Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Jotain ja enemmän

Maanantai 13.4.2009 klo 14:39


Voiko saada jotain enempää?

 

Kun sanot, ettet ole onnellinen etkä onneton, etkä sen vuoksi enää kestä, niin mitä se merkitsee? 

Silloin itse asetat haasteet itsellesi ja koettelet omaa rohkeuttasi ja muutoksenhaluasi.

Silloin itse tunnistat oman kestämäsi kärsimyksen määrän tai tunnistat elämäsi täydellisen tyhjyyden.

Toimit siis silloin, kun muut osaavat sitä vähiten odottaa.

 

Alueemme terveysasemilla hyvät edellytykset toimia

 Kurikka menestyi hyvin terveyskeskusten välisissä tehokkuusvertailussa ollen koko maassa 18. sijalla. Jalasjärvi oli 21. ja Ilmajoki 56. Jurvan sijoitus oli 156.

Vaikka terveysaseman koko ei yksin selitä toiminnan tehokkuutta, voidaan todeta, etä JIK-alueen kautta ja avulla on toimintatapoja ja tehokkuutta on mahdollista vielä parantaa.

Samalla voidaan odottaa työssä viihtymisen ja urakehitysmahdollisuuksien myötä työilmapiirin parantamiseen olevan mahdollisuuksia vielä lisää.

Yleisesti pidetään toimivampana noin 25 tuhannen asukkaan terveysasemaa. Meidän alueemme väestöpohja on noin 35 tuhatta asukasta.

Jos osaamme välttää henkiset karikot ja kykenemme sietämään muutoksen tuskat, on alueemme terveydenhoidossa odotettavissa aivan hyvä tulevaisuus.meksiko_03.09_126.jpg

Terveyskeskuksessa tapahtuvat muutokset herättävät aina kansalaisten intohimoja, vaikka mentäisiin parempaankin päin. Yksi tärkeimpiä asioita on kehittää toimintaa niin, että JIK:n vetovoima on sellainen, että voimme säilyttää hyvän henkilökunnan ja riittävän lääkärimäärän.

 


Kommentit

13.4.2009 18:20  tarvitseva

Kurikassa on hyvät terveyspalvelut. Pidetään niistä kiinni.

13.4.2009 18:59  Hintan Martat

Kustannusvertailutiedot vahvistavat että, jos eivät kiinnostaneet Hintan Martat, ei ole tainneet kiinnostaa muutkaan asiat.

13.4.2009 20:48  Hintan Marttojen ystävä

Siinähän se tilastollinen tosiasia Jurvan ekonomin taloustaidosta..heh..hehhee..vai miten se oli?

13.4.2009 21:33  palattaisko asiaan

Taas henkilöidään ja hyökkäillään. Asiat eivät ole aivan näin yksinkertaisia. Tarvitaan pitkäjänteistä kehittämistä, jossa kaikki mukana.

13.4.2009 21:54  Jämpti on näinkin!

Kun tehokkuutta mitataan, niin pitää tietää, mitä mitataan. Jos pitäjässä on vain yksi lääkäri ja 5000 asukasta, tämä lääkäri on suhteessa väkimäärään hirveän tehokas ellei mietitä ns. kvalitatiivisia asioita, eli ovatko kuntalaiset terveitä ja tyytyväisiä. Samoin lähtötilanne on huomioitava. Jurvassa ikäpyramidi on erinäköinen kuin Kurikassa. Ikääntyessä yleensä vaivat nuorenevat. Tästä syystä kunnat eivät pääse koskaan aivan samalle viivalle, vaikka mitä tehtäisiin.

On turvattava riittävä terveydenhuolto - ei yli eikä ali - sille väkimäärälle, mikä järkevän automatkan sisällä missäkin asuu. Tehokuutta voidaan saada keskittämällä, mutta vastaavasti myös mennä sitten monessa muussa asiassa mettään että kolajaa.

Jos on elämänsä ollut perusterve, on vaikeaa kuvitella itseään sairaan rooliin. Kaikki "otilla" istuvat eivät silti tosiaankaan ole lintsareita. Ei kipeänä ole kiva olla, etenkään, jos maksaa veroja, mutta ei saa vastineeksi terveyden- ja sairaanhuoltoa.

13.4.2009 22:08  Hyvin jämptisti

Vertailutilastoissa eri kuntien tiedot on saatettu vertailukelpoisiksi ottamalla huomioon kuntalaisten ikärakenne ja sairastavuustaso.

Tehokkuutta seurataan mm. kuinka monta terveyskeskuskäyntiä vuodessa on keskimäärin kuntalaista kohti. Näiden Stakesin tilastojen mukaan blogissa esitetyt sijaluvut ovat hyvin ymmärrettäviä. Jurvalaiset hyppäjävät muita ahkerammin terveyskeskuksessa.

Mistä johtunee?

13.4.2009 22:39  Merkittäviä eroja

terveyskeskusten kesken syntyy mm. siitä, tuleeko vaiva hoidettua yhdellä käyntikerralla, vai joutuuko potilas palaamaan useamman kerran uudestaan saman vaivan vuoksi hoitoon.

Toinen tehokkuuteen vaikuttava tekijä löytyy hoitoprosessista. Toisissa terveyskeskuksissa (mm Jurva) pääosa hoitotoiminpiteistä ohjautuu lääkäreille, kun taas toisissa terveyskeskuksissa muu terveydenhuollon henkilökunta huolehtii heille soveltuvat lukumääräisesti runsaat hoitotoimenpiteet.

13.4.2009 22:51  Kauno Kyvykäs

Kauniainen listan lopussa. Kauniaisissa matalin veroäyri. Kertooko mitään tälläisten listojen merkityksestä. Parempi olisi käyttää sekin raha, mitä käytetään turhanpäiväisten, hatusta vedettyjä painotuksia sisältävien listojen tekemiseen, terveyden huollon todellisiin tarpeisiin. Budjetit saadaan tehtyä ja todelliset kustannukset selviää ilman turhanpäiväistä tutkija ja konsultti laumaakin.

13.4.2009 22:57  !!!!!

Kannattaa tutkia myös keskimääräisiä
tulonsaajakohtaisia verotettavia tuloja.

Ovat Kauniaisissa vähän toista luokkaa Kurikkaan verrattuna.

13.4.2009 23:20  Kauno Kyvykäs

Mitä tekemistä keskimääräisillä tuloilla on tehokkuusvertailun kanssa, ei niin mitään.
Mahtaiskohan valtion osuus tuloverosta olla kauniaisissa suurempi, kuin kurikassa.
Jurvan terveyskeskuksessa saadaan tehokkuusluku nopeasti mallia numero uno, lääkärit pakkolomalle.
Ovella vanha kraattari neuloo haavat, siatsuhoitaja potkii polven kuntoon, vanha kuppari hoitaa verenpaineet ja kuhnehoitaja sokeritaudin.
Jollei tämä ammattimainen nelikko saa potilasta kuntoon, varataan kuukauden päähän aika muumilaaksoon.

13.4.2009 23:36  !!!!!

Kannattaa KK kysyä vaikka Ilmajoelta, miten
lääkärit voivat siellä keskittyä vaativampiin hoitoihin ja valtaosa käynneistä ohjautuu muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Tuosta kraatari-,siatsu- ja kuppariherjastasi saattaisivat loukkaantua sekä vastuullisesti työskentelevä vastaanottohenkilökunta kuin kyseiset ammatinbharjoittajatkin.

14.4.2009 0:01  Käpy

Kyllä lääkärit ja muu hoitohenkilökunta tekee varmaankin parhaansa ja voitavansa potilaiden hyväksi terveyskeskuksissa, mutta kuinka on valmiudet erikoislääkärin lähetteille ja kuinka muuttuu JIK:n aikana lähetteiden teko.

14.4.2009 0:22  Käpy sen alla

22.08,se johtuu suuresta kepulaisten määrästä..tänä heitä vähemmän ja tilastokin kaunistuu

14.4.2009 0:26  Kauno Kyvykäs

Lääketieteen kehityttyä on ihmisten keski-ikä noussut huomattavasti. Silloin kun oltiin hierojien, kupparien, poppamiesten ja kaikenvaltakunnan puoskareiden armoilla, kuoltiin hyvin nuorena. Tälläisten ihmehoitojen merkitys on lähinnä henkisellä puolella, kun ei ole oikein mitään vikaakaan, oikein hierotaan ja "hoidetaan" ja uskoa riittää, niin kyllä "paranee".
Kunnes, kunnes, tullaan kunnolla kipeäksi, ei auta hiplaamiset jä käpälöinnit, niin kyllä kelpaa lääkärin apu.
Aikuinen ihminen, jos on niin sinisilmäinen, että kantaa rahansa poppamiehille ja saa vaivoihinsa ja vaivoihinsa apua, mikäs siinä, oma asia.
On itseltänikin hoitaja tikun ottanut pois sormesta, lääkäri seisoi vieressä. Kirjaustavasta riippuen voisi tehokkusvertailussa tapahtua kohentumista.
Yhtä kalliiksi tuli kuitenkin itse homma, molemmat, niin lääkäri, kuin hoitajakin kuukausipalkalla.

14.4.2009 0:41  !!!!!

Sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä, että toisenlaisessa käytännössä lääkärit olisivat saattanee jäädä paitsi perushoitajan pälkkaa vastaavista ylityö- ja toimenpidepalkkioista?

14.4.2009 0:59  Kauno Kyvykäs

Kauanko Huutoörkki kuvittelee lääkärin viihtyvän, peruspalkalla, sellaisella asemalla, jolla hän kantaa toimenpiteistä vastuun, eikä saa osallistua hoitoon ollenkaan.

14.4.2009 11:09  Historioitsija

Erittäin Paha virhe tuolla Kurikan historian tiedoissa.
Kurikan kaupungin nimi ei todellakaan ole tullut Pyykkikurikasta joka ei edes ole vanha nimi vaan se oli ennen paitapiiska.
Ilmajoki oli itsenäinen käräjäkunta, ja Kurikan seutuja Ilmajoen kupeessa nimitettiin 1500?1600-luvuilla Korpikyläksi. 1600-luvun alkupuolella näille maille oli noussut jo yli kolmekymmentä taloa, ja noin kolmensadan asukkaan hengellisiä tarpeita hoitamaan perustettiin Kylmäjyrän saarnahuonekunta. Tässä oli Kurikan vankka alku. Isonvihan aikoihin vuonna 1701 tuomiokapituli julisti Kylmäjyrän kappeliksi. Silloin se sai myös nimekseen Kurikka, kirkkoa vasta-päätä olevista vanhoista Iso- ja Vähä-Kurikan taloista jotka ovat olleet siellä jo ainakin 1400 luvulta.
Kurikan Kaupunki on siis saanut nimensä kirkkoa vastapäätä toisella puolella jokea olevista Kurikan taloista. Kurikan keskustan alueethan ovat olleet ennen pitkälti Ilmajoen Antti Iso-Kurikan eli Valtavan Ilmajoen Iso-Kurikan tilan omistuksessa. Antti Kurikka S. 1480, oli Imajoen Iso-Kurikan isäntä 1545 ja hänen poikansa Mikko Kurikka piti taloa Kurikassa. s1515-k1582, Mikko oli Iso-Kurikan isäntä 1546-1582 Nämä Wanhat Kurikan tilat ja talot seisovat edelleen samoilla töyrillä Kirkkoa vastapäätä ja ovat pitkälti samojen sukujen hallussa edelleen. Kurikan suku on jakaantunut ympäri kaupunkia eli Kurikan Talot ovat sittemmin jakaantuneet iso- vähä- yli -rinta ym. Kurikoiksi. Joku nyt Korjatkaa paha historiallinen virhe ja olkaa Kurikkalaiset ylpeitä taustastanne ja unohtakaa joku laudanpala.

14.4.2009 20:23  Että silleen.

Voi hyvänen aika! Tuota tutkiessahan rupeaa jopa hirviheikille käymään kuin Kolumbukselle konsanaan. Kurikan suku ehti ensin. Ensimmäinen merkintä hirven suvusta on myöhemmin kuin tuo Kurikan suvun talon... Ensimmäinen merkintä on Pohjanmaan eteläisen voutikunnan vuoden 1558 manttaali­luetteloon Ilmajoen pitäjän Nenättömän kylään mer­kitty talonomistajaksi MATTS HIRFWI
Hahaa lopultakin totuuksia!

14.4.2009 20:54  Ihmettelijä

No eihän kukaan nyt oikeasti ole ajatellut, että Kurikan nimi tulee pyykkikurikasta. Hassua kyllä näin kerrotaan kaupungin kotisivuilla....???

14.4.2009 23:11  Kauno Kyvykäs

Hissun kissun alkaa poppamiesten kanssa järki voittaa, aletaan lainsäädännöllä rajoittaa, käärmesoppien keittoa.

15.4.2009 7:52  Pelastetaan edes Jikki

Blogissa kerrotaan nyt Jikin palveluista, jotka ovatkin tosi tärkeitä, melkein ainoita lähipalveluita jotka ovat säilyneet. Tärkeätä on, että ne myös säilyvät, nyt on vain kovin huolestuneita kuntalaisia lääkäriin pääsystä eikä se todellakaan taida olla helppoa. Voiko Jikki asialle mitään, jos lääkäreitä ei ole saatavissa, lääkäriinpääsyn tai pääsemättömyyden myötä myös Jikin imago nousee tai laskee, joten mitättömästä aisiasta ei ole kysymys. Outoa kehitystä on jos ihmisten pitää enenevässä määrin turvautua yksityisen sektorin lääkäripalveluihin, hiljalleen olemme luisumassa (?) amarikkalaiseen vakuutuksiin perustuvaan terveydenhuoltoon, ja kysyä sopii missä silloin on pohjoismaiset hyvinvointipalvelut. Tilastot mittaavat aina menneyttä aikaa, mutta avun tarvitsija elää nykypäivää, eikä sitä paljon ilahduta vanhat tilastot. Kysymys Jikille: Mikä on totuus tänä päivänä lääkäriinpääsystä.

15.4.2009 11:41  Kauno Kyvykäs

Sano Juhani sinäkin asiaan jotakin.

15.4.2009 11:42  Kauno Kyvykäs

Sano Juhani sinäkin asiaan jotakin.

15.4.2009 11:53  Säilyttääkö JIKKY nykyiset palvelut

Toivottavasti Jikky ei huononna nykyisiä palveluja.Se vaara aina on olemassa, kun yksikköä suurennetaan ja byrokratia lisääntyy. Esim Seinäjoella on varsin hankala päästä terveyskeskuksen vastaanotolle ja esim. Ilmajoella terveyskeskuksen palvelut pelaavat hyvin, minkä vuoksi siellä on epäluuloja Jikkyä kohtaan paitsi tästä syystä myös siitä, että säilyvätkö palvelut jatkossa Ilmajoella.

15.4.2009 12:18  Kauno Kyvykäs

Olisi mukava tietää JIKIN kustannusrakenne pääpiirteittäin. Matti Meksikon voisi varmasti valaista asiaa.

15.4.2009 13:43  Matti Ollila

Hei

Lähipäivinä aion avata niitä rakenteita, mitä Kauno kysyy.
Kiitos vain kaikista kommenteista, ei aina niin mairittelevistakaan.
Hyväksyn kaikki mielipiteet ja koetan ottaa niistä opiksi. Tosin toivon, että ne kannanotot perustuisivat analyyttisiin tietoihin eikä huhuihin ja luuloihin. En ole kaikkivoipa ja jokapaikan höylä. Nyjyisessä Kurikassa on kai tuhat ihmistä töissä. Minun panokseni on siinä suhteessa vähäinen ja eihän nykyään minulla ole edes asemaa hallinnossa.
Tietokin on tuskan takana eivätkä virkamiehet yleensä kommentoi, paitsi Juhani, joka on virkistävä poikkeus.
Kaunolle:
JIK:n kustannusrakenne? Mitä tarkemmin tarkoitat?
Kysymys on aika katava ja laaja?

15.4.2009 16:50  Juhani

Kauno Kyvykäs:

Sanon jos annat ensin jonkin kunnollisen lisävihjeen ;-)

15.4.2009 19:11  Kauno Kyvykäs

Juhani on kaunon kaima.

15.4.2009 21:39  Juhani

Kauno: Kyllä vai ei?

Olenko ratkaissut mysteerin:
Tapasimme viimeksi eräällä koululla?
Taitaa polttaa?

15.4.2009 22:18  Juhani

No lupasin kuitenkin sanoa jotain kunnon vihjettä vastaan.

Ensiksikin tuo Kurikan nimi. Onneksi osa vanhaa Kurikkaa on jäänyt elämään. Korvenkylä on vielä aika lähellä aitoa alkuperäistä Kurikkaa ;-) Korpikylää...

JIK:llä on mahdollisuus tehostaa toimintaa. Keinoja on monia, mutta itseäni kiinnostaa Pusan mainitsema ennaltaehkäisevä työ. Se tavoitteena saadaan vähenemään koko asiakaskuntaa. Mutta siinä pitäisi olla mukana muitakin kuin JIK. Liikunta, hyvä ravinto ja muutenkin terveet elämäntavat ovat pieni osaratkaisu kulujen karsimaan. Luulempa että jopa nastakampanja on vähentänyt potilaita.

Jos lääkäreitä ei ole saatavissa, niin ehkä nastoittajia. Minä olin itse liukkauden takia 10 kuukautta sairaslomalla. Aika paljon tuollakin rahalla olisi laitettu nastoja kenkiin.

Ennaltaehkäisyä voidaan tehdä uskomattoman monin tavoin. Myös vanhusten huollossa ym. Se vaikuttaa kaikkeen ja toivon että se on varsinaisen työn ohella yksi suunta, niin että JIK:n alue on maan tervein alue vuonna 2020.

Varsinainen hoitotyö on sellainen osa kunnallista palvelua jota pidän ammattilaisten asiana. On parempi että kaikilla on työrauha.

Mutta Juha Miedon tapaan kannatan kaikkea mikä parantaa terveyttä jo ennen hoitoon joutumista. Myös esim. turvallisuus eri muodoissaan on sellainen asia, samoin rikollisuus ja lainkuuliaisuus.

15.4.2009 22:21  Juhani

Tässä on hiukan sama asia kuin yrittämisessakin:

Suosi kurikkalaista jos haluat kurikkalaisten menestyvän

Elä terveellisesti ja turvallisesti jos haluat terveydenhuollon menestyvän niiden sairaiden kanssa jotka eivät itse tavallaan aiheuta sairauttaan.

Molemmissa tapahtuu vahinkoja, mutta edes pyrkimys - se on jo jotain.

15.4.2009 22:35  Juhani

Kun nyt aloitettiin niin annetaan tulla vielä yksi. Sitten taas rauhoitun ;-)

Jos otettaisiin vaikka edes muutama tavoite omaehtoisesti:

1. Kaikki joilla on enemmän kuin 10 kiloa liikaa painoa ihannepainoon, laihduttavat tämän vuoden aikana 5 kiloa. Se on kokonaisuutena kymmeniä tuhansia kiloja.

2. Ne jotka eivät liiku, alkavat kävellä vähintään kaksi kertaa viikossa lyhyen lenkin. Oikein hyvä keino viihtyä kävelyllä on mennä Jurvan tai Kurikan tai molemmille iltarasteille. Metsässä kunto nousee huomaamattomasti.

3. Jokainen vähentää tupakointia puolella tai lopettaa sen kokonaan.

4. Jokainen joka ei koskaan osta vihanneksia ostaa kurikkalaisesta kaupasta vähintään vihanneksen per päivä (ja syö sen).

5. Jokainen pyrkii ajamaan nopeusrajoitusten mukaan.

6. Jokainen tarkistaa palohälyttimensä patterit ja jos palohälytin puuttuu, ostaa sellaisen kurikkalaisesta liikkeestä.

Esim. tuolla taulukolla tulisi jo usemman vuoden aikajänteellä suuri säästö terveydenhuoltoon.

15.4.2009 22:40  Juhani

Eikä JIK:n tarvitsisi tehdä sen säästön eteen vielä mitään. Se on vain sinusta ja minusta kiinni.

15.4.2009 23:02  Historioitsija

Juhanille

Joo kyllähän korvenkylä on todella sitä alkuperäästä Kurikkaa :) Halusinkin vain tarttua tuohon Kurikka nimen historiaan, että se korjattaisiin oikein. Kurikan suvun kantatila on ollut nykyisellä keskustan alueella 1400 luvun alusilta niin Ei silloin ole pyykkikurikkaa vielä ollutkaan. Se on ollut paitapiiska. Löytyypä muuten itse Jorma Ollilankin sukupuusta tuo Kurikan ilmajoella sijainneen kantatilan isäntä Antti Kurikka s.1480 Samaisesta Kurikan talosta on Jaakko Ilkan pojanpoika Hakenut vaimonsakin Inkeri Markuksentyttären.
Siinä sitä on Kurikan kaupungin nimen oikea historia.

16.4.2009 0:14  Kauno Kyvykäs

Sivistyneempi kaimani unohti viinan, muuten kohtuullisen hyvästä listasta pois. Ilman viinan keksimistä ihmiskunta joutuisi tappelemaan, tappamaan toisiaan ja tekemään muita älyttömyyksiä selvinpäin. Mitäkö järkeä tässä, sattuisi kaikkea paljon vähemmän, tuskin ollenkaan. Jätetään mielisairaat pois, niin oikeastaan kaikki väkivallanteot tapahtuva humalassa. Suomalainen alkoholikulttuuri on tuntematon käsite, ei ole mitään kulttuuria, on ollut vain viinaa ja örvellystä.

16.4.2009 7:04  Juhani

En ole sivistyneempi enkä unohtanut viinaa pois. Sen vähentäminen ei vain onnistu omaehtoisesti. Siihen tarvitaan jotain voimakkaampaa otetta myös ulkopuolelta.

16.4.2009 8:25  Tosi on

Juhanille tiedoksi, että Korvenkylä oli 50 vuotta takaperin Peräkorvenmaa ja 100 vuotta takaperin Hölmölänkylä.

16.4.2009 15:26  Historioitsija

Tässä on muuten kurikkalaasia kiinnostava elokuvanpätkä Pölhölänmäen häistä!
http://www.yle.fi/player/player.jsp?name=El%E4v%E4+arkisto%2F02332_1#

16.4.2009 15:53  Historioitsija

Tässäkin videolla mainitaan virheellisesti ja hauskastikin, että paitapiiska on saanut nimensä Kurikasta vaikka asia on niin että paitapiiskaa on ruvettu sanomaan Kurikaksi. Kurikka sanana Tarkoittaa ainakin puunuijaa ja nuijaa jossa on piikit esim vanhassa Kurikan vaakunassa.

16.4.2009 17:49  Kauno Kyvykäs

Kurikan nimi on sen jurvalaisen rengin vika, josta kaikki kurikkalaiset piiat ja puolet emäntiä sanoi, jotta jo on poijalla tosi kurikka.

16.4.2009 18:33  Käpy

Pitää näkyä faktaa moiselle Kurikka väitteelle, se on helppo kirjoittaa nimimerkillä jotain ilman näkyvää tositetta.

16.4.2009 18:41  Kauno Kyvykäs

Onko käpy koskaan kuullut säveltäjästä nimeltä Trad.

16.4.2009 18:51  Käpy

Säveltäjästä en tiedä, mutta sellainen lehti onkuin Trad, kansanmusiikin ja kansantanssin lehti

16.4.2009 19:06  Kauno Kyvykäs

Jotain tälläistä pelkäsinkin.

16.4.2009 19:11  Käpy

Hyvä lehti!

16.4.2009 22:16  Käpy

Kyllä se on niin,että se kirjoitetaan säveltäjä trad. eikä Trad.

16.4.2009 22:23  Kauno Kyvykäs

Terapia voisi auttaa.

16.4.2009 23:11  NäinköNäin

Kysyn Kaunolta, etä onko samasta parista kyse, jossa tyttö oli läpeensä tyytyväinen ja poika suorastaan onnellinen? Ehkä Kurikan synnyn voi sitten sijoittaa näin, samoin kuin Veikko Huovinen novellissaan erootikon ja nymfomaanin kohdattua, todeten; tästä voidaan tampereen saaneen syntynsä?

17.4.2009 12:05  Kauno Kyvykäs

Kurikasta lähti homo ruotsiin, molemmissa taso nousi, niin suomessa, kuin ruotsissakin, lisäksi se oli hyvä alku.

17.4.2009 13:34  Historioitsija

Tuo oli Kauno hyvä! Nauroin perseet olalle :)

17.4.2009 18:00  Kantsii tsikuleerata, jotta bonjaa!

Martti Alakoski muutti Jurvasta Kurikkaan. Jurvassa vain SDP:n kuntakannatus laski, mutta ei valtakunnallisesti, älykkyysosamäärä nousi Kurikassa, jorvassa se ei laskenut, koska ei Martti oikeastaan koskaan Kurikkalaiseksi tulekaan. Jurvassa on aina ollut älykkäitä vasemman puolen ihmisiä, tekijöitä ja näkijöitä.

Sitäpaitsi Jurvan vasemmistolaiset vetäisee vilkku päällä oikealta ohi Kurikan kokoomuslaiset. Oletteko koskaan bonganneet, minkä färisiä johtajia Jurvan puusepänverstaissa on?
Kuka omistaa mitä jne. Kantsii tsikuleerata, sano Simo aikoinaan. Heh!

17.4.2009 19:27  Kurikan väkiluklu laskee myös tänä vuonna

Tänään Ilkan verkkosivulla kerrotaan, että kuluvana vuonna Etelä-Pohjanmaan kunnista eniten ovat väkeä menettäneet Kurikka, Jalasjärvi, Teuva ja Kauhava. Täten kovasti on työmaata Kurikalla väkilukunsa kanssa. Lisäksi rajanaapureilla Jalasjärvellä ja Teuvalla menee yhtähuonosti.

17.4.2009 20:02  Vihjeitä

Juhanille. Tuumailit Kaunon oikeaa persoonaa.Jos polttaa , anna lisävihjeen. Kauno Kyvykäs on valtuutettu Kurikasaa.

17.4.2009 20:04  Jahas

Onkohan Vihje hieman maistissa , ohilyöntejä kirjaimistossa. Jos Kauno valtuutettu voi miettiä laadun tasoa Kurikassa , laskeva kuten väkilukukin.

17.4.2009 20:43  meleko varma

Kauno on keskustalainen,epäilen.

17.4.2009 23:16  Kauno Kyvykäs

Kauno on skitso, elämän arkipäivän Elmo kaikkien puolella ja kaikkea vastaan.
Kauno on kaikien puolueiden kannataja hyvässä, muttei pahassa. Kaikissa meissä asuu pieni Kauno, harva sen tunnustaa.

17.4.2009 23:42  Kauno Kyvykäs

Toisaalta, vaikka Kauno olisikin edustaja edestaisi hän erittäin suurta joukkoa ihmisiä, jotka ikääntymisestä huolimatta eivät kasva koskaan aikuiseksi, kutsutaan joskus aiheesta jälkijättöisiksi. Jälkijättöisten elämä on mielenkiintoista, riittää uskoa elämään ja jokainen uusi päivä on mielenkiintoinen ja elämisen arvoinen, aina tulee eteen uutta ja kokemisen arvoista.
Paskantärkeille ja itseään viisaina pitäville ihmisille Kauno kumppaneineen edustaa samaa, kuin nokkoset ruusupenkissä. Molemmat pistää, niin ruusut, kuin nokkosetkin, mutta nokkosista saa rautaa ja vitamiineja.

18.4.2009 0:42  Juhani

En usko että Kauno Kyvykäs on valtuutettu.

18.4.2009 1:09  Kauno Kyvykäs

jurvalaanen erittäin syrjäisellä seudulla asuva ja myös sen näköinen (vrt. alkuasukas)

Lainaus kurikan sanakirjasta.
Ja tälläinen takaisku juuri, kun jurvalaiset porukalla harkinneet rakastaa kurikkalaisia.
Tämän sanakirjan ovat varmasti toimittaneet ne uroot, jotka olivat kateellisia jurvalaiselle rengille.

18.4.2009 2:18  Juhani

Kyllä kerta kaikkiaan... miksi en keksi... tunnen aika paljon jurvalaisia, mutta jollakin lailla huijaat. Eihän Elmo ole Esa?

18.4.2009 8:34  Oih

Kauno Kyvykäs On valtuutettu sellainen joka selittää nimimerkillä muttei saa suutaan auki kun julkisesti puhutaan

18.4.2009 10:32  Ufo

Viiden pisteen vihje:
Asuuko K K Luovankylän suunnassa?

18.4.2009 10:36  Juhani

UFO: Ei asu... olen tarkistanut, ei ole hän...

18.4.2009 14:25  Kauno Kyvykäs

Kauno saa liikaakin suunsa auki.

18.4.2009 14:26  Kauno Kyvykäs

Kauno saa liikaakin suunsa auki.

18.4.2009 15:01  Juhani

Mainittakoon vielä muille että jos Kauno tuntee minut todella hyvin, niin kaima ei välttämättä ole Juhani ;-) Mutta en luota kyllä siihen että hän olisi edes kaima...

Kauno Kyvykäs on muuten 80. tilastossa jossa ovat uudet mielenkiintoiset poliitikot ;-)

12.5.2014 16:08  Frank

Olemme kristillinen järjestö perustettiin auttamaan ihmisiä tarpeisiin auttaa , kuten rahoitus help.So jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet jossakin taloudellinen sotku , ja sinun täytyy varoja käynnistää oman yrityksen , tai tarvitset lainaa ratkaista teidän velka tai maksaa pois laskujaan , aloittaamukava liike , tai sinulla on vaikea saada pääomalainan paikallisten pankkien , ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse tänään tällaista apua ( lainat , käynnisty rahaa ) : ( cashflowinvestment.link@yahoo.com ) jaRaamattu sanoo " " Luke 11:10 Jokainen anova saa ; hän etsivä löytää , ja kolkuttavalle ,ovi avataan " joten älä anna näitä tilaisuuden mennä ohi sinulle , koska Jeesus onsama eilen , tänään ja ikuisesti . Ole hyvä tässä on kyse vainvakavista ajattelevien ja Jumalan pelkäämään ihmistä taloudellisissa vaikeuksia ja haluavat löytää tiensä ulos .

Olet neuvoo täyttää ja palauttaatiedot alla ..

Nimesi : ______________________
Osoitetiedot : ____________________
Sukupuoli : ____________________
Maasi: ____________________
Sinun Ammatti : __________________
Lainamäärä Tarvitaan : ______________
Laina Kesto : ____________________
Kuukausitulot : __________________
Kännykkä Numero : ________________
Oletko hakenutlainaa ennen : _______________


lähetä meille sähköpostia sähköpostitse : cashflowinvestment.link@yahoo.com


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini