Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Ei lannistuta

Lauantai 28.2.2009 klo 0:05


Voimia tarvitaan 

Elämän myrskyt yrittävät lannistaa meitä.

Siksi meidän pitää varjella ystäviämme.

Pitää olla voimia voittaa kaikki vaikeudet. Edetä hitaasti ennen tärkeitä päätöksiä ja ryhtyä tekemään jotain.

Sillä tavalla elämä on liittolainen eikä vihollinen.    

 

Pulaa lääkäreistä

 

Lääkäripula puhuttaa.

Kriisiterveyskeskuksista supistaan, mutta nimiä ei paljasteta.

Kattava tutkimus on tehty, mutta vain sairaanhoitopiirien käyttöön.

Pula on huutava, mutta lääkäriliitto ei kannata koulutuksen lisäämistä.

Terveyskeskukset eivät vedä nuoria lääkäreitä, kun samanaikaisesti keikkafirmat rekrytoivat ylihintaan kaikki nuoret lääkärit.

Näiden keikkayritysten siirtyminen ulkomaalaiseen omistukseen on suuruusluokkana aivan toisen kokoluokan ongelma kuin Urpilaisen esille tuoma lääkärien yhteisöjen ja yritysten palveluksessa olo yhtä aikaa.

Pian on kaiketi lainsäätäjän vuoro puuttua asiaan.

Vaikeudet ovat silti voittamista varten. masa_126.jpgKoko yhteiskunta on suuressa murroksessa. Siksi on otettava käyttöön "vanhanaikainen" arvomaailma.

"Puhtaasti ja hurskaasti olen viettävä elämääni ja harjoittava tointani." Näin lupasi aikanaan Hippokrates. Mitä me ja aikalaisemme pystymme lupaamaan?


Kommentit

28.2.2009 0:26  VANHA KETTU

Ihmisen pitäisi joka päivä kuulla ainakin yksi pieni sävelmä, lukea hyvä runo, nähdä hieno taulu ja jos mahdollista, sanoa muutama järkevä sana.

28.2.2009 11:01  Matkahuolto sulkee ovensa Jurvassa

Vaikka pitäisi kommentoida kirjoitusta, joka loppuu lääketieteen isän mietelmään, sallittaneen kosketella yhtä ajankohtaista asiaa. Tämän päivän Pohjalaisessa kerrotaan, että Jurvan Matkahuolto joutuu sulkemaan ovensa , jota viimeksi on pitänyt yhdeksän vuotta yrittäjänä toiminut Tarja Nurmi. Jutun mukaan hän oli eilen tulta ja tappuraa. Hän on vihainen uudelle kunnalle eli Kurikan kaupungille vuokrankorotuksesta. Hän suree myös henkistä menetystä ja olisi mielellään jatkanut työtä, jossa saa palvella mukavia jurvalaisia.Hän kertoo, että hänen on pakko nostaa kädet pystyyn.
Jutussa kerrotaan, että matkahuollon sulkeminen haittaa monen jurvalaisen ihmisen ja yrityksen toimintaa, kun lähin matkahuolto on Kurikassa.
Voikin kysyä, tätäkö kuntaliitos entisen Jurvan kunnan asukkaille merkitsee?

28.2.2009 11:31  Kauno Kyvykäs

Että joku vielä kehtaa kysellä, jotta tätäkö kuntaliitos merkitsee, eikö se alunperin ollut selvillä. Kiitä jurvan entisiä petturipäättäjiä.

28.2.2009 11:36  Juhani

Voitaisiinko tälle vielä tehdä jotakin?

Oliko vuokrankorotus kuinka suuri ja onko kyseinen tila ainoa mahdollinen matkahuollolle?

Nyt kannattaisi tukea tätä yrittäjää jos hän todella haluaa jatkaa. Perustetaanko Sivukylien Yrittäjien Tuki Ry, joka voisi tukea kulloinkin vaikeuksissa olevaa sivukylän yrittäjää? Tässä tapauksessa Jurvan Matkahuoltoa?

Vai onko mitään tehtävissä?

28.2.2009 11:46  Juhani

En tunne Matkahuollon tilannetta, mutta tällainen Tuki Ry voisi vaikka lähteä talkootyöllä kunnostamaan uutta tilaa jostain Matkahuollolle tai hakea Kurikan kaupungilta avustusta omiin sisäisiin tukitoimiinsa. Tai sitten tuetaan Matkahuoltoa vaikkapa jotain sen tarjoamaa lisäpalvelua vastaan joka tukee muita yrityksiä.

Jotain on kuitenkin kohta tehtävä niin että voisimme pitää toisiamme pystyssä ja ainakin olla viimeiseen saakka jollain lailla tukena!

28.2.2009 12:27  Aika muuttuu ja muuttaa

Juhani Juhani, eipä hätäillä. Eiköhän MH-yrittäjä löydy, joka ottaa homman hoitaakseen tuoreemman liikeidean kannattamana. Miksi sitten nykyinen yrittäjä joutui nostamaan kädet pystyyn? Ehkä siksi, että samat syyt jotka johtivat petturipäättäjät liitoksen tielle. Loppuu asiakkaat ja kyky pitää taloutta pystyssä. Kuka esim käytti ko yrityksen lounaspalveluja? Pankkitoimihenkilöt ja kunnantalon väki ja osa yrittäjiä ym. Näitähän on enää vain kourallinen jälellä.
Kuntaliitos oli ainut oikea vaihtoehto.

28.2.2009 13:19  Kauno Kyvykäs

Petturipäättäjien touhut, pidemmällä aikavälillä johti liitokseen. Muitakin vaihtoehtoja oli kuin kurikka. Keskustan ylivaltapolitiikka johtaa maaseudun tyhjentymiseen myös kurikassa. Jos ei muu auta, niin kepu ottaa vasemmiston avuksi talkoisiin. Kepulaisilla ja vasemmistolla ilmeisesti sopimus asiasta. TE-keskus todella hyvä työkalu työväen ja tavallisten yrittäjien häätämiseksi maalta.

28.2.2009 15:21  Jurvalainen

Tätä se kuntaliitos merkisee.Tämä on vasta alkua.

28.2.2009 17:17  Tuulta päin

Älkäähän nyt. Yksi ominaisuus vanhan Jurvan talouden hoidossa oli se ettei vuokria koskaan korotettu. Jurvassa menestyy ihan samoilla eväillä kuin muuallakin, on kuitenkin muistettava tasapuolisuus siinäkin suhteessa että ei voi olla oikein jos Kurikan kaupunki nostaa vuokria vain vanhan Kurikan puoella.?

Ei Jurvalaiset oikeasti ole sitä mieltä että aina pitäisi saada vain rusinat pullasta... Kyllä liitoksesta vielä huvä tulee, ei nyt kannata alkumetreillä lannistua.

28.2.2009 17:47  Kauno Kyvykäs

Sopisi käyttää järkeä kertakorotusten tasossa, eikä olisi pahitteeksi käsittää vuokratilan taso. Tuskin jurvalaiset kuntaliitoksen yhteydessa halusivat keinotekoisen liikelaitoksen rahastamaan ja tekemään tulosta jurvan vanhoilla kiinteistöillä.

28.2.2009 19:03  spekulooja

Kurikka-Lehti tuli.Mietaa ei ole lähdössä Helsingin vaalipiidin edustajaksi.Eparin juttu oli tuulesta temmattu vai oliko?Kannattaas kysyä toimittajalta mistä on juttu lähtenyt.Tulisi taas yllättävä vastaus.Spekuloodahan vähän seuraavia eduskuntavaaleja. Jos Mietaa ei lähde ehdokkaaksi seuraavissa vaaleissa.Matti lähtee ja saa perintönä osan Juhan äänistä.Sosialisteilta tulee Margitin noin. tuhat ääntä.Kokoomukselta ei tule montaa ääntä todennäköisesti.
Matin oma äänisaalis viimeksi 2000 kpl
Margitin/sdp 1000 kpl
Mietaan perintöäänet 3000 kpl
Läpimenoon tarvitaan noin.6500 kpl
Tiukille menee.Kokoomukseen päin vähän mielin/kielin niin läpi menee.
Virhemarginaali tässä gallupissa +-10%

28.2.2009 19:32  Juhani

12:27 Kuulosti siltä että syynä oli vuokran korotus.

28.2.2009 20:01  ajattele

Ei mitään mahdollisuutta läpi menoon vaaleissa.

28.2.2009 22:50  Tukea vain kaikille, jos sitten

Jos aikoo mennä läpi vaaleissa, pitää kai olla ehdokkaana?
Jos Jos Jos... Jos MH-yrittäjä kertoisi ihan itse, miten paljon yrittäjät tarvitsevat yhteiskunnan tukea pärjätäkseen? Jos tehtäisiin kaikille yrittäjille tiet ja tilat ja rahaa vähän käteen. Sitten sais myydä yrityksensä ja ottaa hyvät rahat niinku entinen salonkyläänen.

28.2.2009 23:34  kiinnostunut

Kellä on Kaupungin luottokortteja ja kuinka niitä käytetään onko ohjeistusta.Kuinka esim.lounastilaisuudet edotellaan yksityiset ja omat ruokailut.

1.3.2009 0:26  Kauno Kyvykäs

Oikeat yrittäjät eivät tukea haikaile, riittää, kun yhteiskunta ei kuppaa kaikkea, mikä irti lähtee.
Törkeää ja tappavaa on TE-keskusten, verorahoilla harjoittama kilpailun vääristäminen.
Laillistetun rosvoamisen ykköstilan tällä hetkellä omistaa vakuutusyhtiöt monilla lakisääteisillä rasitteilla.

1.3.2009 10:50  Kyvytön kaunokainen

Jotkut yrittäjät eivät edes tiedä nauttivansa tuista luulleen olevansa kokonaan niiden ulkopuolella. Esim. maatalouden ja muiden yrittäjien tuesta ja myös kaupungin saamasta valtionavusta voi suurikin osa ohjautua esim. jonkun paikallisen yrityksen työpanokseen, jota yritys ei koskaan muutoin saisi. Usein näiden tukien tarkoituskin on tukea paikallista yrittäjyyttä tuomalla paikkakunnalle työtä.

Sama koskee sosiaalitoimen, työvoimatoimistojen ja Kelan toimeentulotukia. Suuri osa yhteiskunnasta elää tukien avulla ja myös elättää niillä paikallisia yrityksiä.

Muistetaan että jokainen toimiva paikallinen ja pystyssä pysyvä yritys, myös Jurvan matkahuolto on meidän kaikkien etu.

1.3.2009 16:20  Kauno Kyvykäs

Kyvyttömällä kaunokaisella vellit ja puurot pahemman kerran sekaisin.

1.3.2009 16:23  Kauno Kyvykäs

Kyvyttömällä kaunokaisella vellit ja puurot pahemman kerran sekaisin. Kannattaa uusia resepti, jos lääkkeet on otettu.

4.3.2009 22:06  Sivusta seurannut

Selvennykseksi vilkkaaseen keskusteluun todetaan, että matkahuolto-kahvila yrityksen loppulaskenta aloitettiin jo 'vanhan Jurvan' aikaan jolloin poliittiset päättäjät hyväksyivät kuntaan epätasa-arvoisen kilpailutilanteen.

20.5.2011 13:20  Factory Coach Outlet

man proposes and god disposes

20.5.2011 13:21  Chanel bags

man proposes and god disposes

17.6.2011 10:08  Coach Jewelry

Great Blog. I add this Blog to my bookmarks.

17.6.2011 10:09  Coach Jewelry

A friend without faults will never be found.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini