Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tuskaa syyttä suotta

Maanantai 11.5.2009 klo 21:56


Tuskallista touhua

 

Tieto on tuskaa.

Odottaminen on tuskaa.

Muistaminen on tuskaa.

Unohtaminen on tuskaa.

Yksinäinen ja hylätty sydän tuntee syvää tuskaa.

Erityistä tuskaa tunnetaan silloin, kun syytetään syyttä, suotta.

Epävarmuus on kuitenkin aina kaikkein tuskallisinta.

 

Suuttua vai ilahtua?

 

Moni varmaan suuttui tai tuskin ilahtui Kurikka-lehden viimeisimmästä artikkelista, jonka mukaan vastaanottohallille oli haettu lupaa ”hylätyillä piirustuksilla”.

Artikkeli oli sikäli ymmärrettävä, että ilmeisiä tiedonkatkoksia Kehityksen toiminnassa on, koska usea johtokunnan jäsen tuntui olevan varsin ulkona siitä, mitä todella on tapahtunut.

Rakennusluvan hakemisessa ja myöntämisessä en tässä tapauksessa sinänsä näe mitään kummallista, jos hakemuksen neliöt ja kuutiot eivät merkittävästi poikkea lopullisesti hyväksytyistä piirustuksista. Asiaahan pitää valmistella.

Parempihan oli hakea lupa, kuin olla ollenkaan hakematta ja silti rakentaa. Niinkin on jollekulle joskus käynyt.

Joka tapauksessa oli Parkkamäeltä rehellistä myöntää tiedonkatkokset. Hän on tässä kuivilla. Selittelyt tai vielä enemmän syyttelyt ovat varsin tyylittömiä johtokunnan jäseniltä tällaisessa tilanteessa. Sehän on yhtä kuin esittää julkista epäluottamusta ja vielä vajain tiedoin.

Avoimeksi kysymykseksi jää, mitä tällaisella uutisoinnilla tavoiteltiin?

Kenen intressissä on antaa lehdelle tällainen epäluottamusta tarpeettomasti ruokkiva tieto?

Eteenpäin pitää mennä ja kaupunginhallituksen pitää kyetä tekemään tästä asiasta järkevä päätös kaupungin taloustilanne ja todellinen rakentamistarve huomioiden.

Se kuitenkin on varmaa, että monta vähemmän ilahtunutta osapuolta jäi tämän jutun taistelutantereelle.meksiko_2009_164.jpg

Tuskin kehittämispäällikön työtä helpottaa ilmaan heitetyt epäilyt, joiden asiallinen painoarvo jää vähäiseksi. En usko, että toimivaltaa olisi ylitetty. Parempi olisi nyt keskittyä toimintatapojen kehittämiseen. Olisiko osakeyhtiö sittenkin parempi vaihtoehto?  Hallituksen jäseniä voisi silloin helpommin vaihtaa, jos yksittäisen jäsenen toiminta on yhtiön edun vastaista.  

 

 

 

 

 

 


Kommentit

11.5.2009 22:12  Mitä,hä?

Kuka sinne halliin tulee vuokralle ,jos se tehdään?Onko Matti sitä mieltä.että se pitää tehdä?

11.5.2009 22:27  ???

Ei kai kukaan mitään mistään tiedä? Kivipeltohan vain syyttelee toimitusjohtajaa. Kukaan ei kerro mitä on tapahtumassa. Tuskin ulkopuolisilla on eväitä arvailla, onko hanke tarpeellinen. Ja johtokunnan jäsenet eivät tiedä, vai?

11.5.2009 23:21  Asiat sekaisin Kurikan hallinnossa

Onpa pahasti sekaisin Kurikan Kehityksen asiat, mikä blogista käy ilmi. Kun ko. Kehityksen pitäisi olla suunnannäyttäjä ja visionääri, niin mitä voidaan odottaa asioiden kehittämiseltä yleensä. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että eikö uuden kaupunginjohtajan roolin pitäisi alkaa näkyä. Onhan hän sentään isäntä talossa viranhaltijakoneiston suhteen ja antaisi suuntaa sekä ohjaisi kehitystä. Nythän näyttää olevan niin, ettei oikeä käsi näytä tietävän, mitä vasen käsi tekee.

11.5.2009 23:47  Arvailuun kyllästynyt

Voiskohan Kurikan Kehitys tulla julki omalla tiedotteellaan. Kertoisi mitä on tapahtunut ja miksi, nyt blogisti arvailee ja silittelee, miksi blogisti tiedottaa, miksei Kurikan Kehitys Oy. Paikkana voisi olla vaikka kaupungin kotisivut tai sitten Kurikka-lehti aikanaan. Tieto ja vain tieto tämän selvittää, muuten jää mysteerioksi, nyt Kurikan Kehitys Oy kehiin.

12.5.2009 0:46  Kauno Kyvykäs

Eikö yhtiön toiminta pitäisi olla kaupungin ja kaupunkilaisten edun mukaista. Niin eihän se käy, kun yhtiön pitää tuottaa voittoa omistajilleen ja pomomiesten toimia yhtiön edun mukaisesti. Kaupunkilaiset maksavat turhasta, omalle yhtiölleen turhasta, toiminnoista, jotka kaupunki pystyy tuottamaan halvemmalla ja ilman läpinäkyvyys ongelmia.
Tässä hommassa ei ole kaupunkilaisten edusta hajuakaan, kaapataan kaupungin omistuksia omaan hallintaan, osakeyhtiö sopii tämän huijauksen kulissiksi parhaiten, erinomaisesti. Uskallan väittää, jotta kurikan osakesalkkua on himoittu kehityksen hallinnoinnin alaiseksi. Alansa hallitsevat pelimiehet osaavat, tilaisuuden saatuaan, pelata kehityksen rahat ja omaisuuden "parempiin" tarkoituksiin, kuin kurikkalaisten hyödyksi. Naivismi ei sovi, kuin taiteen lajiksi, kunnallisen asioiden hoidon kanssa sillä ei saa olla mitään tekemistä.

12.5.2009 6:46  Kiitos, kun on sen aika

Hieno idea nuo Asu&Elä messut ja näyttävästi mm. sunnuntain Ilkassa esillä. Tällaista myönteistä viestiä Kurikasta tarvitaan.

12.5.2009 8:27  hauska teko

Aika hauskaa Kurikka-lehdeltä. Samaan aikaan kun yrittäjät, Kurikka-lehti siinä mukana, järjestävät Asu ja elä tapahtumaa Kurikassa, paikallislehti torpedoi tuhansien eurojen satsaukset toiminnallaan tekemällä negatiivisen jutun Kurikasta ja kehitysyhtiöstä, kuvitelluista ongelmista. Kampittaminen on toki helppoa ja joskus hauskaa. Tällä kertaa tosi kallista veronmaksajille.

12.5.2009 8:38  Tosi on

Varmaan blogistinkin myymättä jääneet rivitaloasunnot menevät nyt kaupaksi Asu ja elä kampanjassa ja vielä kaupungin kustantamalla kampanjalla?

12.5.2009 9:05  Turhaa demokratiaa

En yhtään ihmettele plokistin ymmärtävää suhtautumista kehityksen asioihin. Tämähän on tuttua toimintaa plokistillakin, tehdään, mitä sitä turhaa hallituksilta kysellään, tekevät vielä kiusallisia kysymyksiä.

12.5.2009 9:37  Jive

Blogisti näyttää tuoneen joillekin aran aiheen julkisuuteen. Ei liene kovin vaikea arvata 8.38 ja 9.05 takapiru(t). Selvästi sama kirjoittaja. Älä provosoidu, ettet provosoituisi sanoi jo Manu Koivisto

12.5.2009 9:56  Kysyn vaan

Missä vaiheessa on päätetty, että kaupunki alkaa kiinteistövälittäjäksi? Eikö nykyiset kiinteistövälitysfirmat pysty hoitamaan tätä sarkaa paremmin kuin kaupunki?

12.5.2009 10:24  Kilroy

Blogisti yrittää avata keskustelua Kurikan kaupungin tiedottamis käytännöistä.Alustustekstissä ei minun ymmärtääkseni oteta kantaa hallin rakentamiseen tai rakentamatta jättämiseen.Vielä vähemmän ASU JA ELÄ tapahtumaan, jossa on kyse Kurikan tontti ja asunto markkinoinnista. Varsinaisessa "hallijupakassa" ei ole tapahtunut mitään niin perin tramaattista kun Kurikka Lehti antaa ymmärtää. Rakennuslupaa voi hakea vaikkei varsinaista rakennusta vielä edes varmuudella rakennettaisi. Kysehän on perimmiltään tiedonkulusta tai sen kulkemattomuudesta. Mielestäni aivan turhaa Kehittämispäällikön mustamaalaamisyritystä. Mutta ainahan täällä Kurikassa vellit ja jauhot menee sekaisin , asia kun asia. Menestystä Kurikan kehittämiseen

12.5.2009 10:30  Talinisti

Onko kaupunki ruvennut kiinteistövälittäjäksi? Mitä se nyt myy?
Voisiko joku tietävä taas valistaa? Minkä kampanjan se kaupunki nyt on kustantanut ja varmaan verorahoista. Kyllä kehittämistoimi pitää lopettaa. Turhuuteen lyödään rahaa miljoonia. Kehittämispäällikön virkakin on täyttä tuhlausta. Ja kaikille yrittäjille pitää järjestää kunnalliset palvelut. Kyllä tulee kalliiksi. Yrittäjät pois Kurikasta ja työntekijöitä tilalle niin saadaan kaupungin talous ja imago kuntoon.

12.5.2009 12:28  Kauno Kyvykäs

Kummallista yrittämistä kurikassa, kaupungin pitää antaa omaisuutensa leikkiyrittäjien haaskattavaksi. Kaupunkilaisille tulee vielä kaikenlaisia suojelumaksuja kaupanpäälle. Tällainen touhu on oikeiden yrittäjien pilkkaamista.

12.5.2009 13:57  ??

Mitä tämä yrittäjävastaisuus oikein on? Kun osaa näitä kommentteja lukee, niissä heijastuu kirkkaasti aivan selvä yrittäjävastainen toiminta. Eikö yrittäjien toimintaa arvoteta miksikään? Suuta vain soitetaan. Onko siinä koko kurikkalainen kuva?
Minusta nämä Elä ja Asu -tapahtumat ovat hieno juttu.

12.5.2009 14:21  kommentti

Ei täällä kukaan yrittämistä vastusta,
siitä vain on erilaisia näkemyksiä.

12.5.2009 15:55  Tillin tallin

Kurikka-lehti on sille kuuluvalla asialla.En kyllä vähääkään osoittele lehteä tuosta uutisoinnista, sehän on lehden tehtävä. Ajatellaan jos lehti ei olisi kirjoittanut niin sehän olisi ollut varsin kummallista. Lisäksi lehti aivan oikein antoi samassa jutussa tilaa liikelaitoksen puheenjohtajalle ja kh:n puheenjohtajalle ja yrittiu vielä tavoittaa virkamiesta. Mitren muuten lehti olisi voinut toimia, ei mitenkään. Aivan tushaa on osoitella lehden suuntaan syyttävää sormea, lehti ede4s yrittää harjoittaa tiedotusta, melkein ainoana tiedottajana. Asiaa on turha viedä sivupoluille, odotetaan Kurikan Kehityksen tiedonantoa ko. asiasta eikä provosoiduta.

12.5.2009 18:33  Kohtuutta

Aiva kummallista touhua. Ensin huudetaan näissä kommenteissa, että mitään ei tehdä, kaupunkia ei markkinoida, tontteja ei ole, asuntoja ei kaupata. Sitten kun jotain todella näyttävää tehdään, niin (samat?) kommentoijat lyövät kaiken lyttyyn ja vielä blogistikin haukutaan samaan syssyyn.

12.5.2009 19:53  Tapellen tasaveroisiksi?

Huomaan jääneeni elitistiseen tiedotustyhjiöön, jossa näyttää olevan vain parempikin olla. Jurvassa on kerrottu tällaisesta Asu&elä -tapahtumasta ja jotta keskiviikon elikkä huomisen Jurvan Sanomien varhaisjakelussa siitä on enempi asiaa.
Onneksi läntisessä Kurikassa on oma paikallislehti. Tietää ainakin mitä tapahtuu ja milloin:)

Tapelkaa niin kasvatta, sanoi eräs marginaaliäiti pojilleen. Hmmm... niinpä.

12.5.2009 19:59  Idea se tämäkin

Isoo-Kurikka alueella on paljon myymättömiä taloja, joissa voisi hyvin asua ja jotka eivät maksa ihmeitä. Mikseivät perikunnat ja myyjät laita niitä nyt liikkeelle. Ilman ei tartte myydä, kun talojen hinnat eiät ole romahtaneet niin kun ennustettiin. TUlisi asujamia tyhjiin taloihin, jotka muuten menevät vain haaskuun.

12.5.2009 20:51  juhani

Pieni kommentti väliin. Asu & Elä -kampanjaa kustantavat myös alueen yritykset aika isolla rahamäärällä. Kaupunki maksaa oman kampanjansa ja yritykset omansa. Kun voimat yhdistetään yhteiseen kampanjaan niin toiveena kaikilla osapuolilla on yhteisen menestymisen sisällä menestyä myös itse. Tämä on meidän kaikkien yhteinen etu. Jurvassa ja Kurikassa menestyvä yritys on aina yhteisellä asialla. Verot ja työpaikat ovat meidän kaikkien kurikkalaisten tulevaisuus.

12.5.2009 21:14  Juhani

Idea se tämäkin:

Jos joku haluaa laittaa perikunnan tai muun vanhemman talon myyntiin ja laatii siitä vaikkapa PDF-, JPG- tai DOC- tms. dokumentin, niin laitan niitä Kurikanseutu.fi -sivustolla ilmaiseksi esille. Varsinaisia esitteitä en ehdi laatia.

12.5.2009 21:27  vanha kettu

Suuret tontit asiaa vihdoinkin. Kuinka Kurikassa? Maata on varmasti riittävästi. Maakunta
Teuva houkuttelee isoilla tonteilla

Julkaistu: 12.05.2009 13:23

Teuva houkuttelee uusia asukkaita tarjoamalla reilun kokoisia tontteja lähelle keskustaa kaavoittamaltaan alueelta.
Kunnanhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan asettaa uimahallialuetta koskevan asemakaavan yleisesti nähtäville.

- Alue on ehdottomasti kunnan paras. Se on lähellä keskustan palveluja ja tontit ovat riittävän suuria, kunnanhallituksen puheenjohtaja Teijo Toivonen (kok.) kehuu.

Alueelle on suunniteltu 24 tonttia, joista pientalotontteja 20. Pientalotonttien koko on 1 500-2000 neliötä ja rivitalotonttien 2 500-3 800 neliötä.

12.5.2009 21:28  vanha kettu

Edellinen juttu on ilkan netti sivulta.

12.5.2009 21:34  Juhani

Teuva on syntymäkotikuntani. Siellä olevasta toimintakulttuurista - joitakin ulkopuolelta tulleita ylilyöntejä lukuunottamatta - minulle on jäänyt myönteinen kuva.

Toki esim. Sarvijoella on jopa yli 4000 neliön tontteja, mutta sekin on totta että uimahallin ympäristö Teuvalla on loistavaa aluetta. Huomenna niistäkin on saatavissa tarkempaa tietoa.

12.5.2009 21:39  Juhani

Sarvijoen tonteista siis.

Muutenkin kaupungintalon ala-aulaan on työkavereiden toimesta tehty hieno seinä jossa ovat esillä kartat vapaista tonteista (ei vielä Jurvan aluetta). Samasta paikasta on saatavissa myös mukaan kartta maastokäyntiä varten.

12.5.2009 22:02  JuKi

Sehän tässä on niin merkillistä, kun pannaan hankkeita alulle kaupungin ja yrittäjien yhteistuumin ja kustannnuksella, niin jo joku alkaa karehtia. Eikö nuo ponnistelut koidu koko kunnan hyväksi? Nyt on osaksi pohja pois hyvältä tarkoitukselta. Kateus vie kalatkin vedestä.

12.5.2009 22:44  vanha kettu

Jos nyt aloittais ja sanois: Kyllä meillä täälä Seinäjoella on oikeaa johtokunta porukkaa, lähtivät pitämään kokousta ja tutustumaan muun maan Areenaan toimintaa, sattui vain olemaan Jääkiekon MM-kisat samassa hallissa. Kuinka Kurikassa joko Kehityksen johtokunta sun muut pokentaalit ovat hakeneet lippuja?

13.5.2009 0:52  jj

Hienoa, kun törnävällä on potilailla nettiyhteys. Saattaa olla meneillään tutkimus, kuinka vaikuttaa lääkitykseen.

13.5.2009 9:52  vanha kettu

"jj" sinähän sen parhaiten tiedät.

13.5.2009 10:37  Lukija

Edellisissä kommenteissa osuva huomio. Maristaan , " mitään ei tehdä, missä ovat ? jne. Sitten kun jotain yritetään järjestää se onkin huono juttu ja aivan typerä idea. Herätkää ruikuttajat. Ei kelpaisi paistettu pierukaan. Nari nari

13.5.2009 11:39  Jupi

Missäs sen kehityksen raportti nyt viipyy? Olisi varmaan hyvä jos Mikkilä tai Alanen astuisi esiin tiedottamaan ja kertomaan ettei ole mitään hätää. Pakkohan on sanoa nyt, että tiedottaminen on lievästi sanoen ontunut. Kurikka-lehtikin pääsee riemuitsemaan ´ja nauttimaan, kun saa oikein mollata virkamiehiä ja luottamusmiehiä. Kyllä tuo harmaus ja saamattomuus toki ansaitseekin arvostelua.

13.5.2009 12:16  jj

Vanha kettu, hyvä esimerkki tämänpäivän sairaanhoidon tasosta. Hyvä alku aina kannustaa.

13.5.2009 12:16  jj

Vanha kettu, hyvä esimerkki tämänpäivän sairaanhoidon tasosta. Hyvä alku aina kannustaa.

13.5.2009 16:27  Margit

Kun kukaan eikä mikään ympärilläsi tunnu riittävältä, olisiko aika tarkistaa oma mittakeppi

13.5.2009 16:42  kysyn vain

Riittääkö EGOSI?

13.5.2009 20:25  jj

Niin, onhan Margit kaunis nimi.

14.5.2009 14:59  Tuska, ahdistus ja synti

Tuska teemaan liittyen:
Tuska festivaalit järjestetään 28.6. Kaisaniemessä!
Siellä voi varmasti listätä tuskaa ja ahdistusta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini