Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Mihin meitä tarvitaan ?

Lauantai 7.3.2009 klo 0:02


 Mihin minua tarvitaan ?

 

Jokainen etsii päivittäin vastausta otsikon kysymykseen.

Kaikki tuntuu tyhjälta ja tarkoituksettomalta. Onko tekemisilläni ollut oikeastaan mitään merkitystä ?

Vastaus löytyy aina menneisyydestä.

Mistä motiiveista olet elänyt elämääsi ja millä perusteella olet tehnyt päätöksiäsi.

Jos päätavoitteena yhteisöllisessä toiminnassa on ollut pelkästään poliittinen ura, olet ollut väärällä tiellä.

Jos taas asemasi kautta olet suorittanut palvelutehtävää, voit olla tyytyväinen .

Joka tapauksessa taannoiset tekemisesi kertovat motiivisi.

Ne tekemisesi myös vaikuttavat pitkälle oman yhteisösi tulevaisuuteen.

 

Jokaista tarvitaan nyt

 

Elämme jonkinlaista lamaa.

Harva suhtautuu tilanteeseen vieläkään sellaisella vakavuudella, mitä tilanne oikeastaan vaatisi.

Valtiovalta tekee paniikissa erilaisia päätöksiä kuten paljon puhuttu eläkeiän nostoajatus.

Työmarkkinapomot hiekkalaatikolla sättivät pääministeriä.

Sillä tavalla saadaan huomio pois pääasioista. He eivät huomaa mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

Eläkerahastojen arvo on romahtanut. Osakkeiden arvo pudonnut lähes kolmasosaan.

Kukaan ei enää ole voittaja, on vain luusereita.

Nyt pitäisi yhteiskunnassa keskittyä isoihin asioihin. Mutta kun ei osata eikä oikein uskalleta.

Jokaista tarvitaan nyt.

Kuka ottaisi johtajuuden ja saisi meidät  tajuamaan sen asian ?matti_201.jpg

Siinä on renginkaappi 1800-luvun puolivälistä.  Kaapissa  oli rengin koko maallinen omaisuus. Oma työ ja voima oli omissa käsissä. Valtiolla on pian sama tilanne, kun eläkerahastojen arvo on romahtanut. Missähän Kurikankin rahat olisivat, jos ne olisi sijoitettu loistavien pörsssikeinottelijoiden voimin. Meillä on sentään osakkeet, jotka kerran vielä nousevat.  Niin mekin nousemme. Meitä vielä tarvitaan.


Kommentit

7.3.2009 0:38  siniristi

Nytkö alkoi isompien asioiden ja yhteisöjen kuten valtionhallinnon moittiminen. No kukahan ottaisi johtajuuden, eikös se ole jo otettu, tai vaaleilla ratkaistu joku muori sielä on, josta ei ole mihinkään muuhun kuin odottaa kauden loppua ja nostaa kovaa liksaa. Sitten sielä on se ylipitkä, toinen viinan vihaaja, jonka pitäs olla nyt se viisas johtaja, kansan kunnioitus sitä kohtaan on nolla, oikeudessa puidaan naisasiat, sammakot sinkoilee ja muutenkin ......... Kyllä ne osakkeet nousee vielä toisenkin kerran!!! Ketä tarvitaan ja ketä ei.

7.3.2009 8:10  Ikaalisista

Minusta tämä on kannustava ja positiivinen blogi. Kuinka kummassa joku voi nähdä asiat noin negatiivisesti kuin tämä siniristi. Ei ole ainakaan suomalainen siniristi vaan joku muu. Ihana lukea pohjalaisia kannanottoja.

7.3.2009 8:51  Aamun auringossa

Arkisia tekoja nyt tarvitaan, pienistä asioista ja päätöksistä kertyy isot kokonaisuudet. Ollaan uskollisia jokapäiväisille vaatimattomille tuntuville asioille, kerrytetään sosiaalista pääomaa, siewdetään lama tai taantuma, ei odoteta ihmeitä keneltäkään yksitäiseltä "johtajalta", pääministeriltä, presidentiltä, kuntapäättäjiltä, tehdään itse tykönämme se mikä meille kuuluu. Ei odoteta suurta "heurekaa" huolehditaan eteentulevat asiat ja samalla visioidaan uudistuksia ja muutoksia, niitä voidaan ja pitää taantumassa tehdä. Ei yksittäinen "Obama" ole ihmeiden tekijä, arkipäivä koittaa kaikille ja siinä päätöksentekokykyä koetellaan. Kurikassa ensimmäisenä pitäisi mitoittaa menot tulojen mukaan, katsoa totuutta silmästä silmään, menot tulojen mukaan, investointien mitoitus tarvelähtöisesti, kokonaisuuksien hallinta kuntoon, perusasioista huolehditaan ja irrotellaan jos siihen löytyy varat, tuskin vielä pitkään aikaan. Mietintämyssy omaan päähän eikä odoteta aina muilta suuria visioita ja avauksia.

7.3.2009 8:55  Impi Ilmajokinen

Miksi paska haisee?
Paskaa pitkin ojia.
Mihin käytetään ympäristötuet?

7.3.2009 9:28  isäntä

Ainahan maalla on paska haissut.Muuta Helsinkiin hienonoukka!

7.3.2009 9:35  Ympäristöfani

Kurikassa ainakin on hyvä putsari. Viemäriä rakennetaan kohta Jalasjärvelle asti. Siinähän sitä olisi yhteistyötä kuntien välille. Paska-asiat kuntoon.

7.3.2009 10:02  Impi Ilmajokinen

Isäntä muuttaa itse vaan Helsinkiin paskoineen, voisi saada vielä enemmän ympäristötukea. Maalla paska ei haise jatkuvasti muiden, kuin asiaasa osaamattomien maajussia leikkivien ympärillä.
Ympäristöluvat uuteen syyniin.

7.3.2009 10:38  Lempi

Impi on oikeassa , Sama kohtelu kaikille, hyvä tai huono. Pitää muistaa sitten, että viedään sitä maataloustuotantoa Helsinkiin.

7.3.2009 11:06  vanha kettu

"Ikaalisista" Siniristin kirjoitushan oli mahdollisimman positiivinen, kuin tuosta osasta Suomen hallintoa voi kirjoitaa. Laita ne punavihreät lasit pois ja elä oikeaa elämää joka ei ole mitää ruusunaikaa. Iso osa kansaa voi huonosti ja pahemmaksi menee, toivottavasti kukaan ei siirry autoineen vasemmalle kaistalle täydessä vauhdissa.

7.3.2009 11:21  ikivihreä

Onko Aatusta tullu kokomukselaanen mustapaita ?

7.3.2009 11:22  näin on

8:51 Aamun auringossa-
Napa kymppi.

7.3.2009 11:23  Vanhalle ketulle

Oletko jäävi eläkeasiassa ? olethan jo eläkkeellä! Ota sinilasit pois.

7.3.2009 11:26  NÄIN ENNEN

AATU ON KATTELLU NUORUUSVUOSIEN PAIDAT. vARMAAN JOUTUU SUURENTAMAAN.

7.3.2009 11:43  vanha kettu

Kyllä mulla on ihan kirkkaat lasit päässä, kun katselen Suomen tämänhetkistä tilannetta haluaisin kyllä käyttää täysin mustia lasia. Musta t-paita on tälläkin hetkellä, 60-luvulla olin Kokoomuksen nuoriso ehdokkaana, eli on tuota poliittista kokemusta lähes molemmilta äärisivuilta, nykyään luen Ilkaa, Nykypäivää ja Seinäjokista. Jääviyteen täytyy sanoa, että odotan hartaasti pääsyä vanhuus eläkkeelle ja olen valmis odottamaan 65:een ikävuoteen jopa 70:een jos vain kunto riittää, patsaista en silloinkaan tule luopumaan. Nyt täytyy lähteä Kurikasta hakemaan hitsauskoneita ja muita työkaluja hallille.

7.3.2009 11:49  vanha kettu

Oli pakko vielä kirjoittaa. Kyllä pisti melkein tipan linssiin kun piti heittää ne nuoruusvuosien mustat paidat pois, kun kukaan ei suostunu suurentamaan niitä niin paljon. Nykyisten paitojen koko on sitä luokkaa, että piti ottaa Muurimäen Villeltä oppitunteja matematiikasta että osais sanoa niin suuren luvun.

7.3.2009 12:42  Kauno Kyvykäs

Kaikki alle seitsemänkymppiset töihin.
Myös herrat, narrit,vanhat kapiaset ja maanviljelijät.
Nämä nuoruusiän eläkeläiset, jotka tietävät joka asian sekaavat joka asiassa, töihin.
Kaikilta eläke poikki, jotka menevät ehdolle johonkin luottamustoimeen, jos kerran on kuntoa ja haluja sekaantua yhteisiin asioihin, kelpaa myös töihin. Kipeille uudelleenkoulutusta, aina löytyy jotain.

7.3.2009 12:57  Kyvytön kaunokainen

Oletko jokin kateellisuusautomaatti? Ota töihin tai järjestä uudelleenkoulutusta niin ei tarvii siitäkin valittaa. Vammaisella, sairaalla ja vanhuksella on oikeus olla oman ryhmänsä valtuuttama vaikka ei töihin pystykään.

7.3.2009 13:06  Talinisti

Kyllä eläkeläästen on paras pysyä poissa päättäjän paikoilta. Jos kerta ei tee töitä, pitää tyytyä siihen mitä saa. Eläkelääset on yleensä tyytyväästä väkiä. Ne jokka ei oo päivän työtä teheny, rutajaa enite. En nyt tarkoota ketää nykyystä valtuutettua. Pitääs aina kysyä, ookko tyäelämäs, ennenku hyväksytähän eherokkahaksi. Eläkelääset sitte äänestää niitä, joita kattoo parahaksi, eli niitä, jokka lupaavat kuun taivahalta.

7.3.2009 13:23  Kauno Kyvykäs

Pyssyluvat pois sellaisilta, jotka jäävät ennenaikaiselle eläkkeelle.
Yleisen lakisääteisen eläkeiän saavuttaneet voivat toki pitää lupansa.
Työ ja koulutusasia ovat TE-keskuksen murhe, tai ainakin tulisi olla.
Toki eläkeläiset saavat äänioikeutensa pitää ja heidän tulisi sitä myös käyttää. Eläkejärjestelmä on aikanaan luotu turvaamaan vanhusten ja sairaiden toimeentulo. Nykyään siitä on tehty laiskojen palkkiojärjestelmä. Eläkerahat, kun loppuu eniten siitä kärsii ne, jotka eläkettä eniten tarvitsevat.
Osoittaa suurta yhteiskunnallista piittaamattomuutta, tämä laiskojen alaikäisten eläkeläisten kasvava joukko.

7.3.2009 13:57  Talinisti

Kauno Kyvykäs puhuu asiaa. Lellittely ja flaatien hyväksikäytttäjien joukko lisääntyy koko ajan. Laiskoja vellihousuja ja työtävieroksuvia leppäluokkalaisia lisääntyvästi päättäjissä viisastelemassa. Ne jotka vastaavat koneen käynnistä pitäis päästä päättämään suunnastakin.

7.3.2009 14:07  Kevät saapuu

Ja paskakusiralli alkaa kt 67 :lla korva - ilmajoki, maantielle ylileveät ja-pitkät paskatykki hirviöt roiskivat lietesontaa pitkin tietä, roiskuu renkaista, sotkuisen säiliöpäältä ja kyljistä, roiskuu sivuilta roikkuvista letkuista jne. saa siinä muut tiellä kulkijat väistellä, ette auto ole paskavellissä yltä ja alta...muutanko helsinkiin.

7.3.2009 14:06  Syksyllä

Muuta Helsinkiin. Pääset nokeamaan keuhkosi. Ilimajoella on sentään puhdasta paskaa.

7.3.2009 15:18  Eläkkeelle terveenä

Syökää metwurstia ja juokaa viinaa, tupakoikaa ja olkaa vihamielisiä. Niillä keinoilla varmistatte ennenaikaisen eläkkeen niin ettei tarvitse olla terveenä muiden haukuttavana.

7.3.2009 15:50  Hautalan valinta kauhajoen johtajaksi ei kirkossa kuulutettu

Kun tämä Lasse hautala on jo esiintynyt varsin itsevarmana tulevana kaupunginjohtajana, niin katselin Kauhajoen valtuuston voimasuhteita. Mikäli oikein ymmärsin, että jos keskusta on yksimielisesti Hautalan takana ja hän saa lisäksi taakseen tämän yhden miehen ryhmän eli Ilkka Tervosen, niin silloin hänellä olisi takanaan yhden äänen enemmistö. Tämän päivän Ilkka-lehdessä väläyteltiin sitä mahdollisuutta, etteivät kaikki keskustalaiset olisi Hautalan takana. Tuleekin mieleen vanha suomalainen sananlasku " Ei pidä nuolaista, ennenkuin tipahtaa".

7.3.2009 17:49  Sosialisti

kepulaaset kun äänestää suljetussa lippiäänestyksessä Kauhajoellan,niin näytetään liput,laput,pankkikortin num.ja lapsen valokuva vierustoverille.Niin on Korhonen ohjeistanut Kurikassakin.

7.3.2009 21:53  sosialistille

Olet lapsellinen Stalinisti.

7.3.2009 22:55  kommentti

Blogin pitäjä on johdonmukaisesti koittanut varoitella , mitä tuleman pitää.
On mennyt kuuroille korville tähän saakka.
Valitettava tosiseikka kuitenkin on että sekin on ollut liian varovaista ja optimistista, siihen nähden mitä tuleman pitää.
Tämä ei ole mikään puollustuspuheenvuoro, vaan tosiasia.

Kannattaa katsoa vähän kauemmas kuin se oma postilaatikko.

On turha kuvitella että suomessa jostain syystä alkaisi mennä paremmin kuin isoissa valtioissa.

Niin kauan kun iso- maailma (Amerikka ym.) on lamassa ei täälläkään tpahdu käännettä.
Niin se vain on .

7.3.2009 23:14  momentti

On se vain hyvä, että on edes joku joka "tietää" kuinka maailma makaa!!

7.3.2009 23:27  kommentti

Momentti on nyt sitten hyvä ja kertoo kuin se makaa.
Ja pikku perustelut olis kans kiva kuulla ?

7.3.2009 23:40  momentti

Tottakai se on totta että on lama, mutta ei sen vaikutus uletu jokaiseen. Suomella menee suht "mukavasti", yleistää voidaan laman vaikutukset koko kansaan, mutta turhaa.

8.3.2009 0:31  kommentti

Ketähän se nyt ei erityisesti koske.
Kerro ihmeessä ?
Suurkeinottelija George Soros ja moni muu ennustelee euron konkurssia. Se merkitsisi siirtymistä pois eurosta takaisin kansallisiin valuuttoihin.

8.3.2009 0:57  momentti

Onko Soros tiennyt tulevat, useimmiten päinmäntyä samoin moni muu, paljon tekee niin jotain onnistaa. On vakaita työmaita suuri osa Suomessakin, myynti pelaa, palkat hoituu. Ei aina tarvii lähteä linjalle, "jos kaikkimuutkin tekevät niin kuin sinä teet niin mitä sitten". Esim. Minulta ei ole tulot tippuneet latin latia,eivätkä tipu, voin hankkia tavaraa ja hyödykkeitä halvemmalla kuin ennen (normaaliin hintaan, eikä mitään kiskurihintoja), erialojen tekijät löytyy. Eli elämä helpottuu.

8.3.2009 6:57  Fundeeraaja

Tästä johtopäätös?
L. Hautalasta on jo tehty Kauhajoen kaupunginjohtaja. Mitä tuota enää vouhkaamaan.
Jäteasia on lyhytpitkällä aikavälillä vain saatava kuntoon. Ei ole vaihtoehtoja. Kuka haluaa asua Meksiko kityssä tai paskaisessa Kairossa? Ainakaan Kairo ei hirveästi elähdyttänyt kuin hajullaan. Onneksi vattatauti oli jo kärsittynä, muuten se olisi tullut sieltä. Se, että vouhotammeko liikaa, on näkemyskysymys. Mielestäni siististi pitää elää, vouhotti tai ei.
Muuten, olen sitä mieltä, että Kurikkaa pitäisi kehittää kokonaisuutena, 3 ja 8 -valtateiden välisenä ainoana varteenotettavana oikeana kaupunkina. Täältähän ei ole pitkä mihinkään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini