Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Älä pelästy

Sunnuntai 19.4.2009


Älä anna pelästyttää

 

Ei kannata antaa pelästyttää itseään, kun etsii tarvitsemaansa.

Ilman tavoitetta ei ole mitään.

Mutta haasteet eivät odota. Elämällä ei ole tapana vilkuilla taakseen.

Lyhyessä hetkessä on päätettävä hyväksytkö kohtalosi.

Toinen vaihtoehto on, ettet hyväksy ja vain jatkat unelmasi tavoittelua.

 

Uusia näkökulmia

 

Keskustelun tarkoituksena on, tai pitäisi olla, kehittää aina uusia näkökulmia käsiteltävänä olevaan asiaan.

Kun Kurikan kaupunki tarjoaa palveluitaan, me lähdemme siitä, että kaupunki hoitaa itse tai järjestää palvelun ostopalveluna.

Puhuttaessa palvelujen kehittämisestä laadun ja saatavuuden ja myös kunnan kustannusten suhteen, on meillä toistaiseksi unohdettu palvelusetelin käyttömahdollisuus.

Keskeisin tavoite tässä uudistuksessa olisi antaa kuntalaiselle eli asiakkaalle mahdollisuus valita palvelujen tuottajataho aluksi sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Olkaa hyvät ja antakaa vinkkejä.

Kertokaa mielipiteenne, onko tuollainen hanke tavoittelemisen arvoinen?meksiko_2009_181.jpg

Tällaiseen palvelutasoon ei varmaan palveluseteleillä ole tarkoitus päästä. Palvelusetelin yksi tarkoitus voisi kuitenkin olla se, että kunta maksaa aina saman hinnan, mutta omaa osuuttaa lisäämällä voi saada ostettua parempaa tai kalliimpaa palvelua.  (Kuva meksikolaisesta täysihoitolasta)


Kommentit

19.4.2009 19:46  Aurinkoon

Asiaa.. Järjestetään Taimaahan hoivakoti.
Kartoitetaan sinne mahdollisesti haluavat ja sitten ei kun toimeksi siinä laajudessa kun kysyntää on. Nyt hoivan piiriin tulevasta suuresta ikäluokasta iso osa on ulkomailla lomailleet ja voisi olla halukkaita kokeiluun. Eipä maksaisi montakaan patia päivä ja aurinko paistaa..

19.4.2009 21:07  kares

Siellähän ne enimäkseen on Espanjassa eläkeläiset itseään hoivaamassa, aurinkorannalla.

19.4.2009 21:18  Hah

Nyt alkaa vähitellen paljastua näiden uusien kykyvaltuutettujen heikkouksia.

19.4.2009 21:23  Heh

Hyvä idea. Ei kaikki tämän päivän kuuskymppiset haaveile Kotoplassissa asumisesta. Sitä pelätään. Jostai Thaimaasta saattaisi jopa haaveilla.

19.4.2009 22:12  Kauno Kyvykäs

Palvelusetelillä kunta sitoutuu maksamaan palvelun käyttäjän kunnan hyväksymältä
yksityiseltä palvelujen tuottajalta hankkimat palvelut kunnan päätöksellä asetettuun setelin
arvoon asti (Laki sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionosuudesta
4 §).
Palveluseteli on yksi palvelujen järjestämistapa muiden vaihtoehtojen rinnalla. Palvelusetelillä
kunta myöntää asukkaalleen sitoumuksen maksaa tietyn kunnan päättämän
osan yksityisen palveluntuottajan antamasta palvelusta. Kunta antaa asiakkaalle palvelusetelin
ja palveluntuottaja laskuttaa kuntaa palvelusetelin arvosta. Palvelusetelin saanut
asiakas maksaa palveluntuottajalle palvelusetelin arvon ja palveluntuottajan perimän
palvelujen hinnan välisen erotuksen. Palveluseteli voi käytännössä olla esimerkiksi viranomaispäätös,
painettu seteli tai sähköinen kortti.
Palveluntuottajalla tarkoitetaan tässä yrittäjää, yritystä, järjestöä tai muuta
kolmannen sektorin palveluntuottajaa, joka täyttää kunnan palveluntuottajalle asettamat kriteerit ja on siten kunnan hyväksymä palveluntuottaja.
Yllä oleva ei kaunon oma hengentuote.

19.4.2009 22:40  Persoonaton

Ulkomaille vieminen on pois kurikkalaisesta kulutuksesta ja palveluyrittämisen ja kaupan liikevaihdosta.

19.4.2009 23:30  ajatus

Kautta-aikain on suositeltu kotimaata, aikanaan markat nykyään eurot pyörittää kotimaan ja koto Kurikan taloutta. Onko niin tarpeellista lähteä hakemaan kaikenmaailman taudit sun muut vaivat, kotimaan hyvin voinnin kustannuksella. "Eivät ymmärrä ihmiset, miten suuri tulonlähde säästäväisyys on"

20.4.2009 6:58  Huuhaa

"ajatus" puhuu asiaa. Kyllä säästäväisyys on kaiken a ja o. Ihmetellä pitää usein meidän suomalaisten kulutustottumuksia. Kaikki ja heti pannaan menemään. Mikään ei piisaa. Kaikki pitää ostaa eikä kotona itse osata tehdä yhtään mtään. Kulutusta paapotaan ja tuskaa tunnetaan kun ei saada kuluttaa. Miten olikaan sen ympäristön suojelun laita kun pitäisi yhtä aikaa kuluttaa ja säästää luonto? Huuhaata ovat päättäjien ristiriitaiset esitykset.

20.4.2009 7:51  Persoonaton

Säästäminen on järkevää, mutta ei ikuinen säästäminen. Säästöillä voi parantaa ulkomaanmatkan sijasta vaikka asuintalon energiajärjestelmää luontoa säästävämmäksi.

20.4.2009 10:48  Ajatus

Palvelusetelien ajatellaan ratkaisevan suuren tarpeen kysyntää ja olevan palvelujenostossa joustavampaa ja yksilöllisempää. Tuskin tulee sen halvemmakasi kuin muukaan palvelumuoto.Ongelmaksi muodostuu palvelujentuottajien pienimäärä maaseudulla , tällöin ei synny todellista hinta/laatusuhde vertailumahdollisuutta.Toisena ongelma voi olla käyttäjien kyky hankkia palvelunsa itse kilpailuttamalla.Jos jostain on aloitettava laitetaan käytöntöön palvelusetelijärjestelmä aikuisten hammashoidossa.Tulisi yksityissektorin käyttö mahdollisimman monelle käytettäväksi. Ja kun kerran hammashuoltoa ei muuten kyetä aikuisväestölle tuottamaan perusterveydenhuollon kautta

20.4.2009 11:01  haahuu

Tuossahan jo oli hyvää ideaa ja ajatusta minun mielestäni. Mutta ei kai palvelusetelin tarkoitus olekaan pelkästään kustannussäästö, vaan myös yksilöllinen tarpeen ohjaus. Miksei jossain tapauksessa voisi jotain palvelua itsekin hoitaa ja saada siitä pieni korvaus? Kotitalousvähennys verotuksessa esimerkiksi on muodostunut todella mittavaksi asiaaksi. Ja sen myötä on työllistetty ja saatu palvelutuotantoja käyntiin.

20.4.2009 15:39  Väestöasian puolesta

Palveluseteliin siirtyminen on pitkä marssi, mutta sinänsä kehittelemisen arvoinen asia. Pakko on kuitenkin nostaa esille aivan muu asia mikä on todella huolestuttava ja vaatisi kaikkien ponnistuksia ja se pitäisi talouden ohella nostaa toiseksi kehittämiskohteeksi, nimittäin ASUKASTILANNE. On masentavaa lukea neöjännesvuosittain Kurikan kärkilukemat väestän vähenemisesssä, nytkin taisi olla 74 henkilöä, eivät mahtuisi yhteen linja-autoon. Mikä ihme n'm' lukemat aiheuttaa, ei kai nyt sentään imago, mutta tämä kehitys kyllä ruokkii negatiivista imagoa Kurikalle. Väestön väheneminen pitää saada pysähtymään se on vähintä, minkä eteen kannattaa ponnistella. Pitäisikö hallitus lähettää Roomaan strategiapalaveriin, kehittämään ideoita, matka kannattaisi, jos siellä syntyisi hyviä ajatuksia. Kuntalaisina meillä on oikeus odottaa toimenpiteitä tämän väkilukuasian suhteen. Viisastelut ja toistensa mollaamiset pois ja energia oikeisiin asioihin, oikein totta, totuutta pitää katsoa silmästä silmään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini