Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Vankkurit vierivät

Sunnuntai 17.5.2009 klo 18:54


Koirat vain haukkuvat, mutta vankkurit sen sijaan vierivät

 

Katoavaista on mainen kunnia, eikä se ole edes elämämme mitta.

Kaikkein tärkeintä on seurata oman elämänsä tietä. Uskoa omiin unelmiinsa ja taistella niiden puolesta.

Kateelliset puhuvat sinusta ja luulevat lannistavansa. Totuus on päinvastainen.

Fenix-lintukin nousi tuhkasta. Siinä on opiksi otettavaa.

Paitsi että sinulla on paljon helpompaa.

Sinulla on oma unelma.

 

Elä&Asu

 

Loistava sää suosi tuota otsikon tapahtumaa tänään Kurikassa.

Merkillistä on, kuinka senkin asian ympärillä jo kateus velloo.

”Kun nyt yrittäjiä tuolla tavalla avustetaan”.  Näin jo joku lausahteli.

Totuus on kuitenkin tässäkin asiassa toinen.

Yrittäjät maksoivat oman osuutensa mainonnasta. Varsinaisen työn he tekivät itse.

Kaupunki sai hyvää mainosta ja myönteistä julkisuutta. Kovasti oli väkeä käynyt kohteisiin tutustumassa. Ei muuta kuin uusia ideoita hihnalle tuottamaan vaan.

Kiitos kaupungille, kehittämispäällikölle ja Koskelan Annelle onnistuneesti hoidetusta ja johdetusta projektista. touko_15_011.jpg

Sinua tarvitaan. Meitä kaikkia tarvitaan. Minusta otsikko ja slogan oli aivan erinomainen. Minäkin haastan kurikkalaiset ostamaan kotimaista ja kurikkalaista. Se ei ainakaan ole lapsellista touhua.   Toivottavasti kaikilla on tänään positiivista sanottavaa  tästäkin päivästä.

 

touko_15_023.jpg

Pitkälti toistasataa kiinnostunutta kävi eilen ja tänään kolmioita katsomassa. Muutama huoneisto on enää jäljellä. Ottakaa siis yhteyttä ja käykää katsomassa sisällä asti. Hinta-laatusuhde on takuuvarmasti kohdallaan näissä asunnoissa.  Asu&Elä tapahtumaan olen minä ainakin erittäin tyytyväinen. Jk. Takka on jokaisessa huoneistossa.

 


Kommentit

17.5.2009 20:18  Kauno Kyvykäs

Kurikka tarvitsee sinua, mutta tarvitsetko sinä kurikkaa. Antaako liikelaitostettu ja valkoisen orjakaupan ryydittämä kaupunki asukkailleen sitä turvaa, jonka takia yhteisö on alunperin perustettu.

18.5.2009 6:29  Utelias

Hieno tapahtuma oli Kurikassa viikonloppuna. Olisi kiva kuulla kommentteja muualta. Mitä Sarvijoella tapahtui? Oliko kävijöitä? Mitä Juhani teki?

18.5.2009 13:49  Lukija

Vai että valkoisen orjakaupan kaupunki. Otahan Kauno yhteyttä YK:tiin että puuttuvat asiaan kansainvälisestikkin.
Asu ja Elä päivät saavuttivat kävijöiden suosion , porukkaa liikkeellä hyvin.Muutamat tonttivarauksetkin tehty.Hyvä niin.

18.5.2009 16:26  Kauno Kyvykäs

Itseasiassa Suomi on saanut Euroopanneuvostolta lukuisia huomautuksia ihmisoikeusrikkomuksista, Suomessa, kun ei voi tapahtua ihmisoikeuksissa mitään edistystä, niin virkamiehet siirtävät velat orjakauppiaille. Ulosottotointa muutettiin suuntaan, joka inhimillisti velallisen asemaa, mutta yksityisellä perintätoimella saadaan velallisen asema entistä epätoivoisemmaksi. Hullulta tuntuu, jotta ulosottomies on velallisen paras ystävä. Ulosottotoimi alkuperäisen velkojan kanssa mahdollistaa kohtuullisen velan hoidon, mutta yksityiset perintätoimistot, kun alkavat osto- ja myyntileikin, niin saadaan pienikin summa käsittämättömän suureksi. Kaikkien velallisten asema ei johdu huikentelevista elämäntavoista ja vaikka johtuisikin, pitääkö kurikan alkaa kostonenkeliksi. Kurikan päättäjät toki voivat halutessaan tulla pois konsulttien selän takaa ja muuttaa paikkakunnan inhimilliseksi asuinpaikaksi.

18.5.2009 17:05  näin on

Kauno puhuu täyttä asiaa.

18.5.2009 18:09  jj

Koska ne johtavat luottamusmiehet astuvat esiin kertomaan suurista urotöistään?

18.5.2009 19:46  Blogisti kehuu virkamiehiä

Ihan mukava lukea blogistin tekstiä, kun hän poikkeuksellisesti kehuu virkamiehiä. Lieneekö osansa sillä, kun hänen markkinoimansa asunto kiinnostaa.

18.5.2009 19:47  Blogisti kehuu virkamiehiä

Ihan mukava lukea blogistin tekstiä, kun hän poikkeuksellisesti kehuu virkamiehiä. Lieneekö osansa sillä, kun hänen markkinoimansa asunto kiinnostaa.

18.5.2009 19:59  kk

17.5.2009 11:50 Kauno Kyvykäs

Hyvä päätös, vauvaraha. Ihanko kaupungin luottamusjohto itse päätti asiasta. Siinä sitä on päätöstä pidemmäksi aikaa. Luottamustoimi rinta kaarella ihastelee aikaansannostaan ja oikeat päättäjät hoitelee suurempia asioita.
Yksi suurimpia turhia menoeriä on antaa perintätoimi laillistetun orjakauppiaan hoidettavaksi, siitä maksaa kaupunki ja kaupunkilaiset kovan hinnan. Kaupunkilaiset turhina verirahoina ja kaupunki sosiaalitoimen kautta. Nämä orjakauppiaat, kun lanseeraavat asian päättäjille, muistavat kyllä mainita kuinka rahaa virtaa kaupungin kassaan ja esimerkkejä löytyy. Ensimmäisenä vuotena asia onkin näin, mutta seuraavina vuosina asia kääntyykin päälaelleen. Kaupunki lahjoittaa ystävällisesti asukkaidensa rahoja turhalle syöminkifirmalle, Kauno ei ymmärrä mitä hyötyä tästä on kaupunkilaisille.
Ai joo, OIKEUS tapahtuu, oppivat kurjat ja laiskat olemaan.

18.5.2009 20:19  Olen seurannut...

Sellajinen pikkukommentti, että blogisti tykkää tuotannon-, toiminnnan- yrittäjyydenläheisistä tavoista opettaa ns. "liki valmiiksi" tulevaa työntekijää. Jurvassa tässä on onnistuttu. Tästä oli jo vähän mainintaa viime loppuviikon ja viikonlopun Ilkka-lehdessä.
Hanke, onnistunut, on ainoa ainakin Suomessa ja Nikkarikeskuksen tiloissa Purtasen Jaskan lujissa käsissä toimii at this momentum.
Ei vanha tai uusi Kurikka ole hävinnyt tai epäonnistunut puolessakaan. Nyt vain vanhat kaunat helvettiin ja uutta luomaan. Meillä on kaksi tulevaisuutta; se mustan reunan ja se orastavan vaalean reunan. Muista väreistä en sano mitään. Joka haluaa hävitä, pystyy tekemään sen ihan ittekkin. Köysi ja voi on halpaa- Joka haluaa voittaa; vakuuta muutkin. Ole ylpeä ja valmis myös pettymään näyttämättä sitä muille. Kerro se, minkä näet vievän eteenpäin turvallisesti ja niin, ettei ne viimeisetkään evakot joudu omastaan luopumaan. Näinhän meistä tuli yhtenäisiä tässä 70 vuotta sitten.
Johtajuutta on ja ei ole. Väitän, että blogistilla sitä nyt vain sattuu olemaan. Kuka muu olisi esimerkiksi ostanut hyödyttömän Koskenkorvan padon? Pian siitä on hyötyä kaikille. Ellei; voisi olla, että monia rinta-kurikkalaisia vituttaisi. Kellä muulla oli munaa ostaa tyhjän päälle ko. pato?

18.5.2009 20:53  Jurvan Kymppi

Niin, olihan hölmöläisilläkin ikioma Matti.

18.5.2009 20:59  vaari

Olen täysin samaa mieltä nimimerkin
Olen seurannut... kanssa

18.5.2009 23:01  Juhani

Utelias: Juhanilla oli tonttipuhelin ja vastasi siihen aina kun se soi. Se oli minulle parempi vaihtoehto kuin yrittää markkinoida tällä naamalla tontteja kasvokkain ;-)

Perjantai-iltana kävin vielä laittamassa opastukseen täydennystä. Toivottavasti kaikki osasivat pisteisiin.

Muutoin olin tekemässä maaperätutkimuksia niillä tonteilla joille on jo aiemmin ajateltu rakentaa. Muuten - jos joku aikoo tutkituttaa maaperää niin se kannattaa tehdä syksyllä eikä aikaisin keväällä.

18.5.2009 23:06  Kauno Kyvykäs

Kauno näki tänään Juhanin sukulaisia.

18.5.2009 23:49  Paskan jauhamista

Typerää paskan jauhamista tällä sivulla.Taitaa olla oikein älymystöä tai politiikkoja. Paljon kirjoitetaan, sanomatta mitään.

19.5.2009  Entinen perussuomalainen

Onneksi Suomen kansa ei ole, niin tyhmää, kuin perussuomalaiset kuvittelevat.
Pikkuhiljaa on alkanut perusjäsenistön häätö puolueesta. Aletaan muuttua yhtä hovikelpoisiksi, josta muita puolueita on moitittu.
Politiikan kummallisimpiin ilmiöihin on aina kuulunut vallannälkäisten menestys puhumalla pelkkää paskaa ja lupaus pilvilinnoista. Lähimmäksi pilvilinnoja ovat päässeet vihreät, vihreiden pilvilinnat sattui olemaan laittomia toistaiseksi ja toivottavasti aina. Selittelemään joutuu perussuomalaisetkin laillisuutta ja laittomuutta , riippuu mistä omille on kulloinkin hyötyä.

19.5.2009 0:17  Juhani

23.49 Paskan jauhamista
Pitäisikö äänestää mikä kommenteista on kärjessä?

Mutta nyt blogistiin. VANKKURIT VIERIVÄT on yksi kaikkein parhaista otsikoista mitä Matti on käyttänyt.

Ehdotankin sitä Jari Isohellalle ja Alaselle ym. Kurikan Kehityksen henkilöille seuraavan kehittämisprojektin nimeksi.
Siinä on niin paljon myönteistä tunnetta, että se sopii oikein käytettynä loistavasti myönteisen kehityksen kuvaajaksi.

Mitkä vain olisivat seuraavia hyviä kehittämisideoita?

Järjestetäänkö Kurikan tiedottajien (lehdet, nettisivut ym.), valtuutettujen ja virkamiesten yhteinen julkisuus ja tiedotuskampanja.

Jokainen valtuutettu ilmoittaa esim. 28.9.2009 mennessä minkä myönteisen teon he ovat tehneet Kurikan markkinoimiseksi muualla kuin Kurikassa (esim. Kurikan kaupungin linkki lisätty Nokian sivulle). Samoin johtavat viranhaltijat ja tiedotusvälineet.
Artikkeli, haastattelu, puhelu... joku....

Tai jotain ihan muuta ... Isohella osaa ideoida tuostakin jotakin myönteistä, isoa ja edullista.

19.5.2009 4:39  Ei rasisti

Paskan jauhamista harjoittaa Kurikassa onneksi vain pari tahoa. Jokainen tietää mistä suunnasta nuo kommentit tukevat. Entinen perussuomalainen on pitkälle oikeassa. Perussuomalaiset alkavat muotoilla kansallissosialistisia piirteitä. Vai mitä voi sanoa heidän jäsenyysehdoistaan? - Oltava suomen kansalainen jne. Kohta pitää kaiketi olla perus-arjalais-suomalainen sinisine silmineen ja muine puhtaine piirteineen, vai? Mikä syy seuraavaksi estää jäsenyyden? - Vaarallisen näköistä touhua

19.5.2009 11:32  No hep.

4:39 Ei rasisti
Mitkä kriteerit sinun kohdalla ei täyttyny.
Suomen kansalainen jne.
Sinne näyttää olevan kova tunku jäseneksi.

19.5.2009 12:52  Adolf Stalin

Katolilainen uskonto periaatteineen sopii supisuomalaiseen mailmankuvaan, vai.
Teet mitä tahdot, rukoile ja saat kaiken anteeksi, muiden ei niin väliä.

19.5.2009 13:19  puolustus

Uskonto on Pyhä asia, oli kenenkä tahansa. Sen sais jättää rauhaan näistä kirjoituksista. Kyllä Luterilaisestakin uskonnosta saa hyviä heittoja.

19.5.2009 13:22  No hep

Tänne näyttää sopivan ihan kaikki. ):

19.5.2009 13:39  Adolf Stalin

Pyhä asia se on joillekin politiikkakin. Ristiretkiä ja rosvousreissuja on tehty, niin politiikan, kuin uskonnonkin nimissä. Uskonsa kutakin auttakoon, kun ei vain ole toisille haitaksi.

19.5.2009 18:53  VisserBesser

Voipi olla, että uskosta on hyötyä, mutta siitä yksin ei autuudeksi, jos Kurikka+Jurva meinaa selviytyä seuraavista kolmesta vuodesta. Työväen vähenemä kellokorttikoneelta kun ei ota laantuakseen ja ruostuneitten tai vain pysähtyneitten rattaiden saaminen taas liikkeelle vaatii aina aikansa. Tuotanto kun yleensä pidempilinjainen ketju - jopa viinan salapoltossa.
Avoimuutta, yrittäjämäisyyttä, uskallusta ja sietokykyä puolueväriin katsomatta politiikkaan ja avarakatseisuutta uudessa kunnassa toisiinsa ylipäätään. Vaikka VanhaKurikka on nyt Jurvan käälynarun pitelijä, etenkin sen liikeyrittäjät tietävät, ketkä tuovat sen voidellun ruisleivän päälle makoisan makkarasiivun. Fiksuimmat tietävät myös sen, mikä merkitys Jurvan väkiluvulla oli Kurikan painoarvon kasvuun. Silti Jurvan infraan ei ole tarvinnut satsata. Ei ole homekouluja, ei maahan vajoavia kaupungintaloja. Kehittämisn kohteita kyllä, mutta ei akuutteja paniikkirahanreikiä.
Viimeisten kolmen vuoden aikana Jurva on näkynyt muutaman sankarin ansiosta lehtien palstoilla kiistoistaan, joita ovat hörhentäneet tosiaan vain muutama vallanhimoinen besservisseri. Kurikassa kulttuuri näyttää olevan jo äidinmaidosta latkittua.
Oliskohan syytä nähdä se metsä jo puilta tai edes se puu metsältä?

19.5.2009 19:31  jj

Jurvalaiset antaa kurikkalaisten haaskata kaiken omaisuutensa ja lisäksi alkaa löytyä maksuja ja maksujen korotuksia, perutaan häät.

19.5.2009 21:12  Peruuta häät!

- ja yhteinen pankkikortti?
Saako hautapaikka olla sama?
Ehkä rahankäyttötapa poikkeaa avioon ehtineiltä liikaa ja se on jenkkitutkimuksen mukaan suurin avioerojen syy. Selvähän tuo tietysti.

19.5.2009 21:25  Kauno Kyvykäs

Yksi avioerojen syy on sukupuolitauti, kumpikaan ei kuitenkaan uskalla katsoa toista silmiin

19.5.2009 23:16  Juhani

Kauno: Teuvalaisia, kurikkalaisia vai kauhajokisia sukulaisia? Vaiko jostakin kauempaa? Tellervon?

19.5.2009 23:31  Kauno Kyvykäs

Isä, toivottavasti.

20.5.2009 0:58  Entinen perussuomalainen

"Jos tulevaisuudessa olet avoimesti hankala EU-kansalainen, jonka jorinoilla sattuu olemaan enemmänkin kuuntelijoita, sinut laitetaan jäähylle. Olet siellä niin kauan, kunnes ymmärrät, miten väärässä olet kaikki ne vuodet ollutkaan."

Kyllä perussuomalaisille kuuluu vähintään yksi EU-paikka, ihan kansallisesti samoilla linjoilla. Jos olet perussuomalainen, älä erehdy mainitsemaan liberaalisia mielipiteitä. Demokratiasta voit toki haaveilla ja haaveillahan toki saa, jos vain pitää turpansa kiinni.

20.5.2009 1:16  Olli Jurvasta

Paronkikko on Matti ostanu ei ookkaa niin tyhymä miltä näyttää.

20.5.2009 8:32  ollille

Mitä tuo on suomeksi

20.5.2009 9:05  Olli Jurvasta

Mitä, tämähän on parasta suamia, mitä voi olla. On se nys sitte kummallista, kunei suamia ymmärretä, moomma kauhiasti hämmätynysiä. Tootta vähä tyhymiä.

20.5.2009 13:22  sumeaa

8:32, missä vika, luetun ymmärtäminen vai haluttomuus ymmärtää, onko vika syvemmällä?

20.5.2009 14:21  Olli Jurvasta

Olli ei ookkaa mikää kulukia. Se tuntoo Kaunonki, tämän hullun kyvykkähän. Melekeen vois sanua, jotton parasta kaveria, jos tuallaasta pössöjä joku voi yleensä siätää.
Masumma molemmat lähellä kikkiviaroon rajaa. Non aiva pössöja, ne sanoo, notta lähärethän ja maalathan, aiva kummallisia puheeta, eihän tuallaasia kukaa ymmärrä.
Viälä keheratahan sanua, jotta jurvalaaset on kummallisia.
Moomma nuhteettomia suamen kansaanvälisyyksiä, nykyään kurikkalaaset ja EU vähä painaa päälle, mutta, ei ne saa jurvaa lapioomallakaa siirretyksi pois. Tuala non rajalla viäläki, nämä kikkiviaaroolaaset.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini