Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Vähemmän tuo enemmän

Keskiviikko 20.5.2009 klo 20:11


Mitä vähemmän, sitä enemmän

 

Kiihkeässä elämänrytmissä ja nopeatempoisessa arvomaailmassa sydän jää jälkeen.

Ihmisellä ei aina jää aikaa eikä edes mahdollisuutta arvioida tekemistensä seurauksia.

Ihmisestä tulee levoton eikä hän löydä omaa tilaansa. Jatkuva jännitys ja ponnistelu saavat hänet etsimään syitä ja syyllisiä muista.

Hän siis keskittyy etsimään syyllisiä subjekteja, henkilöistä.

Asioiden analyyttinen arviointi jää vähälle huomiolle.

Alkeellisin muoto tästä tavasta toimia on nimitellä ihmisiä alentavilla ilmaisuilla.

Tällaisen ihmisen arvomaailma ja itsetunto on pahoin hukassa.

 

Vielä asiaa porkkanarahoista

 

Taannoin kerroin Kurikan talousarviossa osinkotuotot ( n. 7 M€) ja niin sanotut porkkanarahat eli 1,8 M€ laitetun kylmästi käyttötalouden katteeksi vuoden 2009 talousarviossa.

Niinhän siinä todella  käytiin. Rahat pantiin tietoisesti kehittämisen sijasta syömätalouden katteeksi.

Valtuustossa ei siis joulukuussa 2008 esitetty edes listaa siitä, mihin kohteisiin porkkanarahat käytetään, vaikka liittymissopimuksen mukaan ne piti käyttää tasan Jurvan ja Kurikan alueiden kesken.

Tuo lista kehityskohteista luvattiin toimittaa pikaisesti valtuuston hyväksyttäväksi takakäteen. Tämä laiminlyönti on luonnollisesti viimevuotisen hallinnon perua.

Uskon, että nykyinen kaupunginjohtaja tekee lujasti töitä virheellisen linjan korjaamiseksi

Saas nähdä millainen listasta hallitus saa aikaan, kun valtuusto joskus takakäteen hyväksyy talousarvion toteutuvia kohteita yhteisen kunnan kehittämiseksi.touko_21_036.jpg

Paljon saatiin porkkanoihin rahaa. Nähtäväksi jää nahistuvatko  porkkanat ennen syksyä vai saadaanko uusia siemeniä koko Kurikan kehittämiseksi aidoin panostuksin, sijoittamalla kehitykseen eikä esimerkiksi velkojen maksuun?

 

 


Kommentit

20.5.2009 21:15  Kauno Kyvykäs

Älä Mattl sure, kyllä konsultit ovat jo moneen kertaan syöneet porkkanarahat, ennenkuin jotain koknkreettista on saatu aikaan. Nopeasti, erittäin nopeasti valtuutettujen seurantatyöryhmä, seuraamaan rahojen käyttöä.

20.5.2009 22:21  Uuno

Koskahan Kurikas päästääs suunnitteluasteelle näis hommis. Virkamiehet viöö meitä, on ainaki ennen vieny. Kattotahan on valtuustosta mihinkää?

20.5.2009 22:42  Mitä Mitä..

uutta on tiedossa uudesta sisääntulo tien linjauksesta!?... TVH lupasi kiirestä aikataulua...ensimmäiset tupailta kuulemiset tammi/helmikuulle 2009? hiljaista ollut, miksi kurikalle tärkeä aisia jumittunut, vai onko?

20.5.2009 23:02  Mitä Mitä

:lle, samaa asiaa on mietitty, liittymä kuntoon ja siihen Kurikan Magneetti, Bauhaus, Prisma,CityMarket,Ikea,ABC,yms. ..juu ehkä vähän toiveikasta ja yliampuvaa , mutta jos et mitään yritä ja, ittiäs pikuusen hulluksi tee, et mitään myös saakkaan ... terv lapua ja kauhajoki...ja jossain on onnistuttu

20.5.2009 23:37  hammaskeiju

Älkää unta nähkö!

21.5.2009 6:12  Joko herätään?

Miksi kaupunkia pyydetään apuun yritysten alkuunpanossa. Ymmärrän, että yleisiä edelletyksiä täytyy olla, mutta loppu on yrittäjistä kiinni. Onko asia kuitenkin niin, että kun kun jotain Kurikassa yrittää, se ei sovi kaikille. Onko yrittäjyyden henki katomassa karehtijoiden negatiivisen asenteen johdosta? Saako Kurikasa mitään enää yrittää, ettei jo joku ammu ajatuksia ja tekoja alas, niinkuin nyt tämän Asu-Elä tapahtuman yhteydessä on käynyt? ABC:tä, Ikeaa ja vaikka mitä vaaditaan. Mieluummin toivotaan, että joku ulkopuolinen tulisi nappaamaan kurikkalaisten rahat. Keskeiset tilat keskustassa ammottavat vailla toimijoita. Mistä kiikastaa?

21.5.2009 7:47  Ihmettelijä

Önko kateus hiljentäny puheet JOKILAIVASTA ?

21.5.2009 7:48  Sopankeittajä

Hyviä kommentteja nämä! Teillä oli hieno tapahtuma viime viikonloppuna. Omalle väelle ja vähän muillekin, ja voi sitä positiivisen näkyvyyden määrää!

Mutta ensi kevääseen on liian pitkä. Talvinen Kurikka tarvitsee Sinua olisi varmasti ainakin yhtä hyvä...

Suuret kiitokset Matti Ollilalle näistä sivuista ja jaksamisesta.

21.5.2009 7:58  Kateus vie kalatkin vedestä

Kurikkaa pitäisi kehittää ja tänne pitäisi saada ihmisiä muuttamaan, kunhan kukaan kurikkalainen yrittäjä, ainakaan blogisti, ei siitä vain pääsisi hyötymään missään muodossa.

Toivottavasti tämän suuntaiset kommentit eivät kuvaa kurikkalaisia yleensä, vaan ovat vain yhden tai kahden katkeroituneen kateellisen mielipiteitä.

21.5.2009 9:26  Turhaa jeesustelua

Mitä ollila nyt vaatii muita tekemään se minkä olisi itse pitänyt viime vuonna saada aikaan.Typerää muiden syyttelyä puuttuvista suunnitelmista.Kyllä porkkanarahat tarvitaan liitoksen aiheuttamiin kustannuksiin.

21.5.2009 11:10  porkkana

Se on justihin näin.

21.5.2009 11:49  Äly hoi

"Turha jeesustelu" ei tunnu olevan erityisen hyvin perillä kunnallishallinnon toimintatavoista, yhtä vähän kuin päätöksenteon prosesseistakaan. Karkeutta ja agressiivisuutta sen sijaan riittää erinomaisesti. Kumma juttu kun eivät muutamat kykene järjelliseen keskusteluun ollenkaan. Sikailijoita ja nimittelijöitä löytyy aina tuo neljä prosenttia.

21.5.2009 11:53  Järki käteen

Minun tietämäni mukaan blogisti oli viime vuonna ainoa, joka alusta pitäen varoitteli talouden syöksystä jo ensimmäisestä kaupunginhallituksen talousarviokäsittelystä alkaen. Jos muilla on parempaa tositietoa, kertokoon nyt? Tähän asti on lähinnä pyritty olemaan eri mieltä talouskehityksestä blogistin kanssa. Nyt blogistin olisi pitänyt yksin hoitaa hommat! Naurettavaa höpinää.

21.5.2009 12:48  toimi

"Äly hoi" ei näytä sieltäkään lähtevän älyllistä toimintaa.

21.5.2009 13:22  Blogisti itse kuulunut edelliseen hallintoon

Kun edellinen hallinto on blogistin mukaan pannut porkkanarahat käyttötalouden katteeksi, niin muistelen, että blogisti itse on kuulunut siihen pitkäaikaisen valtuuston puheenjohtajan ominaisuudessa ja samalla suurimman ryhmän keskustan edustajana.
Täällä jotkut toitottavat, että blogisti on ainoana varoitellut näistä asioista, mutta häntä ei ole kuunneltu. Mietin sitä, että mistähän sellainen asia johtuu, että suurimman ryhmän edustajalla ja valtuuston puheenjohtajan sanoilla ei ole ollut painoarvoa edes oman ryhmän keskuudessa?

21.5.2009 14:29  Pepe

Oon mäkin sanonut noin 10 vuotta sitten,että lama tuloo.Ei kuunneltu .Olis pitänyt kuunnella.

21.5.2009 15:37  Juhani

Onko se kenenkään syy jos keskustassa on tyhjillään yritystiloja? Olemassaolevia yrittäjiä ei voi pitää syyllisenä, koska he yrittävät sen minkä katsovat edulliseksi itselleen ja se onkin aivan oikein.

Kaupunkia ei voi pitää syyllisenä, sillä mielestäni täällä on kuitenkin luotu yrittämiselle edellytykset.

Eikä syyllisinä voi pitää yksityisiä ihmisiäkään. Ketään ei voi pakottaa perustamaan yritystä.

Jos syyllisiä olisi ihan pakko etsiä, niin ehkäpä niitä voisivat olla valintoja tekevät asiakkaat. Heitäkään ei kuitenkaan voi pitää syyllisenä, sillä kaikilla ei ole varaa valita kalliimpaa vaihtoehtoa, kaikilla ei ole kurikkalaista tuotetta saatavilla eikä mikään laki millään tavalla kiellä ostamasta toisesta kunnasta.

Tuo Kurikka tarvitsee Sinua -kampanja on kuitenkin hyvä kampanja siinä mielessä että sen aikana ihmiset voivat todeta että Kurikasta oikeasti saa enemmän kuin luullaankaan.

Jos Kurikassa on keskimääräistä enemmän yrittäjille kateellisia ihmisiä, niin siitä pitää päästä jonkinlaisella asennekasvatuksella eroon. Yrittäjillä on mielestäni tällä hetkellä aika hyvä henki keskenään.

Kurikassa on käsittääkseni ollut myös paljon tuotteiden kehittämistä. Siitä on paljon hyviä esimerkkejä. Mutta ehkä yritysten välillä voisi olla vieläkin enemmän yhteistyötä tuossa mielessä.

Taantumista huolimatta hyvien ideoiden kanssa kannattaa yrittää.

21.5.2009 17:51  mitä mitää

Kolmostieltähän on jo liittymä, siitä postitien kohdasta.

21.5.2009 20:07  Mitäs täs

Hyvähän se vain on, että asioita tiedostetaan. Harva tietää miten se kaupunki ja talous lepää, jos ei kukaan puhu tai esitä mitään. Tämän blogin kautta on saatu enemmän tietoa kuin kaupungin tiedottajilta konsanaan. Kiitos siitä. Jatketaan asiallista keskustelua.

21.5.2009 20:15  toimi

Ei blogista vaan kommenteista.

21.5.2009 21:46  Kirieen sulle kiriootan...

Kurikka tarvitsee Sinua. Markkinoitiin Jurvassa "Osta Kurikasta2 -kampanjana Jurvan Yrittäjien ja yrittäjänaisten kampanjana, vaikka kummaltakaan pj:ltä ei ollut kysytty mitään. Omaa paikallislehteä tai painoa ei ollut kysytty jne.
Jos tämä on kurikkalainen (lue neuvostoliittolainen) tapa tehdä yhteistyötä, niin voipi olla että sisällisssota syttyy. Kyllä tämä läntinen puoli osaa kampoohin panna, kun näyttää, että vain v...ttuulu on vastas. Mistä Kurikkalaaset kaupat henkii, jos jurvlaaset kurvaakin vaasaan? Entäs, jos firman sijaintipaikka muuttuu?

21.5.2009 21:59  kommentti

Kyllä ottaa pattiin näis kommentiis nämä Adolfit ja staalinit ja neuvostoliitot ym.
Ei ku poteroja kavamahan jurvalaaset tuloo.

21.5.2009 22:06  Juhani

Kuulostaa uskomattomalta, mutta oli totta tai ei, niin joka tapauksessa yrittäjien suhteen on oltava tasapuolisia asuivat ja toimivat he missäpäin Kurikkaa tahansa.

Se että jonkin ylilyönnin jälkeen kiukuspäissään mennään ostoksille toiseen kuntaan, osoittaa vain sen etteivät ihmiset todella ymmärrä sitä, että Kurikan + Jurvan yritystoiminta ja sen tukeminen on hyödyllistä myös itselle ja kaikkien etu. Jurvalainen hyötyy jos kurikkalainen yritys menestyy ja päinvastoin. Me olemme nyt kaikki samojen taloudellisten sääntöjen alaisia.

Jos joltakulta kampanjan järjestäjältä ei ole edes kysytty mitään ja heidät on nimetty järjestäjiksi, niin täytyy melkein kysyä kuka heidät on nimennyt ?

Minä asun vanhan Kurikan puolella ja näen muita kurikkalaisia joka ainoa päivä. Kertaakaan en vielä ole kenenkään kuullut pitävän vanhan Jurvan yrittäjiä toisarvoisina suhteessa muihin. Päinvastoin - jurvalaisia yrittäjiä arvostetaan ihan samalla lailla kuin muitakin. Nyt vain tunnettavuutta pitää lisätä kunnan sisällä.

21.5.2009 22:07  Jurvalainen kaunotar

nooh tulikohan tuo kirjeen jne..? kuitenkaan täältä fiksujen ihmisten Jurvasta...=0)

21.5.2009 23:15  kommentti

Hyvää yötä jurvan kaunotar .

Kyvykkäälle sukua ? :)

21.5.2009 23:42  Juhani

Heli-Keiju?

22.5.2009 4:27  Aamun ajatus

Ajatus , hyvä tai paha muuttuu teoksi ja aikaa myöten tottumukseksi. Se on elämän laki. Minkä elät ajatuksissasi sen huomaat enemmin tai myöhemmin toteutuneen elämässäsi

22.5.2009 7:45  Kehitystä

Kyllä näkyy, jotta on valta Kurikassa vaihtunut. Jalonen saa nyt uuden tien. Hieno juttu. Kyllä vallalla on iso merkitys. Tuolla rahalla olis saanu 3 kilometriä tavallista tietä.

22.5.2009 11:27  hyvä tie

Kyllä se "Jalosen" tie on jokirannan uusille kaavoitetuille tonteille on tehty ja aikaa sitten suunniteltu. Jos se Jalosta varten olis tehty niin siinähän olis kyltti vain mopoille, älkää kadehtiko Karia.

22.5.2009 12:04  Kehitystä

Eihän Karia kukaan karehdi. Tietä vain ei monikaan käytä, vaikka on aika leveä. Onnea vain Karille ja menestystä. Aloitteita vain odotamme.

22.5.2009 12:27  hyvä tie

Sen tien käyttäjä määrät tulee lisääntymään varmasti, oikealla tontti tarjonnalla. Jokiranta tontit kiinnostaa kansalaisia, talo lähes keskustassa rantatontilla.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini