Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Elämä on kovaa

Tiistai 10.3.2009


 Kovaa elämää

 

Minun elämäni on vuoristorata.

Se on rajua , mieletöntä, monipuolista menoa.

Siinä elämässä otetaan riskejä. Siinä kaadutaan ja noustaan yhä uudestaan.

Haluan häpeättä näyttää tunteeni, jotka ovat olleet aina olemassa, mutta tämän luterilaisen kaavun alle olen ne kätkenyt.

Haluan ottaa vastaan jokaisen haasteen ja kiivetä itseni huipulle ja ja olla tyytymätön.

Ahdistunutkin haluan olla, silloin kun en muuta kykene.

Tällainenhan jokainen haluaisi olla.

 

Pitääkö nyt pettää vai olla isänmaallinen ?

 

Ruotsissa teollisuusväki teki kovan tempun. Palkkoja alennettiin kuulemma 30 % ? Kruunun arvo on devalvoitunut lähemmäs 20 %. Siinäkin on iso kilpailuetu lisää.

Ruotsalaiset tarjoavat tuotteitaan alennustyyliin, hintaero suomalaisiin tuotteisiin 10-15 %  "satunnaisten" syiden takia.

He polkevat hintoja häikäilemättä, paniikissa.

Nyt katsotaan mitä tekee suomalainen ostaja, yksityinen ja yhteisö tai yritys.

Käytä kotimaista sanon minä.

Ollaan kerrankin terveesti itsekkäitä, hyvät veljet ja siskot, tämän blogin lukijat. Luulen, etttä emme alkuunkaan vielä tajua, missä mennään teollisuuden saralla.

Tilanne on nyt teollisuudessa äkkiä todella rajusti huonontunut.

Kuuleman mukaan Ruukkikin lomauttaa vähitellen koko 500 hengen henkilöstönsä. matti_249.jpg Elämää ja taloutta mitataan erittäin monin tavoin. Eri tarkkuudella eri aikana. Ohessa on 32 kpl erilaista sähköä mittaavaa Kwh-mittaria. Myös sähkön mittauksen muodot ovat kehittyneet erilaisia tarpeita vastaavaksi. Sähkö on silti aina samaa. Niin on talouskin... ja elämä.

 

Kuva Kurikan sähkölaitosmuseosta.


Kommentit

10.3.2009 11:13  Kuopion torilla kuultua

Kurikkalaisilla ei ollut malttia vaurastua. Oli oma sähkölaitos , vaan ei ole enää. Kurikkalaisille riittää Museo.

10.3.2009 11:33  Osakas

Kurikka ei ole koskaan luopunut sähkölaitoksestaan. Sensijaan on liittynyt ensin L-S sähköön , sitten IVOon ja myöhemmin Fortumin osakkaaksi. Kurikka on alunpitäen omistanut J S :stä vain osan, joten se ei ole ollut määräävässä asemassa ja on vain joutunut luopumaan sähköyhtiöstään. Mutta aina tehnyt onnistuneet vaihtokaupat. Muut ympäristökunnat.Kauhajokea lukuunottamatta, ovat muuttaneet osakkeensa rahaksi. Missä ovat ne rahat nyt

10.3.2009 11:55  Lumenkolaaja

Kurikka on tähän asti tehnyt vain onnistuneita päätöksiä sähkölaitosomistuksessaan, joka toista väittää sortuu populismiin. Tietoisilla päätöksillään Kurikka on edelleen Fortumin osaomistaja ja saanut viime vuosinaan muhkeat osingot joiden ansiosta Kurikan veroprosentti on maakunnallisesti ja jopa valtakunnallisesti hyvin alhaisella tasolla. Tällä tavalla kaupunki on onnistuneitten päätöstensä ansiosta voinut jakaa hyvinvointia asukkailleen. Samalla on toteutettu laaja investointien määrä, pidetty palvelut korkealla tasolla ja peritty kohtuulliset käyttömaksut ja vielä toteutettu onnistunut kuntaliitos. Osakkeiden omistuksesta on käyty kädenvääntöä, mutta onneksi enemmistö on ollut omistamisen kannalla. Nyt vain pitää toivoa, että elinkeinoelämä elpyy ja Fortumin osingonjakokyky säilyy, osakkeiden hinta on vain luku taseessa, osingonmaksukyky on paljon tärkeämpi asia. Nesteen osakkeetkin kaupunki sai osinkotuottoinen ja on nyt saanut nauttia myös Nesteen osingoista. Ainut huoli (positiivinen sellainen) kunnallishallinnolla on ohjata osinkotuotto oikeaan kohteeseen ja mieluimmin elinkeinoelämää ja sitä kautta työpaikkoja edistäviin tarkoituksiin. Käyttömenot tulisi kattaa valtionosuuksilla, verotuotoilla ja maksutuloilla. Näin muhkeitten osinkotuottojen aikana velkaantuminen on hyvin kyseenalainen tapa toimia.

10.3.2009 12:06  Jupe

Kuopion torilla kuulee kaikenlaista.

Kuulemma kysyttäessä lauseessa "Oottako työ syönny", sana "TYÖ" oli ollut äärimmäisen outo ja harvinainen käsite. Voiko tämä pitää paikkaansa?
Minusta kuopiolaiset ovat aina olleet erittäin hyviä tekemään kalakukkoja.

10.3.2009 14:26  Venla

Tunteet ovat fakta, kaikilla, näytettiin ne tai oltiin näyttämättä. (Parempi näyttää, kohtuullisesti.) Elämä on kovaa. Elämä on myös rakasta, antoisaa, suurenmoista. Kun luopuu ADHD-koheltamisesta (rajuudesta, mielettömästä menosta, liioista riskeistä), kaikki tämä kirkastuu. Järki + äly + tunteet = viisaus + kohtuullisuus + ilo >> kestävät saavutukset.

Eikö isänmaallisuutta pitänyt miettiä jo 10-15 v sitten? Tavallinen, oppimatonkin, kansa osasi surra devalvaatioaseen menettämistä. (Turha sanoa, että sen käytön seuraukset maksoi kansa. Niin me maksamme kaiken muunkin.) Itse kulutan kohtuullisesti, kotimaista. Arvostan Suomea ja suomalaisuutta yli kaiken - siitäkin huolimatta, että viisas Paasikivi sanoi: "Suomen kansa on tyhmä kansa." Todistakaamme hänen sanansa vääriksi ja alkakaamme ajoissa opetella uutta elämäntyyliä.

10.3.2009 18:52  Pekka L.

Olen muuten sitä mieltä, ellei olisi kovaa, ei olisi elämää.

10.3.2009 19:03  Kauno Kyvykäs

Pekka L on todellinen nero, näin tuore vitsi.
Vaatii todella verbaalin mielenlaadun, näin viisas huomio.
Hyvä Pekka, älyn jättiläinen.

10.3.2009 20:06  aihe

Kyllä se on niin että sitä ostetaan mikä on hyvä laatuista ja sopivan hintaista, olkoon tehty vaikka indokiinas. Pianhan Saabitkin tehdään Kiinas.

10.3.2009 20:19  vastausta vailla

Miten lumenkolaaja on päätynyt toteamukseen , että on saavutettu onnistunut kuntaliitos, perustelut ?

10.3.2009 20:32  ??

Lumenkolaaja osaa jo nähdä tulevaan. Sen aika helposti näyttää. Yhtä lailla voisi kysyä vastausta vailla olevalta, mitä olisi nyt paremmin ilman liitosta ?

10.3.2009 21:02  Kroisos

Vai 30% palkkoja alas! IF Metall on sopinut työnantajien kanssa mahdollisuudesta leikata palkkoja ja työaikoja 20 prosenttia talouskriisin takia. Siis työaika lyhenee, niin ansio pienenee. Kävisihän se meilläkin, mut ei se ainakaan osakkaille tuo mitään lisää, päin vastoin. Se on vain että työt riittävät kauemmin. Ei tarvi lomauttaa tai irtisanoa ainakaan parhaita työorjia.

10.3.2009 21:18  puuPääkin

osaa vaatia vastauksia perusteluiden kera, sanomatta itseasiastaItse mitään..&%?

10.3.2009 21:36  Kauno Kyvykäs

Lasketaan maataloustukia ja eläkkeitä kolmekymmentä prosenttia.

10.3.2009 21:53  Pentti Hilkuri

Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivällä on suuruusharhainen kuvitelma omasta ainutlaatuisuudestaan ja kyvyistään. He kuitenkin vaativat paljon huomiota ja ihailua. Heidän ihmissuhteensa kärsivät empatian puutteesta, kateudesta ja ylimielisyydestä.

10.3.2009 22:19  Kauno Kyvykäs

Sama vika.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini