Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

kaikki muuttuu

Tiistai 17.2.2009 klo 0:02


 

Kaikki on muutoksessa

 

Kaikki muuttuu koko ajan. Luonto , taivas, maa.

Joskus tuntuu, että niillä on sielu.

Kevät tulee. Nuo tekijät täyttävät aina lupauksensa vuodenajan tulosta.

Ne jotka eivät pidä lupauksiaan, menettävät voimansa ja turhautuvat. Aivan samoin käy niille, jotka uskovat ja sitoutuvat noihin lupauksiin.

Luonto, taivas ja maa eivät petä.

Väliaikaista

Tämäkin kaikki on väliaikaista, nimittäin ainakin verotulojen kertymä Kurikassa.

Vs.  kunnanjohtaja esitteli tammikuun kertymän perusteella verotuloja.

Ansiotulojen osalta näytti ihan hyvältä, lähes 300 t€ plussaa tammikuulta. Mutta pitääkin kertyä, kun marraskuun tasoituserä voi tuoda ikävän yllätyksen.  

Yhteisöverot sensijaan olivat romahtaneet jo tässä vaiheesssa n. 200 t€:n edestä.

Olemme "vaiheessa" niin sanotusti. Epävarmalta näyttää tulevaisuus, mutta toivotaan parasta.

Hiukan jäntevämpää otetta toivoisi virkamiehiltä. Esitys oli hiukan sekava. 

Ja aineisto valtuutetuille jakoon.

matti_129.jpg

Tämä komea kuusi seurakuntakeskuksen edessä edustaa jyhkeää voimaa. Toivottavasti Kurikan elinkeinoelämältä löytyy voimaa senverran, että selvitään vaikeiden aikojen yli.

 

 

 


Kommentit

17.2.2009 8:13  Seuraaja

Oli muuten yllättävän sekava ja ihmeellinen esitys tuo kunnanjohtajan raportti. Äänentoitolaitteet onneksi pelas hyvin.

17.2.2009 12:07  Selkeää

Joka ei tajunnut Korhosen esitystä, ei se kyllä korhosen vika ollut. Minusta erittäin selkeä tiedonanto. Jos ei halua ymmärtää, se on eri asia.

17.2.2009 12:22  vanha kettu

Se on näin lähes kaikis asiois, kuullun ymmärtäminen vaihtelee. Lähtö ajatus, mitä hakee kuulemaltaan ja haluaako ymmärtää ja (tässä tapauksessa) haluaako siipeillä blogistia vai sanoa totuuden siitä mitä itse on kuullut. Ei ole helppo kuulijan eikä puhujan osa. On tietysti sääli kulkea tällaisella kauniilla aurinkoisella kelillä, kirkaat lasi päässä.

17.2.2009 12:43  seuraaja

Ei kai kuullun ymmärtäminen kellekään jäänyt epäselväksi. Mutta kuka kertoo nyt sitten mitä se Korhonen viestitti ? Mikä oli sa asia ja sisältö?
Kertokaapa se ? Jurvan tilinpäätöstietoja ei ollut ? (Mitä jäi käteen selvityksestä ?

17.2.2009 13:16  vanha kettu

Tottakai asiasisällön puute on paha asia, selontekijän esityksessä. Onkohan niin, että joillakin Vanhan Kurikan virkamiehillä ottaa lujille selvittää päässään, että olemme nyt Uusi Kurikka ja meitä on enemmän. Toisaalta tammikuun verokertymään ei eritellä (Kurikka ja Jurva) vaan Kurikka. Viimevuoden tilinpäätös on Jurvan tilinpäätös, eikai nyt sentään joka kuukausi tehdä tilinpäätöstä.
Toisaalta, mitäs minä näistä Kurikan asioista enää piittaan, 01.03.2009 olen Seinäjokinen.

17.2.2009 13:18  Äly hoi !!!!

Miten se on sekavaa jos ei ole tietoja saanut? se olisi sekoilua jos antaisi tietoa jota ei ole. Järkeä vähän arvosteluunkin.

17.2.2009 13:31  vanha kettu

Äly hoi!!!!, täyttä asiaa mitä kirjoitit. Nuon se käy muutamalla sanalla täydellinen asia.

17.2.2009 13:38  Ihmisten poismuutto Kurikasta huolestuttavaa

Huolestuttavaa tämä Kurikan väkiluvun väheneminen, kun taas yksi kommentoija muuttaa pois. Jotenkin toivoisi, että blogisti puuttuisi tähän asiaan eikä koko ajan säästöistä ym. Jos veronmaksajat loppuu, niin eihän säästötkään auta

17.2.2009 14:01  Joskus asiaakin, mutta harvoin

Olette te kommentoijat aika veijareita, puhutte selonteon ymmärtämisestä, kuullun tiedostamisesta, mollaatte toinen toisianne, oletteko ajatellut puhua asiasta vai onko se kovin vaikeaa. Tämäkin kommentti on yhtä tyhjän kanssa, ihmettelevä kylläkin, asioiden esille nostaminen täällä ei vain onnistu, paremminkin juupas eipäs keskustelua, se siitä.

17.2.2009 14:06  odottaa

SANA ON VAPAA. Mistä asiasta keskustellaan? Tee aloite, mutta älä blogi tekstistä.
Eihän tässä voi mollata ainakaan itseään.

17.2.2009 15:53  Ehdottaja kysyttäessä

Ehdotan keskustelua väkiluvun kehityksestä. Mitä keinoja kommentoijat esittävät väkiluvun alenemisen estämiseksi. Itse esittäisin tehokasta tonttipolitiikkaa, vuokra-asuntojen tuotantoa, palvelujen esittelyä hallinnonaloittain, asiakaspalautteen käyttöönottoa, gallup-kyselyä. Ja ennenkaikkea positiivisen levyn kläynnistämistä, positiivisen imagon luomista ja häiriköiden unohtamista. Mitä muuta kommentoijat ?

17.2.2009 16:46  kiirusta pitää

Taitaa muutama joutilas kirjoittaa työaikana.Tähän on tultu

17.2.2009 17:38  pomo

Lopettakaa koko bloki turhaa lässytystä .

17.2.2009 17:54  Turha nöyryys pois!

Ehdottaja on oikeassa. Jurvan Sarvijoella oli jo hyvä rakennusbuumi käynnissä, mutta koulun loppuminen sitä vesitti. Silti sinne on rakennettu=lyhyt matka Vaasaan ja mukava, rauhallinen asuinpaikka, vielä suomenkielinen. Vastaavasti sekä Jurvan että Kurikan päähän olisi mahdollista saada veroa maksavia nuoria perheitä, kun olisi kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ensalkuun ja sitten tontteja ja apuja rakentavalle. Moni kumminkin haluaa oman vesikaton alle. Tietenkin palvelut on oltavat kunnossa, tiestö ja kulkuyhteydet muutoinkin. Yksi juttu on myös tiedottaminen. Pitäjässä on kaksi lehteä, joilla kertoa asuville, mitä palveluita on tarjolla ja koska, eikä markkinoinnin pitäisi niin vaikeaa olla. Tulihan jo jopa negaa siitä farkkupeffa-mainoksesta, jotta oli liiankin huomattu:)

17.2.2009 18:41  Julmuri

Ei kai tätäkään blogia ole pakko lukea. Ei maksa mitään, mutta kommentit parempia ja ajantasaisempia kuin Kurikka-lehdessä. Joku vinkuu, tehkään omansa ja näyttäköön pässin pallit.

17.2.2009 19:05  Vapaaherra wonselius

Kiirusta pitää, pomolla. Olen aina sanonut, tv:n saa sammumaan nappulasta, lehden saa taitettua kasaan, blogia ei tarvii avata ja vapaa maa, vapaa sana. Miksi kaikkien tarviis kuluttaa aikaansa työpaikalla, voi olla vaikkapa ELÄKKEELLÄ, SAIRASLOMALLA, VUOROTYÖSSÄ. Luulenpa että blogin kommenttien luku ja kirjoittelu on parempi harrastus kuin yhden narun keinu.

17.2.2009 19:08  Eikö vain

Vapaaherra on täydellisen oikeassa. Ei muuta kuin puhkumaan kaikennimiset
- patiansa tänne kommentteihin. Kuinka monta pelastusta täälläkin on tultu. Kannattaa muuten ottaa panta pois päästä, jos liikaa kiristää. :) :)

17.2.2009 19:26  Vanhaketu 13.16

oliko tuo lupaus!?

17.2.2009 21:19  Herneenpalko pois sieraimesta !

Kannatan sitä että talouskatsauksen aineisto jaetan ja jukistetaan. Myös internetissä, eihän kaikki pääse kokuksiin niitä kuulemaan.

17.2.2009 21:34  vanha kettu

Oliko tuo lupaus!? EI

17.2.2009 21:34  Illan virkku

Väkiluvun kasvattamiseen pitäisi ehdottomasti paneutua koko rintamalla, myös täällä blogissa niinkuin ehdottaja ehdotti. Hyvät ajatukset olisivat nyt tarpeen, käännetään kelkka siihen suuntaan; tonttivaranto hyvään kuntoon, tiedotusta ja tiedotusta hyvistä palveluista(ne ovat todella hyviä) edullisesta veroprosentista, hyvistä liikenneyhteyksistä, vuokra-asunnoista(vielä lisää niitä) jne. monella rintamalla pitäisi edetä. Jos kommentoijilla on tähän asiaan ehdotuksia niin tämä blogi on siihen hyvä kanava.

17.2.2009 21:37  Tässä yksi vinkki

Kevät lähestyy ja pesäntekovietti on ihmisilläkin. Miten olisi asuntoviikonloppu Kurikassa, kaupungin johdolla kaikki asuntotuotannon kanssa toimivat paikalle, myös rahoittajat jne. kahvia ja pullaa, asiantuntijat paikalle vastaamaan kysymyksiin, pientä ohjelmaa ja paljon asiaa. Mitä mieltä kommentoijat.

17.2.2009 21:40  Haku Päällä tapahtumaa voisi hyödyntää

Voisiko sitä asiaa yhdistää Haku Päällä tapahtumaan, niin saataisiin sen humpuukin yhteyteen jotain asiaakin.

17.2.2009 22:06  muista kettu

sitten kun pian oot cityn asukas, mainita jos käyt vielä pkujalla, meen landelle...heh olen pian seinäjokelaanen.

17.2.2009 22:39  vanha kettu

Heh heh ja vielä, Seinäjoelta löyty sopivat harraste tilat,ettei tarvii pienes kellaris hitsata


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini