Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kiireessä nöyrä

Torstai 12.3.2009 klo 0:07


Onpa kova kiire 

Kaikkeen on aikaa mitä haluaa tehdä.

Valitsemme sen, mikä on mielestämme arvokasta tai itsellemme mielenkiintoista.

Jos on liian paljon mielenkiintoista ja hyvää valittavana syntyy kiire. Toisin sanoen hyvinvoivan ihmisen ongelma on kiire.

Aika ei kerta kaikkiaan riitä kaikkeen.

Vielä kovempi kiire syntyy siitä, kun ei osaa valita mitä kaikkein parasta ensiksi haalisi.

Koko "kiirus" -käsite taitaa ollakin arvotuskysymys.

 "Kauhia" perääntyminen  

Hallitus joutui perääntymään eläkepäätöskaavailuistaan.

Tuo ei ollut mikään suuri yllätys.

Kaikki pitivät asiaa, eli eläkeiän korottamista sinänsä hyvänä. Mutta kaikki todistivat toimintatavan vääräksi.

Pääministeriä haukuttiin olan takaa kutakuinkin tyhjästä.

Presidentti valitsi vastustuksen linjan. Se osaltaan ratkaisi lopputuloksen.

Pääministerille opetettiin nöyryyttä.

Kukahan siitäkin nauttii, ammattiyhdistyksen pomotko?

Ei ole noloa olla nöyrä.

Luulenpa, että Pyrrhoksen voitto kääntyy Vanhasen voitoksi.

Velkaa vai veroja ? 

Eduskunnan puhemies ja Keskustan puoluesihteeri ovat pitkälti samoilla linjoilla: Veronkorotuksia lainanoton sijaan.

Kuka maksaa velat aikanaan kun kaikilla on kiire eläkkeelle?

Kovan ruisleivän maasta on hyvää vauhtia tulossa pullamössön syöjien maa.

"Mulle kaikki ja heti nyt".

On kiire tyhjentää kaikki pajatsot.

Tehdäänkö kylmästi meillä Kurikassa sama?

Siinä sitä on selviytymisstrategiaa.matti_244.jpg

Ne miehet eivät olleet nisuäijiä, jotka elivät tähän aikaan, kun nämä muuntajat tuottivat sähköä. Ei tyhjennetty pajatsoja, mutta tehtiin valovirtaa kansalle, jotta "ne kaikki näkis". Ei käytety arvokasta sähköä lämmitykseen. Puita poltettiin ja oltiin onnellisia. Jk. Kylläpä oli käsittämätöntä moitetta ja sättimistä eduskunnan keskustelu eilen. Jos tuo on parlamentarismia rääpiä tyhjästä asiasta, niin ei kyllä vakuuttanut.  Kuka siinä voitti ja mitä voitti ?


Kommentit

12.3.2009 7:06  Eikö vain ?

"On kiire tyhjentää kaikki pajatsot"
Hyvin sanottu. Niinhän meillä tuntuu olevan kiire. "Paljon, Lisää, enemmän" Ne ovat nykypäivän avainsanat.

12.3.2009 8:15  Kauno Kyvykäs

Pajatsot tyhjiksi vaan, kurikan kehityksen nimeksikin voisi muuttaa jurvan hävitys.

12.3.2009 8:29  Remokraatti

Kyllä Mattia varmasti riipoo, että voidaan olla eduskunnassa eri mieltä asioosta. Suu tukkoon oppositiolta niin asiat hoituis kaikes hiljaisuudes.

12.3.2009 8:56  Urpilainen esiintyy kuin koston enkeli

Minua jotenkin etoo tämän Urpilaisen esiintyminen. Hän pyrkii olemaan kuin koston enkeli pukeutumalla valkoisiin vaatteisiin. Mielestäni häntä vaivaa uskottavuuden puute. En usko, että hänen räyhäämisensä eläkeasiassa nostaa SDP:n kannatuslukuja.

12.3.2009 9:05  Kivat sulle

Täällahän tämä Kurikan kaupunginjohtajan vaalissa äänen saanut Kauko Kyvykäs on myös paikalla.Eli siis istuu valtuustossa.

12.3.2009 9:29  Eikö vain?

Miksei oteta kantaa tuohon varsinaiseen asiaan. Eli niinkö sitä vain pajatsot tyhjiksi, kaikki ja heti? E ikai tuollaisesta räyhäämisestä, mitä vasemmiston Korhonenkin edusti, voi poikia mitään hyvää? Vihan vimmassa huudetaan täysin tyhjää. Yhtä masentava oli tämä punikki Tennilä. Kaikkein pohjanoteeraus oli Soini. Yritti riepu rakentaa niitä kielikuviaan. Enää ei ketään naurattanut edes. Säälittäviä yrityksiä yhdeltä jos toiselta.

12.3.2009 9:33  Kauno Kyvykäs

Miten niin, on tulossa pullamössön syöjien maaksi. Suomihan on pullasorsien luvattu maa.
Aiemmin saatiin sellunkeitosta perusrahoitus rientoihin, pystyttiin rahoittamaan muu teollisuus. Muulla teollisuudella kohennettiin rahan arvoa, näin saatiin elämään yliopistoista valmistuvat ihmettelijät, eläkeläiset, sosiaaliturvalla eläjät, maanviljelijät ...
Nyt tehdää jälleen syömävelkaa ja rajusti, kuulemma opittu viime lamasta. Silloin oli edes metsäteollisuus voimissaan. Voisiko joku sanoa, että mitä viime lamasta suomen päättäjät ovat oppineet. Onko se oppimista, kun maa saadaan sellaiseen tilaan, jotta lamasta nouseminen on entistä vaikeampaa. Sosiaalikustannuksilla ja arvonlisäverolla on työllistävien yritysten kannattava toiminta tehty mahdottomaksi. Ei toimi sellainen malli, jossa prosessiteollisuuden sivukulumalli, siirretään suoraan työllistävään teollisuuteen ja muuhun yritystoimintaan.
Mitkään pienet prosenttikikkailut ja ihmeelliset, byrokraattiset ja teennäiset tukiaiset, eivät auta yrityksiä pidemmällä aikavälillä millään tavalla. Tarvitaan kunnollinen sivukuluremontti, eikä mitään pähkäilijöitä syömässä kuormasta, jota ei tällä hetkellä saada edes perille.
Ihmisillä on kummallinen itkun aihe: "Asiakasparka joutuu aina maksamaan".
Tosi on asiakas maksaa aina kaiken, muodossa tai toisessa asiakas maksaa aina kaiken, näin on aina ollut ja tulee aina olemaan. Tämä on liike-elämässä ensimmäinen ja kaikkein kiistämättömin tosiasia. Teollisuus tuottaa tai on tuottamatta, luonnonvaroja hyväksi käyttäen varoja yhteiskunnan tarpeisiin.
Teollisuus työntekijöineen maksaa aina yhteiskunnassa, niin arjen kuin juhlankin, jollei kukaan viitsi tehdä tuottavaa työtä, tai yhteiskunta tekee tuottavan työn mahdottomaksi, rahaa ei ole eikä tule.
Niiiiiiiiin, ainahan voi lainata.

12.3.2009 11:50  aihe

Kauno, onko mielestäsi mikään edes jotenkin kunnossa tässä yhteiskunnassa, kaikesta valitat.

12.3.2009 13:19  Kauno Kyvykäs

Väittääkö "aihe", jottei yllä oleva kirjoitus pidä paikkaansa.

12.3.2009 14:01  aihe

Uusi varoitusaalto päällä - näin voit vielä suojautua

Torstai 12.03.2009 klo 12:55 (päivitetty to 13:30)
A
A
KUVA: Jussi Partanen/SKA

Ahvenanmaalainen Ålandsbanken pelkää, ettei viime vuoden lopun tulosvaroitusaalto jää viimeiseksi.

Ålandsbanken laittoi aiheesta tiedotteen torstaina aamulla. Se näyttää toteutuneen nopeammin kuin pankki kenties itse ehkä uskoikaan.

Uusi aalto näyttää käynnistyneen tänään torstaina. Päivän aikana on tullut jo kaksi varoitusta, Ramirentiltä ja Scanfililtä. Eilen keskiviikkona varoitti Yleiselektroniikka.

Ålandsbanken kehottaakin sijoittajia nyt myymään osakkeita.

Pankin mielestä järkevä sijoittaja hankkii nyt käteistä, jotta pystyisi ostamaan kohta halventuvia osakkeita alhaisempaan hintaan.

Ålandsbankenissa uskotaankin, että osakekurssit voivat alkaa nousta vielä ennen kesää.

- Tietyt edellytykset talouden elpymiseen alkavat olla kohdallaan. Alhaisemmat raaka-ainehinnat ja rahoituskulut lisäävät kotitalouksien käytettävissä olevia tuloja. Tämä yhdistettynä USA:n kotitalouksien kasvaneeseen säästämiseen luo edellytykset kulutuksen elpymiseen, Ålandsbanken kirjoittaa markkinakatsauksessaan.

Aiheesta lisää Kauppalehden maksullisissa markkinauutisissa.

12.3.2009 14:07  Pohjaton monttu jokirannas

Pajatso tyhjäksi - näyttää olevan tyyli kaupungin tekniikalla. Kurikka-lehdessä uhitellaan kun valtuusto ei ole antanut tarpeeksi rahaa urheilukenttään, valtuusto on vieläpä tyhmyydessään raamittanut hankkeen laajuuden, mutta mitä teki tekniikka, 8 rataa kiertämään vaikka kaikille radoille ei riitä edes juoksijoita, uhmaa valtuustolle. Nyt kiukutellaan kun hanke ei ole viimeistä piirtoa myöten valmis, heitellään 500.000 euroa kuin tyhjää vain. Suurudenhulle hanke tarpeeseen verrattuna, mutta ei hätää kylllä tekniikka tekee ja valtuusto varmaan taas surutta myöntää pyydetyt rahat. Valtuusto on hankkeen raamittanut ja tekniikan tehtävänä olisi ollut toteuttaa se valtuuston päättämässä laajuudessa. Kyllä nyt häntä heiluttaa koiraa, mutta onhan kaupungilla rahaa.............?

12.3.2009 14:13  Urheileva jäärä

Pohjaton monttu jokirannas: Taasko kustannusarvio ylittyi, olipahan yllätys, ei koskaan aikaisemmin. !!!!! Tulipahan hyvähän aikahan .

12.3.2009 14:07  aihe

Osa. Tietysti täytyy myöntää, että maalailut sopii kuviohin joissa synkistellään tulevaa, otin tuon edellisen Ålandsbankenin katsauksen tuohon näytiksi ettei kaikkialla maalailla.

12.3.2009 15:47  Kurikan entinen valtuutettu

Kustannusarviossa ja raamissa on pysyttävä. Myös tekniikan.

12.3.2009 16:11  Kauno Kyvykäs

Olisiko aihetta olla hiukan surullinen.
Olisi aihetta hieman edes ajatella.
Onko aihetta ajatella aihetta, ettei aiheesta aiheeseen, aiheetta ...

12.3.2009 17:57  aihe

Kauno, jos haluat olla vitsikäs ja nenäkäs, mene vaikkapa johonkin typerään sketsisarjaan kirjoittajaksi sinne sovit.

12.3.2009 18:36  ??

Onko Vanhanen viisas vai tekeytyykö vain ?

12.3.2009 18:50  Ulkopuolinen Savosta

Kellä on oma sähkö tänään ? Nyt voisi itse määrätä sähköenergian hinnan.
Laitoksen myynti lämmittää vähän aikaa, sitten tulee vilu.

12.3.2009 18:59  Rukan Lumilta

Matti on viisas ja pelimies.Tämä poliittinen näytelmä eläkkeen ikärajan nostosta oli tarkkaan harkittu käsikirjoitus.Käsikirjoitus meni 100% niinkuin oli ajateltu.Sdp ja ammattiyhdyliike meni lankaan.Yleislakkopuheet tälläisena aikana oli vakava virhe.Tätä ei ahdinkossa olevat Suomalaiset tule hyväksymään.Seuraava galluppi,kun tulee ensiviikolla näyttää Vanhasen/keskustan nousua ja Urpilaisen/Sdp jyrkkää laskua.Urpilaisen eroa ollaan Kesän kynnyksellä vaatimassa.

12.3.2009 20:31  Juhani

Voitaisiinko olla onnellisia siitä että Kurikassa on nyt hyvä urheilukenttä? Ei kentän, sen tekijöiden tai käyttäjien haukkuminen tee kenellekään hyvää eikä siinä ole mitään järkeäkään.

Nyt on yleisurheilijoiden aika näyttää kuinka sitä käytetään. Viheriöt ovat olleet aina kovassa käytössä, toivotaan nyt että terveellisten harrastusten pariin saadaan paljon lapsia ja nuoria myös viheriöiden ulkopuolelle.

Mielestäni kustannusarvio ei ole ylittynyt mutta ehkä olen väärässä.

Kauno Kyvykkään 9.33 kirjoittama juttu voisi muuten pitää paikkansa, mutta jos hänen ideologiaansa noudatettaisiin, ei olisi ketään muuta kuin yrittäjä itse jolla olisi varaa olla asiakas. Kaikki muut kun hankkivat elantonsa väärin menetelmin.

12.3.2009 20:40  Kauno Kyvykäs

Valitettavasti suuresti arvostamani Juhani ei käsittänyt lukemaansa.
Jos on jokin keino olemassa todellisen rahan hankkimiseen työnteon ja tai luonnonvarojen käytön lisäksi, otan arvostuksella tiedon vastaan. Sitä kuinka potti jaetaan ja paljonko kenellekin annetaan, tai joku kertakaikkiaan rosvoaa yli äyräitten, kutsutaan politiikaksi.

12.3.2009 20:49  Sumussa kulkeva

Ehkä Juhani katsoo tekniikkaa vähän liian läheltä. Voisitko Juhani kertoa, mikä kustannusarvio ei olisi ylittynyt ?

12.3.2009 21:20  Juhani

20:49 Urheilukentän.

Urheilukenttä ei liity millään tavalla siihen että olen tekniikassa töissä. Eikö se liity enemmän vaikka liikuntasihteeriin ja koulujen liikunnanopettajiin tai urheiluseurojen vetäjiin?

Minuun ei liity myöskään budjettien ylittyminen eikä päätösten tekeminen (kuudes rata) eikä minun tietenkään sitä tarvitse puolustella jos budjetti ylittyikin -minä en sitä kuitenkaan ylittänyt ;-)

Enkä minä mitään tässä muutenkaan liian läheltä katso. Tuo on jonkinlainen myytti. Kunhan osallistun keskusteluun.

Kauno Kyvykäs. Olet sen verran oikeassa että en kyllä ymmärtänytkään lukemaani, mutta aina kun muutetaan jotakin, esim. sosiaalimaksujen maksajaa, sen maksaa joku toinen. Ja tällä toisella ei sen jälkeen ole varaa käyttää maksamaansa osuutta asiakkuuksiin.

Ja kun lopetetaan avustuksia sellaiselta joka käyttää kaiken kulutukseen, niin sehän on pois vain niiltä jotka tuottavat kulutettavat hyödykkeet? Jos nälkäistä - oli hän laiska tai ei - maanviljelijä tai ei - ei ruokita, niin ei ole kauan kuluttajaa joka tuottaisi liikevaihtoja.

Ymmärsitkös sinä ? ;-)

Nykyisten järjestelmien järkevä purkaminen on tuskin oikein helppoa sellaisin keinoin etteikö sillä olisi aina myös arvaamattomia seurauksia jollekin toiselle taholle.

En halua väitellä. Kunhan vain osallistun keskusteluun ;-) Voihan se olla niinkin että pystyisit kehittämään sivukulu-uudistuksen joka ei jotakin toista kautta kuitenkin kostautuisi.

Hiukka sekavaa, suunnilleen samaa tasoa kuin muutkin ;-)

12.3.2009 21:38  Kauno Kyvykäs

Lopussa puhuttiin potin jaosta, mikä tarkoittaa julkista sektoria, eläkkeitä, soaiaalihuoltoa, ym, ym.
Rosvokapitalismi on seuraus, ihmisen normaalin sosiaalisuuden hävittäneen, sosialismin ja kommunismin avulla pinnalle päässeiden nousukkaiden vallankäytöstä.
Luonnollinen kapitalismi vaatii markkinatalouden vaalimaan markkinoita, jotta pottia voidaan kasvattaa.
Suomalaisessa sekasosialismissa potin ja tällä hetkellä, oletetun potin jakaminen ei vaan tahdo onnistua oikeudenmukaiseti ja oikeudenmukaisuus ei todellakaan tarkoita tasajakoa.
Vanhakansa sanoi:"Paljon on oksan ottajia, vähemmän puun kaatajia".

12.3.2009 21:44  Se siitä

Juhani: Otit kuitenkin terävästi kantaa ja nyt sitten peräännyt.

12.3.2009 21:44  Vanhaselta pidemmän päälle viisas veto

Minäkin mietin, ettei se Matti niin tyhmä ole kuin on annettu erityisesti opposition taholta ymmärtää. Onhan päivän selvää, että hänen täytyi ymmärtää, mikä mekkala tästä eläkeiän nostoaikeesta nousee. Tässä asiassa oli hyvää se, että asiasta syntyi laaja keskustelu. Sitäpaitsi, en havainnut kenenkään varteenotettavan tahon kiistäneen sitä, etteikö jatkossa ihmisten tulisi olla pidempään töissä. Samalla Vanhanen hyvin sai kerrottua nostoaikeensa perustelut. Kun jatkossa tulee aika, joloin on taantuman johdosta velkaannuttu ja kysytään, mitä on tehty ja mitä ei ole tehty, niin Vanhanen voi hyvin muistuttaa, mitä tuli esitettyä talvella 2009 ja huomauttaa, ketkä sitä vastustivat.

12.3.2009 21:56  Työlisävuodet tuovat miljardeja valtiolle

Edellä olevan (21:44) kirjoitettuani huomasin, että Vanhanen on tänään Haagissa todennut, että yksi työlisävuosi tuo valtiolle tuloja 3 miljardia ja kolme työlisävuuotta 9 miljardia. Kun valtion velka tulee taantuman johdosta lisääntymään n. 10 miljardia lähivuosina, olisi siis ko. velka työvuosia lisäämällä lähes katettu. Muut vaihtoehdot ovat joko menojen leikkaukset tai veronkorotukset. Mitähän Urpilainen niistä vaihtoehdoista sanoisi.

12.3.2009 22:02  Jakolan Jussi

Kakofonian huippu, Urpilainen ja Soini "keskustelemassa".

12.3.2009 22:06  Konsultti

kyvykäs taitaa haluta ärsyttää kaikkia ja kaikki ärsyyntyy, siinä mielessä kyvykäs ei mitenkään muuten. Laita kerrankin teksti niin ettei kukaan ärsyynny eli jätä kirjoittamatta.

12.3.2009 22:21  jurvalaanen

Tyhjättäisiinkö Kurikassa pajatso jakamalla osakkeet kuntalaisten kesken. Jokainen saisi noin 400 sataa osaketta. Sen sais sitten ryypätä tai pelata, niinkuin parhaaksi näkee. Nythän ne vähitellen kuluvat tehottoman kunnallishallinnon ylläpitoon.

12.3.2009 22:25  Juhani

21.44 Enhän perääntynyt? Annoin vain ensin taitamattomuuttani väärän käsityksen. Joku saattoi ajatella että olen vastuussa koko urheilukentästä.

22.06 Minä muuten luulen että Kyvykäs enemmän kokeilee meitä kuin on tosissaan.

Aika hauska yrittää arvata kuka kukin on, mutta en millään arvaa... aika haasteellista ajatella että olen esim. itse Kaunon kanssa joka päivä tekemisissä... aivan hyvin voin olla...

12.3.2009 22:27  Juhani

Käyn kirjoittamassa vaihteeksi oman blogin... voisin ehkä kirjoittaa sen samasta aiheesta ;-)

12.3.2009 22:54  Kauno Kyvykäs

Olikos siitä jokin vitsikin, meinaan leikatusta kollikissistä ja konsultista?
Kauno on arkipäivän, kuviteltu skitso, Elmo, mutta konsultit ovat valitettavast todellisuutta.

12.3.2009 23:05  Ei saa olla erimieltä

Matin mielipide näyttää vain olevan, kirjoituksesta päätellen: Köyhät kyykkyyn ja turpa tukkoon

12.3.2009 23:43  jj

Ei viittitä Mattia moittia, se on kova homma joka päivä keksiä järkevä kirjoitus.
Vaatii kaiken lisäksi vastuuntuntoa paimentaa vastaukset, menneet ovat "vapaan netin" ajat.

13.3.2009 6:54  Juhani

21:38 Kauno Kyvykäs
Eikö "potin jako" ole tuossa tapauksessa selkeästi synonyymi sanoille "ostovoiman jako" tai jopa "hengissä pysymisen jako". Varsinainen potin jako on sellaista joka jää usein pankkitilille tai sukan varteen palautumatta tehokkaaseen kulutukseen - ainakaan oman ympäristön yritysten hyödyksi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini