Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kokousmenettelyistä

Sunnuntai 1.3.2009 klo 0:05


Nyt pitää toimia

On toimittava silloin, kun onni on puolella.

On itse autettava itseään, ja annettava onnen tulla.

Onnea on autettava yhtä paljon kuin se auttaa meitä.

Elämä näyttää valoisat puolensa kun jaksaa odottaa, mutta ei kriittiseen hetkeen saakka.

Toimi ennen sitä.

Kokouskäytännöistä

Kunnissa ja yrityksissä pidetään runsaasti palavereita.

Vaikka palaverit ovat usein tarpeellisiakin, on silti aina esitettävä kysymys, tarvitaanko palaveria ylipäätänsä.

Jos vastaus on myönteinen ja tällainen tiedottaminen on hyväksyttyä ja tarpeellista, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kokous pitää toteuttaa järkevästi.  

Tavallisimpia syitä, mitkä takaavat palaverin tai kokouksen epäonnistumisen ovat huono valmistelu ja heikko tiedotus etukäteen.

Myöhästelyt ja niistä seuraavat asioiden kertaamiset kasvattavat tilaisuuden kyllästymispainetta. Keskustelun harhailu sivupoluille uuvuttaa kaikista kärsivällisemmätkin.

Lopullisen niitin surkeudelle tekevät läppärin ja käpykän käyttäminen aivan muihin asioihin.                                                   Kokoustekniikan harjoittelu ja kokousten sisällöllinen arviointi  masa_137.jpgei ole turhaa työtä. Kunnollinen valmistelu on kaiken onnistumisen A ja O. On turha kulutttaa ison joukon kallista aikaa puheenjohtajan tussaroinnin takia. Saman asian toistelu ja yleiset kannatuspuheenvuorot eivät tuo lisäarvoa keskusteluun. (Juna meni jo.)


Kommentit

1.3.2009 0:24  ajattele

Tuhoisinta on kärsimättömyys, kiire, se että odottaa liian paljon liian nopeasti.

1.3.2009 3:01  blogisti itsekin

Mun mielestä palavereiden tarpeellisuus riippuu yrityksen henkilöstömäärästä. Pienessä yrityksessä palavereille ei ole välttämättä tarvetta, koska asiat hoidetaan ns. kuulumisien vaihtamisen yhtedessä. tietysti isommissa yksiköissä se voi olla todella rikastavaa ja yhdistävää.

1.3.2009 7:44  MOT

Eikö se kunnis oo yhtä palaverinpitoa, jotta päästääs asiakkahista karkuhun ?

1.3.2009 8:36  puheenpitäjä

Kokouspalkkiot vois näin taantuman aikana laittaa jäihin.Löytyykö sitä kuuluisaa talkoohenkeä,mitäh?

1.3.2009 8:45  Kokkään vaan

Joo, pannaan kokouspalkkiot jäihin ja nostetaan kunnallisvero 25 prosenttiin!
Katsotaan löytyykö sitä talkoohenkeä.

1.3.2009 9:19  Hyvä palaveri

Tuossa noin kuukausi sitten täällä tultiin siihen tulokseen että strategia ja sen toteutttaminen on kaikien a ja o. Sraetegia pitää tehdä yhdessä henkilöstön kanssa ja seuranta myös. Sellasta se strategian jalkaauttamistyö on että pakkohan siinä on muutama palaveeri pitää. Kunnassakin.

Ennenmuinoin Kurikan Kaupungissa oli kerran kuussa noin tunnin kestävä osastokokous. Ehkä nykyään on toivottavasti näitä enemmän. Asiaahan on ja tarvetta.

1.3.2009 9:23  Kokouskäytännöistä koulutusta !

Kaikki lautakuntien, hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistot äkkiä koulutukseen. Eikä olisi osalle esittelijöitäkään pahitteeksi.

1.3.2009 10:09  Havukka-aholta pitkästä aikaa

Mistä saamme tulevaisuudessa päättäjiä. Kovinkaan innostavaa ei ole osallistua yhteisten asioiden päättämiseen jos siitä saa vain arvostelua osakseen. Voi olla , että muutama harva on päätöksiin tyytymättömiä, mutta ovat sitäkin äänekkäämpiä, valtaosa ihmisistä suhtautuu asiallisesti päätöksentekoon, mutta ovat hiljaa. Äänekkäät negatiiviset ihmiset pitävät melua yllä ja saavat päätöksenteon näyttämään mielivaltaiselta ja väärältä. Näin kuva päätöksenteosta muodostuu negatiiviseksi ja päätöksentekoon kyvykkäät ihmiset kaikkoavat kokouksista. Uskon, että tämä koskee niin yksityistä kuin julkista sektoria. Nytkin ylläolevissa kommenteissa puututaan kokouspalkkioihin vaikka pitäisi kantaa huolta päätöksetekijöiden saatavuudesta. Julkisella puolella käytetään verovaroja ja se tuo siihen ehdottoman vaatimuksen huolellisuudesta ja korkeista eettisistä arvoista. Toisaalta yksityisellä puolella korostuu taloudellinen vastuu, jota julkisella puolella ei ole ja se johtaa joskus ylilyönteihin ja holtittomuuteen. Demokratia edellyttää moniportaista päätöksentekomenettelyä ja se kyllä on omiaan luomaan kontrollin kautta harkintaa päätöksentekoon ja estää yht`äkkiset "tuosta vain" päätökset. Arvostusta päätöksentekijöille ja heille malttia ansaita meidän luottamus ja arvostus.

1.3.2009 10:41  Yrittäjä

Kaikki ovat varmaan yksimielisiä siitä, että kunnalla on tärkeä rooli erityisesti aloittavien yritysten tukemisessa.
Niihin kuuluu muun muassa toimitilojen rakentaminen, rahoitusjärjestelyt, vuokratuki ja starttiraha. Yrittäjät tarvitsevat kuntaa ja kunta yrittäjiä.Sellaiset lausahdukset kunnan päättäjältä"on aivan sama minne Rekkaterminaali tehdään"On pöyristyttäviä.

1.3.2009 10:46  Jakolan Jussi

Kaikkein pahin uhka demokraattiselle päätöksenteolle on poliittiselle uralle tähtäävä yliopiston tuote, usein vielä ikiopiskelija. Iso joukko ihmisiä lähtee poliittisen kuvion hallitsevan, kaikenhyvän lupaajan kelkkaan. Tarpeeksi pienessä puolueessa saattaa satuileva pikkunilkki päästä nopeastikin merkittävään asemaan. Vastuu ei vaivaa missään asiassa.

1.3.2009 10:59  Pierusuomalainen

Tosi on. Kyllä kansaa viedää.

1.3.2009 11:08  ihmettelijä

Kuinka hanakasti on Kurikassa yritetty uusia yrityksiä houkutella aikuusten oikeasti.Rekkaterminaalijutun olen minäkin kuullu.

1.3.2009 11:57  Kotomainen

Eikö koko maakunta ole työssäkäynnin aluetta? Minusta ei ole kovin tärkeää, onko työpaikka Kurikassa , Ilmajoella tai Jalasjärvellä.
Turha sitä on Seinäjoelle viedä. Kukin sitten asukoon missä parhaaksi näkee.

1.3.2009 17:11  eikö vain

Kyllä jonkinlaista näyttöä pitäisi olla työelämästä sellaisella, joka politiikan kautta pyrkii muiden ihmisten asioiota hoitamaan. Helppo on lupailla, vaikka omat kyvyt olisivat nollan tasoa.

1.3.2009 17:35  Apupoika

Keskustalainen hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi väittää SDP:n alkaneen vieroksua työntekoa ja työllisyysasteen korottamista.Osuipa naulan kantaan.

1.3.2009 17:50  Vaari

Sosialistit on ollut pohjanmaalla keskustan apu-puolue.Meidän on pakko jämäköityä,muuten äänestäjät luulee,ettei meistä ole mihinkään.

1.3.2009 18:22  Selvitystä toivova

Poismuutto Kurikasta on ikävä tosiasia. Onkohan tutkittu, mikä ryhmä on aktiivisinta poislähdössä, onko se eläkeläiset, työikäiset, perheelliset, nuoret vai ketkä. Ja toisaalta onko tutkittu mikä on poismuuton syy ja taas vastaavasti kun tulomuuttoakin on niin tutkittaisiin, mikä on tulo muuton syy. Voisihan noista selvityksistä tehdä joitakin johtopäätöksiä tilanteen parantamiseksi, täälläkin on ehdoteltu seutuyhteistyön tutkimista, mutta olisko sittenkin muuttoliikeen tutkimisessa jotakin itua.

1.3.2009 19:19  Aika hyvin tuettu

Tuensaaja Verotuskunta Tukirahasto,
suorat tuet ? Tukirahasto,
muut tuet ? Maaseuturahasto ? yhteensä ?
KOIVISTO HANNU LAURI KURIKKA 40786 0 74651 115437

Antamillasi hakukriteereillä löytyi tuensaajia yhteensä: 1

1 |

1.3.2009 20:20  VANHA KETTU

Nyt varmaan on olo hyvä ja rauhallinen19:19 Sentin senttiä ei kukaan saa jos ei ole oikeutettu tukiin ja jos on oikeutettu niin kuka jättää sen käyttämättä. Ei ole mitään väliä mikä tuki on kyseessä, kaikkelle on tarkoitus, jopa sinun kateellisuudellesi. (sääli tulee ilmaiseksi ja kateus ansaitaan). Älkää vain lähtekö kyselemään Kurikkaan muuttajilta tulon syytä, tulevat pian järkiinsä ja pyörtävät muuton.

1.3.2009 20:44  Haistelija

19.19 et sitten kysynyt Lissulta paljonko on Veroja maksettu.Heh,heh

1.3.2009 20:56  viljelijä

Maataloustuilla on teollisuusmaissa mukaan kolme päämäärää:
1.Ne ylläpitävät ruokahuollon omavaraisuutta.
2. Ne halventavat kuluttajien elintarvikkeista maksamaa hintaa.
3.Ne pitävät maaseudun asuttuna.

1.3.2009 20:59  Kauno Kyvykäs

Aikojen alusta ovat kerjäläiset hoksanneet olla käsi pitkällä.
Tarvitseeko suomalaiset todellakin, TE-keskusten elättinä olevia miljonäärikerjäläisiä.

1.3.2009 21:03  Velkainen yrittäjä

Onko yrittäjät,jotka työllistää kerjäläinen.Tämäkö on blogin poliittinen linja lytätä maanviljelijät ja yrittäjät.
Hyvästi.

1.3.2009 21:07  Ketun kurkistus

Kettu nousi kolostaan, varmaan hyvän olon tunne ketulla. Hienoa kun kettukin rakentaa Kurikkaa......aikaa näyttää riittävän.

1.3.2009 21:13  VANHA KETTU

Aikaahan on ja nimenomaan laatuaikaa. Kurikka kiinnostaa aina, tulihan sielä oltua yli 50 vuotta. Toisekseen KETUNkolossa on hyvä olla

1.3.2009 21:34  Joutilas

Yksityinen liikemies on jättänyt oikeuteen kanteen, jossa hän syyttää Venäjän pääministeriä Vladimir Putinia laiskottelusta.Koska suomessa tulee vastaava kanne,kun Ministeriä tai Kansanedustajaa syytetään.

1.3.2009 22:15  Kauno Kyvykäs

Miksi kaikki kerjäläiset suuttuu, jollei ne saa kaikessa rauhassa loisia toisten rahoilla.
Rehelliset yrittäjät ovat asia erikseen.

1.3.2009 22:20  velkaiselle yrittäjälle

Tämähän on vain keskustelua ja ärsytystä. Lukekaa blogistin kolumni eparissa.
Tässä käy juuri niinkuin hän siellä toteaa.
Kannattaako siis provosoitua?

1.3.2009 22:20  Päivääkään

en oo ollu hommissa, ENKÄ MEE!!!

1.3.2009 23:07  Tuottaja ei ole " yrittäjä"

Mitä yrittäjiä ne on jotka saavat valtiolta sosiaaliavustusta. Yrittäjä on se joka on markkinoiden armoilla, ellei tuotetta saa myydyksi ei siihen saa valtion avustusta. Omillaan pitää pärjätä.

2.3.2009 0:08  Vastaan toista

Kun ollaan markkinoiden armoilla, silloin ei aseteta minkäänlaisia tuotantokattoja eikä määrätä valtion toimenpitein alentamaan tuotteen hintaa niin että se olisi kuluttajalle edullisempi. Silloin kuluttajakin maksaa ruuasta kilpailun mukaan tai on ostamatta. Kun Kauko Kyvykkäälle laitetaan samanlaiset rajat, niin äkkiä se lisänimi siitä vaihtuu.

2.3.2009 0:13  Kauno Kyvykäs

Yksi ihmeellisin tavallisen yrittäjän tappaja on maanviljelyn ohelle tuettu sivuelinkeinoyrittäjä eli yksinkertaisemmin sivuelinkeinokerjäläinen. Sitä tavallinen yrittäjä, vanhojen koneenpaskojen seassa, ihmettelee, kun naapuriin yhteisikunta kustantaa uudet rakennukset ja koneet. Jollei ammattitaito ei tahdo riittää, niin ainahan yhteiskunta voi kustantaa ammattitaitoisen työvoiman.
Tällaista touhua ei tavallinen yrittäjä voi, kuin ihmetellä.

2.3.2009 0:41  Kauno Kyvykkäälle

Etelä-Pohjanmaalla maaseudun yritystukia jaettiin viime vuonna kaikkiaan 156 yritykselle, joista puolet toimii metallialalla.

Etelä-Pohjanmaan TE-keskus on myöntänyt loka-joulukuussa yritystukia yhteensä 62 yritykselle. Koko vuonna viime vuonna maaseudun yritystukia myönnettiin 156 yritykselle. Rahallisesti tukia myönnettiin 5,8 miljoonan euron arvosta.

2.3.2009 0:47  Veit sanat suusta

Yritystukea (suoraa tukea, lainaa, pääomalainaa ja takauksia) saaneiden yritysten määrä lisääntyi vuonna 2006 verrattuna vuosiin 2005 ja 2004. Tukea saaneita yrityksiä oli yhteensä 27 068 vuonna 2006, eli vajaat 11 prosenttia kaikista yrityksistä. Vuonna 2005 tukea saaneita yrityksiä oli 25 615 ja sitä edellisenä vuonna 24 701 yritystä. Maksetut suorat tuet olivat lähes 400 miljoonaa euroa vuonna 2006, maksetut lainat 1) olivat reilut 400 miljoonaa euroa, pääomalainat reilut 15 miljoonaa euroa ja myönnetyt takaukset vajaat 600 miljoonaa euroa.

2.3.2009 0:53  vanha kettu

Niinpä, tukia saa jos ymmärtää kysyä ja on oikeutettu tukeen.

2.3.2009 9:08  Kauno Kyvykäs

Pitääpä sitä sitten kierrellä ja kaarrella sellaista tosiasiaa, jotta maatalouden sivuelinkeinotukien taso verrattuna tavallisen yrittäjän tukiin verrattuna on huomattavasti, nimenomaan, oikein paljon suurempi,kuin tavallisten yrittäjien. Tavallisten pikkuyrittäjien tuen ja vähän muutakin syö konsultit.
Kummalliselta tuntuu, jotta yhteiskunnan kannattaa tukea epärehellistä kilpailua, tukemalla leikkiyrittäjiä, oikeiden yrittäjien kstannuksella.

2.3.2009 10:11  Konsultti

Pitääkö käyttää konsultteja, päteviä henkilöitä löytyy kunnastakin. Sinulle Kyvykäs: säälin saa ilmaiseksi, kateus ansaitaan

2.3.2009 11:02  Kauno Kyvykäs

Voi tavallinen yrittäjä toki yrittä hakea avustuksia ilman konsultin lausuntoa. TE-keskuksessa kerrotaan, saat avustusta konsultin palkkaamiseen. Joissain tapauksissa yhteiskunta toki kustantaa konsultin, tavalla tai toisella työtätekevät ja yrittävät ihmiset laskun maksaa.
Tulisi halvemmaksi pistää kaikki konsultit eläkkeelle ja laittaa nettiin topten-lausunnot. Saisi yrittäjät niistä noukkia omaan tapaukseen sopiva lausunto.

2.3.2009 16:24  Entinen perussuomalainen

Tuntuu olevan numerot hallussa kerro kaikille mikä on tilanne numerojen valossa, kaikki avustukset käyttäen kahdella yrittäjällä.
Tilanteessa ensimmäinen on sivuelinkeinoa harrastava maanviljelijä ja toinen päätoiminen yrittäjä. Äkkiseltään tuntuisi yhteiskunnan pitävän päätoimisesta yrittäjästä parempaa huolta, kuin yrittäjää leikkivästä maanviljelijästä.
Yllätys,yllätys leikkiyrittäminen samoilla leluilla huomattavasti paremmin tuettua, kuin oikea yrittäminen, jos oikeaa yrittämistä yleensäottaen tuetaan ollenkaan.

2.3.2009 20:43  Juhani

Pieni kommentti sivusta. Maaseudulle tarkoitetut yritystuet eivät enää ole maataloussidonnaisia. Eli oikeat yrttäjät mukaan.

2.3.2009 23:27  Asiaa seurannut

Teoriassa, vuoden 2008 alusta.

2.3.2009 23:34  Juhani

Pirkko Annala kirjoitti aiheesta enemmän. Nimilinkistä toiseksi viimeinen kommentti:

2.3.2009 18:49 Pirkko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini