Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Luulo ei ole tiedon väärtti

Tiistai 24.2.2009 klo 0:03


Katse huomiseen

 

Huomasin taas, että etsiminen on vähintään yhtää mielenkiintoista kuin löytäminen.

Sillä se mikä meidän pitää oppia on aivan silmiemme edessä.

Ei tarvitse kuin katsoa avoimin mielin ympärilleen, niin oivaltaa, mikä on parasta itselleen.

Millaisen askeleen haluaa seuraavaksi ottaa.

Seuraava askel

 

Kommenteissa on tullut yllättävän paljon kannanotttoja ja vääriäkin käsityksiä Kurikan ja Seinäjoen välisistä suhteista.

Minutkin on joku perusteetta jopa leimannut Seinäjokivastaiseksi.

Sehän ei pidä paikkaansa. Vakuutan, että tuo mielikuva on täysin virheellinen.

Esimerkiksi Seinäjoen ohikulkutien korkokustannuksia olisin ollut valmis tukemaan, mutta tulin jyrätyksi kaupunginhallituksessa.

Komia-hankkeen ratkaisussa noudatin kokousedustajana luonnollisesti hallituksen ohjetta, joka näissä tilanteissa on sitova, niinkuin tiedämme.

Kun tilanne on näin hankala ja epäselvä, ehdotan että K-8 kunnat ja ehkä muutkin , yhdessä teettävät jollakin yliopistolla ja tai tutkijalla neutraalin selvityksen näistä yhteistyöasioista.

Kun tilaajana ovat kaikki kunnat, ei tule epäselvyyttä tutkimuksen tavoitteista. Tilaaja on isäntä.  Ei niinkuin AKK-asiassa, jossa selvitysmies Neilimo kaiketi oli Seinäjoen tilaama.

Aiheena voisi olla esimerkiksi “ Selvitys Seinäjoen ja ympäristökuntien yhteistoiminnan taloudellisista ja sosiaalisista vaikutuksista kunkin kunnan kohdalla."matti_151.jpg

Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Raimo Ristilä on tosi mukava mies. Tuskin hänkään pitää pahana vaikka Seinäjoen ja ympäristökuntien väliset sidossuhteet kunnolla selvitettäisiin. Tieteen keinoin päästäisiin luuloista tiedon tasolle. Luulo ei ole tiedon väärtti.


Kommentit

24.2.2009 11:17  ajattele

Mitäpä sellaisesta tukimuksesta olisi hyötyä, ei yhteistyö kuitenkaan lähde toimimaan joku(Kurikka) laittaa hanttiin. Tutkimuksen tekijä hyötyy ja se jo on tietysti joku tavoite. Nollatutkimukset ovat asiallisia, koska tulos on jo tiedossa ja kaikki ovat yhtämieltä tuloksesta.

24.2.2009 11:38  Tutkimus olisi veromarkkojen haaskaamista

Mietin samaa, että mitä sillä tutkimuksella sitten saavutetaan. Seutuyhteistyötä harjoitetaan joka puolella Suomea. Jos siitä ei olisi mitöään hyötyä, niin eihän sitä siinä mitassa harrastettaisi. Ongelma Kurikalla on lisäksi se, että Paras hankkeen myötä on seutuyhteistyöhön tullut mukaan eriseuraisuus, kun siinä ovat Ilmajoki ja Jalasjärvi mukana. Tämä yhteistyö pakostakin luo omaa käyttäytymistä Seinäjoki-vetoista laajempaa seutuyhteistyöytä kohtaan
Kysymyksessä on perimmältään asenteet ja niiden muuttamiseen on turha haaskata veromarkkoja.

24.2.2009 12:15  Eiköpä vain ?

Eikö neutraali yliopiston tekemä tutkimus siis olisi minkään arvoinen? Meillä on varmat fakta hallussa, meillä pohjalaisilla? Olemmepa erikoisen osaavaa porukkaa. Mitähän tuolla kehittämispäällikölläkin tehdään. Johtajat kaikki taitavat olla aivan turhan panttina. Suurta palkaa nostavat, jalat pöydällä. Mitähän tuota kuntajohtajaakin odotetaan kuin kuuta nousevaa?
Ei muuta kaikki vainsuorittavan portaan tekijöiksi. Kyllä varmaan onnistuu ja hyvin onnistuukin.

24.2.2009 12:16  ajattele

Jos asenteita lähdetään nimenomaan muuttamaan niin ylensä ei seuraa hyvää.

24.2.2009 12:19  ajattele

Vielä hiukan lisää. Ei tutkimusksella saada aikaan mitään muutosta, se on vain paperille laitettua tekstiä joka ei toimi.

24.2.2009 14:03  Jupe

Selvitys ilman muuta on tehtävä.
Ei muuten päästä selville kuka hyötyy ja mitä? Eikö vain ?

24.2.2009 17:00  Lainausta naapurista

Helsingin Sanomien mielipidepalstalta lainattu ex-kaupunginjohtaja Matti Sonnisen mietelmä:

Erilaiset kuntien väliset luottamuselimet ja koko seutuyhteistyö ovat vain
sosiaalista läträämistä ja keskeisten paikallispoliitikkojen attaseasalkkujen ulkoiluttamista.

24.2.2009 18:40  ihmettelevä

Ei ihme että on ex-kaupunginjohtaja Sonninen.
Jos business-puolella suhtauduttaisiin kirjoittajan esittämällä tavalla asioihin, voisi samantien jättää konkurssihakemuksen.
Kyllä on Sonninen kaukana päivän arjesta. Katkeroitunut vanha kääkkä.
Keneltä tahansa kuntajohtajalta, joka vakavasti suhtautuu työhönsä, saa ihan eri vastaukset. Tuo lausunto ei kerro mitään mistään muusta kuin Sonnisen omasta mielenlaadusta. Oman pesän likaajaksi kutsutuista. VoiVoi.

24.2.2009 19:39  Kroisos

Eihän täältäkään löydy yhteisymmärrystä selvitysmiehen hyödyistä. Mistä sen voisi löytyää kuntapäättäjä? Saati sitten kunnat yhdessä Seinäjoen naapurustossa. Ensin pitäisi treenata paikallisesti sopua kaikis asioos. Tämä oli yleisesti kaikille "johtajille".

24.2.2009 22:22  Kaunis kevennys

Hakusana:You tube- Kurikan keskusta 1985

24.2.2009 22:26  Kevennykseen lisäys

Kuulokkeet päähän, mahtava taustamusiikki!!

25.2.2009  1985 onko jo...

KultuuriTeko: taitava ja "ammattimainen" taltiointi keskustasta... ja taustalla Burce Springsteen, MY HOMETOWEN tosi tyylikäs ja hieno video, onnittelut!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini