Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mikä meitä velvoittaa?

Perjantai 10.4.2009


Ainoa velvollisuus

 

Turha on selittää.

Turha on pelätä tulevaa tuntematonta.

Ei ole muuta tietä kuin turvautua omiin edellytyksiinsä, omiin vaatimattomiin kykyihinsä.

Jokainen kykenee saavuttamaan sen mitä haluaa ja mitä tarvitsee.

Selitykset eivät vie meitä eteenpäin , vaan ainoastaan oma halumme jatkaa.

Se on ainoa velvollisuus.

 

Luottamusmiesten velvollisuuksista

 

Luottamusmiehen ja -naisen tärkein velvollisuus on puolustaa edustamansa yhteisön etua.

Ennen muuta sen  pitäisi tapahtua kokonaisvaltaisesti ja yhteisöllisesti.

Yksittäisen henkilön tai tahon subjektiivisen etuuden puolustaminen harvoin palvelee koko yhteisön etua. Vääryyksien oikaiseminen on asia erikseen.

Parempi olisi siksi tehdä yhdessä isoja linjauksia ja siinä päättää toimintatavoista ja sitten käytännössä toteuttaa nuo toimet linjakkaasti.

Tiedän tämän puheen kuitenkin olevan täyttä teoriaa ja ensimmäinen kansalaislähestyminen yleensä murtaa ylevän päättäjän jykevän selkärangan. meksiko_2009_005.jpg

Meksiko City on moni-ilmeinen ja -arvoinen metropoli. Kukaan ei ei tiedä onko siellä 20, 30 miljoonaa vai enemmän asukkaita. Yhteisölliset ongelmat ovat hiukan toista luokkaa kuin Suomessa tai Kurikassa. Talouden menestys ja ihmisten tyytyväisyys ja onnellisuus ei näytä kuitenkaan kulkevan käsi  kädesä. Kuvassa  yleisen kuntoilupäivän pyöräilijöitä ja väkeä Mexico Cityn keskustassa.

 


Kommentit

10.4.2009 23:19  Think

Näinhän sinä yleensä käy kuten Blogisti ennustaa. Yksikin muutos ja jo sen mahdollisuus nostattaa kiivaan puhelinrumban valtuutetuille ja lautakuntienjäsenille. Mikään ei saa muuttua sillä silloin menee kaikki hyvä aiemmin tehty pilalle.Blogistille kommentoisin että hyvinvointi ja taloudellinen menestys kulkevat kylläkin osin käsikädessä. Ihmisen onnellisuuden kokemus taasen on subjektiivinen kokemus joka ei ole sidottu maanosaan tai kulttuuriin.Onnelleisuus on olotila joka syntyy monesta osatekijästä. Terveenä työtätekevänä ja kohtuullisesti toimeentulevana mahdollisuus onnellisuuteen on moninkertainen verrattuna Mexico City slummeissa asuviin. Olisiko niin että näit siellä ihmiset onnellisimpina ja iloisimpina siksi että itse koit hyvääoloa lomailijana vapaana työvelvoitteista.Hyvässä seurassa laatuaikaa viettävä näkee siis itsekkin asiat kauniimpina.Menestystä tiellesi

10.4.2009 23:30  Vihreä

Näin ilmastomuutos aikana heitän kysymyksen.Kuinka monta hehtaaria pitää viljellä öljykasvia biopolttoainetta varten,että suihkukone vie lomailijat esim. Meksikoon viettämään laatuaikaa.

11.4.2009 6:28  Ikivihreä

Hyvä kommentti vihreältä.
Tosin koneet kulkevat, käytetään niitä tai ei. Yhtä hyvä , ellei parempi kysymys olisi, johon oikeasti voisimme vaikuttaakin. Pitääkö edellen kehittää kutakuinkin kannattamattomia pikku lentolinjoja, niinkuin Rengonharju? Ja vain siksi, että muutama herra ja rouva kansanedustaja tai isoöky saaa muutaman minuutin aikaedun hteiskunnan kustannuksella. Ympäristöeduuliset rautatiekuljetukset liikkkuvat puolityhjinä samaan aikaan. Ynpäristö maksaa Seinäjoen imagosta aika isosti. Kurikan kaupungin osuus on merkittävä. Kuka saisi päätökseen muutoksen? Ei muuta kuin kansanliikettä pystytämään. Katsotaan kuinka vihreästi käy?

11.4.2009 7:56  Happamia sanoi Kettu

Voisi myös heittää kysymyksen , Miten paljon maapallon tilaa parantaa se että Kurikkalainen tai yleensä me Suomalaiset jättäisimme lentomatkat väliin? Matkailu on helkutin mukavaa puuhaa.Kun kietää muutakin kun paskatunkiota kotoparkilla on mahdollisuus oppia näkemään muutakin kuin malkan veljensä silmässä.

11.4.2009 9:50  Kaukaa

Konsultteja on näissä kommenteissa ryöpytetty ja varmaan aivan aiheestakin. Paljon mainetta meni edellisen nousukauden aikana, kun kaikki kynnelle kykenevät ja kykenemättömätkin pistivät pystyyn konsulttitoimistoja.
Aika on kuitenkin pudottanut pois pelkät tyhjää jauhavat ja ihmisiä viihdyttävät konsultit ja nykyisin on esimerkiksi Hausilla ja muilla isoilla koulutusjärjestöillä korkealaatuisia kouluttajia/konsultteja. Heillä on paljon kokemusta eri organisaatiosta muutosten toteuttamisesta.
Työskentelen itse työpaikassa, josa muutosten käsittelyssä on käytetty konsultteja vetämään työryhmiä. Olemme itse suunnitelleet henkilöstön kanssa muutokset, mutta se onnistuu paremmin, kun vetäjänä on joku ulkopuolinen. Jos vetäjä on liian läheltä vaikkapa joku esimiehistä, syntyy jännitteitä ja epäluuloja tarkoitusperistä ja muutokset yleensä torjutaan.
Kyllä hyviä konsultteja löytyy, kun kyselee kuntaliitolta tai sellaisilta kunnilta, joissa niitä on käytetty.

11.4.2009 10:39  Kauno Kyvykäs

"Hyvän" konsultin kuuluu antaa vetämälleen ryhmälle ylemmyyden tunnetta ja menestyksen makua "tärkeästä" projektista, jossa touhutaan. Vaikkakin on saatu kasaan yhteisön ylivertaisesti "paras tiimi", "hyvän" konsultin kuuluu antaa kokonaisuudesta sellainen kuva, jossa touhu ei etene ilman konsultin omaa ylivertaisuutta. Tällä tavalla "piisaa puuhaa ja askarta" pidemmäksi aikaa.
"Hyvä" konsultti pystyy venyttämään yksinkertaisenkin asian pitkään ja mieluusti venyvään, aikatauluun sopivaksi.
Minne on "huonot" konsultit menneet,...

11.4.2009 11:31  ystävä

Täytyy olla Kaunon katkeruuden takana omakohtainen kokemus konsultiksi pyrkimis ajaltaan. Kauno, etsi sinä varmaan mikään huono konsultti olisi ollut, koska tunnut tietävän kaikki vippaskonstit millä konsultti voi jymäyttää. ÄLÄ OLE KATKERA, kyllä päivä vielä paistaa. T. Lohduttava ystäväsi

11.4.2009 11:52  Tuskimpa

kurikkalaisten tarvitsee olla miespolveen huolissaan sen paremmin hyvistä kuin huonoista konsulteista.
Kauno Kyvykkään tapaiset viisaat pitävät siitä huolen. Valitettavasti ulkopuolinen osaaminen kiertää myös paikalliset yritykset, eikä vain kuntaorganisaatiot.
Yritteliäiden kurikkalaistenkin kannattaa siirtyä ja sijoittaa seuduille, missä kilpaillaan osaamisella ja arvostetaan osaajia.
Täällä blogissakaan ei kannata tuhlata enempää ajatuksia tulevaisuuden varalle.
Harmaantuvan väestön kiikkustuolipaikatkin kannattaa rakentaa tästä lähtien väliaikaisina parakkitiloina, etteivät jää ulkopuolisten rasitteeksi sen jälkeen, kun viimeisetkin asukkaat ovat ikuisilla leposijoillaan.

11.4.2009 12:14  Juhani (Kurikanseutu.fi)

Onneksi on olemassa muitakin jotka uskovat Kurikassa olevan osaajia.

Voisimmeko tehdä kokeen. Järjestetään ideointikilpailu vaikka kaupungin toimesta. Jonkinlainen kaupungin ulkopuolinen raati arvioisi kilpailuehdotukset ja sen jälkeen ne julkaistaisiin referoitaviksi tänne.

Arvostettaisiiko voittajia vai painettaisiinko voittajatyöt maan rakoon?

11.4.2009 13:32  Atvailija

Saatat olla Juhani oikeilla jäljillä. Saattaisivatkohan esittämäsi epäilyt maanrakoon painamisesta liittyä kateuteen?
Onhan tunnettua, että siirryttäessä itä-länsiakselilla kateuden luonne muuttuu. Idemmäs mentäessä ei ole niinkää väliä sillä, onko itsellä mitään, vaan tärkeintä on että toisella on kuitenkin vähemmän. Jokainen ymmärtää helposti minkälaiseen kehitykseen tällainen kadehtiminen ennen pitkää johtaa.

Perinteisesti länteenpäin siiryttäessä kateus on aktivoinut kadehtijoita menestymään kadehtidittavia paremmin.

Kateuden kohteena voivat olla niin hyvin maalliset kuin henkisetkin saavutukset. Kuntayhteisö on erinomainen temmellyskenttä kateuden voimille.

Nyt näyttää siltä kuin nämä itäisen kateuden piirteet olisivat levittäytyneet jo Pohjanmaalle asti. Pohjalainen, kurikkalainenkin näyttää usein vajoavan
saamattomuuteen ja toisten kadehtimiseen. Aikaansaanokset eivät ohjaa toimintaa. Yksilöt ja yhteisö eivät kykene iloitsemaan yhteisestä menestyksestä. Tärkeimmäksi näyttää nousevan se, kuka on aloitteiden tekijä. Kun oma ryhmä tai itse ei olla aloitteen tekijöinä, käytetään kaikki voimat toisten aloitteiden väheksymiseen ja tyhjäksi tekemiseen. Sulkien saalistajat eivät kuitenkaan huomaa, että tällä menolla sulkia kertyy kovin vähän kenenkään hattuun.
Onko pohjalainen eteenpäin pusaava kateus kadonnut voimavara?

11.4.2009 14:01  Kauno Kyvykäs

Kauno ei ole koskaan halunnut konsultiksi, Kauno on konsultiksi aivan liian rehellinen. Kauno on näissä elämän pyörteissä nähnyt yhtä ja toista.
Eräs kummallisin piirre yritysmailmassa on yritysvakoilun pelko, toki aiheellinen. Siinä vaiheessa yritysvakoilua on turha pelätä ja syytellä omaa porukkaa, jos firmassa pyörii konsulttilauma tutkimassa yrityksen asioita. Täytyy yrityksen johdon olla todella naivia porukkaa, jos se kuvittelee, ettei firman tietoja käytetä muualla hyödyksi. Tietoja ei tarvitse erikseen myydä, siirtyy ne palkkioiden kylkiäisenäkin aika kätevästi.
Ainahan voi kaapata potenttiaalisen yrityksen tai perustaa oman ja käyttää hyödyksi toisilta saatua salaista tietoa.
Jos se on kateutta, kun tuo esille arkipäivän mädännäisyyttä, niin johan on kateus muuttanut muotoaan.
Ei tykkää varikset, kun raatoa haudataan.

11.4.2009 14:29  Luottamushenkilön tehtävä

Kun ajattelee sitä, mikä on luottamushenkilön tärkein tehtävä, niin on se ilman muuta siinä, että luottaa viranhaltijan valmisteluun ja osaa sitten tehdä hyviä päätöksiä.

11.4.2009 17:35  Taitaa olla niin,

ettei KK ole ainakaan edennyt kadehtimalleen konsulttiuralle. Lausumiensa perusteella epäilen, että on edes tavannut koskaan elävässä elämässä asiantuntijatyöläisiä. Sen kunhan mesoaa lämpimikseen!

11.4.2009 17:39  Atvailija

Kyvykäs vahvistaa omassa 14.01 kommentissaan tosiasia, etteivät hyvätkään ideat kypsy välttämättä sulkeutumalla umpioon.

Tämän vuoksi nykypäivän yrityksen vahvuus piilee usein monipuolisissa verkostoissa.

11.4.2009 18:53  Ihmettelijä

Kuinka luottamusmies sittten voi tehdä hyviä päätöksiä huonosta valmistelusta? Mitä tehdään luottamusmiehellä, joka pelkästään luottaa? Sehän on kumileimasin. Turha edes olemassa.

11.4.2009 19:29  Konsultoitu

Täällä joku kehui konsultteja hyviksi ulkopuolisiksi vetureiksi yrityselämässä. Turhan usein vain käy niin, nämä sankarit keskittyvät yhteen tai kahteen asiaan firmassa, luovat uusia mittareita eli byrokratiaa ja kuittaavat palkkansa, häipyvät ja nauravat partoihinsa. Teimme armeijassa piruuttaan, kun olin patterin toimistoalikessuna, konttoristimopsin kanssa muutaman tällaisen ylimääräisen täytettävän kaavakkeen, joilla ei ollut käytännössä mitään tekemistä minkään kanssa. Niitä oli kuulemma täytelty hiki hatussa vielä tämän konttoristini lähtiessä siviiliin. Aikaa kului joutavaan byrokratiaan.

Kokonaisuuksien hahmottaminen on jonninjoutavia yksittäisi pankkiryöstöjä paljon tärkeämpää. Jos vasen käsi tekee oikein, mutta oikea jalka vipottaa miten sattuu, se voi näyttää tvistiltä, muttei sillä eteenpäin mennä.

Menestyksen historia on ollut aina avarakatseisten ihmisten historiaa. Siis ei kapea-alaisten tempuntekijöitten.

Trainers Housen kouluttajissa näkyi välittömästi yt-neuvottelut. Taso laski niin, että rimaa ei oltu edes laskettu, vaan suorastaan viskattu järveen. Satun tietämään, ihan omakohtaisesti.

11.4.2009 19:40  19.29

Päteeköhän näissäkin asioissa sanonta
"Sitä saa mitä tilaa." On tietenkin harmillista, jos omat kyvyt eivät riitä edes tilaamiseen.

11.4.2009 20:10  Konsultoitu

Joskus - olen kuullut kerrottavan - on jopa käynyt niin, ettei ole saanut mitään, vaikka tilasi. Tällä kertaa hinta oli kyllä niin suolainen, että siihen olisi pitänyt jotakin vastiketta saada ja kuulijakunta oli valitettavasti sen verran tasokasta, että lähes kuka tahansa olisi pystynyt vetämään paremman setin kuin tämä kyseinen konsultaattori.

11.4.2009 20:19  kommentti

Nää vihreät jotka kadehtii jonkun lentämistä, on aika turhaa.
Suomen asukasluvulla ei tään pallon ilmasto paljon muutu.

Mihin aihe-alueeseen näitä konsultteja nyt eniten tarvitaan ?

Kaikenlaista tietoa on nykyään saatavissa rajaton määrä ihan ilmaiseksi.
Kaupungilla on virkamiehiä jotka voi tätä hyödyntää.

11.4.2009 21:10  Kauno Kyvykäs

Kaikki jotka ovat ruokkineet eläimiä tietävät, kuinka vaativaiseksi ne tulevat jos niitä ruokkii liian hyvin.
Kuinkako tämä liittyy konsultteihin, sitä voi jokainen tykönään miettiä.

11.4.2009 21:21  Oletpa hyvinkin oikeassa 20.19

Kurikassahan on tuplamiehitys. Voidaan toimia, kuten entisessä poliisivitsissä.

Toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa.

Mihinkäs tässä konsultteja tarvitaan? Kysympä vaan.
Mutta, hetkinen, mitenkäs tämä keskustelu lipsahti jälleen näihin konsultteihin ja heidän tekemisiinsä? Mikä olikaan aihe?

11.4.2009 21:42  kommentti

Kehitys- ideaa .
Koulutoimi.

Kurikka ensimmäinen Suomessa !
Koulukiusaamisen nollatoleranssi.
Mahdollista toteuttaa , asian esilläpito toistaminen kouluissa ja medioissa. (kertaus on opintojen äiti)

Olis kohtuullisen positiivinen asia.

Kurikan pelletti- tehdas ?
Valtion apuja ?

Jatkakaa................

11.4.2009 23:42  Totisesti

Kurikas koulukiusaamisen lopettaminen on sula mahdottomuus, hitonmoinen kateus ja suvaitsemattomuus aikuisten välillä johtaa suoraan lapsiin ja sillä selvä. Pitäs vissiin laittaa ensin kaikki aikuiset koulunpenkillä, palauttaa Jokipii karttakepin varteen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini