Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Satamassa turvassa ?

Torstai 26.2.2009 klo 0:07


Satamassa turvassa 

Sanotaan, että vene on varmimmassa turvassa silloin kun se on satamassa.

Mutta kun venettä ei todellakaan ole rakennettu sitä varten, että se olisi satamassa.

Veneen tulee kohdata mainingit ja tyrskyt.

Aivan samalla tavalla ihmisen pitää kohdata elämä ja sen haasteet ja vaikeudet.

Meitä ei todellakaan ole tarkoitettu jäämään kodin satamaan, vaan lähtemään ja kohtaamaan elämän myrskyt.

Suomikaan ei ole turvassa, eikä Kurikka

Suomi on hyvä velanmaksaja. Niin on aina sanottu.

Nyt elvytetään velaksi. Kurikassa eletäänkin velaksi.

Kun velanmaksun aika tulee, on edessä ankeat ajat. Mitkä ovat keinot siinä tilanteessa?

Julkisen talouden kestävyyttä lisäävät hallitukseksen työelämän pidentämiseen molemmista päistä tähtäävät ratkaisut.

Seuraavaksi joudutaan menemään etuuksiin ja menojen leikkauksiin.

Verotuksen kiristäminen on viimeisin keino julkisessa taloudessa.

Mutta Kurikan taloudessa se taitaa syksyllä olla ensimmäinen keino. Muita keinoja ei taideta osata eikä oikein uskaltaakaan tehdä.masa_134.jpg

Tässä talossa tehdään isoja talouden ratkaisuja hyvssä tarkoituksessa luulisin. Pystytäänkö kunnissa samaan ajattelutapaan. Syksyllä se nähdään. Suurin uhka on teollisten työpaikkoijen menetys, niin Suomessa kuin Kurikassakin.


Kommentit

26.2.2009 0:14  ajattele

Kurikka on parempi kuin ympäristö kunnat, ei pärjää edes Kauhajoki.

26.2.2009 1:11  Pikku V

Hiihtoloma on jo kääntynyt loppuliukuun, mutta laman syöksykierre on vasta jyrkänteen reunalla. Olen tässä lähes puolentoista kuukauden aikana seurannut blokin keskustelua, toisinaan aktiivisemmin, joskus taas harvemmin. Yhteenvetona voi vetää edelleen ainoastaan pelonsekaisen tunteen Kurikan asioista vastaavien tahojen tilanteen realiteettien tajuamisesta tai niihin reagoimisesta.

Kurikka ei tosiaankaan ole mikään lintukoto, jonka maailmanlaajuinen lama jättää rauhaan, vaan se iskee tännekin täydellä voimalla, kuten tammikuun alussa tulevaa tilannetta kuvasin. Palaan aikaisempiin kirjoituksiin sitten vähän myöhemmin, kuten lupasin. Valitettavasti.

Tämä tuleva tilanne on ollut kaikkien vähänkin maailman taloustilanteesta kartalla olleiden henkilöiden tiedossa jo vuoden 2008 maaliskuusta lähtien. Kysymys kuulukin, mitkä ovat toimenpiteet joihin Kurikan Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on ryhtynyt, että Kurikka selviää mahdollisimman vähillä kolhuilla tästä lamasta?

Kirjoitukset yleisönosastoilla oman aseman pönkittämiseksi eivät auta Kurikkaa, vaan päinvastoin.

Blokisti on parkkiintunut poliitikko, joka osaa vetää aina oikeasta narusta. Ajoitus on tässäkin tärkeä ja rivivaltuutettuna on helppo normikansalaisen tapaan esittää kysymyksiä. Mikä olikaan tilanne silloin, kun blokistikin oli tiukemmin vallan kahvassa kiinni eikä pelkästään vahvana taustavaikuttajana?

Tästä huolimatta ottakaa blokistin alustukset ja kommentit tosissanne. Yli puoluerajojen.

Ihmisiä tulee ja menee, mutta Kurikka pysyy. Toistaiseksi. Ellemme vaadi johtohahmoilta politiikan pelaamisen sijaan toimia Kurikan luotsaamiseksi laman yli, niin seuraavaksi liitetään taas muutama konkurssipesä yhteen ja jatketaan vasemmisto-keskustan valitsemalla linjalla.

Ei muuta kuin voitelemaan suksia ja veretään perinteisellä tyylillä uusilla ajatuksilla!

26.2.2009 8:37  Asiat vaativat ratkaisijoita

Onko nyt sitten viimeinenkin toivo menetetty kun blogistikin esittelee Kurikassa veroprosentin nostoa syksyllä. Onko luopumisen menttaliteetti iskenyt vai onko kysymys siitä, että vastakaikua blogistin esittyksille ei ole tullut, pikemminkin herjanheittoa. Nyt olisi hyvä tulla esiin viimekauden vallankäyttäjät laajalla rintamalla, onko veronkorotus ainoa keino, eikö edes yrtitettäisi muitakin keinoja ja mitä ne sitten olisivat, siihen odotamme vastauksia vallankahvassa olijoilta, ettei sitten syksyllä sanota, ettei enää ehdi, kuntatalous ei ole pelkkää matematiikkaa, vaan arkista työtä ja ideointia ja suunnittelua pitkällä aikajanalla. Vai onko niin, että pelätään leimautumista blogistiin.

26.2.2009 10:08  Ennustaja

Tein galluppi kyselyn veroprosentin nostosta ja se oli kyselyyn osallistujien mielestä ok.Ihmetystä aiheutti,miksi sitä laskettiin aiemmin Jurvalaisten osalta.Keskustapiiri irtisanoutuu hallituksen 142-ratkaisusta.Piiri muistuttaa,ettei asia ole niin mustavalkoinen,mitä ministeri Anttila on väittänyt.Kovin on saamatonta toimintaa näin jälkikäteen,jottei suorastaan lepsua.Kurikassa ajatellaan Mietaata Helsingin vaalipiidin kansanedustaja ehdokkaaksi.Tilaa taidetaan tehdä Kurikassa tutulle miehelle.

26.2.2009 10:38  Hahhah

Koko veroprosentin nosto ei ratkaise yhtään mitään. Kurikan 7 miljoonan lainanotto voidaan kompensoida 4 %-yksikön nostolla. Se tarkoittaisi 22,5 % verokannaksi. Eli muihin töihin pitää ryhtyä.

26.2.2009 10:47  ajattele

Ei kai veron nostoa olisikkaan tarkoitettu kertakorjaukseen, vaatii muitakin toimenpiteitä. Tai samapa tuo, nostetaan veroprosentti 28,5%;iin, niin kyllä muualla hämmästeltäis, että onko ne lopullisesti tulleet kaikki hulluiksi.

26.2.2009 11:07  Ennustaja

Jäi mainitsemasta,että virhemarginaali minun gallupissa oli +/- 4%.Kaksi edellistä oli veroprosentin laskun kannalla.Onnea valitsemalla tiellä.

26.2.2009 11:32  Kuka johtaa nyt

Totuus on kuitenkin, että johtaja puuttuu Kurikasta. Entinen lähti lipettiin isojen odotettavien vaikeuksien edessä. Ei kuunnellut ketään, vaan antoi mennä. uudella on isot ongelmat edessä. Toivottavasti hän on kovempi mies.

26.2.2009 12:52  ajattele

Kurikassa ei ole piakkoin kiuastehdasta; Tylö Sauna on ostanut Helon, Kastorin ja Narvin. Kurikan Helon porukat on siirretty Kastorin vanhoiksi työntekijöiksi ja työmaa on Riihimäellä, ota Riihimäki tai jätä työmaa. Taas lisää työttömiä. Ruotsalaiset ei tunne armoa suomalaisia kohtaan. Rekat kuskaa koneita Riihimäkeen.

26.2.2009 13:09  Huopatossutko päättäjillä

Onko hallinto täysin lamautunut, ei ole sitä vilkkautta kirjoituksissa, mikä oli ennen kunnallisvaaleja, näin meitä viedään äänestäjäparat. Blogisti on selvä poikkeus myönteiseen suuntaan tässä tilanteessa. Helppo oli viime vaalikaudella lasketella ilman huolta huomisesta, viisautta olisi ollut varautua näihin vuosiin, mutta niiden asioiden puhuja leimattiin jarrumieheksi. Opitaanko koskaan mitään, mitä me teemme nykypäättäjillä, muualla tutkitaan ja selvitellään, otetaan kantaa, miten meillä; lähes kaikki päättäjät hiljaa. Ei hyvältä näytä. Enkä ollenkaan tarkoita tiedotusvälineeksi tätä blogia, mutta ei ole linjauksia näkynyt muuallakaan.

26.2.2009 13:55  Sivullinen

Täällä tiedetään, että blogisti on aina ollut hiukan skeptinen ja varoitellut päättäjiä turhista menolisäyksistä. Kutakuinkin joka vuosi talousarviokäsittelyissä. Niitä varoituksia on vähempi kuunneltu. Näin se on mennyt. Pikemmin on turpiin annettu.

26.2.2009 14:49  ajattele

Miksi ei kuunneltu, onko blogisti itse aiheuttanut omalla käytöksellään se. Ei pidä lähteä mouruamaan sättimään ja muutenkin hyppimään jos oma ehdotus ei ota tuulta. Turha täälä on säälitellä blogistia, sitä saa mitä tilaa. Toinen asia, jos Mieto vaihtaa vaalipiiriä, niin turha blogistin on lähteä ehdolle, tulee vain pahamieli.

26.2.2009 15:21  Veronkorotus on edessä

Luulen, että blogisti on tahallaan esittänyt, että syksyllä veronkorotus on edessä saadakseen kommentteja, koska blogi on selvästi ollut kommentoijien osalta hiipumaan päin. En minäkään ymmärrä näitä sopuleita, jotka jaksavat toitottaa jatkuvasti samaa, että blogisti on varotellut tuhlauksesta, mutta ei ole kuultu. Pitää muistaa, että blogisti on viime vuoden loppuun saakka ollut suurimman valtuustoryhmän edustajana pitkään valtuuston puheenjohtajana. Täten blogisti on keskeinen vastuunkantaja edellisten vuosien talouden pidossa. Itse veronkorotuksen suhteen asia näyttää selvältä. Eivät ne Fortumin osingot enää auta, kun talouden alamäki on muutenkin menossa. Lisäksi on todettava, ettei kuntaliitos Jurvan kanssa tässä suhteessa auta asiaa. Tilanne on päinvastoin ottaen huomioon Jurvan ikärakenteen ja taloudellisen tilanteen liittymähetkellä.

26.2.2009 15:54  Vaari

Saarakkala näki nämä liittymis asiat, mutta kun ei kuunneltu.Oli niin nuori kloppi.

26.2.2009 21:38  Blogisti on huomenna eduskunnassa

Ilkan verkkosivulla kerrotaan, että kansanedustajat Mieto ja Nordman tapaavat huomenna eduskunnassa opetusministeri Henna Virkkusen. Asiana heillä on se, että kaikille kouluasteille tulisi saada liikuntaa lisää yksi tunti viikossa. Jutussa kerrotaan, että tapaamisessa ovat mukana avustajat eli Matti Ollila ja Riitta Pääjärvi-Myllyaho.
Vaikeaa ko. asia näyttää olevan, kun samat henkilöt ovat asiaa esittäneet joulukuussa 2007 mm. silloiselle ministeri Sarkomaalle.Selostuksen mukaan suhtautumisen piti silloin olla myönteistä.

26.2.2009 22:43  Aattelin vaan

Taitaa tulla paljon rintamakarkureita kun kunnallistaloutta pitää ryhtyä hoitamaan.

26.2.2009 22:46  Raimo Mäkynen

Minusta täällä plokissa synkistellään ja liioitellaan ihan liikaa, jopa masennukseen asti.Kurikan asioiden pitkän aikavälin hoidossa talous on turvattu, vaikka osakkeet kulkisivat miten alhaalla.On selvä että on suoritettava tarpeelliset toimet talouden oikaisemiseksi, että tulot vastaavat menoja. Se on oikeaa talouspolitiikkaa.Mutta jos järki ei voita ja talous menee täysin kuralle, on meillä onneksi puskuria, mitä monella muulla ei ole, osakesalkku jolla pystymme turvaamaan perusasiat kunnes järki voittaa. Ei tarvitse jättää vanhuksia ja sairaita hoitamatta, on varaa vaikka velan ottoon perusasioiden hoitamiseen. Tämä ei olisi mahdollista jos olisimme keinotelleet osakkeilla ja myyneet ne, tietenkin olisimme sijoittaneet ne islantilaisiin pankkeihin koska nehän lupasivat korkeimman koron, täytyyhän kunnan pyrkiä mahdollisimman korkeaan tuottoon.Miettikää montako kuntaa on suomessa joilla ei ole mitään puskuria, vaan eletään kädestä suuhun, ainoana vaihtoehtona palvelujen supistaminen.Meillä on synkistä näkymistä huolimatta loistavat edellytykset pärjätä, kunhan saamme päätöksiin järkeä eikä pelkkää populismia.Toivon että kun nyt kirjoitan nimelläni, älkää puuttuko vajavaiseen persoonaani, arvostelkaa vain mielipiteitäni.

26.2.2009 23:21  Fun an der

Lääkäri Juhani Seppänen sanoo itseään huonoksi lääkäriksi ja kirjassaan "Hullu töitä tekee" pelkää jäävänsä hyvän lääkärin puoskaroimaksi kipeäksi tultuaan.
Oletteko huomanneet tulleenne, siis te ns. kurikkalaiset myös hyvän vaikutuspiiriin liittyessänne Jurvaan. Jurvalaiset ovat aina joutuneet tai saaneet tehdä töitä ja kauppaa ns. ulkopuolisten kanssa. Se ei ole ollut vaikeaa tai vaativaa, vaan helppoa ja mielekästä. Samassa sitä on ehkä omaksuttu muutakin ellei tuomalla kaunis vaimo muualtal, niin muuten vain. On ollut pakko oppia ajattelemaan muutoinkin kuin mitä kotona astian vieres.
Kaikille se ei näköjään sovi. Helevetin huono juttu. On nimittäin pian sovittava. Ei ole maailma tähän tyssätty, sori vain.

27.2.2009 0:23  Juhani

Raimo, olet oikeassa. Vain aniharva kommentaattori tuntuu näkevän kurikkalaisessa elämässä mitään mielekästä. Aniharva on sanonut kaupungin omaisuudesta tai muistakaan voimavaroista mitään hyvää.

Blogisti ei ole siihen syyllinen, sillä teksteissä herätellään myös toivoa. Uusi aamu on tulossa, kannattaa uskoa sillä kaikki voi muuttua. Se on meistä kiinni.

Ja nyt kun olemme "tulleet hyvän vaikutuspiiriin", niin uskoa tulevaisuuteen pitäisi luoda eikä viedä. Kukaan ei uskalla näin pimeässä varjossa edes liikahtaa joko yrittää jotakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini