Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Henkistä kehitystä

Perjantai 13.3.2009 klo 0:03


Henkinen testi 

Vaikeinta tuossa testissä on, että jaksaa odottaa kärsivällisesti oikeata hetkeä.

Rohkeinta on olla pettymättä siihen mitä näkee.

Vaikka kykenee tajuamaan elämän ihmeen. Vaikka kykenee taistelemaan uskomansa asian puolesta loppuun asti.

Silti joutuu toteamaan, että täydellistä vapautta ei ole.

Sen sijaan on vapaus valita mitä haluaa.

Ja sen jälkeen on syytä pitää kiinni omasta päätöksestään.

Markkinataloudesta

 

EVA  on tehnyt tutkimuksen kansalaisten suhtautumisesta markkinatalouteen.

Suurimpana ongelmana koetaan oman edun tavoittelu.

Hiukan kummallista puhetta, eikös  markkinatalous tarkoittaa nimenomaan sitä, että kauppaa käydään pienellä voitolla ilman yhteiskunnan subventaatiota?

Pörssikeinottelu on luku aivan erikseen. Siellä spekulatiivisesti työtä tekemättä haetaan voittoja toisten kustannuksella.

 

Eduskunnasta  

 

Urpilainen jauhoi purkkaa. Lisäksi hän räksytti kovalla äänellä eikä malttanut olla hiljaa.  

Ihalainen ymmärsi, että ratkaisujen jälkeen pitää olla tyylikkäästi rauhallinen.

Vanhanen selitteli aivan turhaan. Nöyryys olisi ollut tehokkaampaa.

Ei periksi antaminen ole häpeän vaan voiman näyttö.

Tulipa nähtyä henkinen testi monen kovetun valtakunnanpäättäjän kohdallamatti_148.jpg.

Hyvin voisi kysyä, onko tämä talo räksytys-keskus nykyäään? Ei tokikaan, kyllä siellä päätöksiäkin tehdään. Toisaalta kansa vaatii leipää ja sirkushuveja. Pitäisikö sanoa, että sitä saa mitä tilaa ?

  


Kommentit

13.3.2009 3:42  Fundeeraaja

Rukan "lumilla" on keksitty monenlaista, mutta Vanhanen on vesipoikia. Oli mieheltä viisas veto suunnata katseet ja debatti jonnekin ihan muualle kuin missä ongelma on. Suomen tuonti ja vienti on suossa, terveetkin yritykset irtisanoo ja jäähdyttävät toimintojaan, kansalaiset säästävät ja syventävät lamaa, valtio joutuu ottamaan velkaa kolme kertaa sen, mitä suunnitteli eikä sovittuja veronkevennyksiä voida perua. Eläkerahastot ovat huvenneet satoja miljoonia ja isot ikäluokat kömpivät eläkkeelle. Nyt pitäisi saada talouden pyörät pyörimään, mutta perinteisten teollisuudenhaarojemme on annettu jo siirtyä pippurinkasvatusmaihin. Uusi kasvu alkaa luultavasti ns. kehittyvistä maista, minne Suomen loput kasvuyrityksetkin ryntäävät heti, kun ensin hyödynsivät länsinaapurin edullisen kruunun. Mistäs sitten niitä töitä eläkefaareille, jos ei ole valmistuville nuorillekaan. Joku porukka leikkasi mattoa toisesta päästä ja neuloi toiseen päähän, kun ei osannut muulla lailla uutta tehdä, mutten nyt muista mikä...

13.3.2009 7:11  Jupi

Urpilainen ei ollut edukseeen valitettavasti. Muuten nuori fiksu nainen. Mists tänään äänestetään, kun hallituksen luottamus mitataan. Nyt on källätty ja haukuttu. Surkea näytelmä.

13.3.2009 8:34  Draaman rakentajiin kyllästynyt

Näin tämä vain on. Joka tuutista tulee tietoa miten on menetelty. Kuka on räksyttänyt, kuka on väistellyt, kuka ei ole peruuttanut, kuka on vaatinut, kuka on nöyristellyt, ketä on halveksittu, kaikkea soopaa. kenen ei saisi hiihtoladullakaan mietiskellä, kuka keksii ivallisimman välihuudon, kuka jauhoi purkkaa, kenellä oli valkeat vaatteet, mutta ivalliset puheet, kuka oli rauhanenkeli, kuka mutristeli. Menettelytavat ovat olleet arviointien kohteena. Olisi pitänyt ja pitäisi puhua asian sisällöstä. Nyt vain on niin, että eläkeikää on nostettava, ei sille mitään mahda. Ihmisten elinikä on selvästi pidentynyt, työkyky säilyy entistä pidempään, monet haluavat tehdä työtä, miksi sitä ei sallittaisi. Eläkeiän nostaminen on itsestään selvä asia, mutta menettelytapoja pohtimalla asia saadaan näyttämään ja tuntumaan hyvin ikävältä ja vastenmieliseltä, kansa lietsotaan barrikaadeille, uhma nousee, ikkunoita rikotaan, kun pitäisi rakentaa. Vanhanen nosti asian esille ja teki siinä pääministerille kuuluvan työn, siihen eivät ammattiyhdistyspoliitikkojen kantti riittänyt. Puhutaan asiasta eikä menettelytavoista. Ainakin me täällä kommenteissa.

13.3.2009 14:39  kkk

Juu , mene vaa 65 vuotiaana timpuriksi raksalle tai aja yöt rekkaa . Tai voihan kokeila lehmän lypsyä .( vai oliko itikka teillä päin).

13.3.2009 14:42  Kyselevä

Huono päivä sulla kkk 14,39 !!!!!!!

13.3.2009 15:07  Jupi

Minusta voisi puhua välillä myös tuosta asenteesta markkinatalouteen. On todella ihmeellistä, että olemme sen vankeja. Toisaalta vastustamme viimeiseen asti omanvoitonpyyntiä. Erityisesti kun sitä saa joku muu kuin MINÄ. Toisaalta se taas on välttämätöntä voiton saannin kannalta.

13.3.2009 16:03  KKK

Huono päivä tai ei. Vanhat työntekijät ovat kalliita , maksat ikälisät ja lomaa niillä on aina . Jos ei muuta niin sairaslomaa. Kyllä olisi aika saada nuoret töihin.

13.3.2009 20:12  mettäpöyröö

-ei suomalaasista nuorista oo sellaasihin töihin joita 3k tarkootti,niis tuloo hiki
-tänne tuorahan kaukaa vintturasilimiä teköhön hikiset ja huano palakkaaset työt
-entäs sitte ku tämä tie on kulijettu loppuhun,haisooko paska ja miehet makaa.
onko blokisti ajatellu,mitä tapahtuu kunnankoron markilla 2029

13.3.2009 20:20  Eikö vain

Suomeen pitää rahdata kymmeniä tuhansia uusia ulkomaalaisia seuraavan parin vuosikymmenen aikana, kun suomalaiset itse alkavat olla niin laiskoja, ylilihavia ja huonosti lisääntyvää porukkaa.

13.3.2009 20:18  mettäpöyröö

-eihän sitä jaksa lisääntyä kun on vatta täynnä sosiaali pitsaa ja justihin maksettihin vastikkeetonta rahaa tekemättömästä työstä.
-naikohon ne jokka töitäki teköö

13.3.2009 20:31  ilta

Eikö vain mettäpöyröö, teidänkin pitäis aloittaa ajattelu aivoilla jotka ainakin muille on suotu! Eikä mitä, nythän onkin perjantai-ilta ja ajatus ei enää kulje.

13.3.2009 20:37  mettäpöyröö

muut on navetas,ei ne ajattele

13.3.2009 21:47  KKK

Pohjalaasia sananparsia:
Minoon Kurikasta kotoosin ja
meillähän ei äijät juhli...

13.3.2009 22:10  ilta

mettäpöyröö, muille ja muut, ovat aivan erilaisia sanoja. Meneppä sinne navettaan ja ole sielä, sinä ja muut.

13.3.2009 22:54  ??

Missähän se henkinen kehitys on ?

13.3.2009 23:36  ilta

henkinen kehitys on jäänyt junasta jo monta asemaa sitten.

24.12.2010 7:23  christian louboutin

Hello! Your posts are extremely helpful and informative.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini