Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Onni on työn takana

Lauantai 21.3.2009 klo 0:05


Onni on yleensä saavutus

 

Aloittelijalla on yleensä onnea matkassa. Lopussa voittaja joutuu kuitenkin aina koetukselle.

Epäonnistumisen pelko panee ahtaaalle.

Elämänvirran juoksua ei voi kuitenkaan pysäyttää.

Olet todellisten tosiasioiden edessä ennemmin tai myöhemmin.

Et siis voi bluffata loputtomiin.

Onni on aina lopulta saavutus, todellisista teoista syntynyt.

 

Onnistumisen eteen on tehtävä lujasti töitä

 

Kunnissa on suuret odotukset valtion kuntia koskevien päätösten suhteen ensi viikon budjettiriihessä. Mm. Tampereella ja monissa muissa kunnissa rahaa tarvitaan heti.

Useissa kunnissa on jo päätetty budjettien avaamisesta ja leikkauslistoja on laadittu.

Viime syksyn aikana monet tässäkin blogissa käydyt arvioinnit alkavat valitettavasti toteutua.

Paljon on kuitenkin tehtävissä, ettemme ajaudu aivan sivuraiteille.

Uudella kaupunginjohtajalla ja ainakin hallituksen puheenjohtajalla on täysin selvä käsitys asioista.

Henkistä voimaa ja yksituumaisuutta tarvitaan nyt. Tuetaan  yhdessä heitä ja koko kaupunginhallitusta.kuva_1688.jpg

Kotikoulunmäki ja Nikkarikeskus ovat tärkeitä paikkoja vanhalle Jurvalle ja uudelle Kurikalle. Nyt kuuluu sen verran hyviä uutisia, että viiden vuoden jatkoaikaa ainakin oltaisiin takaamassa kotikoululle. Toivottavasti ennakkotiedot pitävät paikkansa. Tuskin  kuntaliitos ja siiitä syntynyt lisä- ja painoarvot ainakaan ovat mahdollisuuksiamme huonontaneet. Puurtamisen ja työn kautta tulee onnistumisia. Kuntaliitos alkaa tuottaa hedelmiä. Positiiviset uutiset edellyttävät Kurikalta isoja ponnistuksia jatkossakin, mutta mitäpä ei tehtäisi, jotta saadaan koulutusta omalta paikkakunnalta.   Onni on todellakin aina kovan työn takana.

 

 

 


Kommentit

21.3.2009 8:01  epari

Turhaa touhua pienellä paikkakunnlla yrittää pitää koulua. Ei muuuta Seinäjoelle kaikki. Siellä on pätevämpäää koulutusta.

21.3.2009 8:38  Jepari

Silti eparilla on kahdella rivillä kolme kirjoitusvirhettä.

Kokemus on osoittanut että pienellä paikkakunnalla koulutus synnyttää helpommin uusia yrityksiä. Isolla paikkakunnalla jostain syystä vähemmän. Jurva on siitä hyvä esimerkki.

21.3.2009 8:38  köyhä poika

Voisko Blogisti esittää ihan numeroina mitä säästöjä tähän mennessä on tullut liitoksesta.

21.3.2009 9:59  Pk

Ei kova työ aina johda onneen. Hullu töitä tekee viisas pääsee vähemällä. Kasvu ei jatku loputtomiin joskus tullaan reilusti alas.
Tyrvinen on pari vuotta ja sitten se lähtee pois, ei se viihdy änkyrä pohjalaisten kaa.

21.3.2009 11:10  maalainen

Hienoa, että kotikoululle annetaan mahdollisuus näyttää osaamisensa ja kykynsä. Vanhan Jurvan alueella on hieno ja osaava kulttuuri. Työtä kannatta jatkaa.

21.3.2009 11:12  Juhani

8:38 köyhä poika

Luulenpa ettei numeroita ole vielä mistään vapaasti saatavissa ennen välitilinpäätöksiä. Kaikk kuitenkin tekevät joka suunnassa parhaansa että yhdistynyt Kurikka menestyisi.

Ja käsittääkseni jo ennen liitosta oli aika selväkin asia että liitosta seuraava vuosi on kalliimpi kuin tulevat vuodet. Se näkyi myös vuoden 2009 talousarviossa.

Hyvä tästä tulee eikä enää kannata miettiä saisiko tehdyn jotenkin tekemättömäksi. Nyt tyydytään tähän päätökseen ja saadaan ensimmäisenä vuotena hiukan heikommat luvut kuin tulevina vuosina. Kurikka on hieno kaupunki.

21.3.2009 17:26  Kotikoulun puolesta

Kotikoulu on paikkansa ansainnut, nyt sille työrauha ja näyttämismahdollisuus. Kaikki tekemään työtä kotikoulun menestyksen eteen, yhteistyössä on voima. Luodaan vahvuuksia ja uskoa kotikoululle.

21.3.2009 17:28  Jurvasta

Olipas koiviston Hannulta hyvä kirjoitus Kurikka-Lehdessä.Nyt rupiaa näyttämään ,että niistä on johonkin.Jatkakaa samaan malliin.

21.3.2009 17:46  Miten käy Nikkarikeskuksen ja Jurvan AMK:n tulevaisuudessa?

Se on hyvä, jos kotikoululle on tiedossa jatkoaikaa. Sensijaan aiheellista on kysyä, miten käy Nikkarikeskuksen ja ylipäätänsä tämän Jurvan kotiteollisuusyksikön. Sen kohtaloahan ollaan parhaillaan selvittämässä. Onhan Opetusministeriö edellyttänyt, että hajanaista ammattakorkeakouluverkkoa pitää tiivistää. Se ei tiedä hyvää syrjässä sijaitsevalle Jurvan yksikölle.

21.3.2009 17:48  Epätietoinen

Enpä ole sekavampaa kirjoitusta lukenut kuin H K:n kirjoitus Kurikka-lehdessä. Mitäpä sillä mahdettiin yrittää viestittää? Luultavasti sitä, että kaikki syy ja vika on kaikissa muissa paitsi itsessä tai kokoomuksessa. Heillä on subjektiivinen oikeus osoittaa mieltä, kun maakunnassa Ps:n porukoita ei kohdella niinkuin Kurikassa haluttaisiin vai?
Totuus on, että näytelmä oli pelkkää kiusantekoa, juuri niinkuin Kurikka-lehden pääkirjoitus kertoi. Jk. H K ei ollut edes kokouksessa paikalla tietääkseni.

21.3.2009 18:27  aiVan

Koivisto todella loisti taas poissaolollaan. Tiesi näköjään että on pitkä kokous edessä.

21.3.2009 21:44  Köyhä Poika

Elikkä niitä säästöjä ei ole tullut kuntaliitoksesta,kun ei tullut vastausta.Niinpä arvelinki.Heitetään yksinkertaisempi kysymys.Paljonko on palunut rahaa tähän mennessä.

21.3.2009 21:47  köyhä Boy

Buu silmä...Juhani 11.12, lukaseppa ja mee maata.

21.3.2009 21:54  mä vaan

Kyllä meidän Pekallakin on täysin käsitys asioista.Ei oltu huomioitu päivän avauksessa ollenkaan.Kummallista

21.3.2009 22:32  Rikasta

Köyhä Poika; mikä mätää, justiin on aloitettu toiminta. Älä "hyvä" veli hättäile, otota raahassa tilinpäätöstä, mihinkä on muka kiire.

22.3.2009 1:06  Fundeeraaja

On uudelle Kurikalle hyvä, että saatiin lisäaikaa "kotikoulunmäelle". Nyt pitää muistaa, että Jurva-liitoksessa Kurikasta tuli korkeakoulukaupunki. Uudessa yliopistolaissa ammattikorkeakoulututkinnot rinnastetaan tiedekorkeakoulututkintoihin, eli Kurikan läntisessä osassa valmistuu kandidaatteja, ja kenties jatkossa myös maistereita, mutta tällä hetkellä AMK-maisteriarvo täytyy vielä suorittaa Vaasassa, Seinäjoella tai Kokkolassa. Joka tapauksessa valtiovalta käsittelee jatkossa esim. taidepuolen amk-valmistuneita samalla tavalla kuin tiedeyliopiston kandeja. Kurikkalaiset siis saivat ikäänkuin "keittiön kautta" tämän korkeakoulukaupunki -statuksen. Siitä kannattaa pitää kiinni kynsin, hampain. Myös se, että nämä ihmiset saadaan juurtumaan tälle alueelle on tärkeää. Siihen kannattaa satsata ja perustaa sitten vaikka oma porukkansa funtsimaan, miten se voitaisiin toteuttaa.
Nykylaman aikana, kuka uskoo, että "kotikoulunmäen" kaltainen opinahjo Nikkarikeskuksineen ikänä sijoittuisi enää uuden Kurikan alueelle. Silloin asiaa ajaneet ovat hatunnoston ansainneet ja nyt vain pidetään kaikin voimin ja kaikilla tavoin huoli, että Kurikka säilyy korkeakoulukaupunkina.

22.3.2009 6:25  jyränmäkinen

"Mä vaan" tiedoksi näin entisenä valtuutettuna olen käsittänyt, että hallitus vastaa varsinaisesta toiminnasta kaupunginjohtajan kanssa Valt. Pj. on enemmän niinkuin kunniatehtävä. Tuo hyökkäily entistä puheenjohtajaa kohtaan näyttää jatkuvan uuden pj;n myötä myös häntä moittien. Merkillistä touhua. Onko tuotteistus videopiiristä vai mistä?

23.3.2009 19:41  Jurvan Kymppi

Pitääko sellainen itseään täysijärkisenä, joka itkee nikkarikeskuksen perään. Mieti, mikäli suinkin pystyt, jotain.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini