Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Valosta on kaikki tullut

Torstai 9.4.2009 klo 6:44


Valosta olemme kaikki tulleet

 

 

Se mikä olisi tullut oppia, on kaikki ollut suoraan omien silmiemme edessä. Ei olisi muuta tarvinnut, kuin katsoa avoimin mielin.

Kaikki ei ole ollut kovin kaunista, mutta kuitenkin niin selvää ja kirkasta.

Kun saa etäisyyttä katsoa, on helpompi nähdä mikä askel on parasta seuraavaksi ottaa.

Se meitä lopulta johtaa, mistä olemme kaikki tulleet.

 

Paljon valoa

 

Suomalaiset eivät ole kovin extroverttistä kansaa.

Se tarkoittaa vain sitä, että ulospäin suuntautuminen ei ole niitä kaikkein vahvimpia puoliamme, ainakaan verrattuna esimerkiksi meksikolaisiin.

Kai se näkyy jo yksin siinä, että meidän juhlapukumme on tumma, synkkä ja vakava. Heillä on juhlapuku samanlainen kuin mielensä, avoin ja valkoinen.

Lähestyminen heiltä tapahtuu avokämmenet edessä eikä kädet nyrkissä, niinkuin meillä usein.meksiko_2009_299.jpg

Kuten kuvasta näkyy, hääkansalla on Meksikossa valkoiset puvut ja suupielet ylöspäin.  Minä ainakin toivoisin positiivista otetta ja asiallisia kommentteja asioista näihinkin blogeihin.  Niitähän ne toki enimmäkseen ovat olleetkin. Joku oli haukkunut minuakin naismaiseksi. Otan sen kyllä kunnianosoituksena. Ei sen väliä mitä kirjoitetaan, sehän kertoo jotain vain kirjoittajasta. Siksi jaksankin uskoa, ettei näitä kommentteja kukaan sekoita blogieni varsinaiseksi mielipiteiksi. Niin että terveisiä vain valon maasta Meksikosta.

 

 


Kommentit

9.4.2009 8:59  Hilpeällä mielellä

Mukavaa että olet taas maisemassa. Taitaa päteä vanha Hämäläinen sanalasku:

'Häistä on tultu, eikä verinaarmua ?!'

9.4.2009 9:00  :))

HÄRMÄLÄINEN !

9.4.2009 11:14  Kauno Kyvykäs

Onko kaikki meskaliini varnasti haihtunut pois, on valo aidompaa. Meidän Meksikon Matin toivottaa kaikki blokisurkimuset tervetulleeksi kotiin.

9.4.2009 15:14  Jurvan Kynäilijä

Matti, on paljon parempi olla naistenmies, kuin miesten mies:)

Meksikolaisnainen on oma rotunsa, mutta toivottavasti ei heidän polviin potkiva kirpakkuutensa ikinä globalisoidu näille kunnaille.

Tässä on puhuttu ummet ja lammet. Totuus taitaa olla, että Kurikan (siis uuden koko Kurikan ja koetetaan nyt me vanhakurikkalaisetkin tajuta, että kaupunki on pirun paljon isompi kuin kolme kuukautta ja 9 päivää sitte) etu on, että lähdetään jo proaktiivisesti tekemään asioita kohti seuraavaa nousukautta, joka - väitän - on jo viimeistään lokakuussa. Tässä on eurovaalit välissä, muttei Ruotsin kruunukurssin heikkeneminen iankaikkisesti sveduja auta. Eikä Svedu ole edes mikään maailman kapitaalivaltio tai merimahti.

Kun kello on pyörähtänyt yhden vuoden ympäri, maailma näyttää ihan eriltä, mitä nyt. Rikkaat on edelleen rikkaita ja osa köyhistä kenties vähän köyhempiä, mutta kokonaisuus tuskin paljoa on muuttunut. Siihen uuteen todellisuuteen kannattaa nyt varautua tonttipolitiikalla, vuokra-asuntopolitiikalla, vastaanottohalli (sekä Jurva että Kurikka) -politiikalla. Vapaisiin palveluihin ei pysty suljettu sektori kuin ohjaamaan ja antamaan raameja ja ne on oltava myös kunnossa - siis koko kaupungissa. Jos hommat hyvin hoidetaan, niin itäinen ja läntinen Kurikka on kohta "mesta paikka", kuten Matti Nykänen sanoisi. Siis alue ja asuinympäristö, jonne voisi juurtua.

Tuskin moni on uusia veronmaksajia vastaan.

9.4.2009 17:26  Kurikan kaupungin talous näyttää valoa

Kurikan kaupungin taloudessa on valoisaa. Ilmajoen kunnanjohtaja kertoo paikallislehdessä, ettei kunnan budjettia tarvitse avata, minkä puolet Suomen kunnista joutuu tekemään. Tilinpäätöksen mukaan Ilmajoen kunnan nettoinvestoinnit olivat 5milj.euroa ja vuosikate 2,2 milj.euroa. Vuosikate ei kata poistoja puhumattakaan investointeja.
Kurikan kaupungin vuosikate oli 10milj.euroa ja poistot 3 milj. sekä nettoinvestoinnit 5,4 milj. euroa. Täten Kurikassa on se harvinainen tilanne, että nettotulot ylittävät sekä poistot että investoinnit, mikä on ihannetilanne, jottei kunta velkaannu. Tähän pääsevät vain harvat kunnat Suomessa. Edelleen ylijäämä 7,3 milj.euroa menee aikaisemmin kertyneiden 40 miljoonan euron ylijäämän päälle.
Täten tuntuu omituiselta tässä blogissa pitkin talvea esiteyt vetoomukset ja kysymykset, miksi Kurikan budjettia ei ole vieläkään avattu. Se tietenkin on totta, että selittävänä tekijänä ovat osinkotulot. Asia on kuitenkin niin, että samanlaisia euroja ne ovat kuin esim. verotulot.

9.4.2009 19:40  Kaukaa

Hienoa, että taas keskustellaan asioista ja vielä positiivisella mielelläkin. Pitkästä aikaa taas itsellekin tuli innostusta kommentoida.
Kurikassa on oikeasti mahdollisuudet selvitä, mutta se edellyttää kuitenkin kriittistä suhtautumista nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen. 17.26 kommentin luvut kertovat vuodesta 2008. Tosiasia kuitenkin aina vain on, että kaupungin vuoden 2009 talousarviossa lähes 10 miljoonan euron osingot ja liittymisen porkkkanarahat on pantu käyttötaloutta kattamaan. Yli 10 miljoonan investoinnit aiotaan rahoittaa velalla. Kun nyt ainakin yhteisöverot romahtavat ja työttömyys on mahdoton , on varmasti syytä huoleen. Tulevat arviot pitää koskea tätä vuotta eikä mennyttä aikaa.
Kriittinen suhtautuminen suunnitteluun ei tarkoita sitä, että uskoa tulevaisuuteen ei olisi. Päinvastoin hyvällä taloudenpidolla voidaan tulevaisuuskin varmistaa.

9.4.2009 22:27  aihe

Kyllä nämä meksikolaiset voivat olla hymyssä suin siinä vaiheessa kun pääsevät rajavartijoiden ohi USA:aan. Siinä näkee koko kansanluonteen, oltuaan tosi pitkään maassa jopa viikon.

9.4.2009 22:39  kepulaanen

Hienosti se Hannu esiintyi tuomio ohjelmassa.Hyvä homma.Taitaa kansanedustaja vaihtua Kurikassa.

9.4.2009 22:48  Mutta tarvitaan äänet!

Niin me sitten päästäisiin Hannustakin!

9.4.2009 23:45  kommentti

Videointi.

-Nostaako kynnystä kuka haluaa valtuustoihin, hyvä/huono ?

-Millä kanavalla näitä esitetään.

-Mikä on käytäntö kunnissa nykyään, ja kokemukset siitä.

-Miten toteutetaan viihdettä/asiaa.

-Hyvä päättäjä/hyvä esiintyjä ?

Kommentteja

10.4.2009 7:51  Vaali innokas

Eiköhän Hannu K alkaa EU vaaliehdokkaaksi? Menisi nyt itse näyttämään miten siellä pitää neuvotella kun on niin hyvä muita opettamaan.Minä annan hänelle ainakin heti ääneni.Tulisi koko Euroopan manner hoidetuksi.Ja Kauno Kyvykäs avustajaksi.Hyvä tulisi.

10.4.2009 9:13  KuunLija

Blogistin loman jälkeinen alkuteksti on herkkä ja hengellinen.Lieneekö Pääsiäisen vaikutusta?"Valosta olemme kaikki tulleet" Niinköhän , joskus vaikeaa uskoa.Yleisimmät kokemukset toisistamme ovat iva ,kateus ja toisten epäonnella tai traregioilla märehtiminen.
Tulevat vastaa Meksikaanit kämmenet avoimina, myös avokämmelellä voi lyödä.Kämmenensähän Nasaretilainenkin näytti opetuslapsilleen toistaessan olevansa Messias joka oli ristiinnaulauttu.Avoimeenkäteen naula oli lyöty ja keihäänisku kohtaan jossa me elävät kuunntelemme rakkaamme sydämenlyöntejä.Olivatko nämäki kasvoihin sylkevät , pilkkaavat ja herjaavat ihmiset valosta syntyneitä? He jotka hieman aiemmin kumarsivat Messiasta kun hän Aasilla ratsasti Jerusalemiin.Nämä Raamatun tekstit ovat meille joikaiselle Historiallisia tapahtumia ja taas toisille toitisinta totta.
Oman henkilökohtainen näkemykseni on että Elämä on tässä ja nyt Yksi päivä kerrallaan sillä kahta ei voi. Olen minäkin ojentanut ihmistä kohti kämmenet avoimina ja reiät sain , joskin näkymättömät.Varmin tae pysyä koossa on luottaa omaan itseensä ja kulkea omat polkunsa. Omista ajatuksistani huolimatta toivotan teille jokaisella Pitkää Perjantaita viettäville juhlallista aikaa.

10.4.2009 10:26  k

Kauno ei valitettavasti voi lähteä hannun avustajaksi EU- vaaliavustajaksi, joutuisitte raukat heitteille.
Näin poikkihenkevänä aikana voi todeta,, israelin tuhosi heinäsirkat ja jurvan konsultit. Käykö kurikan samoin. Jurvan näivetettyä raatoa ollaan kaluamassa loppuun, ilmeisesti jurvaa ei haluta tavallisten ihmisten asuinpaikaksi. Vuokrien, hoitomaksujen ja yms. maksujen kymmenien prosettien kertakorotukset kertovat halusta tuhota koko jurvan alue. Opittu on isojen poikien konstit, puhutaan suureen ääneen sarvijoesta samaan aikaan kalutaan vanhaa jurvaa muualta puhtaaksi. Kurikan liikelaitoksille tuntuu kelpaavan ilmainen raha ja miksei kelpaisi, kun kerran helposti saa. Kelpaa siinä liikelaitosten johtajien kaffuutella konsulttien kanssa ja miettiä kuvakirjoja kurikan touhuista. Melkeimpä näitä esitteitä ja muutaa krääsää voi kutsua haavemailmojen satukirjoiksi.
Seuraavia hinnankorotuksia odotellessa rakas ystävänne Kauno.

10.4.2009 11:58  aihe

Tämä Kurikan touhu on totisesti ihmeellistä Jurvaa kohtaan, muka oikealla annetaan mutta molemmilla otetaan. Onhan tietysti aina ollut niin että "rikas" rikastuu köyhemmän kustannuksella.

10.4.2009 12:17  annas aihe

pari konkreettista esimerkkiä 11.58 väittämällesi.

10.4.2009 13:37  aihe

Miksi kunnantalosta piti kalusteet viedä ennenkuin käyttötarkoitukset Jurvan puolella selvitetty, tyylikalusteet eivät missään tapauksessa kuulu Kurikan puolelle. Siinä lähtö. Lisää tulee, katsotaan.

10.4.2009 14:59  Tyylihuonekalujen vienti Kurikkaan oikea asia

Kovin on pientä Jurvan sortamista, jos ainopaksi esimerkiksi löytyy tyylihuonekalujen vienti Kurikkaan. Nythän ne ovat Kurikan päättäjien takapuolen alla muistuttamassa päättäjiä tekemään viisaita päätöksiä Jurvan asioista.

10.4.2009 15:13  aihe

Aloitettiin kalusteista! Täysin väärä teko kalusteiden vienti, suorastaan Jurvan raiskaus. Kurikan kaupungintalolle sopis paremmin kovat puupenkit tai hevoskiesit, niitä on Kurikas joskus osattu tehdä.

10.4.2009 15:42  Muka päättäjä

Tyylikalusteiden siirto Kurikkaan oli Jurvalais virkamiehen idea.Yksikään Uuden Kurikan päättäjistä ei tiennyt niiden siirtoaikeista ennen lehtijuttua Pohjalaisessa.Kuten jo aiemmin olen ilmaissut , kalusteet Kurikan kaupungintalolla ovat kuin olisi laitettu sialle silmälasit.Virkamiehet ovat päättäneet myös henkilöstön siirrot Jurvan kunnantalolta Kurikkaan! Tyhjä kunnantalo Jurvassa on virkamiesten valitsema suuntaus.Pitää näet saada uusi Kurikan kirkonkylään.Olen samaa mieltä Aiheeen kanssa.Kysymys kuuluukin , onko tarkoitua tyhjätä Läntinenosa Kurikkaa tarkoituksella viemällä sen keskusalueelta pois kaikki kuntalaisten palvelupisteet yksitellen.Jättää samalla hyvät rakennukset tyhjiksi?Tämä on kysymys jonka olen luottamusmiehenä esittänyt, vastausta ein ole saanut.

10.4.2009 15:53  aihe

Tänäpäivänä olet Sodankylässä ja toinen Kapkaupungissa niin asiat hoituu välittömästi, niin miksei toimi parinkymmenkilometrin päähän. Tarviiko Läntisen Kurikan porukat tuoda itään, tai jos halutaan näyttää kuinka ahdas kaupungintalo on, että voidaan leikkiä rikasta ja rakentaa uusi valtava talo.

10.4.2009 16:10  aihe

http://www.rantuu.fi/images/ymparisto/alicante/alicante_kaupungintalo.jpg
Täs olis vähän mallia Kurikan kaupungintaloksi Algarven kaupungintalo.

10.4.2009 16:11  aihe

Korjaan Alicanten kaupungintalo

10.4.2009 17:09  Vähän tyyliä Kurikkaankin

Ompa kova poru vanhoista mööpeleistä.
Jurvassa niitä tehdään koko ajan uusia ja niitä piisaa.

10.4.2009 17:22  toiset

ne jaksaa marmattaa ja jupista niinkuin "vanhatämmät", tehdään niin taikka näin, on helppoa olla negatiivinen ja urputtaa että miksi nyt NÄIN tehtiin, on sitten valinta kysymys haluaako pohtia asioita rakentavasti vai valitseeko arvostelun ja jälkiviisauden tien.

10.4.2009 17:25  aihe

toiset; ajattele, jos on mahdollisuuksia.

10.4.2009 17:59  Juhani

Minä vastustin Jurva-liitosta koska en uskonut Kurikan alunpitäen antavan Jurvalle yhtään mitään. Osoitin sen myös etukäteen.

Nyt täytyy sanoa että olenkin yllättynyt. Ainakin tekniikassa ja muuallakin tuntuu olevan tosi myönteinen kehittämisajattelu vallalla Jurvan suhteen. Sarvijoen kehittämishanke suorastaan yllätti. Ja aika nopeasti mielestäni on puututtu myös kunnallistekniikkaan. Ensi viikolla aletaan rakentaa Kyntäjäntietä - lyhyt pätkähän se on, mutta seuraavana on vuorossa Koulutie. En näe missään minkäänlaista välintpitämättömyyttä Jurvaa kohtaan ja se yllättää vielä enemmän.

Olen vakavissani. Jos virkamiehet säilyttävät sen vakavuuden Jurvaan suhtautumisessa joka on ollut nähtävissä nyt muutaman kuukauden, niin jurvalaisilla ei ole mitään pelättävää. Tarkoitus on ainakin hyvä. Minä tiedän sen koska katson sitä läheltä. Ja olin sentään kaikkein kovin epäilijä.

10.4.2009 18:19  Kauno Kyvykäs

Jurvalaisille yrittäjille on tarjottu vuokratiloja lunastettavaksi, oikein huippuasiantuntija arvioinut hinnat. Kyseessä onkin todellinen huippu kusettaja, uutta pystyy rakentamaan samaan hintaan ja eräissä tapauksissa halvemmallakin. Seuraavaksi varmaan alkaa varmaan rakennusluvilla kusettaminen, mikäli joku jurvan alueelle erehtyy jotakin rakentamaan.

10.4.2009 18:19  Odottavan ajan

sanotaan käyvän pitkäksi.

Kauanko pitää vielä odotella kuntaliitoksen totetumista arvioivan toimikunnan ensimmäistä raporttia?
Saisimme virallisen arvion kuntaliitoksen totetumisesta. Voitais kommentoida sen jälkeen.

10.4.2009 18:27  Kyvyt esiinKauno K

Kun et näe ympärilläsi kuin kusettajia ja kuohittuja, niin ole hyvä ja esittele vaikka yksi yleistä hyväksyntaa ja kannatusta saava kehittämishanke päivässä täsä blogissa.

Vai onko sinultakin jo viety?

10.4.2009 19:13  Juhani

Kenen tahansa "kusettaminen" on rumaa. Samoin syyttömien nimeäminen "kusettajiksi". Se kummasta on kulloinkin kyse, täytyy arvioida itse edes omassa sydämessä ja pyrkiä tekemään parannus.

10.4.2009 19:24  eko teko

K; Jos on alkanut WC:ssä käynti tarve lisääntyää niin voit Vapaasti valita kumpaanko terveyskeskukseen varaat ajan, kyllä lääkkeet löytyy, voit myös samalla kysyä itsellesi jotain muutakin.

10.4.2009 21:47  Mistä valoa?

Mikä estää pohjalaista, kurikkalaistakin näkemästä valoa ja katsomasta avoimin mielin tulevaisuutta?
Aikoinaan meitä on pidetty suoraselkäisinä ja rehellisinäkin toimijoina.
Mikä meihin on mennyt. Miksi itsetuntomme on niin heikko, että nykypäivän yhteiskunnassa välttämätön sosiaalinen kanssakäyminen rajoittuu useilla kanssaeläjien panetteluun?
Kauno Kyvykäs ei edusta yksin tätä pohjalaisen kattilan mustaa kylkeä.

Pohjalaisten, myös kurikkalaisten osaamispääoma on niin vaatimaton, ettemme selviä ilman maakunnan ulkopuolisia apuja. Osaamiatasoltamme olemme maakuntana häntäpäässä.

Kurikan työttömyys on hypähtänyt vuodessa yli kolmeentoista. Kehittämispäällikkökin sai kyseenalaista julkisuutta asian tiimoilta valtakunnan pääuutisissa.

Ilman elinkeinoelämän, metali- ja kalusteteollisuuden tietoperäistä kehittämistä suuri osa nykyisistäkin työpaikoista on uhattuna seuraavan kymmenen vuoden aikana. Työikäiset joutuvat hakeutumaan työn perässä muihin maakuntiin.

Tätäkö haluamme?

Meiltä pohjalaisilta vaaditaan voimakasta asennemuutosta, mikäli haluamme pitää maakuntamme ja kuntamme vireinä ja elinvoimaisina.

Nykyisellään ulkopuolinen viisaus kiertää meidät kaukaa. Miksikö. Haukumme meille välttämättömät ulkopuoliset asiantuntijat etu- ja takakäteen. Epäonnistumista pahempaa näyttää olevan heikolle itsetunnollemme se, että onnistumme ulkopuisen avun turvin. Tuskin on pelastusrenkaan heittäjä ehtinyt poistua, kun aloitamme jopa tilaajina pelastajan haukkumisen ja solvaamisen paikallisen ja maakuntalehdistön suosiollisella avustuksella.

On vaikea kuvitella, että osaajat hakeutuvat tällaiseen pimeyteen.

10.4.2009 22:14  eko teko

Seitsemän hyvää ja kahdeksan kaunista, siinä se koko juttu on. Jos ei valoa löydy muuten niin pitää ottaa taskulamppu, ota ja mene muuttamaan perusluonnetta ja vahvistamaan itsetuntoa, tulee muuten hiki.

10.4.2009 22:15  Juhani

Hyvä teksti. Kaikki ei kuitenkaan ole kiinni vain osaamispääoman puutteesta. Kurikassa on paljon kansalaisia joilla ei ole koskaan ollut edes mitään mahdollisuutta tuoda esiin luontaista osaamistaan, keksintöjään ja ideoitaan. Ei ole olemassa mitään foorumia josta asioita voidaan poimia aivan oikeasti käsiteltäviksi. Ulkopuolisten tarjousten pyytäminen joka ainoasta asiasta vain vähentää entisestään näitä mahdollisuuksia ja osaamispääoman kasvua.

Jossakin on ikäänkuin tulppa. Tulpan toisella puolella on paljon Kurikan kannalta tarpeellista energiaa, mutta joku voima pitää tulppaa paikallaan eikä kaikki potentiaali pysty purkautumaan hyödylliseen käyttöön. Ehkä se tulppa on ihmisluontoon kuuluva kateus, usko siihen ettei meistä kenestäkään ole mihinkään... ei ainakaan muista kuin "minä itsestä".

Ulkopuolisen apuun pitää turvautua, mutta kohtuudessa omaa luovuutta ja voimaa tappamatta ja tätä ulkopuolisen osaamista kunnioittaen. Ehkä ulkopuolista kannattaisi pyytää käsittelemään kurikkalaisten henkisiä ongelmia jonka takia meiltä puuttuu täysi tuki toinen toisillemme ja toistemme yrittämiselle.

Ja onhan se itsehillintä on toinen ongelma. Me voisimme pysyä paljon tiiviimmin tukemassa kurikkalaisia tuotteita ja kurikkalaista palvelua. Voisimme tukea kaikin tavoin naapurin yritystä niinkuin jossain muualla tehdään.

Tai sitten kaikki tuo mitä kirjoitin on utopiaa emmekä me kurikkalaiset oikeastikaan pysty tuottamaan yksin mitään järkevää. Mutta sitä enemmän meidän pitäisi pyytää apua joiltakin "suurelta psykologilta". Vai olisiko aika näin pääsiäisen aikaan kokeilla esimerkiksi ihan pyytää "kaiken Luojalta" sitä apua oman suhtautumisen korjaamiseen. Valkeuden lisäämiseen.

10.4.2009 23:03  Kauno Kyvykäs

Nämä suuren viisauden omaavat huipputietäjät ovat täyttä paskaa. Nämä viisaat tietäjät kulkevat kupilta kupille syömässä valmista evästä. Heti, kun tulee vastaan tyhjä kuppi tai pitäisi ottaa vastuu jostakin, viisaat häipyy muualla. Jos nämä viisaat olisivat niin viisaita, kun väittävät olevansa ei maan asiat olisi päin tuhkaluukkua.
Näistä viisaista tulee eittämättä mieleen entisajan kylähullut, jotka kulkivat talosta taloon ja kuljettivat juoruja mukanaan.
Juorut valittiin kyläpaikan mukaan, mitä sopivampi juoru, sen parempi trahteeri.

10.4.2009 23:04  Kauno Kyvykäs

Nämä suuren viisauden omaavat huipputietäjät ovat täyttä paskaa. Nämä viisaat tietäjät kulkevat kupilta kupille syömässä valmista evästä. Heti, kun tulee vastaan tyhjä kuppi tai pitäisi ottaa vastuu jostakin, viisaat häipyy muualla. Jos nämä viisaat olisivat niin viisaita, kun väittävät olevansa ei maan asiat olisi päin tuhkaluukkua.
Näistä viisaista tulee eittämättä mieleen entisajan kylähullut, jotka kulkivat talosta taloon ja kuljettivat juoruja mukanaan.
Juorut valittiin kyläpaikan mukaan, mitä sopivampi juoru, sen parempi trahteeri.

10.4.2009 23:15  Juhani

Tehdäkseen jotakin järkevää ei tarvitse olla huipputietäjä. Aika monen yrityksen on laittanut käyntiin joku muu kuin huipputietäjä. Kuulin että Jurvankin teollistumisen olisi aloittanut joku vankilasta vapautunut vanki joka oli siellä opetellut vähän veistämistä...

Tämä vanki on varmaan ohittanut aikaansaannoksissaan aika monta huipputietäjää?

10.4.2009 23:35  Mistähän

löytyy se vankila-kundi joka hommaa kurikkaan ABC myymälän, ja ajantasaistaa kurikan palvelut tältäosin, ilmajoen, ylistaron, teuvan tasolle?

10.4.2009 23:44  Kurikassa saa bensaa

Ei mistään. Kurikassa saa kyllä bensaa, jos tarvitsee. Sitäpaitsi onhan Kurikassa Tokmanni - kuten Ilmajoella, tosin pienempi.

11.4.2009 0:41  vanha kettu

Seinäjoella ei ole Tokmannia! ABC:kö on todellisen Kurikan tae, kyllä Kurikka on oikea ja aito Kurikka ilman ABC myymälääkin.

11.4.2009 2:40  jj

Ennen vanhat huonekalut myytiin laihialaisille.
Nykyään ne annetaan kurikkalaisille ilman.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini