Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yötöntä valoa

Perjantai 19.6.2009 klo 19:21


Valon aika

Ole auttavien henkien kaveri.

Ole ystävä kallis. Ole sellainen jota voi rakastaa.

Ole sellainen,joka tietää olevansa vapaa valitsemaan.

Auta pois epävarmuudesta, tuskasta pelosta.

Auta löytämään oma itsensä.

 Ole ainutkertainen. Ole valon lähde.

Äläkä ikinä anna periksi.

 

 

Harmaa Juhannus

 

Juhannus on valoisan yön aikaa. Kaksi päivää yhteen päivään, liputusta ja juhlintaa.

Aika on todellakin pysähtyä juhlimaan vuoden virallisesti lyhintä yötä.arkisto_1_2009_213.jpg 

Vietetään se aika hyvässä seurassa, nukkumatta ja hukkumatta.

Tällä kertaa Juhannussää on harmaa. Siksi valon pitää  löytyä sydämestä.                Tämä on Kurikan joki. Saukkorannassa joen varressa käytiin pikkupoikana Juhannusjuhlilla. Saatiin limsaa ja sikapossuja.  Jokitöyrät ja maisemat ovat vieläkin huikeita ja senkun paranevat vaan rantojen "tuunauksen" myötä. Kurikka on viihtyisä paikka asua ja elää. Lähtekää hmiset Lusanhallille. Saadaan arkisto_1_2009_222.jpgaikaan eloa ja menoa.

Kurikka on tosi hiljainen paikka viikonloppuisin. Kuva tänä iltana 19.06         klo 19.00 Kurikan torilta. Yhden aikaan iltapäivällä kylä tyhjeni totaalisesti.  Menoa ja meininkiä pitäisi saada kesän jokaiseksi  viikon- lopuksi. Lauantai markkinat vai sunnuntaimarkkinat? Kumpi valitaan? Otetaan jokainen vastuu kylämme vireydestä tänä kesänä. Kaikille blogiani seuranneille juhlavaa Juhannusta.   Arjessa taas palataan asialinjalla ajankohtaisiin ongelmiin.

Toivottaa blogisti M. M.


Kommentit

19.6.2009 20:59  Notta

Kaikkihan me tiedämme, millaista on yöllä. Kun on hiljaista ja pimeää. Ja mielessä vain synkkiä ajatuksia.

Kaikkihan me tunnemme ainakin yhden ihmisen, joka saa meidät nauramaan. Sen, joka tekee meistä enemmän kuin osiensa summan, ihmisen.

Kumpi me haluamme olla;
yö, vai edes päivän tämä ihana kumppani.

19.6.2009 21:39  Arvailija (ei Atvailija)

Matti lausuu kauniita sanoja keskikesän Juhlan tiimoilta. Itse ajoin Kurikan läpi vähän myöhemmin, kun kuva on otettu ja totesin saman, että ei montakaan autoa ollut liikenteessä. Toívotaan, että Juhannuksen jälkeen liikenne vilkastuu, koska se on ainoa merkki paikkakunnan talouselämän vilkastumisesta. Hiukan huolestuttaa se, että Kurikan keskustassa on ollut useita liikehuoneistoja jo pitkään tyhjillään. Esim. entinten maineikas "Vierimaa" on edelleen vailla uutta kauppiasta. Onko niin, että kurikkalaisyrittäjät boikotoivat kyseisten tilojen käyttöä? Eikö Kurikasta löydy ketään rahamiestä, joka ostaisi kyseiset tilat uudelleen käyttöön, että vanha, lähes historiallinen kauppapaikka heräisi henkiin? Kurikassa on monta esimerkkiä siitä, että vanhempien perustama yritys ajetaan riitaisuuksien tai ylellisen elämäm vuoksi alas jo toisessa tai kolmannessa polvessa perustajan jälkeen. Ainoatakaan neljä sukupolvea säilynyttä yritystä ei Kurikasta löydy (jos ei Jurvan alueelta).

19.6.2009 23:12  lasku

Sanotaan, että työssä olevien nostureiden määrästä näkee paikkakunnan elinvoimaisuuden! Lasketaan siitä!

20.6.2009 11:38  Yritystoimintaa on vähentynyt

Kurikassa vaikuttaneista yrittäjistä tulee mieleen, että Panttilassa oli ennen voimakasta yritystoimintaa, jossa vaikuttivat mm. Luhtalat. Nyt se on kovasti hiljentynyt. Samalla lailla näyttää käyneen rajan toisella puolella olevalla Koskenkorvalla, vaikka onhan se selvästi elävämpi kuin Panttila.

20.6.2009 13:49  JE

Blogisti joka toivotti Juhannuksia M.M onko Matti Mollila?

20.6.2009 14:00  sivullinen

Ollila on rakentanut Kurikkaa paljon. Tuonut verorahoja, työllistänyt kurikkalaisia, tehnyt edullisesti. Arvostusta on saanut käsittämättömän vähän. Moitetta tullut paljon ja turhasta. Sellaisilta, jotka eivfät ole työelämässä olleet kuin pari viikkooa elämästään. Käsittämätöntä. Kumma jos jaksavat viel kauan puurtaa. Äskönen herja kirpaisi kommenttini.

20.6.2009 14:43  JE

Sivullinen.Mikä oli äskönen herja joka niin kirvoitti? Jos meinaat M.M, Matti Mollila, niin katso blogin loppu toivotus.

20.6.2009 14:50  jj

Olisiko aika vaihtaa kaupunginhallitus?
Alkaa olla päätökset kaukana tästä mailmasta.

21.6.2009 20:48  JE

Onko koko kansa krapulan kouris vai mistä hiljaisuus. Muuten olen samaa mieltä kuin jj.

21.6.2009 22:14  Hallittu hallitus

Miksi kaupunginhallitus pitäisi vaihtaa ? Annetaan vain työrauha, vai pitäisikö meidän muidenkin jotakin tietää, mitä emme tiedä. Hallitus hallitsee ja sillä sipuli, jos ei muuta kuulu, eli jos tuota vaaditte niin perustelkaa hyvät kommentoijat.

21.6.2009 23:20  JE

Muuten olen myös sitä mieltä, että Kartago olisi hävitettävä.

22.6.2009 12:28  Valoa vailla

Blogistin teksti koskettava ja kaunis.On kummallista että kommentoijat ovat niin kaunaisia ja pessimistisiä.Ajattelisi että koskettsva alku teksti herättäisi ajttelemaan jotain positiivista. Mutta ei toki, samaa jankutusta ja herjaa ne jotkut jaksaa. Päivänsä taas vaan pilasi kun luki kommentit. Jatkossa luen vain ja ainoastaan alkutekstin.
Hyvää jatkoa silti teille jokaiselle. Toivottavasti valo loistaa murheellisenkiin ja surkeisiin , kaunaisiin sydämiin, edes joskus.

22.6.2009 19:49  Blogikeskustelu alkaa hiipua

"Valoa vaille" kommentina, että tämä blogi on alkanut osoittaa selviä hiipumisen merkkejä. Ehkä on niin, että kaupungin hallintoon liittyvät asiat alkavat olla niin kaluttu luu, ettei se enää kiinnosta, varsinkin kun käyty keskustelu ei sitä mitenkään innosta.

22.6.2009 20:01  menninkäinen

Kaikenmoiset "Valoa vaille" kommentoijat ihanteineen tyrehdyttävät hyvät kommentit, ei ole mitään merkitystä on kommentit kehuja vai haukkuja. Jos kirjoitetaan niin hyvä, turha kehuminen maistuu puulta, kun on mahdollisuus kunnon väittelyyn.

22.6.2009 22:38  jj

Kaupunginhallituksen vaihdon syyksi riittää sulle mulle politiikka.

23.6.2009 1:08  Kauno Kyvykäs

Itsensä jäävääminen kokouksessa on verrannollinen suusuihkeen oton kanssa. Hengitys raikastuu hetkeksi, mutta mädänneet hampaat haisevat hetken kuluttua entistä pahemmin.

23.6.2009 1:11  Juhani

Vai on keskustelu tyrehtymässä. Minä annan teille uutta ajateltavaa.

Luulen nimittäin ettei kesä muutenkaan ole blogien luvattua aikaa. Kesällä on niin paljon kaunista katseltavaa. Eri värisiä ja hyvälle tuoksuvia kukkasia, joka puolella ympärillä liihottelevia värikkäitä perhosia ja kauniisti sulosoinnuin lauleskelevia satakieliä!

Kesä on niin ihanaa ja lempeää aikaa, monien rakkaus kukoistaa ja luo pohjan Kurikan asukasluvun uudelle nousulle.

Olin eilen lenkillä ja pysähdyin pienen hädän tullen ruusupensaan äärelle. Aioin hoitaa samalla ruusujen kastelun - ja hoidinkin. Mutta ruusupensas oli kiittämätön sillä jäin siihen kiinni kun seisoin liian lähellä. Oksat kietoutuivat ympäri letkua ja sain huomata että kauneus ja petos asuvat samassa pensaassa. Se oli kivuliaimpia tapaamisiani kauniin kukkasen kanssa.

Älä anna ulkomuodon, tuoksun ja ihanuuden pettää. Se voi viedä koko kunnian mennessään. Kirjoitin tämän kertoakseni että minä edelleenkin käytän vain Juhani -nimeä. En siis ole vieläkään nimimerkki JE.

23.6.2009 1:48  Kauno Kyvykäs

Ja opetus oli, älä mene humalassa ruusupuskaan kuselle.

23.6.2009 10:20  JE

Älkää kukaan vain luulko, että antaisin nimimerkkini Juhanille, JE on minun nimimerkkini, etukirjaimieni mukaan ja J on sukunimi. Kyllä ne letkut monen ruusun edessä nöyrtyy!

23.6.2009 21:06  Juhani

Kauno:

En ole edes alkoholipitoista maljaa nostanut vuoteen... ja se pysyy veressä vain muutamia tunteja.

JE:

No et varmaan halua tulla sekoitetuksi minuun ainakaan tuon edellisen kommenttini jälkeen ;-) Tein siitä niin imelän kun pystyin, mutta se ei tainnut naurattaa ketään. Ehkä se sitten olikin viimeistä piirtoa myöten totta ja kaikilla on oikeasti Kurikassa "ihana" olla.

23.6.2009 21:36  JE

Juhani mehän ei sekotella, korkeintaan hekotellaan ruusu hampais ja nautitaan kurikasta( nimenomaan kurikka kirjoitettuna pienellä alkukirjaimella). Hyvää Kesää!

24.6.2009 12:47  Kauno Kyvykäs

Ei ole Kaunokaan kohottanut maljaa moneen vuoteen, eriasia on paljonko Kauno on niitä kumonnut.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini