Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Pelkäämmekö menetyksiä?

Sunnuntai 12.4.2009


Voiko enempää menettää?

 

Elämme jatkuvassa menettämisen pelossa.

Niiinsanottu lama on hyydyttänyt tunteemme. Pidämme kiinni kaikesta kuvitellusta omistamastamme.

Rasismi ja hyvinvoinnin menettämisen pelko ovat lisääntyneet yllättäen yhtä aikaa, käsi kädessä.

Aikaisemmin puhuttiin ympäristön saastumisesta ja energian tuhlailusta. Nyt kun kulutuksen laskun myötä on kulutus vähentynyt, ei sekään kelpaa. Vaaditaankin yllättäen lisäämään kulutusta elvytyksen nimissä.

Sanonta kuuluu: “Missä on aarteesi, siellä on sydämesi”. Onko se sydämemme yhä edelleen mammonan hallussa?

Onko pelko kaikenlaatuisesta menettämisestä vallannut ajatuksemme täysin?

 

Jotain pois?

 

Olemme vuosikausia tottuneet jakopolitiikkaan. Joillekin jotain, enemmän ja paljon.

Sitä politiikkaa sanotaan myös ahneudeksi.

Samaa jakopolitiikkaa noudatettiin myös palkkojen harmonisoinnissa kuntaliitoksen jälkeen Kurikassa. 

Osa sai, monet jäivät kutakuinkin ilman. Jaettiin palkat ja provisiot ja sitten vasta ryhdyttiin jakamaan töitä ja tehtäväkuvauksia.

Olisiko kannattanut tehdä päinvastaisessa järjestyksessä?

Nyt kun tulevina vuosina joudutaan tekemään toisin, eli jakamaan niukkuutta, aletaan kysyä päättäjiltäkin luonnetta.

Kuntayhteisöissä lama kohtelee työntekijöitä silti säyseästi.

Katsokaa ympärillenne, kuinka monet yksityiset työpaikat kumisevat tyhjyyttään. 

Ne työpaikat ja toiminnat käyvät vajaalla. Ne, joiden pitäisi tuottaa verorahoja kuntapalvelujenkin rahoittamiseksi.matti_041.jpg

Teolliset ja tuotannolliset työpaikat ovat kullanarvoisia Kurikallekin. Asia nyt vain on kertakaikkiaan niin, että ellei verorahoja kerry, ei ole rahaakaan, millä palvelut maksetaan.

 

 


Kommentit

12.4.2009 20:27  vanha kettu

Ei se ole "niinsanottu lama" nyt on vasta niinsanottu taan-tu-ma. Toiseksi, mitä ihmettä sinä marajat, olithan itse pääpukarina muokkaamassa Jurvaa Kurikkaan, suu kiinni ja aloita tekemään jo jotain järkevää ja kannattais pyytää jotain joka auttaa muistin palautumiseen.

12.4.2009 20:57  Kauno Kyvykäs

Meskaliini on selväst haihtunut Meksikon Matin päästä, voiko asiaa blokia selvemmin sanoa.
Ei arvaa Juhani onko Kauno Heli Keijun serkku.

12.4.2009 21:03  Dalai lama

Mä rupian olemaan kyllästynyt näihin yli 50 v valtuutetuihin.Aika on mennyt vain ohi.Nuoret valtuutetut hoitamaan asiat tulee uusia näkemyksiä.Jos sitä lama sanaa oikein hokee,niin tulehaan se sieltä p...e

12.4.2009 21:24  uuno

Näinhän se on, että kaiken maailman Liliusten tapaisten toimien kautta koko kansa saa kärsiä pitkän päälle. Maltillinen tulopolitiikka olisi pelastanut paljon.

12.4.2009 21:26  jurvalaanen

Mikä tuon vanhan ketun poohon on pistäny. Aina samanlaista nekaatiota? Eikös tämä ole keskustelu, eikä syyttely foorumi? Hyi!

12.4.2009 21:32  Juhani

Kauno, onko V.Esa Menninkäisellä jotakin tekemistä asian kanssa - vai tarkoitatko että se on Helillä Shakki ja Matti? Pidän kyllä salaisuuden.

Luulisin tietäväni kuka olet, mutta jos olet olen aika yllättynyt siitä miten Kyvykäs olet tällä saralla. Onpa kuitenkin etunimessäsi sentään kaksi oikeaa kirjainta vaikka sukunimessä ei ole yhtäkään.

12.4.2009 21:40  Juhani

Eikä nyt tuli kyllä mieleen toinenkin mahdollisuus... kerropa Kauno oletko koskaan tunkeutunut pieneen luolaan? Oletko kuullut kaupungin alla olevasta punkkerista? Lonksuuko?

Kumpikohan olet? Varsin sähköistävä tunnelma!

12.4.2009 21:48  vanha kettu

Keskustelu tai ei, mutta tosi on tosi ja ei voi mitään

12.4.2009 21:52  itäsuomalaisetkin on ihmisiä

Vanha kettu voi ihan edellä itse mieluummin pitää suunsa kiinni kuin muita kehotella. Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Turha riehua suvaitsemattomasti. Muistuttaa rasistista käytöstä

12.4.2009 21:58  sinun

Sydämesi on tosiaankin mammonan hallussa ja maa..n kaivettuna

12.4.2009 22:22  ??????ätim????????????????

?????????????????mitä?????? kuka on moittinut itäsuomalaisia, annetaan kaikkien kukkien kukkia,

12.4.2009 23:47  kävikö

niin että älykkö, hra vanha - kettu lamaanutti keskustelun , jälleen kerran , tutuksi tulleella, älykkäällä analyysillään.

13.4.2009 1:27  Kauno Kyvykäs

Vanhalla ketulla on henkiset kuukautiset ei niistä tarvitse mitään välittää. Kaikille vanhemmalla ikää tulee menttaalihäiriöitä.
Sitä itse luulee tulevan vanhaksi ja viisaaksi, lääketieteessä nimetty dementiaksi. Ehkäpä joskus jokin työryhmä suuressa viisaudessaan, viiden vuoden pohdinnan jälkeen, suosittaa dementiakodeille nimeksi vanhuuden ja viisauden koti.
Yhtä kauan kesti maaoravan nimenmuutos, on nykyään suurien henkisten ponnistelujen jälkeen nimenä TIKUTAKU. Ainoastaan todella mittavalla ja suurella, erinomaisen verbaalilla älyllä varustettu toimikunta voi viidessä vuodessa aikaansaada, jotain näin suurta ja omaperäistä.

13.4.2009 1:55  vanha kettu

Dementtiassa on hyvät puolensa, jos vain löytyy peili niin keskustelukumppani on taattu ja aina yhtämieltä. Muuten kaikki on hyvin, kunhan muistaa missä järjestyksessä ja miten päin tabut ottaa. Kaikki sujuu loistavasti täälä vanhuuden ja viisauden kodissa. Täälä me olemme, Kaunolla on naapuri huone ja Matille on varattu Yläkerran sviitti.

13.4.2009 8:54  Surullista, mutta totta(ko)

Vanha kettu saa liikaa huomiota niin tässäkin, ei olisi aihetta, kommenteissaan tuskin koskaan mitään asiaa edistävää, annetaan kellua omissa liemissään.
Blogistilla on yhtenä aiheena ahneus. Tämän päivän teemana onkin varallisuuden uudelleenjako, ne jotka kykenevät, ottavat kaiken saatavilla olevan, osa jää kokonaan ilman, yhteiskunnan kahtiajako on huolestuttava ilmiö. EU:n ja Suomen valtion jakopolitiikka on vinoutunutta, tukimarkat eivät kohtaa todella tarvitsijoita, ne jotka osaavat ja kehtaavat kahmivat rahat liiveihinsä, sama trendi näkyy myös kunnallishallinnossa, seuratkaa vain valppaasti, mutta mitään ette voi.
.

13.4.2009 10:55  surullinen myös

Juuri noin se menee, kuin "surullista mutta totta" toteaa. Varallisuuden uusjako tapahtuuu joka ainoa kerta, kun näitä talouden isoja muutoksia tapahtuu. Toiset joutuvat lähes velkavankeuteen. Saalistajat porskuttavat entistä paremmin. Osalle kustannusten halpeneminen merkitsee siis vain iloisempaa elämää. Arvot mitataan uudestaan tai havaitaan, ettei niitä sitten oikeastaan ollutkaan. Joku vanha kettu jatkaa silti vain suunsoittoaan vähätellen elämää. Jokainen kertokoon omasta puolestaan , mitä lisäarvoa tässä elämälle ja yhteisölle kykenee tuomaan. Esittäköön sen muita parjaamatta muita ja mieluummin omissa nimissään.

13.4.2009 11:15  Kauno Kyvykäs

On ihmeellinen kyky dementikoilla ajoittain muistuttaa normaalia ihmistä. Tuntuu, ettei ajatuksissa ja toiminnoissa ole mitään vikaa, kunnes viiden minuutin kuluttua täydessä vauhdissa kohti rovaniemeä kalustokaupoille. Äkkiä ollaan perillä ostajat outoja tuttuja, jopa perikuntaa. Mitä älykkäämpi dementikko, sitä uskomattomammat tempaukset.

Hyvää joulua toivoo rakas ystävänne Kauno

13.4.2009 12:43  vanha kettu

Kyllä todellakin vanha kettu vähättelee elämää ja vähät piittaa toisista. Mitä muuta tälläiselle minun elämälleni voisi tehdä, jonka kirurgit ovat pilanneet.

13.4.2009 13:43  Unelias

Älä ole katkera vanha kettu. Ei se nyt ainakaan näiden kommettien heittäjien vika ole sinun vaikeutesi. Kaikkea hyvää sinulle vain. Ihmettelen vain agressiivista suhtautumistasi. Se vain on niin, että " niin metsä vastaa kun sinne uukutellahan" tai jotain sinne päin.

13.4.2009 14:02  VANHA KETTU

Jos blogisti kirjoittaa tekstiä niinkuin ei itse olisi kyseisiä tapahtumia ikinä kokenut tai ollut järjestelemässä niitä, niin onko siinä jotain väärää, jos siitä antaa hiukan palautetta. Lukekaan Mollilan teksti, kerran ja vielä mahdollisesti toisen kerran ilman minkään värisiä lasia, niistä kyllä joka kertaa tulee selväksi viesti; toiset ovat tunaroineen asiat, mutta kunpa olisi tehty niin kuin Mollila sanoo, niin asiat etenisivät. Ei paljon huvita kirjoitella tänne, siirryn takaisin englannin kielisille Formula 1 sivuille.

13.4.2009 14:33  Juhani

Kauno Kyvykäs: 12.4. klo 21.32 ja 21.40
Sähköpostini on juhani.eilola@kurikanseutu.fi

13.4.2009 14:45  surullista

Onpa lapsellista puhetta taas vanhalta ketulta. Ikäänkuin yksi henkilö voisi määrätä kaikesta. Tökerö palaute ja yhden henkilön syyllistäminen kaikesta osoittaa aika paljon itse kommentoijasta. Pystyykö hän kehumaan muuta kuin itseään ja mistä silloinkaan? Parempi onkin, että menee urheilukisoja seuraamaan. Siellä saa vapaasti huutaa ja haukkua maksusta ja luvan perästä. Aina tulee aivan huono olo Ketun juttujen takia kun muut puhuvat kutakuinkin asiaa.
Hyi olkoon.

13.4.2009 14:48  kommentti

Olen ollut kiltti koko elämäni,
olen pyyhkinyt jalkani ja pessyt käteni,
olen tehnyt läksyt ja kasvioni, olen täyteen kerännyt.
Miksi en ottanut heti kakkupalaa?
Miksi en varastanut siskon viikkorahaa?
Olen ollut hiljaa koko elämäni,
olen pedannut sänkyni ja pessyt hampaani
olen tullut ajoissa ja pysähtynyt aina punaisissa valoissa.
Miksi en kiilannut ja vetänyt välistä?
Miksi en antanut muiden kärsiä?
Olisiko tullut aika heti korkki aukaista?
Olisiko tullut aika soittaa Helenalle?
Olisiko tullut aika paksu bertta laukaista?
Olisiko tullut aika..
Olen ollut mukava ja syönyt kalaa,
olen nauranut mukana ja itkenyt salaa,
olen nostanut maljan ja aamulla, muistanut jokaisen kaljan.
Miksi en ottanut silloin Helenaa?
Miksi en riisunut hametta ja tangaa?
Olen raatanut myöhään ja hikoillut,
olen kumartunut ja kuudesti kuollut,
olen ollut vapaa ja kurkkinut, maailmaa selkien takaa.
Miksi en tehnyt mitä halusin?
Miksi en lyönyt heti takaisin?
Olisiko tullut aika heti korkki aukaista?
Olisiko tullut aika soittaa Helenalle?
Olisiko tullut aika paksu bertta laukaista?
Olisiko tullut aika..
Olisiko käynyt niin,
olisiko käynyt niin,
olisiko käynyt niin,
olisiko käynyt niin,
olisiko käynyt niin,
Missä on se valta, joka puuttuu kansalta?
olisiko käynyt niin, että kokkosi on poltettu?
Olisiko käynyt niin, että vihtaasi on kustu?
Olisiko käynyt niin, että sinua on huijattu?
Olisiko käynyt niin.

13.4.2009 15:19  tohtori

Onko Apteekki tänään auki.Pitääs hakia vähän lääkitystä.huh,huh

13.4.2009 15:23  ihmettelevä

Vanha kettu oli taas kerran oikeassa. "Surullista", poltti hihansa ja näytti mistä on kysymys. Kun on aivan selvä, että kettu on hyvä taiteilija ja kirjoitaa totuutta, niin miksi pitää hyökätä häntä vastaan väärin perustein, onko kyseessä, kateus vai mikä?

13.4.2009 15:43  suuruutta

Blogisti osoittaa suuruutta, kun antaa haukkua itseään omassa itse kustantamassaan blogissa. Hänellähän olisi omistajan oikeus ja moraalinenkin oikeus poistaa tällaiset kommentit.
On todella hienoa, että hän omalla kustannuksellaan ylläpitää tällaista kunnallisten asioiden kanavaa ja jaksaa tehdä alustuksia keskustelun ylläpitämiseksi. Kunhan vain kommentoijat jaksaisivat samalla tavalla keskittyä asioihin.
Henkilöiden sättimiset, oli kohteena sitten blogisti tai joku muu, ei koskaan johda mihinkään kehittävään vaan vie koko keskustelua pitkäksi aikaa väärille ja hyödyttömille urille.

14.4.2009 7:34  Närhenmunat

Meidän yhteisössämme on vakiintunut tapa haukkua ja pilkata yksittäisiä henkilöitä.Mielestäni se kertoo ainoastaan siitä ettei räksyttäjillä ole ainoatakaan järjellistä ajatusta hankaliin asioihin. Alasammutaan jokainen toivon ajatus .Toinen vahva teesi om että Blogistin olisi pitänyt yksin hoitaa kaikki Kurikan asiat.Liitoksen jälkeiset henkilöstön palkkaharmonisointiasiat hoidettiin Lammin ja Mäen sekä johtavienvirkamiesten klaanissa.Yhdellä kertaa 200-700 e per työntekijä , heistä kaikki ylintä porrasta ja itse esittämässä jakoa.Jotta näin hyvin pienessä piirissä se asia on hoidettu eikä juuri muilta kyselty.

14.4.2009 16:17  En ymmärrä

En ymmärrä, kun asiantuntijatietämys on on runtattu näillä sivuilla alimpaan helvettiin ja nyt rutistaan kun kaksi amatööriä on ratkonut pitkän linjan teknisen päällikön ja leipurin asiantuntemuksella kahden, yhteensä lähes tuhannen hengen organisaation sulauttamisesta syntyneita palkkausongelmia.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini