Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Turha on epäröidä

Keskiviikko 13.5.2009 klo 20:45


Älä epäröi hetkeäkään 

Useimmiten etsiminen on mielenkiintoisempaa kuin löytäminen.  

Siksi älä odottele oikeaksi kuvittelemaasi hetkeä, hetkeäkään.

Muuten et pääse liikkeelle koskaan.

Jokainen askel vaatii annoksen hulluutta.

Edessä on tuntemattomia siltoja. Niiden yli saattaa kulkea pelkäämättä. Senhän tietää jokainen, tietämättään.

Vain oma voimasi ohjaa sinua vapaana, hallitsemattomana, estäen pysähtymästä.

Kurikan tulevaisuus - koettu hyvinvointi

Kurikka ei pysty kilpailemaan tulotasollaan, keskimääräinen verokertymä on vain vähän päälle 70 % valtakunnan keskiarvosta. Teatteri tai korkeakoulutus on kaukana.

Työttömyys on korkealla ja toimeentulon eväät sitä kautta kaikkoamassa. Henkinen ilmapiiri puskista sättimisineen on suorastaan kauhistuttava. Väki vähenee ja ikääntyy. Onko tilanne siis täysin toivoton? 

Tutkittu tieto yllättää kuitenkin. Hyvinvointi onkin niinkuin se koetaan. Todellinen ja taloudellinen hyvinvointi eivät kuljekaan käsi kädessä.  Tyytyväisyys on hyvin subjektiivinen käsite. Kaikki on kiinni siitä millaiseksi olemisensa ajattelee - kaikki on kiinni positiivisesta ajattelusta.

Kurikassahan on paljon hyvin. Jos tulotaso on matala, asunnot maksavat neljäsosan siitä mitä pääkaupunkiseudulla. Ei ole pysäköintimaksuja eikä tarvitse kuluttaa tunteja liikennevaloissa. Osinkoja kertyy miljoonia vuodessa. Käytetään ne vihdoin kehittämiseen. Annetaan positiivinen signaali päättäjille siitä mikä on hyvin. Olen perinjuurin kyllästynyt voivotteluun ja narinaan.masa2_024.jpg

Kurikassa on monenlaisia päättäjiä. Osalla  päätehtävänä tuntuu olevan muiden moittiminen nimi mainiten. Jospa siinäkin suhteessa päästäisiin uuteen, positiiviseen kulttuuriin. Osa koettua hyvinvointia on siinä, että jokainen saisi joskus positiivista palautetta. Aihetta hyvään palautteeseen löytyy Kurikasta paljon.


Kommentit

13.5.2009 21:21  Kauno Kyvykäs

Rakentaminen on kurikassa yhtä kallista, kuin muuallakin, iloitkaa siitä, saatte olla samanlaisia rahamiehiä, kuin muutkin. Todellista antamisen iloa asuntokauppa. Matalat palkat, tarvitsee maksaa vähemmän veroa, se jos mikä tekee vanhan keskustalaisen iloiseksi. Väki ikääntyy ja viisastuu itsestään, ei haittaa vaikka koulut kaukana. Tosiasiahan on, jotta turha sivistys pilaa järjenjuoksun.

13.5.2009 22:59  Maakunta matkailua

-Ellei ole syytä ja mahdollisuutta positiiviseen ajatteluun, niin entä sitten. - Jos moittii omalla nimellään, moitittavan nimi mainiten, ja nimeltään mainittu moitittu ei pysty kumoamaan moitetta silloinhan omalla nimellään moittineella on oikeus tuoda asia esille. -Tottakai joillain on asiat hyvin on VIELÄ töitä. Asunnot on halpoja Helsinkiin nähden (tottakai on). -Se nyt vielä puuttuis jos Kurikkaan tulis liikennevaloja lisää. - Älä joka blogissa kirjoita negatiivisista asioista, vaihda levyä, positiivisuus kunniaan, ota mallia Juhanista älä Hannusta.

14.5.2009 8:20  ajattelija

"Maakunta matkailua" -edustavalla on erikoinen käsitys oikeuskäytännöstä. Hän näyttää olevan sitä mieltä, että kenen tahansa sivullisen julkisesti esittämä epäilys riittää syyksi siihen, että epäillyn on itse todistettava itsensä syyttömäksi.
Tällainen "oikeuskäytäntö" oli keskiaikaisen inkvisition ja kidutusten aikana voimassa.
Nykypäivänä on kaikkinaiset epäilykset todistettava niiden esittäjän toimesta oikeaksi. Tällaisen ajattelutavan toivoisi lisääntyvän "oikeusvaltio" Suomessa, kun media on tulvillaan aiheettomia juoruja ja ilkeyksiä. Niillä jutuilla tietysti myydään, koska kansan iso osa haluaa lukea ilkeyksiä ja nauttia niistä.

14.5.2009 8:59  Entinen perussuomalainen

"Tasapainottelua oikean ja väärän välillä

Ihmisluontoon kuuluu eläinten lailla vahvimman pyrkimys sortaa heikkoja, mutta ihmiselle on annettu myös vastuuta toisin kuin eläimille, joiden perustehtävänä on vain lisääntyä ja palvella luonnon lakeja. Ihmiselämä on jatkuvaa tasapainottelua oikean ja väärän välillä: pitää pyrkiä eteenpäin ja antaa mahdollisuus kehitykselle. "

Näinkö EU-ehdokas Saarakkala tosiaankin ajattelee. Eikö elämässä tosiaankaan ole muita arvoja, kuin koetella onko omat touhut rikollisia vai ei. Eteenpäin pitää pyrkiä keinoja kaihtamatta.

14.5.2009 11:10  Maakunta matkailua

Lisäys; tietysti asiasta mistä moittii täytyy olla todellisuuspohja ja kun olen seurannut kirjoittelua ja kuulostellut asioita ei voi tulla muuhun johtopäätökseen, kirjoitukset näyttävät pitävän paikkansa. MOT

14.5.2009 12:45  Ei vaivuta synkkyyteen, vai mitä

Kurikan mahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Meillä on taloudelliset puskurit olemassa, västöpohjaa aivan riittävästi, Jikki perustettu ja toiminnassa, organisaatio valmiina, ulottuvuuksia joka suuntaan. Miksi nämä kommentit ovat niin perinjuurin pessimistisiä. Meidän pitää muistaa, että vain ja yksin kurikkalaiset vastaavat omasta menestyksestään, omasta tulevaisuudesta. Katsokaa ympärillenne, luonto herää kukoistukseen, miksi nämä kommentit rypevät itsesäälissä ja toistensa sättimisessä, saako siitä jotkut tahot tyydytystä. Nyt kaikki liikkeelle ja vaikkapa asu ja elä tapahtumiin, Kurikka esittäytyy tuossa tapahtumassa positiivisella mielellä, mennään ja katsotaan, mitä Kurikka tarjoaa, otetaan vinkkejä omaan kassiin. Tämä ei ole moraalisaarna vaan aito huolestumisen ilmaisu näistä kommenteista.

14.5.2009 18:34  Just mietiin

Nyt on blogistiin iskenyt italiantauti eli berr..flu skone. Lainaus: Teatteri tai korkeakoulutus on kaukana.

Katsaus läntiseen Kurikkaan; Ammattikorkeakoulu, jonka laista toista ei ole Suomessa ja joka juuri palkittiin 26:n yliopiston ja muun korkeakoulun joukosta ykköseksi yrittäjäkontakteistaan ja -konsepteistaan. Ja, saman matkan varressa ammattimaisesti valtuustopuoluetoverittaresi luotsaama talkoovetoinen puoliammattilaisteatteri, joka on kiitelty ja palkittu ja jolla on oma teatteritalo oikeine katsomoineen kaikkineen. Siis tämä Kurikan hallinnollisen alueen sisällä. Vaikka kurikkalaiset näkevät edelleen itsensä Kurikan kuntalaisina ja jurvalaiset varmaan maailman tappiin Jurvan kuntalaisina, olemme kaikki samaa kuntaa ja kuntalaisia. Muu osa tekstistä on kuin suoraan Jurvan Sanomien eilisestä pääkirjoituksesta. Meidän on itte nostettava häntämmä pystyyn. Vaatimattomuus on hyve, mutta se ei joka kohdassa kaunista. Puoliansa pitää pitää, kukaan ei sitä puolestasi tee, eikä kannettu vesi kaivossa pysyisikään. On juuri noin, että esim. Itä-Kurikasta Länsi-Kurikkaan ajaa puolessa tunnissa. Kauanko samaa matkaa pitäisi veivata Suur-Helsingin alueella. Parkkipaikka ei maksa mitään kummassakaan keskuksessa. Kuinka äkkiästi lappuliisa on rokottamassa jo Vaasassa. Jne. Joka on seurannut poliisiuutisia tietää, ettei lukittukaan pyörä ole Vaasassa turvassa. Jurvassa ei Peugeotin lukoton 18-vaihteinen maastopyörä kelvannut, vaikka näkyi tielle ja oli koko sateisen kesän vain odottamassa nättiä keliä ja polkuilijaa. Siis: paljon on aihetta lapsella kiittää. Ja, jos asuntojen hinnat ovat romahtaneet, kumpi hävisi enemmän; Suur-Kurikkaan rakentanut, vai tukkoiseen Mäntsälään, jossa tontit silti ovat pelloilla paikoin kuin ruutuvihosta ja lähes saman kokoisiakin.

14.5.2009 18:42  jj

Puhutkin jurvasta, joka viekkaudell ja vää...

14.5.2009 23:50  Notta viekkaurella

muistat varmaan, mistä rivisi teit.

Halusin sanoa hyvää iltaa itse kullekin suvulle:)

15.5.2009 0:14  Fundeeraaja

Pohojanmaalla kukaa ei oo mitää, eikä sitäkää vähää. Mutta pohojanmaalla ja eritoten Etelä-Pohojanmaalla osatahan aivan airosti itkiä, jos toisella meni häjysti, auttaa. Siitähän nämä kylien pitämät yhteiset jyväpuorit eli kylvömakasiinit ja muu yhdyskuntatoiminta on kummunnut. Etelä-Pohjalaisia pidetään puukkojunkkareina, josta väärinkäsityksestä saa kiittää vain pientä plänttiä koko alueesta. Sille, tappelumentaliteetillekin oli syynsä. Meidän, nyky-etelä-pohjalaisten pitää olla ylpeitä juuristamme, jotka ovat sitkeätä verenperimää kaskeamalla tehdystä maasta ja monipuolisesta kädentaidon tuomasta henkisestä rikkaudesta ja jopa syntyneestä varakkuudesta, josta joka sentti ei ole tilillä, vaan suuri osa sukuketjuna korvien välissä.
Etelä-pohjalaisuus on erityislaatuisuutta, eikä ollenkaan huonossa hengessä. Olkaamme siitä ylpeitä. Vihat ovat muualla, ollaan edes uuden Kurikka/Jurvan alueella älykkäitä, ymmärtäväisiä, monipuolisia ja suoraselkäisiä, kuten isämme. Siitä meitä myöhemmin kiitetään, ei mistään muusta. Kukaan ei kysy kauanko kirkkoa tehtiin, vaan kuka sen teki ja suunnitteli, työn johti.

15.5.2009 0:46  Kilroy

Kiitos upeista positiivisista teksteistä klo
18:34 sekä0:14 . Aivan mahtavaa että on myös tällälailla ajattelevia tyyppejä. Liian usein negaatiot ja ilkeydet saavat pääosan teksteissä.
Pelastitte päiväni

15.5.2009 1:03  Kauno Kyvykäs

Mukavaahan se aina, kun joku tulee vähästä tyytyväiseksi. Monesti lapset leikkii koko illan sillä pahvilaatikolla, jossa oli kallis lahja.
Kukaan ei tosiaankaan kysy montako konkurssia tulee, kun oikeiden asioiden kanssa tuhrataan liian kauan ja väärällä lailla.

15.5.2009 6:03  Lukija

Arvelisin ettei Kaunolla ole ollut edes pahvilaatikkoa. Niin sarkastinen tyyppi on.

15.5.2009 8:42  Kauno Kyvykäs

Nykyään kaunolla on monta pahvilaatikkoa ja tavaraa täynnä. Akka täytti ja pisti portaille.

15.5.2009 10:02  HaiLait

Kaunolla on onneksi tuota humooria hiukan itseänkin kohtaan.. :)

Sitä tosiaan tarvitaan. Kurikkalaiset, niin länsi kuin itäosassaan osaavat nauraa itselleen. Turha tosikkomaisuus yritää vallata välillä alaa, mutta muistetaan se että jokainen kuva ja hetki tästä elämästä on meidän itsemme värittämä. Toisilla enempi mustavalakoonen, toisilla uusin väritekniikka käytös.

15.5.2009 14:45  Jive

Koskahan se Kehittämistoimi alkaa tiedottaa? EläAsu on huippujuttu. Mutta tehdäänkö se vastaanottohalli?

15.5.2009 15:17  Mikä meppi

Onko teillä EU-vaali-intoa, jotenkin väljähtäneeltä tuntuu koko juttu. Tietääs eres mitä ne sielä Prysselis teköö. Blogisti vois tietää. Kolomasosa kansalaasista aikoo äänestää, mitä sä oot ajatellu ?

15.5.2009 16:14  lUKIJA

Kehityksen johtokunta kokoontuu 28.5.09 e
EIHÖKÄN MIKKILÄ SITTEN TIEDOTA LIIKELAITOSEN PUHEENJOHTAJAN MITÄ JATKOSSA TULEMAN PITÄÄ

15.5.2009 17:38  Fundeeraaja

Nämä blogit on siitäkin hyviä, että lukutunneilla lasketelleet joutuvat huomaamaan oman tekstinsä tason - toivottavasti:) Yleisesti näkisin, että Kurikan kunnallinen ilmapiiri - siis henkisellä tasolla - alkaa vähin erin hakea liitoksensa. Tekemistä piisaa yhä. Eräs totesi, että Jurvasta Kurikkaan on 25 kilometriä ja Kurikasta Jurvaan vain 250 kilometriä. Jurvalaiset tietävät Kurikan, mutta kurikkalaiset ovat ian kaiken ajaneet Vaasaankin Laihian kautta, joten paikallistuntemus emäkunnan uudesta alueesta, joka muuten on yhtä iso kuin vanha-Kurikka, on voinut jäädä hataraksi. No eipä sillä kompetenssilla varmaan "Haluatko miljonääriksi" -ohjelmaa voitettaisikaan.
Kurikasta tuli käytännössä jo liki 1,5 vuotta ja hallinnollisesti 4,5 kuukautta taaksepäin entisen Jurvan emäkunta. Paikallis-identiteetti ei hallinnollisilla päätöksillä miksikään muutu ja se on nyt onneksi huomattu myös ainakin parhaiten tunneälyä hallitsevissa instansseissa. Kurikka on tätä nykyä harvinaisen monikulttuurinen paikka. Enkä puhu etnisistä, vaan todella kantaväestön edustamista tiedon, taidon ja erilaisen suuntautuneisuuden taitamisesta ja osaamisesta. Esim. Kurikan ryhti on jo saanut riveihinsä EM-tason jousiampujia Jurvasta ym. ym. Kädentaidon puolella, kun eletään samaa kansalaisopistoa, kannattaa tsikuleerata, mitä kaikkea löytyy. Jurvassa on takuulla kursseja, joita ei konsaan vanhan Kurikan puolella ollut ja lyhyt matka-aika maksaa itsensä takuulla takaisin. Sama toisinpäin.
Uudessa Kurikassa on rakennettua infraa niin paljon, että syvenee lama mihin tahansa, konttoritilat eivät viskaaleilta koskaan lopu ja jäkevällä suunnittelulla moni haaveissa ollut asia saadaan ihan varmasti teoiksi, kun hartijat ovat leveämmällä. Se on halun asia, kuten avioliitto ja älyn, joustavuuden ja keskinäisen kunnioituksen.
Keskinäinen kinastelu voi olla hyvää ajankulua, mutta naurattaa lähinnä naapurikaupunkilaisia, Ilmajokea ja Kauhajokea eritoten. Yksituumaisilla, neuvotteluin hyväksi hiotuilla päätöksillä ja niitä seuraavilla teoilla Kurikasta kasvaa sanansa eli markkinointilupauksensa mukainen paikkakunta, joka näyttää esimerkkiä, eikä pelkää.

16.5.2009 13:21  Juhani (Asu & Elä -tapahtuma)

Joko porukka on vieraillut ja nauttinut Asu & Elä -päivillä? Nautinnoksi voisi lukea mm. sen että soittaa pitkästä aikaa tutuille ja sukulaisille Kurikan ulkopuolelle ja kertoo että nyt viemäri-liittymä on ilmainen ;-) Jos eivät käytä hyödyksi, niin ainakin tietävät Kurikan satsaavan uusiin asukkaisiin.

Viikonloppu-ajelua tietysti voi muutenkin suorittaa vaikka Nikkarikeskukseen ja Sarvijoelle. Klikkaa nimestäni.

16.5.2009 17:05  Noteerasin

Kuulin justihin, että jätevesipuolella, joka muutoon tiukkenee 2014 alusta, Kurikka tukee eniten koko maassa haja-asutusalueiden omia tai monen yhteisiä järjestelmiä, vaikka ei edes olla järvi-Suomessa, jossa päästöongelma olisi pahempi. Tässä kohdin Kurikka on edelläkävijäkaupunki. Vessa on yleensä sivistystason mittari, niin idässä kuin lännessä ja Kurikka/Jurvassa se asia on kunnossa. Muutoin, aika hyviä tontteja on jaossa, jos vain on rohkeutta rakentaa. Nyt on laina halpaa ja työmiehet tontilla seuraavana päivänä ja talotehtaat kilpailee asiakkaista.

16.5.2009 18:04  Kauno Kyvykäs

Kelle on viemäri ilmainen ja kelle ei.
Kerro Juhani ehdot.

16.5.2009 18:10  Entinen perussuomalainen

Seinäjoella valmistellaan "eläinten" vallankumousta, hyvä George Orwell.

16.5.2009 19:50  Mä itte

Hienoa olla kurikkalaanen ja jurvalaanen. Vielä paree olla molempia.

16.5.2009 20:52  Minä itse

Kaikkein paras on olla Etelä-Suomes, kaikkea lähellä ja kaikki toimii !

16.5.2009 21:16  Juhani

Kauno:

Kyseessä on Asu ja Elä -tapahtumaan liittyvä kampanjatarjous. Niille jotka käyvät paikan päällä varaamassa tontin käsittääkseni joko liittymänä kaupungin verkkoon tai esim. Sarvijoen ollessa kyseessä rahana.

En kuitenkaan ole ollut mukana kun asiassa on annettu koulutusta kampanjapisteissä oleville esittelijöille, joten tietoni on hiukan vajavaista tältä osin. Tarkkaa tietoa saanee kuitenkin Pitkä-Jussissa vielä huomenna.

Sovitaanko Kauno joku tarkka kellonlyömä niin voimme tavata siellä? Ei tarvittaisi enää niitä vihjeitä ;-)

Tonttipuhelin on ollut minulla nyt parina päivänä ja ihan tosissaan olevien ihmisten soittoja tonteilta on tullut joitakin kappaleita.

Varaustilastoa en kuitenkaan vielä tiedä enkä myöskään muiden palveluntarjoajien menestystä, mutta nyt ainakin on ollut paljon mahdollisuuksia ja helppo tutustua tarjontaan. Ja sama meno jatkuu vielä huomenna. Kyltit jäävät vapaille tonteille ja niissä on tonttipäivystysnumero tulevaisuuttakin varten. Yritetään pitää puhelin koko ajan asiantuntijoilla.

Minä itse:

Jos asuu Etelä-Suomessa niin pohjalaiset ovat kaukana ;-)

16.5.2009 23:14  Minä itse

Luojan kiitos! Olen taas huomenna Pohjanmaalla.

17.5.2009 9:49  jj

Ja pokka pitää.

17.5.2009 10:23  Jurvan Kymppi

Haluaako joku kuulla vitsin kurikkalaisesta letkeydestä?

...niin minäkin.

17.5.2009 11:50  Kauno Kyvykäs

Hyvä päätös, vauvaraha. Ihanko kaupungin luottamusjohto itse päätti asiasta. Siinä sitä on päätöstä pidemmäksi aikaa. Luottamustoimi rinta kaarella ihastelee aikaansannostaan ja oikeat päättäjät hoitelee suurempia asioita.
Yksi suurimpia turhia menoeriä on antaa perintätoimi laillistetun orjakauppiaan hoidettavaksi, siitä maksaa kaupunki ja kaupunkilaiset kovan hinnan. Kaupunkilaiset turhina verirahoina ja kaupunki sosiaalitoimen kautta. Nämä orjakauppiaat, kun lanseeraavat asian päättäjille, muistavat kyllä mainita kuinka rahaa virtaa kaupungin kassaan ja esimerkkejä löytyy. Ensimmäisenä vuotena asia onkin näin, mutta seuraavina vuosina asia kääntyykin päälaelleen. Kaupunki lahjoittaa ystävällisesti asukkaidensa rahoja turhalle syöminkifirmalle, Kauno ei ymmärrä mitä hyötyä tästä on kaupunkilaisille.
Ai joo, OIKEUS tapahtuu, oppivat kurjat ja laiskat olemaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini