Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Myrskytuulta

Lauantai 21.2.2009 klo 0:05


Tuulia ja myrskyjä

Niitähän matkalla kohtaa.

Vaikka välillä uupuisikin, pitää vain jaksaa soutaa.

Välillä voi ajautua pois reitiltä. Maata ei näy edes horisontissa.

Ei ole mitään mahdollisuutta palata takaisin. On vain jatkettava.

Ja kun ranta vihdoin häämöttää, huomaa tuntevansa suunnatonta elämänhalua.

Elämän tarkoitus onkin juuri se, minkä on sille itse halunnutkin asettaa.

 

Missio

Seinäjoen kaupungin elinkeinotoimella on missio.  

Yksinkertaistettuna ja lyhyesti, olla maakuntakeskus, kymmenen suuren joukossa.

Tuo missio on jaettu useaan palaseen. Yksi niistä tässä:

- Ei kilpailla toistemme kanssa, yhdessä ollaan vahvoja.

Minä en pilkkaa kenenkään missiota, koska tiedän, miltä se tuntuu.

Yksi "karvanaama" aikanaan pilkkasi minun liitosmissiotani.

- Siksi en kerro enää koskaan kenelläkään omista missioistani.matti_156.jpg

Vieressä on niitä tavoitteita, jotka Seinäjoki on itselleen ja samalla meille asettanut.

"Alue luovuttaa, keskus otaa vastaan." Siinä keskeisin.

Tämä ajattelu riittää, jos muuta maailmaa ei olisi.

Kysyn vieläkin, että mihin pienuuteen ympäristökunnat voi vähentää, että ne vielä elävät ?

Vaikka kysynkin oikeudenmukaisuuden perään suhtautumisessa maakunnan kuntiin, en missään tapauksessa kyseenalaista Seinäjoen merkitystä vahvana keskuksena.

Nämä asiat eivät korjaannu vastakkainasettelulla. Mutta monissa kunnissa alkaa olla hätä hoitaa peruspalvelut ja silti keskuskaupunki odottaa tukea mahtiponnisteluissaan.matti_161.jpg                                                                                                  

Irene Turenius on väistämätta seuraava  vahva hahmo maakuntamme politiikassa. Tosi hienosti hän hoiti tuon  K-8 seminaarin puheenjohtajuuden. Posket hehkuen, sopivan innokkaasti, homma toimi. Minä ainakin toivotan menestystä etevälle nuorelle naiselle. Hänellä näyttää riittävän sympatiaa maakuntaankin päin.


Kommentit

21.2.2009 9:00  Hämmästynyt

Myrskyä yrittää Kaharikin taas Ilkassa. Kysymys on kaupunginjohtajien palkoista. Mitä tarkoitusta palvelee vielä nostaa Sinkkosen nimi esiin merkillisellä tavalla kuntajohtajien palkkavertailussa. Uskomatonta pitkävihaisuutta. Onko tuo enää tervettä?

21.2.2009 9:53  hämmästynyt

Lehden mukaan Kurikan uuden kaupunginjohtajan palkka on pienempi,kuin Sinkkosen palkka Jurvasssa aikoinaan.Ei voi pitää paikkaansa.

21.2.2009 9:59  Anu Saukko

On siinä piialle kova palkka. Menee monen tuottava työpanos täysin hukkaan.

21.2.2009 11:36  Kaiken kokenut

Työ miestä myore. Sellaasiaki työmiehiä on, ainaki herroos, notta niiren pitääs maksaa, jotta saa olla töis.

21.2.2009 13:31  Pelottavia ihmisiä

Sanokaa nyt paljonko kunnassa on tuottavia työpaikkoja, miten se määritellään? Jos on huono johtaja, voi teettää aivan turhia töitä. Ei kai se ole tuottavuutta, jos töissä tulee väsy. Jos vain määriteltäisiin ensiksi, mikä tarkoitus itsekullakin on olla töissä, niin saataisiin ne pahimmat kansalaisten haukkujat sieltä pois. Kaupungintalolle on kamala mennäkin muutamien epäystävällisten takia.

21.2.2009 14:37  Anu Saukko

Tuottavia työpaikkoja on sellaiset, joiden tuotosta yhteiskunta saa rahaa pakollisiin menoihin ja virkamiesten palkkoihin. Tuottavia virkamiehiä ovat semmoiset, jotka lakia älykkäästi tulkiten, hoitavat virkaansa yhteiskunnan parhaaksi ja elinkeinoelämän tuottavuutta parantaen. Tuottamattomia työpaikkoja ovat yhteiskunnan loistukiaisilla luodut ja aikaansaadut suojatyöpaikat, poislukien vajaakuntoisten työkeskukset. Pahimpia ovat lainsäädäntöä keppihevosenaan käyttävät laiskat, työtäpelkäävät, ahneet,
kateet ja vmäiset, kunnon virkamiesten maineen pilaavat kuvotukset.

21.2.2009 16:59  Uno

Ono Irene Turenius ensimmäinen keskustalainen kansanedustaja Seinäjoelta vuonna 2011 ?

21.2.2009 17:06  pohtija

Jos Irene on kansanedustaja 2011 se tarkoittaa,että Mietaa tippuu.

21.2.2009 18:08  Uno

Kyllä Ahonen taisi päästä viimeisenä. Mutta naisista ehkäpä Sihto tippuu. Tai kaikki vaihtuu uusiksi ?

21.2.2009 18:39  Tiedoksi vaan

Kahari on näemmä ottanut taas asioista "selvää", tai hän on nähnyt unta, mutta valetta on taas maakuntalehdessä. Sinkkoselle maksettu palkkio menetetystä työajasta oli melkein puolta pienempi, kuin Tyrväiselle kaavailtu.
Taisi olla siinä viiden tonnin ympärillä.

21.2.2009 18:48  lumimies

Taasko mourutaan ja haetaan Kaharista vikoja, eduskunta vaaleja käydään ja paikkoja jaetaan, kansaa karsinoidaan työn, työkyvyn, tuottavuuden ja tuottamattomuuden mukaan. Menkää ennemmin vaikka metsään suksien kans tai ilman suksia ja painakaa umpihakeen niin ei tule toisista pahat ajatukset pintaan heti.

21.2.2009 19:33  Ala-arvoista

Pitkä miinus kommentoijille. Oletteko itse tyytyväisiä...................???????????

21.2.2009 19:46  Eikös ?

Mitä pisteitä tässä nyt jaetaan. Puhukuun kukin mistä lystää. Jos kiinnostaa vaalit ja uudet ehdokkaat, niin hyvä. Kehutaan kilpaa, mutta ei mollata ketään. Ongelmistakin kai saa puhua. Ja Kaharikin on luvannut muistaakseni, etttei hän suutu mistään. Ja asiaan sopimatonta ja epätarkoituksenmukaista oli hänen Sinkkosesta nyt enää puhua. Eikö hän ole yksityishenkilö ja saisi jo olla rauhassa? Miksi Kahaari häntä noin vihaa ?

21.2.2009 20:10  Samaa ikäluokkaa

Mä ilmottaudun posket hehkuen Irenelle,sitten eduskunta-avustajaksi.

21.2.2009 20:40  hh

Osmo on ilmeisen fiksu/ nälli kaveri, jolla on mahdottoman paljon valtaa koska Hän on lehdessä töissä, lisäksi Hän on nykyään kurikkalainen...kuulemma tänne muuttanut, jotenkin minusta tuntuu, että olemme saaneet , kaikesta huolimatta"hyvän jätkän"kuntaamme, antakaamme hänelle aikaa ja tilaisuus, ilman sarvia ja hampaita..ja jatkuvaa kyttäämistä, niin luulempa että hän voisi myös , jos aihetta löytyy, uutisoida kurikasta myös positiivisia asioita

21.2.2009 21:48  Näin on

Tuskin Kahari koskaan mitään positiivista kenestäkään saa sanotuksi. Täynnä vihaa ja epäluuloista asennetta.

21.2.2009 22:05  hh

Näin on:lle tuollaista kannanottamista juuri toivoinkin, että me kaikki paikalla olijat miettisimme, pitäisikö ihmisille yleensä antaa "uusi tilaisuus" vaikka tuskimpa Osmo sitä keneltäkään kyselee/tarvitsee...mutta neutraalia suhtautumista Hän todennäköisesti toivoo.

21.2.2009 22:07  lumimies

Pystyykö 21:48 sanomaan kenestäkään positiivia asioita. Lukekaa Kaharin tekstiä ilman ennakko ajatuksia, Kahari on fiksu ja hyvää tekstiä kirjoittava kurikkalainen henkilö.

21.2.2009 22:29  Kaharilla asiallinen juttu kuntajohtajien palkoista

Minäkin vähän kummstelen tätä paniikkia Kaharin suhteen. Hänhän oli tehnyt mielenkiintoisen jutun kuntajohtajien palkoista ja verrannut niitä keskenään mm. kuntakokojen suhteessa. Olisiko hänen pitänyt jättää Jurvan vt kunnanjohtaja pois sillä perusteella, että uudessa Kurikassa on herrkähipiäisiä ihmisiä, joiden mielestä Kahari ei saa tällaisessäkään yhteydessä mainita Sinkkosen nimeä. Sehän on totuus, että olihan Sinkkosen palkka- ym. edut erikoiset. Sehän ei tietenkään ole Sinkkosen vika, vaan niiden jurvalaisten päättäjien, jotka sellaisiin etuuksiin suostuivat.

22.2.2009 1:46  Satu Setä

Joo, jurvas on aina ollu viisahat päättäjät.
Oikeen huiput, koko valtakunnan parahimmat nerot. Minkämoises kuses täs oikeen oltaaskaa iliman näitä jurvan superaivoja, ku nykki menöö näin päin tuhkaluukkua. Onneksi kurikkaki saa nauttia osaltansa älyn jättiläästen aikahansaannoksista. Pakko on vähä kehua, ku ihimiset ei oikeen mistää taharo huamata tätä suurta viisautta.

22.2.2009 21:06  Jouko

23.22009 Suomen väläkyt OLLILA M. JA KELLO KÄY MIETAATAKAA EI VAIN NÄY

ÄLYN JÄTTILÄÄSET HIKIÄ JA VIINAA JA VÄHÄ LIIKUNTAA KYLLÄ KAIKKI PELASTUU. ARPAONNELLA POHJANMAAN KESKUS OLLILAN PUUTARHAHAN JA HALLELUJAA KAIKIS MUIS ON VIKAA JA JOS PEILIHIN KATTOOS SIELÄ SITÄ VIKAA VASTA ONKIN.

VAI MITÄ HARHOJA SIELTÄ RIKKINÄÄSESTÄ AVUSTAJAN VAI KRAVUSTAJAN PEILISTÄ
NÄKYYKÄÄN.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini