Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Älä välitä mutta välitä

Tiistai 24.3.2009 klo 0:01


Elä vapaasti

Jotta voisi elää ja ja tehdä vapaasti ja täysipainoisesti haluamiaan asioita, on oltava jatkuvasti liikkeessä.

Ei pidä piitata piikeistä.

Ei kannata nöyristellä pöyhkeiden edessä.

Saat kuulla jatkuvasti ohjeita tekemisistäsi tai tekemättä jättämisestä. Oikein ei ole koskaan.

Mutta nöyriä kannatttaa kuulla.

Jokainen päivä on kuitenkin erilainen ja siksi elämisen arvoinen.

 

Mistä me säästämme Kurikassa

 

Seinäjoki säästää 7 M €, juustohöylällä enimmäkseen.

Tampere säästää 700 t€ yksin koululaisten ruoasta.

Takavuosien kokemukset höyläsäästöistä olivat enimmäkseen huonoja.

Kertokaapa ja kommentoikaa mistä Kurikassa voisi säästää. Vai annetaanko vain mennä?

Laskennallinen arvio pelkästään yhteisöveron tuotossa on miinus 2 M€ Kurikassa.

Yhtä paljon kuin Kurikka-Jurva kuntaliitoksen porkkanarahat.matti_323.jpg

Tässä tilanteessa juustohöylä on huono ratkaisu. Sen lisäksi, että käyttötaloudessa on saatava säästöjä, on investointeihin suhtauduttava hyvin tarkasti. Mieluummin jättää epävarma hanke kokonaan pois. Onko aivan välttämätöntä tehdä kaikki ja heti? Millainen on muuten kunnon jurvalainen perushöylä?


Kommentit

24.3.2009 1:10  Kauno Kyvykäs

Kiitos kuntaliitoksen, järjettömien pykälien, turhista virkamiehistä ei pääse millään eroon.
Taitaa olla parit miljoonat äkkiä syötynä. Vaikka raha ei tulevaisuudessa riitä tarpeellisiinkaan menoihin, niin kurikassa on pakko elättää huippu miehitystä.
Perutaan liitos.
Perustetaan kiltilänkankaalle reservaatti, jonne viedään kaikki petturit ja nikkarikeskus.
Annetaan reservaatti ja vähän rahaa kurikkalaisille.
Rahaa sen takia, jotta tulee edes vähän vahinkoa.

24.3.2009 3:47  Miksi juustohöylä ei Kurikassa sovi?

Kun blogistille juustohöylä ei kelpaa, niin olisi mielenkiintoista tietää, miten blogisti säästöt aikoo suorittaa. Pelkästään investointien lykkääminen, mitä blogisti suosittaa, ei sitä ole. Lisäksi on muistettava, että kuntaliitoksen yhdistämissopimuksessa on vakanssit säilytettävä viisi viuotta. Kun Seinäjoki suorittaa 7 miljoonan euronsa karsinnan juustohöylällä, nin mikä erooa Kurikalla verrattuna Seinäjokeen?

24.3.2009 7:03  Tarkka Markka

Blogisti on tainut tippua jo kärryiltä.Investoinnista on jo tehty ehdotuksia niiden lykkäämisestä.Otappa aikaskuluksi selvää mitä,koska kuka?Täällä kirjoitetaan ittestäänselvyyksiä totuutena.Matokuuri on tulossa se on selvä.

24.3.2009 7:05  Matti Ollila

Hei
Kiitos kommentoijalle palautteesta juustohöylän suhteen, se oli hyvin aiheellista.
Artikuloin itseäni varmaan riittämättömästi ja turhan lyhyesti.
Totesin vain, että kokemukset juustohöylästä ovat olleet hiukan huonoja. Takavuosina investointeja pienennettiin "kynällä" arvioiden liian pieniksi, eli muka aiottiin toteuttaa niukempana juustohöyläten. Lopulta kävi niin, että hankkeista tulikin sitten monin verroin kalliiimpia alkuperäiseenkin arvioon verrattuna.
Käyttökulujen, eli käytännössä palkkojen osalta tilanne on sikäli ongelmallinen, että monissa töissä tarvitaan sitä läsnäoloa työpaikalla ja poissaolo vaikka lomarahojen muuttaminen lomaksi aiheuttaa vain toisen henkilön palkkaamisen tilalle, eli ei synny säästöä.
Mikäli työtehtävä sallii runsaita poissaoloja työpaikalta, on kyse silloin tehottomuudesta ja uuden organisoinnin tarve koko tehtävässä ja sen kuvauksessa ja työn tehostamisessa on ajankohtainen. Takavuosien runsaat ennenaikaiselle osaeläkkeelle siirtymiset toivat kaikkein eniten tehottomuutta työhön. Eli 20 tunnin työviikko on kokemuksien mukaan leikillisesti sanoen pelkkää hupia, eikä hyödytä työnantajaa juuri ollenkaan.
Tahdoin siis lyhyesti sanoen vain todeta, että juustohöyläilyssä on isoja, todettuja ongelmia. Minulle kyllä kelpaa säästönä sekin, jos ja kun asia organisoidaan tavoitteen mukaisesti.
Jatketaan siis keskustelua asiapohjalta

24.3.2009 7:48  Atvailija

Juustohöyläys on nykyisessä tilanteessa käyttökelvoton keino, koska sen käyttö mieluumminkin jähmetyttää rakenteet nykyiselleen. Kunnissa on vihdoinkin
ryhdyttävä arvopainotteisesti uudistamaan palvelurakenteita ja toimintatapoja.
Keskityttävä oikeisiin asioihin ja karsittava turhat pois.

Kurikassahan voidaan siirtyä "vuorolukuun".

Entiset hallinnot (Kurikka/Jurva) hoitelisivat asioita vuorokuukausin.
Tämahän on mahdollista kuntajakolain mukaankin. Säästyisi tuplahallinnon kulut.

24.3.2009 7:49  Uno

Tarkalta markalta kysyisin, mitä päätöksiä säästöistä on tehty ?
Hän tuntuu olevan hyvin perillä asioista.

24.3.2009 8:03  Arkirealisti

Nyt sitten rintamat kasaan. Täälläkin puhutaan säästötavoivoista, onko juustohöylä hyvä vai mennäänkö rakenteisiin. Ensiksi koulutusta ja koulutusta, kokonaisnäkemystä kaikille, ylilyönnit romukoppaan. arkinen työ käyntiin. Myös Jikki samaan rintamaan siellähän tehdään "suuria" kuntataloutta koskevia päätöksiä, samoin keksusairaala, ammattikorkea jne. Reviirinsä vartijat kuriin ja komentoon, dektoriajattelu julistettava pannaan, hillitön ja hulvaton rakentaminen tarkasteluun, kustannusarviot alunperin oikealle tasolle (tekniikan asia). Töitä kyllä riittää onko tekijöitä. Kaikki keinot käyttöön, myös juustohöylä. Koulutusta, koulutusta, varaa ei ole löysäilyyn.

24.3.2009 9:06  Kauno Kyvykäs

Varmaankin vuorottelut kelpaisivat, tämä nimittäin tapahtuisi täydellä palkalla.
Kannattaisi vielä ottaa yhteyttä johonkin konsulttifirmaan ja sitäkautta hoitaa koko ruljanssi. Nämä konsultithan voisivat jäädä paimentamaan vahdinvaihtoa. Toinen konsulttiporukka laskemaan paljonko tuli säästöä, kannattaa ottaa konsulttien kytkökset huomioon, tulee enemmän säästöä.
Asia ehdottomasti hoidettava luottamuselimissä kuntoon, saadaan konsultit asialle ja rahaa asiat säästyy.

24.3.2009 11:04  vanha kettu

Kauno Kyvykkäällä täytyy olla joko suvussa tai tuttavapiirissä konsultteja, koska kokoajan kirjoittaa konsulttien tarpeesta.

24.3.2009 13:48  Jupe

Nyt sitten on jo Kauhajoella luvattu repiä talousarvio auki. Muistamani mukaan Kurikassa kerrottiin joulun alla, ettei sellaista voi tehdä. Eikös talouspäällikkö näin sanonut. Mitäs me Kurikassa tehdään nyt sitten?

24.3.2009 15:23  Rakennushankkeiden syynääjä

Tietääkö kukaan mitä isolle investoinnille/yhteiskoulu kuuluu, onko museoviraston lausunto vasta ainutta konkretiaa vai joko hanke on urakkalaskennassa ? Mikähän on kustannusarvio, vai onko se nyt niin tarpeellinenkaan meinaan kustannusarvio ? Hiljaista on ollut hankkeen ympärillä ja sehän enteilee isoja kustannuksia.

24.3.2009 16:29  Kauno Kyvykäs

Ei ole konsultteja suvussa, mutta vanha leikattu kollikissa on lemmikkinä.
Kissa leikattiin, kun se työnteli vanhoja kettuja, ei pysynyt asiassa.

24.3.2009 18:50  Näyttää siltä,

että atvailijan ehdotus säästökeinoiksi saa hiljaisen hyväksynnän? Mitä nyt jotkut kuohitut ikeyksittään letkauttelevat.

24.3.2009 21:05  NÄIN SE ON!

Kurikka on E-P:n kolmanneksi suurin kaupunki, kun sai Jurvan väkiluvun siihen "korvallen". Maata ja mantua ja muutama rakennettu seinäki tuli siinä sivus. Mutta niistä ei nyt puhuta. Äkehet rasvattihin ja maksut nostettihin - jurvalaasillen. Laitettihin ne kunnanviskalit vielä kurihin, jotta tänne töihin. Saavat heräätä aioos! Sitte valtion porkkanarahat putijetoitihin emäkirkokylän komiaksi tekemisen kunniaksi, isoommalle enempi - uures Neuvostoliitos. Niin, no se paskaränni Jurvasta Kurikkahan saa rahaa, mutta äläkää luulko, jotta solis sen jäläkehen ilimaasta, tai otamma forttumit pois parista putsariputken pyörittäjäpumpusta, niin kyllä jo rupiaa pian alamäes kiinnostohon maksaa flaskuojasta, mitä pyyrethän. Nottei huku... tiäkkö mihinkä. Niin, mikä koulutusmäki siälä muka on? Tänne kirkolle se kuuluu!
Ja Jurva saa olla niin kauan, ku siitä on jotaki hyötyä kurikkalaasillen, eres polovenkylääsillen. Sitte saa kuihtua lopunki, surkia käpykylä ja saarahan hyvät plantaasit ynnä halamesmaita, joillen kesämökkiä teköhön ja kalaa pyytämähän. Eikö näin oo, sanokaa oikiat kurikkalaaset. Eikö näin oo.

24.3.2009 21:50  tuho

UHO!

24.3.2009 22:52  Kauno Kyvykäs

Viekää tuhkatkin pesästä, mutta ihan paskatkin pöntöstä, hyvin kepaa kaikki.
Ei kuulemma maksakkaan paljon mitään, ihan vain toverillisessa hengessä tapahtuu, tämä paskan kanssa läträäminen. Todellinen lottovoittaja on tällainen, tavallinen jurvalainen ulosteentuottaja. Kelpaa kohta jätösten kiitää halki uuden, upean suurkunnan. Tällaita ei pysty aivan tavallinen konsulttikaan oivaltamaan, tarvitaan todellinen kyky.

24.3.2009 22:56  Kauno Kyvykäs

Piti olla niin kovasti haltioissaan asiasta, jotta aivan kirjoitusvirheitä pukkaa.

25.3.2009 7:15  Vanhastakurikasta

NÄIN SE ON. Vaan jos se olis näin, niin Kurikka olis oikiasti moraalisen rappion pesä. Huomenillalla sitä mitatahan Sarvijoella. Mutta kyllä ne paskakki silti johonki pitää vetää...

25.3.2009 23:57  Akka

Kauhiaa paasoota Näin so on. Hävetkää pöyrööt vaikketta varmahan osaa eres , siihen tarvittaa aivoja. Olisn pitänyt ottaa kurin mukahan , kun täälä on niin mitättömiä äijiä.

26.3.2009 15:49  Jurvan Kymppi

Kestä ny sitte näitä vanhoja akkoja, tappaakkaa ei sovi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini