Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Koskettavat kokemukset

Maanantai 23.3.2009 klo 0:03


Koettelemukset koskettavat

 

Kokemukset elämässä voivat olla ikäviä, ankarampia kuin äkkiseltään luulisikaan.

Oman oppimisen ja kouliintumisen kannalta ne ovat kuitenkin välttämättömiä.

Jokainen kokemus päästää meidät lähemmäksi unelmiamme.

Siksi pitää vain tyynesti asettua omaan minänsä nurkkaukseen ja verhota itsensä uskon ja toivon viitalla.

 

Elämässä on muutakin kuin työtä

 

Kaikki harrastavat jotain. Toivottavasti muutakin lajia kuin soffaperunana olemista.

Yksi mielenkiintoinen harrastus on moottorikelkkailu.

Se ei ole ollenkaan niin yksinkertaista ja helppoa kuin oudompi voisi kuvitella.

Tervetuloa kokeilemaan  hän, joka sellaista uskoo.matti_315.jpg

Pieni huilitauko on välillä pakko pitää. Kädet väsyy, hiki lentää ja tarkkaivaisuutta vaaditaan, jos meinaa uralla pysyä. Meno ei todellakaan ole mitään kirkkokööriköröttelyä. Melkoinen sissi on, joka  päivänkin päästelee yhteen syssyyn. Olo on muutaman tunnin rääkin jälkeen aika lailla mäntätty ja raukea. Kokemus on koko vartaloa koskettava.matti_297.jpg

Kurikassa on kohtuullisen hyvät kelkkareitit. Lakeuden moottorikelkkailijat ovat tehneet parhaansa, jotta urat kulkisivat pois asutuilta paikoilta.  Tarkoitus on elää sovussa ja hyvässä yhteistyössä maanomistajien kanssa. Enimmäkseen urat kulkevat sähkölinjojejn alla. Toimintaa on monen kunnan alueella.


Kommentit

23.3.2009 0:25  eko teko

Turhaa touhua koko moottorikelkkailu paitsi ammattityössä, bensaa palaa ja kakstahti koneet saastuttaa tosipahasti. Ei kannata ylistää että hiki lentää, lähtee juoksulenkille niin sieläkin hiki lentää, mutta omasta pakoputkesta ei tule niin pahoja saasteita.

23.3.2009 10:18  tosikko

Turhaa touhua on Formulat, ylensyönti, elintasosairaudet, nautiskelu ja kaikki mikä on kivaa. Oikea ekoteko on mennä perinteiseen hautaan. missään tapauksessa ei polttohautauksella saa saastuttaa ilmaa. Lentämisen pitää lopettaa samoin kuin paskan puhumisen. Ei muuta kuin linnunlaulun kuuntelu on sallittua, sekin mahdollsimman vähin naamanliikkein.

23.3.2009 10:33  Elämää on muuallakin Suomessa kuin Kurikassa

Onko moottoriurheilu oikeaa urheilua ? Entäs laskettelu, hissi vie ylös ja painovoima alas.
Ai niin , eihän teillä raukoilla siellä lakeuksilla ole kunnon mäkeä. Maata on vähän että se on tasaisena . Meillä täällä Itä-Suomessa riittää maata laittaa vähän rypyllekkin.

23.3.2009 10:45  tosikko

Täällä Etelä-Pohjanmaalla ei taida olla kuin naamat kurtussa. Terveisiä vaan It- vai oliko se Itä-Suomeen. Pientä huumoria.

23.3.2009 11:43  vanha kettu

Löytyykö Neste ja Fortum Saarion vaaralistalta?
Nämä yhtiöt ovat Saarion vaaralistalla

Maanantai 23.03.2009 klo 08:09 (päivitetty ma 08:39) Kauppalehti
A
A
KUVA: Ari Leppä

Sijoittajakonkari Seppo Saario listaa sanomalehti Kalevassa joukon suomalaisyrityksiä, joiden määräysvalta on vaarassa ajautua pois Suomesta. Näiden yhtiöiden kurssitasot alkavat olla Saarion mielestä jo liiankin huokuttelevia suurille ulkomaalaisille sijoittajille.

Seppo Saario vertaa maailmantalouden tilannetta nyt jäävuoreen törmäämiseen. Hänen mielestään osakkeiden lisäksi myös raaka-aineiden, kuten öljyn hinta on tullut rajusti alas.

- En ole koskaan kokenut mitään tällaista ja olen sentään ollut mukana ja seurannut sijoituselämää viisi vuosikymmentä, sanoo useita sijoitusoppaita kirjoittanut kanslianeuvos Seppo Saario, 70.

Hän vertaa maailmantaloutta loistolaiva Titaniciin, joka törmäsi 1912 jäävuoreen.

- Maailmantalouskin vuotaa nyt monesta kohtaa, mutta eihän se tietenkään uppoa kuten Titanic. Kupla tyhjenee, mutta laiva pysyy pinnalla.

Saarion mukaan lähin vertailukohta voisi olla 1930-luvun lama, jos sotavuosia ei oteta lukuun.

Hän pelkää, että Suomessakin pörssikurssit ovat pudonneet niin alas, että moni pörssiyhtiö on hyvin houkutteleva kohde yritysvaltaajille. Saario ei ymmärrä pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) puheita siitä, että yhtiöiden ei pitäisi näinä aikoina maksaa osinkoja.

- Jos yhtiö ei maksa osinkoa, kurssi putoaa liian alas. Alhaiset pörssikurssit houkuttelevat paikalle valtaajia, jotka ostavat hyvän yhtiön pilkkahintaan pois. Suomalaisomistus pienenee entisestään, Saario korostaa.

- Koko Suomessa toimintaa harjoittava Suomen Terveystalo meni äskettäin tuolla tavoin ulkomaisiin käsiin. Olen lähes varma, että yksityisten lääkäripalveluiden hinnat nousevat omistajavaihdoksen seurauksena. Suomen autokatsastusasemat ja Helsingin pysäköintiluolat ovat siirtyneet ulkomaisten sijoittajien omistukseen ja asiakkaille hinnat ovat tuplaantuneet.

Saarion mukaan suomalaisyhtiöistä ovat vaaravyöhykkeessä ainakin Amer, Huhtamäki, Nokia ja UPM Kymmene.

- Jos tulee reilu tarjous yli nykyisen alhaisen pörssikurssin, esimerkiksi 50 prosenttia, niin myyjiä löytyy ja yhtiön saa helposti haltuunsa. Esimerkkinä voisi olla Nokia. Jos sen kurssitaso on nyt kahdeksan euroa, niin tarjoamalla osakkeesta 12 euroa, myyjiä löytyy.

Nokian markkina-arvo on yleisessä osakkeiden kurssisyöksyssä tippunut noin 34 miljardiin euroon. Viidenneksen osuuden yhtiöstä saisi seitsemällä miljardilla eurolla.

Vaikka myyntihinta todennäköisesti nousisi valtaustapauksessa, maailmalta löytyisi helposti vaikka kymmenen miljardia euroa.

- Viidenneksen äänivalta Nokian osakkeista riittäisi hyvin yhtiön hallitsemiseen, koska omistus on niin hajallaan, muistuttaa Saario.
Pohja ei ole vielä näkyvissä

Saario ei lähde arvioimaan, koska pörssikurssien alamäki taittuu. Ensin pitää Yhdysvaltojen asuntojen hintojen putoamisen pysähtyä ja toiseksi yritysten pitää saada rahoituksensa toimimaan kohtuullisin ehdoin eli yritystodistusten kauppa elpymään.

- Pohja ei ole vielä näkyvissä. Isompi todennäköisyys on, että menemme vielä alaspäin. Yhdysvalloissa kurssilaskun pohjaa tuskin on vielä nähty. Toisaalta yritysten lainapapereiden kauppa käy hyvin, kun korot ovat erittäin korkealla.

Esimerkiksi pörssiyhtiö M-realin joukkovelkakirjalainasta saa Saarion mukaan 40 prosentin vuosituoton.

- Velkakirjoja kannattaa tässä tilanteessa ostaa, koska ne ovat jonossa ennen osakkeenomistajia, jos yhtiö menee konkurssiin. Toisaalta en usko M-realin konkurssiin ollenkaan; ei Metsäliitto päästä sitä kaatumaan.

Saario kertoo, että hän on viime aikoina ostanut kovin vähän osakkeita. Omien sanojensa mukaan hänellä on "sekalainen salkku sijoituksia" kuten pörssiosakkeita, Etf-indeksiosuuksia, sijoitusrahastoja, private equity -sijoituksia, kiinteistöjä ja sijoitusasuntoja.

Saarion mukaan osakesäästämistä harrastavien suomalaisten kannattaa sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat oman alansa markkinajohtajia.

- Osakkeet ovat olleet pitkässä juoksussa tuottavin sijoitusmuoto. Valtio ja perheet ovat hyviä omistajia. Niitä kannattaa peesata. Herlinit eivät myy Konetta, Voipiot Vaisalaa eivätkä Paasikivet Kemiraa tai Uponoria. Sama tilanne on Ahlströmissäkin.

Kauppalehti

23.3.2009 12:25  Ronner

No jopa oli.

23.3.2009 14:47  Kauno Kyvykäs

Edelleen, kurikan kehitys on jurvan hävitys.
Tuskin jurvalaiset, kuntaliitoksen yhteydessä, halusivat antaa jurvan kunnan omistukset kurikkalaisen roskafirman omistukseen.
Elämän pahimmat koettelemukset syntyvät uskosta pettureiden ja huijareiden puheisiin

23.3.2009 14:52  Stop

Seinäjoki leikkaa aluksi 7,0 miljoonaa euroa, höyläten joka puolelta. Ehkä vasta alkua sielläkin. Entäs Kurikassa, julkisuudessa on vain ilmoitettu, että jokin keittiö tarvitsee 200.000 euroa ja kuulemma urheilukenttä 500.000 euroa, niin , että Kurikassa on tultu ulos vasta lisämäärärahojen tarpeella. Kova kunta Kurikka, aikoo varmaan elvyttää koko Suomen.

23.3.2009 21:13  Keijo Kuja-Lipasti Kauhajoen kaupunginjohtajaksi

Keijo Kuja-Lipasti voitti Lasse Hautalan äänin 20-15 ja hänestä tulee Kauhajoen kaupunginjohtaja. Minusta tulos oli hyvä, kun valintaan vaikutti pätevyys eikä politiikka

23.3.2009 21:42  vanha kettu

Kauhajoen kaupunginjohtajaksi viimesenpäälle hyvä ja kunnollinen mies ja kaikenlisäksi mikä parasta minun luokkakaverini. Onnea Keijo.

23.3.2009 22:02  Vaaka

Olipa tarjolla Kurikkaankin. Nytpä syntyi mielenkiintoinen tilanne seurata, menettikö Kurikka kenties jotain!
Onnea ja menestystä Keijolle!!

23.3.2009 22:05  Niin sen piti mennä -niin se meni

Paljon onnea keijolle kauhajoen kaupunginjohtajana. Ja Lasse Hautalle Euroehdokkaana.

23.3.2009 22:10  Loistavaa !

Kujalipasti viihtynee Kauhajoella eläkkeelle saakka. Nyt on muilla ehdokkailla aikaa hankkia vaikka se korkeakoulututkinto tai jotain kokemusta henkilöstöjohtamisesta.

Niinkuin blokisti muutama päivä sitten loihe lausumaan: Hyvä onni on aina työn tulos.

23.3.2009 22:24  Aina Tarkka

Muistatkos Vanha Kettu, eikös se ollut juuri Keijo, jolla oli koulussa kaikkien muiden puolueiden jäsenkirja taskussa, paitsi SKP:n, jota ei siihen aikaan saanut pelkästään tilaamalla. No se oli sitä 60 lukua. Onnea Keijolle joka tapauksessa.

23.3.2009 22:39  kriitikko

Täytyy sanoa, jotta nyt möhli Kauhajoki pahemman kerran. Ei se toki ole Keijon vika. Mutta onpa Lassella suhteet valtakunnan tasolle. Kuntaliiton hallituksen jäsen ja vaikka mitä. Etevä, nuori, esiintymiskykyinen mies. Kyllä politiikanteon saa lopettaa, kun siitä näkyy olevan vain haittaa. Kyllä Lassena vetäytyisin Eu-vaaleista kokonaan. Politiikkakaverit kadehti ja petti pahan kerran. Parempi mies hävisi nyt. Näin on pakko sanoa.

23.3.2009 23:12  vanha kettu

kriitikko; lueppa, Aina Tarkan, kommentti ja ota opiksesi Hautala, kuntaliiton hallituksen jäsen ja vaikka mitä, Keijopa oli lähes kaikkien puolueiden jäsen ja maataloudesta tiesi kaiken, jopa lepikon harvennuksen jos Saarelan Ossi määräsi Keijon menemään rehtorin juttusille, ilmeisesti Kontiolla oli vajavaiset tiedot lepikon harvennuksesta. Kyllä se Keijo oli ja kiljun käyttämisestä tuli etikkaa.

12.1.2010 11:11  mach 1

jo perkeles rutistaan kelekoosta.Tuloo turhempaaki saastetta ku kelekka eli läskisen sohova pernam paskka.Ei muutaku liipasin pohojaan ja reitille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini