Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Luomisen työtä

Sunnuntai 24.5.2009 klo 21:40


Luomistyö näkyy

Ulkona on nyt sään puolesta Suomen kesän paras päivä.

Tuon lempeämmäksi ei suvi enää soinnu. Sitä miettii, että miten sen parhaiten  hyödyntäisi, siirtäisi itseensä pysyväksi muistoksi harmaiden, sateisten syysiltojen korvaukseksi.

Syntymisen, uudistumisen ihme huokuu luonnon puhtaasta vehreydestä. Luonnolla on kiire, kaikki ja heti. Kesän aika ei ole loputon.

Jos et nyt elä, et elä koskaan. Luonto tietää, että salaisuus on tässä hetkessä.

Älä siis ainoastaan odota huomista. 

Strategiakin on luomisen työtä

 
Paljon on käyty keskustelua viime aikoina siitä, miten kaupungin 
strategiaa kehitetään. 
Korkea aika olisi valtuuston asettamia tavoitteita päivittää. 
Jos voitaisiin etukäteen hiukan linjata, mitä valtuusto 
haluaa periaatetasolla. 
Olisi ehkä hiukan helpompi linjakkaasti päättääkin sitten valtuustossa, 
kun on jonkinlaiset eväät päättää. 
Esimerkiksi JIK järjestää 1.6. Nikkarikeskuksessa 
seminaarin, jossa kansallisen terveydenhoidon tavoitteita selvitetään 
kolmen kunnan valtuutetuille ja sidosryhmille.  
Elinkeinopolitiikka on laman takia murroksessa. 
Uudet linjaukset ovat äärettömän tarpeellisia tässä muuttuneessa 
tilanteessa. 
On siksi välttämätöntä valtuuston saada linjata, onko esimerkiksi
 vastaanottohallilla  millainen tarve, kun halleja alkaa pulpahdella 
tyhjilleen. 

loki_24.5_040.jpg

Luomisen työtä aletaa Koskenkorvan padollakin pikapuoliin suorittaa, kunhan vedenpinta vähän laskee. Ympäristön ajoteitä on jo vähinsä rakenneltu. Ilmeisesti veden pinnan laskua odotellaan, jotta päästään tositoimiin. Urakat on aikapäiviä sitten jaettu


Kommentit

25.5.2009 0:17  Kauno Kyvykäs

Nykyään kurikan suuntaviivat määräytyvät saarakkalan turhanpäiväisyyshöpinöiden ja konsulttien rahastuspolitiikan mukaan. Kuntalaisten todellista elämää koskettavista asioista ei piittaa päättäjät yhtään mitään, hyssytellään suu auki. Päättäjät pelkää itseään ja päättäjät pelkää toistaan ja päättäjät pelkää kaikkea.
Lumitykkiasia olisi varmaan näin kesällä hyvä hoitaa kuntoon, saisi helteessä kehuskella, jotta kyllä tuli hiki, mutta kyllä se kannatti.
Lumitykki mitäs sillä, sitten tehdäänkään, täytyy kysyä joltain konsultilta se varmasti pystyy antamaan tyhjentävän selvityksen, ensi kevääseen mennessä.

25.5.2009 6:17  +++ :-)

Kesä on kaunis ja hommat hoituu sekä sujuu. Ylistetään sitä mitä tapahtuu koko ajan. Kesä on jo ovella.

25.5.2009 12:20  Ei viitsi enää kaunistella

Pitäisi varmaan valtuusto kutsua koolle myöntämään varastoon ylitysoikeuksia, tekniikalle ilman muuta urheilukenttään, ja tottakai terveyskeskuksen keittiöön, ehdottomasti vastaanottohalliin, ja yläasteelle luonnollisesti ja eiköhän paloasemaankin vielä joku satatuhatta menisi, olisivatpa sitten varastossa valmiina kun niitä kuitenkin tarvitaan. Nyt valtuusto töihin ja olisihan siinä paikka EU-vaalien mainostukseen ei muuta kuin aloitteita kehiin. Strategiapaperi pöytään niin olishan sitten syksyksi valmiina hylättäväksi.

25.5.2009 13:23  Utelias

Voisiko K Kyvykäs luetella kaupungin palkkalistoilla olevat konsultit. Olis hauska tietää montako niitä oikein on.

25.5.2009 14:53  päivänsäde ja menninkäinen

Kesää se vain pukaa päälle "aurinkoisille hauskoille" kurikkalaisillekin, vai väistääkö aurinko Kauhajoen, Teuvan kautta Läntiseen Kurikkaan, toivottavasti ei.

25.5.2009 15:53  Kauno Kyvykäs

Ei voi

25.5.2009 18:40  ykä

Kauno Kyvykäs taitaakin vain soittaa suutaan eikä osaa sanoa onko konsultteja vai ei? Kyllä työtä pelkäämätön, sen viereen rohkeasti asettuva virkamies on ainoa veromaksajan kauhu.

25.5.2009 18:54  Kyvykäs paskanjauhaja

Kyvykkään suurin kyky on paskan jauhaminen ja väärien olettamusien esiintuominen totuutena.

25.5.2009 18:54  zkö

Mitähän tuo tarkoitti?

25.5.2009 19:43  Pääskynen

Edellisessä blogitekstissä 15 kertaa Juhani!
Onko H.K. kateellinen Juhanin läsnäololle Matin blogissa.Ettei vain alettais puhua klooneista!
Ps.H.K:n blogissa tuntuva kommenttipula.

25.5.2009 19:44  päivänsäde

Ainoa joka kirjoittaa asiaa ja vain asiaa on KAUNO KYVYKÄS, pyrkikää samaan. Ei aina tarvitse myötäillä jos ei ole syytä.

25.5.2009 19:53  Kauno Kyvykäs

Yleensähän ei palkata yksittäistä konsulttia palkkalistoille, vaan konsulttifirma. Liikelaitostetussa systeemissä liikelaitos yleensä itse hoitaa ostopalvelut, eriasia kuka sen maksaa. Työtäpelkäämätön virkamies löytyy aina siitäkin hommasta, jota hoitaa konsultit ja kuntakuvioissa kaiken maksaa veronmaksaja, silloinkin, kun kaikki menee pieleen.
Paras konsulttien pätevyydestä kertova seikka on tämänhetkinen taloustilanne, rahaa on, vai.
Hengitys pysyy raikkaana, eikä tarvitse liittyä perussuomalaisiin.

25.5.2009 21:34  Juhani

19.43
Luen läpi kaikki Hannun ja Ker... eikun Matin blogitekstit. Samoin kaikkien muidenkin kurikkalaisten blogitekstit. Eräässäkin oli eilen aivan loistava siili-idea!

Mutta lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon että nimeni on omasta toimestani täällä vähemmän esillä kuin viime aikoina ;-)

Ja onnea Kaunolle !

25.5.2009 21:59  päivänsäde

Onko Kaunolla ilo ylimmillään vai täyttääkö vuosia?

26.5.2009 12:02  Utelias

Juhani:
Kun työskentelet siellä kaupungin talossa, niin kysypä kollegoiltasi onko konsultteja käytössä tällä hetkellä, tai paljonko on ollut kuluvana vuonna.

26.5.2009 12:13  menninkäinen

Saarakkala ilmoitti ettei Kike Elomaalla ja "Veltto" Virtasella ole mahdollisuuksia EU-vaalissa. Vaikka kuinka on, puolueen varapuheenjohtaja ei saa hyökätä omia vastaan. Lapsellista touhua. Ei kannata äänestää kakaraa.

26.5.2009 12:51  Babyboy

Saarakkalan mielestä kenelläkään muulla kun hänellä itsellään ei ole mahdollisuuksia mihinkään. Kukaan muu ei myösään tiedä mitään mistää eikä ole muutenkaan niin hirveen etevä kun Vesa-Matti. Niin stä on tainnut itse kukin 25 kuvitella.Siperia opettaa!

26.5.2009 13:13  Juhani

12.02. Saavat itse vastata, mutta taitaa niitä muutama olla riippuen nyt siitä mikä mielletään konsultiksi.

Siihen en ota Kaunon tavalla kantaa onko se kannattavaa, mutta ainakin se vähentää kuntalaisten aktiivista osallistumista kaupungin asioihin ellei
ulkopuolinen sitten toimi tai ole saanut tehtäväksi toimia erityisesti kuntalaisia aktivoiden.

Olen sitä mieltä että kuntalaisten osallistumista kuitenkin pitäisi lisätä ja että sisäinen ammattitaito talossa olisi useasti ulkopuolisia korkeampi. Kaupungin johtoryhmä on keskimäärin viisas kun lyö vain (varovasti) päänsä yhteen.

Eli hiukan tämä "kaunohtaa" ;-) Mutta tämä osaltani tästä aiheesta että pystyn pitämään lupaukseni vähemmästä osallistumisestani. Olkoon tämä vain pikkuinen lisäalustus.

26.5.2009 15:54  päivänsäde

Mikä oli Miedon perustelu homoparien adoptio-oikeutta puoltavassa äänestyksessä??????
Kyllä oli monella laitimmainen kerta kun äänestivät Mietoa. Ensin mies paheksuu Siltsun homoutta ja sitten äänestää nuon.

26.5.2009 16:26  Juhani

Iltarasteille ehtii vielä EKE-tuotteelle!

26.5.2009 17:59  Vaktaa

Onko blogin taso valahtanut alaspäin, vai vika mun koneessa. En meinannut alkuun löytää koko blogia.
Vanha-Kurikkalainen ja vanha-jurvalainen päätäntäkoneisto on hyvinkin linjassa keskenään suunta vain on 180 astetta eri. Jurvassa on opittu aina etsimään säästökohteita ja kinka saataisiin tehtyä halvimmalla. Kurikassa puolestaan menokohteita ja kuinka ne saataisiin tehtyä kalliimmalla. Ei siis ihme, että hallintokulttuurit ovat välillä vähän törmäilleet ja olleet "ulalla". Kyllä kantakurikkalaiset länsikurikkalaisensa varmaankin saavat nopeasti tavoilleen oppimaan, sillä siihen suuntaan on helppo myötäillä ja sitten koneisto toimii saumattomasti ja ns. tuloksia tuottaen.

26.5.2009 18:21  Kauno Kyvykäs

On olemassa ihmeellisiä sanoja, kuten tasapuolisuus ja puolueettomuus.
On olemassa virkoja, joiden perusteisiin ja perusasioihin pitäisi kuulua kyseiset sanat. Eräs tälläinen virka on valtakunnansovittelija, tämän viran haltijan, jos kenen, pitäisi pystyä puolueettomiin ratkaisuihin, joten entisenä sidosryhmänä työmarkkinaosapuoli tuskin edesauttaa tasapuolisia ratkaisuja.
Sanotaan suomen olevan vapaa ammattimaisesta rikollisuudesta, hyvä niin, jos totta. Valtakunnansovittelijakaavan mukaan, jos mafiaoikeudenkäyntiin valittaisiin tuomari, niin mafia olisi vahvoilla.

26.5.2009 18:58  päivänsäde

Kauno, Kauno miten oikeassa taas olet. Tämä maa on mahtava ja huippuammattilaisilla täytettyjä virkoja täynnä, kuten Veikkauksen pääjohtaja; sähköasentaja. Valtakunnan ylin pää pitäis olla myös puolue riippumaton, mutta sekö riittää että antaa jäsenkirjan virka-ajaksi pois

26.5.2009 21:30  Vekkuli vipeltäjä

Vaktaa 17.59 taitaa ollakin oikeassa. Kyllähän Kurikassa (vanhassa ja nykyisessä) toimitaan kustannuksista riippumatta, valtuusto vain siunailee ylitykset ja uudet ja uudet kustannusarviot. Taitaa hiljalleen rapautua koko hallinto, missä viipyy kohteiden suunnittelu ja puntarointi, aloitetaan ja sitten hoidetaan kustannukset, valtuusto vain nyökkäilee ja lunastelee vekselit. Taitaa koko homma lahota käsiin, ellei päättäjät ryhdistäydy.

27.5.2009 1:08  menninkäinen

Niinhän Kentala sanoi lehtihaastattelussa lisämäärärahasta urheilukentään, hattu kourassa anomaan kaupunginhallitukselta lisärahaa, Kentala uskoo että lisäraha tulee. 30 %:kasvu kustannuksiin, huonosti on laskettu. Tänä vuonna materiaali kustannukset on pienentyneet ja jos pitää rakentaa jotain vallan hienoa niin johan se maksaa, mutta onhan kaupungilla osinko tulot.

27.5.2009 8:47  Kontrollia hallintoon

Onkohan suunnittelu kokonaan lopetettu Kurikassa viime vuosina, siltä ainakin ulkoapäin näyttää, mitenkähän suunnittelujaosto toimii hyväksyessään kohteita listoille, on siellä ainakin kokemusta ollut, ehkä vallan keskittyminen on ollut vaikeaa, amoin liika raha on ollut ongelma, ehkä suurin kuitenkin vallan keskittyminen yksiin käsiin ja aivoihin, kontrolli on puuttunut. Villivarsan tavoin on edetty kohteesta toiseen osinkotulojen ja lainojen avulla. Hoh hoijaa pojat, taitaa Siperia opettaa, kun katteloo työttömyyslukuja, kauhistus sentään.

27.5.2009 11:23  Mitähän uudet puheenjohtajat ovat saaneet aikaan?

Kun Kurikassa on uudet puheenjotajat tämä Heikkilä sekä Parkkamäki olisi hyvä tietää, mitä he ovat tähän mennessä saaneet aikaan Kurikan kehityksen eteen. Voisikohan blogisti entisenä pitkäaikaisena puheenjohtajana valaista tätä asiaa.

27.5.2009 12:02  Kauno Kyvykäs

Politiikka on siitä kummallinen asia, jotta todellisella järjellä ei ole koko asian kassa mitään tekemistä. Silti poliittiset päätökset määräävät ihmisten tekemiset. Historia kertoo fanaattisista liikkeistä ja psykopaateista johtajista. Historia kertoo myös tuhoista, joita fanaattisuus saa aikaan.
Onko mitään opittu? Ainut oppi joka on mennyt perille on keinot poliittisen hulluuden eteenpäinviemiseksi. Näitähän nämä nousukkaat, nykypolitiikan pikkunilkit käyttää hyväkseen, piittaamatta seurauksista.

27.5.2009 13:27  Matti Ollila

Blogisti valaisee pikapuoliin puheenjohtajien edesottamuksia ja haluaa jo nyt todeta, että se on kaupungin hallitus, joka johtaa operatiivista toimintaa. Puheenjohtajia on valtuustossa 4 kpl. Heitä voisi kuuluttaa kertomaan tekemisiään.
Keskustelu ja tiedottaminen auttaa aina.
Lukekaa kolumnini tämän päivän Eparin sivulta 11 ja tämän blogin kirjoituksia-osastolta

27.5.2009 15:24  Herättää ihmetystä

Miksi blogisti "valaisee" puheenjohtajien edesottamuksia, eivätkö he itse alennu tiedottamaan asioistaan tai tekemisistään. Ihmeellistä. Kyllä kai puheenjohtajatkin ovat kaupunginhallituksen kokouksissa, eli operatiivisella osastolla.

27.5.2009 17:16  jj

Jos ei mikään sytytä.

27.5.2009 19:43  s.joki

Kurikkalaisetkin varmaan olisivat mielissään jos Kurikassakin olisi kaupungintiedotuslehti

Uusi Seinäjoen kaupungin tiedotuslehti on ilmestynyt

Seinäjoen kaupungin tiedotuslehti jaetaan jokaiseen seinäjokelaistalouteen viikolla 22. Sitä on jaossa myös kaupungintalon Seinäjoki-infossa.


Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Lehden painosmäärä on noin 30 000.

Seinäjoki 25.5.2009
Kaupunginkanslia/Markkinointiviestintä

27.5.2009 19:55  Äänestänkö?

On se tuo meijjän Vesku vaan näppärän aikaansaapa, kun vaalilehtisessäään kertoo kesän 2005 työasioistaan.Peräti kolmeen eri työhön on ehtinyt:autonpesijänä,oviaihion valmistajana ja urheilukentän hoitajana ja edellämainittujen lisäksi palkattomana kaikki puoluetyö.Kuinka ehtiikään.Tais olla kova työvoimapula Kurikassa kesällä 2005 A.D.

27.5.2009 21:59  TOSI ON

Urheilukentältä on rakennettu kaupungin omana työnä tieliittymää Kurikantielle nyt neljä viikkoa. Olen em. aikana ajanut työmaan ohi noin 30-kertaa ja aina on kaivinkoneen kauha ollut maassa. Mahtaa olla kaivuriyrittäjälle hyvä mesta, tunnit juoksee, mutta ei nafta. Jos työ olisi annettu urakkana, olisi se valmistunut vajaassa viikossa. Haloo TEKNIIKKA, olisiko syytä muuttaa toimintatapoja, että budjetti riittäisi.

27.5.2009 23:45  Juhani

Ihan vain itsetutkiskelun pohjaksi:
Oletko ihan varma:

- ettei tietä rakenna urakoitsija?
- ettei urakkahintaa ole tarkistettu?
- ettei urakalla rakennettua nyt korjata?
- että kaivuriyrittäjän tunnit juoksevat?
- että 30x5s. on koko totuus kauhasta?
(et sinäkään varmasti koko aikaa ajele)
- että tulkitset työmaan muuten oikein?
- että urakoitsijat yhtyvät kommenttiisi?
- ettei olisi kannattanut varmistaa ensin?
- että nimimerkin käyttö tässä on fiksua?

28.5.2009 0:18  huti

No, no Juhani, ei varmaankaan kalahtanut maanmittaukseen, mihin kalahti kun osui vai osuiko vai menikö ohi vai läheltä liippasi. Oliko pakko kirjoittaa tätäkään!!

28.5.2009 18:26  Juhani

Ei kalahtanut maanmittaukseen eikä muutenkaan osunut. Luulen vain että kaikkien on paljon mukavampi tehdä töitä jos kukaan ei perusteettomasti syytä jostakin. Tarkistamaton on mielestäni yhtä kuin perusteeton.

Joskus täällä syytettiin työmiesten lähtemistä työmaalta tuntia liian aikaisin tietämättä koska työaika päättyy. Sekin olisi kannattanut tarkistaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini