Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Uusi aamu

Sunnuntai 22.2.2009 klo 0:03


Uusi aamu ja onni

 

Mielestäni ainoa tapa osoittaa, että luotamme elämään, on ottaa rohkeasti ne askeleet, jotka aina olemme halunneet ottaa.

Jokainen aamu on siksi uusi mahdollisuus.

Yö on asettanut kaikki kohdalleen ja uuteen asentoon.

Onni on ymmärtää omat mahdollisuutemme joka ainoa aamu.

 

Talousarvioita uusiksi pitkin Suomea

 

Uutisten mukaan Tampereen talousarviosta puuttuu 50M€.

Vaasan budjetti on 10 M€ vajaa.

Samansuuntaisia viesteja tulee joka suunnasta. Verotulot vähenevät kaikkialla.

Se onni Kurikalla on, että valtiososuutemme ovat yhtä suuret kuin verotulomme alhaisesta tulotasostamme johtuen.

Toisin sanoen verotulojen suhteellinen vaikutus on vain puolet tulokertymästä. Isojen kaupunkien verotulot lähes yksin kattavat niiden tulotalouden.

Miten muualla ?

Kaskisissa on todella kurjaa, mutta sielläkin selvitään.  

Sellutehtaan palveluksessa oli noin 220 henkeä. Heistä on luvannut työllistää Metsä-Botnia  70 henkeä.

YIT helpottaaa Kaskisia työllistämällä 40 henkeä.

Valtion erityisaluetoimet alkavat purra. Olipa hyvä, jotta Mietaa oli mukana keulilla asiassa.

Kyllä asiat pikkuhiljaa vielä lutviutuvat.

Uusi aamu, uusi onni odottaa.matti_164.jpg

Alavuden kuntajohtaja haukkui Kurikan kahteen otteeseen, kun emme osallistuneet täydellä osuudella Komia-hankkeeseen. Ilmajoki ja Jalasjärvi jäivät mainitsematta vaikka teimme heidän kanssaan yhdessä saman päätöksen. Kurikan viesti K8-Seminaarille oli viereisen kuvan mukainen.


Kommentit

22.2.2009 0:41  ajattele

Kyllä Kaskisten asia olis ilma Mietoakin valtiovallan taholta hoidettu.
Kurikka on pistäny hanttiin lähes kaikes ympäristö kuntien yhteistyös( älkää vain aloittako JIK jne....). Onhan jo vanhaan aikaan Kurikkalaisia kehuttu, Kurikan kolloot, mistähän sanonta aikanaan jo tuli ja jatkuu sama tyyli.

22.2.2009 1:54  Satu Setä

Joo, Miataa on tosi hiano miäs ja kohtelias, vois melekeen sanua, jotta vähä viaraskoria. Antoo aina toisten voittaa olumppialaasis ja mailmanmestaruus kilipaaluus. Kotomaas kyllä rohomus kaikki mitä irti lähti.

22.2.2009 8:17  Voisko ajatella

Joku näyttää aina odottavan puoleenyöhön, jotta sais iskeä ensimmäisenä jotain negatiivista kehään.

Voisko ajatella, että oli hyvä asia, että Mietaa panosti askisiin.

Voisko ajatella, että ilman puoluerajoja ja niiden aiheuttamaa kateutta käytettäisiin Mietaan vaikutusvaltaa Kurikankin asioissa.

Voisko ajatella, että on hyvä, että ei anneta Seinäjoen jyrätä, mutta ollaan kuitenkin valmiita yhteistyöhön.

Voisko ajatella muutakin kehittävää.

22.2.2009 9:44  Jokin raja kehumisellakin

Ymmärrän tietysti, että eduskunta-avustajan täytyy kehua edustettavaansa. Mutta silläkin pitäisi olla jokin raja. Eikö totuus kuitenkin liene se, että Mieto hankittiin vastarintaliikkeen keulahahmoksi sillä perusteella, että hän oli tunnettu julkisuudessa ja oli hyvä halonhakkaaja. Mielestäni on nyt vähän liioittelua, kun blogisti laskee Miedon ansioksi Kaskisiin syntyvät uudet työpaikat. Kyllä kai ne sentään ovat syntyneet ilman, että Miedosta on tiedetty mitään.

22.2.2009 9:56  Naurava naapuri

Tuosta K-8 kuntien seminaarista näyttää riittävän juttua moneksi päiväksi. Ja niin onkin hyvä, koska asia on tosi keskeinen juuri nyt. Mutta missä muuten olivat toimittajat? Yhtäkään juttua en ole aiheesta löytänyt maakuntamme lehdistä. Tämä blogi alkaa siis olla tiedottamisenkin kannalta tärkiäs roolis.

Aamun parista ensimmäisestä kommentista huomaa taas, kuinka helppoa on haukkuminen ja keljuilu, mutta vaikeaa kehuminen.

22.2.2009 10:10  narsisti

Ei kehuminen niin vaikeaa ole,varsinkaan itsekehuminen.

22.2.2009 10:32  ??

Mitäköhän tuollakin markkinointiavustuksella aikaan saaraan? Tahtomaana kuulemma aletaan seutua markkinoira. Saapa nährä
kellä on voimakkain tahto ja kelle taas jää mustapekka kätehen?

22.2.2009 11:05  Vastausta odotellen

Kurikkahan antoi siis 15.000 euroa yhteismarkkoniintiin Seinäjoen kanssa KOMIA-hankkeen merkeissä. Kurikka tuosta tuskin enempiä hyötyy, mutta tulipa osallistuttua.

Jospa joku arvostelija ja kriitikko kertoisi miten paljon siihen olisi pitänyt panna, jotta Oltaisiin kyllin hyvä ja ystävällisiä Seinäjoelle.
Ja mikä muutenkin olisi se avustusosuus ja määrä, mikä riittää tyydyttämään Seinäjoen nälän.

Eilisen Ilkan mukaan Sairaaanhoitopiiri rakentaa kerrostalon Seinäjoelle. Henkilökunnalle tietysti , hyvä niin. Mutta arvatkaapa kenen laskuun houkutellaan ihmisiä Seinäjoelle?
Maakunta maksaa siis sairaalan kulut, palkat ja työpaikat. Ja vielä asunnot Seinäjoella asuville työntekijöille.
Kiitti vain. Mikä ja paljonko on kylliksi? Paljonko vielä pitää antaa markkinointirahaa ?

22.2.2009 11:06  ajattele

Ei kehuminen ole vaikeaa jos vain on syytä, mutta turhasta en kehu. Ympäristö yhteistyö on tärkeä ja kannatettava asia, mutta ensimmäisenä jarrujen pohjaan veto ei tuota mitään. Jos kokoajan ollaan pelko asenteella liikkeellä, että meidän rahastusta on yhteistyö niin ei tule mitään. KURIKAN KOLLOOT ei hyväksy mitään.

22.2.2009 11:12  Vastausta odotellen

Seinäjoki-yhteistyö on ollut tähän asti pelkästään Kurikan rahastusta vai tietääkö "ajattele" toisenlaisia esimerkkejä ?

22.2.2009 11:35  ajattele

Mitä kaikkea Seinäjoki kustantaa mitä maakunta hyödyntää. Yhteistyössä ei ole kuittausta työsuorituksella aina kaikki osapuolet maksaa osuutensa, siivestäjät hoitaa asiat toisin. Kurikka on pian kuin orpoonen piru, kukaan ei välitä ja halua olla tekemisis koko valitus kunnan kans. Täälä ei ole koskaan haluttu olla oikeasti naapurien kans, aina on kyräilty kunnan sisällä ja ulospäin, Kaikki vain johtuu kateudesta, jos naapuri hyötyy meistä yhtään. Tähän voi laittaa kysymyksiä suuremmilta areenoilta. Miksi Suomi on EU:ssa? Miksi halajetaan Natoon? Miksi? Miksi? Nyt tulee tekstiä takasipäin, mutta totuus on tämä KATEUS.

22.2.2009 11:35  ajattele

Mitä kaikkea Seinäjoki kustantaa mitä maakunta hyödyntää. Yhteistyössä ei ole kuittausta työsuorituksella aina kaikki osapuolet maksaa osuutensa, siivestäjät hoitaa asiat toisin. Kurikka on pian kuin orpoonen piru, kukaan ei välitä ja halua olla tekemisis koko valitus kunnan kans. Täälä ei ole koskaan haluttu olla oikeasti naapurien kans, aina on kyräilty kunnan sisällä ja ulospäin, Kaikki vain johtuu kateudesta, jos naapuri hyötyy meistä yhtään. Tähän voi laittaa kysymyksiä suuremmilta areenoilta. Miksi Suomi on EU:ssa? Miksi halajetaan Natoon? Miksi? Miksi? Nyt tulee tekstiä takasipäin, mutta totuus on tämä KATEUS.

22.2.2009 11:44  Ajattele ite

Kun tätä Blogia lukee on vaikea ajatella yhteistyön onnistumista Seinäjoen suuntaan.Miksi? Kurikassa kaikki kadehtivat toisiaan , haukutaan , aliarvioidaan , piruillaan.Pitäisi ensin opetella omassa kunnassa yhteistyön merkitys ja suvaitsevaisuus toisiaan kohtaan , vasta sitten on mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä muualle.Kauna ja vanhojen kaivelu ei auta ketään vähiten Kurikkalaisia itseään.
Kansaedustaja Mieto on ainoa henkilö joka tunnetaan "Kurikkalaisuudesta" .Kateus ja panettelu estävät hänenkin tunnettavuus substanssinsa hyödynnettävyyden.Juha Miedon kera aukeavat kaikki virastojen ja laitosten pomojen ovet Kurikan asioita hoidettaessa.Näin tämä vaan on , sääli kun niin vähän ymmärretään hyödyntää Juha Mietoa omia etujamme hoidettaessa.Jokainen kansanedustaja ansaitsee arvostuksemme sillä heidät on valittu kansan päätöksellä eduskuntaan.

22.2.2009 13:25  ?!

Kerros nyt ajattelija rakentava malli miten me sitä Seinäjokea tuetaan ? Kerro samalla mikä toteutuneen tuloksen tarkoitus on ?Eikö olisi kuitenkin syytä pitää koko maakunta asuttuna ? Mkä tarve sitä Seinäjokea sitten on paisuttaa ? Kenen etu elävän ihmisen ?

22.2.2009 13:47  ajattele

Ei Seinäjokea tarvii paisuttaa, paisutetaan koko maakuntaa vahvalla panostuksella. Ei sekään paha ole vahva keskus, johon liittyy ympäristö kunnat. Isolla yksiköllä on voimaa ja mahdollisuus toimia. Kateus voi viedä kaiken, sen orpoonen piru voi istua yksin voivottelemas Kyrönjoen rannalla. EI NUO OSAKKEET KURIKASTA MITÄÄN ERIKOISTA TEE, väärin hoidetuilla asioilla saadan aikaan; ei ole osakkeita eikä ystäväkuntia.

22.2.2009 13:50  yks lisää

Ei millään uskoisi että kurikkaa on vielä vain vähänaikaa sitten kadehdittu, sen taloudellisesta menestyksestä.
Kyllä se vaan on niin että kaikkien pitäis ottaa se lusikka kauniiseen käteen, tätä samaa toistoa siis.

22.2.2009 15:47  Vapaa Herra

Nyt ei jaksa tätä narinaa enää.Blogisti aloittaa ja muut jatkaa.En tule ikinä enää lukemaan näitä masentavia juttuja.Hyvästi!

22.2.2009 16:20  Suvaitse vähän

Mitä vapaa herra neinaa? Mitä blogisti aloitti ? Minusta ei tuo blogi voisi sävyisämpi olla ? Mitä siinä oli väärin , kerropa ?

22.2.2009 20:42  ajattele

Joko taas sanomat loppu kaikilta, on hiljasta.

22.2.2009 21:19  Kurikalla näytön paikka

Ei ole vastaikkainasettelua Seinäjoki-Kurikka, mitä siitä olisi hyötyä ? Seinäjokiset ajaa omaa etuaan ja kurikkalaisten pitää ajaa meidän etua. Jos yhdessä toimien palvellaan molempien etua niin sehän on yhteistyötä, ei kumpikaan voi ajaa vain omaa etua yhteistyössä ei se silloin ole yhteistyötä. Vain toisen ehdolloilla toimiminen on alistamista, eihän sitä mikään kunta voi hyväksyä. Pitää löytää yhteisiä asioita ja sitten yhteistyö käyntiin. Ei se sitä ole , että Seinäjoki kutsuu kuulemaan, mikä haluavat maakunnalta. Ilman maakuntaa ei ole maakuntakeskus Seinäjokeakaan, myös maakunnan menestyminen tuo selkänojaa maakuntakeskukselle. Kurikkalaisten pitäisi löytää yhteistyö ensin omassa keskuudessaan, ikävä kyllä nyt ei siltä näytä. Vasta omalla yhteistyöllä voidaan tehdä tuloksekasta kuntien välistä yhteistyötä. Naamojenvalkaisukuukausi Kurikkaan ja sitten YHDESSÄ kuntien väliseen yhteistyöhön.

22.2.2009 21:27  ajattele

Kurikalla näytön paikka: Kyllä kirjoitit asiaa just ja jetsulleen. Kurikalla ei ole varaa menetää yhteistyö mahdollisuuksia muitten kans vain sen takia kun .............

22.2.2009 21:31  Kyselyiässä

Senäjoki on toivottomassa asemassa kun sillä ei ole todellisia kasvun edellytyksiä.
Kasvu on perustunut ensiksi siihen, että se on kaupan keskus.
Toiseksi siihen, että aluehallinnon työpaikat sekä keskussairaala sijaitsevat siellä ilman mitään vastiketta. Kolmanneksi ympäristökunnat tukevat kaikkien maakunnallisten toimintojen taloutta suoralla tuella.
Neljänneksi Seinäjoki vielä ilkeää pyytää tukea omien toimintojensa järjestämiseksi.
Ja viidenneksi Seinäjoella ei ole kovastikaan teollisuutta ja se yrittää houkutella maakunnan yrityksiä siitymään Seinäjoelle epäreiluin konstein.
Kuudenneksi, kuka luottaa Seinäjoen vilpittömyyteen.
Seitsemänneksi. Mitä Seinäjoki voisi tehdä saavuttaakseen luottamuksen maakunnan silmissä ?

Mitä Seinäjoki saavuttaa tyhjäämällä maakunnan asumaan Seinäjoelle

22.2.2009 21:56  Kroisos

Eipä teillä Kurikaskaan oo suuremmin teollisuutta. Nyrkkipajoja vaan.

22.2.2009 21:58  Kroisos

Eipä teillä Kurikaskaan oo teollisuutta suuremmin. Pelkkiä nyrkkipajoja.

22.2.2009 22:07  ajattele

Kurikan teollisuus mahtus Rooveksen alueen takakulmaan.

22.2.2009 22:07  Noidannuoli

Mielestäni autiomaassa yksikseen elävä kaupunki ei voi pärjätä ja tällä menolla Seinäjoesta tulee sellainen. Paljon paremmat menestymisen edellytykset ovat kaupungilla joka sijaitsee asutun ja menestyvän seudun keskellä.

22.2.2009 22:11  Totuus

Tietääkseni Kurikka on Suomen teollistuneimpien kuntien joukossa, eipäs vähätellä.

22.2.2009 22:19  kuinka ilikee

Kurikassa on yrittäjyyttä ja oma-aloitteisuutta. Se on selvä . Seinäjoki elää niinkuin syöpä, toisten kustannuksella

22.2.2009 22:18  ajattele

Pitää ottaa pajojen koko huomioon, ei ne nyrkkipajat paljon tilaa vie.

22.2.2009 22:28  Totuus

Teollistuneisuus lasketaan siitä, kuinka moni saa tulonsa teollisuudesta ja se luku on Kurikassa korkeimpia koko valtakunnassa. Pienet yritykset ovat monessa mielessä parempia kunnalle, ei olla vain yhden suuren varassa ja kaaduta kun se kaatuu. Pienet selviävät lamastakin paremmin.

22.2.2009 22:43  ajattele

Tottakai PKyritykset luovii helpommin tuotantolinjasta riippuen. Ei riitä jos on teollistuneimpien kuntien joukossa, mikä on tuotto työntekijää kohti. Ei riitä vaikka olis 1000 nyrkkipajaa jos firma vain juuri ja juuri pyörii, 1 firma voi tuottaa enemmän kuin nuo 1000. Toivottavaa kunnalle tietysti on jos teollisuus olis monipuolista suurta ja keskisuurta hyvän tuoton firmoja. Mutta jos ei ole niin,....

22.2.2009 22:49  Seutuyhteistyö Seinäjoen kanssa kurikkalaisille vaikea asia

Jos ei olisi Seinäjokea maakuntakeskuksena, niin miten kurikkalaiset sitten voisivat. Lähin paikka olisi Vaasa, mikä tuskin olisi Kurikalle hyvä asia. Seinäjoen kehitystä vastustamalla Kurikka ei menesty. Ymmärrän sitä kritiikkiä, mikä Kurikan johtoa kohtaan on kohistettu ko. määräraha-asiassa. Olen käsittänyt, että blogisti on ollut siinä avainhenkilö, koska se on käsitelty ja sovittu JIK:n piirissä. Kurikka voisi hyvällä yhteistyöllä Seinäjoen kanssa voittaa. Tällä tyylillä, mikä nyt on olemassa Kurikka saa epäluotettavan kuvan. Huomaa hyvin, että yhteistyö on vaikea asia, kun tässäkin blogissa vastustajia riittää.

22.2.2009 22:55  ajattele

Kurikka on saanut jo epäluotettavan ja vastahankaan menijän maineen. Siitä maineesta on vaikea erota.

22.2.2009 23:12  Seinäjokelaisille antaminen on vaikea asia

Seutuyhteistyö on yhteistyötä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini