Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Uudista itsesi

Maanantai 16.3.2009 klo 0:01


Rakenna uudestaan

 

Joku tai jokin odottaa jossain.

Erämaassa tai kaupungin keskellä.

Katseet kohtaavat tai usko. Menneisyys ja tulevaisuus menettävät merkityksensä.

On olemassa vain hetki. Vain uskomaton varmuus siitä, että elämällä on vain yksi käsikirjoittaja.

Ei kaiken rakentaminen uudestaan niin vaikeaa ole. Tiedät olevasi vahva, tiedät osaavasi niinkuin ennenkin.

Hyödynnä siis kokemuksesi ja osaamisesi. 

Kunnissa tuulee

 

Uusimpien arvioiden mukaan kuntien verotulojen kasvu näyttäisi jäävän nollille.

Kahtena vuonna peräkkäin kasvu on ollut 8 prosentin luokkaa.

Meillä Kurikassa luvut merkitsevät noin 3 M€:n alitusta ennakkokaavailuihin tulojen suhteen.

Talouden kehitystä on juuri nyt äärimmäisen vaikea arvioida.

Vaikka tästä vuodesta jotenkin selvittäisiin, on edessä niin kovat ajat, että moniin housuihin tuulee.

Kuntajohdolla on hyvä vakuutusmahdollisuus turvata taustansa.

Se tapahtuu selvittämällä avoimesti kuntakohtainen tilanne.

Vain avoimuudella ja tosiasioiden tunnustamisella voidaan edetä oikeaan suuntaan.

Kannattaa hyödyntää erilaisten tahojen osaaminen ja kokemus. Kaikkia meitä tarvitaan nyt työhön mukaan.matti_243.jpg

Kaupunginjohtajan huoneen kalustus on uusittu loistavaksi. Kiitos jurvalaisten taitajien. Jos kaupunginhallinto uudistetaan ja virtaviivaistetaan puoleksikaan niin hyvin, ei meillä kuntalaisilla ole hädän päivää. Johtamisen uudistaminen ratkaisee kuinka pärjäämme huomisen Kurikassa. 

 


Kommentit

16.3.2009 7:13  Avaus

Niinpä. Talousosaaminen, rehellisyys, avoimuus, karismaattisuus = johtamista, jota nyt tosissaan kaivataankin. Kurikan pelastus on ollut menneinä vuosina vahva luottamushenkilöjohto ja -osaaminen, kun kaupunginjohtaja on ollut vähemmän tekevä. Toivottavasti nytkin johtajuus on jollakin, kun uusi valt. pj. tuntuu haparoivan monissa kohdin. Tuon komean pöydän takana istuvan pitäisi nyt ottaa paikkansa johtajana. Varmasti sen tekeekin. Luotan.

16.3.2009 7:58  niinpä

Mikä ihmeen pelastus vahva luottamushenkilöjohto ja -osaaminen, eihän nämä ole tehneet muutakuin tuhlanneet ja taas tuhlanneet. Tämän hetkinen tilanne olis aivan toinen, jos silmitöntä rahan heittoa sinne sun tänne ei olisi tapahtunut, se on aina tiedetty, että tulee huonotkin ajat ja niihin täytyy varautua tavallisen tallaajankin.

16.3.2009 8:45  sivullinen

Niinpä. Aika helppo on edellisestä vetää johtopäätökset esimerkiksi osakkeiden myyntipäätöksestä. Aina on oltu tiukilla, mutta pelastuttu on toistaiseksi tästä myynnistä. Jo vuonna 1995 olisi pitänyt myydä. Missä ovat ympäristökuntien rahat nyt kun J S:n osakkeet on aikanaan myyty ?

16.3.2009 9:13  niinpä

Kurikka ei olisi ollut tiukilla missään vaiheessa , jos talouden pito olisi ollut vähänkään järjellistä. Ei niitä osakkeita ole koskaan ollut tarvis myydä, lisää eri firmojen osakkeita olis pitänyt ostaa, osalla osinkoja. Osakesalkun kasvatus olis ollu järkevä teko. Koko talouden hoito on ollut vuosia täysin retuperällä, jälkeenpäin eräät kehuskelee, että hyvin on hoidettu mutta kun ne toiset ei osanneet. Kuitenkin; Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee.

16.3.2009 13:06  Missä ne vahvat luottamushenkilöt ovat olleet

En minäkään ymmärrä, mitä tarkoitetaan vahvalla luottamusmiesjohdolla. Voisi kysyä, kun näin väitetään, niin jossainhan sen olisi pitänyt näkyä. Sellaista todistetta ei ole tehty. Ei nyt voi väittää, että edelliset kaupunginjohtajat olisi olleet mitään erityisiä taikureita. Kyllä he hommansa ovat hoitaneet siinä, missä luottamushenkilötkin.

16.3.2009 13:48  sivullinen

Jarvan aikana on menokehykset kasvaneet valtavasti ja hallitsemattomasti . Totuushan on se, että kun suunnittelujaosto tai hallitus on esityksensä tehnyt, sitä on vaikea, lähes mahdoton enää muuttaa. Näkyyhän se nytkin tästä budjetista. Korhonen sanoi, ettei voi mitään panna uusiksi. Oikea talousihme on hän.
Arkkitehdinvirkakin piti nopeasti panna hakuun, ettei vain uusi kaupunginjohtaja pääse väliin.

16.3.2009 16:08  Juhani

sivullinen 13:48

Annatko luvut joista tämän antamasi tiedon voi todeta aivan konkreettisesti. Ainakin sen missä tämä menokehysten holtiton kasvu on erityisesti tapahtunut?

16.3.2009 16:30  Sivulline pelkkä suunsoittaja

Luulen, että Juhani laittoi kommentoija "sivulliselta" jauhot suuhun. Hän näyttää kuuluvan niihin suunsoittajiin, jotka pitävät itsestään selvänä, että virkamies on kaikkeen syyllinen, puhumattakaan, että voisi perustella jotenkin syytöksiään. Sensijaan luottamushenkilöissä ei ole mitään vikaa.

16.3.2009 19:43  Rauhan tekijä

Ei te kurikkalaaset osaa hoitaa yhtää mitää, toista soli ennen jurvas, saatihin maharollisestaki maharotoon.

16.3.2009 20:37  Se siitä

Liperin Tyrväinen . no, joo.

16.3.2009 20:50  sivullinen

Helppo on katsoa toteutuneet tiedot tilastoista. Ne saa Korhoselta. käyttömenojen kasvu esim tämän vuoden talousarviossa aivan mahdoton edelliseen. Luvut tulee, ei huolta.

16.3.2009 21:08  Juhani

No tottakai ne ovat mahdottomat kun Jurva on tullut lisää.

Kun puhut toimistoarkkitehdin virasta, niin tarkoitat varmaan mm. sitä että henkilöstöä on otettu holtittomasti.

Olen iltojeni ratoiksi käynyt ihan huvikseni, ilman mitään määränpäätä - vaikkapa "loistaakseni" (munaan tietysti silti) näissä keskusteluissa, läpi henkilöstösuunnitelmia ja tilinpäätöksiä vuosilta 2002 - 2008.

Tuona aikana hallinto- ja talousosastolla on ollut koko ajan sama henkilöstömäärä eli 55, josta 33 oli lomittajia ja määrä putosi heidän lähdettyään 22:een.

Tekniikassa henkilöstömäärä on pudonnut kaiketi 18:lla henkilöllä, joihin kuuluvat vahvuudesta poistuneet kahdeksan palomiestä ja viisi vesilaitoksen miestä.
Tekniikan väkimäärä on kokonaisuutena vähentynyt muutamalla henkilöllä.

Sivistyspuolella väkimäärä on lisääntynyt yhdeksällä, joka varmaan on johtunut tuntikehyksen lisäämisestä tai jostain. Ja ainakin kouluavustajia on tullut muutamia. Mutta pikaisen laskelman mukaan ilman sosiaali- ja terveyspuolta nousu muualla on neljä henkilöä... Ei varmaankaan mikään holtiton kasvu ? Vai pitääkö sivullinen kasvua sellaisena että sitä voi sanoa holtittomaksi ?

Sosiaali- ja terveyspuoli on kyllä kasvanut yli kahdellakymmenellä henkilöllä. Mutta ihmetteleekö sitä joku? Tuskinpa. Tätä ongelmaa on korjaamassa nyt JIK ja toivotaan että JIK onnistuu tehtävässään niin hyvin kuin oletan.

Annetaan siihen mahdollisuuksia. Liikkumalla, ulkoilemalla ja elämällä terveellisesti "sivullinenkin" voi vaikuttaa JIK:ltä ostettavien palveluiden määrään. Se putoaa jos me voimme hyvin.

Vai olenko taas muka lukenut tilinpäätöksiä jotenkin väärin? Olen eri alalla, ei minun toki tarvitsekaan osata lukea niitä ;-)

16.3.2009 21:16  Rauhan tekijä

Sitte on huolta, kun kaikki luvut toteutuu.

16.3.2009 21:19  Pee Hoo

Komia kusikaappi Tyrväisellä, tutun näköönen...

16.3.2009 22:18  Juhani

Vielä sivulliselle:

Onko sinulla käytössäsi Jurvan käyttötalousmenot vuodelta 2008 ?

Kurikassa käyttötalousmenot talousarvion 2008 mukaan olivat 4782,37 euroa asukasta kohden. Yhdistetyssä kunnassa ne ovat 5210,82 euroa asukasta kohden. Paljonko ne olivat Jurvassa 2008 ?

16.3.2009 22:26  niinpä

Tuntuu moni olevan pihalla kuin lumiukko, mutta ei hätää, ilmat lämpenee ja lumi sullaa, päästään näistä; sivullisistatekijöistäpeehoohon.

16.3.2009 22:37  Juhani

Jurvassa ne olivat vuonna 2008 5248,61 euroa / asukas.

Eli käyttötalousmenot muuttuvat hiukan riippuen kuka niitä katsoo. Jurvalaisten silmin käyttötalousmenot pienenevät. Kurikasta katsottuna ne kieltämättä nousevat. Mutta kyllä meidän on varmaan katsottava tässä poikkeustilanteessa myös toteutuma.

Muuten, yksi säästökeino olisi pienentää kaikki poliittiset elimet ensimmäisen yhteisen kauden jälkeen normaaleiksi. Mutta sortamatta ketään. Nythän esim. valtuusto on Kurikan kokoiseen kaupunkiin nähden ylisuuri poikkeusmahdollisuuden takia.

16.3.2009 23:05  Pee Hoo

Närästääkö ota ...

16.3.2009 23:12  Kauno Kyvykäs

Paljonko yhden valtuutetun istuntopalkkio?
Meneekö törsäämiseksi?

17.3.2009 16:46  !!

Kok on out


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini