Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Riski otettiin

Torstai 19.2.2009 klo 0:01


Riski voi kannattaa

Riskejä pitää ottaa elämässä.

Ne jotka eivät ota riskejä, eivätkä ole koskaan niin  tehneet, kykenevät ainoastaan näkemään toisten tappion mahdollisuudet.

Vasta ottamalla riskejä ymmärrämme elämän ihmeen.

Antamalla odottamattoman tapahtua voi onnistua. 

Koskenkorvan Pato

 

Pukarankosken  Padon  ostaminen oli aikanaan iso riski.

Jonkinasteinen hulluus, mutta ennen muuta kyllästyminen jatkuvaan voivotteluun ja " kun ei kukaan tee mitään" –hokemiseen vaikutti.

Kaikki tuo sai aikaan ratkaisuni.

Täytyy näin takakäteen vielä kerran kiittää Oksalammin perikuntaa yhteistyöstä ja näkemisestä varsin kauaksi tulevaisuuteen.  

Kurikan ja Ilmajoen kunta sekä Kurikan seurakunta ja Fortum osaltaan näkivät sitten myös osaltaan mistä on kyse.

Ennen kaikkia muita Ympäristökeskus ja sen päällikkö Kujanpää ansaitsevat ison  ja ratkaisevan kiitoksen.

Edustaja Mieto oli sitten ratkaisevassa asemassa hankkeen etenemisessä eduskunnassa.

Nyt ollaan tässä tilanteessa, mistä Maakuntaradio on toitottanut useissa uutisissa. Riski otettiin aikanaan. Hanke on kohta toteutunut. Kiitos kaikille. 

Riski kannatti..   - Ja riski otettiinkuva_237.jpg

Meidän joki. Tyynenä, kuohuvana, kuinka kulloinkin. Mutta aina kuitenkin meidän Kurikan joki. Kurikan keskustaa ja perinnemaisemaa rakennetaan ja kehitetään koko ajan. Täydellä höyryllä. Käykää seuraamassa työtä Puntuusen rannas.

 

 

 

 

kuva_232.jpg

Padolla on tarinansa. Ennen ja jälkeen tämän toteutuvan vaiheen. Siitä on varmasti olemassa monta tarinaa.

Nyt tästä  padosta alkaa uusi tarina, jonka ensimmäinen luku kirjoitetaan tänä vuonna 2009. 


Kommentit

19.2.2009 8:38  Takapenkkiläinen myös

Tunteet näyttävät kuohuvan, niinkuin näissä kuvissa. Ei hyvältä nyt näytä. Kokoomuksen untuvikko hallituksen jäsen haukkuu julkisesti hallituksen puheenjohtajan pystyyn argumenteilla, jotka ovat täysin kestämättömiä .
Mitään osoitettua vihettä ei ole tapahtunut.
Joka niin väittää voi kokeilla valituksella päätöksen pitävyyttä, vielä ehtii.

Parkkamäki ei ole millään tavalla estteellinen toimimaan JIK:ssä. Tuon asian saa helposti selville soittamalla kuntaliittoon.
Jos esteellisyyksistä tässä yhteydessä puhutaan, niin lähinnä ongelmallisimmat tilanteet syntyvät kuntajohtajien kohdalla, jotka joutuvat esittelemään asiat hallituksille.
Yhteisössä toimimisen esteellisyydessä on nykyisin pulmana aina vain lähinnä se, että onko päätöksenteossa lähellä oma tai sukulaisen etu tai intressi.
On täysin käsittämätöntä, että vastuullisessa asemassa oleva hallituksen jäsen tuo noin vahvasti poliittiset intohimonsa julkisuuteen.
Aihe hallituksen puheenjohtajan haukkumiseen on pelkkä veruke.
Tekstiä leimaa ainutlaatuinen pahansuopuus, jopa viha. Tällainen käytös ei kuulu arvostetun hallituksen jäsenen rooliin.
Kirjoittaja on täydellisen väärin ymmärtänyt roolinsa hallituksen jäsenenä ja kansalaisten asioista päättävänä henkilönä. Luottamuksen kannalta on kansalaisnäkökulmasta vaikea kuvitellä, että tuollaisella käytöksellä imiroidaan Kurikkaan paluu- tai mitään muutakaan muuttajia

Masentavaa.

19.2.2009 9:07  Vapaa Herra

Tämä kaikki johtuu pelkästään,siitä kun äänestystulosta ei kunnioitettu.Olishan teidän se pitänyt ymmärtää.Vihamielinen komentti oli tuo edellinen.Valitahan uusi hallitus ja aloitetaan puhtaalta pöydältä.Tuostahan ei tuu yhtään mitään.

19.2.2009 9:23  kuntalainen

Kyllä tuollaisen lehtikirjoituksen jälkeen on vaikea rakentaa yhteistyötä mihinkään suuntaan. Politiikassakin on pelisäännöt. Hallituksen jäsenet ovat vastaamassa asioista ja tekemässä kuntalaisille töitä. Hallituksessa on nyt sisäinen oppositio. On vaikea kuvitella muuta kuin jatkuvia äänestyspäätöksiä.

Vapaa herrakin puhuu vihamielisesstä kommentista ja itse viittaa siihen , että äänestystulosta ei kunnoitettu. Eli tämäkö lehtikirjoittelu on nyt sitten kostamista ja uhkailua ?

19.2.2009 9:57  kommentti

On tämä hauskaa , kukaan ei tiedä miten pitäisi toimia, mutta kaikki ovat oikeassa....:)

19.2.2009 9:58  Riitely jatkuu koko vaalikauden, ellei sopua löydy

Mielenkiintoisesti on edellä kuvattu tilanne Kurikan hallinnossa, että hallituksessa on sisäinen oppositio. Se ilmeisesti pysyy koko vaalikauden, ellei sitten tapahdu jotain yllättävää, kuten esim. sellaista, että Margit Parkkamäki ja Hannu Koivisto julkisesti halaisivat sovinnon merkiksi toisiaan ja takana myhäilisi blogisti sovinnon takuumiehenä.
Kuvaavaa tämän päivän tilanteelle on se, että kun blogisti yrittää tänään tuoda esille Koskenkorvan Padon rakentamisen poitiivisena asiana, niin ei se kiinnosta.

19.2.2009 10:39  vanha kettu

Onhan tuo padon ja jokimaiseman rakentaminen positiivinen asia ei kai sitä kielletä, mutta padonharjalle hyppääminen rintarottingilla heiluttaen lippua huutaen MINÄ, se ei ole positiivista. Hyvä ja hieno suoritus tämä padon osto ja kunnostus, mutta jotenkin vähän nöyrempi asenne ja hyvä tulee.
Ehdotin jossain vaiheessa oikein kunnon naamatusten keskustelua, jäähalli olis hyvä paikka, keskelle kaukaloa pyöreä pöytä valtuutetut ympärille Juhani pitämään jöötä, muutama iso järkäle pitämään puheenvuoro järjestystä kuris ja jatketaan niinkauan kuin sopu löytyy, kansa katsomossa, vapaa pääsy, TV, radio ja lehdet paikalla.

19.2.2009 10:53  Ilman viisastelua, vakaalla mielellä

Nyt kuuluu kysymys kuka antaa periksi. En nimeä kenenkä pitäisi, mutta totean, että viisas antaa periksi. Viisas (viisaat) väistyy herjapelikentältä jättää kommentoimatta herjakirjoitukset, jättää oikaisematta väärät tiedot, kulkee tyynenä ja hoitaa asiat ja ennenkaikkea ei provosoidu. Pahimmat väärät tiedot oikaistaan lyhyesti ja ilman tunteenpurkauksia. Kysymys kuuluu, kuka tai ketkä ovat viisaita, nähtäväksi jää. Jos viisautta tai viisaita ei löydy niin pelin politiikka jatkuu isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle ja kaikki kaupungin vahingoksi.

19.2.2009 11:28  Vanhalle ketulle

Kyllä se on kovin vähäistä ollut, mitä Ollila on rintaansa röyhistellyt padon suhteen, vai onko joku ollut tällaista huomaavinaan. Kun kuitenkin ottaa huomioon, että hänen panoksensa on ollut tässä asiassa merkittävä ja hän on ottanut myös ison taloudellisen riskin. Koko ajan huomautellaan, että blogisti ei tee mitään ja kun yhden asian tuo esille, niin syytellään itsensä ylentämisestä.

19.2.2009 11:29  Reilu sopu parempi, kuin riitely.

Pato on hyvä ja positiivinen asia. Se on hoidettu hyvin. Eli oli ongelma ja siitä puhuttiin kuten edellä todettiin -"kukaaan ei tee mitään"-.
Nyt on tehty ja asiat ovat kunnossa. Tässäkin, siitä kiitos asian eteen tehneille.

Nyt on pitkään jatkunut suuri ongelma, jolle myös pitäisi tehdä korjaus. Se on ollut pitkään esillä. Lisäksi se pahenee ja tuottanee entistä suurempaa vahinkoa.
Ja edelleen on näkyvästi esillä ongelman suurentamiseen pyrkiviä uhojia, julistamassa omaa totuuttaan.
Tämä poliittinen riitely on jatkunut jo useita vuosia. Ei tämä alkanut mistään vaaleista.
Sellaisessa väittämässä yritetään puhdistaa jälkiä, jota sitä ennen jätettiin.
Ennen vaaleja samat tahot kuin nytkin uhovat yhteistyön perään, mutta vain heidän ehdoillaan ja tavallaan, vaikka muuta väittvät.
Sen he ovat itse täysin selvästi osoittaneet teoillaan ja kannanotoillaan.

On täysin oikein, että kansalaiset puhuvat juuri nyt heidän tulevaisuuteen vaikuttavasta kurikkalaisesta riitelystä, jossa järkevä päätöksenteko yritetään halvaannuttaa. Samalla Kurikka -niminen paikka pyritään mainostamaan alkukantaisten ihmisten asumispaikaksi, josta pitää muuttaa mahdollisimman pian pois, heti kun siihen kykenee.

Täällä blogissa on aivan perustellusti oltu huolissaan tästä Kurikan riitely- tilanteessa.
Muistaakseni jokin aika sitten Juhanikin nosti blogissaan Kurikassa 20 v. sitten olleen vastaavan riehunnan.
Onko opittu? Mielestäni ei yhtään!!!!

Onko kansalaisten aihetta keskustella tästä toistuvasta ja voimistuvasta ilmiöstä? Mielestäni on. Samaa voi päätellä täällä olevista kommenteista.
Lisäksi aihe on ollut jatkuvasti esillä.

No kuka tai ketkä tekevät asian korjaamiseksi jotakin.
Nyt ei näytä tekijöitä löytyvän, ainakaan riittävässä määrin.

Tämä blogi nyt ainakin tarjoaa asiallisen foorumin käydä tästä ongelmasta keskustelua. Se onkin niin kauan tarpeellista, kunnes asiat korjaantuvat.

19.2.2009 11:40  vanha kettu

Mitä kirjoitin tarkoittaa tämän hetkistä tulehtunutta tilannetta, ei kenenkään yksittäisen kannata nyt nostaa itseään. En toki kiellä Matin voimakasta ja rohkeaa tekoa, miehen työ.

19.2.2009 13:03  Tähänkö ollaan menty?

Mitä mieltä olette blogilaiset bloginpitäjä mukaanlukien. Pitääkö kurikkalaiseen demokratiaan ja päätöksentekotapaan kuulua se, että suljetuissa lippuäänestyksissä näytetään vieruskavereille mitä kukin on äänestänyt? Tälläkö mm.pidetään rivit kasassa? Itänaapurista kopioitu malli ja sitä vielä kehdataan mainostaa paikallislehdessä. Lisääkö tätä?

19.2.2009 13:14  aijai, voi,voi, tällainen valitus

Jos ei ole salattavaa voi pitää äänestyslippunsa pöydällä näkyvillä jos haluaa, eipä voi kukaan muu syyttää toista että ei äänestäny niinkuin hallitus määräsi.Vai kieltääkö kunnallislaki sen. Ei ku valittamaan.

19.2.2009 13:50  Lopettakaa tyhjän kailottaminen

Tuossa Matin teossa ei ollut ennen eikä nytkään mitään syyttelyä kenenkään tai mihinkään suuntaan vaan oli ryhtymistä ongelman korjaamiseen.
Täällä näytetään moittivan tälläistä tyylikästä ja "fiksua" tapaa hoitaa asioita.
Siitä ei saisi puhua tai nostaa esimerkiksi, miten pitäisi asioita hoitaa.

Tuosta JIK:n äänestyksestä puhuminen on käytännössä kirpunhännästä puhumista.
Hallitus ohjeisti äänestämisen julkisesti, jonka se saa laillisesti tehdä. Eikä näinollen voi ketään syyttää siitä jos kertoo tai miten kertoo kaverilleen äänestäneensä.
Kunnallisvaaleissakin on salainen äänestys ja siinäkin jopa julkisesti kerrotaan ketä on äänestänyt. En ole koskaan kuullut että se olisi laitonta.
En ole kuullut koskaan, että sitä olisi verrattu kommunismiin tai Neuvostoliittoon.
Kyllä täytyy sanoa, että joidenkin pitää aivan tyhjästä kailottaa.
Ottakaa nyt hyvät ihmiset reaalimailma ohjeeksi

19.2.2009 14:04  Samaa mieltä

Totta joka sana. Ei kun valittamaan vaan! Tuskin kuitenkaan kannattaa siihen aikaa tuhlata vaan katsoa eteenpäin ja yrittää yhdessä rakentaa uutta Kurikkaa. Tämän kun nappulaliigakin ymmärtäisi. Eräs jurvalainen entinen kunnallispoliitikkokin on tainnut tehdä viime vuonna jo kolme tutkintapyyntöä ja muutaman kantelun ja kaikki kuulemma tullut bumerangina takaisin.Kysykää siltä kannattiko?

19.2.2009 14:29  Sosialisti

Suljettu lippuäänestys on salainen: valitsijat eivät näytä kenellekään lipun sisältöä eikä lipusta voida jälkikäteen tunnistaa valitsijaa. Avoimessa äänestyksessä tiedetään, mitä ehdokasta kukin valitsija äänestää tai on äänestänyt.

Kaupunginhallitus vastaa kaupungin hallinnosta ja taloudesta ja jos se haluaa puheenjohtajansa johdolla kehittää hallintoa tähän suuntaan, niin minkäs teette. Se vie ja te vikisette.

19.2.2009 14:46  esko r

Tarkennus14:04:lle,se entinen jurvalainen kunnallispoliitikko on tehnyt ainakin viisi rikosilmoitusta,jotka tulleet bumerangina takaisin,kannattiko todellakaan?

19.2.2009 16:02  kommentti

Diaarinumero: 5828/31/83
Antopäivä: 21.3.1984
Taltio: 1042
Julkaisupäivä: 84/4
Kaupunginvaltuusto oli suhteellista vaalitapaa noudattaen valinnut kaupunginhallituksen jäsenet ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Osa valtuutetuista oli näyttänyt äänestyslippunsa sisällön toisille valtuutetuille. Puheena oleva vaali oli kunnallislain 28 §:n 4 momentin mukaan toimitettava suljetuin lipuin, jolloin valtuutetuilla oli niin halutessaan mahdollisuus ja oikeus pitää salassa mielipiteensä. Asiakirjoista saatavan selvityksen mukaan lääninoikeuden päätöksessä mainitut seitsemän valtuutettua olivat kuitenkin vapaaehtoisesti näyttäneet äänestyslippunsa toiselle valtuutetulle. Vaalia toimitettaessa ei niin ollen ollut loukattu valtuutetun oikeutta pitää salassa mielipiteensä suljetussa lippuäänestyksellä eikä kaupunginvaltuuston päätös asiassa siis ollut syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Sen vuoksi KHO kumosi lääninoikeuden päätöksen, jolla valtuuston päätös oli katsottu syntyneen virheellisessä järjestyksessä ja hylkäsi valtuuston päätöksestä tehdyn valituksen.

KunL 28 § 4 mom
KunL 139 § 2 mom
Ks. myös KHO A:15.11.1983 T:4827 D:5794/40/82

KUNNALLISASIA - KAUPUNGINJOHTAJAN VAALI - VALTUUSTOSSA TOIMITETTAVA VAALI - SULJETTU «LIPPUÄÄNESTYS» - KUNNANJOHTAJA

Diaarinumero: 5794/40/82
Antopäivä: 15.11.1983
Taltio: 4827
Julkaisupäivä: 83/8
Osa valtuutetuista oli näyttänyt vaalilippunsa toisille valtuutetuille suljetuin lipuin toimitetussa kaupunginjohtajan vaalissa. Vaatimus vaalin kumoamisesta virheellisessä järjestyksessä syntyneenä hylättiin, koska saadun selvityksen mukaan vaalia toimitettaessa ei ollut menetelty siten, että valtuutettuja oli pakotettu näyttämään vaalilippunsa. Vaalia ei siis valituksessa tarkoitetusta syystä ollut toimitettu vastoin kunnallislain 56 §:n 3 momentin säännöstä vaalin toimittamisesta suljetuin lipuin, eikä päätös siten ollut syntynyt virheellisessä järjestyksessä.

KunL 56 § 3 mom
KunL 139 § 2 mom
http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/haku.php?search[type]=pika&search[pika]=lippuäänestys&submit=Hae

19.2.2009 16:03  OK

Eskoseni laki muuttuu!Tehtaile sinä vain niitä tekstareitasi, kyllä niistä vielä palkitaan.

19.2.2009 18:30  Fundeeraaja

Olen blogistin kanssa täysin samaa mieltä, että joskus on hyvä - ja ehkä pakkokin - ainoana näkijänä, ottaa riski tai vastuu, miten sen mieltääkin ja tarttua toimeen yhteisen edun nimissä. Vastaavaa puurtamistahan tehdään kotiseutuyhdistyksissä; siis laajasti ajateltuna, mutta uhraten lähinnä omaa aikaa ja pää-pääomaa. Mikäs sen mahtavempaa, kun narrata haukea jokirannassa, jossa on sopivasti polveilua ja kaislaisia poukamia, joissa kalat parveilee. Se on isille, pojille ja äideille ja tytöille yhtä hyvä harrastus ja tietysti pelkkä estetiikka; mukava patikointikohde ihan lintu- ja luontotietämyksen kannalta. Lievä tai isompikin pyyteettömyys usein kauniisti palkitaan. Niin tässäkin.

19.2.2009 18:45  Näin yksinkertaista se vain on

Erittäin yksinkertainen ohje kaikille, mutta erityisesti päättäjille:
Joka kerta, kun teet jonkin päätöksen tai yleensäkin olet vaikuttamassa asioihin, kysy itseltäsi, "Mitä minä tällä teolla haluan saada aikaan?"
Jopa tärkeissä yhteiskuntaan vaikuttavissa asioissa vastaus saattaa olla:
- Estää "väärän" henkilön saamasta kunniaa hyvästä hankkeesta.
- Kyykyttää ärsyttävää tyyppiä.
- Pyrkiä itse näkyville.

Vastaus voisi olla myös:
- Haluan saada aikaan hyvinvointia Kurikan asukkaille.

19.2.2009 19:01  Menestystä Kurikalle

Amerikkalaisia suurmiehiä siteeraten ja mukaellen: Älä kysy mitä Kurikka voi minulle tehdä, kysy sen sijaan; MITÄ MINÄ VOIN KURIKALLE TEHDÄ.

20.2.2009 23:50  Funderung

Niin, jalompaa on antaa kuin ottaa. Jalompaa itkeä mukana kuin nauraa itkevälle. Jalompaa nähdä kauas ja antaa almu kuin ylenkatse.

22.2.2009 18:24  FundeerungjaKurikka

...kaikki totta, ja vielä jalompaa, ottaa kädestä kiinni, antaa omena käteen ja viedä lämpöön ja turvaan. Fundeung oli oikeassa, mutta vielä pidemmälle pitää ihmisen mieli olla. Tämä blogi alkaa saada näköjään fiksuja ihmisiä sivulleen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini