Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kaikki on sallittua

Sunnuntai 22.3.2009 klo 0:01


 

Kaikki on sallittua paitsi häirintä

 

Jokainen tuntee ihmisiä, joiden tapana on vain kuitata tekemänsä palvelus naurahtamalla tai esittämällä vaatimatonta.

Aivan kuin hyvän työn tekeminen olisi heikkouden osoitus tai jotenkin sopimatonta.

He tekevät palveluksensa ilosta ja saavat siitä voimaa ja hyvää mieltä ennen muuta itsellensä.

Tuollainen energia ilmenee välittämisenä ja sillä pystyy muuttamaan positiivisesti tätä elämää. 

Sellaista työtä pitää arvostaa eikä häiritä tai ylenkatsoa.

 

Luottamushenkilöt ovat kovilla

 

Kova aika luo kovat vaatimukset päätöksentekijöille.

Päitä ei silitellä, jos ja kun joudutaan tekemään kovia päätöksiä. Erityisesti sellaisia päätöksiä, jotka koskevat kansalaisten subjektiivisia oikeuksia.

Niihinkin päätöksiin joudutaan jossain kunnissa menemään.

Toivoisin, että Kurikassa voitaisiin yksimielisesti päästä eteenpäin järjellisissä säästötoimissa, jotta ei kansalaisten palvelutuotanto vaarannu miltään osin.

 

Miksei etene ?

 

Kaukolämmön ympäristö vaatisi nopeasti toimia, etenkin kantatien puoleisen ilmeen kohentaminen alkaa olla kiireesti tarpeen.

Olen ymmärtänyt, että suunnitelmat alueen siistimiseksi on Kaukolämmän puolesta hoidettu.

Kaavaratkaisuistako on kiinni eteneminen?

Ympäristölautakunnassa on kovat pojat hoitamassa asioita. Mikä mättää kun hommat eivät tunnu hoituvan?matti_304.jpg

Tämä näkymä ei todellakaan kovasti somista Kurikan kaupunkikuvaa. Ketään osoittelematta on pakko kysyä, löytyisikö jokin kiva ratkaisu kesää vasten, jotta saadaan asia kuntoon. Kurikan ympäristöä  kohennetaan kaikin tavoin ansiokkaasti. Olen varma, että myös tämä ongelma ratkeaa kivuttomasti.


Kommentit

22.3.2009 0:30  vanha kettu

Kaukolämmön ympäristö on vain yksi kohde monesta, -liikenteenjakajat on kesällä pahan näköisiä, villisti kasvavia pöheikköjä, -sisääntuloteiden reunat rehottaa, ylimääräistä kasvustoa sielä sun täälä, (kun ajatte S.jokeen päin niin Ilmajoen Ahonkyläs siistittiin pusikot pois ja nättiä tuli). Talvella joka paikassa valtavat lumikasat peittämässä näkyvyyttä risteyksissä,- teiden ja jalkakäytävien välissä lumivallit hankaloittavat kulkua,- tiet uria täynnä, käytettäs sitä tiekarhua, kerran niin kallis vehje on hommattu. Talvellakin kaupunki on epäsiistin näköinen. Tavoite pitäis olla ympäristön ulkonäössä rökittää Jalasjärvi ja Lapua.

22.3.2009 0:39  Kurikka

...on siisti ja tosi hyvin hoidettu, pari risteystä tarvitsee valot/liikenneympyrän, saumantien ja laurintien risteys, kiireellisempänä.

22.3.2009 0:50  Joskus meinaa jopa jurppia

Hei Matti!
Liikuthan sinä Kurikan läntiselläkin alueella ainakin joskus. Astu alas PickUpista ja nappaa kuva. On niitä maisemankomentajia Jurvassakin niin, ettei tartte talvellakaan nappaskenkiä kastella, jotta kuvan saa. Siis joka kyläs, kirkonkylälläkin. Olisi julkisivulautakunnalle hommia.

22.3.2009 7:28  Vihreä

Kurikka on siisti puutarha kaupunki kesällä.Tämä nyt on taas poliittista peliä,kun HK on ympäristölautakunnan pj.
Kyllä meidän kaikkien pitää itse huolehtia ympäristöstä ja omista kiinteistöistä niin ettei tarvitse holhota.Esim minne rakennusjätteet viedään.

22.3.2009 9:40  Äiti Aurinkoinen

Ympäristölautakunnassa on kovat pojat hoitamassa asioita. Mikä mättää kun hommat eivät tunnu hoituvan?Tälläiset lausunnot kertoo paljon poliittisesta ilmapiiristä.Mistä tämä pahantahtoisuus ja negatiivisuus kumpuaa.Sitä meidän kaikkien poliittisien päättäjien pitäisi miettiä.Yhteistyötä ja positiivisuutta,kun on kaunis kevät päivä ja kesä tulossa.

22.3.2009 10:55  vanha kettu

Kyllä tämä Äiti Aurinkoisen ajattelu pahantahtoisuudesta ja negatiivisuudesta on täyttä puppua. Täytyy tunnustaa tosi asiat ja tehdä niiden eteen jotain. Puhutaan Kurikan viihtyvyydestä ja siitä miten saadaan uusia asukkaita, kaikki on pienistä ja vähän suuremmista asioista kiinni, miltä Kurikka näyttää ensisilmäyksellä sanoo paljon koko kuvan luonnissa. Jos ajattelu on kuin Isä Aurinkoisella niin ei näe muutakuin vihaa ja pahaa.

22.3.2009 11:58  kaveri

Provosoida aina voi. vanha kettu on aivan oikeassa. Ei nyt kaivamalla kannata etsiä niipahduksenaiheita.
Äiti aurinkoinen yrittää nyt manipuloida tyhjästä asiaa. Kohta ei saa sanoa pikkupoijalle, että sulla on kakka housuus.

22.3.2009 13:36  Markkanen

Olen sattumalta elänyt kulttuurimaisemien tutkimuksen ja käytännön työn liepeillä. Ala on Suomessa korkealla tasolla, ja sitä on viety eteenpäin jo ainakin parikymmentä vuotta. Asia selvä. Se mikä ihmetyttää on, että vauraillakin paikkakunnilla ollaan niin tietämättömiä ja mikä ikävämpi: sokeutuneita. Kurikan raamit olisivat lähes ainutlaatuiset hienoine, monin paikoin avoimine näkymineen ja perinteisine rakennuksineen. Mutta samalla on sanottava, että todella paljon olisi kirveellä töitä. Työhön kannattaisi nyt herätä ja ryhtyä. Ihmiset kaipaavat enenevässä määrin rauhaa ja ympäristön perinteistä kauneutta. Elinkeinonhaara odottamassa.
JK. Sovitaan kuitenkin sen verran, että kyse ei ole liikennevaloista.

22.3.2009 14:54  Aina Tarkka

Meillä on sama jäärä ollut valtuuston puheenjohtajana kahdeksan vuotta, eikä sinäkään aikana lämpökeskuksen ympäristössä ole tapahtunut yhtään mitään. Jos tarkastellaan vuonna 2000 ja nyt otettua valokuvaa ko. paikasta ei kuvissa ole muuta eroa kuin koivut, jotka ovat sisääntulotien ja lämpökeskuksen välisen pellon ojissa, ovat kasvaneet. Niin ja tietenkin I-Racingin toiminnan ja tilojen kasvu, josta viisi tähteä Jarille ja Timolle vireästä yritystoiminnasta.

22.3.2009 15:47  Mr. Walker

Valtuuston puheenjohtajanko se lämpölaitoksen markki olisi pitänyt siivota?

22.3.2009 17:15  Aina Tarkka

Ei tokikaan, mutta jos nyt vasta huomaa näin suuren epäkohdan, niin eikö oikeus ja suorastaan velvollisuus olisi ollut puuttua asiaan jo menneinä vuosina. Pitää muistaa, että nykyinen ympäristölautakunta kera puheenjohtajan on vasta asettumassa suitsiin. Ei mikään asia, varsinkaan kunnallishallinnossa, tapahdu sormia napsauttamalla. Ehdotankin, että siirretään koko laitos lähivuosina Reinikannevan taakse pois silmistä ja lähemmäksi ent. Jurvaa.

22.3.2009 17:20  Runner

Montako virkamiestä on hallinnossa? Montako luottamusmiestä? Onpa kiva luetella toisten töiksi, etenkin valtuuston puheenjohtajan töiksi kohta kaikki mikä on jäänyt hoitamatta. Lopeta nyt Aino tarkka nuo aivan täysin hölmöt syyttelypuheet. kerro itse yksikin helposti toteutettava asia tai hanke, minkä hoitaisit ja miten? Astu esiin, rohkeasti niinkuin oikein pohjalainen Mies.

22.3.2009 17:23  vihdoinkin asiaa

Aina Tarkan kanssa samaa mieltä.Vei niin sanotusti sanat suusta.I-Racingille viisi tähteä.On siisti markki sisältä ja päältä ja aina on asiakkaita pitkin maakuntaa.Kaavoittakaa viereiset pellot samansuuntaiselle yritystoiminnalle,niin niitä asiakasvirtoja saadaan maakunnasta.Lämpökeskuksen markki on tosiaan ollut 10v samannäköinen.Eiköhän se laiteta nyt vihdoin kuntoon.

22.3.2009 17:32  hyvä ajatus

Lämpökeskus tosiaan Reinikannevalle ei olisi kuljetus kustannuksia.Kuulemma on turvenevaa lisää tulossa niinistöön.

22.3.2009 17:43  Aina Tarkka

Runnerille tiedoksi, että eiköhän tämän blogin pitäjä nämä töiden luettelemisen tässä viestiketjussa aloittanut. Virkamiehiä on varmasti Kurikassa enemmän kuin tarpeeksi ja luottamusmiehiä vielä enemmän.

22.3.2009 18:13  Siivuaas

Oman markkinsa

22.3.2009 18:30  epäterkka

Lueteltaasko noita markkia. Niitä piisaa jokkon saanu huomatuksen vai ?

22.3.2009 19:05  vanha kettu

Kaikki hoitaa oman markin kuntoon, tässä on kirjoiteltu koko kaupungin ilmeestä joka on tosi tärkeää Kurikan haluttavuudelle asuinpaikkana. Miksi pitää aina lähteä yksilöimään. Uskokaa vain kunhan Hannu ja kumppanit pääsevät täysillä työn touhuun niin Kurikka pesee kasvonsa.

22.3.2009 19:12  e``tappi

Ja sitten kun siivotaan Jätteitä ei viedä pohjavesialueille,vaan jätteenkäsittelylaitokselle.Maailma pelastuu

22.3.2009 21:29  Istuva Härkä

Kilpailevassa Blogissa Georg Ots-Älä kiiruhda.YuoTube viimeinen rivi sopii illan päätteeksi.Rauhaa ystävät!

23.3.2009 0:32  Tuliko

Hjki

23.3.2009 0:36  Tuliko

hiki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini