikkaan muualle.

26.6.2009 19:23  Kaunon kaima

Juhani, kiitos sulle, että jaksat näiden kanssa. Voimia ja siunausta!

26.6.2009 20:33  Kauno Kyvykäs

Kaunolla kaima,kiva juttu. Meitä todella henkeviä ihmisiä ei ole monta, siunausta tarvitsevat toki monet muutkin.
Juhani tämä puuhakas kaikkien ystävä on itseoikeutettu, järjestämään nyyttikestit jonnekin. Sälli saattaisi olla hyvä paikka, tai allasalue. Juhani saa päättää. Kerro mitä mieltä. Juhanin ei tarvitse ottaa mitään mukaan, pidetään huolta. Tuskin pulaan jää kukaan. "Ruma"Ollila on toivottu vieras, sanoisin kunnia makkararanpaistaja.

26.6.2009 22:35  Voiko mitään tehdä, hyvät herrat ????

Työttömyys Kurikassa on todella korkeissa lukemissa. Olisiko aika saada myös valtio mukaan työttömyyden nujertamiseen, olisiko vielä käytettävissä esim. äkillisen työttömyyden aiheuttaman erityistukialueen vaihtoehtoa. Hallinto voisi selvitellä, vai voisiko. Neuvottelijat matkaan ministeriöön ja TE-keskukseen vai mikä sen nimi nyt on Ellu vaiko Allu, oli mikä oli niin matkaan vain.

26.6.2009 23:06  Juhani

Kauno:
Ja kaikille muille paitsi Ollilalle ja meikäläiselle kyltti, jossa lukee nimerkki. Kauno Kyvykäs, !!!!!!?, !!?!!?, Jurvan kynäilijä, jj, JE jne...

22:35:
Oikeassa olet, vaikka tilanne olisikin väliaikainen, niin oikeaaikainen toimiminen on joka tapauksessa hyödyllistä Kurikalle.

26.6.2009 23:20  Kurikkalainen veronmaksaja

Koskenkorvan padosta oli alkupäässä juttua. Kurikkalaisena veronmansajana on minulle jäänyt epäselväksi se, että mitä tuottoa tälle hankkeelle saadaan. Kurikassa aikoinaan perustettiin "Jyllinkosken Sähkö Oy"-niminen yritys, josta Ilmajokiset ottivat kerralla tuoton käyttöönsä, eli myivät osakkeet noin kymmenen prosentin hintaan todellisesta arvosta. Kurikkalaiset olivat viisaampia ja jättivät osakkeet myymättä. Tuottoa on tullut viimeisen viidentoista vuoden aikana liki satamiljoonaa euroa. Tavattomasti kiinnostaa tämä Ilmajoen kunnan alueella olevan patohankkeen tuleva tuotto. Saako Ilmajokisetkin nyt jotain tuottoa sijoittamalleen pääomalle? Mikko Vuorinen (sdp) oli aikanaan innokkain myymään Ilmajoen kunnan omistamat Jyllinkosken osakkeet ja hän on ollut mukanöa vahvasti Koskenkorvan patohankkeessa, niin hän varmaan osaa kertoa parhaiten Koskenkorvan patohankkeen tulopuolen.

27.6.2009 0:24  Voiko mitään tehdä ....22.35

Mielestäni voi ja pitää tehdä.

Kuntaliitostukirahat pitää käyttää elvyttämishankkeiden siemenrahoina (= kehittämiseen) alkuperäisen sopimuksen mukaisesti.

Tämä tarkoittaa, että ensimmäisenä on torjuttava kaupunginjohtaja Tyrväisen esitys siltä osin kun rahoja esitetään käytettäväksi muuhun kuin elvyttäviin kehittämishankkeisiin.

Punakynää
-Nikkarikeskuksen pääomasijoitukselle,
ellei ole tarkoituksena käyttää esitettyä
miljoonaa sisustusrakentamiselin-
keinojen toimintaedellytysten
kehittämiseen
-pohjakartan uusimirahoille
liitosavustusrahoista
-Kurikan kehitys -liikelaitosrahoille sekä
Ikaritalorahoille, niin kauan kunnes
näidenkin sijoitusten osalta kyetään osoittamaan konkreettisin luvuin,
millä tavoin rahat elvyttävät Kurikan
elinkeinoelämää ja auttavat romahtaneen työllisyystilanteen
korjaamisessa.

Esityksen tekijän ja päättäjien olisi syytä lukea liitosssopimuksen sisältö ajatuksella ja noudattaa kahden suvereenin kunnan tahdonilmaisua
vuodelta 2007.

Maanantaiselle valtuustonkokoukselle tehty kaupunginjohtajan esitys poikkeaa olennaisesti sopimuksen hengestä ja valtuustojen hyväksymästa sopimussisällöstä.

Harmi, että kaupunginjohtaja on esityksillään menettämässä luottamuksensa koeaikanaan.

27.6.2009 0:32  KYllä

keskustelu tyssää tässä vaiheessa pelkästään jo tuohon , veret seisuttavaan nimimerkin valintaan: KURIKKALAINEN VERONMAKSAJA, voih...

27.6.2009 0:45  kommentti

Kurikkalainen veronmaksaja mieti hieman vielä lisää kannanottoasi.

Vähan niin kuin ympäri tulllaan ja yhteen käydään.......:)

27.6.2009 0:47  Totuus patoasissa

Koskenkorvan patoasia niin lyhyesti kuin sen voi kertoa. Vuokrasin venepaikan pitkän-jussin rannasta. mutta vesi häipyi. Selvitin asiaa ja sain selville että padon omistaja ja länsivoima eivät päässeet sopuun hinnasta jolloin padon luukut aukaistiin ja vesi katosi. Yritin selvittää asiaa mutta kukaan ei antanut kunoon vastausta että asiaa voisi viedä eteenpäin.Eräässä paikallisessa ravitsemusliikkeessä näin silloisen ,nyt jo edesmenneen Kurikkalehden toimittajan Harri Anttilan, ja pyysin häntä nostamaan asian esiin lehdessä koska omat voimani eivät riittäneet. Harri teki todella suuren työn asian selvittämiseksi ja kirjoitti monta juttua että asia nousi julkisuuteen.
Koska mitään ei tapahtunut, Niin Matti Ollila teki tempun johon monet eivät pysty. Hän neuvotteli kaupan ja osti padon 300000 markalla omilla rahoillaan.Tämä aukaisi lukon joka oli esteenä vedenpinnan nostamiseen.Se minkätakia vedenpinnan korkeus on kurikalle tärkeä, on se että joen "töyrät" sattavat pikleerinsä takia romahtaa jokiuomaan.Myöhemmin Ollila myi kaupungille saman padon ottamatta siitä penniäkään omaa hyötyä.Kurikassa tuskin olisi Jokea ilman Ollilaa. tämä on karu totuus.Onneksi hommasivat Jussin kanssa vielä patorahat. Terv. Demari R.Mäkynen

27.6.2009 0:57  kommentti

komppaan mäkystä.

27.6.2009 2:06  Juhani

"Yhdistysmisavustus ohjataan ensisijaisesti kaupungin palveluiden, elinkeinojen sekä kylien elinvoimaisuuden kehittämiseen, siten pyritään vahvistamaan tasapuolisesti nykyisten kuntien alueille painottuvia hankkeita."

27.6.2009 10:19  Lisäys kommenttiin 2.06

"Avustuksesta puolet käytetään entisen Jurvan alueelle"

27.6.2009 15:41  Kauno Kyvykäs

Täytyykö ymmärtää, jotta Juhani on närkästänyt. Yhdistymisavustukset syö konsultit moneen keraan.

27.6.2009 16:22  Entinen perussuomalainen

Vesa-Matti Pohjalaisessa pahalla päällä, onneksi on Vistbacka, jottei munata koko porukkaa. Pistäkää nämä itkevät raukkikset oikeisiin töihin, jos nämä yleensäottaen osaavat jotain täysijärkistä tehdä. Munaantuu koko pohjalainen kulttuuri näiden housuihinsa pissaavien työtävieroksuvien ja valehtelevien pikkupoliitikkojen takia.

27.6.2009 18:06  Juhani

Kauno:
Mistä olisin närkästynyt?
Minulle on ihan sama mistä rahoista mikäkin välttämätön asia otetaan.

27.6.2009 20:36  Kauno Kyvykäs

Olen oppinut antamaan arvoa Matin ja Juhanin kirjoituksille. Tähän mielipiteeseen yhtyy koko Kurikka ja muutakin maakuntaa, yli puoluerajojen. Nämä täysijärkiset kirjoitukset pitävät muidenkin kirjoitukset oikealla ladulla.

27.6.2009 21:38  Mielenkiintoista

Ehkä meidän toistenkin kannattaa suhtautua joidenkin kommentteihinkin, että "On ihan sama mitä mieltä olet esittämistäsi asioista"

Pelkkää juonetonta vatvontaa.

27.6.2009 21:51  Juhani

21:38
En minä kuitenkaan nyt ihan noin juonettomasti asiaa näe. On olemassa kuitenkin asioita jotka on tehtävä huolimatta siitä kuuluvatko ne porkkanarahojen piiriin vaiko eivät. En aliarvioi niitä jotka katsovat joidenkin asioiden kuuluvan normaaliin toimintaan, itse asiassa he ovat oikeassakin. Siitähän nyt vain on kyse?

Ja on myös paljon asioita joilla ei ole minulle tällä hetkellä mitään merkitystä. Omassa elämässä ei esim. sillä lentääkö pelastushelikopteri vai ei. Mutta silti tuen sitä, koska se tekee hyvää työtä ja saattaa tulla päivä jolloin sen on tarpeen.

27.6.2009 22:56  VANHA KETTU

Harva se päivä Sepe lentää meidän yli menossa tai tulossa Keskussairaalasta, silloin viimeistään ajattelee miten tärkeää on esim. vapaaehtoinen avustaminen vaikkei itse koskaan tarvitsisi Sepen kyytiä niin moni muu tarvitsee. Asiasta höppään, "kyllä on kuuma, nyt tarvii päästä saunaan". Kesä terveiset kaikille!

27.6.2009 22:58  Illan mietteitä

Tietääköhän päättäjät mitä porkkanarahoista on liittymissopimuksessa sovittu, eli tapahtuuko päättäminen tarpeellisilla tiedoilla. Nyt kannattaa olla tarkkana ja noudattaa liitossopimusta, jota en ollenkaan tunne, joten kannanottaminen nyt tehtyyn jakoasiaan on mahdotonta. Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että tulopohjaa elvyttäviä kohteita tulisi ottaa esille, eli luoda uutta ja kestävää. Mihinkään "siltarumpupolitiikkaan" ei kannata ryhtyä, vaan kehitellä isoja kokonaisuuksia ja mieluimmin työllisyyttä parantavia kohteita kuin käyttömenojen kattamista. Oudolta tuntuu rahojen osoittaminen Kehitysyhtiön "piikkiin" ikäänkuin toisen organisaation päätettäväksi, eiköhän se olisi loppuun asti valtuuston asia päättää porkkanarahoista.

27.6.2009 23:35  22.58

Viisaastipa mietiskelet!

28.6.2009 0:19  Vautsi...

Hei, tehdäänkin niin, että se Kurikka-Koskenkorva -pato rakennetaan Jurvan nikkarikeskuksen ja yläaste-lukion jäämämätteestä, kun ajetaan molemmat paloiksi ja alas. Huitsin hieno idea ja sen jälkeen kaikki viisaus onkin sitten Kurikaassa. Voi vautsi, mikä idea!

28.6.2009 0:40  Mitähän mietiskelevät

Mäki, Hyden ja Ylinen näistä koeaikaisen kaupunginjohtajan porkkanarahaehdotuksista? Taitavat olla valmiit myymään vaikka oman printöosansakin, kunhan saavat vain paistatella vallan kammareissa?

28.6.2009 3:29  Kauno Kyvykäs

Ylinen ja Hyden kaksi vanhaa sosialistia, eihän näiden tekemisiä voi kukaan moittia, ainakaan oikea sosialisti, mitä nyt Ylinen halusi kenkätä kokoomuksen ääniä perussuomalaisille, näille demokratian hävittäjille. Mäkihänl on vanha kekkosen ajan tuote, eli kaikki mulle.

28.6.2009 23:48  JE

Kylläpä aikaisin kaikki tarpeellinen oli kirjoitettu. Kauno kirjoitti tyhjentävän loppu kaneetin.

29.6.2009 7:57  Aurinko nousi taaskin

Helle on uuvuttanut kommentoijat, eikä ihme. Helle varmaankin virkistää hallinnon hyviin päätöksiin, seuraamme valtuuston tekemisiä ja tekemättä jättämisiä. Onkohan valtuustosalissa viilennystä, jotta ei tulisi hiki. Hyviä päätöksiä voi tähän aikaan verrata omalta maalta saatuihin uusiin perunoihin, jotka ovatkin verrattoman hyviä ostoperunoihin niihin mustiin möhkäleisiin verrattuna. Päätöksenteko kannattaa pitää omissa käsissä eikä turvautua ns. asiantuntijakonsulttien tuputtamiin ostoperunoihin. Valtuuston asemaa pöngittäisin lujasti onhan siellä kansan valitsemat päättäjät koottuna yhteen nippuun. Hyvä valmistelu ja siihen päälle valtuuston viilaama päätös niin hyvä tulee ja uskottavuus koko hallintoon kasvaa korkoa korolle. Populistit laulakoot soolonsa, enemmistö se on joka jyllää. Konsulit - teitä seurataan ja valvotaan, uskokaa pois.

29.6.2009 13:32  Ei valtuustoa

Kuka tiesí, että valtuusto kokoontuisi päättämään tänään jostakin? Ainakaan kaupungin sivuilta ei löydy kuin hallituksen esityslista. Kaiketi nämä "väärin sammutetut" porkkanarahat tuodaan vielä valtuustollekin, ellei muuta, niin tiedoksi.

29.6.2009 13:52  JE

Alkaa tuntua siltä, että ainakin osa Kurikan päättäjistä puoluekannasta riippumatta kuuluu samaan loossiin, onko sitten muurarit, rapparit vai jarrumiehet mutta salaista yhteis kähmintää ja yllätyksellisiä vetoja ja menee läpi.

29.6.2009 15:16  Huuli pyöreänä

JE:lle 13:52. Onko näin, onko sulla esimerkkejä?

29.6.2009 16:38  Tä?!

Mäki on rotareissa, Ylinen leijonissa ja Hyden taitaa kuulua rakennustyöväen liittoon. Mitä yhteislooshia?

29.6.2009 16:54  JE

Alkaa tuntua!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini