Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Yksinkertainen on kauneinta

Torstai 19.3.2009 klo 0:03


Yksinkertainen on aina kauneinta

 

Jokaisella meillä on oma maailmankuvamme.

Elämme kukin siinä ilmapiirissä, miltä itsestä tuntuu.

Maailma muuttuu ja me muutumme siinä mukana.

Itse emme välttämättä huomaa muutosta. Mutta kun katselee vuosien takaisia kuvia, ei enää epäile.

Niin yksinkertaista se on.

Me luulemme hallitsevamme itsemme ja kohtalomme. Siinäkin suhteessa kuvittelemme itsestämme liikaa. Toistamme omia virheitämme oppimatta niistä kylliksi.

Lopulta huomaamme pitävämme eniten yksinkertaisista asioista.

Paras-hankkeessa arvioidaan nyt toteutumista

 

Eduskunnan hallintovaliokunnan mielestä Paras-hanke on toistaiseksi ollut paljon energiaa vievää hallintorakenteiden siirtelyä. Se on toki luonnollista tässä alkuvaiheessa.

Selvitysten mukaan sen tuloksia voidaan jo tähän mennessä pitää merkittävinä.  

Arvioiden mukaan pienissä kunnissa on suuria kuntia paremmin onnistuttu vastaamaan puitelain asettamiin haasteisiin.

Jatkossa on syytä entistä enemmän painottua toiminnallisiin uudistuksiin.

Pienempienkin osapuolien parhaat käytännöt kannattaa ottaa isompien käytännöksi.

Toiminnan tehostamisen kautta voidaan kuntalaisten palvelut turvata talouden heiketessä.masa2_024.jpg

 Kurikassa on kovettuja päättäjiä. Pian saadaan nähdä riittääkö resurssit muuhun kuin turhiin äänestyksiin. Tässäkin on miehiä, joilta odotetaan avauksia. Nähtäväksi jää koska ja millaisia?


Kommentit

19.3.2009 3:21  esko r

Kerrankin blogisti oivalsi asian oikeaan suuntaan eli tähän uuteen Kuurikkaan,meillähän on valtuuston pj. just tuota..jatkakoon ,mutta mihin asti..näin sitä pitää valtuuston pj:aa kehuakin..hyvä Matti..ei tiedä,mihin kaikkeen tuo johtaakaan?????

19.3.2009 8:34  Nukkuisitkin Joskus

Tunnistiko Riipinen kuvasta väärän miehen? No mitä kello oli? 3:21. Olitko tulossa vai menossa maate? Oliko prillit? Hyvä, kun pidät koko ajan näkyvästi vihanpitoasi pinnalla. Kaikille on jo tullut selväksi, millaisten virkamiesten kanssa jurvalaiset päättäjät viimekaudella joutuivat painimaan!

19.3.2009 12:04  pah

esko r <- harvinaisen sakia tapaus

19.3.2009 12:23  J J

Esko riepu ei tunnuista mitään eikä ketään. Saa nähdä millaisia avauksia hänen edustamastaan suunnsta tulee. Varmaan sotilaallista komentoa

19.3.2009 12:31  Kauno Kyvykäs

Joo, viis komiaa miestä tekemässä avauksia.

19.3.2009 12:50  Viiniä, malja marttyyreille

Se on varmaa, että juonia punotaan jo, ja saammehan nähdä, mitä seuraa Lilja-asian ratkettua. Yllätyksiä on tulossa, merkit ovat ilmassa.

19.3.2009 13:23  optimisti

Erikoista touhua on tuo nimettömänä haukkumunen. Ryhdistäydytään nyt jo puhumaan noista asiosta. Tyrväinen puhui asiaa valtuuuston kokouksen yhteydessä. Ei kannata antaa huonoa mielikuvaa Kurikasta eheroontaharoon. Niinkuin tässkin blogissa kehotetaan, käydään miettimään, miten saadaan kuntaa pukattua eteenpäin

19.3.2009 13:38  vanha kettu

optimisti;Ryhdistäydytään nyt jo puhumaan noista asiosta. Erikoista touhua on tuo nimettömänä haukkumunen.

19.3.2009 15:19  ja eikun kerholle

Kerholla kuulin kuinka tämä valtuuston homma on juonittu kesän korvilla.Saa nähdä pitääkö paikkansa.On hienoa, että on tämä blogi olemassa.Tiedotus pelaa.

19.3.2009 17:08  Jo piisaa sählääminen

Olis kiva tietää se kerho, jotta vois liittyä. Mikä jäsenmaksu ja onko pääsyvaatimuksia?
Aika jämerää, jotta Parkkamäkeä syytetään siitä, kun hänet valittiin hallituksen puheenjohtajaksi. Muistaakseni luin jotta yksimielisesti. Tuskin siinä päätökses yhren rivivaltuutetun sukunimi paljoa painaa. Monen mielestä kaksi edellistä pressanvaaliakin olis pitänyt heti käyrä uuresta, kun väärä voitti. Eiköhän ne pulinat oo pitänyt jo työntää mahaansa ja sen jälkeen - jokainen tietää mihinkä plompsahuttaa. Naurettavaa touhua - ja tuskin on jurva-lähtööstä. Taitaa olla jotakin vanhoja kaunoja taas.
Onko Kurikan kunnanvaltuusto tietoinen ja jos on, niin miten se aikoo reagoida siihen, että maassa on mm. metalliteollisuutta koetteleva lama. Vai pitääkö tästäkin asiasta suorittaa suhteellinen vaali ja vaalitoimikunnan kokoontua perustamaan uusi toimikunta pohtimaan, pitääkö lamalle tehdä jotakin. Siis; silmälaput leviemmälle ja katse pois sieltä omasta hanurista ja kaupunkia kehittämään, mars!

19.3.2009 18:26  ja eikun kerholle

Kerho on ST 1.Reippaasti mukaan vain ei ole jäsenmaksua.Siellä tehdään tärkeitä päätöksiä.Ruukilta tuli tulosvaroitus siihen asiaan liittyen kerholla tiesivät....

19.3.2009 19:29  Juhani

17:08

Muistan kun olin ollut ensimmäistä kertaa kaupunginhallituksessa ja seuraavana päivänä kävin vaihtamassa muutaman sanan silloisen kaupunginjohtaja Pekka Vuorisen kanssa.

Hänen ensimmäinen opetuksensa oli että demokraattisen päätöksen jälkeen päätökseen täytyy tyytyä.

Se oli hyvä opetus ja koskee sekä voittajia että häviäjiä. Ei voitoilla pidä myöskään ilkkua.

Kaikki sujuu paremmin kun päätöksenteon jälkeen poliittiset ryhmät hyväksyvät tehdyt päätökset ja jatkavat eteenpäin.

Ehkä tästä viisastuneena pitäisi vain oppia esittämään omia peruseluja vakuuttavammin ja asiallisemmin niin että omakin esitys olisi joskus se johon muiden tulee päätöksen jälkeen tyytyä.

19.3.2009 19:46  ??

Kurikka-lehti näytti yhtyvän vahvasti tämän blogin kirjoittajan mielipiteeseen valtuuston kokouksesta ja sen kulusta. Hyvä niin ja reilia, koska asiat on tosia. Valtuutettu Kankaanpää kuuluu ST 1:llä sanoneen, että tämä valtuustokausi tehdään vaikeaksi kepuleille. Onko tämä kokouksien pidennystalkoo ym. sitä ? Ei kai se voi olla totta ?

19.3.2009 19:49  Funtsaaja

Juhani puhuu asiaa. Demokratia on demokratiaa eli toisinaan vähemmistödiktatuuriakin - useimmiten enemmistö-sellaista. Toinenkin sana alkaa tällä vierasperäisellä D:llä. Eli diblomatia. Onko parempi huutaa suureen ääneen toiveita, jotka tietää mahdottomiksi, vai neuvotella sovussa ja yhteisymmärryksen ajatuksella jotakin, joka veisi yleisesti asioita eteenpäin ja kenties hyödytäisi jonkinpituisella aikajänteellää sitä omaakin klaania. En tiedä.

19.3.2009 20:42  faari

Toivottavasti Paavo ei lue tätä blogia.Laittaas meinaan sukset jalkaan välittömästi ja suunta kohti itärajaa.

19.3.2009 21:18  ? ?

Paavo ei pieniä pelekää. Son kokeku.

19.3.2009 21:21  KAKO

Kankaanpää ei hoksaa, että kun mukamas vaikeuttaa kepulaisten elämää, niin on itse siinä samassa kyydissä. Näin niitä yhteisiä asioita hoidellaan. Mitä väliä jäljestä, kunhan vain kaikilla on kurjaa!

19.3.2009 21:24  Se on siinä

Mikä kerho St1 on? Vastaus: Saata... tunarit No:1

19.3.2009 21:43  vanha kettu

Menkää joku aamu aikasin St1:lle niin tiedätte asioita, eikä tarvii arvailla mitä kukin puhuu. Päivällä kirjaston lukusaliin, sielä koette todeksi sanonnan, vanhemmissa miehissä piilee viisaus. Turha puhua St1:stä jos ei ole ollut paikalla.

19.3.2009 22:11  Kauno Kyvykäs

Tosi on, vanhoissa miehissä on viisaus piilossa.

20.3.2009 0:13  Paree Pekka

Kummassa asui suurempi viisaus St1:llä vai jurvan TB:llä?

Jurvan TB hoksattiin lopettaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini