Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tuska on epävarmuudessa

Keskiviikko 25.3.2009 klo 0:03


Epävarmuus on tuskallista

 

Riskejä pitää ottaa, se on täysin selvä asia.

Odottaminen on vaikeaa ja tuskallista.

Vasta silloin ymmärrämme oikein tekemisen merkityksen, kun annamme odottamattoman tapahtua.

Kun tällainen odottamaton ihme tapahtuu, sen unohtaminen ei ole kaikkein helpointa eikä mukavinta. 

Mutta epävarmuus on silti kaikkein kauheinta ja tuskallisinta.

 

Kauhajoki valitsi johtajansa

 

Onnea uudelle Kauhajoen kaupunginjohtajalle.

Valintaprosessi oli sivusta katsoen enemmän kuin epätavallinen.

Valtuutettujen arvotukset valinnan suhteen ovat tietysti aina henkilökohtaisia, enkä tiedä syvistä syistä sen enempää. Sivullisena voi kuitenkin vetää monia yksioikoisiakin johtopäätöksiä lopputuloksen suhteen.

Politiikan tekijöitä ei arvosteta, ei edes poliitikkojen itsensä parissa.

Huomiotta jäivät Hautalan mittavat kansalliset ja kansainvälisetkin henkilö- ja verkostosuhteet. Merkittävät kokemukset kansanedustajana, kuntaliiton hallituksessa ja erilaiset lukuisat, monipuoliset ja vaativat luottamustehtävät. Loistava testituloskin arvioitiin kutakuinkin tyhjäksi. Miksi sitten testattiin? 

Voi perustellusti kysyä, menettikö Suupohja mitään tuon päätöksen myötä?

Mahdoton on välttyä arvioinnilta, että politiikassa mukana olosta taitaa olla pääsääntöisesti harmia jos aikoo edetä uralla ja elämässä. Kuka kohta enää haluaa päättäjäksi ja kansalaisten likasangoksi.

Ainakin pään pitää olla umpiluuta.vuosi08_0852.jpg

Lasse Hautala on menestynyt vaaleissa hyvin. Pormestariksi olisi tullut valituksi ilman muuta. Kaupunginjohtajaksi pääsyyn pitää olla yli puolet valtuutetuista takana.  Estikö kaverien kateus valinnan? Taitaa olla niin, että yksi miinusääni vastaa kahta plus-ääntä. Kun olisi hajuton ja mauton eikä mitään mieltä mistään, eikä ainakaan eri mieltä kenenkään kanssa pärjäisi varmaan parhaiten valinnoissa


Kommentit

25.3.2009 1:55  esko r

Tässä asiassa olen blogistin kanssa samaa mieltä,Hautala olisi ollut hyväksi Kauhajoelle.Nyt vaan kysäisen blogistilta,mitä hyvää Pekka Heikkilä on tuonut uuteen Kurikkaan valtuuston pj:na?Miksi esitit ja perustelut vielä hukassa?Matti,logiikka muistuttaa näitä Speden naisjuttuja..haloo..sentään insinööri..vai kuinka se menikään..

25.3.2009 7:47  Holtiton

Kauhajoki on valintasa tehnyt ja aivan laillisesti, annetaan asian olla täällä Kurikassa. Parempi olisi keskittyä Kurikan talouasioihin, mutta eipä paljon tullut "villoja" eilisessä blogissa talousaasioista. Onko niin, että parempi on väistellä tärkeitä asioita ja "keskustella" naapurin persoonista ja yleensä aidan seipäistä.

25.3.2009 8:30  Hautalan hyvyyden korostamisella ymmärrettävät perustelut

Olisikohan blogin pahan maun syynä se, että valittu kaupunginjohtaja on Kurikasta lähtöisin ja hakennut johtajaksi tänne, mutta ei kelvannut. Nyt tietyusti helpottaa, kun voi perustella valitsematta jääneen Hautalan hyvyyttä. Hänellä on kieltämättä ollut viime aikoina epäonnea, kun lisäksi putosi eduskunnastakin. Olen samaa mieltä blogistin kanssa, että hänellä on hyvät yhteiskuntasuhteet, joita kansanedustajana olisi tarvittu. Hänethän pudotti kansanedustajaksi noussut Mieto, jonka suhteet kohdistuvat eri piireihin.

25.3.2009 8:32  Amalia

Esko r taas 1:55 kommentoimassa ja rakentavalla tyylillään tottakai. On sen Heikkilän täytynyt ainakin jotain saada aikaan, kun on ansainnut tuolta eskoparalta noin pitkät vihat.

25.3.2009 8:58  ??

Onko Kurikkakaislähtöisen Kuja-Lipastin valinta Kauhajokelainen tapa lämmittää suhteita Kurikkaan päin? Tuleeko ehkä yhteistyötä lisää?

25.3.2009 9:56  ujo

Mietaahan ei ole pudottanut ketään vaan päinvastoin nostanut mennessään yhden edustajan keskustalle. Koettakaapa laskea. Alkeellista matematiikkaa.

25.3.2009 11:22  Ilkka-lehden lukija

Kehitysjohtaja Hannu Alanen näköjään harrastelee mielipidekirjoittelua Etelä-Saimaa -lehteen. Miksei se kirjoittele sepustuksiaan tänne?

25.3.2009 11:25  karhu

Miksi pitää lähteä heti valinnan jälkeen moittimaan ja mollaamaan Kauhajokisten Kaupunginjohtaja asiaa. Antaa Keijon näyttää mikä on miehiään. Matti, älä sinä lähde sörkkimään Kauhajokisten asioihin luulis että Kurikassakin ja Jik:ssä olis sinulla tarpeeksi asioita hoitaa. Ei kurikkalaisille kuuluu Kauhajokisten "kateudet"(jos nyt yleensä siitä oli kyse), Kurikassa on omasta takaa sellainen mylläkkä että siinä on jo tarpeeksi hommia.

25.3.2009 11:37  aihe

Olikos Alanen ennen Kurikkaa Lappeenrannas Elinkeino- ja matkailuyhtiö Selman toimitusjohtaja (suht nopea lähtö)

25.3.2009 11:51  kommentti

Alasen kirjoitus nyt vain ei kosketellut ,just Kurikkaa.
Pitäisköhän siltä kieltää kirjoittaminen.
Voi yhen kerran....:)

25.3.2009 12:02  Kauno Kyvykäs

Kauhajokiset ovat todella viisaita ihmisiä.
Kaupunginjohtajan valintakin todistaa ylivoimaiset hengenlahjat, vain todellisten älyn jättiläisten mieleen juolahtaa valita kurikkalainen kaupunginjohtajaksi.
Antakaa arvoa henkisen ylivoimaisuuden aatelille.
Huippuja kannattaa aina kunnioittaa.
Kauhajokiset konsultiksi tärkeisiin asioihin.

25.3.2009 12:19  En sano

Teillä on Paavo Tyrväinen. Kuinka monessa kunnasa se Paavo on jo ollutkin ?Olisitte hiljaa Kauhajokisten valinnoista.

25.3.2009 16:43  Netistä kaivoon

Luin sen Alaseen kirjoituksen. En tullut kyllä hullua hurskaammaksi, mutta ei kait ollu tarkootettukaan mulle.

25.3.2009 18:21  pesukarhu

Minkähänlaisilla silmälaseilla näitä blogeja luetaan? Itse en havainnut tämän päivän blogissa mitään mollaamista. Aivan asiallista pohdintaa.

25.3.2009 20:40  Hannu Alasella on vapaa oikeus valita, missä hän kirjoittaa mielipiteitään

Hannu Alasella on mielipidekirjoitus Etelä-Saimaa lehdessä. Luin sen, kun täällä joku on lukenut sen eikä kertomansa mukaan ymmärtänyt sitä. Kirjoitushan koski kuntien elinkeinoyhtiöitä ja niiden ongelmia sekä talouden että henkilöstön rekrytoinnin suhteen, joten tämä tiedoksi asiaa ymmärtämättömälle. Kun täällä joku ihmettelee, miksei hän kirjoittele mielipidekirjoituksia täällä Kurikassa, niin voi kysyä, että olisikohan syy siinä, että miksi hän virkamiehenä lähtisi näin riitaisessa pesässä tekemään mielipidekirjoituksia. Ehkä hän on katsonut aiheelliseksi vain hoitaa tehtäväkuvauksensa mukaista työtään

25.3.2009 21:12  Meille täällä riittää

kun toisen paikallisen aviisin "toimittelija"l lietsoo lehdessä, positiiviseen tyylinsä, ...omitusta erittäin omituista, ja surullista, no kuka mistäkin "tyydytyksensä"saa, onneksi tilasin Jurvan sanomat.

25.3.2009 21:44  Ujo

Eikö blogistillakin ole vapaa oikeus kirjoittaa mistä haluaa? Kukin kirjoittakoon mistä haluaa.

25.3.2009 21:54  Hyvä lehti

Tuli tosiaan tänään Jurvan Sanomat ja täytyy kyllä sanoa, jotta on kaupungin läntisellä osalla hyvä aviisi. Oli tuhti paketti ja palio asiaa! Vois tilata kans, jotta sais sen joka viikko. Sielon kuulemma Kurikasta juttua vähä väliä, vaikkeivat tänne aina jaakkaa.

25.3.2009 23:51  Näkökulma

Onko se kumma jos arvioidaan Kauhajoen kaupjohtajaa.Kurikassa arvioitiin omaa valittua kaupjohtajaa " valitsitte eläkeikäisen" jne. Mielestäni Blogisti ei moittinut Keijo Kuja-Lipastia , vaan pohti poliitikon osaa ja hänen mahdollisuuksiaan hakea työpaikkaa omana itsenään. Kauhajoelta kommentti Ilkassa "kateus voitti kiimankin" kaupjohtajan valinnassa. Lasse Hautala suuntaa Brysseliin , nuori mies paljon tehtävää vielä maakunnan asioidenhoitajana.

26.3.2009 0:10  aihe

Näkökulma; Koitas lukaista uudelleen blogistin teksti, kyllä siinä kyseenalaistetaan Kuja-Lipastin osaamiset ja taidot, Hautala olis ollut joka suhteessa blogistin parempi.

26.3.2009 2:55  Kokenut

Häpeä, koko Kurikka!

Varsinkin talousosaamisellaan sekä kunnissa että seurakunnissa kunnostautunut Kauhajoen
uusi kaupunginjohtaja, kurikkalaislähtöinen Kuja-Lipasti ei Kurikkaan kelvannut.

Hävetkää siis valtuuston puheenjohtaja Matti Ollila, hallituksen puheenjohtaja Maire Lammi ja koko porukka!

Ensi töikseen Kuja-Lipasti sanoi panevansa
kaupunginjohtajana Kauhajoen talousarvi-
on uusiksi nimenomaan taloudellisista syistä.

Entä miten Kurikassa? Riittääkö edes talousosaamisen alkeita Kurikassa johtopäätösten tekoon?

Onneksi nyt kuitenkin on päästy eroon molemmista vetureista, Matti (blogifilosofi)
Ollilasta sekä Maire (joka paikan pätemättömästä) Lammista.

26.3.2009 8:05  kokematon

Hienosti haukuttu kaikki. Kuka saa elää?

26.3.2009 14:47  Muistakaa

Kurikka sai valita ensin johtajansa tarjokkaista päältä! Muut sitten lopuista, mitä jäi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini